Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-08, 08:54   #151
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
Napisane przez MissHuffy Pokaż wiadomość
a co nie było modne? moda w końcu jest odtwórcza

Na all nie ma ładnych jelly watchów, wszędzie pełno tych tanich/brzydkich i pospolitych co któraś z was wstawiła linka ze stylio

To tak jak byście stwierdziły,że wszytskie lakiery do paznokci są brzydkie, a każdy kolor jest przecież inny... uogólniacie, a tego nie lubię

Wg. mnie takie w tym stylu są super(zdjęcie poniżej)
W pięknym kolorze mięty, dostępne m.in w new looku, asosie, river island
Wizażanki pisały o jw, które widują, a nie o takich, które pokazałaś Tak mi się zdaje.. i tutaj nie było żadnego uogólniania
Stary 2010-07-08, 17:23   #152
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
miętowy kolor. nawet na wizazu co chwila ktos kupil mietowy lakier, mietowy sweterek... mam tego powyzej uszu
A to jeszcze troche pocierpisz, b mieta jest silnym trendem na jesień i zime 2010.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 20:39   #153
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dagienka Pokaż wiadomość
A propos butów emu - stoimy jakiś czas temu z TŻem na przystanku i on pyta:
- Co to jest?
- Ale co?
- No te..."buty" (i ze wstrętem pokazuje na dziewczynę)
- No to takie buty, emu albo uggi, podobno grzeją w zimę.
- Ale to są NAJBRZYDSZE buty świata!

strasznie się uśmiałam jak pomyślałam, że większość tych modnych dziewczyn się ubiera dla facetów :P Ale mój TŻ to raczej poważny jest i nie nastolatek już
Butów EMU będę broniła jak niepodległości! Są cieplutkie i megawygodne. Uratowały mnie od zamarznięcia i utraty zębów w zeszłą zimę - jeśli ktoś szedł Nowym Światem to wie, że odrobina chlupy (bądź po prostu nieodśnieżone) i się tam jeeeeeeeeeeedzieeeeeeeeee e...

Co więcej - one mi się całkiem podobają. Są zabawne - ja rozumiem, że nie są eleganckie i do teatru bym w nich nie poszła, ale na uczelnię, spacer, piwo? Pewnie.

Natomiast moda, która mnie rozwala - leginsy. Ja rozumiem, do tuniko-sukienki, tak, że nie ma szans, że tyłek "wyjdzie". Ale na naszych ulicach wychodzi, oj wychodzi! Najgorsze były te "nibymokre". Laseczka w takich, bluzce w paski i "skórzanej" kurtce i jest "ostra".

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 10:36   #154
CzarnaMaciejka
Raczkowanie

Kieruję się zasadą że legginsy (te do kostek, krótsze mi się nie podobają) należy traktowac jak rajstopy i noszę je czasami do sukienek. Nie wiem skąd pomysł wkładania białego stanika do białej bluzki... Znacznie lepszy jest cielisty/brzoskwiniowy. Poza tym niewiele kobiet potrafi dobrac kolor cienkich rajstop do odcienia skóry, i później osób o jasnej karnacji z nogami murzynki nie brakuje...
CzarnaMaciejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 22:56   #155
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
ja się pewnie narażę, ale rozwala mnie to, że każda modna dziewczyna musi mieć lakier do paznokci w kolorze miętowym... czemu akurat taki? kolor jak kolor, moim zdaniem jest dużo ładniejszych - jedna pomalowała od czapy takim kolorem i teraz każda taki lakier musi mieć
i żeby nie było, nie mam nic do kolorowych lakierów, sama mam wiele i używam, ale miętowy mi się nie podoba, zazwyczaj w tych stylizacjach do niczego nie pasuje i jest jakby jako dowód, że właścicielka tych pazurków jest na bieżąco z modą
To tak samo jakby rozwala Cie odwieczna moda na czerwone paznokcie, ktorych jest rownie pelno od wiekow. Kiedys ona tez musiala powstac i zaistniec, tak samo jest z mietowym lakierem teraz. Nagle ktos odkryl ten kolor, zaprezentowal go i bum mamy hit. Tak samo jak kiwatowe spodniczki, tez jest ich wszedzie pelno i tez kazda modna dziewczyna raczej taka posiada. Pod koniec roku szkolnego wszystkie dziewczyny u mnie w klasie chodzily w spodniczkach i prawie wszystkie jednego dnia zalozyly jakas w motyw kwiatowy. Sa rzeczy, ktore poprostu maja 'branie'.

Co do rzeczy ktore mnie rozwalaja... Legginsy przy 30 stopniowym upale, ogolnie leginsy do bluzeczek do pasa, to nie spodnie, hallo! Draznia mnie tez zlote gladiatorki z h&m'a z zeszlego roku, ale o dziwo nadal czesto je spotykam, razi mnie zloty kolor, same gladiatorki mi sie podobaja, ale nie w takim kolorze. Buty w szpic, nadmiar rozu, ultrakrotkie miniowy i wystajace z nich 'apetycznie' stringi przy kazdym schyleniu sie, ogolnie spodnie lub inne czesci garderoby ktore sa tak uszyte, ze przy kazdym przysiadzie mozna podziwiac okazalosc 'peknietych plecow' wlascicielki... narazie juz nic mi sie nie przypomina
Stary 2010-07-11, 23:36   #156
201711060955
Konto usunięte

ja dzisiaj widziałam dziewczynę, która mnie rozwaliła

krótka dżinsowa mini
krótka żółta neonowa bluzka, brzuch na wierzchu
na to krótka różowa oczo***na kurteczka do pępka
blond tlenione włosy
różowa torebeczka w kolorze kurtki

a i zapomniałabym! pomarańczowy odcień skóry!
201711060955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 00:32   #157
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowydzemx3 Pokaż wiadomość
To tak samo jakby rozwala Cie odwieczna moda na czerwone paznokcie, ktorych jest rownie pelno od wiekow. Kiedys ona tez musiala powstac i zaistniec, tak samo jest z mietowym lakierem teraz. Nagle ktos odkryl ten kolor, zaprezentowal go i bum mamy hit. Tak samo jak kiwatowe spodniczki, tez jest ich wszedzie pelno i tez kazda modna dziewczyna raczej taka posiada. Pod koniec roku szkolnego wszystkie dziewczyny u mnie w klasie chodzily w spodniczkach i prawie wszystkie jednego dnia zalozyly jakas w motyw kwiatowy. Sa rzeczy, ktore poprostu maja 'branie'.
Sorry, ale moim zdaniem tego się nie da porównać - czerwone paznokcie to klasyka, zawsze są w modzie tak jak mała czarna, a na miętowe jest właśnie taki "boom". Przy czym jakbyś uważnie przeczytała mojego posta, to by może do Ciebie dotarło, że napisałam, że nie rozwala mnie to, że ktoś pomaluje miętowym kolorem lakieru paznokcie, bo mu to pasuje, albo bo taki kolor mu się podoba, tylko rozwala mnie to, że dziewczyny, które nie lubiły tego koloru, który do niczego im nie pasuje w stroju nagle mają "chcice" na taki kolor, tylko i wyłącznie dlatego, że taki kolor jest modny. Wcześniej nawet przez myśl by im nie przeszło, że można takiego lakieru szukać, a teraz to absolutny "must have". To mnie właśnie rozwala, nie sam lakier w sobie, bo do miętowych paznokci nic nie mam, tylko podejście na zasadzie "ani to ładne, ani to modne, no ale muszę takim lakierem se pazury maźnąć, żeby być trendy".

Tak na marginesie, nawiązując jeszcze do tych czerwonych paznokci, że modne od wieków... myślisz, że za 5 lat ktoś będzie nadal malował takim kolorem paznokcie, bo jest modny? Nie sądzę... To taki przebój jednego sezonu.

Edytowane przez Veredise
Czas edycji: 2010-07-12 o 00:33
Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 07:09   #158
sabbatha
Zakorzenienie

Cytat:
Sorry, ale moim zdaniem tego się nie da porównać - czerwone paznokcie to klasyka, zawsze są w modzie tak jak mała czarna, a na miętowe jest właśnie taki "boom". Przy czym jakbyś uważnie przeczytała mojego posta, to by może do Ciebie dotarło, że napisałam, że nie rozwala mnie to, że ktoś pomaluje miętowym kolorem lakieru paznokcie, bo mu to pasuje, albo bo taki kolor mu się podoba, tylko rozwala mnie to, że dziewczyny, które nie lubiły tego koloru, który do niczego im nie pasuje w stroju nagle mają "chcice" na taki kolor, tylko i wyłącznie dlatego, że taki kolor jest modny. Wcześniej nawet przez myśl by im nie przeszło, że można takiego lakieru szukać, a teraz to absolutny "must have". To mnie właśnie rozwala, nie sam lakier w sobie, bo do miętowych paznokci nic nie mam, tylko podejście na zasadzie "ani to ładne, ani to modne, no ale muszę takim lakierem se pazury maźnąć, żeby być trendy".

Tak na marginesie, nawiązując jeszcze do tych czerwonych paznokci, że modne od wieków... myślisz, że za 5 lat ktoś będzie nadal malował takim kolorem paznokcie, bo jest modny? Nie sądzę... To taki przebój jednego sezonu.
A najlepsze jest to, że pragnienie jest tak silne (to samo było z greige), że na allegro licytuje się stosunkowo tanie miętki za 300-400% ceny

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 09:24   #159
olla83
Rozeznanie

ostatnio rozwala mnie ta fryzura z kawałkiem wygolonej głowy. nie rozumiem tego ślepego podążania za modą, bo jakaś tam gwiazda się wygoliła to chcą się wszystkie siksy do niej upodabniać...

choćby nie wiem jak śliczna była dziewczyna, to takim wygoleniem się szpeci. Wygląda to wg. mnie strasznie.
z aktualnych trendów zawsze trzeba wybierać dla siebie to co dodaje nam urody!!!
olla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 09:49   #160
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

Cytat:

Mozesz wyrazic swoje zdanie, tak samo jak jam z ta jednak roznica, ze Ty mnie atakujesz dosc obrazliwymi slowami, wiec prosze o pohamowanie, bo nic do Ciebie nie mam

Swoja droga jeszcze rozwala mnie jak okraglejsze dziewczyny z bardzo meskimi ramionami na sile staraja sie je odslonic. Dla mnie to niesmaczne.

Edytowane przez malinowydzemx3
Czas edycji: 2010-07-12 o 09:52
malinowydzemx3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:48   #161
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Mozesz wyrazic swoje zdanie, tak samo jak jam z ta jednak roznica, ze Ty mnie atakujesz dosc obrazliwymi slowami, wiec prosze o pohamowanie, bo nic do Ciebie nie mam
Ja do Ciebie też nic nie mam i w żadnym momencie nie miałam zamiaru Cię obrazić, nie wiem gdzie się doczytałaś tych obraźliwych słów. Rozumiem, że zasugerowanie Ci, że nie zrozumiałaś o co mi chodziło jest obelgą jakich mało? W takim razie przepraszam.

Mnie jeszcze rozwala jak panna idzie na zajęcia na uczelni i ma malutką torebkę, w której mieści się tylko portfel, komórka i szminka, a do tego meeega wielką teczkę, w której ma zeszyt, podręcznik czy tam inne rzeczy potrzebne na zajęcia. Ani to fajnie wygląda, ani nie jest wygodne, ale wiadomo, że mała torebeczka wygląda bardziej cool niż duża, mieszcząca A4

Stary 2010-07-12, 11:54   #162
kora777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Achnes Pokaż wiadomość
A moda, która mnie rozwala to styl na babcię z lumpeksu. Coraz więcej młodych, ładnych dziewczyn widzę w najgroszych łachach, jak po prababci. Wczoraj : spodnie dresowe, skarpetki, jakieś sandały, sweterek wełaniany powyciągany na wszystkie strony, bluzka z białym babcinym kołnierzem i nerdy. I tak coraz częściej...
dobrze, ze zwróciłas na to uwagę, bo myslalam że tylko mnie to drażni.

ładne, szczupłe dziewczyny, na dworze upał a one... pomykają w wełnianych zakolanówkach, na to sandały(!) na koturnach, koszula w łączkę z kołnierzem i dwa numery za duża marynarka. ah i oczywiście nerdy plus kok.
no po prostu jeszcze koszyka z drutami i włóczką brakuje

we mnie wzbudza szacunek jak laska chodzi tak od lat, niech się postarza - wolno jej , taki styl sobie kiedyś wymyśliła. jak kopiuja to czemu akurat tak okropny styl?? wiem, ich sprawa - ale wyglądanie jak blogerka TAVI* (i bycie stara maleńką) nie jest oryginalne.

* zdjęcie poniżej
.

Edytowane przez kora777
Czas edycji: 2010-07-12 o 11:59
kora777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 12:08   #163
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja do Ciebie też nic nie mam i w żadnym momencie nie miałam zamiaru Cię obrazić, nie wiem gdzie się doczytałaś tych obraźliwych słów. Rozumiem, że zasugerowanie Ci, że nie zrozumiałaś o co mi chodziło jest obelgą jakich mało? W takim razie przepraszam.

Mnie jeszcze rozwala jak panna idzie na zajęcia na uczelni i ma malutką torebkę, w której mieści się tylko portfel, komórka i szminka, a do tego meeega wielką teczkę, w której ma zeszyt, podręcznik czy tam inne rzeczy potrzebne na zajęcia. Ani to fajnie wygląda, ani nie jest wygodne, ale wiadomo, że mała torebeczka wygląda bardziej cool niż duża, mieszcząca A4

Przypomnialo mi sie jak w tym roku szkolnym jedna dziewczyna z 1 liceum, taka och ach i wygladajaca zawsze jakby ledwo z wybiegu zeszla przyszla z malutka kopertowka i miala wieeelka pomaranczowa reklamowke z jakiegos sklepu, teraz juz nie pamietam. I oczywsicie miala w niej ksiazki ubaw po pachy
Stary 2010-07-12, 12:14   #164
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:

Przypomnialo mi sie jak w tym roku szkolnym jedna dziewczyna z 1 liceum, taka och ach i wygladajaca zawsze jakby ledwo z wybiegu zeszla przyszla z malutka kopertowka i miala wieeelka pomaranczowa reklamowke z jakiegos sklepu, teraz juz nie pamietam. I oczywsicie miala w niej ksiazki ubaw po pachy
No to nawet lepsze niż teczka! I z zaznaczeniem, że nie chodzi mi oczywiście o dziewczyny, które studiują architekturę albo jakieś kierunki artystyczne typu malarstwo, że muszą biegać po mieście z tymi mega wielkimi teczkami na ramię formatu... A0 (?), tylko właśnie o takie licealistki czy studentki, które noszą zwykłe teczki A4 w jednej ręce a w drugiej maluśką torebkę.

Stary 2010-07-12, 12:59   #165
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
No to nawet lepsze niż teczka! I z zaznaczeniem, że nie chodzi mi oczywiście o dziewczyny, które studiują architekturę albo jakieś kierunki artystyczne typu malarstwo, że muszą biegać po mieście z tymi mega wielkimi teczkami na ramię formatu... A0 (?), tylko właśnie o takie licealistki czy studentki, które noszą zwykłe teczki A4 w jednej ręce a w drugiej maluśką torebkę.

To chyba bym Ci się nie spodobała. Ja uwielbiam duże torby, wręcz worki w których pomieści mi się wszystko, ale czasem jak jest ładna pogoda pakuję niezbędna drobiazgi do stosunkowo małej listonoszki (zaznaczam - nie jest miniaturowa, ani nie jest kopertówką) na długim łańcuszku - noszę ją na skos + do tego w reku trzymam teczkę A4, taką tekturową, niezbyt dużą ale kolorem jest skomponowana ze strojem tak żeby wszystko grało

Aktualnie najbardziej nie podobają mi się:
- stare, znoszone i rozlazłe japonki noszone zawsze i wszędzie
- legginsy na 40stopniowy upał
- za duże, workowate ubrania
- nerdy
- buty emu
- neonowe kolory na paznokciach - typu pomarańcz, żółć
- nadmiar ćwieków w ubiorze
- tu się narażę wielbicielkom e-torebki - nie znoszę flavii a widuje je baaaaardzo często na ulicach
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 14:33   #166
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Przez te upały widać dużo bielizny Kilka typów zdążyło mnie rozwalić:
- Za małe stringi prześwitujące przez białą sukienkę. Gacie sciskały kobietę tak bardzo, że podzieliły zadek na 4 części, a z przodu wylał się brzuch.
- Natłok kobiet w stanikach o co najmniej 4 rozmiary za małej misce. Warto wspomnić też o zapięciu stanika znajdującym się bliżej szyi niż swojego właściwego miejsca. Efekt: biust rozsmarowany po całej klatce piersiowej, pod pachami a czasem i na plecach. A wszystko prześwituje spod eleganckiej bluzeczki.

Oprócz tego jeszcze kilka potworków:
-dziewczyny (i dziewczynki) w za dużych sandałkach na 12cm obcasie, palce dotykają chodnika super!
-i na ostatek legginsy poprzecierane/zużyte tak bardzo, że miejscami prześwituje ciało.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 15:15   #167
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kora777 Pokaż wiadomość
we mnie wzbudza szacunek jak laska chodzi tak od lat, niech się postarza - wolno jej , taki styl sobie kiedyś wymyśliła. jak kopiuja to czemu akurat tak okropny styl?? wiem, ich sprawa - ale wyglądanie jak blogerka TAVI* (i bycie stara maleńką) nie jest oryginalne.

* zdjęcie poniżej
wygooglowałam sobie dziewczę i wg mnie wygląda koszmarnie.

co mnie jeszcze rozwala - stanik + wiązane bolerko i nic więcej ! Widziałam taką pannę ostatnio w Krakowie.

ok, zrozumiałabym gdyby to był jakiś kurort wakacyjny czy coś, ale tak w środku miasta?
Stary 2010-07-12, 15:24   #168
fashionaddicted
Zakorzenienie

nie podoba mi się moda noszenia bielizny na wierzchu - stanika pod zupełnie prześwitującą lub koronkową przeważnie czarną bluzkę, a jezcze bardziej w połowie prześwitującego gorsertu jako samodzieną część garderoby:|

noszenie skarpetek do sandałów, przde wszystkim w upalne dni - pal licho jak są koronkowe- to jeszcze zniose, ale grube zwykle skarpetki nie dośc że wyglądają komicznie, to jeszcze na pewno męczą się stopy

leginsy do kolana - przeważnie te cienkie i z koronką - i do tego mini spódniczka-przeważnie jeansowa

Teraz to tyle mi się przypomniało
Stary 2010-07-12, 16:34   #169
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze, ze zwróciłas na to uwagę, bo myslalam że tylko mnie to drażni.

ładne, szczupłe dziewczyny, na dworze upał a one... pomykają w wełnianych zakolanówkach, na to sandały(!) na koturnach, koszula w łączkę z kołnierzem i dwa numery za duża marynarka. ah i oczywiście nerdy plus kok.
no po prostu jeszcze koszyka z drutami i włóczką brakuje

* zdjęcie poniżej
ona jest jak dla mnie straszna, nie lubie takiej mody, która wygląda jak założenie na siebie 3 pierwszych z brzegu szmat.. ma być oryginalnie, ładnie i tak żeby można się było w tym pokazać na ulicy..
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:07   #170
kora777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
ona jest jak dla mnie straszna, nie lubie takiej mody, która wygląda jak założenie na siebie 3 pierwszych z brzegu szmat.. ma być oryginalnie, ładnie i tak żeby można się było w tym pokazać na ulicy..
dokładnie! ja bym sie pod ziemie zapadła w takich ciuchach 'jak ze śmietnika'. natomiast ta młoda robi kariere jako międzynarodowe objawienie stylu zaczynam widzieć coraz więcej tak "oszpeconych" dziewczyn, wtf?
.
kora777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:47   #171
inc0rrect
Zakorzenienie

mi sie nie podoba ta ostatnia "moda" noszenie tych materiałowych szortów (właściwie bokserek, bo są takie krótkie że nawet nogawek nie mają)

rozumiem jak dziewczyna zgrabna i nie ma cellulitu i elegancko wygląda w krótkich rzeczach ok niech nosi się na tak krótko- ale czemu takie dresy?;/ można kupić jakiesz szorty z lepszego materiału a nie takie cos bo mi to wygląda cos może na siłwonie w domowym zacizu albo do sprzątania w sobotę a nie na ulice
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:49   #172
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie! ja bym sie pod ziemie zapadła w takich ciuchach 'jak ze śmietnika'. natomiast ta młoda robi kariere jako międzynarodowe objawienie stylu zaczynam widzieć coraz więcej tak "oszpeconych" dziewczyn, wtf?
O matulu, o niej jest nawet artykuł na Wikipedii Ale w sumie w modzie i sztuce im dziwniej tym lepiej
Stary 2010-07-12, 19:33   #173
Jenny Lila
Raczkowanie

oj te "męskie" ramiona..sama je posiadam i staram się nosić odpowiednio dobrane ubranie, które to maskuje...żadnych tub...
a mnie drażnią plastikowe neonowe paski noszone często do dzinsów(najgorsze żółte;/ ) arafatki noszone do WSZYSTKIEGO, prawdziwe futra...
Jenny Lila jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-12, 21:41   #174
Sz.
Rozeznanie

Wpienia mnie tyle rzeczy, że jak tylko przejdę się na spacer, a już jestem rozjuszona ;D.
Między innymi:
- skarpety do sandałów(np. zakolanówki czy inne modne sprawki), może źle to nie wygląda, ale ja cierpię przy tej pogodzie i jak widzę TO, cierpię bardziej.
- krótkie leginsy
- haremki - nie da się w tym dobrze wyglądać
- robienie sobie "sesyjek", ahaha, ciągle widzę jak jakieś dziewczynki biegają wystrojone i robią fikuśne pozy do obiektywu. A jeszcze lepiej jak to ktoś, kogo znasz i pierwszy raz widzisz, żeby miał(a) styl, który chce zaprezentować na zdjęciach.
- kujonki zerówki - o co idzie?- niektórym to pasuje, ale bardzo nielicznym. A jak ktoś ma sokoli wzrok? O co chodzi?
- To, co widzę i na wizażu i na portalach o modzie, przewinęło się też w tym wątku: look, outfit, set, casualowość(casualowatość ?), rozumiem, że angielski piękny język i warto znać, ale smutno się robi!
- słowo "szafiarka". Kiedyś z ciekawości zapytałam kolegę czy wie co to za stwór, to chwilę pomyślał i nagle na twarz spłynął mu figlarny i błogi uśmiech "Wiem! Szafiarka to dziunia, która robi sobie półnagie zdjęcia na tle meblościanek!"
- ekoskóra, która aż rzuca się w oczy, wygląda jak cerata
- buty w czub

Wiadomo, że nie jest ciekawie widzieć atak klonów na ulicach, ale wielu laskom nie chce się przeszukiwać lumpeksy, nie mają pieniędzy na projektantów... To co im zostaje? Proste, sieciówki. A teraz w wielu z nich kolekcje są do siebie strasznie podobne.
Sz. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 21:44   #175
sabbatha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sz. Pokaż wiadomość
Wpienia mnie tyle rzeczy, że jak tylko przejdę się na spacer, a już jestem rozjuszona ;D.
Między innymi:
- skarpety do sandałów(np. zakolanówki czy inne modne sprawki), może źle to nie wygląda, ale ja cierpię przy tej pogodzie i jak widzę TO, cierpię bardziej.
- krótkie leginsy
- robienie sobie "sesyjek", ahaha, ciągle widzę jak jakieś dziewczynki biegają wystrojone i robią fikuśne pozy do obiektywu. A jeszcze lepiej jak to ktoś, kogo znasz i pierwszy raz widzisz, żeby miał(a) styl, który chce zaprezentować na zdjęciach.
- kujonki zerówki - o co idzie?- niektórym to pasuje, ale bardzo nielicznym. A jak ktoś ma sokoli wzrok? O co chodzi?
- To, co widzę i na wizażu i na portalach o modzie, przewinęło się też w tym wątku: look, outfit, set, casualowość(casualowatość ?), rozumiem, że angielski piękny język i warto znać, ale smutno się robi!
- słowo "szafiarka". Kiedyś z ciekawości zapytałam kolegę czy wie co to za stwór, to chwilę pomyślał i nagle na twarz spłynął mu figlarny i błogi uśmiech "Wiem! Szafiarka to dziunia, która robi sobie półnagie zdjęcia na tle meblościanek!"
- buty w czub

Wiadomo, że nie jest ciekawie widzieć atak klonów na ulicach, ale wielu laskom nie chce się przeszukiwać lumpeksy, nie mają pieniędzy na projektantów... To co im zostaje? Proste, sieciówki. A teraz w wielu z nich kolekcje są do siebie strasznie podobne.
co do haremek ja trafiam u mnie w mieście na dziewczyny z super stylem i w haremkach wyglądają bosko. Ale to nie dziewczyny właściwie tylko 100% kobiety

Stary 2010-07-12, 21:53   #176
Sz.
Rozeznanie

Ja jeszcze nie trafiłam, a widziałam już i chude i grube i średnie i...
A może to nie tylko figura i cała reszta stroju, ale jakaś pewność siebie i naturalność z jaką się je nosi? Bo jestem pewna, że na pięknej piratce wyglądałyby niesamowicie ;D!
Sz. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 21:55   #177
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jenny Lila Pokaż wiadomość
oj te "męskie" ramiona..sama je posiadam i staram się nosić odpowiednio dobrane ubranie, które to maskuje...żadnych tub...
a mnie drażnią plastikowe neonowe paski noszone często do dzinsów(najgorsze żółte;/ ) arafatki noszone do WSZYSTKIEGO, prawdziwe futra...
Wlasnie, kobieta powinna maskowac swoje niedoskonalosci mam kolezanke, ktora jest dosc otyla i ma szerokie bardzo ramiona i jeszcze bardziej to podresla noszac bluzeczki na ramiaczkach cieniutkich, tuby itp.
Stary 2010-07-12, 22:06   #178
sabbatha
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie trafiłam, a widziałam już i chude i grube i średnie i...
A może to nie tylko figura i cała reszta stroju, ale jakaś pewność siebie i naturalność z jaką się je nosi? Bo jestem pewna, że na pięknej piratce wyglądałyby niesamowicie ;D!
O właśnie, o pewność siebie też chodzi

Stary 2010-07-12, 22:11   #179
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

Cytat:
Między innymi:
- krótkie leginsy
- buty w czub

Hm, tu sie mozna nie zgodzic wyzej napisalam wlasnie o kolezance i jej zlym sposobie ubierania sie i teraz moge jeszcze wpsomniec o fakcie, iz chodzi czasami na sesje, glownie na fbla, sejse ze znajomymi ktorzy maja dobry sprzet. Ubranie sie od stop do glow jak zdzira, czyli mini spodniczka, duzy dekold, obcasy a dodakowo nalozenie na siebie tony bizuterii... Ale ja np. lubie zdjecia, interesuje sie fotomodelingiem i lubie tez czasami isc na jakies zdjecia i popozowac z tym ze nie biegam wystrojona.
Stary 2010-07-12, 22:14   #180
dooo
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie, kobieta powinna maskowac swoje niedoskonalosci mam kolezanke, ktora jest dosc otyla i ma szerokie bardzo ramiona i jeszcze bardziej to podresla noszac bluzeczki na ramiaczkach cieniutkich, tuby itp.
a dlaczego? tak z ciekawości pytam ....
dooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości