Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-10, 16:26   #3331
betti_888
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Hmmmm ja aparat ma juz 10 dni i narazie zadnych efektow. Tylko ruszajace sie i lekko bolace zeby
ale to dobry znak... znak że coś się dzieje

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 16:54   #3332
paainka
Raczkowanie

GG do paainka

a mi zrobiła się mała szpara między jedynkami i między lewą dwójką a jedynką

aparat działa

paainka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 18:05   #3333
Lousie
Raczkowanie

a mnie z kolei ta szpara dżaźni .. -.-

Aparatka

góra: 8.05.2010
dół: po dwóch miesiącach
~
Lousie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 19:06   #3334
aktoto
Przyczajenie

GG do aktoto

ahoj! witam wszystkie dzielne Aparatki
od dłuższego czasu przeglądam Wasze forum w poszukiwaniu informacji odnośnie "drutów" - no i w końcu zdecydowałam się i oto jestem - jeszcze przed założeniem, ale już po konsultacjach, zdjęciach etc - wiadomo, najtrudniejszy pierwszy krok...
w środę czeka mnie założenie gumek, tydzień później aparatu...zdecydowałam się na samoligaturujący
mój problem to górne trójki, które wyskoczyły poza łuk - jedna na zewnątrz (wystaje jak dodatkowy ząb :/) druga umiejscowiła się po wewnętrznej stronie, na podniebieniu [obiecuje dodać fotki przed założeniem aparatu]
szczerze przyznam, że wydawało mi się iż te moje zębiska są absolutnie zaniedbane, nie do naprawienia, szczególnie trudne itd [na marginesie dodam ze w tym roku skończe 32 lata :p] jednak ku mojej wielkiej radości pani Doktor powiedziała spokojnie: Damy rade
założyła 2 lata leczenia [plus minus 6 miesięcy], najpierw góra, po 2-3 miesiącach dół
nie pozostaje nic innego, jak tylko życzyć sobie i Wam wytrwałości i cierpliwości jednocześnie wyrażając nadzieję, że będę mogła dzielić z Wami moje ortodontyczne radości i smutki
pzdr
aktoto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 19:27   #3335
Hebe5
Raczkowanie

ja miałam w czwartek wizytę awaryjną i w sumie tlyko gumki miałam zmieniane, ale cały dzień wczoraj mój prawy kieł strasznie bolał. aż tak rypało w kości, jakbym miała dopiero co aparat zakładany.dzisiaj tylko boli jak przygryzę go.zdziwiłam się troche
Cytat:
Hmmmm ja aparat ma juz 10 dni i narazie zadnych efektow. Tylko ruszajace sie i lekko bolace zeby
jak masz jakieś zdjęcie z przed i teraz to porównaj. ja takim sposobem zauważyłaam zmiany, bo myślałam że narazie nic sie nie dzieje

: 30.10.09r
dół: 16.04.10r
W drodze do pięknego uśmiechu...
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 20:35   #3336
Lousie
Raczkowanie

haha, moje zęby się tak strasznie ruszają, że wystarczy ze sobie przycisne zeba i już nie ma szpary

ała.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez aktoto Pokaż wiadomość
od dłuższego czasu przeglądam Wasze forum w poszukiwaniu informacji odnośnie "drutów" - no i w końcu zdecydowałam się i oto jestem - jeszcze przed założeniem, ale już po konsultacjach, zdjęciach etc - wiadomo, najtrudniejszy pierwszy krok...
w środę czeka mnie założenie gumek, tydzień później aparatu...zdecydowałam się na samoligaturujący
mój problem to górne trójki, które wyskoczyły poza łuk - jedna na zewnątrz (wystaje jak dodatkowy ząb :/) druga umiejscowiła się po wewnętrznej stronie, na podniebieniu [obiecuje dodać fotki przed założeniem aparatu]
szczerze przyznam, że wydawało mi się iż te moje zębiska są absolutnie zaniedbane, nie do naprawienia, szczególnie trudne itd [na marginesie dodam ze w tym roku skończe 32 lata :p] jednak ku mojej wielkiej radości pani Doktor powiedziała spokojnie: Damy rade
założyła 2 lata leczenia [plus minus 6 miesięcy], najpierw góra, po 2-3 miesiącach dół
nie pozostaje nic innego, jak tylko życzyć sobie i Wam wytrwałości i cierpliwości jednocześnie wyrażając nadzieję, że będę mogła dzielić z Wami moje ortodontyczne radości i smutki
pzdr
gumek, w sensie separacji, rozumiem?

Aparatka

~
Stary 2010-07-10, 20:46   #3337
aktoto
Przyczajenie

GG do aktoto

tak, separacja, widzę że muszę się szybko "obstukać" z fachowym nazewnictwem a "gumki" zasłyszane od Pani Doktor
aktoto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 21:28   #3338
paulka12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aktoto Pokaż wiadomość
pzdr
Witamy pośród młodych inaczej
paulka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 22:16   #3339
201604190949
Konto usunięte

Louise będę trochę wredna uwaga ekhem!
"Masz Damona i Cię booooliiii, masz Damona i Cię boooliiii, tralalalalaalaaa"

OK skończyłam

To wszystko oczywiście tak ->
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 22:27   #3340
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez Hebe5 Pokaż wiadomość
ja miałam w czwartek wizytę awaryjną i w sumie tlyko gumki miałam zmieniane, ale cały dzień wczoraj mój prawy kieł strasznie bolał. aż tak rypało w kości, jakbym miała dopiero co aparat zakładany.dzisiaj tylko boli jak przygryzę go.zdziwiłam się troche

jak masz jakieś zdjęcie z przed i teraz to porównaj. ja takim sposobem zauważyłaam zmiany, bo myślałam że narazie nic sie nie dzieje
rzeczywiscie, troche mi sie jedynki wyprostowaly

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 22:50   #3341
Lousie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Louise będę trochę wredna uwaga ekhem!
"Masz Damona i Cię booooliiii, masz Damona i Cię boooliiii, tralalalalaalaaa"

OK skończyłam

To wszystko oczywiście tak ->

WIEDZIAŁAM, ŻE TO ZROBISZ!!
no dooobra, ale było wiadomo, że jak Orto zmieni mi na takiego grubego druta, będzie musiało boleć w końcu zębole są mocno unerwione. ale nie jest źle, i tak jem wszystko, tylko nie odgryzam

a, i mam sprężynkę od czworki do szostki po lewej stronie, bo jak już wcześniej gdzieś mówiłam, ta piatka pomiedzy nimi jest w poprzeg. najpierw orto z asystentką pół godziny próbowały zamknąć na niej zamek, na tym grubaśnym, napiętym drucie (jakkolwiek to brzmi) , no i w porządku, wyszłam sobie, idę spokojnie do domu i... J*B.
przygryzłam zęby, zamek niestety napięcia nie wytrzymał.
wróciłam się, zdjęła go, założyła sprężynę, na następnej wizycie będziemy odwracać te piatke. widocznie tak miało być
ale to jest masakra, dwie godziny po wizycie moje zęby totalnie inaczej wyglądały. i ta szpara taka wielka ech, no zobaczymy za tydzień jak to będzie

1000days
nabrałam już trochę dojrzałości ortodontycznej, wtedy chyba nawet nie wiedziałam, że druty się ZMIENIA, dlatego palnęłam, że bólu zero ale nie wracajmy do tego

A, I LUSI, NIE LUIS, tak nawiasem

Aparatka

~

Edytowane przez Lousie
Czas edycji: 2010-07-10 o 22:55
Stary 2010-07-11, 00:01   #3342
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lousie Pokaż wiadomość
WIEDZIAŁAM, ŻE TO ZROBISZ!!
no dooobra, ale było wiadomo, że jak Orto zmieni mi na takiego grubego druta, będzie musiało boleć w końcu zębole są mocno unerwione. ale nie jest źle, i tak jem wszystko, tylko nie odgryzam

a, i mam sprężynkę od czworki do szostki po lewej stronie, bo jak już wcześniej gdzieś mówiłam, ta piatka pomiedzy nimi jest w poprzeg. najpierw orto z asystentką pół godziny próbowały zamknąć na niej zamek, na tym grubaśnym, napiętym drucie (jakkolwiek to brzmi) , no i w porządku, wyszłam sobie, idę spokojnie do domu i... J*B.
przygryzłam zęby, zamek niestety napięcia nie wytrzymał.
wróciłam się, zdjęła go, założyła sprężynę, na następnej wizycie będziemy odwracać te piatke. widocznie tak miało być
ale to jest masakra, dwie godziny po wizycie moje zęby totalnie inaczej wyglądały. i ta szpara taka wielka ech, no zobaczymy za tydzień jak to będzie

1000days
nabrałam już trochę dojrzałości ortodontycznej, wtedy chyba nawet nie wiedziałam, że druty się ZMIENIA, dlatego palnęłam, że bólu zero ale nie wracajmy do tego

A, I LUSI, NIE LUIS, tak nawiasem
Ożesz ty matko z córko! A tak zawsze uważnie czytam nicki, żeby nic nie przekręcić!

Ok, nie wracamy

A u mnie cisza, nuda, nic się nie dzieje, siedzimy... Ostatnią wizytę miałam 25.maja, na której nie byłam przez ósemkę czyli tak na prawdę ostatnio u orto byłam w marcu Teraz jestem umówiona na wrzesień dopiero bo orto ma urlop. Chyba, że ktoś odwoła, to będzie wcześniej. Ale jak nie to prawie pół roku bez wizyty, bez pracy nad zębami. Nie zdziwię się jak znów trzeba będzie je rozbujać cienkim drutem.
Fajnie jest, nie ma co.

A i za jakiś czas będę Was prosić o pomoc w skleceniu monologu do orto, monologu o moim niezadowoleniu z leczenia.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 01:22   #3343
Lousie
Raczkowanie

Ha, a moja z kolei jest w ciąży ! dwa miesiące temu nic nie zauważyłam, a teraz już taki bębenek śliczny.... boję się tylko, żeby nie zniknęła na dobre, jak to jej Małe Szczęście się już pojawi.

Aparatka

~
Stary 2010-07-11, 11:18   #3344
kasia_no87
Zakorzenienie

A to moje zeby. Pierwsze zdj 10 dni po zalozeniu a drugie w dniu zalozenia. Widzicie juz jakas roznice? Wedlug mnie jedynki sie troche rozsunely, a raczej ta jedna bardziej sie schowala pod dwojke, ale dobra...

exAparatka
Stary 2010-07-11, 15:03   #3345
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
A to moje zeby. Pierwsze zdj 10 dni po zalozeniu a drugie w dniu zalozenia. Widzicie juz jakas roznice? Wedlug mnie jedynki sie troche rozsunely, a raczej ta jedna bardziej sie schowala pod dwojke, ale dobra...
tak, rozsunęły się, szybko ale dziwnie że prawa jedynka i dwójka nie jest podpięta do łuku. chyba dlatego że za bardzo ciągnęłoby. a tak wogóle to twój uśmiech bardzo mi się podoba do tego drucik sprawia wrażenie prostych zębów. w rzeczywistości masz takie bielutkie czy na zdjęciu tak wyszły?

Stary 2010-07-11, 16:09   #3346
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:
tak, rozsunęły się, szybko ale dziwnie że prawa jedynka i dwójka nie jest podpięta do łuku. chyba dlatego że za bardzo ciągnęłoby. a tak wogóle to twój uśmiech bardzo mi się podoba do tego drucik sprawia wrażenie prostych zębów. w rzeczywistości masz takie bielutkie czy na zdjęciu tak wyszły?
Dzieki hmmm zeby tak na prawde nie sa taie biale, sa w kolorze tego aparatu ceramicznego A jedynka i dwojka nie sa podpiete, bo orto stwierdzila, ze za mocno by mnie zeby bolaly, bo ta jedna trojka za bardzo wystaje ale moze na nastepnej wizycie 12 sierpnia mi podlaczy je do drucika

exAparatka
Stary 2010-07-12, 06:42   #3347
szprotka_mada
Wtajemniczenie

moje bialutkie gumeczki szlag trafił... teraz są w kolorze jasno seledynowym! a wizyta kontrolna dopiero 1.09...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2010-07-12 o 06:43
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 09:34   #3348
ana_lise19
Przyczajenie

ja mam aparat góra i dół od 17 czerwca, zęby bolą mnie cały czas, najgorzej rano, mam przyklejone na 6 takie kuleczki zeby zeby sie nie dotykaly za bardzo w nocy co ma ulatwic przsuwanie, jem tylko jogurty i proste potrawy jak moi roczni bracia ( blizniaki) jedyne co mnie maxymalnie cieszy to moja waga, juz mi ubylo 3 kg aaa zdj jakie dodaje jest bardzo slabej jakosci ale moze innym razem zdj bedzie bardziej wyrazne)
ana_lise19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 17:52   #3349
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ana_lise19 Pokaż wiadomość
ja mam aparat góra i dół od 17 czerwca, zęby bolą mnie cały czas, najgorzej rano, mam przyklejone na 6 takie kuleczki zeby zeby sie nie dotykaly za bardzo w nocy co ma ulatwic przsuwanie, jem tylko jogurty i proste potrawy jak moi roczni bracia ( blizniaki) jedyne co mnie maxymalnie cieszy to moja waga, juz mi ubylo 3 kg aaa zdj jakie dodaje jest bardzo slabej jakosci ale moze innym razem zdj bedzie bardziej wyrazne)
Zazdroszczę spadku wagimi aparat w tym w ogóle nie pomógł widzę, że góra już całkiem ładna

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:01   #3350
dzidka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ana_lise19 Pokaż wiadomość
hej,
co z nimi nie tak, oprocz lekkiego zgryzu krzyzowego, ze az postanowilas sie zadrutowac? mam podobna wade
dzidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:39   #3351
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
Zazdroszczę spadku wagimi aparat w tym w ogóle nie pomógł
mnie również, a gdzieniegdzie przydałoby się
Cytat:
Dzieki hmmm zeby tak na prawde nie sa taie biale, sa w kolorze tego aparatu ceramicznego A jedynka i dwojka nie sa podpiete, bo orto stwierdzila, ze za mocno by mnie zeby bolaly, bo ta jedna trojka za bardzo wystaje ale moze na nastepnej wizycie 12 sierpnia mi podlaczy je do drucika
a ceramiczny jest żółtawy?

właśnie, może mi ktoś powiedzieć czym się różni kryształowy od ceramicznego? oczywiście oprócz tego że są z innych materiałów;p i czy kryształowy a szafirowy to to samo? aa jeszcze porcelanowy jest..
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
moje bialutkie gumeczki szlag trafił... teraz są w kolorze jasno seledynowym! a wizyta kontrolna dopiero 1.09...
ja miałam perłowe i po miesiącu zmieniły kolor na trochę żółty, jak moje zęby. co wy jecie że wasze gumki tak radykalnie zmieniają kolory?

Stary 2010-07-12, 18:43   #3352
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:
mnie również, a gdzieniegdzie przydałoby się

a ceramiczny jest żółtawy?

właśnie, może mi ktoś powiedzieć czym się różni kryształowy od ceramicznego? oczywiście oprócz tego że są z innych materiałów;p i czy kryształowy a szafirowy to to samo? aa jeszcze porcelanowy jest..

ja miałam perłowe i po miesiącu zmieniły kolor na trochę żółty, jak moje zęby. co wy jecie że wasze gumki tak radykalnie zmieniają kolory?
Krysztalowy ma lekko mleczny kolor, nie jest taki sniezno bialy, zlewa sie z zebem, dlatego jak ktos nie ma zebow w kolorze padajacego sniegu to polecam wlasnie porcelanowy

exAparatka
Stary 2010-07-12, 19:03   #3353
whenee
Zakorzenienie

a ja sie bede zalic!!!

heh zalozylam dzisiaj dol. boli jak pierun!!! heh nawet se kichnac czlowiek nie moze bo boli. calowac tez nie bo boli. heh i jesc tez czlowiek nie moze bo boli. gorzej boli niz jak zakladalam gore, tak mi sie wydaje, i jesc twardych rzeczy nie pozwolili!! ehh wakacje z aparatem. i jak tu sobie planowac wakacje, a wyjazd juz w niedziele!! mam nadzieje ze choc troche przestanie bolec. no to pojeczalam sobie!! licze na zrozumienie w tych tjakze trudnych dla mnie chwilach. i jeszcze mi sie z i y pozamienialo!! w sensie literki. ehh ciezkie zycie!!

i wogule lata kolo mnie jakas mucha i mnie denerwuje, jak ja sie tu zale!! i sie nie da zabic!! no to wogule mnie szlak trafia!!

Edytowane przez whenee
Czas edycji: 2010-07-12 o 19:06
whenee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 19:28   #3354
paulka12
Raczkowanie

Dziś założyłam separację.
Na razie brak dolegliwości, oprócz nieprzyjemnego uczucia, że mam coś między zębami

Do aparatu 9 dni.
Zaczynam zaopatrywac się w jogurty i kaszki
paulka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 19:45   #3355
Dziewucha
Zakorzenienie

whenee ponarzekaj to trochę ulży ja przechodziłam to samo z górą jakies 2 tyg temu, niestety czekam mnie jeszcze dół...

co do spadku wagi to w ciagu tygodnia przez aparat schudłam 4 kg !! jakoś mnie to nie pociesza bo teraz jem w miare normalnie i ta waga wroci byle nie wiecej chociaz juz jakis czas teamu odstawiłam czipsy i cole, teraz dodatkowo wszystkie batoniki krówki itp wiece zostaja tylko suche ciastka... co za los
Stary 2010-07-12, 20:00   #3356
unavailable
Przyczajenie

GG do unavailable

kochane, chyba tylko wy możecie mi pomóc
więc tak, na wstępie powiem, ze mam 15 lat i aparat nosze od 4 miesiecy ( zwykły metalowy + kolorowe gumki ), mam za sobą przygodę z paleniem papierosów ( kilka na tydzień ) przez całe 4 miesiące, teraz bardzo boje się, że przy wymianie gumek mogę dostać radę, zeby ograniczać papierosy, a ja jestem tam z rodzicami i gdyby oni sie dowiedzieli jak bardzo głupią mają córke byłoby im strasznie przykro, szczególnie że oboje nie palą, ponadto piłam duzo coli i teraz obawiam się, ze ortodontka może zauwazyć, że mam zęby ' palacza ' a dbam o nie, często myje, może nie są śnieżnobiałe, ale na pewno do typowo ' papierosowych ' nie należą. myślicie, że może mi cos powiedzieć lub ewentualnie od razu bedzie wiedziała ze paliłam ?
proszę o pomoc

miałeś być..

polecam:302275- proszę kliknij i zarejestruj się, w zakładce ZDOBYWAJ jest bardzo krótka ankieta, pomóż mi zdobyć upragniony aparat ! również zapraszam do zabawy ; )
unavailable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 20:13   #3357
Catelynn
Raczkowanie

Ale wam zazdroszczęę!
Bardzo chciałabym mieć aparat, ale narazie nie pozwalają na to fundusze ;[
Na jesień rodzice spodziewają się zastrzyku gotówki więc muszę poczekać jeszcze troszkę. Kochane mam do was kilka pytań Ile płaciłyście za aparaty? Czy ceramiczny jest dużo droższy od metalowego? Przez ile musicie je nosić? Wiem , że zależy to od wady i jest to indywidualne w każdym przypadku, ale chcę wiedzieć tak orientacyjnie I czy może być tak, że ortodonta stwierdzi, że wada nie nadaję się do leczenia? W moim przypadku jest tak, że jeden kieł rośnie mi wyżej ;/ wrrr.

Pozdrawiaam
Catelynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 21:35   #3358
ana_lise19
Przyczajenie

mam przerwy miedzy czworkami, zeby zaczely mi sie przesuwavc po usunieciu ósemek, jedynki zachodzic na siebie, wiec zeby to dalej nie poszlo to sie drutnełam, orto powiedziala ze moim przypadku leczenie potrafa do roku, w zaleznosci jak sie bedzie wszystko przesuwac

http://judiandfashion.blogspot.com/

"Bez celu jak bez nogi, nigdzie nie zajdziesz. "
ana_lise19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 21:40   #3359
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez unavailable Pokaż wiadomość
kochane, chyba tylko wy możecie mi pomóc
więc tak, na wstępie powiem, ze mam 15 lat i aparat nosze od 4 miesiecy ( zwykły metalowy + kolorowe gumki ), mam za sobą przygodę z paleniem papierosów ( kilka na tydzień ) przez całe 4 miesiące, teraz bardzo boje się, że przy wymianie gumek mogę dostać radę, zeby ograniczać papierosy, a ja jestem tam z rodzicami i gdyby oni sie dowiedzieli jak bardzo głupią mają córke byłoby im strasznie przykro, szczególnie że oboje nie palą, ponadto piłam duzo coli i teraz obawiam się, ze ortodontka może zauwazyć, że mam zęby ' palacza ' a dbam o nie, często myje, może nie są śnieżnobiałe, ale na pewno do typowo ' papierosowych ' nie należą. myślicie, że może mi cos powiedzieć lub ewentualnie od razu bedzie wiedziała ze paliłam ?
proszę o pomoc
wydaje mi się że przy rodzicach nic nie powie... ale zawsze możesz powiedzieć że to od coli

Cytat:
Napisane przez Catelynn Pokaż wiadomość
Ale wam zazdroszczęę!
Bardzo chciałabym mieć aparat, ale narazie nie pozwalają na to fundusze ;[
Na jesień rodzice spodziewają się zastrzyku gotówki więc muszę poczekać jeszcze troszkę. Kochane mam do was kilka pytań Ile płaciłyście za aparaty? Czy ceramiczny jest dużo droższy od metalowego? Przez ile musicie je nosić? Wiem , że zależy to od wady i jest to indywidualne w każdym przypadku, ale chcę wiedzieć tak orientacyjnie I czy może być tak, że ortodonta stwierdzi, że wada nie nadaję się do leczenia? W moim przypadku jest tak, że jeden kieł rośnie mi wyżej ;/ wrrr.

Pozdrawiaam

ja płaciłam 1350 (metalowy antyalergiczny) i mam go nosić przez 2,5 roku... wydaje mi się że orto nie może stwierdzić że wada nie nadaje się do leczenia, chyba że ktoś ma idealnie proste zęby( to po co wtedy prostować) lub wada jest taka poważna że przewyższa umiejętności orto, ale z tego co piszesz to raczej tak nie wynika, więc powinno być wszystko ok

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

a ja za 2 dni mam wizytę i bardzo się cieszę... czekałam na nią prawie 2 miesiące

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 21:42   #3360
Catelynn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
wydaje mi się że przy rodzicach nic nie powie... ale zawsze możesz powiedzieć że to od coli

ja płaciłam 1350 (metalowy antyalergiczny) i mam go nosić przez 2,5 roku... wydaje mi się że orto nie może stwierdzić że wada nie nadaje się do leczenia, chyba że ktoś ma idealnie proste zęby( to po co wtedy prostować) lub wada jest taka poważna że przewyższa umiejętności orto, ale z tego co piszesz to raczej tak nie wynika, więc powinno być wszystko ok

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

a ja za 2 dni mam wizytę i bardzo się cieszę... czekałam na nią prawie 2 miesiące
Dziękuje kochana
Catelynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości