|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Cytat:
myjemy, kroimy, gotujemy, troche slodziku bym dodala i do słoiczka... i sliczki trzeba chyba zagotowac zeby klikały przy otwieraniu hihii... kulinarnie jestem beznadziejna... moge za to podac jak zrobilam dziś szczawiową i byla jadalna bo ze smaczna nie powiem... słoik szczawiu wrzuciłam do wody, troche soli kopru i pietruchy hihi , zagotowalam i wrzuciłam 3 jajka ledwo dogotowane no i już zawsze takie swinstwa mi wychodza... z placuszków jajecznica wyszla otrebowa na sniadanie:/ a co tam![]() |
|
|
|
|
#2762 |
|
Zadomowienie
|
o matko! to ja sie juz nie dziwie czemu sie zalapalam dopiero do 12 czesci
tyle nadrukowalyscie ![]() wyjasniam z dzieckiem i facetem zeby nie bylo, ze jakas glupia sie Wam tu trafila czy cos :Pz facetem jestem 5lat i nawet jak jestem taka gruba jak teraz to mowi ze kocha itp... to nie dla niego ja chce schudnac, tylko dlatego zeby lepiej sie ze soba czuc... ale facet jak facet wredny jest... wystarczy ze wyczytal gdzies na jakims durnowatym forum (podobnym do tego co to nie-czytajace-ksiazki-dukana radza sobie nawzajem) ze dieta jest droga i trzeba liczyc 1500zl na miesiac dla osoby odchudzajacej sie... no i trul mi ze nas nie stac (bo nie stac :P ) i ze woli mnie gruba wyobrazacie sobie jakie skapiradlo bedzie krucho ze mna.. ale pomozecie?? ![]() a no i z tym dzieckiem to ironia lekka byla... jestesmy razem bo sie kochamy, a ze dziecko wiaze jeszcze bardziej ta milosc to trzeba przyznac... uffff sie napisalam... pozdrawiam chlodzaco (upal przeciez jest to nie bede pozdrawiac goraco, co nie?) wszystkie dukajace ![]() naprawde podoba mi sie tu u Was
|
|
|
|
#2763 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też się czuję jakbym miała dziurę w brzuchu... chyba upiekę dzisiaj sernik i zjem cały bo dzisiaj bardzo mało zjadłam...(wieśniak z jajkiem i 2 ćwiartki z kurczaka) zaraz jak napisałam dzisiaj rano, że ciągle bym jadła to poszłam się zdrzemnąć i spałam do 15 albo 16 A że serniczek bez skrobi to nie ma przeszkód ![]() A ten dżemik to tylko na PW czy na PP też? ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]() Gdyby moja mama wydawała na mnie (ja dopiero 18 lat jeszcze na mamusi ciążę ) 1500 zł. miesięcznie na jedzenie to zbyt długo bym chyba nie dietkowała kataluna racja dieta jest droga szczególnie gdy mieszka się jak ja w mieście bez większego marketu (tylko Polo Market żadnej Biedronki, Lidla nic tylko oprócz tego 3 prywatne markety) a w sklepach drożyzna. No ale i tak 1500 u mnie nie wychodzi...
Edytowane przez JulietteCapulette Czas edycji: 2010-07-12 o 20:49 |
||
|
|
|
#2764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie da sie zaprzeczyc ze dieta jest droga. Trzeba jesc same konkrety tzn nie mozna sie dopchac chlebem czy ziemniakami. Ja nie liczylam ile przejadam tygodniowo ale cos mi sie wydaje ze najwiecej ze wszystkich domownikow , okolo : 30 jajec, kilo piersi, kilo wiesniaka, 2 kilo twarogu, kilo homo, 2-3 puchy tunczyka, 400g wedliny, rybki wedzone i swieze (ale nieregularnie) + warzywka Uwaga! To forum uzaleznia!!! Atasa - grzeczna dziewczynka. najwazniejsza ksiazka przeczytana. wyprobowane przepisy masz w przepisowni. suushi89 Witamy! |
|
|
|
|
#2765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana a mogłabyś przesłać mi przepis, albo link do tego serniczka? Szukam i szukam i chyba ślepa jestem, bo nie mogę znaleźć. Ja dziś sobie pojadłam, miałam straszną ochotę na słodkie, zrobiłam taką owsiankę niby, tyle że z żelatynką i do lodówki Pychotka No a oprócz tego twarożek, 2 jajka, piers z indyka faszerowana twarożkiem i wiesniaka troche z tunczykiem. Przez te upały (i pewnie duży wplyw ma tez dietka) coś się dzieje z moimi śliniankami, dziś wypiłam 4,5l wody mineralnej Idę do sklepu po coś na śniadanie
|
|
#2766 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zmodyfikowałam ten: SERNIK PROTEINOWY (Protal faza II P) składniki na 8 porcji (tortownica 24cm): - 1 kg sera twarogowego odtłuszczonego - 6 jajek - 1 szkl chudego mleka - 8 łyżek skrobi kukurydzianej - łyżeczka proszku do pieczenia - 9 łyżeczek słodziku do pieczenia - kilka kropli aromatu waniliowego Jajka ze słodzikiem utrzeć mikserem. Ucierając, dodawać resztę składników. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 1h w temperaturze 170°C. Zaraz po upieczeniu odkroić brzegi od foremki żeby równo opadł. Przepis pochodzi z blogu Adrijah. Ja zrobiłam go tak: -1 kg twarogu chudego - 6 jajek - 4 łyżki otrąb owsianych - 1 lyżeczka proszku do pieczenia - 30 tabl. rozgniecionego słodzika - kilka kropel aromatu jakiego tam chcesz ![]() Piekłam jak w przepisie wyżej ![]() Pysznyyy był ![]() Edytowane przez JulietteCapulette Czas edycji: 2010-07-12 o 21:03 |
|
|
|
|
#2767 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W pierwszym poscie jest link do przepisowni Edytowane przez kataluna Czas edycji: 2010-07-12 o 21:06 |
|
|
|
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
no moze i droga, ale wolowiny nie lubie, wiec bedzie baaaardzo rzadko, ryba raz w tygodniu no chyba ze tunczyk czy makrela (wydaje mi sie w miare tania), co do serkow i twarozkow, jem czesto nawet bez diety.
wydaje mi sie ze nawet zaoszczedze teraz, bo nie bede piekla ciast (a potrafie nawet 3 razy w tygodniu), nie bede kupowala czekolady, czipsow itp gotowcow. zupa musi byc codziennie na obiad bo coreczka wcina, wiec i TŻ (nauczylam sie juz nowego dla mnie skrotu :P ) zje (tyle ze sobie dopieprzy i dosoli), na szczescie nie jest wybredny.. warzywa na PW rosna juz na dzialce wiec chyba nie bedzie tak zle dla portfela....a no i mam dostep do Lidla (tam dobra oferta nabialu jest jak zdarzylam sie zorientowac, wlasnie jutro jade sie zaopatrzyc bo w srode zaczynam.. zwaze sie i "pochwale" sadlem :P ) biedronke tez mam blisko, a w tesco jak jest promocja (np9,99zl/kg) na kurze cycki to biore 5-6kg i mam w zamrazarce a no i jaj ostatnio kupilam 40szt bo byly w carrefourze (2,88/10szt M) [wycwiczyl mnie tez moj TŻ - alias dusigrosz, co nie??] wiec majac takie zapasy w lodowko-zamrazarce uznalam ze nadszedl ten moment zeby pozegnac smalec podskorny ![]() powiedzcie mi tylko jedno... co to jest wiesniak :P |
|
|
|
#2769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wieśniak - serek wiejski ![]() ![]()
|
|
#2770 |
|
Wtajemniczenie
|
Na fazie P zjadłam 2 i pół małosolnego, duże będą baty?
|
#2771 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie za serniczek, jutro zaczynam PW i obiecałam sobie nie robić deserków, ale upieke go na P
Już mi ślinka cieknie wieśniak to serek wiejski Chudy oczywiście w naszym przypadku.Ahh ja jutro na jeziorko i żaglóweczkę, już się doczekać nie mogę
|
#2772 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2773 |
|
Wtajemniczenie
|
Małosolny był tak kuszący...bardziej niż czekolada. Już nie mogę doczekać się PW
|
#2774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I dziwnym zbiegiem okoliczności dopytuję moją babcię cały dzień kiedy będzie można jeść ogórki które włożyła do słoików ![]() I też małosolne ![]() A powiedzcie mi na PW nie można jeść już serniczka?
|
|
|
|
|
#2775 |
|
Raczkowanie
|
Można jeść serniczek, można
Ja tak sobie tylko postanowiłam, żeby mieć jakieś granice wyznaczone, łatwiej mi tak upilnować apetyt, bo inaczej mogłabym jeść tylko takie pyszne deserki, na śniadanie, obiad i kolację Niby dozwolone, ale bez przesady Ale można, można
|
#2776 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() Z deserów to jem tylko serniczek... no czasem zebra ale to rzadko ![]() A z jakiej wagi startujesz?
|
||
|
|
|
#2777 |
|
Raczkowanie
|
było na początku 1 fazy 58,5 kg, dziś ostatni dzień na uderzeniowej, już nie mogę doczekać się warzyw
jutro Ci napiszę ile zeszło w 1 fazie jak się rano zważę, ale myślę, że ok 1.5 - 2 kg, wiecej na pewno nie, może nawet mniej.
|
#2778 |
|
Raczkowanie
|
Hejka,
Jeszcze trochę i zostanie ze mnie skwarka... Takie upały... człowiek się normalnie topi. Tłyszcz się wytapia i zostawia mokre ślady na chodniku. Hmmm.... marzenie... Mało dziś zjadłam. Zawsze tak mam jak jadę do teściów. kawa, 2 jajka na twardo, 10 dkg wędliny, trochę grillowanego indyka, serek wiejski. Matko, to brzmi jak sute śniadanie a nie całodzienne wyżywienie ![]() A do tego otręby mi się skończyły.
|
#2779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak ja bym chciała tyle ważyć... ![]() A tak odbiegając od tematu, dziewczyny doradźcie mi idę w październiku na wesele i czy będzie odpowiadać mi liliowa (wrzosowa jak kto woli ) sukienka?Bardzo ciemny brąz włosy (prawie czarne), oliwkowo- brzoskwiniowa cera (taka brązowawa ale się muszę opalić bo teraz jak śmierć wyglądam ) i zielone oczy jaki kolorek może być lepszy? ![]() Sorki za off topic
|
|
|
|
|
#2780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
heheh trudne pytanie... ja bym zostawiła na cięzkie chwile jak juz nic nie zostanie w lodowce |
|
|
|
|
#2781 |
|
Raczkowanie
|
A mam pytanko, nie wiecie gdzie można dostać słodzić do pieczenia? W tesco i w realu nie ma niestety ;/ i jeszcze zmielone otręby owsiane, w ogole da się takie kupić, czy trzeba samemu mielić?
|
#2782 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niesprawiedliwe.. dlaczego ja nie mam piekarnika
|
|
|
|
|
#2784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja otrąb nie miele a mielone można na allegro kupić ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- A może jakaś znajoma ma piecyk w domu? ![]() Byś poszła i sobie upiekła
|
|
|
|
|
#2786 |
|
Wtajemniczenie
|
Kup sobie na allegro taki mini piekarnik, za ok 200zł
Ja polecam!! Kurdę, rano trzeba wstać a spać się nie chce
|
#2787 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sie czuje jak balon nadmuchana nie wiem czemu, duzo zjadłam ale mam wrazenie jakbym wazyła pare kg wiecej.. a wogóle mam wrazenie ze przez to wcinanie białka zaczynam wygladac jak kulturysta otłuszczony zero kobiecosci... kupiłam wlasnie krem na ujedrnianie piersi ale naiwna jestem... ale niemoge na ta plaska klate patrzec---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
poki co kuchnia eksperymentalna... powoli zaczyna brzydnąc wiesniak z cynamonem... co fajnego mozna jeszcze dodac? na slodko oczywiscie
|
||
|
|
|
#2788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Albo łyżeczka kakao albo kawa
|
|
|
|
|
#2789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem co możesz dodać do niego bo ja nawet nie chcę o nim mysleć teraz
|
|
#2790 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

tyle nadrukowalyscie
) 1500 zł. miesięcznie na jedzenie to zbyt długo bym chyba nie dietkowała
Szukam i szukam i chyba ślepa jestem, bo nie mogę znaleźć.
No a oprócz tego twarożek, 2 jajka, piers z indyka faszerowana twarożkiem i wiesniaka troche z tunczykiem.

Już mi ślinka cieknie 

niesprawiedliwe.. dlaczego ja nie mam piekarnika