Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX. - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-12, 10:53   #1081
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Siala nie poddawaj się!

Byłam w sklepie. Na zewnątrz piekło i w nagrodę kupiłam sobie malinki. Ale pyszne i wielkie. Na obiad zrobię paelle.
Stary 2010-07-12, 10:55   #1082
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Anuszka, my to byśmy się dogadały. Nie dość, że tak samo głupkowate pomysły, to jeszcze te same gabaryty .

Ja zawsze się pierwsza pchałam tam, gdzie mój Tata zabierał się za jakąś robociznę.
Pamiętam jak 3 lata zmieniał włącznik do lampek na choinkę .
Bo chciał połączyć kilka łańcuchów i dorobić im włącznik taki na kablu, żeby nie trzeba było za każdym razem włazić pod drzewko, żeby to wyłączyć. Czasu mu to trochę zajęło, ale za to działa do dziś...A nie żyje już prawie 10 lat.

Ja nie pomagałam ojcu, ale widziałam co i jak robił i się nauczyłam Tak samo było z gotowaniem- nie pomagała, patrzyłam tylko i zadawałam mamie pytania, a potem się okazało, że całkiem nieźle umiem gotować i nikt nie odróżni czy to mama robiła czy ja Oczywiście mama umie lepiej, wiadomo, ale tez troszkę dłużej na tym świecie zyje, jedyne 36 lat więcej ode mnie
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
siala ma dosc i chce cc szajajaba na innym wątku napisała
Biedna, mam nadzieję, że niedługo już urodzi....

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Sylviasol, no z moim tatą było tak samo- dwie córy, no to z kim miał się dzielić?
Ja też wiele potrafię i czasem jak mówię Ł. jak ma coś zrobić, to robi wielkie gały, że niby coś ze mną nie teges, po czym oczywiście okazuje się, że miałam racje
A u mnie tylko 1 z braci potrafi zrobić wszystko- od ugotowania obiadu do postawienia domu, dwóch pozostałych tylko by przy komputerze siedzieli i myślą, że wszystko spada z nieba...

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

marta ja sobie pojadłam malinek z ogródka A lada dzień będą wiśnie, mam nadzieję że zdążę pojeść Pyszny masz obiad, moja mama robi krupnik.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:56   #1083
bassienkaw
Zakorzenienie

Pytałyscie co u LINKI? Wczoraj miała nawał pokarmu,a mały poszedł po kąpieli spać w najlepsze. Wcześniejsza noc dość ciężka była,ale nie wiem przez co. Jeszcze są w szpitalu,nie wiem w sumie do kiedy. Pytała co na wątku,czy dużo do nadrabiania, kto rodzi itd. Jak coś dowiem się więcej to napisze

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:59   #1084
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Był taki czas w moim życiu, że też nie spałam w majtkach..

Wiesz co ja się takich rzeczy nie dotykam. W dzieciństwie wsadziłam palec w zepsuty włącznik światła w piekarniku cioci i mnie troszkę popieściło.
Po za tym to ktoś inny powinien robić- tata-elektryk, a brat elektronik więc darujcie...
Ja tam od małego śpię bez gaci, a to dlatego, że śpię w piżamach, a piżama plus gacie to głupie połączenie
No teraz mi przyszło spać w koszuli, bo z piżam wyrosłam, ale i tak majty sobie odpuszczam

Jak ja bym miała czekać aż ktoś coś naprawi to bym już dawno w wariatkowie wylądowała. Ojciec zabierał się za cokolwiek 10 lat. Na szczęście Marek też wszystko potrafi i teraz to on mnie wyręcza
Stary 2010-07-12, 10:59   #1085
bassienkaw
Zakorzenienie

Anuszka ile ty masz rodzeństwa? Bo wiem że jedna z dziewczyn pisała o swojej mamie i bardzo wielu ciążach.

Stary 2010-07-12, 11:01   #1086
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Anuszka ile ty masz rodzeństwa? Bo wiem że jedna z dziewczyn pisała o swojej mamie i bardzo wielu ciążach.
To ja
Mam 3 braci i 3 siostry. W sumie jest nas 7
Stary 2010-07-12, 11:01   #1087
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

W sumie to jeszcze Zabka nam wisi foto Szymka i opowiadanko

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-12, 11:06   #1088
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

To ja z młodszą siostrą, a to my wszyscy od najmłodszego do najstarszego. Przedział wiekowy 21- 40
Stary 2010-07-12, 11:08   #1089
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
my wlasnie bylismy na usg i maly wazy kolo 4kg i pani doktor mowila ze jak sie rozkreci beda silniejsze skurcze to zebym nie jadla jedynie troszke sie napila bo mozliwe ze cc by bylo
o masz to chyba raczej nie przewidzisz czy bedziesz miala skurcze czy nie a jesc cos musisz, swoja droga juz by Ci mogli zrobic ta cc zwlaszcza przy tej wadze

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Żadnej z Was w szpitalu nie dawali Cordafenu?
Tylko kroplowke z tokolizy, fenoterol, ispotin i nospe

Ja po ktg juz i ok wyszlo, najsilniejszy skurcz(1tylko) byl ok.50 a tak to 14 nie wiecej, wiec bez rewelacjiiii .

Bylam w carrefourze a pani przy kasie mowi do mnie, ze za 2 dni urodze hehe wrozka sie znalazla a moze zobaczymy, jak nie to pojade do carrefoura z reklamacja

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:10   #1090
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
To ja
Ale fajnie tak. Super chyba mieć tak duże rodzeństwo,a jak wiekowo to u was wszystko wygląda? I mam nadzieję że się nie pogniewasz jak zapytam czy rodzice to tak świadomie? I jak wy widzicie swoją rodzinę? Też chcielibyscie taka dużą? Ja bym może i chciała ale w Polsce ciężko o dużą rodzinę,wiadomo warunki kiepskie, takie jest moje zdanie. Ja gdybym nie musiała się martwić o pieniądze chciałabym mieć co najmniej 4 dzieci,a tak to będzie 2.

Stary 2010-07-12, 11:11   #1091
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
To ja z młodszą siostrą, a to my wszyscy od najmłodszego do najstarszego. Przedział wiekowy 21- 40
niezle, to ile Twoja mama miala lat jak urodzila najmlodsze dziecko?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-12, 11:11   #1092
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:

...
marta ja sobie pojadłam malinek z ogródka A lada dzień będą wiśnie, mam nadzieję że zdążę pojeść Pyszny masz obiad, moja mama robi krupnik.
U nas na działce malin brak no i musiałam kupic. Drogie, ale warte swojej ceny

Fajnie, ze masz taka duza rodzinę. Podziwiam Twoja mamę
Stary 2010-07-12, 11:12   #1093
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
To ja
moja mama miała 10 rodzeństwa - tylko 3 braci ) w sumie było ich 11 ( babcia mówi że Każdy poród inny i dziecko każde inne) a mama po 1 porodzie zdecydowała że "więcej dzieci nie będzie" bo rodziła po tym jak spadła z krzesełka - wieczorem - w nocy odeszły jej wody i pojechała do szpitala, i tam rodziła jeszcze ponad 30 godzin i nikt jej cesarkinie zrobił i na siłę wyciskali mnie z brzuszka- a wczedśniej mówili że ma bardzo wąskie biodra i ż ebędzie cesarka. I po tych przeżyciach zostałam jedynaczką) i sama boję się porodu jak cholerka..........bo jak mi też nie zrobią cesarki tylko tak jak mamie?
ale fajnnie jest mieć duużą rodzinkę u nas na święta czy w soboty to u dziadków tłum ludzi"))
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:15   #1094
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
główka już na wysokości kości łonowej siedzi i to strasznie zmartwiło panią dr. mam BEZWZGLĘDNIE leżeć do piątku bo to będzie 37 tyg i już bezpiecznie, ja to powiem wam że już ją czasami czuję jak by chciała wychodzić - tak jest nisko. Leżę i leżę i mam nadzieję doczekać do piątku i dopiero w piątek iść się na cesarkę umówić. Najgorsze jest to że mała juz tak strasznie nisko jest. To baaaaardzo niepokojące ponoć jest. A wszystkie badania ok gbs też)) a tak się bałam,
uff tochyba wszystko co mi teraz przychodzi do głowy.
u mnie tak samo ostatnio było ale gin jakoś specjalnie nie straszył. zależy widać od lekarza, powiedział tylko że może się to skończyć wcześniejszym porodem i tyle.
ps. mój pies też się boi latającej firanki

Cytat:
ale fajnie miec taką dużą rodzinkę

siala ale sobie wykrakała te 2 cm

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

u mnie ok poza tym, że zdycham z gorąca ale to pewnie jak Wy wszystkie
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:15   #1095
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Ale fajnie tak. Super chyba mieć tak duże rodzeństwo,a jak wiekowo to u was wszystko wygląda? I mam nadzieję że się nie pogniewasz jak zapytam czy rodzice to tak świadomie? I jak wy widzicie swoją rodzinę? Też chcielibyscie taka dużą? Ja bym może i chciała ale w Polsce ciężko o dużą rodzinę,wiadomo warunki kiepskie, takie jest moje zdanie. Ja gdybym nie musiała się martwić o pieniądze chciałabym mieć co najmniej 4 dzieci,a tak to będzie 2.
Teraz nie jest najgorzej, bo w sumie każdy pracuje,większość z nas ma już swoje rodziny i swoje życie, ale kiedyś było nam bardzo ciężko finansowo. Do tego alkoholizm ojca- niefajnie. Teraz też oczywiście sporo spięć, ale bez tego chyba się nie obejdzie. Wiekowo, jak pisałam wyżej od 21 do 40 lat. Najpierw była czwórka, 12 lat przerwy i kolejna trójka. Na bank nie bylismy planowani.
Ja nie chcę dużej rodziny, bo wiem jak to jest cięzko, Marek też. On ma 7 rodzenstwa. Póki co- marzymy o dwójce, ale to tak za 10 lat i tylko wtedy jeżeli nasza sytuacja materialna na to pozwoli- nigdy : "jakoś damy radę", bo nie chcemy żeby było jakoś, tylko żeby nasze dzieci miały wszystko czego im potrzeba, a czego my sami nie mieliśmy

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
niezle, to ile twoja mama miala lat jak urodzila najmlodsze dziecko?
18

edit: haha zamotałam się jak najmłodsze dziecko urodziła to miała 37 lat a najstarsze 18

Edytowane przez anuszka1401
Czas edycji: 2010-07-12 o 11:19
Stary 2010-07-12, 11:18   #1096
Bajka9
Raczkowanie

anuszka moja mama pochodzi z wielodzietnej rodziny- ma 7 rodzeństwa i odkąd sięgnę pamiecią zawsze na święta przewijają się u babci tabuny ludzi aż mój młodszy brat się kiedyś popłakał na wigili u babci bo nie mógł znaleźć mamy wśród tylku gości

Dzięki za przepis na placki

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:22   #1097
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

bajka9 U nas jak babcia żyła to też każdy zwalał do nas na święta- nie dość że nas pełno, to jeszcze wszystkie siostry mamy z rodzinami teraz też na wigilii u nas zawsze koło 30 osób Kiedyś bardzo to lubiłam, ale im jestem starsza tym bardziej mnie to męczy. W święta człowiek chciałby odpocząć,a tu ciągle gary, jedzenie, przynoszenie, odnoszenie, zmywanie, hałas...
Stary 2010-07-12, 11:26   #1098
alutka78
Rozeznanie

Siala trzymaj sie!!!!!

Cytat:
Ja tam od małego śpię bez gaci, a to dlatego, że śpię w piżamach, a piżama plus gacie to głupie połączenie
No teraz mi przyszło spać w koszuli, bo z piżam wyrosłam, ale i tak majty sobie odpuszczam

Jak ja bym miała czekać aż ktoś coś naprawi to bym już dawno w wariatkowie wylądowała. Ojciec zabierał się za cokolwiek 10 lat. Na szczęście Marek też wszystko potrafi i teraz to on mnie wyręcza
Jak spalam w pizamach czy koszulach to oczywiscie nie w majtkach, w samych gatkach spie odkad wyprowadzilismy sie z mezem od tesciow, a przez te upaly spie tak jak Bozia stworzyla.

Cytat:
Fajnie jest miec taka duza rodzinke.
Stary 2010-07-12, 11:26   #1099
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
u mnie tak samo ostatnio było ale gin jakoś specjalnie nie straszył. zależy widać od lekarza, powiedział tylko że może się to skończyć wcześniejszym porodem i tyle.
ps. mój pies też się boi latającej firanki
no widać od lekarza zależy. Moja ginka obawia się zawsze wcześniejszych porodów, a od kiedy wyszłam ze szpitala to już szczególnie marudzi więc leżę i leżę) a psy mają swoje schizy )) mynp. nie mamy w kuchni firanki bo pies nie chciał jeść jak okno było otwarte)) tak się boi)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-12, 11:28   #1100
bassienkaw
Zakorzenienie

ANUSZKA Czyli obydwoje pochodzićie z rodzin wielodzietnych i teraz nie dziwię się że dla swojego dziecka chcecie wszystkiego co najlepsze,by nie brakowało mu tego czego wyście nie mogli mieć. Jeju gdybyście tak chrzciny chcieli zrobić tylko dla najbliższej rodziny: dziadkowie, rodzice i rodzeństwo z rodzinami to masakra,ile by się u was wszystkich uzbierało? Przepraszam że tak jednym ciągiem ale pisze z telefonu. MAM INFO OD JASZCZKI! jest nadal w szpitalu, były trochę problemy z jedzeniem,dopiero dzisiaj mały zrozumiał co i jak w nocy,możliwe że jutro wyjdą,chyba że nadal będzie problem z jedzeniem to dopiero pojutrze. Poza tym mały jest przekochany, dużo śpi,mało płacze. Macie wszystkie od niej pozdrowienia. I kciuki za Siale

Stary 2010-07-12, 11:28   #1101
ola_k11
Zadomowienie

sylviasol to faktycznie z tą firanką ubaw

Dziś mam 36tc i 1d
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:29   #1102
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

A moja rodzina jest mała. Szkoda, bo mażą mi się tłumy na Wigilii
Ok ide gotować obiad.
Stary 2010-07-12, 11:34   #1103
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
sylviasol to faktycznie z tą firanką ubaw

Dziś mam 36tc i 1d
my mamy dziś 36 i 4 dni))) 37 tydz już tuż tuż więc liczę że doczekamy w 2 paku )

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

SIALA 3 mam kciuki !!! żeby już było po!
Stary 2010-07-12, 11:43   #1104
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

dokładnie basiu, u nas nie da się zrobić maleńkiej imprezy. Na zaręczynach było prawie 40 osób- a tylko rodzeństwo oczywiście ze swoimi rodzinami, nasi rodzice, moje 2 koleżanki i kolega tż
Stary 2010-07-12, 11:54   #1105
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
dokładnie basiu, u nas nie da się zrobić maleńkiej imprezy. Na zaręczynach było prawie 40 osób- a tylko rodzeństwo oczywiście ze swoimi rodzinami, nasi rodzice, moje 2 koleżanki i kolega tż
u nas na weselu było 120 od z czego tylko 6 przyjaciół reszta ro najbliższa rodzina- rodzeństwo mamy zrodzinami -rodzeństwo ojca z rodzinami od męża tak samo i tyyyyle osób wyszło nawet dalszej rodziny nie zapraszaliśmy bo nie było już jak
Stary 2010-07-12, 12:00   #1106
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
To ja
Anuszka no to ja cię przebiję (no może nie ja bo jestem jedynczką) ale mąż mojej najlepszej koleżanki ma 15 rodzeństwa!!! W sumie dzieci jest16. I to praktycznie rok po roku się rodziły, kurcze to tak jakby przez 16 lat prawie naokrągło być w ciąży Na chwilę obecną dziadkowie mają coś ponad 25 wnuków

Wiecie co chyba zaczynam łapać stracha przed porodem i w ogóle. Jakoś wydaje mi sie że poród a potem opieka nad dzieckiem to taka odległa sprawa, że to mnie nie dotyczy a już przynajmniej nie bezpośrednio Najbardziej boję się opieki nad niemowlaczkiem czy dam sobie radę czy będę wiedzieć co to dzieciątko ode mnie chce. Jestem jedynaczką i naprawdę nie mam żadnego doświadczenia z dziećmi, absolutnie żadnego. I co z tego że czytam mądre książki jak i tak wszystko wyjdzie w trakcie.
Jeszcze na dodatek mężuś będzie miał tylko tydzień wolnego po porodzie a potem znów pojedzie na drugi koniec Polski i będe go widywać co 2 a nawet 3 tygodnie. I zostanę w pewnym sensie sama. Wprawdzie mieszkamy z rodzicami i wiem ze mama będzie mi pomagać ale jednak najlepiej czułabym się mając go koło siebie Nie wyobrażam sobie jakoś opieki nad dzieckiem, płacz dziecka często doprowadza mnie zapaści nerwowej a przecież taki maluszek będzie płakać często jak nie na okrągło. Kocham tego małego człowieczka ale jednocześnie tak bardzo boję się wyzwania jakim dla mnie będzie poród i opieka nad nim.
Pisze to tak żeby sie wam trochę wyżalić ze swoich obaw.

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 12:04   #1107
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Trzymam kciuki za Sialę
Będzie dobrze!
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 12:10   #1108
pilotka f16
Rozeznanie

kurcze Siala tupnij na nich wszystkich noga, porozstawiaj po katach i niech Ci szybko pomagaja rodzic
: kciuki:
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 12:16   #1109
agravka
Wtajemniczenie

sa jakies niusy od siali?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 12:18   #1110
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

chyba nie ma...Pewnie się bidulka męczy
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości