Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-12, 08:58   #4111
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

u mnie spokojnie nic sie nie dzieje tak jak pisalam to wszytko takie "przygotowujace straszaki" bo to nawet nie mozna nazwac tymi prawdziwymi przepowiadajacymy co sie na 2 tyg wczesniej pojawiaja

a to komu podajemy nr telefonow wole juz to zrobic zeby potem was informowac
Stary 2010-07-12, 09:09   #4112
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cześć

Ja już po weekendzie, odespałam te 3 dni, bo często urlop jest bardzo męczący zwłaszcza przy ponad 30-stopniowym upale. Starałam chować się w cień, ale w sobotę byliśmy na rowerkach wodnych. Ponad 3 godz. pływania, mieliśmy ze sobą parasol, ale nóżki od kolan w dół mi się trochę opaliły i buźka i dekolt. W pewnym momencie rowerek prawie nam zatonął, więc było kilka przygód.
Wieczorem przepłynęłam się skuterem wodnym (jako pasażer), niezbyt szybko, ale kilka razy podrzuciło nas na fali i efekt był tak, że stwardniał mi brzuch i mnie bolał. Wzięłam nospę, trochę poleżałam, ale się denerwowałam, bo bardzo słabo synuś się ruszał. Wczoraj też wzięłam nospę forte, bo jeździliśmy oglądać te mistrzostwa świata szybkich łodzi - huk i zapach spalin
Wydaje mi się, że synuś się mało ruszał, bo było mu gorąco. Wczoraj w domku, na meczu, już się ożywił co mnie bardzo ucieszyło .
Generalnie byliśmy w 8 osób i było fajnie, każdy o mnie dbał

Dziś jadę na ćwiczenia do szkoły rodzenia. Przy tym spięciu brzucha przydało mi się oddychanie przeponowe, bo mnie uspokoiło i dotleniło maluszka.

Muszę nakręcić mojego Tż żeby w nast. tyg. już zaczać robić łóżeczko i komody do pokoiku synka
A materac kupimy chyba lateksowy. Muszę tylko sprawdzić czy te lateksowe są odpowiednio twarde dla noworodków.

Przewijak mam taki (miękki, wzór zabawki-kolor beżowy). Wg mnie wygląda fajniej niż na fotce http://www.allegro.pl/item1100439767..._9_wzorow.html

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-07-12 o 09:10
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 09:18   #4113
Szczęśliwa
Zadomowienie

Hej Dziewczyny Ale dziś upał! od samego rana, jutro lekarz ciekawe czy nie pogoni mnie zwolnienie przez te upały. Mam nadzieję, że nie bo chcę jeszcze popracować do końca lipca.

Dziewczyny pracujące- macie tak ja jak ja obawy przed pójściem na zwolnienie? Ja jakoś tak nie chcę siedzieć w tym domu. Mam uczucie jakbym miała stracić coś ważnego. Kontakty z ludźmi. Wszyscy znajomi pracują, przyjaciółka i mama w innym mieście. Co ja w dzień będę robiła sama? Pójdę na spacer, po sklepach, posprzątam, zrobię obiad i co dalej? Dzień w dzień to samo..... chyba jestem dziwna. Nie ciągnie mnie do odpoczynku.

A no i chyba faktycznie coś jest w tym co pisała wczoraj Ray (że humory są od siedzenia w domu) ja pracuję i nie mam czasu na zbytnie rozmyślania. I dołów i humorków od początku nie mam żadnych. Oczywiście jestem czasami zmęczona i marudzę, ale nie kłócę się z mężem i nie mam żadnych "jazd" poprostu nie mam na to czasu.

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile kupujecie stanikow do karmienia na poczatek?
Ja kupię 2- jasny i ciemny.

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
jak nie pościel do wozka to co proponujecie żeby kupić urodze pod koniec pazdziernika a potem zima ufff;/
Dziecko będzie w kombinezonie, i na to można kocyk.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ooo to w takim razie podajemy numerki Kasience i asi a co o tym sądzi reszta? wypowiedzcie się dziewczyny
Ja jestem za. Kto chce da dziewczynom numery komórek, i będziemy w stałym kontakcie. Relacje z porodu będą mogły być na bieżąco A kto nie będzie miał ochoty nie da a o porodzie zamelduje nam po powrocie do domku.

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Kochane, bardzo proszę o kciuki Odezwali się jednak z tej firmy, w której mój mężuś miał tyle etapów rozmów i tak nam zależało na tej pracy.

Nika, dobrze, ze kupiłaś inny materacyk, będziesz spokojniejsza Mnie opowieść nie zraziła i mam gryka-pianka-kokos, ale spokój matki jest najważniejszy
Trzymam kciuki za pracę męża.

Mnie robaczki też raczej nie wystraszyły i po przemyśleniu sprawy doszłam do wniosku, że materac kupię gryka-pianka-kokos. Tylko, że nie na allegro ale w sklepie. U nas są tylko dwa sklepy z takimi produktami (a miasto spore- wojewódzkie) i myślę, że właściciel nie może pozwolić sobie na sprzedawanie produktów marnej jakości.

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
heh... obudziłam się po 23 i już koniec spania.... te upały mnie wykończą
Masakra z tym spaniem Twoim to szok. Mam nadzieję, że mnie bezsenność nie dopadnie.

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Kupiłam wczoraj krem vischy, serce bolało bo 90 zł no ale moze pomoze.
Też się czaiłam na ten krem, ale zrezygnowałam. Jeśli potwierdzisz, że fajny to może się skuszę.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 09:19   #4114
Zuziczka
Rozeznanie

Czesc Dziewuszki,

ja umieram... W nocy sie budzilam z 5 razy cala mokra (jak nigdy )
Nika- zazdroszcze tej klimy. Ja zamykam okna jak dochodzi do nich slonce.

Pomi- fajnie, ze sie odezwalas. Troche naszych etatowych wizazanek chyba bierze z ciebie przyklad i sie chlodzi lub jest zajetych w groni rodzinnym, bo cos nam tutaj ostatnio milczą..

Szczesliwa- u mnie jest kilka rozstepow na piersiach pod spodem - wygladaja jak sloneczko (jak u Elenki), narazie innych niet.

Nie wiem jak zniose ten tydzien... Jesli bedzie ciezko, to ewentualnie bede z ranca jechac do Browaru i siedziec w kawiarni z lapkiem ile wlezie

Aha, mam pytanie- Czy wasz Dzidziolki siedza raczej posrodku brzucha? bo moj Olo ciagle uwielbia prawa strone "(prawicowiec czy co?) i mam garbaty brzuch. Nie dosc ze to niewygodne, to ciezko go skusic by zmienil pozycje (musze dluzej lezec na lewym boku). Leci nam 30 tydzien i ten mały Uparciuch ani mysli sie zdecydowac na jedna pozycje.
Stary 2010-07-12, 09:30   #4115
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
kupiłam dodatkową torbę na rzeczy dla malucha (wszystkie znane mi mamuśki polecały, podobno bez tego się nie obędzie, a my mamy kiepską torbę przy wózku).
wlasnie tez slyszalam, ze ponoc torba przy wozku to za malo. A jaka torbe kupilas- z netu?
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 09:30   #4116
Zuziczka
Rozeznanie

Cisnienie mi sie nie chcialo zmierzyc, cisnieniomierz padl przy "dolnym" 38
I ja wysokocisnieniowiec sprzed ciazy, teraz mam notoryczne niedocisnienie- 90/50 to juz moj standard.
Byle tylko nie zemdlec w tym upale samej w domu
Stary 2010-07-12, 09:33   #4117
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Klarisko- śliczna jesteś i zgrabna, inwestuj w tuniki
Dziękuję kochana za komplementy

Cytat:
A co do golenia- to pewnie jak kto lubi, bo najgorsze to odrastanie i kłucie. Ale położna mnie zjechała za którymś razem ( odchodziły mi wody, nie byłam przygotowana,że to już poród ), że taka " zarośnięta" przyjechałam ( najwyżej 4 dniowy zarost ! ) . Jakbym wiedziała to po omacku jakoś dałaby radę, a tak mi się tylko ciśnienie podniosło.
Ja nie mogę się golić maszynką i nie pozwolę się położnej ogolić To znaczy depiluję się kremem i przed końcem ciąży to już zamierzam to robić "na wszelki wypadek" najczęściej jak się da (ale najczęściej to jest max. co 6 dni), ale jak nie zdążę to trudno, nic nie poradzę, a ogolić się nie dam bo potem robią mi się bolesne, brzydkie i długo gojące się ropne rany.

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Klarissko..wyglądasz naprawde ślicznie..masz typowo kobieca figurkę, której ci zazdroszcze.. JA niestety jestem typem "męskim"... a moje nogi "parówki" jak któraś ujeła..nie wyglądaja dobrze w leginsach... Ale co zrobie że mi w nich najwygodniej...
Aniu jesteś bardzo szczuplutka, zgrabna i nie przypominam sobie, żeby coś u ciebie wyglądało jak parówki

Cytat:
Co do golenia, to pamiętam jak mnie golono..
Cytat:
Poszłam na sprawdzenie rozwarcia, położna wzieła jakąś jendnorazówko-wielorazówke..tępa strasznie i mnie golić zaczeła.... Jeszcze powiedziała, że w końcu muszą nowa przynieść bo coś się przytepiła
No ale jak juz wczesniej pisałam , ten szpital był porażką..
Lewatywy nie miałam...później czopka dostałam i wsio...
Ale po cc nie miałam problemu z wypróźnieniem
Jednorazówka - wielorazówka? Fuj... Dziewczyny, dlaczego godzicie się na takie rzeczy? Położne nie maja prawa golić, czy robić nam czegokolwiek innego "na siłę" jeśli tego nie chcemy.

Ja na wesele do znajomych poszłam może mało strojnie, ale wzięłam taką szeroka letnią sukienkę... też mi szkoda było kasy wydawać na ten jeden raz...

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Klarissa jednym slowem kolezanka jest nie powazana... ahaaaaa i cudo brzuchol a co do stroju to ja wlasnie tak chodze leginsy lekko za kolano i tunika do polowy biodra.. nie dalabym rady w spodniach a w spodnice nie wyszystkie juz wchodze..
Właśnie kusi mnie by zostać szczęśliwą posiadaczką jakiejś tuniczki...

Cytat:
melduje poslusznie ze u mnie zaczyna sie cos dziac... tzn nie mam jakos regularnie skurczy ani nic ale... najpierw od tygodnia mialam takie sciskanie jakby skurcz lydki tyle ze w dole brzucha... ale to trwalo moze po 3 sekuny i nie jakos duzo... ale od wczoraj mam takie napady tzn.. nagly ostry bol w podbrzuszu jak "okresowy" i klucie.. trwa to moze z 10 sekund jak zaczynam oddychac i sie ruszac od razu przechodzi no i tak z 3 razy przez godzine wczoraj mialam ze 3 takie serie dzis rano jedna... z tego co mi wiadomo to juz miesiac wczensiej moze sie dziac.. a ze to nie jest jakos regularnie to sie nie martwie
ale melduje ze cos moja macica zaczyna szykowac powoliiii mam nadzieje ze nie przygotuje sie za szybko
O kurcze!!! To już blisko. Ja się boję bo jestem w 4 tygodnie po tobie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Klarissko wyglądasz super, schowaj maleńka kompleksy i szalej w leginsach
Byliśmy wczoraj w pizza hut i wzięłam sobie bufet sałatkowy (oczywiście rzuciłam się prawie tylko na zielone warzywka tak mnie naszło) z dokładką i paluchy (przystawka) z sosami- i po tym tylko 117
Ja spieszę donieść, że w weekend na działce jadłam min. karkówkę w z grilla (tłusta jak cholera) i wynik 109, kiełbasę z grilla x2 i wynik również 109, a jak zjem głupią kromkę z masłem na śniadanie to mam 117... Najwyraźniej mnie potrawy z grilla "dobrze robią". Sprawdzałam i mogę jeść wszelkiej maści szaszłyczki, grillowane warzywa, mięso i jak widać nawet kiełbasę w małych ilościach. I zrozum to tę moją cukrzycę

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Jesteś naprawe mega zgrabna i smiało możesz nosić tuniki. Ja też specjalnie w nogach nie przytyłam a noszę obcisłe getry- takie niby spodnie z kieszonkami do tego obcisłe dłuższe bluzki. Nie noszę tunik workowatych bo śmiesznie w nich wyglądam. Zdecydowanie wole dopasowane ciuszki.
Też nie lubię takich tunik typu "worek na ciążę" bo wydaje mi się, że wyglądam w nich na 3x większą niż jestem w rzeczywistości... dlatego raczej wolę takie lekko dopasowane rzeczy. Wiadomo, nie aż takie żeby zachodziła obawa, że pękną ale z rozm. S przerzuciłam się na L i póki co wystarcza. Pewnie do końca ciąży osiągnę i XXL ale jakoś damy radę

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Dziewczyny, obroniłam się !!!!!!!!
Gratulacje

Cytat:
A ja mam pytanie- bo tak sobie mysle i nie wiem jak to jest do konca. Wiem w jakim szpitalu bym chciala rodzic, ale czy ja to musze gdzies zglosic, ze bede tam rodzic? czy dopiero jak juz nadejda skorcze to mam tam jechac? bo skad oni beda wiedziec ze ja mam tam rodzic.... kurde zakrecilam troche ale nie wiem jak to jest
Na Ujastek przed porodem wystarczy chodzić na ktg i iść raz na konsultację i masz gwarancję, że cię tam przyjmą do porodu. Ale i bez tego powinni cię przyjąć. Nam położna mówiła, że mało kiedy odsyłają kobiety - tylko wtedy, gdy na prawdę nie ma miejsca.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Z tego co ja się orientuję to Ujastek jest prywatnym szpitalem i ja o to pytałam moją Panią Dr i ona mi wypisze skierowanie właśnie na Ujastek bo z nimi współpracuje. I tylko wtedy będę miała poród i pobyt za darmo. Ale mogę się mylić. A Ty już chyba na szkołę rodzenia tam chodzisz to możne się podpytaj
Nie trzeba mieć żadnego skierowania Ujastek ma kontrakt z NFZ i normalnie realizuje porody każdej kobiecie, która się pojawi, chyba, że nie mają miejsc na sali, wtedy kierują do innego szpitala. Niemniej jednak "swoje" pacjentki na pewno traktują przychylniej

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Ma któraś z Was ten zestaw ??? co myślicie jest tam wszystko potrzebne?http://www.allegro.pl/item1103375004...20_milpol.html
Ja go zamierzam kupić. Któraś tutaj dziewczyna pisała, że widziała go na żywo i jest super, mnie się też zresztą podoba. Kupuję zestaw do łóżeczka, a do wózka raczej nie - wszyscy mi odradzają pościel, podobno o 100 razy lepsze są śpiworki.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a to komu podajemy nr telefonow wole juz to zrobic zeby potem was informowac
Właśnie?

---------------------------
---------------------------
Ja w końcu w weekend odebrałam od mamy rzeczy, które kupiła dla mojej Natalki i teraz będę prała, segregowała, składała i oczywiście fotografowała co by się wam pochwalić Dobrze zrobiliśmy z mężem, że zwialiśmy na działkę bo powiem wam, ze w moim mieszkaniu nawet dzisiaj rano nie da się wytrzymać i nawet nie chcę myśleć co tam się działo przez weekend a na działeczce zimna woda, papu z grilla, chłodne noce... i tylko tż mi się spiekł na raczka. Za to ja jestem szczęśliwa bo wysmarowałam się filtrem 50, połaziłam chwilę na słonku i w końcu nogi mi się lekko opaliły (bo miałam białe jak ściana). A tak się oto plażowałam w moim "kostiumie kąpielowym" Chciałam wam pokazać tż-ta, ale się nie zgodził
Stary 2010-07-12, 09:44   #4118
elenka1
Rozeznanie

Klarissa kolejna zgrabna babka a zdjęcia jak z gór, znad jakiegoś strumyczka
dziewczyny które nie kupujecie pościeli do łóżeczka ( ja tez nie mam zamiaru) na co będziecie kładły maleństwo na kocyk i przykrywały drugim??? myślicie ze to wystarczy?

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 09:49   #4119
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Na Ujastek przed porodem wystarczy chodzić na ktg i iść raz na konsultację i masz gwarancję, że cię tam przyjmą do porodu. Ale i bez tego powinni cię przyjąć. Nam położna mówiła, że mało kiedy odsyłają kobiety - tylko wtedy, gdy na prawdę nie ma miejsca.
od jakiegos tygodnia trzeba isc na to KTG czy nie? A jak na konsultacje to chodzi ci ze na wizyte do jakiegos z ginekologow?

Jejku jaka ty szczuplutka jestes. Tylko sam brzuszek masz..... Ja malo przytylam w ciazy.... ok 6 kg ale ja jak paczek wygladam bo nie zaczynalam od bardzo szczuplej wagi. Hm...
Stary 2010-07-12, 09:57   #4120
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Hello;-)
Witam i ja
Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Aneczka ja też mam wesele-21 sierpnia. Nie wiem w co się ubiorę, zobaczymy czy zmieszczę się w jakąś odcinaną sukienkę, wolałabym coś z szafy wziąć niż kupować.
hehe ja tez mam 21sierpania weselicho ciekawe czy się dokulkam
bedzie to w koncu 37/38 tydzien,.. a moze juz bede na porodówce eh

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
same chudzinki na tym naszym wątku nie wiem skąd moim kumpelom się nazbierało +20-30 kg, a może to dopiero w ostatnich tygodniach?? Ja jestem w 31 tc, na plusie 12 kg (obecnie 60) w pasie wolę się nie mierzyć a dzidziulek w czwartek miał coś ponad 1800g

zdecydowałam się na materac kokos-pianka-gryka
ja przytyłam juz 12-13kg jestem w 31t5d, dzidzia 1lpca w 30tc miala 1725g-nie przejmuje się wagą, potem zaczne się odchudzać
Materacyk tez mam taki bo słyszałam opinie, że dobry jest w sumie kupiłam go od razu z łożeczkiem.

My w week zaczeliśmy malowanie pokoju Milenki ale jeszcze nie skączony, byliśmy też w ikei i kupiliśmy pare drobiazgów
Komode,lampe do pokoju -rozowy kwiatuszek, klosz do pokoju
Pokoj bedzie zielony-Dulux-cierpka cytryna i rozowe dodatki.

Mój mężuś wyjeżdza do pracy, do gdyni z samego ranca w czwartek 16ego i worci 26ego.. juz na sama mysl,ze zostaje sama jest mi smutno.

Dziewuszki mam pytanko- czym się rózni baldachim od moskitiery? One są tak samo szerokie? Moskitiera jest jak z firanki a baldachim zawsze z materalu grubego? Bo się sama właśnie głowie

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-07-12 o 10:19
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:18   #4121
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
hej jak znoscie upaly?
Oj ja już mam dość.Męczące to strasznie.Juz nawet obrączkę zdjęłam,bo mam spuchnięte dłonie i stopy...Moje palce wyglądają jak rozgotowane parówki... w domu wszystkie okna pozasłaniane roletami,a i tak niewiele to daje,bo od dachu się nagrzewa Pocę się jak świnka,a w nocy to już masakra,niczym się nie przykrywam,interes goły na wierzchu,a i tak jest mega gorąco....

Dziewczny,jeżeli macie ochotę,to podawajcie numery na priv do mnie lub asi-23,będziemy meldować pod nieobecność rodzących

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:30   #4122
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Czy kupowala ktoras z was jakies letnie krotkie spodnie lub sukienke na allegro i moze polecic stronke?
Stary 2010-07-12, 10:30   #4123
martynka81
Rozeznanie

Martucha – trzymam kciuki, kurcze naprawdę wielki dzień zbliża się……

Dash – GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!
Ja strój mam dwuczęściowy i na brzuszek – bluzka bez ramiączek

Kasieńka – tak, tak, to byłam ja z tą książką. Ja sobie podjeżdżałam tylko trajtkiem, a mieszkam na Porębie, a ty?

Pomidorka – kciuki za pracę męża

Klarissa - fajne zdjęcia

My też wczoraj wieczorkiem wróciliśmy z nad jeziorka, fajowo tam było, nad wodą chłodniutko, super, a dziś znów miasto i żar z nieba. Też się w nocy obudziłam na siusiu i cała mokra byłam tragedia…Teraz siedzę w domku i na razie jest znośnie, a biedny mężulek do pracy poszedł z bólem głowy – chyba przez tą pogodę…

Jeśli chodzi o brzusio – to mój też twardnieje teraz częściej, ale to jak dużo chodzę, a jak się położę, szczególnie na lewym boku, to Mały zaczyna fikać i to lubię najbardziej

miłego dnia dziewczynki
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:34   #4124
martucha84
Zakorzenienie

Klarissa super wygladasz

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość

Dziewczny,jeżeli macie ochotę,to podawajcie numery na priv do mnie lub asi-23,będziemy meldować pod nieobecność rodzących
tak jest
Stary 2010-07-12, 10:39   #4125
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Klarissa kolejna zgrabna babka a zdjęcia jak z gór, znad jakiegoś strumyczka
dziewczyny które nie kupujecie pościeli do łóżeczka ( ja tez nie mam zamiaru) na co będziecie kładły maleństwo na kocyk i przykrywały drugim??? myślicie ze to wystarczy?
No bo to są zdjęcia z gór, z nad strumyczka Dobrego masz "nosa"

Cytat:
od jakiegos tygodnia trzeba isc na to KTG czy nie? A jak na konsultacje to chodzi ci ze na wizyte do jakiegos z ginekologow?

Jejku jaka ty szczuplutka jestes. Tylko sam brzuszek masz..... Ja malo przytylam w ciazy.... ok 6 kg ale ja jak paczek wygladam bo nie zaczynalam od bardzo szczuplej wagi. Hm...
Standardowo ktg robią od 38 tc. co 2-3 dni. Mnie babka mówiła, żeby się jakoś tydzień wcześniej umówić na pierwsze ktg - jeśli mi się przypomnisz to podam ci nr telefonu (ale mam go w domu, a jestem w pracy teraz, także jakby coś to mi musisz przypomnieć ). Ktg to w ramach usługi NFZ jest robione. A co do konsultacji z położnikiem to oczywiście płatna bo to konsultacja prywatna Ja się na konsultację z położnikiem nie wybieram , ale na ktg będę tam chodziła.

No i ciągle myślę nad porodem w wodzie - i jeśli będę zdrowa i ja, i moja Natalka to zamierzam rodzić w wannie. Koszt 500 zł - ale bez nacinania, golenia, pękania i podobno z minimalnym bólem i stresem dla matki i dla dziecka... Chciałabym spróbować.

A co do szczupłości to nie jest tak, że ja nic nie przytyłam. Mam na plusie 9 kg, ale fakt, że większość poszło w biust, brzuch i niestety uda. Za to mam obrzydliwy cellulit na udach i pośladkach - ale z tym będziemy walczyły po ciąży

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Dziewuszki mam pytanko- czym się rózni baldachim od moskitiery? One są tak samo szerokie? Moskitiera jest jak z firanki a baldachim zawsze z materalu grubego? Bo się sama właśnie głowie
Wydaje mi się, że jest tak jak piszesz...

Czy ta komoda to MALM z Ikei?
Kupiłam taką, tylko, że czarno-brązową (wszystkie meble mam w takim kolorze) i fajna jest

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-07-12 o 10:46
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:58   #4126
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość

Kasieńka – tak, tak, to byłam ja z tą książką. Ja sobie podjeżdżałam tylko trajtkiem, a mieszkam na Porębie, a ty?
To w sumie niedaleko-ja mieszkam na przeciwko Szpitala Wojewódzkiego na al. Kraśnickiej

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:58   #4127
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Za to ja jestem szczęśliwa bo wysmarowałam się filtrem 50, połaziłam chwilę na słonku i w końcu nogi mi się lekko opaliły (bo miałam białe jak ściana).
To przynajmniej sobie pojadłaś ja też w sobotę grillowałam nad jeziorkiem, ale ja nie mam cukrzycowych ograniczeń.

Zdjęcia fajne, ładnie Ci w niebieskim

Cytat:
Hello;-)

Moskitiera na łóżeczko to takie cosik.
http://www.allegro.pl/item1101053916...e_kolorow.html

lub takie

http://www.allegro.pl/item1097227908...a_uchwyty.html

A może i taki baldachim siateczkowy też się nazywa moskitierą?

Cytat:
Czy kupowala ktoras z was jakies letnie krotkie spodnie lub sukienke na allegro i moze polecic stronke?
Ja mam takie białe i granatowe (jeansopodobne) rybaczki i takie białe długie.
Jestem zadowolona, mam od tego sprzedawcy 5 par spodni ciążowych.

Te białe są fajne cieniutkie, raczej sportowe i takie uniwersalne pasują do wszystkiego.

http://www.allegro.pl/item1107053915...ka_gratis.html

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:59   #4128
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Ja chyba na materac położę prześcieradlo na gumce, a na to dzidzię w spiworku- coś w tym stylu,
http://www.allegro.pl/item1085651590...ry_likuma.html ale jeszcze nie kupiłam,poluję na coś tańszego

Klarisso wyglądasz kwitnąco, rzeczywiście wszystko poszło w brzuszek..bo moje nogi to słonioweeeeMam wrażenie, że w upały jeszcze większe..Ja mam na plusie 10 kg w 32 tygodniu

Pomidoro możesz dać cynk jaki wybrałaś kocyk? Bo mam zamęt- znajome polecają tzw koc hiszpański ( akrylowy i gruby..) , za to mamy i babcie grzmią: tylko bawełna!
Puki co zakupiłam jedynie zwykły polarkowy z Ikei

Edytowane przez aaannnnnnaaa
Czas edycji: 2010-07-12 o 11:03
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:02   #4129
abz
Zakorzenienie

Witajcie w kolejny upalny dzień. Niestety nie nadrobiłam zaległości, w domu nadal brak netu, nawet bezprzewodowy nie działa, a w pracy jestem na krótko, bo jedziemy niedługo z mężem oglądać wózki
W sobote sie prawie zagotowałam, bo wybrałam sie na zakupy samochodem oczywiście bez klimy Cały dzień byłam padnieta tak sie zgrzałam w samochodzie, a nawet daleko nie jeździłam. Wczoraj mąż zabrał mnie na jakieś wyścigi samochodowe na tor na pełnym słońcu. Chyba z godzinę wytrzymałam i poszłam usiąć pod dach do cienia. A i tak mam spalone plecy (do połowy) i ramiona (a mąż kark - wygląda prześmiesznie). I resztę dnia też leżałam na leżaku w cieniu i nic nie robiłam, bo byłam wypompowana. Do tego w domu na pietrze sie tak nagrzewa, ze dzisiaj to nie dało się normalnie spać. Dziś chyba przenoszę sie na dól, bo tam jest przyjemniej. No i roztapiam sie dosłownie w to ciepło, jestem mokra w każdym miejscu, taka klejaca, bleeee.
Dałam znak, ze żyję to teraz znowu znikam. Mam nadzieję jutro was nadrobić

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:11   #4130
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Zdycham w ten upał, spać się położyłam o 6 nad ranem bo wcześniej to tylko się przewracałam z boku na bok i przysypiałam na jakieś 20 min. W mieszkaniu jak w piecu nie da się wytrzymać, chyba się zaaklimatyzuję na dłużej w wannie w zimnej wodzie

Pomi trzymam kciuki za pracę męża

Klarissa świetnie wyglądasz, wszytskie kilogramy poszły Ci w brzuszek, u mnie większość też poszła w bębol ale niestety tak zgrabnie to ja nie wyglądam bo i nie byłam bardzo zgrabna przed ciążą No ale nadzieja w karmieniu piersią i diecie
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:16   #4131
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Ja chyba na materac położę prześcieradlo na gumce, a na to dzidzię w spiworku- coś w tym stylu,
http://www.allegro.pl/item1085651590...ry_likuma.html ale jeszcze nie kupiłam,poluję na coś tańszego
w Tesco takie spiworki sa po 16 zl, a w 5-10-15 chyba ok 20-25 moze mniej ale nie pamietam- o znalazlam: http://sklep.51015kids.eu/?asort=2706&kolor=3661

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-07-12 o 11:24
Stary 2010-07-12, 11:33   #4132
ycnan
Zadomowienie

Witam kobitki z "rana"
Coś chyba mi się jakaś alergia ujawnia, bo juz 2, czy 3 rok z rzędu jestem smarkata na początku lipca...

Widzę, że weekend wiele z Was spędziło w plenerze. I fajnie, jeśli tylko dałyście radę z tym upałem

Zuziczka, moje bejbe nie wiem jak siedzi teraz Był na środku, główka w górę, potem w poprzek z głową po lewej stronie, a potem jakoś się przekręcił i teraz za nic nie jestem w stanie powiedzieć jak on leży. Chyba gdzieś na środku, choć ruchów sporo czuję w prawym boku. Ale teraz to już duże te nasze dzieciaczki i zajmują cały brzuch

Klarissa, bardzo ładnie wyglądasz

elenka1, do łóżeczka to, od dołu : materac, podkład ceratowy, prześcieradło, i na to maluszek w śpiworku, rożku, albo pod kocykiem.
A co do kilogramów, to też sobie postanowiłam, ze ograniczę zbędne żarełko, ale mąż już drugi raz w ciągu tygodnia zrobił pizzę A jej się nie potrafię oprzeć

Mpik82, baldachim jest tylko na cześć łóżka (i może być z cienkiego jak i grubego materiału), a moskitierą zasłonisz całość, tak, żeby nic się nie dostało do środka (i to tylko taka "siateczka").
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:35   #4133
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewczynki ja już wróciłam z wywczasów u rodzinki,mężuś w tym czasie wymalował mieszkanko no i oczywiście pokoik małej,a ja właśnie zastanawiam się jak ja was nadobię z czytaniem
W międzyczasie w czwartek zaliczyłam wizytę u ginki, z małą wszystko ok tylko mama nawala, brzuchol twardnieje i niestety stanęło na fenoterolu, póki co 0,5tabl, 4xdziennie i nospa forte, niestety średnio pomaga,ale jest lepiej...byle jeszcze z 10 tygodni dociągnąć
Marcie u babci się chyba bardzo podobało bo szalała w brzucholu cały czas non stop a dzisiaj od rana cisza tylko czasem coś delikatnego poczuję no i znów mam stres czy wszystko dobrze. Ostatnio niewiedzieć dlaczego się schizuję,że jak malutka tak bardzo szaleje to się w pepowine owinie i się udusi,no ale to chyba tylko moja fantrazja jest.
Oczywiście u mnie upała jak w całej Polsce, siedzę przy zasłoniętych oknach i wentylatorku i od biedy ale jakoś daję radę.
No to tyle na teraz, zrobie sobie mrożonej kawki i lece was nadrabiać
Stary 2010-07-12, 11:43   #4134
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Dziewczyny depilujące strefę intymną kremami jak Wy to robicie?? Nie boićie się, że krem dostanie się do dziurki?? Przepraszam za takie intymne pytania, ale też mi ciężko idzie maszynką, wygodniej byłoby się posmarować. Nie wyobrażam sobie jednak aplikować krem, który "wyżera" włosy w tak delikatne miejsca. Czy po prostu depilujecie wyłącznie wzgórek? Ja musze mieć wszystko na gładko wydepilowane

Szczęśliwa ja tam się cieszę z L4 bardzo lubię moją pracę, ale nie mam nic przeciwko słodkiemu nicnierobieniu, spaniu do 10, generalnie odpoczynkowi nie wyobrażam też sobie w te upały chodzić do pracy, a powiem Wam, że przez te 5 lat chodziłam na nogach 5 km w jedną stronę

Pomidora za mężusia. Podaj link do aukcji z tym kocykiem. Kupujecie grubsze czy cienkie?? Ja narazie mam otulacz, rożek (zdjęcia poniżej), 2 śpiworki do łóżeczka i jeden taki zimowy do wózka. Nie kupuję pościeli do łóżeczka i do wózka raczej też nie

NIKaP-n u mnie łóżeczko turystyczne stoi i czeka rozłożone na małego jestem bardzo zadowolona, bo ślicznie się prezentuje wizualnie, łatwo je przestawiać bo ma kółka, ale materacyk to trzeba dokupić osobno ten ich materac to są rurki i gąbka na cm

martucha84 już się nie mogę doczekać Twojego porodu Ty nasza number one a może Nika?? ciekawe

Majka232 nie ma to jak udany weekend w doborowym towarzystwie, ja narazie obserwuję tę moją niegrzeczną nerkę czy czasem znów nie ma zamiaru psocić, a jak się sytuacja ustabilizuje to też zamierzam gdzieś czmychnąc niedaleko i dobrze się bawić

Zuziczka mój dzidziolek też sobie boki obrał za miejsca do wypinania pupki ale na zaminę, raz lewy, raz prawy. No i jak leżę na boku to oczywiście puka w łóżko

Klarissa ehh wpędzasz w kompleksy kochana mnie się wydawało że całkiem fajnie wyglądam i kg poszły w brzuch, ale dostałam dziś płytkę z sesji i niestety ale stwierdzam, że JESTEM GRUBASEM

u nas dziś jeszcze goręcej ale ja nie narzekam, temperatura w domku to 22 st grunt to dużo pić
Stary 2010-07-12, 11:46   #4135
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
moge ci polecic akurat na allegro jedne kupowałam spodenki
http://www.allegro.pl/item1103203986...new_style.html

a inne już kupowałam w NEV JORK lub u siebie takie przed kolanko duzo

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:55   #4136
malwina1204
Rozeznanie

teraz My 24tc 2 dzień

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:56   #4137
ycnan
Zadomowienie

cellaris, szkoda, że z tym brzuchem nie najlepiej. Ale te 10tygodni to dasz radę
O maleństwo nie masz się co bać. Nie ma szans się pępowiną udusić kiedy jest w brzuszku A u babci szalała, bo może ją jej głos drażnił albo wręcz przeciwnie - podobał się Mój Borys reaguje np. na głos taty Tzn, nie na każde słowo, ale jak mąż dużo mówi, coś opowiada to mały się ożywia

naked21, kremów nie używam TAM, bo właśnie się boje. Za delikatne miejsce, jak na substancje żrące
A teraz też mam wszystko na łyso , ale to z "wygody". Przed ciążą miałam irokeza (jak to mój mąż mówił ), ale potem kreseczka zaczęła przybierać dziwne kształty, więc chlasnęłam wszystko jak leciało Teraz tylko raz na kilka dni zasuwam po całości i mam spokój

malwina1204, no no, zgrabniocha z Ciebie ^^
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:59   #4138
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

malwina wow kolejna lasencja ślicznie wyglądasz, a jaki zgrabny brzuś

to ja wkleję moje ulubione brzuchowe foto (sprzed miesiąca, teraz mój Filip rozepchał go jeszcze bardziej )

ycnan ja też jadę ją całą niecierpię wszelakiego owłosienia i w zyciu bym nie poszła do lekarza z buszem zawsze mi się marzył taki paseczek fajny, ale jakoś nigdy nie wyszedł równy, za dużo przy tym roboty

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-07-12 o 12:10
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 12:05   #4139
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Aniu jesteś bardzo szczuplutka, zgrabna i nie przypominam sobie, żeby coś u ciebie wyglądało jak parówki

Jednorazówka - wielorazówka? Fuj... Dziewczyny, dlaczego godzicie się na takie rzeczy? Położne nie maja prawa golić, czy robić nam czegokolwiek innego "na siłę" jeśli tego nie chcemy.
Dziękuje

A co do golenia, to nikt nie raczył mnie spytać o zdanie...
Poprostu zrobiła to z ninacka i juz ..nawet nie zdążyłam zareagowac...
Chamstwo w tym szpitalu panuje i tyle....
Ściany poobdzierane, lóżka strasznie niewygodne, pościeli ani raz mi nie zmienili przez tydzień leżenia po cc!! Zwinełam świeżą z pustego łóżka...!!
Jak straszneij opryszczki dostałam, to dali mi i to z wielką łaską spirytusu na waciku.przez co mialam strupa na całych ustach!! Zimno strasznie, dziciaczki w jakieś łachmany poubierane i poowijane w starodawne beciki!!
Brr...to był koszmar....

Cytat:
Prześcieradełko z gumką na materacyk i na to dzidzia w rożku, albo śpiworku...
Ewentualnie wystarczy cieplutkim kocykiem przykryc.
Ja mam taki zagłówek klin....dobra rzecz jak dziecu często sie ulewa...
jedanak ochraniacz warto kupić żeby było przytulniej w łuzeczku

Cytat:

...
Ja miałam ktg jedynie wtedy jak w szpitalu byłam....
wczesniej moja ginka (chodze prywatnie) mi nie zlecałą..
wogóle ta lekarka przestaje mi się podobać....
Nie dostałam wogóle skierowania na glukoze,
teraz mam zastuj moczu w nerce i tez mi nic na to nie dała..a ponoć moze byc to przyczyna infekcji..
jak powieziałam że mam ostatnio jakieś upławy, to spytała tylko jak wyglądaja i zapisała jakieś globulki...wogóle nie zbadała na kozie....
W pierwszej ciązy ostatnia wizyte miałam jakieś 3-4 tyg przed porodem..póxniej juz kazała na porodówke przyjezdzać ze skurczami...
Troche mi to wygląda na olewanie pacjenta....

Cytat:
Hello;-)
BAldachim to raczej żadnej funkcji nie pełni...poprostu ładnie wygląda i kurz zbiera...jest w kolorze pościeli ..
a moskitiera chroni przed owadami śpiącego maluszka i przykryte jets nią całe łózeczko...

Ja tez miałam kiepski week....
tzn sobota może być ale w niedziele tak się zezłościłam na tża ..myślałam że mu oczy wydrapie...
Był u nas we wsi turniej piłki nożnej (naszi byli 2)..
a po nim był festyn...
to to byliśmy cały dzien na tym boisku z Dominisiem, ok 20 mały juz przysypiał więc do domu chciałam wracać... tz ani myślał....
wypił kilka piwek więc mu się włączył przycisk "imprezka"...
No więc pojachałam sama do domciu...
dzwonie za godzinke i pytam czym i kiedy wróci..
No to niby do godzinki czasu miał być...
Za 2 godzinki dzwonie..nie odbiera...
Dzwonie więc do siostry..to ona mi gada że ona tez po swojego tża była ale ani myśleli wracać...
Wziełam więc auto i pojechałam...
Poszłam na stadion ..zj...am go przy wszystkich kumplach, powidziała ze jak mu się teskni do czasów kawalerskich to moge mu dać wolność...
Chyba zakumał że zła straszelnie jestem i pojechał ze mną do domu...
Tak mną trząsło że cała noc nie spałąm...a tz napruty był więc chrapał niemiłosiernie....
Razno nie wstałm zrobić mu kanapek i kawki do pracy...
Napisał mi smsa z przeprosinami ale narazie nie ma szans..nie daruje mu tak łatwo
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 12:07   #4140
majka59
Raczkowanie

Witam kobitkija jak zwykle pojawiam sie i znikampewnie znowu nie uda mi sie nic napisac przez killka dni,ledwo poczytam co u Was.Mam na wakacjach siostrzenca, z ktorym musze dzielic sie laptopem lub zwiedzac pobliskie miejscowosci,przynajmniej sie nie nudzeJak tak piszecie o tych upalach to naprawde mi Was szkoda u mnie dzisiaj temp.moze jakies 17kreseczek pokazuje,ale jakby wyszlo do tego slonce to wcale bym sie nie obrazila

Martucha-no Twoj dzien sie zbliza wielkimi krokami,bedziemy trzymac kciuki i czekac na relacje Twoje i od Nikap-n,noi trzepac galotkami
gabisun-sliczny kacik dla malej,ja jakos cykam sie kupowac rozowych rzeczy,kupuje biale,bezowe lub jakies inne uniwersalne,ale mi w sumie do tej pory tylko raz pokazala sie dziewczynka wiec moze dlatego

Dash-gratulacje

Pomidorko-oczywiscieza prace

Klarissa-slicznie wygladasz,sama pileczka z przodu
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości