|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
libra777, jakie przystojniaki
A konik super - aż wspomnienia się uruchomiły bo też taki miałam...Asiulka, Twoja gwiazdka świeci i błyszczy ![]() Baobabek, to tak jak u mnie, niby została stwierdzona ta skaza, ale nie wiem czy ją ma nadal, Mimo że nie jadłam mleka i wszystkiego co chociaż koło mleka stało przez prawie 3 miesiące to i tak lekką wysypkę miał na twarzy. Ostatnio zaczęłam sobie podjadać jakieś mleczne przekąski typu lody lbo serek homogenizowany. A wysypka na buzi się nie zmienia, teraz też potówki się uaktywniły... ale się nie dziwie, taka pogoda. Jak Twój Kuba pije tą herbatkę, to może mój też zacznie... A kupię, spróbuję, a jak nie to sama wypiję ![]() Asiulek, z tego co mi wiadomo to taka konsystencja kupki na mleku modyfikowanym to normalka, mój siostrzeniec był na butli dwa dni i taką własnie robił, zbitą, suchą, lekko zielonkawą. Zazdraszczam, że Twoja mała tak długi śpi, Kuba to od 8 nie śpi i tak codziennie, robi sobie 2 krótkie drzemki ok 11 i ok 13 po 30 min, a później po 17 śpi trochę na dworze, ale oczywiście nie dłużej niż godzinę.Darusia, w Mrzeżynie jest taki fajny pensjonat u Anny, warunki są bardzo dobre i jest dość tanio, bo z tego co kojarzę to w tamtym roku płaciliśmy około 45 zł. A pokoje naprawdę fajne, jest czysto, kobitka dba o pensjonat, co chwilę remonty, wymiana mebli itp. Pokoj oczywiście z łózkiem małżenskim, łazienka, tv, radio, kuchnia do dyspozycji dla wszystkich, jest duzą i przestronna, do tego duży taras, miejsce na grille i tym podobne, a i jak trzeba to są łóżeczka dla maluchów I przede wszystkim atmosfera jest super, babka jest nieziemska. My za rok na pewno tam będziemy jechać ![]() Mrowak, Kobito, odpocznij, nigdzie nie jedź jak nie trzeba ![]() Drcron, Ty ze swoją pociechą to nie masz nudno ![]() A ja sama w domu, teściu wziął małego n spacer. Początkowo jak to zaproponował to od razu odmówiłam bo za gorąco, ale przemyślałam sprawę i stwierdziłam że w parku w cieniu Małemu będzie przyjemniej niż w domu. Więc powiedzmy że mam chwilę dla siebie... Ale biorę się za mycie okien bo usyfione z kurzu farby itp... |
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
1. moja mala wróżka zębuszka
2. śmieszka
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
ślicznotka
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek mi tez sie bardzo podoba Jastarnia przez kilka lat jezdzilam tam na wakacje ze znajomymi idealne miejsce na rodzinny kilkunasto dniowy wypad
Darusia ja poleca jeszcze grzybowo ewentualnie gory nasze czyli Karpacz i okolice
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. My mamy rodzinę w centrum Polski i teście w górach miezkają. Jeździmy tam często i na urlop też się tam wybiermy. 2-2,5 h od domu więc mała się nie umęczy tak bardzo. Cisza jest tam taka że aż ją słychać.Co do chrzcin to już zdecydowałaś w co ubierzesz malucha ?
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
w Mrzeżynie było super
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Nakarmiłam swojego niejadka. Wypiła 90ml mleka w całe 40 min.
.
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Plmadzia ja mam rodzinke w bialowiezy jak bylam dzieckiem to cale lato tam spedzalam u babci
uwielbialam te klimaty i zubry chodzace po drodze miodzio a babcia moja mieszkala w Grabowcu a rodzinke mam w Hajnówce grabowcu grabarce i nurzec stacja
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak wogóle to kiedyś koleżanka w pracy trochę się zajmowała horoskopami i astrologią i zawsze powtarzała, ze to jacy jesteśmy nie zalezy tylko od znaku. Ważne są godzina urodzenia, dzień tygodnia, faza księżyca i jeszcze kilka innych czynników.
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Pop jak moja nie chce jesc to ja mowie jedz bo tatus ci cycusia zabierze i wtedy wcina az sapie
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad 1 - ale, że o co chodzi? ![]() ad 2 - trzeba Cię będzie odschizować jakoś ad 3 - super- my wyjeżdżamy dopiero 16-go sierpnia a będzie miał Cię kto podrzucić z młodą (+/- TZ ) do Konina czy jakoś inaczej będziemy kombinować?PoP, ależ oczywiście-jesteś niezawodna jak....bąki po grochówce (się mi jakoś skojarzyło no wlasnie chodzi o to, ze ja dzisiaj zaraz wsiadam za kolko i to z TZ i mloda-musimy pozalatwiac mieszkaniowe sprawy-trzymajcie kciuki
|
|
#463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to rodzina ogromna, jak doliczyć od strony mojej mamy 3 ciotki i wójka, jeszcze strona teścia, to niewiem ile, a mój ojciec z rodziny jedynaków. Do tej pory nie znam całej rodziny tz-ta ![]() A co do ubranka na chrzciny to właśnie licytuję, jak dobrze pójdzie to niedługo pokażę ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Normalnie już mi odbija, mózg się przegrzewa, idę wziąść zimny prysznic i nie zamierzam się wycierać ręcznikiem
|
|
|
#464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę, jak ja bym moja niunię ubierała w takie cuda to na pewno nie zoabczyłabym uśmiechu na jej twarzy- wrecz przeciwnie- ona nie znosi ubierania a już w szczególności zakladania czegoś przez glowe- dramat...
Cytat:
![]() Cytat:
a co do tz to myślę, że moze raczej "-" (czyt.minus) ?? się zobaczy
|
|
#465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). W Miechowicach mieszkamy 5 min od lasu i jak dla mnie teraz to najlepsza dzielnica w mieście. Jest gdzie zrobić zakupy, przychodnie są 3 (albo i więcej) apteki no i ten las, który jest dla nas wybawieniem w te upały---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Bym zapomniała
, lekarka kazała mi od dzisiaj małego dokarmiać np jabuszkiem, więc Gerberka zakupiłam i na próbę mu dałam żeby zobaczyć czy też będzie pluł dalej niż widział tak jak to starszy robił, a ten mój 14 tyg synek szamał aż mu się uszy trzęsły. Więc tak myślę że może też mu zacznę dawać niewielkie ilości kaszek i zupek, bo widać że mleko z cyca pycha, ale inne smaki też ważne
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie nasza Izumi
Już nas nie lubi ??
|
#468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ślinianki jej pracują i nie umie jeszcze połykac tego wszystkiego Cytat:
Zabrałam się z rana za pranie wszystkich kołder skoro upał taki mała kima mały też chwila spokoju przynajmniej Darusiaa - a koniecznie nad morze ? Mogę wam polecić jeszcze lucień jest jezioro , domki najczęsciej i tanio jak barszcz ![]() Koło gostynina wygoogluj sobie czasami tam na weekendy jexdzimy bo jest blisko---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektóre kobiety nie zdaja sobie sprawy jakie to niebezpieczne
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety... ale oczko roieje nadal masaże nie pomagaja więc na pewno bedzie to płukanie kanalika 5 sierpnia... Dziewczyny od wczoraj u mnie w domu jest remont MEGA REMONT.. prawie nie mamy łazienki, został kibelek i prysznic ale i tgeo nie bedzie, dobrze że zrobilismy Wc na dworzu w dobudówce mąz hydraulik to i moze prysznic podłączy na czas remontu. kuchnia juz rozebrana przeniesiona na korytarz bo tylko ten nie bedzie lupany, znaczy bedzie ale w najmniejszych ilościach... sciany juz wybite i całe ogrzewanie rury i grzejnikijuz zdemontowane .. bo bedzie wszystko nowe.. możecie sobie tylko wyobrazic! Wczoraj ok 189 znowu nabasen poszłysmy do tesciowej michasia dostała strój od przyszłego chrzesnego papmersy do pływania kupiłam i zadowolona pływała z mamusia. PoP basen świetny!!! Madzia pomysł z grilem na chrzciny świetny no i zazdraszczam!!! j Machaj jaka lasencja wtym stroju!!1 Drcronku a co to za stój Julci? Asia a twoja gwiazda jak ąłdnie butle trzyma .. hihi moja tez tak potrafi ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- https://mamotoja.pl/niemowle_pielegn...ykul,7268.html BARDZO CIEKAWY ARTYKUŁ A że niemowląt nie smarowac filtrami nie wiedziałam... dobrze ze dopiero kilka razy smarowałam.. i chyba mam dobry krem bo sie nie wchłania
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
je jak chce co 1- 1,5 h po 40 /50 ml, a normalnie je tylko rano dzis idziemy na szczepienie ciekawa jestem ile waży bo przy takim jedzeniu napewno nie przytył za wiele---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- madziwnia szczerze wspóczuje zadymy związanej z remontem zeby tylko szybko się uwineli
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
jedziemy do Mielna co prawda pod koniec sierpnia ale jedziemy.
Powiem wam ze cena zbila nas z nog a pokoje ladne i zadbane. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Pani nam policzyla 20 zl za dobe za pokoj! bo uznala ze to juz jak wrzesien i po sezonie;D a jedziemy tutaj: http://www.mielno.e-wczasy.com.pl/Pensjonaty,691 ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- ania nigdy sie nie skladalo albo z braku funduszu albo pracowalam jakos dorywczo na czarno i ciagle cos albo tz nie mial urlopu i ooo;/
|
|
#474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wprawdzie nie gotowaliśmy obiadów na wakacjach, ale miło móc zrobić śniadanko, kawkę, herbatkę na miejscu. Właściciele prowadzą wędzarnię, są przesympatyczni. Chociaż nie lubię jeździć kilka razy w to samo miejsce, TZ namawia mnie, żebyśmy pojechali tam znowu, ze względu na super warunki dla rodzin z dziećmi. A do Mielna można się przejść spacerkiem np. plażą.Jesli zdecydujemy się tam znów wybrać, może się któregoś dnia spotkamy. TZma urlop w drugiej połowie sierpnia.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam kilka pesymistek ale Ty kładziesz wszystkich na łopatki
|
|
#476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam miedzyzdroje ale nie znalezlismy nic fajnego ponizej 60 zl za osobe
|
|
#478 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Widac ze upały wszystkie na wizazu siedzą
![]() Dziewczyny dzisiaj bylo u nas cos nowego-mianowicie synuś mi zwrócił mleczko na twarz ![]() wogole jest dzisiaj dziwny marudzi strasznie walczylam zeby mu mleczka nie dac bo on chce jest co 1,5h o 11 zjadl duzo(chyba)ulal 2 razy co sie u juz nie zdarzalo,piciu jest be,ale jest 1-0 dla niego bo chcialam zeby wytrzymal do 13 ale o 12,30 odpuscilam wzial pare łykow i usnął,musze wymyslec jakis patent na usypianie jego bo co bedzie jak mnie nie bedzie?on tylko przy cycku chce zasypiac.macie jakis pomysl moze?smoczek odpada. Ferrou no wlasnie ja tez bym nie zasnela nie przykryta niczym. Cytat:
Cytat:
no nie wierze,Ty mnie zawsze zaskakujesz on jest chyba naprawde starszyCytat:
![]() a my w sobote wyjeżdżamy pod Kielce do mojej babci-juz sie nie moge doczekac,Pop Ty tam jeździsz,jeździlas moze do Sielpi? a od następnego poniedziałku do pracy
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-07-13 o 11:58 |
|||
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Moja niunia śpi już prawie 6 godzin z przerwami na picie i jedzenie
![]() A pozytywne rzeczy też widzę w mojej Werci i o nich tez często piszę. (Np. że ładnie je) A to, że nie lubi się ubierać... to prawda wiec mam pisać że lubi? Pesymistką jestem- to fakt, ale nie moze być na świecie samych optymistów... (a szkoda )
|
#480 | ||||
|
Zakorzenienie
|
znaki zodiaku dziela się na trygony do których przynależą po trzy znaki i znaki z jednego trygonu najczęściej znajduja wspólny język , czyzby jakis byczek się trafił
? albo byczyca dodam ,że kobieta byk to całkiem inna niż facet z pod byka kobieta to taka cicha woda udaje niewiniątko a jak się odwrócisz to ci pazury wbije![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój to bije łyzkę jak mu sie uda tak nie chce jeść , na butelką nie powiem cieszy się ale więcej niz 120-150 nie wypije |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

A konik super - aż wspomnienia się uruchomiły bo też taki miałam...
lbo serek homogenizowany. A wysypka na buzi się nie zmienia, teraz też potówki się uaktywniły... ale się nie dziwie, taka pogoda. 
i tak codziennie, robi sobie 2 krótkie drzemki ok 11 i ok 13 po 30 min, a później po 17 śpi trochę na dworze, ale oczywiście nie dłużej niż godzinę.

.
) do Konina czy jakoś inaczej będziemy kombinować?

ja mieszkałam przy rynku... i bardzo lubiłam spacerować po parku... z reszta nie tylko... jakoś mi się Bytom spodobał... może i jest bardzo zaniedbany (przynajmniej okolice rynku) ale na swój urok... ciężko mi było wracać do domu...
). W Miechowicach mieszkamy 5 min od lasu i jak dla mnie teraz to najlepsza dzielnica w mieście. Jest gdzie zrobić zakupy, przychodnie są 3 (albo i więcej) apteki no i ten las, który jest dla nas wybawieniem w te upały
, lekarka kazała mi od dzisiaj małego dokarmiać np jabuszkiem, więc Gerberka zakupiłam i na próbę mu dałam żeby zobaczyć czy też będzie pluł dalej niż widział tak jak to starszy robił, a ten mój 14 tyg synek szamał aż mu się uszy trzęsły. Więc tak myślę że może też mu zacznę dawać niewielkie ilości kaszek i zupek, bo widać że mleko z cyca pycha, ale inne smaki też ważne
je jak chce co 1- 1,5 h po 40 /50 ml, a normalnie je tylko rano dzis idziemy na szczepienie ciekawa jestem ile waży bo przy takim jedzeniu napewno nie przytył za wiele