|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
Hania tez lubi nas ogladac w lustrze, ciekawe co sobie mysla wtedy? Druga mama?
![]() A uwielbia ogladac filmiki ze soba, ktore jej robie na komorce, jest zachwycona! Ciekawe czy kojarzy ze to ona? Rozne jej puszczam, ale zachwyt budza te z nia w roli glownej fajne te nasze dzieciaki! Asiulek, moja na macie ma takie lusterko wiszace i zaciesza do niego,ale jak tylko zrobi podkowke, to zaraz ryk, chyba sama siebie sie przestrasza ![]() Madziwnia, ja jak tam kanaliki lzowe Michalinki? Dobrze już? (czy ja cos przeoczylam?) Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-12 o 11:39 |
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też raczej mam marudę i sumutaskę. Jakoś tak rzadko się śmieje a usłyszeć jej gośny śmiech to można tylko wtedy jak ma humor i ja ja gryzę po żebrach
![]() . Mała nie za bardzo lubi patrzeć na siebie w lustrze. Ale i tak najgorsze jest to jej niejedzenie. My też chcemy kupić basen ale takie trochę większy 7x3x1,3. Wraz z filtrem wody. O coś takiego: http://www.allegro.pl/item1101416812...nowy_full.html ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Moja też za butelkę łapie ale nie po to aby ją wsadzić do ust ale po to aby ją odepchnąć
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwaga uwaga-wczoraj prawie cały dzień byliśmy z małą.... u moich rodziców i....przeżyłam to jakoś (nawet nie było źle.....ciekawe jak długo się tak utrzyma) a dziś jestem sama do 20-TZ ma ostatni przed wakacjami dzień pracy-siedzimy murem w domu,, bo za oknem to jakaś Sahara jest-nie wiem jak tyle godzin w domu wytrzymamy lidnsley, my też za miesiąc nad morze Pamiętam jak w Tunezji zwiedzaliśmy jakieś miasto i było...50stopni-miałam wrażenie, że mózg mi skwierczy! Darusia, wy pijecie 200ml kilka razy dziennie, a moja Gabryśka jedynie raz dziennie jest w stanie wypic max 180 przed snem nocnym, a tak to albo z piersi albo jakieś 100 z butli. Kurde, mało nie? Ferrou, podaj maluchowi coś co może złapać zapadając w sen-ja dawalam najpierw tetrę a teraz taką maskotkę-szmatkę, która dostała piękne imię Albert JAK PRZEKONAC DO PICIA WODY/HERBATEK/SOKÓW skoro nie chce pic z butelki? Strzykawką można-wiem, ale na dłuższą metę to kosmos jakiś. W te upały daję ze strzykawki, ale co potem? Mleko pije z butli, ale nic poza tym! dziewczyny pytanie z innej beczki-czy takie zwykle zeberkowe kaloryfery mozna jakos zabudowac- sa jakies oslonki ktore mozna zalozyc nie tracac funkcji kaloryfera oczywiscie??? Darusia, Ty młoda babo Ty!!! ![]() Trolla, jak dobrze ze zajrzałaś do nas!! jak malutka??????? sluchajcie, a te klimatyzatory ktore kupujecie do mieszkan to takie zwykle stojące-potrzebują dziury w scianie na zewnatrz i ujscia powietrza czy jak???? PoP, jak tak uwielbiasz strzelce i sobie z nimi radzisz to podeślę Ci moją mamę, dobra? a ja spod byka, wiec jak sie dwa uparte spotykają to lepiej zejsc z drogi czytam opis Darusi: "mieszkam z ryba i dwoma lwami" i tak sobie mysle, o kurde, a nic sie nie chwalila, ze ma takie fajowe zwierzatka w domu......dopiero potem zajarzylam o co biega
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
moja mala w dzien chrzcin jak si eobudzila to z wlosow jej sie takie 2 rogi ulozyly;D
a ja @ dostalam- extra opcja w te upaly;/ ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- hahahahaahhaha kochana jeszcze mam psa, ktory sie wabi BORS i kota MARIANA:P
|
|
#336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja to tak pije,że większość jest na jej szyi, kocyku, itp. Czyli, jak to się mówi: za kołnierz wylewa. Ale ja ją przyzwyczajam do wody i zawsze coś tam chlapnie, jakieś 50 ml przez cały dzień... I tak cycuś górą i nie ma bata! POP - basen.... Jak widać Hania puściła cycusia (pojawiła się polska czcionka ) więc dołączam zdjęcia z dziś mojego golaska
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-12 o 12:19 |
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PIĘKNE a mnie az nosi od soboty bo nam chlopaki malowanie skonczyli w nowym mieszkanku i teraz je trzeba wypucowac od 0-okna, podlogi, kazda szafeczke w kuchni, lazience-poki jest tam pusto to sie porzadnie wypucuje i tak mnie nosi zeby juz sprzatac, szorowac, pucowac i dupa-siedze z mala sama, TZ jeszcze jutro i pojutrze bedzie jakis artykul pisał, a nie-tesciowej nie poprosze zeby przyjechala, bo ona kiepsko takie upaly znosi i to jeszcze PKSem musialaby jechac. Pewnie by przyjechala, ale nawet na porzadny spacer nie wyjdzie. I tak mieszkanie czeka bez sensu. Moze kogos wynajac zeby mi wypucowal? tylko wiadomo-nikt nie zrobi tego tak dokladnie jak sami mieszkancy, u siebie zawsze inaczej sie sprzata.... Aha- oglaszam otwarcie listy chetnych:jak już ciotka PoP zakupi sobie ten dodatkowy mega-salon basenem zwany to wynajmujemy autokar, objezdzamy Polske i zwalamy sie do tegoż salonu Kto jest ZA? (PoP jest ZA z "automatu" )---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- kupic dmuchany basenik i zabrac ze soba-my wlasnie wczoraj wyprobowalismy nasz 90X20 cm i bedzie idealny do kapieli wieczorem, a nawet w nowym mieszkaniu zamierzam jej robic w takie upaly kapiele w dzien-basenik kupiony w rossmanie aneczka, zdaje sie ze wiem co czujesz..... Darusia, ale kolekcja-ja pierniczę-my mamy 1/5 tego! a co to za pojemniki po lewej stronie na fotce?? Asiulek, to upaly-dzieciaki sa rozdraznione i nie maja jak nam o tym powiedziec to marudza. Swoja drogą-piękną masz tę marudę
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-07-12 o 12:28 |
|
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jestem za, jestem za!! Mrowak, a w takie upały to chyba i sama byś niewiele się nasprzątała.... Ale wyobrażam sobie jak Cię nosi Fajnie, że się przeprowadzacie, super!
|
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
pojemniki z TT odmierzam sobie miareczki wsypuje mleczko wkladam do butli TT i zasuwamy na spacerek czy gdzies, nie musze tachac ani herabtki calej ani mleka bo poodmierzane i dopasowane pojemniczki do buteleczek.
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zdarza mi się czyścić szczoteczką do zębów drobiazgi, których inaczej nie można doczyścić
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wredna jestem co nie
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia super. Moja Zosia uwielbia robić takie podkówki jak robię jej zdjęcia
|
#344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fasolka - to pierwsze zdjęcie jest śliczne. Cytat:
![]() ) to też potrafię szczoteczkę doo zębów szorować fugi czy kabinę.No to się nie pochwaliłaś a to urodziny miałaś i to te ostatnie z 3 ( ) z przodu. Spóźnione ale szczere: wszystkiego naj..... życzę.![]() A z którego jesteś majowa czy czerwcowa?
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia, niezła kolekcja
A Mała jaka już samodzielna ![]() Asiulek, wiele z nas tak ma, mi się wydaje że to ta pogoda lub skok rozwojowy. Mój siostrzeniec ma 3 tygodnie i też strasznie marudny, nie śpi itp. Więc głowa do góry, to przejdzie Mała jest boska ![]() Lindsay, mój też nie pije wody. Mam zamiar mu kilka razy dziennie podawać, może w końcu się nauczy. Pop. basen wymiata Mrowak, dobrze że pobyt u rodziców się w miarę udał Mi się wydaje że żeby nauczyć dziecko pić wodę to trzeba często ją podawać. ja po godzinie od jedzenia małemu daje - na razie pluje ale warto próbować.Zastanawiam się czy nie kupić herbatki: jabłko z melisą - może będzie słodsze i zacznie pić
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko szczoteczką się da takie rzeczy wyczyścić.
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() świetny pomysł ![]() Dzisiaj Małemu podałam zupkę własnej roboty Smakowała mu bo zjadł 4 łyżeczki Fasolka, ale z Hani golasek Kuba też w samym pampku
Edytowane przez Ferrou Czas edycji: 2010-07-12 o 13:21 |
|
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję i wzajemnie życzę wszystkiego naj ...
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to zdjecie z przed momentu- taka jaka lubię najbardziej ufff.. wreszcie usnęla... moze na troche dłuzej? na podlodze lezy wiec moze jej chłodniej...
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-07-12 o 13:20 |
|
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
autokar mamy odemnie za free;D
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wodę od samego początku doi jak ja piwko
Zresztą ona wszystko żerna jest. Czego by się jej nie dało to wpałaszuje. Nawet nutramigen zaciaga jak najlepsze mleko świata Tylko po niej nie widać tego apetytu. Ma to po mamie--- je za dwóch a prawie jej nie widac ![]() Własnie, w piątek wypilam swoje pierwsze piwko od lipca tamtego roku i co?- po połowie juz mialam nogi jak z waty a wypiłam półtora (i to desperadosa) ... dobrze, że dziecko mi się nie zbudzilo w nocy bo nie miałby sie kto nią zając
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-07-12 o 13:25 |
|
|
|
#352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też daję Oli maskotkę szmatkę, ale mała nie wie o co mi kaman. Patrzy się na nią i ma ją w nosie, i tak wrzeszczy w wózku aż zasypia ze zmęczenia (albo trafi kciukiem do buzi...). Znalazłam jedno zdjęcie, a na nim zabudowany kaloryfer. W sezonie grzewczym, kiedy jest taka potrzeba, zdejmujemy tą płytę i w mieszkanku jest cieplutko, a na codzień nie widać, że kaloryfer tam jest.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo.. to Pop! dawaj znać jak juz będziesz miala basen napelniony
![]() Prowadzi Drcron jako, że z tego co pamiętam- robila prawko na autobusy?
|
#354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My chcielismy jechać nad morze ale stwierdziliśmy, ze mala za dużo placze i tylko się umeczymy... dlatego w tym roku sobie darujemy. Pierwszy raz od 10 lat nie zobacze morza... chyba ze nie wytrzymamy i podjedziemy na 1 dzien jak będzie ładna (nie upalna) pogoda...jade dziś kupić jakiś wiatrak bo w domu nie idzie wyrobić... na termometrze mam 30 stopni a wszystkie okna pootwierane i rolety pospuszczane... masakra... rozplywam się
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-07-12 o 13:32 |
|
|
|
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
#357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i w miarę ładny z wyglądu.Cytat:
Cytat:
Ja też chciałam dziewczynkę, ale teraz za nic bym się nie zamieniła przekocham te moje jajcaU mnie jeszcze dochodzi ten argument że ja mam mega grzeczne dziecko - tfu tfu - niepłaczliwe, zadowolone, śmiejące się, gaworzące pięknie, nie mam się na szczęście czego czepić...no i pięknie w nocy sypia od samego poczatku ( a przez 2 m-ce był na cycku) Teraz sobie pięknie śpi w leżaczku po obiadku
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2010-07-12 o 13:38 |
|||
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No coż, nie kazdy może mieć aniolka, na mnie przypadł aniolek z rogami
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
nosi mnie, nosi, bo mieszkanie wymalowane i czeka na przeprowadzke, a tu nie mozna bo trzeba sprzatac, a sprzatac nie mozna bo nie ma kto, a jak ma kto, to upały
a ja już chcę się przenosić!!darusia, zapodaj linka do tych pojemniczkow-albo sama poszukam w sumie
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-07-12 o 14:06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.

Fajnie, że się przeprowadzacie, super!
chyba ze nie wytrzymamy i podjedziemy na 1 dzien jak będzie ładna (nie upalna) pogoda...