Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX. - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-12, 10:00   #1021
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
a jak tam samopoczucie???
do dupy dziękuję
a tak na serio to jestem troszeczke podłamana że to już po terminie a tu nic się nie dzieje , ale nie dlatego że mi się spieszy bo sie nie spieszy tylko czy to nie jest czasem już niebezpieczne dla małego, bo jak juz wielokrotnie pisałam z tym terminem miałam niezle namieszane....Tych jego ruchów wyczekuję już jak zbawienia ale musze i staram się byc dobrej mysli
mnie tez mega wkur...te smski i telefony ale od osób z którymi nie mam na codzien kontaktu. Nie odpisuje i nie odbieram Powiedzmy ze z jedna osoba nie mialam kontaktu dłuuugi czas i ona kilka dni temu napisala czy juz urodziłam, wiec odpisalam ze dam jej znac jak urodze a wczoraj zas sms od tej samej osoby "czy juz "wiec juz nie odpisalam jej.
Polecam ci Dentosept A na to podniebienie.
mini gdyby moj mi powiedzial ze mam sie nim zajac a nie laptopem, a tak ja na lapku a on na stacjonarnym i tak wyglada nasze pozycie malzenskie za wizyte
anoxa za rozwój akcji , jako pierwsza na wątku masz szanse urodzic w terminie
to co mam nie myć głowy dzisiaj czy co, bo wlasnie ide pod prysznic... a moze się wypakować
lazurowa za dentystę
ania super
marta a ja zaraz sama pomyje okna mialam to zrobic juz w piatek bo jak mi slonce w szybvy zaswiecilo to sie wystraszylam a mylam gdzies z miesiac temu.

Wogóle to dzisiaj jestem umówiona ze szwagierkami kupić jakiś prezent tesciowej bo 14.07 ma urodziny 50 (moze nie przyjdzie mi wtedy rodzic) TZta ojciec też ma w tym samym dniu urodziny, ale oni sa po rozwodzie.
Poza tym Tzta siostra ma 15.07 urodziny 30 (ja wtedy ide do szpitala) wiec jak dziś bedziemy rozglądać się za czymś dla teściowej to od razu jej powiemy żeby sobie coś wybrała od rodzeństwa.

Kochane miałam nie kupować pościeli do wózka ,ale mam to kołyske pożyczoną, wiec kupie jeden komplecik potem do wózka się też przyda Co polecacie ?
Zamówiłabym dziś ...

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:07   #1022
alutka78
Rozeznanie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Siala - za porod:kci uki:.
Chcialam wczoraj dokupic reszte rzeczy dla dzidzi, ale nie dalam rady. Rozbolala mnie glowa. Bolala mnie cala noc. TYeraz tez mnie boli. Koszmar. Rano wyszlam tylko po chleb i wode, zaslonilam rolety i siedze.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Zobaczyłam wpis siali o tak wczesnej porze i juz wiedziałam
siala znajac ciebie to juz po jednak trzymam

---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ----------

no hej niezawsze widze ze o tej samej godzinie napisałysmy

Witam was porannie prosto z gumowej pilki na której siedze dzięki mobilizacji agravki przeterminowana juz jestem Objawów porodu wciąż brak .Czuje się świetnie.
Wogóle dzis mi sie snilo ze jechalam 400 km na rowerze w 4 godziny i potem zeszłam z niego niezmęczona z nadzieją że może coś ruszy .Tak twardo spałam ze po raz pierwszy nie usłyszałam jak Tz wrócił z nocki , obudziłam się dopiero jak słyszalam prysznic .
Zjadłam kromke z sałatka z makreli i popijam kefirem miałam smaka na taki zestaw .
W nocy była okropna duchota musialam wyłączyc wiatrak bo silniczek juz byl tak nagrzany ze grzalo zamiast chlodzic, pootwieralam okna w calym mieszkaniu wiec leciutki przewiew byl ...
Acha agravko biorąc sobie do serca wpis siali pogadaj z moim Adasiem
Teraz Twoja kolej do porodu.
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
No to trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród

My po pierwszej nocy, fakt ze goraco, ale raz wstałam w nocy i nad ranem Mala spi pranie sie robi, TZ pojechal do UC i zlozyc wniosek o becikowe....powiem wam ze moj Tz jest tak zakochany w corci, ze czasem czuje sie odtracona, ale wiem ze jest nia zachwycony i sie stara nam pomagac jak moze
I znów tak gorąco masakra....
Ciekawe jak moj Tz bedzie sie zachowywal jak sie dzidzia urodzi. Czy nie bedzie sie bal pomagac.
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie!
Ale ta noc była gorąca... nie dało się spać nawet w bawełnianej koszulce... więc ją ściągnęłam i było golaskowo

Teraz muszę zjeść śniadanie i iść pod prysznic, bo zaraz mi się wszystko poskleja...
A potem porozmawiać z mankomatem i na 12:30 do zębologa.

Siala- Trzymam mocno
Anoxa- Oby się rozkręciło
Ja dzisiaj spalam nawet bez majtek, bo tak mnie uwieraly.
Stary 2010-07-12, 10:07   #1023
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Misiulka nie stresuj się za wiele,nie ma sensu. Siala jak zwykle się wybiła tak jak przychodziło co do spotkania jakiegoś hihi. Ciekawe co tam u niej? Nic nie pisała jak tam w szpitalu?
U Siali rozwarcie na 2cm i lekarz powiedział, że jeszcze się trochę pomęczy.
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ze bardzo mozliwe ze zaczyna sie porod i ze sie rozkreci i mam wszystko obserwowac wiec czekamy chociaz sie nie nakrecam bo moze sie uciszyc jeszcze wszystko
Ale byłoby fajnie...

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie!
Ale ta noc była gorąca... nie dało się spać nawet w bawełnianej koszulce... więc ją ściągnęłam i było golaskowo
Ja tak już od tygodnia...

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
siala

super ze ruszylo, pewnie jestes juz po, czekamy na wiesci
............
noc powinnam chyba pominac milczeniem. zasnelam chyba o 4, o 5 pobudka, o 7 pobudka. moje dzieci wymeczone upalem jeszcze spia. nie wiem co robic zeby nam ulzyc. wiatrak nie moze chodzic caly czas bo sie przegrzeje.
Na razie nic się u Siali więcej nie dzieje. A co do wiatraka- mój chodzi już 24h. Na razie silnik mu się nie zgrzał, więc mam nadzieję, że wytrzyma .

Ja miałam dziś okropny sen. Jeszcze mi się chce płakać... Śniło mi się, że Ł. ode mnie odszedł, wolał inną itd. Ale to był tak realny sen, że aż mi było słabo jak się obudziłam ;(.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:11   #1024
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
aniaa taka rada moze sie przydac skuteczna mojej siostrze przy obu corkach sie sprawdzilo przy kapieli owijala maluszki w pieluszke tetrowa i takie owiniete wkladala do wanienki wtedy byly spokojne i raz z jedne str odwijala i myla raz z drugiej... po czym ponownie zawijala bo jak male byly takie nagie w przestrzeni to plakaly mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi bo troche namieszalam
tez tak slyszalam, i planuje tak robic.Dzidziusie podobno strasznie nie lubia byc gole
Cytat:

agravko w takim razie jutro na wizazu bede sie udzielała siedzac na pilce
to bedziemy we 2!!! ja wlasnie siadamchociaz widzisz, wczoraj siedzialam pol meczu i w nocy nic,...moze dzis sie uda?

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Nooo dziewczynki chyba rodzę
Blokada maszyny rodzącej została skutcznie zwolniona xD
wszystkie baby chcące rodzić - piszcie do Agravki - ona nakłoniła Sebka do wyjścia ,
no kurde, widzicie???wiedzialam ze podziala!!! tylko ta wredota miala sie stad nie ruszac, zanim Ady nie wywola...a to malpa
Cytat:
Witam was porannie prosto z gumowej pilki na której siedze dzięki mobilizacji agravki przeterminowana juz jestem
Acha agravko biorąc sobie do serca wpis siali pogadaj z moim Adasiem
no, to przystawiaj brzucholek do kompa

Cytat:

Dzień dobry mamuśki, 2 dni do tp i fitka nic sie nie dzieje. Do tego wszyscy mnie dobijają bo dzwonią, piszę sms-y czy już, do tego juz mam dosyć opowiadań koleżanek o porodach po wczorajszych wysłuchanych historiach, tak jak wcześniej próbowałam sobie nie przybierać do głowy, tak teraz zaczynam się bać i to bardzo
ja mam to samo...wkurzaja mnie te pytania!!! wiadomo, ze jak bedzie po wszystkim, to napisze do nich, niech nas nie stresuja!!!!nin boj sie...musimy przez to przejsc, strach nic nie da...

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
powiem wam ze moj Tz jest tak zakochany w corci, ze czasem czuje sie odtracona, ale wiem ze jest nia zachwycony i sie stara nam pomagac jak moze
super, ze pomaga i ze jest zakochany, w koncu to coreczka tatusia

Cytat:
no tak wiec u mnie z tych wczorajszych skurczy wyszla d.upa
moim zdaniem sie zaczyna!!!
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
O kucze nasza Siala rodzi!! A nie wytłumaczyła jak ten masaż ma wyglądać no.
Siala powodzenia, oby nie bolało!!
no mowie wlasnie ze znalazla sposob na porod i zostawila nas na pastwe losu

ja po cudownej nocy witam!tz cos weszlo w plecy i krzyz go strasznie bolal i spal na podlodze, wiec mialam cale lozko dla siebie. zasnelam o 12 a obudzilam sie o 9:40 ani razu nie wstawalam, nie bylo mi goraco...bylo super!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:12   #1025
itakasia
Zakorzenienie

jesli chodzi i coreczki tatusia to duzo moglabym opowiadac

papeteria

ja nie doradze z posciela do wozka bo nie kupowalam. w piatek przyszedl laktator wiec mam juz chyba wszystko
mini
kciuki za wizyte
dzidzia
wspolczuje snu
biedna Siala, ale jeszcze tylko chwila i bedzie miala maluszka, juz ruszyla machina wiec bedzie ok
no ja mam wiatraczek za 37zl, na razie chodzi i bedzie musial do 14-15 bo wtedy jade sie moczyc do rodzicow
Stary 2010-07-12, 10:16   #1026
agravka
Wtajemniczenie

dziewczynki jaki krem z filtrem kupowalyscie dla dzidziusiow?ide dzis do apteki, to bym kupila, tylko nei wiem jaki...
Stary 2010-07-12, 10:17   #1027
justynacz80
Rozeznanie

Czesc! Dołączam do grona niewyspanych Spałam może 4 godziny, ale mam zamiar nadrobić to w dzień pod wiatrakiem.
Siala, trzymam mocno kciuki.
Ciekawe jak tam ktg Niezawsze...
Anoxa może jednak twoje dziecko jest po prostu bardzo punktualne i akuratne
Dzidzia, ja też miała dziś straszne sny. Tylko, że mi się śniło, że jestem bardzo chora i moje serce jest takie jakbym miała 51 lat... Okropny sen i bardzo realny. Zresztą wczoraj też sniły mi się koszmary. To chyba przez upał.
Żadnej z Was w szpitalu nie dawali Cordafenu?
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:17   #1028
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
dzidzia
wspolczuje snu
biedna Siala, ale jeszcze tylko chwila i bedzie miala maluszka, juz ruszyla machina wiec bedzie ok
no ja mam wiatraczek za 37zl, na razie chodzi i bedzie musial do 14-15 bo wtedy jade sie moczyc do rodzicow
Ja wczoraj zjeździłam całe miasto w poszukiwaniu jakiegoś wiatraka na wysokiej nóżce. Bo moje odczucie temperatury dopiero osiągnęło stan krytyczny .

Trafiliśmy z MediaMarkt na taką promocję, że jak kupisz 2 rzeczy, to ta tańsza, jest przeceniona o połowę.
Wiatrak kosztował pierwotnie 90zł, a potem doszukaliśmy termometr dla Maluszka i zapłaciliśmy za Niego ostatecznie 45 . Głupi ma zawsze szczęście. Choć prawda taka, że gdyby nie było tej promocji, to i tak byśmy tego wiertolota kupili.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-07-12, 10:17   #1029
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
ale Ci fajnie, ile ja bym dala za basenik
Stary 2010-07-12, 10:20   #1030
papeteria
Zakorzenienie

alutka przede mną na liście jest jeszcze idealnecialo a jak entertete i zwierciadelko to nie wiem
agravka już mnie tylek boli od siedzenia ale jest fajnie
Brzuch jest cały czas przy kompie , ale moze za nisko
Nie mam jeszcze kremu z filtrem
dzidzia fajna okazja i nie wiem cos sie tak uczepila swojej osoby ...jaki glupi

Kurde siala mogłaby się nagrać a tak na serio to siala mocno trzymamy tu za szybki poród

Stary 2010-07-12, 10:21   #1031
itakasia
Zakorzenienie

dzidzia
rzeczywiscie okazja
agravka
ja sie zastanawiam czy na balkon nie wstawic malego basenu dzieciom. bo do rodzicow jezdze dopiero popoludniu bo caly dzien w sloncu nie da rady, choc basen pod daszkiem postawiony. zawsze mozesz sie tak poratowac ja mam cien na balkonie do ok 14, a ty?
Stary 2010-07-12, 10:23   #1032
wiolek1
Zadomowienie

papeteria to kurcze teraz sobie traf żeby nie było ani 14 ani 15 a z pościelą nie pomoge bo nie kupowałam

Biedna Siala wykrakała sobie te 2 cm. Pamiętajcie jak będziecie szły rodzić pomyślcie, że macie rozwarcie 8 cm

dzidzia no to się wam udało faktycznie
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:24   #1033
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Żadnej z Was w szpitalu nie dawali Cordafenu?
To miał być ten, którego niby nie wolno w ciąży tak? Justynacz, lekarze wiedzą co robią. Widocznie jego dobry wpływ przeważa nad ryzykiem dla dziecka. Musisz im zaufać. Na większości leków piszą, że w ciąży nie wolno, a jednak ginekolodzy i inni lekarze je przepisują.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-07-12, 10:24   #1034
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Ale mnie wkurzył geodeta nie dość, ze mapka do celów projektowych miała być za 6 tyg. mija 2 miesiące a on ją dopiero składa do podpisu do urzędu, mało tego nie szukał palików granicznych tylko zrobił to jakośc na obszar i skąd ja teraz mam wiedzieć gdzie te paliki są a strasznie jest zarośnięta i chcieliśmy dziłkę wykosić i ogrodzić a jak jak nie wiemy nawet dokłądnie gdzie sie kończy a gdzie zaczyna - chyba geodeta powienien te paliki znaleść mierząc działkę i robiąc mapkę wkońcu ma być naniesiny na nią projekt domu i ską mam wiedzić czy sie naprawdę zmieszcze z jeso wymiarami Niby wymiary działki są ale całkowite a dokładne (dł. i szer. ) to tak pi razy drzwi M powiedział, zeby mu nie płacić i pódziemy do geodety co pierwotnie grodził te działki bo on napewno wie, trzbabyło iść odrazu a tego polecił na znajomy, ze taki dobry i tani i szybko robi a tu g......... prawda ale teraz tak głupio, a ja nie należe do osób kłótliwych jedno wiem naperwno już nie chcę nikogo z polecenia
Cytat:
do dupy dziękuję
a tak na serio to jestem troszeczke podłamana że to już po terminie a tu nic się nie dzieje , ale nie dlatego że mi się spieszy bo sie nie spieszy tylko czy to nie jest czasem już niebezpieczne dla małego, bo jak juz wielokrotnie pisałam z tym terminem miałam niezle namieszane....Tych jego ruchów wyczekuję już jak zbawienia ale musze i staram się byc dobrej mysli
mnie tez mega wkur...te smski i telefony ale od osób z którymi nie mam na codzien kontaktu. Nie odpisuje i nie odbieram Powiedzmy ze z jedna osoba nie mialam kontaktu dłuuugi czas i ona kilka dni temu napisala czy juz urodziłam, wiec odpisalam ze dam jej znac jak urodze a wczoraj zas sms od tej samej osoby "czy juz "wiec juz nie odpisalam jej.
Polecam ci Dentosept A na to podniebienie.

Wogóle to dzisiaj jestem umówiona ze szwagierkami kupić jakiś prezent tesciowej bo 14.07 ma urodziny 50 (moze nie przyjdzie mi wtedy rodzic) TZta ojciec też ma w tym samym dniu urodziny, ale oni sa po rozwodzie.
Poza tym Tzta siostra ma 15.07 urodziny 30 (ja wtedy ide do szpitala) wiec jak dziś bedziemy rozglądać się za czymś dla teściowej to od razu jej powiemy żeby sobie coś wybrała od rodzeństwa.

Kochane miałam nie kupować pościeli do wózka ,ale mam to kołyske pożyczoną, wiec kupie jeden komplecik potem do wózka się też przyda Co polecacie ?
Zamówiłabym dziś ...
jak nie pomoże sachol to kupię ten Dentosept A dziękuję, nie dziwię ci się, ze jesteś podłamana ja tez dzisiaj psychicznie sie nie najlepiej czuję. Ja do gina idę w środę i zobacze co powie, wezme ze sobą odazu torbę na wszelki wypadek ale znając moje szczęście to odeśle mnie do domu, ale wchodząc do niego nie obejdzie się bez komentarza " a mówił Pan doktor, że już na wizycie sie nie zobaczymy bo napewno do tego czasu urodzę" Może jak siala powinnyśmy sobie wmawiać, ze rodzimy codziennie i wkońcu to nastapi. Co do pościeli ja kupiłam ta http://www.allegro.pl/item1100449609...n.html#gallery wzór 31, A co do urodzin to się zbiegły nieżle w rodzince jeszcze jakbyś ty urzodziła teraz to same impry w lipcu by były. Myteściowej na 50 kupiliśmy srebrną biżuterię (kolczyki + wisirek + łańcuszek) co do 30 szwagierki to nie mam pomysłu moze jakieś perfumy albo dobry kosmetyk

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:25   #1035
anoxa
Zakorzenienie

papateria ja kupilam taka http://allegro.pl/item1102153788_pos...niana_lux.html i jedna z wypelnieniem taka http://allegro.pl/item1102153761_4_e...ynowa_lux.html
sliczny jest kolor turkusowy mam jeszcze zielona i niebieska a w sumie rozek mam w turkusie jest przesliczny i zaluje ze posciel wzielam niebieska chociaz tez jest ladna ale jednak turkus lepszy

no synek spory a na poczatku mi mowili ze mam waska miednice wiec zobaczymy

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-07-12 o 10:28
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:25   #1036
sylviasol
Rozeznanie

hej dziewczyny) Gratuluję rozpakowanym )))
HD trzymam kciuki zobaczysz wszystko będzie w lepiej niż się spodziewasz!
siala- mam nadzieję że ty juz po ))
przepraszam że się tak nie odzywałam ale mieliśmy mały problem z internetem nie wiadomo czemu przestał działać i sprawdzaliśmy po kolei anteny na dachu, kable, laptopa, i w końcu okazało się że to taka mała skrzynka do do której antena wchodzi ( nie wiem jak się to to nazywa) w rezultacie internet działał i nie działał!!!! A skrzynka po prostu spadła kiedy pies przestraszył się latającej firankii pociągnął za kabel(( teraz jestem ) trochę was nadrobiłam ale nie wszystko bo jak bym zaczeła nadrabiać to za 3 dni bym dołączyła tak szybko piszecie))
U nas już 30 stopni w cieniu, wczoraj leżałam przykryta mokrymi ręcznikami dziś już nie mam pomysłu na ochłodę ! a jeszcze okna od pokoju mam akrat na zachód i od 16 praży u mnie tak że można jaja smażyć na parapecie!
A nie pisałam wam- byliśmy we wtorek na usg .
Dzidziak rośnie ale już nie ma takich skoków wzrostowych jak wcześniej miał w 35 i5dni - 2600 i 48 cm, główka już na wysokości kości łonowej siedzi i to strasznie zmartwiło panią dr. mam BEZWZGLĘDNIE leżeć do piątku bo to będzie 37 tyg i już bezpiecznie, ja to powiem wam że już ją czasami czuję jak by chciała wychodzić - tak jest nisko. Leżę i leżę i mam nadzieję doczekać do piątku i dopiero w piątek iść się na cesarkę umówić. Najgorsze jest to że mała juz tak strasznie nisko jest. To baaaaardzo niepokojące ponoć jest. A wszystkie badania ok gbs też)) a tak się bałam,
uff tochyba wszystko co mi teraz przychodzi do głowy.
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:26   #1037
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dziewczynki jaki krem z filtrem kupowalyscie dla dzidziusiow?ide dzis do apteki, to bym kupila, tylko nei wiem jaki...
Ja kupiłam nivea, filtr 30. Zapłaciłam ok 22 złotych. Nawet nie zauwazyłam, że jest taki drogi. No trudno.
Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Dzidzia, ja też miała dziś straszne sny. Tylko, że mi się śniło, że jestem bardzo chora i moje serce jest takie jakbym miała 51 lat... Okropny sen i bardzo realny. Zresztą wczoraj też sniły mi się koszmary. To chyba przez upał.
A mi sie śniło, że znowu mi wody odeszły.
Brzuch mi sie w nocy spinał, ale teraz spokój.
Idę pod prysznic i do sklepu.
A polecam wam żel z nivea lilia wodna+perełki olejku. Jeszcze żaden żel tak mnie nie orzeźwiał. No i pachnie po prostu cudownie!

Siala trzymaj sie dzielnie!!!
Stary 2010-07-12, 10:26   #1038
wiolek1
Zadomowienie

agravka temat kremu z filtrem był niedawno przerabiany i są różne zdania ja wyczytałam, że do 6 miesiąca absolutnie nie wolno bo te filtry mogą bardzo podrażnic skóre. a z 2 strony nawet w cieniu i nawet gondola coś tam tych promieni przepuszcza ale chyba ja faktycznie nie będe używać dopiero na wiosne
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:28   #1039
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
m
agravka już mnie tylek boli od siedzenia ale jest fajnie
Brzuch jest cały czas przy kompie , ale moze za nisko
Nie mam jeszcze kremu z filtrem
mowisz, ze brzuch przy kompie jest, a wiec Adasiu, Adasiu kochany, nie drażnij juz mamy i W Y Ł A Ź z brzucholka!!!!!!ciekawe czy i na Ciebie podziała
Cytat:
agravka
ja sie zastanawiam czy na balkon nie wstawic malego basenu dzieciom. bo do rodzicow jezdze dopiero popoludniu bo caly dzien w sloncu nie da rady, choc basen pod daszkiem postawiony. zawsze mozesz sie tak poratowac ja mam cien na balkonie do ok 14, a ty?
balkon mi nadal remontuja, wiec jest niedostepny...takze jestem skazana na siedzenie w mieszkanku...
Stary 2010-07-12, 10:29   #1040
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
U Siali rozwarcie na 2cm i lekarz powiedział, że jeszcze się trochę pomęczy.

o rety się wymęczy bidula

Agravka - zazdroszczę przespanej nocki, masz klimę w domu? Wiem, ze musimy to przejści nikt za nas nie urodzi, ale my jesteśmy twarde mamuśki i damy radę

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:31   #1041
anoxa
Zakorzenienie

a moj suwaczek juz nie chce odliczac wiecej dni

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

siala sobie wykrakala chyba te 2 cm mam nadzieje ze szybko jej pojdzie...
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:31   #1042
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde siala mogłaby się nagrać a tak na serio to siala mocno trzymamy tu za szybki poród
Wiesz, ja tak sobie myślę, że po wszystkim to Ona będzie miała humor i będzie opowiadać w swoim stylu, ale tak na prawdę jest skichana. I się nie dziwię . Bidulka.

Podłączyli ją pod oxy, rozwarcie nie postępuje. Jak skurcze wzrosną, to bierze jednak ZZO
.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-07-12, 10:32   #1043
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Agravka - zazdroszczę przespanej nocki, masz klimę w domu? Wiem, ze musimy to przejści nikt za nas nie urodzi, ale my jesteśmy twarde mamuśki i damy radę
wlasnie nie mam, nawet wiatrak nie chodzilsama jestem zdziwiona, ze tak dobrze spalam))to chyba kwestia tego, ze tz w drugim pokoju byl i mialam cale lozko dla siebie

Cytat:
a moj suwaczek juz nie chce odliczac wiecej dni
ehhe zbuntowal sie na porodowke marsz! moj jeszcze 5 dni bedzie chodzil.ide na pilke

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:

Podłączyli ją pod oxy, rozwarcie nie postępuje. Jak skurcze wzrosną, to bierze jednak ZZO
.
mysle, ze teraz pojdzie,mam taka nadzieje
Stary 2010-07-12, 10:38   #1044
itakasia
Zakorzenienie

agravka
moje dzieci rodzily sie zima wiec nie mam doswiadczenia z noworodkiem i filtrami ale przy takim sloncu nie wyobrazam sobie spaceru bez filtra. ja kupilam linomag sun bo ma filtr mineralny i mozna stosowac od pierwszych dni zycia (tak jest napisane na opakawaniu) ale zobaczymy w praktyce
Stary 2010-07-12, 10:47   #1045
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Hej dziewczyny

Ale gorąco, niech będzie chociaż z 10 stopni mniej Tak się w nocy pociłam, byłam cała mokra dosłownie! Spalismy pod cienkim kocem i nawet koc był wilgotny tż obudził się w nocy, patrzę co on robi, a on maca prześcieradło pode mną i sprawdza czy mi wody nie odeszły, taka byłam mokra Cały ranek się z niego smiałam

siala powodzenia!!!
papeteria co do pościeli do wózka to ja mam "oryginalną" do swojego modelu, o taką:
http://allegro.pl/item1083016248_sal...a_kortina.html
Chociaż tutaj tak w sumie nic nie widać

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

itakasia a pamietasz może ile płaciłaś za linomag sun?
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:48   #1046
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
A polecam wam żel z nivea lilia wodna+perełki olejku. Jeszcze żaden żel tak mnie nie orzeźwiał. No i pachnie po prostu cudownie!
musze sobie zapisac wezme do szpitala

agravka dzięki może podziała
Cytat:
Wiesz, ja tak sobie myślę, że po wszystkim to Ona będzie miała humor i będzie opowiadać w swoim stylu, ale tak na prawdę jest skichana. I się nie dziwię . Bidulka.
no wiem przecież ....
pozwoliłam sobie skopiowac twoje info od siali do ślaskiego wątka

anuszka niezly ten TZ
wiolek jezeli pojde do szpitala 15.07 to wolalabym juz tego samego dnia urodzic najwyzej maly bedzie mial urodzinki w ten sam dzien co jego chrzestna
misiulka wspolczuje
co do lipcowych imprez to jeszcze Tz ma 25.07 . moja mama 26 .07 imieniny
co do prezentu to szwagierka dziś sama sobie wybierze a co do tesciowej to wlasnie myslimy o bizu ale ona tylko złoto preferuje
sylviasol to teraz sie oszczedzaj poza tym dobrze ze wszystko ok

Dziewczyny dzieki za linki do pościeli.

Stary 2010-07-12, 10:49   #1047
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
tż obudził się w nocy, patrzę co on robi, a on maca prześcieradło pode mną i sprawdza czy mi wody nie odeszły, taka byłam mokra Cały ranek się z niego smiałam
hahah))) kochany troszczyl sie
Stary 2010-07-12, 10:51   #1048
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

siala - trzymam kciuki

Ja wlasnie kupilam body na krutki rekaw, bo mam prawie same na dlugi, a mala sie zagotuje...http://www.allegro.pl/item1140565951.html
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:52   #1049
sylviasol
Rozeznanie

ja też pościel do wózka kupowałam razem z wózkiem i śpijworkiem ) i ciągle nie mogę dojść do tego czym jest taka jedna płachta ale myślę że to prześcieradełko)
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:58   #1050
itakasia
Zakorzenienie

anuszka
rozbawil mnie twoj tz a placilam ponizej 20zl ale nie pamietam dokladnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości