|
|
#1351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze opisy na gg, część XX
Paralogiczna - ja Ciebie tez okradam
+ dontgivemenames, TiS, chocapic, caroline060, grise, without_demur, agattee - dawno Was nie chwaliłam find me, my Prince. // znajdź mnie, mój Książę. Życie to nie liczba wdechów i wydechów tylko chwile, które zapierają ci dech w piersiach. Jesteś Ty. Po Tobie już nic. <3 Miękną mi kolana gdy mówisz: proszę. To przecież już takie zapomniane słowo. Takie zapomniane. ludzie totalnie nie wiedzą czego chcą i szukają miłości w sklepie monopolowym. idzie oszaleć lub zwymiotować. W tym upale zaczynam wariować i mówić o Tobie: mój. Przekrzywiona rzeczywistość. Przekrzywione sny. Przekrzywiony świat. Przekrzywiona ja. powiało lipcem i przypomniały mi się twoje nieskazitelnie niebieskie oczy.
|
#1352 |
|
Raczkowanie
|
- jesteś moją gwiazdą.
- tak ? - tak , więc mam do ciebie prośbę . Spadaj Możesz być tak blisko swoich marzeń.
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
____ dokąd odeszłaś, moja piękna ? zgubiłaś drogę, bezsenna. nadchodzi deszcz, już go czuję na końcach moich rzęs. siedzimy u ciebie już od zawsze, który to papieros ? która godzina ? E. Bartosiewicz. kuszą mnie wyjątkowe dni i szklanka mleka. mogłabym stworzyć wiersz z twoich słów, słodki jak gorąca czekolada, delikatny jak nasza aksamitna pościel. (...) zostawię je dla siebie. porozmawiamy gdy zaśniesz, kochanie, życie to absurd przecież wiesz. pakuję Wspomnienia w walizkę, ciężką, skórzaną. zamierzam wysłać je na Krym, niech odpoczną od mojej chorej głowy. tak ciężkie są twoje ramiona gdy próbuję ułożyć je na moich. kto tam ? kto tam jest ? kto mówi do mnie głosem tak bardzo srogim ?! (...) Boże, to Ty... ? rozumiesz, czuję się tak lekka, że mogłabym latać i zaglądać w okna 30-piętrowych biurowców.
ya probé, ya fumé, ya tomé, ya dejé, ya firmé, ya viajé, ya pegué, ya sufrí, ya eludí, ya huí, ya asumí, ya me fui, ya volví, ya fingí, ya mentí Edytowane przez caroline060 Czas edycji: 2010-07-12 o 18:36 |
|
|
|
#1354 |
|
Rozeznanie
|
Ile razy trzeba upaść żeby powstać na zawsze? Jak to jest, że ludzie, w których życiu chcemy coś znaczyć, przechodzą obok, wymykają się, odchodzą? Mylą mi się dni, miesiące, lata. Uciekam w nierealny świat. Znowu zadaję pytania na które znam odpowiedzi. Chciałabym sobie odciąć język. Wtedy nie trzeba odpowiadać na pytania, tłumaczyć się, mówić tylu zbędnych słów, porozumiewać się. w ciemnościach na wyciągnięcie dłoni dotykam swego lęku. Muszę się sama wyzwolić. Może wtedy uwierzę, że istnieję. I ja, wielka, ważna gówniara, która była sama dla siebie idolem. Niekiedy mam wrażenie, że przegrałam swoją walkę o życie, chociaż żyję. Nie ma dla mnie ratunku, bo pozostało mi tylko poczucie bezsensu trwania wśród żywych. |
|
|
|
#1355 |
|
Zadomowienie
|
'Baby come, take away all my worries.' Skarbie przyjdź, weź wszystkie moje zmartwienia. 'I feel my troubles pounding to the rhythmn of Your heartbeat..' Czuję moje troski walące w rytm bicia Twojego serca..
|
|
#1356 |
|
Przyczajenie
|
Hej ;* Jestem tu Nowa, Ale postaram się dodać jakieś opisiki ; )
to jest uczucie, którego nie mogę określić coś jak zimny wiatr, kiedy jestem obok ciebie. Wiesz co jest najlepsze? Gdy facetowi mówi się wszystkie jego wady,ale nie że to on je ma, tylko jakiś inny.Zawsze są wyzwiska, groźby i śmiechy-mimo, że chodzi o nich samych. -Co Ty w nim widzisz? -Głębie w jego oczach, Słodycz w jego ustach, Ciepło w jego dłoniach.. mam nadzieję, że nie jesteś zmęczony bezustannym wędrowaniem po moich myślach . dotarło do niej, że On tak samo boi się odrzucenia jak ona ... co z tego, że dla niej to abstrakcyjne go odtrącić...On może tego nie wiedzieć . ..i okazuje się, że nikt nas nie okłamał, tylko my zbyt dużo sobie wyobrażaliśmy . - Czego pragniesz? - Szczęścia.. - To tak jak kilka miliardów ludzi.. - Czemu więc inni mogą być szczęśliwi ? - A co zrobiłaś by być szczęśliwą ? Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku, bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze niż spokój Wiem, że lubisz patrzeć, kiedy myślisz, że nie widzę.. Perfekcyjne opanowanie udawania obojętności... będę Ci się plątać w myślach aż oszalejesz na moim punkcie Nie są najlepsze ale zawsze coś ;p. Buziaczki dziewczyny |
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
" Nie spodziewałam się, że owa niewielka cząstka mnie ze złamanym sercem będzie potrzebować aż tyle czasu, żeby dojść do siebie "
" Wiesz, że 'mówiłam Ci że tak będzie' ma brata? Ma na imię 'zamknij się do cholery' " [Przed Świtem]
|
|
#1358 |
|
Przyczajenie
|
*To, że patrzę w dół, nie znaczy że go mam ;p
*Mądrość, to wiedzieć co robić z tym co się wie. *Bo są takie dni, kiedy uśmiechasz się nawet do herbaty ;D *Uważaj, czego pragniesz.. *Uśmiechnij się, życie jest piękne;D * gdy całujesz, świat się zatrzymuje....;** *Przepraszam, ale czasem mam już Ciebie dość!!;( *A teraz wsłuchaj się w moje słowa koleś, - sio! *każdy człowiek ma to, na co się odważył! *Tak pragnęłam Cię zobaczyć, mój Aniele ;* takie z różnej beczki;D
|
#1359 |
|
Rozeznanie
|
Noszę w kieszeni śmierć, pieszczę ją między palcami, wygładzam, naciskam czułe punkty. przez cały czas ze mną cisza ' .. lubisz brak tlenu .? dziś chcę więcej, bo nic mnie nie boli.. gdy na pocięte ręce wysypuję kilo soli .. Na co komu dziś wczorajsza miłość?.. Jest cicho więc nie czekam na cud ... Jak przetrzymać jutro, kiedy wczoraj wcale nie ma już. Bo jestem wspaniałym łupem. Możesz zjeść mnie z czerwonym ketchupem. Możesz wychylić do dna nawet litra, a jednak, nie odnajdziesz uczuć w dużych cyckach bez serca. Dość mam gierek, ściem i kłamstw. |
|
|
|
#1360 |
|
Wtajemniczenie
|
xxgroszek07xx - ty swoimi opisami uwodzisz mnie ciągle <3 ;**
Naughty_ - ja? nie przesadzajmy. To ty tutaj jesteś talentem ;** grise - moje słoneczko ;* pamiętaj, że jesteś jedną z moich naj, na zawsze <3 kontrastowa0 - a panienkę to okradać można bez końca, w końcu to już 300 cudownych postów ;** Szukam się w twoich oczach. Na siłę próbuję dostrzec choć odrobinę mnie. Gdybyś był mój, poduszka byłaby zbędna, czas milej mijał, może bym się zakochała. Najlepiej dać z siebie wszystko. Jestem przecież tu dla ciebie. To tylko mała łza. Wyschnie zanim on zdąży odejść. Nie martw się, ani po łzie ani po nim nie zostanie nawet ślad.
|
#1361 |
|
Rozeznanie
|
xxgroszek07xx - miło
![]() happyend - kochanie nawet tak nie mów, bo mi się podobają, szczególnie drugi. A o takim talencie zapomnieć to się nie da <3 the_end - miło słyszeć Kochanie niezaleznachcebyc - ah jak miło ;-* Kradnij, kradnij Niunia ![]() naiwna0, Nieodkrytaxd, inquiring - okradłam <3 ![]() Ułożona jak herbatniki na blaszce, gotowe do zalania galaretką. Zimny jesteś jak lód, a twardy jak skała i to wcale nie przynosi latem ulgi. Czar letnich popołudni, szalony śpiew wieczornych poranków i atrament na kartce papieru. Kruche dłonie mające na sobie jego piętno, piętno jego rąk. I nie byłam Gerdą, która zdoła wyjąć odłamki lodu z Twego serca i oka. Czemu los tak chciał, że trzeba zapominać kogoś, kogo się bardzo kocha, by było łatwiej ? Patrzył w jej oczy jak otchłań bez dna. Gdy odbiła się stopami od dna, nogi złamały się w pół, wiedziała że kolejnego upadku nie przeżyje. Zbawienie bezbarwnego jutra. Wyszła z siebie i ustała obok.
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
poczekam. poczekam, ile będzie trzeba.
Wypełnić się od środka; po prostu: wypełnić. Punkt docelowy. Chodź - pospadajmy sobie z dachu. |
|
|
|
#1363 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuję .. <3
----------- Zabawa jest wtedy, kiedy wypijesz za dużo i idziesz środkiem autostrady, nie myśląc o śmierci tylko śmiejąc się, że on ma inną. Patrzył na mnie, tymi niebieskimi oczami, jakby już od dawna chciał powiedzieć : ' Nie lubię gdy to robisz. Nie lubię gdy palisz. ' nigdy o nic Cię nie prosiłam, ale w tej chwili w dupie mam honor. przytul mnie mocno. Patrzę w twoje oczy i jednocześnie je omijam. Znasz to? Myślałam że cię chroniłam, myślałam że jeśli trzymasz mnie za rękę i zawsze całujesz na pożegnanie to znaczy że mnie kochasz, myślałam ze nic nas nie rozdzieli. i pytasz skąd te krwawe ślady na wargach. jakbyś nie wiedział, że przygryzam usta, kiedy tęsknię. Lubię Twój zimny oddech na moim bladym karku. |
|
|
|
#1364 |
|
Raczkowanie
|
bo wiesz? to miłość..
być szczęśliwą? nie w tym życiu. po prostu zapomnij, postaraj się. czuję się jak zabawka. gdy tylko ona Ci się znudzi zaraz piszesz do mnie.. powiedz.. co jest we mnie nie tak? nie, nie jestem taka naiwna jak Ci się zdaje. tak, żałuję. rozwaliłam Twoje życie, jej życie i moje życie. powiedz mi dwa magiczne słowa, proszę.. - zostańmy przyjaciółmi, dobrze? - dobrze. bo co mi innego pozostało? __ Paralogiczna, Twojakokaina - okradłam, cudowne! ;*
|
#1365 |
|
Raczkowanie
|
dziekuję złotka za pochwały
![]() + przepraszam że tak mało jest mnie tutaj ale cały czas gdzies wyjezdzam i nie mam zabardzo czasu : ( "podejdź bliżej, tu i teraz chwyć mnie za ręce będzie pięknie, ogarnijmy ten bałagan." "wychodząc z domu czuła smak miłości na ustach." "weź to serce i na zawsze zatrzymaj." "przytuj sie mocno, płacz, smutkiem sie podziel." "nie chce patrzeć jak się męczysz gdy cos Cie gnębi." "tutaj miłość jest życiem, śmiercią brak miłości." "poczekać i zobaczyć na kogo moge liczyc." "płacz na smutek lekiem." "dobry dowcip i tym razem był kiepskim żartem." "mimo, że mało gadali nagle stała sie mu bliska."
Edytowane przez Nensie Czas edycji: 2010-07-12 o 21:28 |
|
|
|
#1366 |
|
Raczkowanie
|
TiScatteroUnaFoto, naiwna0 - nie da się Was nie okradać, dziewczyny. siła wyższa.
Paralogiczna- Skarbie, nie bredź mi już więcej o swoim braku talentu, bo znowu uzupełniłam stronę w notatniku Twoimi cudami. wzięłabym na siebie całe Twoje cierpienie, wiedząc, że nie zrobiłbyś tego samego dla mnie. wędrowałeś spojrzeniem po moim ciele, rozpalającym bardziej niż namiętny dotyk. nie daj mi posmakować samotności.
|
|
#1367 |
|
Przyczajenie
|
Nie chce Ciebie już , dla mnie to już jest koniec
nie pójdę nigdy w życiu za Tobą w ogień zostaw mnie nie mam zamiaru z Tobą błądzić proste trzy litery `NIE` ! wiesz mam swoje emocje , mam granice których nigdy w życiu nie przekroczę... nienawidzę cię , lecz bardziej Ciebie kocham , nie wybaczę , ale dziękuję że nauczyłeś kochać Pragnienie twe się spełni jak w cudownym śnie Mama Ci mówiła będziesz przez niego płakać. |
|
|
|
#1368 |
|
Przyczajenie
|
jesteś moim helem.
i komu potrzebny jest wielki pluszowy miś, kiedy ma się idealnego chłopaka, do którego można się przytulać. nieprzytomnie szczęśliwa. Zabrakło uśmiechu... Takiego szczerego. Żałosne. Przez chwilę myślałam, że on jest inny. - Czy kogoś ci trzeba ? - Potrzebny mi ktoś do kochania.
|
#1369 |
|
Rozeznanie
|
możesz mieć każdego, a przejmujesz się tym pajacem... dlaczego kochamy najmocniej kiedy miłość umiera? mam jedno małe pragnienie..
zacząć w końcu żyć OD NOWA. bez CIEBIE w roli głównej.
5.10.2011. nareszcie w moim życiu pojawił się ktoś , dla kogo warto żyć. <3 Edytowane przez xsxs Czas edycji: 2010-07-12 o 21:32 |
|
|
|
#1370 |
|
Raczkowanie
|
' ps. nadajesz sens memu życiu. ' ' ona nie pisała, bo bała się, że on nie odpisze. ' ' znowu wszystko się popier.doliło, znów się upiłam, znów zbyt późno wróciłam. ' ' - kocham cię jak milion żelków. - a ja ciebie jak milion czerwonych pastylek m&ms. '
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
między niebem a ziemią. zawieszenie w czasoprzestrzeni
miłość z żarem z nieba płynie uśmiech co niesie przez życie nienawidź mnie. powiedź, wykrzycz wszystkie zło. prosto w oczy, prosto z mostu. to mniej boli niż obojętność zaczarowany ołówek maluje w moim życiu. zabazgrał tak niepojętą miłość. tą, w którą tak ciężko uwierzyć rytm muzyki i rytm naszych serc ta cisza sprzyja moim paranojom miłość jest ślepa. jest głupia. zabiera rozum. a mimo wszystko ją lubisz. prawda? czy chcesz czy nie i tak o mnie myślisz. ja mam ten sam problem z Tobą myśl o Tobie ogrzewa lepiej niż promyk słońca jest w Tobie tyle nienawiści, co u mnie obojętności do Ciebie najpiękniejsza miłość jaka się może zdarzyć
|
#1372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Talent mój <3
dziękuję , a ten powyżej kradnę ![]() ' Miałam gorszy dzień , miesiąc , rok .. cholera jasna . ' - I wiesz dlaczego jeszcze Ciebie kocham , mimo tego co mi zrobiłeś ? - nie , dlaczego ? - nie wiem , myślałam , że mi powiesz. kiedyś Twoje wielkie brązowe oczy kojarzyły mi się ze słodką czekoladą , gorącą kawą w mroźne dni . Teraz ? kojarzą mi się z gównem ![]() całowałeś ją tak .. jak kiedyś mnie . była zwykłą dziewczyną , bez problemów dopóki nie zachorowała na miłość .
fbl. szczęście łatwo znaleźć, patrz pod nogi, i myśl tak chłodno o świecie pełnym paranoi. Edytowane przez Nieodkrytaxd Czas edycji: 2010-07-12 o 21:59 |
|
|
|
|
#1373 |
|
Raczkowanie
|
Życie to słodka ironia..
|
#1374 |
|
Raczkowanie
|
Sączę zimnego tymbarka o smaku wiśni zadając głupie pytania i słuchając dudniących w głowie jeszcze głupszych odpowiedzi. Ulica była brudna, a chodnik nieco zimny. A ona zbyt smutna, by zwracać uwagę gdzie płacze. Śledzę palcem drogę kropelki na szybie mając nadzieję, że zaprowadzi mnie do Ciebie. ![]() 77 Post....
liczba nieskończoności. ![]()
a wiatr po cichu przywołuje miłość. ' Edytowane przez ZakreconaNaMaxa Czas edycji: 2010-07-12 o 21:59 |
|
|
|
#1375 |
|
BAN stały
|
Paralogiczna
no trochę mnie nie było dziękuje ... bo elementy naszej układanki tak pięknie układają się w miłość . stała na środku pokoju w szarym wykrochmalonym, za dużym podkoszulku, zielonych spodenkach od pidżamy i z pomarańczowym ręcznikiem na głowie, zawiniętym w turban . stała tak i naiwnie patrzyła w okno, marzyła o tym, że jak wczoraj stanie tam on, stanie przed oknem i bez żadnych słów będzie porozumiewał się z nią przez szybę, milcząc będzie wyrażał więcej niż mówiąc, gestami będzie dotykał jej serca i nie pozwoli jej cierpieć . a teraz wszystkie problemy zostawiasz przed drzwiami, otwierasz je i wchodzisz w inny świat . w bez problemowy świat . rozumiesz ? ... |
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję !
TiS, caroline060, groszek- kocham Wasz talent najmocniej jak się da. _____ Mam kilkanaście błędów na sumieniu i jeden poważny grzech; Boże, wybacz mi tę drastyczną miłość Stało się ze mną coś dziwnego, co do tej pory nie zdarzało się nigdy; olśniło mnie Pozbieraj te serce do wiadra spal je przy pierwszym słońcu Zanim zmartwychwstanie w nim miłość do Ciebie To nie tak, że się łudziłam, że wrócisz. Ja właściwie... wiedziałam to Stoję nad przepaścią naszych uczuć bez Ciebie
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
z innej bajki uwielbiam twoje opisy <3
Tell me and I will forget, show me and I will remember, get me involved - and I will understand. [Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi a zapamiętam. Zaangażuj mnie a zrozumiem] .cytat.autor nieznany.
|
|
|
|
#1378 |
|
Raczkowanie
|
w snach karmisz mnie truskawkami w czekoladzie, odpinasz guziki mojej bluzki... niech Ci wytłumacze, co to w ogóle dla mnie znaczy... Pierwszy promień słońca, Od tygodnia padał deszcz. Jak dobrze jest być w Twoich ramionach. Jak dobrze jest czuć zapach Twoich perfum tych, które tak uwielbiam Jak dobrze jest czuć Twój uśmiech, gdy próbujesz ukryć twarz w moich włosach. ![]()
|
#1379 |
|
Przyczajenie
|
"Nie mów nic. Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości"
..Moje serce wybija ten rytm, który Ty dałeś mi dawno już... '...poszukiwanie radości jest ważniejsze od potrzeby odczuwania bólu...' To, co dziś jest rzeczywistością, wczoraj było nierealnym marzeniem.... 'Jeśli czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie Twojemu pragnieniu (...)' Na razie by bylo na tyle ![]() ![]() )
|
#1380 |
|
Raczkowanie
|
' - Żyję - powtórzył, choć jego wargi nie wykonały najmniejszego ruchu. Śmierć ukochanej osoby okrada nas z niezbędnego wewnętrznego ciepła. Albo może zdmuchuje stały płomyk piecyka, wygaszając palniki. kiedy zapłaczesz, będę obok Ciebie jestem Twoim aniołem, czy jeszcze tego nie wiesz? kiedy nic się nie układa, powiedz, a złożę wszystko na nowo. a kiedy zwątpisz, że światełko już się nie zapali ja zapalę je dla Ciebie, nawet jeśli wydaje Ci się, że Twój świat się wali. nie odejdę, będę obok Ciebie, dopóki Pan Bóg nie wezwie mnie do siebie. Dlaczego odszedłeś? Bez żadnej łzy. Dlaczego mnie opuściłeś? Opuściłeś dom i ty... Tylko jak mi się nudziło. To u ciebie siedziałam. Niczego się nie bałam. A gdy zapadała noc, brałam do ciebie koc i sypiałam. Byłam wtedy jeszcze mała. A podobno miałeś żyć... 100 lat 1000 miałeś być. Ale odszedłeś A wiedziałeś ,że tak nie chciałam. Że choć ci dokuczałam to kochałam. Byłeś najlepszy na świecie, zabierałeś mnie wszędzie. Kupowałam sobie drogie breloczki, a ty nic nie mówiłeś, wybierałam godzinę, a ty się nie złościłeś. Jednak odszedłeś. I żałuję, że cie już nie przytulę I nie będzie już śmiechu, z tobą opalania, rano do ciebie uciekania. I gdy się bałam, a choć babcia blisko było a ty dalej, to biegłam z szalem. I zawsze.. Zawsze będę pamiętała Hallo... Ziemia.. Nagle Brak kontaktu. Kilkadziesiąt żyć,mogłeś nie lubić ich , dziura w sercu pozostanie , musimy dalej iść. dla tych, którym szybciej serce bije, gdy suną gromadą. dla tych, którzy dla swej pasji, życie na szali kładą, dla tych, co do kresu wędrówki swej już dzisiaj nie dojadą, dl atych którzy dziś pędzą niebieską autostradą... ' ilu ich jeszcze postawisz na mojej drodze, bym mogła spojrzeć poznać a potem żegnać? czy Ty tam na górze robisz redukcję etatów, na miejscach moich przyjaciół? że co rok zabierasz kolejnego do siebie? 'u mnie wszystko jak dawniej, tylko świat jest mniej kolorowy'[/SIZE] przepraszam, że takie, ale w nocy mój przyjaciel zabił się na motorze... nie wiem jak sobie z tym radzić. (
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

COMA 

dziękuje