|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Proszę o obiektywne zdanie
Cytat:
Kochasz go? A on Ciebie? Kochajacy sie ludzie tak nie postepuja. Mydli Ci oczy dziewczyno, a Ty mu sie dajesz. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
A ja myślę jak hihi, że tu jest coś głębiej, a nie tylko miłość. Bo dla mnie niepojęte jest, że kobieta może się zastanawiać i pytać obcych ludzi na forum czy ma prawo być wkurzona gdy jej facet umówił się na całą noc z jakąś laską poznaną w autobusie, a do tego całą sprawę zataił przed nią twierdząc, że poszedł z kumplami.
Gdybyś mu nie zajrzała w komórkę, to byś nic nie wiedziała dalej i wciąż "była go bardziej pewna, niż sama siebie". Z jednej strony próbujesz nas tutaj, i sama siebie chyba też, przekonać, że on taki godzien zaufania, że Ty go długo znasz, ufasz itp itd. Ale zarówno Twoje postępowanie jak i fakty przeczą tego zaufaniu i podstawom do niego. Sprawdziłaś mu telefon, co pokazuje, że jednak wcale mu tak stuprocentowo nie ufasz. Może podświadomie podejrzewałaś coś już wcześniej i dlatego to zrobiłaś. Natomiast jego tłumaczenia są wybitnie słabe, pojawiają się nieścisłości jak z tym zaproszeniem na NK, a już tłumaczenie pod tytułem "jakby mi się podobała, to bym wrócił w poniedziałek" jest poniżej wszelkiej krytyki, bo nie dość że idiotyczne, to jeszcze nie mieści mi się w głowie, że facet może naprawdę rzucić taki tekst swojej dziewczynie, którą podobno kocha. To żałosne i nie wiem gdzie on zgubił szacunek do Ciebie i tego związku, ale pewne jest, że mu się gdzieś zapodział. Samo podawanie takiego "wyjaśnienia" uznałabym za obrażanie mojej inteligencji... Bo chyba naprawdę facet musiałby mnie mieć za idiotkę, gdyby uważał, że mu uwierzę w taką głupotę i uznam to za jakiś dowód jego niewinności. Bo przecież nie został do poniedziałku, dobre sobie... |
|
|
|
|
#33 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On mnie wpędził w wyrzuty sumienia i doszłam do wniosku wtedy że to przeze mnie on się z nią spotkał
|
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
yyyy z obymi laskami na plazy po nocy siedziec przez XXX godzin? smierdzi na kilometr zdrada. Niewazne czy sie seksili czy nie po ciul tam wyciagal te panienke? zeby z nia byc sam na sam ot to!
Masakryczny aktor-manipulator. Zaslone dymna robi tylko ze normalna dziewczyna rzucila by go w diably po takiej akcji a ty mu wybaczasz bo ci jakies stare historie przypomnial... Radze sie ogarnac- milosc nie sprawia ze automatycznie ufamy drugiej osobie... jezeli zaufanie sie niszczy to miloscia nie ma co sie usprawiedliwiac. Na twoim miejscu zostawilabym dupka.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Tobie terapii trzeba, pomocy psychologa, który pomoże przewartościować pewne sprawy, bo skoro po kilku naprawdę słabych zagrywkach faceta dochodzisz do wniosku, że to Twoja wina, że on za Twoimi plecami się spotyka z panienkami, to niedużo brakuje, żeby on Cie zdradzał, tłukł, znęcał się psychicznie, a Ty pokornie będziesz to znosić, bo TO TWOJA WINA przecież, że Misiaczek nie jest w pełni zadowolony, bo Ty jesteś ta ZŁA, bo to Ty masz taki CIĘĘĘĘŻKI charakter
![]() I co napiszesz kolejne zdanie, to mam większe przekonanie, że tak właśnie jest. I strasznie przykro mi to pisać.
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec temat jest zakonczony, poniewaz wrocilas do niego? Tylko blagam nie zakladaj drugiego watku, jesli znowu bedzie kontaktowal sie z innymi pannami. Dostalas tyle rad ze moglabys wyciagnac z nich jakies wnioski. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Zgodzę się z hihi, Twoje całe podejście do związku i OGROMNA podatność na manipulacje tego faceta jest straszna... Powinien Ci ktoś pomóc. Mam wrażenie, że ten "trudny charakter" to Ci facet wmówił.
|
|
|
|
|
#38 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nienapisalam natomiast czegos jeszcze kiedy tż obznajmił mi , że idzie na imprezę z kolegami ( na pewno na nią poszedł bo słyszałam jak do niego dzwonili ) wkurzyło mnie to . Byłam troche chora wtedy i chcialam aby zostal , ujęłam się honorem i nie powiedzialam mu że chce aby był przy mnie. Natomiast umówiłam się na piwo ze swoim bylym chlopakiem , tylko po to aby tz się wkurzyl. No i to go zezlościło. Głupio postapiłam i dlatego jak on mi sypał argumentami to mialam wyrzuty sumienia ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- wiem wiem , na pewno wątku już nie założę i jestem wdzięczna za rady. Dziś jeszcze raz z nim porozmawiam. rzuciłyście mi inne światło na ta sprawe
|
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyno, jak facet może mieć szacunek do Ciebie skoro Ty sama nie masz do siebie szacunku?
...Będziesz regularnie zdradzana (pewnie już jesteś), będziesz płakać po nocach ale rano wstaniesz i dojdziesz do wniosku że właściwie to Ty go przecież kochasz, on ciebie też, nawet kartę złamał i przez okno wyrzucił (typowa pokazówa). Marnujesz przy tym palancie życie |
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
Autorko wątku, a Ty tych swoich publicznych zapewnień o tym, że "jemu ufasz bardziej, niż sobie / ręczysz za niego" nie wygłaszałaś przypadkiem w sytuacjach, gdy również ciekawe słuchy Cię na jego temat dochodziły? I przyłączam się do pytania: skoro wcześniej tak mu wielce ufałaś, to jak się to stało, że mu przetrzepałaś telefon? Osoba zaślepiona aż do tego stopnia, jak sama o sobie piszesz, nie zrobiłaby tego.
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I się młyn nakręca...
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
Masz rację Hihi, szkoda ścierać klawiaturę.
|
|
|
|
|
#43 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do telefonu to w nocy dostalam smsa od niego o sympatycznej tresci i jak ma najszybciej dotrzec z takiej i z takiej ulicy. Sms byl milej tresci , on tak do kolegow nie pisze wiec zaczelam sie zastanawiac. wiem tez ze na pewno byli na plazy bo to wynikalo z tresci smsow ale potem tz zapytalam czy mu zaproszenie do domu dawala. a on na to ze tak ale on odpowiedzial ze za daleko mieszka i nie chce mu sie isc Nie wiem czy on jest taki naiwny on twierdzi ze laska na niego nie leciala , tylko chciala sie zaprzyjaznic bo przeciez ona taka jest spontaniczna i ma wielu kolegow . Ale aby zapraszac kogoś do domu od razu ?? Czy moze naprawde mnie zdradzil nie wiem co myslec , porozmawwiam z nim dzis jeszcze
![]() Edytowane przez Mary Louu Czas edycji: 2010-07-12 o 13:56 |
|||||||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#44 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2- odmówienie podania nr nie byłoby niemiłe- nie chcę nie podaję, porste 3- wydaje mi się że wiadomosć nie moze przyjsc z inną data i godz., ale jakie to ma znaczenie w tej sytuacji? podejrzewasz ze poszli razem do niej do domu,a ona mu zaproszenia wysyłała? ile oni siedzieli na tej plazy? powiem Ci tak: wszystkie dziewczyny jak widze wieszają na nim psy, a Tobie mówią że jestes naiwna..może mają rację... ja przeszłam 2takie sytuacje...z Tż jestem 3,5roku od 3lat mieszkamy razem. 1sza sytuacja dotyczyła rozmów na gg i smsow z jego była- nie miałam nic przeciwko normalnemu kontaktowi z koleżankami, byłymi itd. bo uważam że każdym a prawo do swoich znajomości, ale moja intuicja pewnego dnia wręcz krzyczała. 1szy raz w zyciu przejrzałam mu tel i gg-i padłam....niby nic złego, niby żarty ale poczułam się oszukana i zraniona. długo trwały rozmowy, bluzgi, wybaczania, budowanie zaufania....ale wybaczyłam. niedawno znowu usłyszałam wrzaski intuicji-no i znowu przejrzałam gg. zobaczyłam rozmowy z koleżanką ze starych lat- niby nic,ale doszli do wniosku że kiedyś byli w sobie zakochani i chcieliby się spotkac. zazgrzytałam zębami i mało go nie zabiłam. niby tez nic-dziewczy mieszka po drugiej stronie świata, ma męża, w rozmowie tylko wspominali przeszłość i chcieli wypić razem piwo (o czym wiedziałam-tzn o piwie). ale też poczułam się zraniona.... nei wiem czy wybaczyłabym spotkanie z obcą laską, wymiane telefonów, siedzenie po nocy na plaży....nie wiem....wiem że możesz być skołowana, że możesz być wściekła... tak naprawde to wszystko zależy od waszych uczuć, zaufania, waszego związku. kiedyś byłam butna i mówiłam że kopne w dupe...ale nie zawsze warto robić to pochopnie. wybaczenie jest bardzo torudne ale czasem warto dać drugą szansę. to będzie długo trwało, ale każdy człowiek jest tylko człowiekiem, popełnia błędy i najważniejsze jest to żeby wyciągać z nich wnioski. czy my jestesmy nieomylne? czy nigdy nic złego nie zrobiłysmy? czy nie zrobiłysmy czegoś co mogłoby zaboleć naszych Tż? ja zrobiłam. nic złego, nigdy go nie zdradziłam, ale wiem, że pewne zachowania, słowa mogłyby go zranić. i tez byłoby mu przykro, cierpiałby, nadszarpełabym zaufanie. tak jak on moje.... nie mowie żeby wybaczac wszystko,ale czasem warto pomyśleć o drugiej szansie a nie od razu skreślać... ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
dorisa1981 a propo Twojego pytania o zaufanie i pyranie w tel. to ja mojemu TŻ ufałam jak cholera, do tego stopnia że nie widziałam problemu w rozmowach z jego była. a czemu przejrzałam telefon? nie wiem, po porstu czułam że coś jest nie tak, że muszę to zrobić. intuicja- może ktoś w nią nie wierzyć....
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porozmawiasz z nim i co? Uslyszysz, to co chcesz uslyszec prosta pilka. Myslisz ze on przyznalby sie do zdrady, nie ma mowy. Tacy faceci przyznaja sie w momencie kiedy zostana zlapani na goracym. Wtedy nie maja wyjscia i szybko wymyslaja bajeczke typu to Twoja wina, zaniedbalas mnie, bylo mi tak zle itp itd Biedactwa
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Jedyne co mnie szokuje w tej historii to to ,ze ty Mary Lou nadal masz jakiekolwiek watpliwosci!!! Facet ewidentnie kombinuje i oszukuje jak moze.
Nowe ubrania sobie kupowal na wyjscie z kumplami??? Na imprezie mu bylo zle wiec musial z dziewczyna ktora raptem zna 2 minuty na plaze isc? Plaza noca, 7 godzin intymnych rozmow, ksiezyc swieci , woda szumi, piekna i romantyczna sceneria, az sie prosi o jakis romas. Jak by to byla kolezanka to by siedzieli na imprezie a nie udawali sie na romatyczne spacery po plazy we dwoje. Calonocne!!! Piszesz ,ze na drugi dzien nie byl zmeczony? A chyba po zarwanej nocy powinnien byc zmeczony i niewyspany? Moze poszedl do niej do domu i tam sobie pospal? Facet ewidentnie kreci,az mi slow brakuje. Gdyby byl ciapa i ja chcial tylko splawic, to wzialby numer dla swietego spokoju a potem wyrzucil do pierwszego kosza na smieci. Facet ewidentnie jest nia zainteresowany a dla Ciebie nie ma zadnego szacunku. Blagam Cie, daj sobie z pokoj z takim facetem!!! |
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, wyciągnęłabym z niego całą prawdę. Dostałabym furii.
Straszne dla mnie jest to, że zadajesz pytania, na które jest oczywista odpowiedź, że masz wątpliwości czy powinnaś być zła, że i tak będziesz z nim, bo go kochasz, nieważne co zrobi. ps. na naszej klasie wiadomości nei przychodzą później, nawet taką bajeczkę potrafi ci podsunąć, a co z resztą?
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
spodobało mi się to określenie, bardzo.
facet z laską na plaży, całą noc jasne, a nie powiedział, że gwiazdy liczyli? zapytaj go. i obyś twierdzącej odpowiedzi nie usłyszała. i nie - na nk ani innych działających na serwerach zewnętrznych stronach i serwisach nie jest możliwe ustawienie daty wysłania wiadomości w innym terminie niż jest rzeczywiście wysłana, można ją dostać z opóźnieniem, ale z właściwą godziną i datą. zwłaszcza, że tu o ile dobrze doczytałam, dostałaś wiadomość za wcześnie czyli co, ona ją wysłała np o dziewiątej rano, ale Twój chłopak ją dostał 5 godzin wcześniej zaje*ista sprawa o cofaniu w czasie nie wiedziałam i nie ma możliwości, żeby facet został zmuszony do utrzymania kontaktu z panienką, która czuje się widać na tyle pewnie, że wysyła Ci zawoalowane wyzwanie " jak mu ufasz, to pozwól mu się ze mną spotykać a jak nie ufasz to i tak to będziemy robić, tylko się nie dowiesz, jeden kij. daj z siebie zrobić idiotkę ". sama napisała, sama mnie zaprosiła, sama wyciągnęła na plażę, sama ściągnęła spodnie i postawiła maszt, i sama na mnie wskoczyła, ja nie robiłem nic, bo jestem dobrze wychowany omg... zaraz będzie pisać, że tęskni za wspólnymi chwilami, rozmowami i chce się znów spotkać. są siebie warci. ona rozwala związek o którym PODOBNO wie, od niego i od Ciebie, a on mimo że właśnie z Tobą zamieszkał to na dup.y na plażę chodzi. nadpobudliwy jakiś. i jakiż dramatyczny, nawet kartę połamał, łaaaaaał.... co niewiele da, bo gg zostało, i pamięć, a zresztą wie, gdzie ona mieszka takich rzeczy się NIE ZAPOMINA nie facet. pic na wodę fotomontaż. przemeblowałabym mu buzię na pożegnanie i się wyniosła. nienawidzę, jak facet uważa mnie za idiotkę i raczy takimi opowieściami i tłumaczeniami (jakby mi się podobała to... i my NIC na tej plaży przez całą noc nie robiliśmy i NIE byliśmy w jej mieszkaniu a w ogóle to kajaj się i przeproś łaskawcę, który do Ciebie wrócił, bo to nie moja wina, że się z nią umówiłem tylko twoja). raz dasz z siebie zrobic idiotkę ( a on właśnie próbuje) to zostaniesz taka do końca związku. to jest moje obiektywne zdanie. |
|
|
|
|
#49 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może masz racje , dobrze ze mnie nie wkręcił ze znaleźli po drodze kawiarenkę internetowa
|
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, że to piszę ale dla mnie to oni ewidentnie mają się ku sobie. Ciebie podziwiam, bo po czymś takim chybabym zwariowała...
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
Sprawa na moje oko wyglada tak:
- albo w ogole na tej plazy nie byli - albo byli na plazy, a potem poszli do niej do domu, gdzie o 4.40 wyslala mu zaproszenie na nk Tak czy inaczej prawda jest taka, ze istnieje duze prawdopodobienstwo, ze uprawiali seks, materacem nie bylas to nie jestes w stanie sprawdzic, ale laska ewidentnie na niego leci, a on jak widac odmawiac nie potrafi. Poza tym nie oszukujmy sie, co mozna robic z kims cala noc?
Edytowane przez Daenerys Czas edycji: 2010-07-12 o 15:47 |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
przykry ten watek.
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#54 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
I nie, na nk tak się nie zdarza. Bzdura. A dlaczego akurat wieczorem, a nie np za 3 dni?? Cytat:
![]() Dziewczyno, wiej!
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Miałam podobną sytuację, podobne tłumaczenia. Uwierzyłam, a za kilka dni był już z tamtą dziewczyną. Nie warto płakać i gryźć się przez takich facetów.
Według mnie nie ma sensu przeprowadzać kolejnej rozmowy, bo będzie wyglądać tak samo, różne dziwne tłumaczenia, zwalanie winy na tamtą dziewczynę, i przy okazji "tłamszenie" Ciebie. Wydaje mi się również, że nie raz wybaczyłaś mu jego "grzeszki" i on wie jak Ciebie podejść. Na Twoim miejscu powiedziałabym co leży mi na sercu i się wyprowadziła. Sama tak niestety nie zrobiłam a potem cierpiałam. I nie masz czym się martwić, są na tym świecie cudowni faceci, którzy w takich sytuacjach zachowaliby się inaczej
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam to wszystko jeszcze raz bo nie dawało mi spokoju...
dziewczyny mają rację- wiej! nie ma co się z takim szarpać. trzeba się szanować. robi Cię w konia równo i dokładnie. nie warto.
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i wiaomosci na nk zawsze przychodza z dobra godzina, tzn z ta o ktorej byly wyslane, wiec jego tlumaczenia sa poprostu zalosne... a to ze jakby Cie nie kochal i jakby ona mu sie podobala to by zastal tam nie tylko na noc ale i na dzien, a moze nawet do poniedzialku to juz szczyt wszystkiego... bardziej durnego tlumaczenia nie slyszalam... jak mozna byc tak naiwnym i w to wierzyc... no prosze Cie on razem z ta panna robia z Ciebie idiotke, a Ty na to pozwalasz... w ogole zauwazylas co Ci ta panna odpisala, juz Ci zarzuca, ze chyba nie jestes go pewna itd ona bezczelnie z Ciebie kpi... na moje oko leci na niego i to bardzo... mi czytajac to juz sie cisnienie podnioslo, a gdyby mnie cos takiego jak Ciebie spotkalo Autorko, to bym w furie normalnie wpadla i go na zbity pysk wywalila za te jego idiotyczne klamstwa i zalosne tlumaczenia...
Edytowane przez Caroline1920 Czas edycji: 2010-07-12 o 16:43 |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
No proszę Cię...Ciebie zostawił sama na noc, poszedł z kolegami na impreze potem okazało sie, że jednak z jakąs dziewczyna siedział ileś tam godzin na plaży na dodatek znowu jakieś niedomówienie bo piszesz, że godzina na nk sie nie zgadza i tak szybko się z nim godzisz...ja bym nie była taka pewna tego, że on tam nic nie zrobił...ciężko Ci to przyjąć ale spójrz a to wszystko na spokojnie.
|
|
|
|
|
#60 | ||||
|
Rozeznanie
|
Po paru odpowiedziach autorki po prostu nie wierze w to co czytam.
Cytat:
Cytat:
To łamanie karty i płakanie to wymuszenie na Tobie wybaczenia mu, bo przecież on taki biedny i nawet karte dla Ciebie połamał! No zuch chłopak, a co z numerem GG? Komputer przez okno wyrzuci?! Ślepo w niego wierzysz... Cytat:
Cytat:
A co do godziny zaproszenia to taka jaką widziałaś taka była naprawde ![]() I jesteś w stanie wszystko poświęcić?! Po tym Twoim zdaniu przypomina mi sie sytuacja jak kiedyś moją koleżanke zdradził facet. Ona przyłapała ich na gorącym uczynku,troche pokrzyczała ,po czym złapała go za ręce i... zaczeła go błagać aby z nią został bo ona go Kocha... A że tak średnio mu się podobała to tylko spędził u niej noc ?
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. 24.07.2010- rzuciłam! 3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn "Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom, Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo" |
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

...

zaje*ista sprawa
o cofaniu w czasie nie wiedziałam