|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Cytat:
|
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry laseczki u mnie kolejny spadeczek jedynie o 0,3 kg ale dla mnie to i tak rezultat boski ... jestem już po sytym śniadanku gotowa do drogi ... ![]() życzę wszystkim słonecznej i udanej niedzieli - do wieczorka laseczki
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A ja dzisiaj nie zobaczę czy mi coś spadło czy nie ![]() Bo jestem po nocce w pracy (jeszcze siedzę do 8). Busa do domu mam dopiero o 8:40 w domu bede po 9 bo jeszcze na zakupy męża chcę wyciągnąć... I bede musiała wciągnąć ze 2 wieśniaki (nie mam w pracy nic innego ) co by śniadanie zaliczyć... Tak więc mój spadeczek (mam nadzieje) bedzie zamaskowany kawą i śniadaniem...Dopiero jutro się zważę A od dzisiaj PW więc nie wiadomo jak teraz mój organizm na to zareaguje (wcześniej nawet na PW spadałam)...Tak, że klops ![]() Co do ćwiczeń... Ja na nie nie mam siły... Ale z drugiej strony mój synuś i obowiązki domowe które muszę na biegu wykonywać kiedy mój mały "prezes" raczy zrobić sobie drzemkę skutecznie nadrabiają brak sportu w sensie dosłownym... Jakby nie było dźwigać 11 kg przez pół dnia, potem przez 1/4 z nim chodzić (bo jest na etapie nauki chodzenia) i 1/4 w szybkim tempie sprzatać, gotować itd. to nie lada wyczyn.
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-07-11 o 06:50 |
|
|
|
#2494 |
|
Zadomowienie
|
Hej ho, mój wczorajszy spadek diabli wzięli, wczoraj spadło 0,1 a dziś przybyło 0,2 kg, ekstra
Niech już ta @ nadejdzie bo mnie coś trafi No i od rana nie ma czym oddychać
|
#2495 | ||
|
Zadomowienie
|
no w koncu was doczytalam, mecz wczoraj byl to pewnie w kuchni przyszlo wam siedziec
![]() u mnie 200g wzroscik, palce opuchniete i brzuch wywalony=oczekiwanie na @ wiec sie nie przejmuje Cytat:
Cytat:
jesli chodzi o @ ale u mnie jest czym oddychac, znow wichura - mmm .... czuc normalnie morskie powietrze
start 29.06.2017 The Tapping Solution for Weight Loss & Body Confidence wzrost: 174 cm 79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58 Nothing is Impossible to a willing mind Edytowane przez twinsplus1 Czas edycji: 2010-07-11 o 08:50 |
||
|
|
|
#2496 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
u mnie to samo, czyli waga w miejscu już 12 dzień już brakuje mi mobilizacji ale twardo nie grzesze. Dziś grill wiec poszaleję z mięskiem ale na cuda nie liczę.Pozdrawiam
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#2497 |
|
Raczkowanie
|
Witam w ten strasznie upalny dzień :/
Właśnie zbieram się na śniadanko i mam do was pytanie- czy konieczne jest, aby ważyć się codziennie? Wolałabym co 3 dni bo wtedy już widać jakiś trend, a obserwowanie spadków i wzrostów o 200 czy 300 g doprowadzi mnie do nerwicy :/
|
#2498 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak mi dukan w głowie poprzestawiał Jak ktoś je coś spoza naszych list to ja od razu w głowie przeliczam: ale dużo tłuszczu, toż to sam cukier a tu ile skrobii i tak w kółko i co lepsze jestem dumna że ja tego nie jem ![]() sonia26 trzymaj się twardo
|
|
#2499 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mozesz wazyc sie nawet co tydzien ![]() Cytat:
, juz za stara jestem sonia trzymaj sie kobietko, na pewno wkoncu sie ruszy
|
|
#2500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)I na dodatek gorrąco, aż mnie ten upał zbudził i pierwsza rodząca się myśl w mojej głowie brzmiała "WODY!!". I tak będzie cały tydzień, nic, tylko się opalać.
