Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-12, 09:31   #2671
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

upały was trawią?

u mnie 43 stopnie w słońcu
w domu mam 32

Wypchnęłam ich na zakupy. Żeby nic nie gotować a przynajmniej nie stać nad garami włączę parowar i zmykam, niech mąż pilnuje.Pocę się nic nie robieniem.

do wieczora moje kochane
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 09:43   #2672
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

u nas tez skawar - ja zupe robie w nocy zeby nie grzac sie w kuchni , a wieczorami tj po 17 robie drugie danie bo inaczej zdechne chyba gorąca. Dzis do pracy wiec obiado -kolacje robi nieśłubny ;] a niech sie poci hihi

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 09:49   #2673
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

O przepraszam, mój pomaga bez jakichkolwiek środków przymysu

Hej,
wczoraj byliśmy cały dzien nad jeziorkiem i było super Zosia była bardzo grzeczna, ładnie zjadła obiadek i kąpała się oczywiście, chociaż na początku była przestraszona. Ale z czasem, jak już się cała zamoczyła to strasznie jej się podobało I ucięła sobie drzemkę w namiocie, co mnie bardzo zdziwiło, bo obyło się bez płaczów i grymaszenia-po prostu padła
Wieczorem też grzecznie, bez nawet małego zająknięcia zasnęła sama w łóżeczku

Piję kawę, chłodzi mnie wentylator i jest fajnie
o to przepraszam
pozazdrościć takiego egzemplaża

mój teraz też pomaga i sam wstaje do Tomusia, ale nie od początku tak było

muszę trochę posprzątać, ale jest mi tak gorąco... chyba będę co chwilę odpoczywać ...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:35   #2674
Wojtusia
Zakorzenienie

i ja jestem.
po sniadanku poszłysmy moim Plasterkiem do ogrodu. Zdrzemneła sie w wózku a ja na hamaku pod winogronem. Przyjemnie w cieniu, bo w domu wysiedziec nie mogłysmy. Teraz robie jej deserek ryż z jabłkami. A na obiad dostanie ryż + kurczaczka + mizerię.

wczoraj wieczorem dostałam migreny, ale do południa fajnie dzien spedzilismy. pojechalismy na rajd samochodów terenowych, w zasadzie prolog, jezdzili po jakichś złomach pozniej ja z Oliwka wróciłysmy do domu, bo juz nam gorąco było, a mąż pojechał raz jeszcze na rajd do lasu juz popatrzec jak jeżdżą po dołach

ide ostudzic deserek i kawe zrobic bo jeszcze dzisiaj nie piłam, pije któraś ze mną?

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-07-12 o 10:37
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:04   #2675
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

ide skonczyc malej obiadek, a potem na orbika poki mala spi
jeszcze na dworku nie bylam ale pozniej pojdziemy do baseniku

Wojtusiu
a te mizerie dla Oliwki to robisz na mleku mod. czy na smietanie?

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:15   #2676
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
o to przepraszam
pozazdrościć takiego egzemplaża

mój teraz też pomaga i sam wstaje do Tomusia, ale nie od początku tak było

lepiej później niż wcale

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
i ja jestem.
po sniadanku poszłysmy moim Plasterkiem do ogrodu. Zdrzemneła sie w wózku a ja na hamaku pod winogronem. Przyjemnie w cieniu, bo w domu wysiedziec nie mogłysmy. Teraz robie jej deserek ryż z jabłkami. A na obiad dostanie ryż + kurczaczka + mizerię.

wczoraj wieczorem dostałam migreny, ale do południa fajnie dzien spedzilismy. pojechalismy na rajd samochodów terenowych, w zasadzie prolog, jezdzili po jakichś złomach pozniej ja z Oliwka wróciłysmy do domu, bo juz nam gorąco było, a mąż pojechał raz jeszcze na rajd do lasu juz popatrzec jak jeżdżą po dołach

ide ostudzic deserek i kawe zrobic bo jeszcze dzisiaj nie piłam, pije któraś ze mną?
fajny dzień
A Oliwcia juz gryzie ogórasy?
Ja mogę wypić -spoko

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:19   #2677
Wojtusia
Zakorzenienie

czeko mizerię robię na jogurcie naturalnym.

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

angy ja Oliwce ogórki na mizerię ścieram na tarce, ale czasem daję jej w rączkę kawałek ogórka i gryzie, tylko róznie sobie radzi czasem ładnie je, a czasem trzyma w buzi długo i widać ze nie moze pogryźć.
Stary 2010-07-12, 11:23   #2678
angy
Zakorzenienie

No Zosia sobie jeszcze nie radzi-właśnie mięli mięli i nic z tego nie wynika i musze jej wyciągać na siłę

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-12, 11:47   #2679
Wojtusia
Zakorzenienie

ja tez własnie czasami Oliwce wyjmuję z buzi, jak widze ze nie moze go pogryzc.
Stary 2010-07-12, 11:53   #2680
katarzynka00
Zakorzenienie

no i jeszcze siedzę w domu, bo mała chciała spać.Pewnie upał ją zmęczył.
Wzięłam się za porządki.
W ten upał podłogi i łazienka i jestem cała mokra.

Narobiłam sobie soku nektarynkowo-brzoskwiniowego i jabłkowego.Mała też piła prosto z sokowirówki do buteleczki smakował jeden i drugi.Teraz odpaliłam parowar i siedzę z butelką wody i czekam aż się obudzi.

Może jeszcze po balony się przejdziemy.Imprezka tuż tuż.
Spisałam wstępne menu.Będzie 11dosrosłych i 7dzieci.
Będą żeberka po diabelsku
Z grilla skrzydełka, kiełbaski,karkówka
2 sałatki
kawka mrożona, szampan i soki, a dla dzieci rosołek z lanymi kluseczkami, chrupki, biszkopty,owoce i jakieś soczki.

Zamówię tort ,upiekę muffinki ,mama pewnie też coś upieczei myślę że powinno starczyć...A może jeszcze desery lodowe? hmmm
Wczoraj w prognozie długoterminowej podawali że ma być tego dnia ok 26stopni, więc jest nadzieja na kąpiel dzieciaków w basenie.

Z atrakcji 2huśtawki, piaskownica, basen, 2 jeździki, 1kaczuszka, 3 piłki plażowe, zjeżdżalnia i bujaczek.Może balony będą miały powodzenie. W tle dzięcięca muzyka, jakiś tik tak czy coś

Stary 2010-07-12, 11:55   #2681
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej
U nas tez niesamowity upał.
Zazdroszcze rodzicom, bo pojechali nad morze i pewnie teraz mocza zadki w wodzie
My z malym bedziemy prawie cały dzien w domu, bo na podworku mało drzew i praktycznie nie ma cienia. Wogole to nie chce sie nigdzie ruszac w taki upał.
Kuba teraz ucina drzemke a ja podszykowałam obiad.

Cytat:
Cass, przypominam Ci jak mówiłaś, ze nie wymagasz od swojego TZ, zeby zajmował się Kubą, bo ma i tak dużo spraw i pracy na głowie

a jak zauważyłaś zapewne żaden z naszych nie pomaga z własnej woli - jest to albo wypracowane albo okupione kłótnią tudzież innym ultimatum

więc nie narzekaj albo zabierz się za wychowanie swojego TZ
Wiem, ze tak pisałam bo cały czas staram sie zrozumiec TŻ-ta.
Moze czepiam sie bez powodu...juz sama nie wiem. Ostatnio wogole nic mi nie pasuje a małż mnie cały czas drazni.
Moze to przez ta pogode
Ale ja piszecie o waszych małżach to mi troche smutno, ze i na spacer dziecko zabiora i dadza jesc i was wyręczą.
A TŻ owszem pojdzie na spacer (raz na ruski rok) ale oczywiscie ze mna, sam nie chce.
Wiem, ze ma tyle na głowie (juz niejednokrotnie o tym pisałam) ale chciałabym zeby czasami spedził troche czasu z nami, zabrał nas gdzies itp.
Juz mi teraz powiedział, ze jak tylko kupi mi auto bede niezalezna i nie bede musiała czekac na niego az nas gdzies zabierze.
No i ok, mi to na rękę.

Juz chyba za pozno na wychowanie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 13:49   #2682
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
a jak zauważyłaś zapewne żaden z naszych nie pomaga z własnej woli - jest to albo wypracowane albo okupione kłótnią tudzież innym ultimatum

więc nie narzekaj albo zabierz się za wychowanie swojego TZ
Hmmm mój od początku mi pomagał beż żadnego gadania

Cytat:
Hej,
wczoraj byliśmy cały dzien nad jeziorkiem i było super Zosia była bardzo grzeczna, ładnie zjadła obiadek i kąpała się oczywiście, chociaż na początku była przestraszona. Ale z czasem, jak już się cała zamoczyła to strasznie jej się podobało I ucięła sobie drzemkę w namiocie, co mnie bardzo zdziwiło, bo obyło się bez płaczów i grymaszenia-po prostu padła
Wieczorem też grzecznie, bez nawet małego zająknięcia zasnęła sama w łóżeczku

Piję kawę, chłodzi mnie wentylator i jest fajnie
Fajnie, że Zosi się podobało

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Cześć dzieweczki...

mało tu teraz zaglądam, wybaczcie, nie nadrabiam nawet zbytnio... Moje dziecko postanowiło wykończyć mnie psychicznie a TŻ bardzo ochoczo jej w tym pomaga muszę się jakoś do kupy pozbierać a upał i zmęczenie mi nie pomaga...ee ledwo usiadłam już słyszę małą, obudziła się, ciekawe w jakim humorze

Buziaczki

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
no i jeszcze siedzę w domu, bo mała chciała spać.Pewnie upał ją zmęczył.
Wzięłam się za porządki.
W ten upał podłogi i łazienka i jestem cała mokra.
Ja dlatego dziś od 7 sprzątałam a i tak pot po tyłku leciał Upał niesamowity, ledwo siedzę.

Czekam aż mała się wyśpi, zjemy obiad (dokąd będą upały to tylko z parowara, żadnych nie robię) i jedziemy nad jeziorko
A teraz popijam zimną kawkę i się rozpływam. Mała śpi w samym pampersie i wiatrak u Niej chodzi. Najbardziej mi szkoda takich maluchów w ten gorąc.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 18:44   #2683
katarzynka00
Zakorzenienie

Cass a gdzie twoje jadłospisy? pytam już 3raz

biała kawa
sok z sokowirówki z jabłek, nekt. i brzoskw

serek grani,orzechy

tuńczyk z majonezem

maślanka

moja mała już śpi.Wypompowała ją gorączka.Mało je, dużo pije.Aaaa właśnie umie już pić z bidonu.Póki pić jej się chcę to bardzo zgrabnie jej idzie a potem ciągnie byle mieć w buzi i wypluwa.
Wciąż chce chodzić trzymając się za paluszek.Niby wcale się nie opiera o niego ale widocznie tak jej bezpieczniej.

Idę się opłukać i sama się na chwilę położę

Stary 2010-07-12, 18:46   #2684
mariolasl
Zakorzenienie

Widzę, że pustki dzisiaj...
U nas deszczowo i bardzo parnie, bylismy na spacerku w przerwie miedzy jedna ulewa i druga, musialam kupic cos do jedzenia dla Antosia. Udalo mi sie wyszperac fajne warzywa i troche miesa, bede pewnie jutro gotowac na zapas. Kopiłam tez kilka słoiczków typu organic z jakimiś egzotycznymi potrawami , ciekawe, czy Malutkowi będą smakować .
Jest 70% wilgotności, lało się dosłownie ze mnie,mimo, że szłam wolnym kroczkiem.
Cytat:
Nic takiego nie sugerowałam broń boże
Pisałam o sobie
Stary 2010-07-12, 21:21   #2685
Wojtusia
Zakorzenienie

dalej takie pustki.
my spedziłysmy sporo czasu na dworze. Babcia i dziadzio zajmowali się Oliwią a ja w tym czasie pieliłam ogród, zerwałam fasolkę szparagową, mniam, bedzie na jutro na obiad.
Mąż już położył Oliwkę. Idę coś mu na kolację zrobić.
Stary 2010-07-12, 22:21   #2686
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
czeko mizerię robię na jogurcie naturalnym.

Cytat:

Może jeszcze po balony się przejdziemy.Imprezka tuż tuż.
Spisałam wstępne menu.Będzie 11dosrosłych i 7dzieci.
Będą żeberka po diabelsku
Z grilla skrzydełka, kiełbaski,karkówka
2 sałatki
kawka mrożona, szampan i soki, a dla dzieci rosołek z lanymi kluseczkami, chrupki, biszkopty,owoce i jakieś soczki.

Zamówię tort ,upiekę muffinki ,mama pewnie też coś upieczei myślę że powinno starczyć...A może jeszcze desery lodowe? hmmm
Wczoraj w prognozie długoterminowej podawali że ma być tego dnia ok 26stopni, więc jest nadzieja na kąpiel dzieciaków w basenie.

Z atrakcji 2huśtawki, piaskownica, basen, 2 jeździki, 1kaczuszka, 3 piłki plażowe, zjeżdżalnia i bujaczek.Może balony będą miały powodzenie. W tle dzięcięca muzyka, jakiś tik tak czy coś
mmm brzmi smakowicie
u nas bedzie tort i deser lodowy (parfe kawowo -waniliowe)
potem do kosciolka , a wieczorem grill i mieska -udka,szaszlyki,karczek,pi ers ,kielbaski,
jakies salatki i marynaty do wodeczki

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Najbardziej mi szkoda takich maluchów w ten gorąc.
mi tez

Cytat:

Wciąż chce chodzić trzymając się za paluszek.Niby wcale się nie opiera o niego ale widocznie tak jej bezpieczniej.
u nas to samo
smialo moglaby juz sama smigac ale jeszcze sie boi

Cytat:
Mąż już położył Oliwkę. Idę coś mu na kolację zrobić.
dobrze sie ma twoj malz
u nas to raczej odwrotnie malz mnie obsluguje ale nie zajmuje sie mala to przynajmniej go wykorzystuje i wszystko dla mnie robi

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-12, 22:59   #2687
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

dobrze sie ma twoj malz
u nas to raczej odwrotnie malz mnie obsluguje ale nie zajmuje sie mala to przynajmniej go wykorzystuje i wszystko dla mnie robi
hehe, moj czasami kolacje zrobi bądź śniadanie, ale raczej nic wykwintnego. jakieś tosty, jajecznica czy coś w tym stylu, ale nie narzekam. Dobre i to

kiedy Unholy wraca? brakuje mi jej tu.

hej Sylka

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-07-12 o 23:00
Stary 2010-07-12, 23:18   #2688
sylka79
Wtajemniczenie

Cześć mamisie
Nareszcie wróciłamNie wiem kiedy zrobili mi neta,bo w środę wyjechałam do rodziców i wróciłam dopiero dzisiaj.Mąż we wtorek pojechał na delegację,wróci dopiero za tydzień.Damian był u moich rodziców,więc spakowaliśmy z Bartoszkiem manatki i pojechaliśmy do nich no i tęskniło mi się troszkę za starszym synusiem.
Trochę odetchnęłampodładow ałam baterie,chociaż przy Bartoszku ciężko i dziś wróciłam z moimi skarbkami do domu(szkoda tylko że męża nie ma )
Bartosz chce tylko chodzić,chodzić i jeszcze raz chodzić-oczywiście za rękę,sam zrobi parę kroczków i jeszcze zdarzają się upadki na pupsko.
Po za tym na tych upałach znowu gorzej u nas z jedzeniem,ale za to dużo pije,myślę że jak się trochę ochłodzi to wróci Bartoszkowi apetyt.
Przyznaję bez bicia,że raczej nie nadrobię 30 stronwięc jeżeli działo się coś o czym powinnam wiedzieć,to poproszę o informację

Odezwę się jutro.
Spokojnej nocki

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
hehe, moj czasami kolacje zrobi bądź śniadanie, ale raczej nic wykwintnego. jakieś tosty, jajecznica czy coś w tym stylu, ale nie narzekam. Dobre i to

kiedy Unholy wraca? brakuje mi jej tu.

hej Sylka

Cześć Wojtusia i za razem Dobranoc
Dzisiaj już nie mam mocy

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-07-12 o 23:16
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 05:58   #2689
katarzynka00
Zakorzenienie

hejka, jestem już z kawką.
Co dzień niby pamiętam że nie powinno się ciepłej w taki upał a dalej sobie robię.Następna będzie mrożona.

Myślałam że Svi zajrzy. Wczoraj rozmawiałyśmy i miała mieć net

Wczoraj wróciłam ze spaceru o północy i smażyłam mięso...i bez tego w domu miałam 30stopni.
Krótki sen miałam, ale intensywny.Zdążyłam się zregenerować.

Stary 2010-07-13, 08:17   #2690
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

witam sie z zielona herbtka
dzisiaj idziemy z Wercia na ploty do mojej przyjaciolki -mysle ze mala sie zabawi z 3 letnia Kinga

hej Sylkasuper ze odpoczelas troche

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-13, 08:20   #2691
p4w
Zakorzenienie

dziewczyny jak mam podobny problem co morska

zmarł mój dziadek i pogrzeb jest w czwartek i nie wiem co zrobić...
małż ze mną będzie mógł pojechać dopiero w piątek, więc mogłabym pojechać sama pociągiem - ja nigdy nie prowadziłam samochodu przez taką daleką drogę i to jeszcze w taką pogodę (ze Szczecina na Warmię)

oczywiście w czwartek i piątek mam dyżur w gabinecie, więc jestem sama...na dodatek są pacjenci przekładani już raz tydzień temu z powodu wyjazdu innej pacjentki, która potrzebowała pilnej dłuższej wizyty, a dwóch z nich wyjeżdża na wakacje i chcieli skończyć wszystko przed wyjazdem

i nie wiem czy rzucać wszystko czy pojechać w piątek tuż po pogrzebie, czy pojechać na przełomie miesiąca, bo wtedy planowaliśmy i tak pojechać do mojej rodziny...

poradźcie coś bo już nie wiem co robić

moja mam mówi, zebyśmy się nie wybierali z Tomkiem w taki upał, zebym przyjechała sama, ale małż powiedział ze mnie nie puści pociągiem... nie wiem czy stawiać sprawę na ostrzu noża czy nie...

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-07-13 o 08:21
Stary 2010-07-13, 08:30   #2692
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

u naskolejny dzień upałów
wczoraj Bartosz odważył się wejść do basenu oczywiście co go zwabiło? ... stokrotki pływajace w wodzie

siedział chyba godzine i się pluskał ... ehhh ale miałam ochotę wskoczyć do niego szkoda, ze basen mały

W niedzielę byliśmy nad rzeką,.ale woda była ziiimna i Bartosz ledwie zamoczył stópki

Czwórki iiiiidą ... mały marudzi ... a dzisiaj od rana próbuje powiedzieć tata, ale wychodzi mu tapa plapa, i takie różne kombinacje

No to lecę daćmałemu kaszkę i do babci muszę zawieźć słoiki bo będziemy ogórki kisić ... ooo i wody do basenu trzeba nalać, zeby się zagrzała ...

Przygotowania do roczku trwają, a raczej plany na kartce
Imprezę robimy dopeiro 24 lipca więc jeszcze troszke czasu jest

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 08:33   #2693
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Cześć mamisie
Nareszcie wróciłamNie wiem kiedy zrobili mi neta,bo w środę wyjechałam do rodziców i wróciłam dopiero dzisiaj.Mąż we wtorek pojechał na delegację,wróci dopiero za tydzień.Damian był u moich rodziców,więc spakowaliśmy z Bartoszkiem manatki i pojechaliśmy do nich no i tęskniło mi się troszkę za starszym synusiem.
Trochę odetchnęłampodładow ałam baterie,chociaż przy Bartoszku ciężko i dziś wróciłam z moimi skarbkami do domu(szkoda tylko że męża nie ma )
Bartosz chce tylko chodzić,chodzić i jeszcze raz chodzić-oczywiście za rękę,sam zrobi parę kroczków i jeszcze zdarzają się upadki na pupsko.
Po za tym na tych upałach znowu gorzej u nas z jedzeniem,ale za to dużo pije,myślę że jak się trochę ochłodzi to wróci Bartoszkowi apetyt.
Przyznaję bez bicia,że raczej nie nadrobię 30 stronwięc jeżeli działo się coś o czym powinnam wiedzieć,to poproszę o informację

Odezwę się jutro.
Spokojnej nocki
Witaj

Kasiu fajne menu
U nas też roczek się zbliża, ale na razie o tym nie myślę. Trudno przewidzieć tak na miesiąc do przodu pogodę, więc nie wie, czy w domu, czu u teściów w ogródku... Zobaczymy.

Anulla Będzie lepiej, zobaczysz.

Jakoś nie chce mi sie pisać... Niby mam chłodek w pracy, ale generalnie chyba mój organizm spowolnił kilka razy, bo czuję się jakas otępiała i nic mi sie nie chce. Dobrych nocek (czytaj: spokojnego zasypiania) ciąg dalszy Dzisiaj Zosia obudziła się o 5.15, dostała mleko i odłożyliśmy ją do łóżeczka, po czym zasnęła sama Jeszcze parę dni temu było to nie do pomyślenia. Jak wychodziłam to spała

Miramej nie było wczoraj też... Coś pustki, pustki...

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-13, 08:51   #2694
mariolasl
Zakorzenienie

Hej

p4w współczuję bardzo . Trzymaj się jakoś
Chyba nie targałabym dziecka w takie upały, ale jak jest opcja, abyś pojechała sama pociągiem, to pojechałabym. Pociągi nie są aż takie niebezpieczne, szczególnie pierwsza klasa. Swego czasu jeździłam sporo i spędzałam w nich ponad 7 godzin w jedną stronę To oczywiście moja opinia, sama do dziś przezywam, że nie mogłam być na pogrzebie dziadka

Sylka, witaj , fajnie, że jesteś i świetnie, że odpoczęłaś.

Za mną niespecjalna noc. Znowu mam zapalenie ucha, pół nocy spędziłam na kanapie w salonie, bo nie chciałam budzić chłopaków. A jeszcze mam dziś szkolenie w pracy , na którym muszę być, bo jest organizowane głównie z mojego powodu . W pracy sytuacja fatalna, mnóstwo osób na zwolnieniu i nie ma komu pracować, sama niedawno miałam L4 i nie chcę znowu brać, bo będą się czepiać. Już sama nie wiem, co robić , jutro przejdę się do lekarza znowu, bo coś mi te aktualne antybiotyki zbytnio nie pomagają
Pogoda u nas niespecjalna, pochmurnie, deszczowo i bardzo wilgotno. Mały z krótką przerwą na wodę (nieczęsto już mu się to zdarza) spał do 7.30 , a zazwczja przed 6 już jesteśmy na nogach.
Stary 2010-07-13, 09:06   #2695
angy
Zakorzenienie

dubel

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
dziewczyny jak mam podobny problem co morska

zmarł mój dziadek i pogrzeb jest w czwartek i nie wiem co zrobić...
małż ze mną będzie mógł pojechać dopiero w piątek, więc mogłabym pojechać sama pociągiem - ja nigdy nie prowadziłam samochodu przez taką daleką drogę i to jeszcze w taką pogodę (ze Szczecina na Warmię)

oczywiście w czwartek i piątek mam dyżur w gabinecie, więc jestem sama...na dodatek są pacjenci przekładani już raz tydzień temu z powodu wyjazdu innej pacjentki, która potrzebowała pilnej dłuższej wizyty, a dwóch z nich wyjeżdża na wakacje i chcieli skończyć wszystko przed wyjazdem

i nie wiem czy rzucać wszystko czy pojechać w piątek tuż po pogrzebie, czy pojechać na przełomie miesiąca, bo wtedy planowaliśmy i tak pojechać do mojej rodziny...

poradźcie coś bo już nie wiem co robić

moja mam mówi, zebyśmy się nie wybierali z Tomkiem w taki upał, zebym przyjechała sama, ale małż powiedział ze mnie nie puści pociągiem... nie wiem czy stawiać sprawę na ostrzu noża czy nie...
Współczuję bardzo
No ja bym jednak chyba nie pojechała-z Tomkiem na pewno, a sama też raczej nie... Pojechałabym na przełomie miesiąca tak jak planowaliście.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry

u naskolejny dzień upałów
wczoraj Bartosz odważył się wejść do basenu oczywiście co go zwabiło? ... stokrotki pływajace w wodzie

siedział chyba godzine i się pluskał ... ehhh ale miałam ochotę wskoczyć do niego szkoda, ze basen mały

W niedzielę byliśmy nad rzeką,.ale woda była ziiimna i Bartosz ledwie zamoczył stópki

Czwórki iiiiidą ... mały marudzi ... a dzisiaj od rana próbuje powiedzieć tata, ale wychodzi mu tapa plapa, i takie różne kombinacje

No to lecę daćmałemu kaszkę i do babci muszę zawieźć słoiki bo będziemy ogórki kisić ... ooo i wody do basenu trzeba nalać, zeby się zagrzała ...

Przygotowania do roczku trwają, a raczej plany na kartce
Imprezę robimy dopeiro 24 lipca więc jeszcze troszke czasu jest
Fajnie mają dzieciaczki z tymi basenami. Ja tez chcę

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Hej

Za mną niespecjalna noc. Znowu mam zapalenie ucha, pół nocy spędziłam na kanapie w salonie, bo nie chciałam budzić chłopaków. A jeszcze mam dziś szkolenie w pracy , na którym muszę być, bo jest organizowane głównie z mojego powodu . W pracy sytuacja fatalna, mnóstwo osób na zwolnieniu i nie ma komu pracować, sama niedawno miałam L4 i nie chcę znowu brać, bo będą się czepiać. Już sama nie wiem, co robić , jutro przejdę się do lekarza znowu, bo coś mi te aktualne antybiotyki zbytnio nie pomagają
Pogoda u nas niespecjalna, pochmurnie, deszczowo i bardzo wilgotno. Mały z krótką przerwą na wodę (nieczęsto już mu się to zdarza) spał do 7.30 , a zazwczja przed 6 już jesteśmy na nogach.
Biedaku
Zapalenie ucha z tego co wiem to bolesna sprawa, więc współczuję po trzykroć.
A u nas ani jednej chmurki, jak w Grecji normalnie.
Zosia tez spała do 7.30

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-07-13 o 09:00
Stary 2010-07-13, 09:07   #2696
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

upał u nas niemiłosierny od rana, poszłam z małą na spacer to już przed 7 musiałyśmy zbierać się do domu bo grzało strasznie

U mnie jako tako, Matynka trochę mi odpuściła TŻ wręcz odwrotnie ale do tego już się przyzwyczaiłam.

Z nowości to szczęka zazębiona w ilości perełek sześciu

Przyszła wczoraj sukienka jaka zamówiłam Martysi na roczek, jestem bardzo zadowolona, dokładnie taka jaką chciałam

p4w, morska współczuję bardzo, sama nie wiem co doradzić...

mariolko dbaj o siebie kochana...

Kasiu, Cass, mogę do waszej dietki się przyłączyć?? Potrzebuje mobilizacji, mam jeszcze 3 tygodnie do roczku małej to jak się sprężę akurat zdążę zrzucić te ostatnie 1,5 kg

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-07-13 o 09:16
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 09:08   #2697
angy
Zakorzenienie

znowu dubel
coś z internetem mi sie dzieje

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-07-13 o 09:13
Stary 2010-07-13, 09:14   #2698
Karolinak82
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Wróciłam po dłuższej, wakacyjnej przerwie

Ciężko wracać, ale cóż szara rzeczywistość czekała za rogiem

A nad morzem....super, ekstra, pięknie, słonecznie (momentami aż za bardzo), cieplutko...i tak bym mogła pisać i pisać
W niedzielę dojechaliśmy, dom w którym mieszkaliśmy piękny, nowiutki (podawałam już namiary, ale teraz mogę z czystym sumieniem polecić), na pewno za rok (jak się uda) trafimy tam znowu...przed domem huśtawka, pchacze, rowerki, kaczuszka taka klapiaca nóżkami (któraś Mama wklejała link na all)...do tego grill...wieczorami było gdzie posiedzieć, w cieniu by odpocząc od skwaru Mała na punkcie rowerów oszalała...ciągle wchodziła na jeden z nich i chciała żeby ją wozić tam mogłam ją puścić samą, bez obawy że coś jej się stanie siedziałam tylko na hamaku i obserwowałam co kombinuje

Podróż Zu zniosła dzielnie...pod koniec drogi troszkę marudziła, ale było naprawdę dobrze
W pierwszy dzień jak poszliśmy nad morze to Zu troszkę się bała, ale wystarczyła chwila i już biegała do wody, bawiła się w piachu, zaczepiała wszystkich i rzucała na parawany a na spacerach jak coś jadła i akurat ktoś przechodził, to wyciągała edzonko z buzi i wielki uśmiech do wszystkich...no niemożliwa była (jest)

Z nowości...Zu nauczyła się sama wchodzić i schodzić z łóżka...przy schodzeniu wystarczyło powiedzieć "bam" i obracała się tyłem, wystawiała jedną nóżkę, później drugą i delikatnie schodziła...ani razu nie spadła (zresztą Mama asekurowała wiec nie byłoby takiej opcji) Poza tym wyszedł "Nam" trzeci ząbek wiec już mamy dwie jedynki na dole plus prawa jedynka na górze
Z nowych słówek...wszystko nad morzem było "duła" albo "duduła"...jeszcze dochodzę do tego co to może oznaczać ...ale najfajniej jest jak Zu zaczyna pyskować po swojemu...powtórzyć się tego nie da No i stwierdziłam że moja córka pewnie tancerką zostanie...jak tylko słyszała gdzieś muzykę to stawała i tańczyła...wszyscy tylko na nią patrzyli i się śmiali że ledwie ją widać a takie wrażenie robi

Ojjj mogłabym tak opowiadać i opowiadać...ale komu będzie się to chciało czytać

P.S. Wrzuciłam zdjecie do galerii...z moich zabaw photoshopem Zdjęcia z wakacji dodam wieczorkiem

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-07-13 o 09:19
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 09:15   #2699
p4w
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za rady
małż obiecał, ze spróbuje w pracy załatwić wolne od czwartku i wtedy ja spróbowałabym u siebie jakoś poprzesuwać... może na dziś albo jutro uda mi się wszystko przesunąć...

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-13, 09:25   #2700
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Wróciłam po dłuższej, wakacyjnej przerwie
.....
Witaj
Ekstra, że Wam się pobyt udał. A gdzie byliście konkretnie?
No i gratuluję 3 ząbka rzecz jasna

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości