|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21301 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
![]() Spróbuję też ustalić optymalną ilość Nivei. Cytat:
O, o makowej nie słyszałam. To jakieś nowe cudo? Cytat:
|
|||
|
|
|
#21302 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zauważyłam, że bardzo dobrze radzi sobie z tym suszarka - wystarczy na kilka chwil przyłożyć dyfuzor w takiej miejsce (być może nawet wystarcza chłodny nawiew, muszę to jeszcze sprawdzić) i najczęściej wtedy żel puszcza |
||
|
|
|
#21303 |
|
Rozeznanie
|
Mam juz pierwsze obserwacje po lekkiej zmianie pielegnacji - wlosy zaczely delikatnie falowac, choc to dopiero poczatek. Niestety na ograniczenie silikonow reaguja puszeniem, co mnie denerwuje
albo to normalne, albo bedzie lepiej z czasem albo bede musiala zaopatrzyc sie w cos do stylizacji, ale tak nie lubie..Nie mam pojecia czy nowe, pierwszy raz od dluzszego czasu odwiedzilam TBS. Jakas nowosc nadchodzi, bo byla zapowiedz - seria wlosowa Rain Forest czy cos takiego ![]() Wrzuce sklad na analizujacy, jak ktos ma ochote popatrzec Z gory mowie, ze jest amodimethicone, ale mi to nie przeszkadza.
|
#21304 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na chwilę obecną wydaje mi się, że jeden kleks b/s i mała miarka Nivei wystarczyły. Niewiarygodne Zobaczymy jeszcze, jakie będą, jak zupełnie wyschną.W ogóle, przez ten upał włosy schną mi szybko, jak nigdy ![]() Cytat:
Można widzieć czemu?
|
||
|
|
|
#21305 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chce dla wlosow dobrze i... przedobrzam ![]() dzis kupilam czepek.... do spania u mnie spanie w chustce/koszulce sie nie bardzo sprawdza- rano wlosy sa wciaz mokre, teraz latem nie ma problemu, ale przeciez wiecznie nie bedzie tak cieplo jumaatt, masz bardzo ladne wlosiska |
|
|
|
|
#21306 |
|
Rozeznanie
|
No nie stylizuje..jedyne co to na suche wlosy naloze cos oleistego czy silikonowego, zeby je do konca wygladzic czy nablyszczyc.
Powody: nie lubie miec na wlosach nic co nie jest jakas tam odzywka.. Moze to i glupie, nie wiem czemu tak mam. Nie mam nic przeciwko produktom stylizujaco-odzywczym, jak np krem do lokow TBS.. Po drugie jak uzywam silikonow moje wlosy wygladaja ladnie bez dodatkowych produktow stylizacyjnych.. Nie nadaje sie na CG, ale tak tu milo u Was
Kochana i kochająca, szczęśliwa. Edytowane przez henieczka Czas edycji: 2010-07-10 o 20:46 |
|
|
|
#21307 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przeglądałam własnie skład tych odżywek i zastanawia mnie bardziej ten alkohol (ingredients from certified organic agriculture) w skladzie zaraz po wodzie.Dziewczyny czy on nie zrobi krzywdy włosom albo wrażliwej skórze?? Jumaatt ja się jeszcze zastanowię i popatrze na te odżyweczki. Najwyżej wróce do sprawdzonej metody nakładania odzywki dopiero od linii ucha, tak by ze skórą nie miała kontaktu. Cytat:
Ja chyba w odróżnieniu od Was nakładam za mało... Spanie w wilgotnych włosach marnie mi wyszło rano skręt był słaby, po prysznicu troszkę się poprawił, ale i tak daleko do tych loków gdy schną sobie włosy normalnie. Może spróbuje jeszcze z bardziej mokrymi....
|
||||
|
|
|
#21308 | |||||
|
Rozeznanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20596510]mam ten sam problem... przewaznie nakladam za duzo
chce dla wlosow dobrze i... przedobrzam [/QUOTE]Żeby one nam się tak wprost proporcjonalnie do tego, jak my dla nich dobrze chcemy, odwdzięczały, np. skrętem i brakiem puchu ![]() Cytat:
Chcesz zrobić konkurencję mojemu seksi fioletowemu czepkowi Ok, wygrałaś, przyznaję, że Twój jeszcze bardziej seksi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)Piszę to dlatego, bo bez stylizatorów jest naprawdę trudno wydobyć skręt oraz go utrwalić. Może, gdybyś się na jakiś skusiła, zdziwiłabyś się, że z fal zrobiły się loki ![]() A jeśli Ty się jeszcze nie boisz silikonów, to masz wybór taki, że głowa mała ![]() Ale oczywiście to tylko i wyłącznie Twoja decyzja, tak Ci o tym tylko piszę, żebym miała czyste sumienie co do Twoich możliwych sprężynek ![]() Cytat:
I ciesze się bardzo, że dobrze się tu czujesz ![]() Yasmin - ja też miałam na początku opory co do tego alkoholu. Jeśli chodzi o włosy, możesz być spokojna. Jeśli o skórę głowy, wiadomo, kwestia indywidualna. Mogę Ci tylko powiedzieć, że niemieckie ekocertyfikowane firmy mają ten alkohol w składzie większości kremów do twarzy. Ja mam ekstremalnie wrażliwą skórę twarzy i stosuję krem właśnie do takowej przeznaczony i też jest alkohol w składzie i absolutnie nic się nie dzieje. Ale niech się jeszcze dziewczyny wypowiedzą. Np. Eloe to skalpowy wrażliwiec. I uważaj z tym spaniem z zupełnie mokrych, żebyś sobie przypadkiem zatok nie załatwiła. Może po prostu ta metoda nie jest dla Ciebie
Edytowane przez jumaatt Czas edycji: 2010-07-10 o 22:02 |
|||||
|
|
|
#21309 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jak jestem to cisza, jak Was zostawię na kilka godzin to zaczynacie się produkować
Małgosiu, dziękuję Cytat:
Cytat:
Zakupiłam dziś 3 pieluchy ![]() Nie wiem czy są wystarczająco duże na plunking, jeśli nie trzeba będzie je zszyć albo posłużą do harmonijkowania. henieczka, chętnie obejrzymy makową odżywkę |
||
|
|
|
#21310 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a one nie chca- po wyschnieciu odwdzieczaja sie strako-puszakiem ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() wiec kwestii seksownosci- ![]() noo jakis tam modyfikowany plunking nocny- jak ide spac w mokrych to rano nie moge uwierzyc czy to na pewno moje odbicie w lustrze raz poszlam spac w zupelnie mokrych (nooo moze nie ociekaly woda ale byly dosc mokre) obudzialam sie z prawa strona splaszczono- napuszona (to chyba dlatego ze spie przewazenie na prawym boku, ale mocno sie krece) a lewa- krol lew to moglby sie schowac... ![]() probowalam luzno zwiazanej koszulki- jest ok jesli wlosy sa prawie suche- w przeciwnym wypadku- rano nadal mokre. tak czy inaczej- licze na to ze seksi ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() pieluch w NL nie ma a kurcze pomysl mi sie spodobal
|
||||
|
|
|
#21311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź. Tak, mówię o mydlnicy. Wypłukuję wieloletnią milość do Pantene Pro V... ![]() Oj, chyba masz rację, że się skalp nie przestawił.... tylko co będzie jak mi się ten łupież się rozszaleje No nic, spróbuję myć dalej. Póki co stosuję OMO, sama odżywka odpada. Niebawem spróbuję oleju lnianego bo mam w domu |
|
|
|
|
#21312 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mi nawet w te upały zatoki dają znać o sobie ![]() Raz wyszłam na dwór z niedosuszonymi włosami, to myślałam, że następnego dnia mi głowa z bólu pęknie Cytat:
Dziękuję za zwrócenie uwagi 2 łyżki też kiedyś próbowałam (bo tyle chyba zaleca Lorraine), ale dla mnie to było trochę za dużo. W ramach eksperymentu muszę znowu spróbować z taką ilością, może coś się zmieniło (dokładnie 3 łyżek żelu lnianego)Cytat:
Jumaatt ma rację, uważaj na zatoki. Jak raz sobie je "podrażnisz", to później możesz mieć z nimi problemy. Ja kiedyś nie miałam z nimi prawie w ogóle problemów, ale od tych silnych mrozów zimą się zaczęło ![]() I to nie jest tak, że wtedy nie dosuszałam włosów - bo dbałam o to. Po prostu od tego czasu pojawiły się różne dziwne rzeczy ze zdrowiem, których nigdy nie miałam albo miałam bardzo bardzo dawno, np. alergia
|
|||
|
|
|
#21313 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuje Jumaatt za info o alko w ekokosmetykach Eloe, o co Ty myslisz o tym alkoholu? stosowałas te odzywki? cos się dzialo? Cytat:
ja zawsze jak jest ciepło to wsiadam rano w samochod z wilgotnymi wlosami ostatnio byly mniejsze korki i do pracy dotarlam jeszcze z mokrymi ale kurcze, widze ze trzeba zaczac uwazac Od wcierania Jantara mam smalec na głowie drugiego dnia, buuuu |
||
|
|
|
#21314 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A gdzie kupiłaś, Syrenko? Mnie pielucha spokojnie wystarcza do plunkingowania, ale w sumie może Ty masz więcej włosów. Teraz, uwaga, wykażę się ignorancją: albo przegapiłam, albo zapomniałam, do jakiej czynności odnosi się harmonijkowanie Czy chodzi o takie ugniatanie włosów w kształt harmonijki, czyli przybliżanie ich do skóry głowy i oddalanie? Bo nawet usiłuję tak robić, tylko nie wiem ile takich harmonijek trzeba wykonać, a ja jestem leniwa, to robię tak ze dwa razy![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20599915]no wlasnie.... a one nie chca- po wyschnieciu odwdzieczaja sie strako-puszakiem [COLOR="Silver"]ja sie wybralam po pieluchy a kupilam czepek ![]() pieluch w NL nie ma a kurcze pomysl mi sie spodobal [/QUOTE]Ja też ostatnio straszę puchaczem na głowie, bo zwykle za późno myję włosy przed wyjściem i potem przyspieszam suszenie potrząsając nimi i wkładając paluchy w nasadę, żeby się podniosła ![]() Jak to nie mają pieluch? A dzieci mają?
|
||
|
|
|
#21315 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#21316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hatrmonijkowanie to przybliżanie włosów do głowy i oddalanie za pomocą otwardej dłoni (najlepiej przyodzianej w jakiś materiał) Ja robię 130-180 harmonijek Najpierw się pochylam i tu 30 harmonijek, potem nadal w pozycji pochylonej obkręcam głowę w bok: 20h; drugi bok kolejne 20; prostuję się: bok 20-30, drugi bok tyle samo. |
|
|
|
|
#21317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wypróbowałam mój ręcznik z mikrofibry. Okazało się, że jest naprawdę wielki (130\80 cm), wielkości mojego normalnego ręcznika do kąpieli. Błyskawicznie odcisnęłam w niego wodę i włosy miałam po tym zabiegu tylko lekko wilgotne. Potem zawinęłam w koszulkę, żeby mi nie dyndały, a gdy kładłam się spać ułożyłam na poduszce za głową. Czas wysychania znacznie się, dzięki mikrofibrze skrócił. Dziś (drugi dzień po myciu) mam puch i w ogóle włosy kwalifikują się tylko do mycia. To chyba od tych upałów. |
|
|
|
|
#21318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaraz idę napaść Carrefoura w poszukiwaniu pieluch. W ogóle jakoś tak polubiłam ten materiał, że może, jak sobie fajnie zafarbuję, to będę nosić jako chustkę na słońce ![]() Nava, a czy w Holandii nie powinni być bardziej eko? Bo chyba teraz moda też nastała na eko pieluszki (czyli tetra), eko-zupki itp Jakby co to przyślemy pieluchy z Polski
|
|
|
|
|
#21319 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
moze pampersy sa tez z opcja EKO, nie wiem bo akurat im sie nie przyladalam dziekuje ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
, podziwiam Cie!
|
|||
|
|
|
#21320 | |||
|
Rozeznanie
|
Jest Twoja, jesteś specjalistką od TBS-ów
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20599915] seksi ![]() wiec kwestii seksownosci- [/QUOTE]No tak właśnie pokrętnie seksi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I oto tajemnica pięknych syrenkowych loków
|
|||
|
|
|
#21321 |
|
Konto usunięte
|
w kwestii pomyciowej stylizacji ograniczam sie do wpiecia dwoch zabek, zeby wlosy nie lecialy do oczu bo nie moglabym wizazowac
|
|
|
|
#21322 |
|
Rozeznanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20607444]w kwestii pomyciowej stylizacji ograniczam sie do wpiecia dwoch zabek, zeby wlosy nie lecialy do oczu bo nie moglabym wizazowac
[/QUOTE]Szczęściara, żadnej stylizacji i taki skręt ![]() Zazdraszczam |
|
|
|
#21323 |
|
Konto usunięte
|
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- dziewczyny, ktora z Was uzywala odzywki hegron do mycia? wydaje mi sie ze znalazlam takowa- litrowa ( ) butla za jakas smieszna cena. warto ja zakupic?
|
|
|
|
#21324 |
|
Zakorzenienie
|
Nava-warto, ja bardzo lubię myć Hegronem, fajnie się pieni.
napiszę później, co u mnie, bo uciekam na mecz, ale tak najkrócej- jest źle
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
#21325 |
|
Rozeznanie
|
No widzisz, to teraz możesz się pocieszyć, że są leniwsi od Ciebie
![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20609703] dziewczyny, ktora z Was uzywala odzywki hegron do mycia? wydaje mi sie ze znalazlam takowa- litrowa ( ) butla za jakas smieszna cena. warto ja zakupic?[/QUOTE]Hegron to moja ulubiona odżywka do mycia |
|
|
|
#21326 |
|
Konto usunięte
|
pod tym wzgledem to chyba ja przoduje
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- wyglada na to ze jutro urywam sie z pracki i pedze po hegrona ![]() mam nadzieje ze znajde ten sklepik- jest w dalszej czesci miasta i nie jestem czy trafie najsmieszniejsze jest to ze te wieeeelkie butle byly tak zakurzone ze az mnie scielo sa dwie rodzaje- jedna do wlosow zniszczonych a druga- do wszystkich rodzajow (jesli dobrze pamietam)- i jak tu sie zdecydowac?? a moze wezme obie=> bedzie 2 litry odzywki do mycia ![]() ![]() Syrenko, a co czyni amodimethicone silikonem " o bardzo dobrych wlaściwościach" ![]()
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-11 o 21:50 |
|
|
|
#21327 |
|
Rozeznanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20612801]pod tym wzgledem to chyba ja przoduje[COLOR=Silver]
wyglada na to ze jutro urywam sie z pracki i pedze po hegrona ![]() mam nadzieje ze znajde ten sklepik- jest w dalszej czesci miasta i nie jestem czy trafie najsmieszniejsze jest to ze te wieeeelkie butle byly tak zakurzone ze az mnie scielo sa dwie rodzaje- jedna do wlosow zniszczonych a druga- do wszystkich rodzajow (jesli dobrze pamietam)- i jak tu sie zdecydowac?? a moze wezme obie=> bedzie 2 litry odzywki do mycia ![]() ![]() [/QUOTE] O, widzisz, u nas jest tylko jeden rodzaj, ale za to do spłukiwania i bez spłukiwania - obie nadają się do mycia. Uprzedzę tylko że Hegron specyficznie pachnie-jak takie babcine kosmetyki
|
|
|
|
#21328 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no moze na pocztek wezme tylko jeden jakos nie bardzo lubie babcine zapachy, zobacze co mi jutrzejszy humorek podpowie ![]() Pinsleepe, ten czepek o ktorym pisalam wczesniej- moze seksi nie jest, ale niezle sie sprawdza ![]() ciekawe jak sie bedzie "stylizowal" mokre wlosy w nocy ![]() edytuje fotki- wstawie za pare min
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-11 o 22:29 |
|
|
|
|
#21329 |
|
Konto usunięte
|
wlosy po stylizacji "czepkowej"
nie ma puchu |
|
|
|
#21330 |
|
Zakorzenienie
|
Nava- z tym babcinym zapachem nie jest mocno źle, po pewnym czasie idzie się przyzwyczaić, a potem się nawet nie zwraca na to uwagi. Ze wszystkich odżywek do mycia najbardziej lubię Hegrona, testowałam dwie wersje i nie widzę między nimi różnicy.
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

albo to normalne, albo bedzie lepiej z czasem albo bede musiala zaopatrzyc sie w cos do stylizacji, ale tak nie lubie..
Z gory mowie, ze jest amodimethicone, ale mi to nie przeszkadza.

chce dla wlosow dobrze i... przedobrzam

to miła odżywka
Twoje są jeszcze na początku rozpieszczania, ja w swoje już wtarłam jakieś 10 kilo różnych dobroci. Jak dojdziesz do takiego wyniku, możemy się zamieniać 

Chcesz zrobić konkurencję mojemu seksi fioletowemu czepkowi
a one nie chca- po wyschnieciu odwdzieczaja sie strako-puszakiem