Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX. - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-12, 22:33   #1321
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość

Mój mąż przewiduje, że dziś zacznę rodzicNo ciekawe, ciekawe. Mieliśmy bardzo przyjemne wywoływanie. Lekkie skurcze sa, ale nie różnią sie od tych wczorajszych.
to tak jak moj)) pamietasz jak umawialysmy sie na 27 czerwca? to moze dzis nam sie uda
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 22:33   #1322
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Marta
jestes chetna kolejna?
Mogę byc, w sumie zostały mi 3 dni do porodu

agravka torba spakowana? To możemy rodzic Mama mi dziś okna pomyła, więc gniazdo gotowe!
Stary 2010-07-12, 22:36   #1323
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

To się nie zastanawiać moje drogie,tylko przeć,przeć
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 22:39   #1324
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
agravka torba spakowana? To możemy rodzic Mama mi dziś okna pomyła, więc gniazdo gotowe!
spakowana, spakowana tylko wiesz co... mi chyba te stawianka przechodza... ale powywolujemy z tz zaraz, to moze cos sie ruszyhehe
Stary 2010-07-12, 22:40   #1325
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
spakowana, spakowana tylko wiesz co... mi chyba te stawianka przechodza... ale powywolujemy z tz zaraz, to moze cos sie ruszyhehe
No to powodzenia kochana! Jak nie urodzimy to przynajmniej przyjemnie będzie.
Stary 2010-07-12, 22:42   #1326
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
No to powodzenia kochana! Jak nie urodzimy to przynajmniej przyjemnie będzie.
ok, to koncze pic herbatke z lisci i lece do napisania
Stary 2010-07-12, 22:45   #1327
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

agravka powodzenia! Ja sie położę. Dobrej nocy!
Stary 2010-07-12, 22:46   #1328
niezawsze
Zakorzenienie

Siala gratulacje!!!!!!!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 22:49   #1329
kolandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
To teraz się połóż i poodpoczywaj bo naprawde miałaś nerwowy dzień

Madziorek - racja. Niby już po kapieli leżę sobie i czytam co się dzisiaj tutaj działo, ale postanowiłam w końcu, że najpierw coś napiszę a potem dokończę nadrabianie. I co???????? Oczywiście w tym czasie wpadła wiadomość od Siali, że urodziła, a ja piszę, że ciekawe co u niej i ze się męczy nadal bidulka... Ech może nie powinnam się udzielać bo jak już uda mi się coś napisać to jakaś wtopa jest.

A więc SIALA - gratulacje - czekałam na wiadomość aż urodzisz!!!!!!! CZEKAMY NA FOTOSKI SEBKA!!!!!
kolandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 23:18   #1330
wiolek1
Zadomowienie

SIALA WIELKIE GRATULACJE mam nadzieje ze szybo zapomnisz jak bylo cięzko i tylko bedziesz sie cieszyc z czasu z synusiem

dobranoc...
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 23:24   #1331
ola_k11
Zadomowienie

siala gratulacje!!!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 23:28   #1332
itakasia
Zakorzenienie

dobranoc
Stary 2010-07-12, 23:43   #1333
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
"SMS od Siali!!!!!! Sebastian przyszedł na świat dziś o godz. 17.55, ma 53cm i waży 3290g. Jest ślicznym ssakiem, poród sn ze znieczuleniem- o mało nie zakończony cesarką ze względu na niskie tętno małego. Wszystko ok, ja też cała i zdrowa. Poród ciężki i długi, od 4.00 regularne skurcze. Dałam radę. I mój mąż dzielny też."
noooooo! GRATULACJE!
Nereszcie

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

U mnie maly rozrabia i bardzo boli.
A co jakis czas jakies tam jakby skurcze mam,ale na nic nie licze.
Okapalam sie, wlosiki umylam. Jutro po 13 wybieram sie na ktg.
A za chwilke ide sie polozyc by te boliki minely, skoro jak Basia pisala wystarczy zmienic pozycje
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 00:21   #1334
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
"SMS od Siali!!!!!! Sebastian przyszedł na świat dziś o godz. 17.55, ma 53cm i waży 3290g. Jest ślicznym ssakiem, poród sn ze znieczuleniem- o mało nie zakończony cesarką ze względu na niskie tętno małego. Wszystko ok, ja też cała i zdrowa. Poród ciężki i długi, od 4.00 regularne skurcze. Dałam radę. I mój mąż dzielny też."
Gratulacje Sialu

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie odnośnie picia naparu z liści malin:
czy każda z was pytała ginka, czy może, czy tak po prostu około 36 tygodnia zaczęłyście pić?
Ja nie pytałam

Cytat:
Napisane przez tromso Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, ja tylko tak bardzo gościnnie wpadłam przypadkiem na Wasz wątek ciąż itd. mi kiedyś zwrócono uwagę, że jak się ma termin w okolicach pełni księżyca to porody idą jak szalone-wiem, brzmi jak czarna magia itd. ale koleżanka jest położną i opowiadała mi, że jak idzie pełnia to mają zatrzęsienie porodów, a ostatnia pełnia była wczoraj, z tego co zauważyłam jedna właśnie urodziła chłopca gratulacje!
Słyszałam o wpływie księżyca na ilość porodów z tym, że wczoraj kochana nie było pełni tylko nów - pełnia jest 26 lipca bodajże
Stary 2010-07-13, 01:05   #1335
Konto usunięte

26 lipca? Noooooo....Wedlug USG mam termin na 25. Może sie sprawdzi.
Dobranoc
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 06:29   #1336
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Ja nie pytałam

Słyszałam o wpływie księżyca na ilość porodów z tym, że wczoraj kochana nie było pełni tylko nów - pełnia jest 26 lipca bodajże

Też o tym słyszałam i ponoć to się sprawdza. Tak że kochane jeżeli temu wierzyć pełnia księżyca zmiecie dużo babeczek. Pewnie mnie też

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 07:27   #1337
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Gratulacje

U mnie od rana goraco Mala obudzila sie o 5 zjadla, przewinieta spi Moj aniolek

Ja mam dzis pranie do poskladania i obiadek ugotowac
A tz poszedl do pracy jeszcze 4 dni i ma urlopki

Wczoraj odwiedzila nas polozna, mowila by chodzic na spacerki wieczorkiem lub do poludnia
Musze kupic witamine D+K i pepek malej odpadl
A ja od niedzieli schudlam 2kg
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-07-13 o 07:32
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 08:06   #1338
alisa32
Raczkowanie

siala gratulacje!!!
alisa32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 08:24   #1339
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
witam was prosto z piłki w kolejny spokojny dzien
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
papateria i zamowilas jakas posciel do kolyski?
nie zamówiłam , dziś to zrobię.
wogóle to pozwoliłam wybrać Tztowi ochraniacz do łóżeczka i taki brzydki przyszedł ze szok ale zamówiłam jeszcze najzwyklejszy biały , ja to minimalistka jestem
Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Cieszę sie, że wszystko ok
A mi ani mój lekarz, ani ten ze szpitala nie chcą powiedzieć co z pępowiną. Odpowiadaja tylko: A co to za róznica? Nawet jeśli by była owinięta, to nie ma co ciężarnej stresować, bo to nie ma znaczenia.
I właśnie mnie stresują tym, że nie chcą nic powiedzieć
pisałam kiedys ,że moj gin mowil ze oni nie mowia(przynajmniej nie powinni ) takich rzeczy bo prawdopodobnie tak czesto sie to zdarza ze nie ma powodu niepokoic przyszej mamy a jeżeli jest mały owinięty 3 razy to on to widzi i wtedy jak najbardziej wskazania do cc.
agamarcio ja od 10 roku zycia lecze zeby tylko ze znieczuleniem mam taka traume przez jedna wariatke dentystke , no chyba ze wiem ze zab jest juz martwy i nie ma nerwa to wtedy bez.
Wogóle to uwielbiam ten zapach plynu do dezynfekcji u nas na kosmetyce mamy taki sam
anoxa no musza sie jej spodobac te kolczyki
wogole to my na te impreze jutro idziemy a moi rodzice tez zostali zaproszenia ale na sobote i mama moja ma dylemat co kupic
itakasia za ktg jeszcze któras dziewczyna dzis ma ale nie pamiętam która więc też
muminek za wizyte
martysek nie pytałam gina o picie liści :-)
linka
super opowiesc gdyby nie to lozysko jeszcze raz gratulacje .
alisa dłonie nie tak jak stopy to jest masakra
lazurowa kurcze to mialas przygode u dentysty
madziorek dobrze ze wszystko ok
mini dobrze ze wszystko ok
kociamborek dobrze ze jestes
roztrzepaniec dobre, ale moj maluszek niewzruszony , nic go nie rusza
Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
A co jakis czas jakies tam jakby skurcze mam,ale na nic nie licze.
ródz kobieto bo zastój robisz

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-07-13 o 08:26
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 08:25   #1340
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Dzień Dobry mamusie, a co tu taka cisza jak makeim zasiał?

Papeteria - super prezentu, naszczęście macie już zakupy z głowy i możesz jechać na porodówkę. Co do imprez lipcowych to nieźle wam się tych okazji nazbierało.

Mnie do tp pozostał 1 dzień, i narazie cisza, żadnego czopu, żadnych cieknących lub sączących się wód, nic, zero , zaczynam łapać doła właściwie już od wczoraj. Jeśli do jutra nic się nie ruszy wizyta u gina na 20.45.

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty i ktg

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-07-13 o 08:28
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 08:28   #1341
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość
Ech może nie powinnam się udzielać bo jak już uda mi się coś napisać to jakaś wtopa jest.
nawet tak nie mow!!! ja zawsze najpierw nadrabiam a potem odpisuje
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
U mnie od rana goraco Mala obudzila sie o 5 zjadla, przewinieta spi Moj aniolek

Ja mam dzis pranie do poskladania i obiadek ugotowac
A tz poszedl do pracy jeszcze 4 dni i ma urlopki

Wczoraj odwiedzila nas polozna, mowila by chodzic na spacerki wieczorkiem lub do poludnia
Musze kupic witamine D+K i pepek malej odpadl
A ja od niedzieli schudlam 2kg
to super, ze grzczniutka jest!!! juz odpadl jej pempek? szybkko! jak pielegnowalas?
na spacerku bylas juz, czy dopiero zamierzasz chodzic?
na ile tz ma urlop? jak mala znosi upaly?

z moich wywolywan nici ciekawe jak u marty ja nie spalam pol nocy, bo mi sie stawial okropnie brzuch,ale nie bolalo, tzn wyszukiwalam sobie bol wlasnie bylam na ostatnich badaniach krwi i oddalam mocz. teraz jem sniadanko i troche mnie okresowo boli,,,moze sie rozkreci... jak nie to w czwartek na wizyte.a wogle to DZIEN DOBRY!!!
Stary 2010-07-13, 08:32   #1342
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Papeteria - super prezentu, naszczęście macie już zakupy z głowy i możesz jechać na porodówkę. Co do imprez lipcowych to nieźle wam się tych okazji nazbierało.
Mnie do tp pozostał 1 dzień, i narazie cisza, żadnego czopu, żadnych cieknących lub sączących się wód, nic, zero , zaczynam łapać doła właściwie już od wczoraj. Jeśli do jutra nic się nie ruszy wizyta u gina na 20.45.
No pojutrze mam się sama zgłosic także nie licze że już się cokolwiek wcześniej samo wydarzy......Tylko jak ja wytrzymam bez wizażu jeszcze jak przyjdzie mi czekać na wywoływanie to już wogóle ...musze sobie doładować telefon co by wam truć smsami .
Kochana wiem co czujesz bo jak przyszedł mój termin a tu nic zero objawów to nawet sobie troche popłakalam (zawsze mozna zwalić na hormony ) ale to była chwilowa załamka i już jest dobrze musi być!

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 08:35   #1343
ola_k11
Zadomowienie

karolciu super że mała grzeczna! a czym pępek smarowałaś, że tak szybko odpadł??

ja nie spałam pół nocy ale to ze względu na upał i TŻ, który się kręcił bo też spać nie mógł...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 08:45   #1344
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
No pojutrze mam się sama zgłosic także nie licze że już się cokolwiek wcześniej samo wydarzy......Tylko jak ja wytrzymam bez wizażu jeszcze jak przyjdzie mi czekać na wywoływanie to już wogóle ...musze sobie doładować telefon co by wam truć smsami .
Kochana wiem co czujesz bo jak przyszedł mój termin a tu nic zero objawów to nawet sobie troche popłakalam (zawsze mozna zwalić na hormony ) ale to była chwilowa załamka i już jest dobrze musi być!
telefon musisz doladowac bezapelacyjnie!!! a co do terminu, to hormony, no bo dlaczego mialabys plakac,przeciez chcesz urodzic to dziecko!!! nie martw sie -wczesniej czy pozniej wszystkie sie rozpakujemy! widze ze skaczesz na pilce,sa jakies efekty? spinania jakies?

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

wiecie co?wczoraj ok 11 pisalam maila do hd i do tej pory nie odpisala... ma ktos do niej nr? chociaz moze sama dalaby znac jakby cos sie dzialo...
Stary 2010-07-13, 08:56   #1345
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
anoxa, a Ty widze ze dzis masz tp. co o tym mowili w szpitalu? kurde ale idioci, powinni jakas decyzje powziac moim zdaniem, ile mozna sie meczyc w tym szpitalu
no widocznie jak wedlug nich mozna dlugo

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość

spokojnie kochana ja juz oficjalnie jestem przeterminowana i jakos mna to nie rusza ja juz chyba sie poprostu przyzwyczailam do rozczarowan w tej ciazy tak wiec kilka dni w ta czy w ta ostatnio slyszalam ze dziewczyna tez rodzila po terminie oczywiscie nie mogla sie doczekac a pozniej jak sie urodzil i plakal cale noce to mowila ze zalowala ze jeszcze nie siedzi w brzuszku

agravka ja nie mam niezawsze chyba ma

karolcia super ze niunia taka grzeczna a pepus szybko odpadl czym smarowalas??

ja po wizycie byl ordynator mowil ze jeszcze zrobia mi jedno usg i podejma decyzje czy jestem w stanie urodzic naturalnie czy nie
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 09:00   #1346
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ja po wizycie byl ordynator mowil ze jeszcze zrobia mi jedno usg i podejma decyzje czy jestem w stanie urodzic naturalnie czy nie
matko kochana, kiedy oni podejma jakas konretna decyzje?! kiedy masz miec to usg? pewnie beda mierzyc dzidzie i moze miednice Ci zmierza czy dzidzia da rade sie przecisnac
Stary 2010-07-13, 09:08   #1347
itakasia
Zakorzenienie

witam
jak na 39tc i max upaly to nocka super. spalam od 23.30 do 4 rano, pozniej jakies 2h przerwy i spalam do teraz, tylko otworzylam oko jak tz o 7 chodzil, takze super
papeteria
mam nadzieje ze to bedzie krociotki pobyt w szpitalu i zaraz wyjdziecie z maluszkiem w ramionach:cmo k:
agravka
rozsmieszylo mnie - doszukiwalam sie bolu, i trzymam kciuki za dobre wyniki badan i niech sie bol okresowy rozkreca
marta
co u ciebie?
karolcia
dobrze ze u was ok
Misiulka
nie zalamuj sie, oczywiscie ze hormony teraz graja nam na nosie.

mi tez humor siadl troche bo czuje ze tych wod jest malo, brzuch mam maly i boje sie o Zosie, caly czas mysle o tym ze gin powiedzial ze gdyby to byla moja pierwsza ciaza to z ta iloscia wod wyslalby mnie do szpitala, ale skoro zawsze tak mam to wystarczy czeste ktg, bo zapisy wychodza ok
Stary 2010-07-13, 09:09   #1348
Konto usunięte

Dzień dobry dziewczynki i brzuszki i dzidziusie.
Ja dzisiaj o dziwo wyspałam się...Nawet w nocy szczególnie nie wstawałam.
I dziś znów upał...ech...
Stary 2010-07-13, 09:13   #1349
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Wczoraj położna lekko odciagneła pepek bo wisial na wlosku smarowli w szpitalu DERMATOLEM zolty proszek i psikali cos jak spirytus i zawijali gaza, a teraz tylko proszkiem zasypuje

Mala w upal spi i je, robi kupki, juz takie ladne, a nie zielono-czarne
Wczoraj bylismy do polunia i popoluniu na chwilke, bo na dworzu lepiej niz w domu
Tz ma urlop od tej soboty do konca miesiaca
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 09:21   #1350
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Gratuluje Ci z calego serca. Bidulko ale sie meczylas. Dobrze, ze juz po. Pozdrowienia dla Cibie, Tz-ta i nowego czlonka rodziny!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości