|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Cytat:
ale jak w fazie drugiej by szlo, to moglabym juz zaczac, od wtorku dorzucic warzywa i moze bym nie padla? we wtorek gram meczyk... |
|
|
|
|
#2462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli to ma poprawić humory w pracy... Chociaż ja osobiście chciałabym, żeby taki mały Urugwaj utarł Niemcom nosa ![]() Cytat:
![]() ja generalnie chodzę obżarta A nie chcę sobie niepotrzebnie żołądka rozciągać...Cytat:
chociaż zdarzają mi się dłuższe przerwy... ale jak tylko dopadnie mnie głód to staram się w miarę możliwości jak najszybciej coś do mojego worka wpakować
|
|||
|
|
|
#2463 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaspokoilam ochote na slodkie ale cosik potem za mna jeszcze lazilo i zjadlam jeszcze szyneczke i troszke wiesniaka i pol pomidorka i do tego kawalek ogorka i powiem ze teraz to juz chyba nie wiem o ktorej spac sie poloze no bo taka nazarta to nie zasne ![]() Cytat:
ale przed @ jestem
|
|
#2464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tak poważnie to nie wiem jak taki duży wysiłek fizyczny ma się do diety proteinowej ...Cytat:
Ja mam podobnie nie dopuszczam głodu do siebie ... a jak wróciłam do domu to czułam się napompowana i pełna ... aż wstyd się przyznać że na diecie się przeżarłam
|
|
#2465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaj w klubie malo jedzacych ale ja za nic nie potrafie wiecej wcisnac ,staram sie jedynie dosc spore sniadanka zjadac
|
|
#2466 | |||
|
Zakorzenienie
|
No żesz kur.... cze
![]() Cytat:
w między czasie ugotowałam jajka na twardo i rozłożyłam do pojemniczków 1/2 na jeden pojemniczek i posypałam troszkę koperkiem... Jak mięsko było miękkie to je pokroiłam na mniejsze kawałeczki i powrzucałam do pojemniczków... rosołek przecedziłam, dodałam do niego żelatynę i zalałam galaretki... ot cała filozofia...Mój mąż jak takich rzeczy nie lubi tak był zachwycony ![]() jak jadłam polałam galaretki odrobiną soku z cytryny. Cytat:
![]() Cytat:
Zwłaszcza w I fazie lepiej sport sobie darować
|
|||
|
|
|
#2467 |
|
Wtajemniczenie
|
powiedzcie mi czy takie sniadanko jest OK:
2 kromeczki chlebka dukanowego posmarowane lightowym serkiem na to makrela,lub losos,lub szyneczka i 2 jajka na twardo ? ja nie ogladam meczu.a co niemcy wygrywaja?????
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam mocne postanowienie poprawy muszę szybko wcielić w życie co by w kolejnej fazie nie mieć zonka ... zresztą jak dziewczyny mówią że mało to znaczy że mało więc poprawa jutro musi być
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo teraz jest ok,bo waga spada, a na III fazie będzie płacz, ze jest jojo
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam problem z przyzwyczajeniem się do ryb bez panierki - trochę to dziwne ale ryba straciła dla mnie smak za to rolmopsy lub matiasy mogę jeść a i makrele też ubóstwiam
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, niemcy wygrywają no zesz kur...deeee |
|
|
|
|
#2473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ze porownujac ten rodzaj sportu (jak by nie bylo tylko z jednym facetem) z pilka nozna, gdzie kreci sie ich duzo wiecej i wszyscy chca miec jedna pilke, to chyba rozne ligi sa...alez strzal! jak by to pare cm nizej bylo, to by byl remis i jazda dalej! alez sie nastresowalam hihihi ![]() |
|
|
|
|
#2475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() juz po meczu?ech no szkoda ze Niemcy wygrali
|
|
#2476 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jamapi święta racja - musi być około 1500 jutro wszystko zanotuję i podliczę tak z czystej ciekawości ile mi tego wyjdzie .... ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- będzie cacy tylko dzięki dziewczyną które nas tu musztrują - za co bardzo bardzo dziękuję Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Kochane ja uciekam do łóżeczka mężuś już zmierza ku sypialni to i ja poczłapie za nim sporcik i lulu hehee ...życzę wszystkim spokojnej nocy i oby jutro było mniej na liczniczkach ![]()
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie chcę jojo tylko, że od jutra mam PW... więc i tak bedzie inaczej niż na PPDobranoc Konczita ![]() Tylko żebyś się zakwasów nie dorobiła
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-07-11 o 08:00 |
|
|
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
co do zakupów w biedronce - mam obcykane, a więc warto kupowac:
-serek wiejski lekki 3% piątnica - 1,69 za 200g, gdzie w normalnych sklepach za 150g zapłacie się więcej; - twaróg chudy - 2,19 za 250g - niektórym nie smakuje, ale mi bardzo - wcinam od początku diety; - mleko 0,5% UHT w kartonie - 1,59 chyba ![]() - serek president - taki w okragłym pojemniczkul 3 z groszami; fajnie zastępuje maseło, ale może też być na sernik ![]() - cola oryginal light i zero - jest to hoop cola light i zero pod biedronkową nazwą - piersi i kuraki - moze cenowo nie zabijają, ale wg mnie bardzo dobre; - jogurt bakoma opakowanie 300/330 g - on ma więcej tłuszczu niż te light, ale jest fajny gęsty; - jajka - jajko jak jajko w biedronie poprostu taniej ![]() i to chyba wszystko o rybach się nie wypowiem, bo nie jem ![]() w lidlu też jest podobno duzo fajnych dukanowych produktów, ale na mojej małej wiosce 5 biedronek, ale ani jednego lidla raz w mieście obok gościłam w lidlu i jedyne co wzięłam to joguet naturalny linessa 0,1% - 1,99zł za 500g;---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() mecz skończony, to można wstawać od kompa i kłaśc siedo łóżka ![]() a jutro to dla mnie masakra, bo i F1 i finał mudialu; czyli dla mnie cały dzień w kuchni, żeby tego nie oglądac
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
a wy nie badzcie smutne, ze niemcy wygraly... przeciez to w sporej czesci tez polska reprezentacja. podolski, klose i trochowski. w ogole niezla mieszanka tam jest... ale nawet niezle funkcjonuje. taki uklon w strone tolerancji
![]() pomyslalam, ze lepiej poczekam z ta dieta do czasu az bieg zalicze. a potem ustale to tak, zeby na nastepnym meczu juz miec pierwsza faze za soba |
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie F1 gila natomiast akurat te mistrzowskie mecze są dla mnie fajne... w końcu dobra piłka... nie to co polska farsa ![]() Ale to tylko wyjątkowe sytaucje bo poza tym mecze też mnie gilają Kolorowych snów
|
|
|
|
|
#2481 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jak bede u rodzicow to mam akurat pod nosem i biedronke i lidla wiec fajnie ze jest tam dukanowe jedzonko.
tak moj tez uwielbia F1 ale akurat obejrzy sobie w pracy
|
#2482 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój dzisiejszy jadłospis - dzień PW: Iś- wieśniak z błonnikiem i kawa IIś- kostka twarogu chudego z pokrojonymi warzywami - papryka, rzodkiewka, ogórek i do tego marchewka surowa do pogryzienia Obiad: pstrąg z pary plus bigos z młodej kapusty, pieczarek i cebuli - dobrze przyprawiony deser: serek homo ze słodzikiem i aromatem podwieczorek: babeczki serowe kolacja: 2 jajka na twardo, serek wiejski plus warzywa - papryka, ogórek i rzodkiewka W międzyczasie wypiłam 300ml pokrzywy i dużo wody. Aha i uważaj na mleko tylko pół szklanki nam wolno - ma naprawdę dużo węgli nawet to 0,5%. Cytat:
Cytat:
|
|
#2483 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak się bałam tego że niby na diecie i tyle jem, że nie schudne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też się ważę kilka razy dziennie ![]() I nie przejmuję się tymi :wieczornymi wzrostami" przecież czasem mam 2 kg różnicy między wagą poranną a wieczorną, a rano i tak jakiś spadeczek ![]() Do tej listy produktów Dukanowych z biedronki proszę zaliczyć wieśniaka, o którym już wcześniej wspominałam 500g za 4 zł, w dodatku pyszny, bo wyprodukowany przez mlekovitę, a dużo tańszy..
|
|
|
#2484 |
|
Zadomowienie
|
Własnie, zapomniałam napisac, że w ramach eksperymentów kupiłam serek wiejski marki auchan - nie jest on oznakowany jako light ma to ich firmowe opakowanie z "rączką". Akurat ma 3% tłuszczu tak więc się nadaje, węgli mniej niż białka. Produkowany przez...OSM Łowicz i smakuje bardzo dobrze!
Chyba zacznę oszczędzać trochę kupując już nie paletę Piątnicy a kilka, natomiast więcej tańszego auchanowego.Od początku diety kupuję auchanowy serek naturalny homo (3%) tł. i jest super a kosztuje 89gr za 125g. Dla mnie ważne, że nie ma żadnej żelatyny w środku ![]() Jeszcze miałam napisać odnośnie panierki - ja ryby panieruję w otrębach i jajku, tylko to trzeba się naumieć, najlepiej to zmieszać otręby z jajkiem i w tym wymaziać i cyk szybko na patelnię, można ją też polać takim czymś jeszcze potem jak już leży na patelni. Tylko patelnia musi być już dobrze rozgrzana
|
#2485 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jak myślicie czy na drugiej fazie sarnine można zjeść
![]() czeka mnie impreza z tym mięskiem w roli głównej
|
#2487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Moj wlasnie stygnie - musze go jeszcze skubnac
|
|
|
|
|
#2488 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musiałam ostatnio wykańczać serki wiejskie i homo (kupiłam wszystkich po palecie, opakowania 500g, a okazało się, że mają tylko tygodniowy termin ważności, masakra ), ale jutro zrobię zakupy i spróbuję mięsnie. Idę trybem 5/5, wiec chyba nie ma co zmieniać (?), a co do wagi, nie, 72 nigdy nie ważyłam przez dłuższy okres, taką granicę wiem, że przy 68 będę miała. Mam nadzieję, że coś ruszy, dziękuję za rady, kochana jesteś Cytat:
![]() Cytat:
Duszno! Dobrze, że to koniec tego dnia (sfinalizowałam go złapaniem drugi raz w tym tygodniu gumy, brak zapasówki i samochód stoi gdzies w środku miasta
![]() Edytowane przez broadwaydream Czas edycji: 2010-07-11 o 00:15 |
|||
|
|
|
#2489 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co idę zaraz zdjęcia porobić i za 5 tyg. wstawię z dziś i z 15 sierpnia tak dla porównania
![]() Od poniedziałku zaczynam ćwiczenia z shape'a i udowodnię Wam, że jak się bardzo chce to nie rzeczy niemożliwych! Nastawienie i podświadomość to 90% sukcesu
Edytowane przez JulietteCapulette Czas edycji: 2010-07-11 o 02:37 |
|
|
|
#2490 |
|
Wtajemniczenie
|
dobranoc laseczki
zycze pieknych spadeczkow rano
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

chociaz jak wygra urugwaj, to nie bedzie dramatu, taki maly kraj, niech tez maja. ale jak wygraja niemcy, to ludzie w robocie beda mieli lepsze humory, chociaz po meczu z hiszpania i tak juz nie jest rozowo...

jak byłam ostatnio na weekend z moim rodzicami i zobaczyli, ze jajka wpierdzielam to wielkie oczy zrobili 

mam mocne postanowienie poprawy muszę szybko wcielić w życie co by w kolejnej fazie nie mieć zonka ... zresztą jak dziewczyny mówią że mało to znaczy że mało więc poprawa jutro musi być 

tylko, że od jutra mam PW... więc i tak bedzie inaczej niż na PP
raz w mieście obok gościłam w lidlu i jedyne co wzięłam to joguet naturalny linessa 0,1% - 1,99zł za 500g;