|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
Tak mi się zdaje.. i tutaj nie było żadnego uogólniania
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są cieplutkie i megawygodne. Uratowały mnie od zamarznięcia i utraty zębów w zeszłą zimę - jeśli ktoś szedł Nowym Światem to wie, że odrobina chlupy (bądź po prostu nieodśnieżone) i się tam jeeeeeeeeeeedzieeeeeeeeee e...Co więcej - one mi się całkiem podobają. Są zabawne - ja rozumiem, że nie są eleganckie i do teatru bym w nich nie poszła, ale na uczelnię, spacer, piwo? Pewnie. Natomiast moda, która mnie rozwala - leginsy. Ja rozumiem, do tuniko-sukienki, tak, że nie ma szans, że tyłek "wyjdzie". Ale na naszych ulicach wychodzi, oj wychodzi! Najgorsze były te "nibymokre". Laseczka w takich, bluzce w paski i "skórzanej" kurtce i jest "ostra".
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
Kieruję się zasadą że legginsy (te do kostek, krótsze mi się nie podobają) należy traktowac jak rajstopy i noszę je czasami do sukienek. Nie wiem skąd pomysł wkładania białego stanika do białej bluzki... Znacznie lepszy jest cielisty/brzoskwiniowy. Poza tym niewiele kobiet potrafi dobrac kolor cienkich rajstop do odcienia skóry, i później osób o jasnej karnacji z nogami murzynki nie brakuje...
|
|
|
|
#155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do rzeczy ktore mnie rozwalaja... Legginsy przy 30 stopniowym upale, ogolnie leginsy do bluzeczek do pasa, to nie spodnie, hallo! Draznia mnie tez zlote gladiatorki z h&m'a z zeszlego roku, ale o dziwo nadal czesto je spotykam, razi mnie zloty kolor, same gladiatorki mi sie podobaja, ale nie w takim kolorze. Buty w szpic, nadmiar rozu, ultrakrotkie miniowy i wystajace z nich 'apetycznie' stringi przy kazdym schyleniu sie, ogolnie spodnie lub inne czesci garderoby ktore sa tak uszyte, ze przy kazdym przysiadzie mozna podziwiac okazalosc 'peknietych plecow' wlascicielki... narazie juz nic mi sie nie przypomina
|
|
#156 |
|
Konto usunięte
|
ja dzisiaj widziałam dziewczynę, która mnie rozwaliła
![]() krótka dżinsowa mini krótka żółta neonowa bluzka, brzuch na wierzchu na to krótka różowa oczo***na kurteczka do pępka blond tlenione włosy różowa torebeczka w kolorze kurtki ![]() a i zapomniałabym! pomarańczowy odcień skóry! |
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na marginesie, nawiązując jeszcze do tych czerwonych paznokci, że modne od wieków... myślisz, że za 5 lat ktoś będzie nadal malował takim kolorem paznokcie, bo jest modny? Nie sądzę... To taki przebój jednego sezonu.
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2010-07-12 o 00:33 |
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#159 |
|
Rozeznanie
|
ostatnio rozwala mnie ta fryzura z kawałkiem wygolonej głowy. nie rozumiem tego ślepego podążania za modą, bo jakaś tam gwiazda się wygoliła to chcą się wszystkie siksy do niej upodabniać...
choćby nie wiem jak śliczna była dziewczyna, to takim wygoleniem się szpeci. Wygląda to wg. mnie strasznie. z aktualnych trendów zawsze trzeba wybierać dla siebie to co dodaje nam urody!!! |
|
|
|
#160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Swoja droga jeszcze rozwala mnie jak okraglejsze dziewczyny z bardzo meskimi ramionami na sile staraja sie je odslonic. Dla mnie to niesmaczne.
oh wow, lovely Edytowane przez malinowydzemx3 Czas edycji: 2010-07-12 o 09:52 |
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie jeszcze rozwala jak panna idzie na zajęcia na uczelni i ma malutką torebkę, w której mieści się tylko portfel, komórka i szminka, a do tego meeega wielką teczkę, w której ma zeszyt, podręcznik czy tam inne rzeczy potrzebne na zajęcia. Ani to fajnie wygląda, ani nie jest wygodne, ale wiadomo, że mała torebeczka wygląda bardziej cool niż duża, mieszcząca A4 |
|
|
|
|
#162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ładne, szczupłe dziewczyny, na dworze upał a one... pomykają w wełnianych zakolanówkach, na to sandały(!) na koturnach, koszula w łączkę z kołnierzem i dwa numery za duża marynarka. ah i oczywiście nerdy plus kok. no po prostu jeszcze koszyka z drutami i włóczką brakuje ![]() we mnie wzbudza szacunek jak laska chodzi tak od lat, niech się postarza - wolno jej , taki styl sobie kiedyś wymyśliła. jak kopiuja to czemu akurat tak okropny styl?? wiem, ich sprawa - ale wyglądanie jak blogerka TAVI* (i bycie stara maleńką) nie jest oryginalne. * zdjęcie poniżej
Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem. Edytowane przez kora777 Czas edycji: 2010-07-12 o 11:59 |
|
|
|
|
#163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przypomnialo mi sie jak w tym roku szkolnym jedna dziewczyna z 1 liceum, taka och ach i wygladajaca zawsze jakby ledwo z wybiegu zeszla przyszla z malutka kopertowka i miala wieeelka pomaranczowa reklamowke z jakiegos sklepu, teraz juz nie pamietam. I oczywsicie miala w niej ksiazki ubaw po pachy
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba bym Ci się nie spodobała ![]() Aktualnie najbardziej nie podobają mi się: - stare, znoszone i rozlazłe japonki noszone zawsze i wszędzie - legginsy na 40stopniowy upał - za duże, workowate ubrania - nerdy - buty emu - neonowe kolory na paznokciach - typu pomarańcz, żółć - nadmiar ćwieków w ubiorze - tu się narażę wielbicielkom e-torebki - nie znoszę flavii a widuje je baaaaardzo często na ulicach
|
|
|
|
|
#166 |
|
Konto usunięte
|
Przez te upały widać dużo bielizny
Kilka typów zdążyło mnie rozwalić:- Za małe stringi prześwitujące przez białą sukienkę. Gacie sciskały kobietę tak bardzo, że podzieliły zadek na 4 części, a z przodu wylał się brzuch. - Natłok kobiet w stanikach o co najmniej 4 rozmiary za małej misce. Warto wspomnić też o zapięciu stanika znajdującym się bliżej szyi niż swojego właściwego miejsca. Efekt: biust rozsmarowany po całej klatce piersiowej, pod pachami a czasem i na plecach. A wszystko prześwituje spod eleganckiej bluzeczki. Oprócz tego jeszcze kilka potworków: -dziewczyny (i dziewczynki) w za dużych sandałkach na 12cm obcasie, palce dotykają chodnika super!-i na ostatek legginsy poprzecierane/zużyte tak bardzo, że miejscami prześwituje ciało. |
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co mnie jeszcze rozwala - stanik + wiązane bolerko i nic więcej ! Widziałam taką pannę ostatnio w Krakowie. ok, zrozumiałabym gdyby to był jakiś kurort wakacyjny czy coś, ale tak w środku miasta?
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
nie podoba mi się moda noszenia bielizny na wierzchu - stanika pod zupełnie prześwitującą lub koronkową przeważnie czarną bluzkę, a jezcze bardziej w połowie prześwitującego gorsertu jako samodzieną część garderoby:|
noszenie skarpetek do sandałów, przde wszystkim w upalne dni - pal licho jak są koronkowe- to jeszcze zniose, ale grube zwykle skarpetki nie dośc że wyglądają komicznie, to jeszcze na pewno męczą się stopy leginsy do kolana - przeważnie te cienkie i z koronką - i do tego mini spódniczka-przeważnie jeansowa Teraz to tyle mi się przypomniało
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zaczynam widzieć coraz więcej tak "oszpeconych" dziewczyn, wtf?
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie nie podoba ta ostatnia "moda" noszenie tych materiałowych szortów (właściwie bokserek, bo są takie krótkie że nawet nogawek nie mają
)rozumiem jak dziewczyna zgrabna i nie ma cellulitu i elegancko wygląda w krótkich rzeczach ok niech nosi się na tak krótko- ale czemu takie dresy?;/ można kupić jakiesz szorty z lepszego materiału a nie takie cos bo mi to wygląda cos może na siłwonie w domowym zacizu albo do sprzątania w sobotę a nie na ulice
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sumie w modzie i sztuce im dziwniej tym lepiej
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
oj te "męskie" ramiona..sama je posiadam i staram się nosić odpowiednio dobrane ubranie, które to maskuje...żadnych tub...
a mnie drażnią plastikowe neonowe paski noszone często do dzinsów(najgorsze żółte;/ ) arafatki noszone do WSZYSTKIEGO, prawdziwe futra...
|
|
#174 |
|
Rozeznanie
|
Wpienia mnie tyle rzeczy, że jak tylko przejdę się na spacer, a już jestem rozjuszona ;D.
Między innymi: - skarpety do sandałów(np. zakolanówki czy inne modne sprawki), może źle to nie wygląda, ale ja cierpię przy tej pogodzie i jak widzę TO, cierpię bardziej. - krótkie leginsy - haremki - nie da się w tym dobrze wyglądać - robienie sobie "sesyjek", ahaha, ciągle widzę jak jakieś dziewczynki biegają wystrojone i robią fikuśne pozy do obiektywu. A jeszcze lepiej jak to ktoś, kogo znasz i pierwszy raz widzisz, żeby miał(a) styl, który chce zaprezentować na zdjęciach. - kujonki zerówki - o co idzie?- niektórym to pasuje, ale bardzo nielicznym. A jak ktoś ma sokoli wzrok? O co chodzi? - To, co widzę i na wizażu i na portalach o modzie, przewinęło się też w tym wątku: look, outfit, set, casualowość(casualowatość ?), rozumiem, że angielski piękny język i warto znać, ale smutno się robi! - słowo "szafiarka". Kiedyś z ciekawości zapytałam kolegę czy wie co to za stwór, to chwilę pomyślał i nagle na twarz spłynął mu figlarny i błogi uśmiech "Wiem! Szafiarka to dziunia, która robi sobie półnagie zdjęcia na tle meblościanek!" - ekoskóra, która aż rzuca się w oczy, wygląda jak cerata - buty w czub Wiadomo, że nie jest ciekawie widzieć atak klonów na ulicach, ale wielu laskom nie chce się przeszukiwać lumpeksy, nie mają pieniędzy na projektantów... To co im zostaje? Proste, sieciówki. A teraz w wielu z nich kolekcje są do siebie strasznie podobne. |
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#176 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeszcze nie trafiłam, a widziałam już i chude i grube i średnie i...
A może to nie tylko figura i cała reszta stroju, ale jakaś pewność siebie i naturalność z jaką się je nosi? Bo jestem pewna, że na pięknej piratce wyglądałyby niesamowicie ;D! |
|
|
|
#177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam kolezanke, ktora jest dosc otyla i ma szerokie bardzo ramiona i jeszcze bardziej to podresla noszac bluzeczki na ramiaczkach cieniutkich, tuby itp.
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyzej napisalam wlasnie o kolezance i jej zlym sposobie ubierania sie i teraz moge jeszcze wpsomniec o fakcie, iz chodzi czasami na sesje, glownie na fbla, sejse ze znajomymi ktorzy maja dobry sprzet. Ubranie sie od stop do glow jak zdzira, czyli mini spodniczka, duzy dekold, obcasy a dodakowo nalozenie na siebie tony bizuterii... Ale ja np. lubie zdjecia, interesuje sie fotomodelingiem i lubie tez czasami isc na jakies zdjecia i popozowac z tym ze nie biegam wystrojona.
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Tak mi się zdaje.. i tutaj nie było żadnego uogólniania

strasznie się uśmiałam jak pomyślałam, że większość tych modnych dziewczyn się ubiera dla facetów :P Ale mój TŻ to raczej poważny jest i nie nastolatek już
Są cieplutkie i megawygodne. Uratowały mnie od zamarznięcia i utraty zębów w zeszłą zimę - jeśli ktoś szedł Nowym Światem to wie, że odrobina chlupy (bądź po prostu nieodśnieżone) i się tam jeeeeeeeeeeedzieeeeeeeeee e...
Zapraszam 

zaczynam widzieć coraz więcej tak "oszpeconych" dziewczyn, wtf?