|
|
|
#2501 |
|
Raczkowanie
|
witajcie Dukanki
u mnie dziś wzrosło 0,7 ale jakoś mnie to nie dołuje, ostatnio były duże spadki, a wczoraj sporo zjadłam, mam teraz dni PW i jestem przed @ więc luzik zjadłam wczoraj parę malinek, ale przyznam że były jakieś bez smaku jeszcze przed rozpoczęciem i na początku diety trochę ćwiczyłam (hula hop, 8 min legs, buns) a teraz przyznam, że nie mam siły poczekam na 3 faze, czyli za jakieś 2 tyg i trochę boję się tej 3, boję się jeść normalnie, pewnie jak zjem coś to przytyję, albo nie będę się mogła opamiętać, sama nie wiem jak to będzie pozdrawiam i miłego dnia wszystkim życzę |
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No waga mi si codziennie wacha , raz 0,5 na minusie a potem 0,7 na plusie kiedy znowu zacznie ładnie spadac............ Poza tym niewiem czy czasem nie bede w ciazy.... ![]() ostatnio z tz troche poszalelismy i niewiadomo.... ![]() Niewiem czy mialam owulke bo mam @ nieregulary i albo miałam 4-5 dni temu i wtedy prawdopodobnie zaciazyłam no i to by znaczyło ze owulka spozniona i @ tez bedzie spozniony............. No i teraz własnie niewiem co robic z dieta......... Narazie te 2 tygodnie chciałam jechac non stop na PW... czy moze wskoczyc na 3 faze a jakby sie okazało ze jednak to nie ciaza to znowu zaczełabym od proteinek 2 faze....Doradzcie specjalistki ![]() Niechce przytyc znowu tych 6 kg co schudłam |
|
|
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak sie okaze ze nie ma okresu z wiadomwgo powodu to od razu na 3 faze - tylko tą z ksiazki a nie dzieloną plus 2 porcje owocow, pol tlusty nabial, wiec troche inaczej niz zwykla faza, no i zdrowiej bedzie ograniczyc slodycze i smieciowe zarcie, a i Ty nie przytyjesz
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli dzisiaj proteinki Juz wszamałam 2 kawałki pana sernika i wypiłam kawke ![]() Tym razem zrobiłam pana sernika na zimno dla odmiany Miłego dzionka
|
|
|
|
|
#2505 | |
|
Rozeznanie
|
dziękuje, twój avatar też jest uwodzicielski
![]() nikt właśnie nic tu nie napisał znalazłam takie informacje B 20.8 T 1.9 W 0.4 razem 102 kcal wszystko wskazuje na to, że można, ale dziewczyny skoro zrezygnowałam z cotygodniowej pielgrzymi do Wedla na lody lub czekoladę, to nie chcę popełnić błędu przy sarninie ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Dukam od 28.06 58kg Waga 58kg ![]() Cel 51kg 21.03 Dukan drugie podejście ![]() Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło Edytowane przez avataris Czas edycji: 2010-07-11 o 11:02 |
|
|
|
|
#2506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Potrzebuję 2 odpowiedzi!!! Jak zrobić kulki nutelkowe z otrąbami? Jak zrobić krajzerkę dukanowską, miałam przepis ale posiałam
|
|
#2507 |
|
Rozeznanie
|
podbijam pytanie
![]() wczoraj missines takie robiła
|
#2508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam! Po wczorajszym NOT (nocne ogladanie TV) i zajadaniu co popadnie u mnie dzisiaj wzrost. Nie odnotowuje bo pewnie jak wzroslo to spadnie. Zauwazylam ze jak jedna ma spadek to zaraz sie u wszystkich sypia spadki a gdy jest wzrost to tez u wszyskich. Wniosek: dawajcie tu jakies spadki co by reszte pociagnac
Edytowane przez kataluna Czas edycji: 2010-07-11 o 12:12 |
|
|
|
|
#2510 |
|
Wtajemniczenie
|
Sparta - Zdaje mi się, że dużo mleka w proszku a mało homo i mleka płynnego. Bo im więcej tego w proszku, tym gęstsze, ale mogę się mylić.
|
|
#2511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Idę zaraz robić sernik zebrę ![]() W ogóle dziś jestem jakaś osłabiona, co wstaję to biało przed oczami, może dlatego że tak duszno jest
|
|
#2512 |
|
Rozeznanie
|
to daj mi koniecznie znać jak to zrobiłaś
ja zrobiłam z przepisu kuchniahalutki, rewelacja, jeszcze na muffinki masy zostało, dodalam otręby i proszek do pieczenia i właśnie się upiekły
|
#2513 |
|
Raczkowanie
|
Dzieeeeeń Dobry!
Maricken, kochana, witaj w klubie, też miałam spadek wczoraj 100g a dziś wzrost 200 No trudno ![]() Powiem Wam, że dziś dzień masakra, te wzrosty, upał taki że głowa rozbolała mnie z samego rana, widziałam sliczną bluzeczkę, ale na mnie.... za duża, i co najwazniejsze... dostałam się na PW ale nie na mój wymarzony kierunek ku@$%^%#$ mać. Dziękuję za uwagę
|
|
#2514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie martw sie. Wezmiesz drugi fakultet |
|
|
|
|
#2515 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny przepis na twarda nutelle, leci tak:
NUTELLA LIGHT Prygotowanie : 10 min Składniki : 7 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku 1 czubata łyzeczka odtłuszczonego kakao 3 czubate łyzki słodzika w proszku 4 krople aromatu rumowego/arakowego 4 krople aromatu pomarańczowego 3 płaskie łyzki odtłuszczonego mleka w płynie (MOZNA EWENTUALNIE DODAĆ : 1 żółtko ze sredniej wielkości jajka) 1. Zmiksować razem mleko w proszku, kakao, słodzik aby uzyskać jednolitą masę bez grudek. 2. Dodać mleko w płynie i ewentualnie 1 żółtko. Ręcznie wszystko wymieszać przez kilka minut, aż do otrzymania kremu o gładkiej i błyszczącej powierzchni. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodać mleka w płynie. a tej nutelli mozecie dodac do .... Lody z Nutellą Light 2 jajka 4 łyżki słodziku 200 ml jogurtu naturalnego 200 ml mleka 0,5% 150 g Nutelli Light (przepis na moim blogu) Ubić białka ze słodzikiem i jogurtem.(uzyskujemy słodką śmietankę). Dodać mleko i Nutellę Light (2 żółtka możemy dodać lub nie- opcjonalnie- ale jeśli NIE dodaliśmy ich do Nutelli, to robiąc lody, lepiej je dodać). Zmiksować. Wstawić do zamrażarki na godzinę. Po godzinie wyjąć i zmiksować. Za godzinę znów zmiksować. Zostawić do zmrożenia. Po trzeciej godzinie lody powinny być w zasadzie gotowe. wszystko z blogu http://www.lekkoznaczypysznie.blogspot.com/ to tak na te wasze upaly
|
#2516 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam na matematykę, a dostałam się na Administrację (opcja B), przez co nie rozpatrzyli mnie na Zarządzaniu (opcja C) a ja dziś stwierdziałam, że wolałabym Zarządzanie od Admini
![]() Zobaczymy jeszcze jak na UW i co z drugą rekrutacją na PW, trzeba próbować
|
|
#2517 | ||
|
Rozeznanie
|
Witajcie
U mnie pomimo wczorajszego obzarstwan jeszcze cieplym serniczkiem juz po godz 23- ok 250 g - i pomimo tego , ze jutro powinna byc@ dzis dobilam do rownegj wagi 61 -czyli co, jakby spadeczek o ok 0.5 na PW ? no siem ciesze Cytat:
U mnie tez wieje jak ch.... ale slonce swieci no i ten wiatr jakiegos wirusa mi przygnal z Wizazu -gardlo mnie zaczyna mocno bolec - a kysz w piatek do Polski, tylko brakowalo mi choroby na wyjazd -nie, nie.Cytat:
Ubijam najpierw jajko z przypr -jesli na slodko to cynamon i stevia -jesli na ostro to do otrab dadaje sol, czosnek, masale, curry, oregano -po troszku ![]() W osobnej miseczce mieszam suche skladniki, czyli : 3 lychy otrab (2ows.,1psz.)no wlasnie te przyprawy + ok 1/4 lyzeczki proszku do pieczenia - zawsze na oko Do ubitego mikserem jajka dosypuje sypkie skladniki, nadal miksuje i dodaje 2 duze lychy albo wiesniaka albo serka qwark - to taki zmielony podobny do Waszego homo.Wkladam to w forme sylikonowa na duza bulke w ksztalcie kwiatka -i do mikrofalowki na ok 7 minut. Po upieczeniu trzeba wyjac na recznik papierowy w celu odsaczenia, mozna przekroic i tez chwilke potrzymac w papierowym reczniku. W piekarniku trzeba piec ok. 25 minut. Edytowane przez joanasz Czas edycji: 2010-07-11 o 13:05 |
||
|
|
|
#2518 | |||
|
Zakorzenienie
|
Co za piękny dzień
urodziny zaczęłam od sto lat i tortu o północyogólnie był grill i wieelka wyżerka, alkohol też, ale ja dzielnie jadłam sałatki (z sosem jogurtowym i z winegretem Dukana - nabijali się jak dodałam parafinę, że trzeba było mówić, że ja świeczki jem, to by mi kartonik kupili poszłam spać przed 6, wstałam o 10 i kolejny -1kg to już łącznie -17,5 po 3 miesiącach, wow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
więc pomiń też mleko. Chyba, że dasz otręby. Bo one wchłoną nadmiar wody. Inaczej sernik po upieczeniu będzie bardzo mokry.
|
|||
|
|
|
#2519 |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I sto lat! Bo jeszcze ni składałam życzeń ![]() Ja się wole chwilowo nie ważyć. kończe 5 dzień z warzywami i postanowiłam zważyć się znowu dopiero po 5 dniach protein, lepsze wyniki są ![]() A dzisiaj wybieram się na bankiet i będę co najwyżej jakieś sałatki jadła i może lampke wina najwyżej
|
|
#2520 |
|
Wtajemniczenie
|
adrijah sto lat kochana!Wszystkiego naj naj naj ! Coz za piekny tort!!!a u mnie waga dzis stoi ![]() milego dzionka zycze
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

dzień dobry laseczki 

) co by śniadanie zaliczyć... Tak więc mój spadeczek (mam nadzieje) bedzie zamaskowany kawą i śniadaniem...
Niech już ta @ nadejdzie bo mnie coś trafi
No i od rana nie ma czym oddychać

prosze z dostawż do somu 

po 3 miesiącach, wow
tos sie rozkrecila, dzis pewnie duzo kalorii zzucisz przy tym pichceniu, to kolejny spadeczek powinien byc trzymam