Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-13, 09:49   #481
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

luteiny mam teraz nie brać bo to jak wiadomo na podtrzymanie ciąży, mam to odłożyć i jakby coś się działo to dopiero zadzwonić i brać, a wiem ,że będzie dobrze

wiem ,że niektórym przepisują giny różne leki na podtrzymanie , nie wiem moim zdaniem natura i tak zrobi swoje...tfu tfu ...

mam brać tylko ten kwas foliowy a witaminy to mam w owocach

i powiedział,że jak dużo przytyje to dowiem się jaki z niego złośliwiec

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 09:52   #482
Natka3008
Rozeznanie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

A ja w niedzielę strasznie się wystraszyłam. Jak już wcześniej pisałam byłam już u ginekologa 6 lipca i stwierdził 5 tc. Następna wizyta 29 lipca, chyba, że coś się będzie działo. Jest to moja pierwsza ciąża i jestem trochę zielona, a wystraszyłam się małej czerwonek plamki, którą zobaczyłam w niedzielę na bieliźnie. Tak się wystraszyłam, że nawet nie umiałam wybrać numeru telefonu do gin, zrobił to mój mąż. Ginekolog powiedział, że to normalne w pierwszych tygodniach ciąży, w poniedziałek było w miarę spokojnie, oprócz małych upławów, ale boję się chodzić do toalety. A wy jak sądzicie?
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 09:56   #483
Montii
Zakorzenienie

nie bój się, ja też miałam taką kropkę jak hm nie wiem , pół małego paznokcia? też się bałam,ale gin mnie uspokoił powiedział ,ze cokolwiek by się działo mam do niego dzwonić a nie po necie szperać !! bo ile sie naczytałam ho ho .. bedzie dobrze nie stresuj sie

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 10:02   #484
monia_d
Raczkowanie

Witam. W niedziele robiony test wskazał dwie kreseczki. Drugi tydzień ciąży, według ginekologa. Muszę poczekać jeszcze 2-3 tygodnie, żeby zrobić USG i badanie krwi. Mam nadzieje, że będzie wszystko ok. Strasznie boli mnie brzuch, zazwyczaj wieczorami. To jest taki ból jak w czasie okresu, czytałam, że to normalne na początku, ale ten ból czasami jest naprawdę bardzo mocny

Ciąża nieplanowana, choć oboje z mężem bardzo chcieliśmy mieć dzieci, ale dopiero za parę lat. Po pierwszych godzinach szoku teraz jesteśmy szczęśliwi.

Według kalkulatora ciążowego nasze bobo przyszło by na świat ok 17 marca.

Pozdrawiam przyszłe mamy.
monia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 10:05   #485
Jok3r
Zadomowienie

Plamienia zdarzają się gdy jajeczko się zagnieżdża i to jest normalne. Jeśli miałabyś plamienia takie jak przed okresem czyli pomarańczowe upławy itp to wtedy szybko do gine. Bratowa tak miała i okazało się, że kosmówka się jej nie chciała przykleić i poszła leżeć do szpitala. Wtedy właśnie dostawała Luteinę na podtrzymanie.

Monti, a nie kazał Ci żadnych witamin brać? Mój od razu mi powiedział co brać czyli Prenatal, bo to jest taka skoncentrowana multiwitamina w tabletkach. Jest tam tez kwas foliowy, wiec nie muszę brać dodatkowo, a dziecko zasysa z nas wszystko, wiec wydaje mi się, że takie witaminy z samych tylko owoców czy warzyw to za mało. Zresztą od nadmiaru owoców możesz dostać cukrzycy jak moja bratowa. Poszła na badania glukozą i okazało się, że ma za dużo cukru i nie wolno jej już wcinać tak owoców na umór. Pod koniec ciąży nie wolno np truskawek jeść, bo mogą uczulić dziecko i urodzi się z alergią. Wiesz takie witaminy nie zaszkodzą bankowo, a mogą pomóc, wiec ja bym się upewniła czy aby na pewno nie masz ich brać. I dziwne trochę, że kazał Ci kupić Luteine mimo, że nie musisz jej brać.

Monia te bóle są normalne, bo oznaczają, że macica rośnie Maluszek w ten sposób daje znać o sobie hehe.

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2010-07-13 o 10:08
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 10:09   #486
Natka3008
Rozeznanie

Internet to fajne źródło informacji, ale czasami napędza człowiekowi więcej obaw, niż jest dla niego pożyteczne.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 10:16   #487
Jok3r
Zadomowienie

Moim źródłem jest bratowa, która jest w 6 m-cu. Przekopała już multum informacji, jest w stałym kontakcie z gine i zadaje mnóstwo pytań.

Monti bratowa mi mówi, że u niej na forum są laski, które właśnie tez nie brały żadnych witamin i teraz maja niedobory żelaza czy magnezu itp. Wiec chyba jednak warto brać witaminki. Nie zaszkodzą, a pomogą

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2010-07-13 o 10:45
Stary 2010-07-13, 10:56   #488
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Monti i Natka ja mialam plamienia 3 dni przed spodizewana @ taka rozwidniona jakby krew i mala kropke na papierze w toalecie pozniej w dniu spodizewanej znow podczas s..a w toalecie i tak jescze 2 dni po spoidzewanej tez w po zalatwianiu wowczas zroibialm ta bete i wyszlo186 a lekarz stwierdidzl ze jestem w ciazy i przepisal duphaston 2x1 narazie biore do USG tylko boli meni w okolicy jajnika ale nie tka jak na @ tylko tak jakby ktos tam mi wiericil
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 11:10   #489
Jok3r
Zadomowienie

Dufaston to na te plamienia, bo bratowa też go dostała, a jajnik boli, bo dzidzia układa się, albo pod lewym, albo prawym i ciągnie z niego żółtko czy jakoś tak. Tak mi lekarz na usg tłumaczył i ja mam np malucha pod prawym jajnikiem i to właśnie prawy mnie czasem kuje.
Stary 2010-07-13, 11:25   #490
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

no wlasnie mnie tez prawy psrtyka kłuje wierci i czasami ot tak mocno ze boje sie ze sie odkleja zarodek od sicanki macicy obym dotrwala do wtorku i do tego USG co moze cos mi rozjasni
Stary 2010-07-13, 11:40   #491
Jok3r
Zadomowienie

Przed usg bałam się, że to wcale nie ciąża, albo, że zarodek jest pusty, albo, że to ciąża pozamaciczna. I nie martwicie się jeśli nie będzie słychać serca, bo każdy maluch rozwija się we własnym tempie i to, że akurat w dniu usg nie słychać serduszka to nie znaczy, że coś jest nie halo, bo serduszko może się ujawnić następnego dnia. Ja serduszka tez nie usłyszała, ale poza tym wszystko było ok no nie licząc tego mięśniaka. Samo badanie było dziwne troszkę, bo pierwsze usg robi się dopochwowo. I co prawda tego hmm penisa lekarz nie wkłada głęboko, bo ledwo co tam go wsunie, ale wierci nim nie miłosiernie, żeby obejrzeć cala macice. I pamiętajcie, żeby się wysikać przed wizyta, bo nawet parę kropel może później uciskać i bratowa mało się nie posikała na tej kozetce. Wydawało się jej, że wcale się jej nie chce siku, a jak zaczął jej tam naciskać to nagle okazało się , że jednak coś tam jest i lekarz siś śmiał, że chyba się Pani siku chce.

Zadam Wam dość kontrowersyjne pytanie. Mianowicie nie raz i nie dwa spotykałam się w filmach z sytuacją gdzie życie mamy i dziecka było zagrożone i mąż musiał wybierać czy ratować żonę czy dziecko. Co byście zrobiły?

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2010-07-13 o 11:48
Stary 2010-07-13, 11:54   #492
Tity
Zakorzenienie

Ja może jestem egoistką, ale nie chciałabym umierać z powodu ciąży :P Mąż też by raczej nie chciał mnie uśmiercić. A jeśli nie byłoby potem możliwości urodzenia dziecka, to potem byśmy adoptowali może. Moim zdaniem sensem życia nie jest sam fakt wydania potomka na świat, ale obdarzanie jakiejś istoty miłością. Co z tego, że upieczemy ciasto jak nie będzie miał go potem zjeść

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-07-13 o 11:56
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 11:58   #493
Jok3r
Zadomowienie

My też z mężem uważamy, że dziecko może pojawić się później, lub można adoptować, a tak zostanie sam tata pogrążony w żałobie i dziecko bez matki.
Stary 2010-07-13, 12:25   #494
bosti
Zadomowienie

dziewczyny co to za pesymistyczne tematy nie myślcie o takich rzeczach
ja się od wczoraj nie najlepiej czuję - upał i remont źle na mnie wpływają
miałam iśc wczoraj do lekarza na pierwszą wizytę, ale nie umiałam się zwlec z łóżka, głowa mnie wciąż trochę boli

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 12:28   #495
Jok3r
Zadomowienie

To było pytanie z ciekawości, bo zawsze mnie zastanawiało dlaczego w filmach ludki wybierają właśnie życie dziecka.
Stary 2010-07-13, 12:32   #496
iga32
Przyczajenie

GG do iga32

Witam wiosenne MAMUŚKI
Ostatnią @ miałam 16 czerwca, test robiłam 8 lipca i wyszły dwie kreseczki)). Poczekam jeszcze kilka dni i do gina pójdę. Mam nadzieję, że się ptwierdzi i fasolka już jest i bedę miała z Wami wspólne tematy.
Pozdrawiam
iga32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 12:50   #497
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iga32 Pokaż wiadomość
Witam wiosenne MAMUŚKI
Ostatnią @ miałam 16 czerwca, test robiłam 8 lipca i wyszły dwie kreseczki)). Poczekam jeszcze kilka dni i do gina pójdę. Mam nadzieję, że się ptwierdzi i fasolka już jest i bedę miała z Wami wspólne tematy.
Pozdrawiam
Serdeczne gratulacje!!! Widzę,że jest nas tutaj coraz więcej Jak się czujecie,kobitki?
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 12:59   #498
Jok3r
Zadomowienie

Gdyby nie katar byłoby super.
Stary 2010-07-13, 13:05   #499
olsza29
Przyczajenie

mnie dręczy tylko okropna senność, mało tego dzisiaj jestem pierwszy dzień bez kofeiny bo przeczytałam, że nie powinno się pić kawy tylko zbożową, więc ją kupiłam i cierpie cały czas w pracy na brak koncentracji, czuję,że chyba głowa spadnie mi na biurko a wy jak dziewczyny, pijecie kawę? w sumie to i tak zawsze piłam rozpuszczalną z mlekiem więc może nie byłoby to takie szodliwe????
olsza29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 13:15   #500
iga32
Przyczajenie

GG do iga32

U mnie to jeszcze nic potwierdzonego w 100% , ale zaobserwowałam już u siebie wyostrzone powonienie i mdłości.
iga32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 13:18   #501
MAGiALENA
Zakorzenienie

a ja dzisiaj chyba zaczynam odczuwać mdłości...

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 13:19   #502
87czarna
Zakorzenienie

Ja odstawiłam kawę,wraz z widokiem dwóch kreseczek na teście i przyznam,że pierwsze dni nie należały do latwych...teraz o niej całkowicie zapomniałam i jakoś funkconuje Radziłabym wystrzegać się kawy,bo jakby nie było to kofeina.

Ja osobiście nadal odczuwam zawroty glowy-raz mniejsze,raz większe. Senna też jestem,ale nie kładę się w ciągu dnia..jedynie szybciej wieczorem zasypiam. Bóle brzucha już powoli ustepują,ale niestety cierpię na okropne bóle głowy(podobne do migreny ;/ ) i brzuch mam wywalony,jakbym była co najmniej w trzecim miesiącu ciąży! :P Wspominałam tez dziewczynom,że miałam kilka dni temy lekkie plamienie-na całe szczeście było tylko raz i więcej krwi już nie zobaczyłam

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj chyba zaczynam odczuwać mdłości...
Który to tydzień?
Stary 2010-07-13, 13:22   #503
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Który to tydzień?
szósty.

Stary 2010-07-13, 13:24   #504
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
szósty.

Liczysz od ostaniej miesiączki? Czasem już sama nie wiem,jak do tego podejść?
Stary 2010-07-13, 13:25   #505
Jok3r
Zadomowienie

Węch to ja mam jak pies gończy hehe, smak też mi się zmienił, bo wszystko wydaje się mało doprawione. Jeśli chodzi o kawę to mój gine powiedział, że bardzo słabą można spokojnie pić. Ja pije można powiedzieć mleko z kawa rozpuszczalna, wiec czasem sobie wypiję, bo w te upały jakoś nie chce mi się pic gorących trunków.
Stary 2010-07-13, 13:32   #506
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Liczysz od ostaniej miesiączki?
tak.

Stary 2010-07-13, 13:35   #507
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Luteina to na podtrzymanie tz taki jakby wspomagacz coby się ciąża dobrze rozwijała. Ja dostałam witaminki. I doigrałam się, siedziałam w przeciągu i teraz mam takie kichanie,że chyba z jutrzejszych badań lipton. i to z własnej głupoty. Jak rozwinie mi się z tego jakieś chorubsko to się chyba powieszę, bo przy takim upale chyba najgorszą kara jest chorowanie.
Oj to przesrane w takich upałach chorować, walcz, żeby nic się nie rozwinęło

Cytat:
Napisane przez olsza29 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, własnie też nie wiem co z tym becikowym, wiem, że trzeba być pod opieką lekarza od bardzo wczesnych tygodni i wtedy chyba on wydaje zaświadczenie.

Martwi mnie jednak jedna sprawa: ja mam skłonności do opryszczki na ustach i strasznie się martwie, że akurat mi się przydarzy w ciązy a już nie daj boże w pierwszym trymestrze? czy macie też taką skłonność i obawy?
Jak lekarz przed 10 tyg. założy Ci kartę ciąży to masz czarno na białym, że byłaś pod kontrolą i z wypisaniem zaświadczenia wtedy nie powinno być żadnego problemu

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
A ja w niedzielę strasznie się wystraszyłam. Jak już wcześniej pisałam byłam już u ginekologa 6 lipca i stwierdził 5 tc. Następna wizyta 29 lipca, chyba, że coś się będzie działo. Jest to moja pierwsza ciąża i jestem trochę zielona, a wystraszyłam się małej czerwonek plamki, którą zobaczyłam w niedzielę na bieliźnie. Tak się wystraszyłam, że nawet nie umiałam wybrać numeru telefonu do gin, zrobił to mój mąż. Ginekolog powiedział, że to normalne w pierwszych tygodniach ciąży, w poniedziałek było w miarę spokojnie, oprócz małych upławów, ale boję się chodzić do toalety. A wy jak sądzicie?
W ciąży najniebezpieczniejsza jest żywa jasna krew, jeśli pojawi się niewiele brunatnej to nic złego zwłaszcza na początku to normalne. Dla pewności zawsze warto skontaktować się z ginem, żeby się nie denerwować

Cytat:
Napisane przez monia_d Pokaż wiadomość
Witam. W niedziele robiony test wskazał dwie kreseczki. Drugi tydzień ciąży, według ginekologa. Muszę poczekać jeszcze 2-3 tygodnie, żeby zrobić USG i badanie krwi. Mam nadzieje, że będzie wszystko ok. Strasznie boli mnie brzuch, zazwyczaj wieczorami. To jest taki ból jak w czasie okresu, czytałam, że to normalne na początku, ale ten ból czasami jest naprawdę bardzo mocny
Gratuluję i witaj w Naszych skromnych progach

Cytat:
Plamienia zdarzają się gdy jajeczko się zagnieżdża i to jest normalne. Jeśli miałabyś plamienia takie jak przed okresem czyli pomarańczowe upławy itp to wtedy szybko do gine. Bratowa tak miała i okazało się, że kosmówka się jej nie chciała przykleić i poszła leżeć do szpitala. Wtedy właśnie dostawała Luteinę na podtrzymanie.

Monti, a nie kazał Ci żadnych witamin brać? Mój od razu mi powiedział co brać czyli Prenatal, bo to jest taka skoncentrowana multiwitamina w tabletkach. Jest tam tez kwas foliowy, wiec nie muszę brać dodatkowo, a dziecko zasysa z nas wszystko, wiec wydaje mi się, że takie witaminy z samych tylko owoców czy warzyw to za mało. Zresztą od nadmiaru owoców możesz dostać cukrzycy jak moja bratowa. Poszła na badania glukozą i okazało się, że ma za dużo cukru i nie wolno jej już wcinać tak owoców na umór. Pod koniec ciąży nie wolno np truskawek jeść, bo mogą uczulić dziecko i urodzi się z alergią. Wiesz takie witaminy nie zaszkodzą bankowo, a mogą pomóc, wiec ja bym się upewniła czy aby na pewno nie masz ich brać. I dziwne trochę, że kazał Ci kupić Luteine mimo, że nie musisz jej brać.
Z luteiną czy duphastonem to jest tak, że jak zacznie się brać to trzeba brać do 12 a czasem do 16 tyg. ciąży a potem pomału zmniejszać dawkę. Ponieważ to jest progesteron czyli hormon który jest odpowiedzialny za podtrzymanie ciąży i jeśli nastąpi nagły jego spadek w organizmie to może on zachować się różnie słyszałam nawet o przypadkach poronienia. Ja w pierwszej ciąży brałam a teraz nie

Cytat:
Monti bratowa mi mówi, że u niej na forum są laski, które właśnie tez nie brały żadnych witamin i teraz maja niedobory żelaza czy magnezu itp. Wiec chyba jednak warto brać witaminki. Nie zaszkodzą, a pomogą
Z tymi witaminkami to się nie zgodzę, to, że się je bierze nie oznacza, że nie będzie się miało anemii i niskiej hemoglobiny. Całą ciąże łykałam witaminki a i tak pod koniec miałam taką anemię, że hoho. Jeśli spada hemoglobina lekarz powinien zastosować specjalne preparaty z żelazem czy w przypadku skurczy z magnezem do 36 tyg. a witaminy niewiele mają tu do rzeczy.

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Monti i Natka ja mialam plamienia 3 dni przed spodizewana @ taka rozwidniona jakby krew i mala kropke na papierze w toalecie pozniej w dniu spodizewanej znow podczas s..a w toalecie i tak jescze 2 dni po spoidzewanej tez w po zalatwianiu wowczas zroibialm ta bete i wyszlo186 a lekarz stwierdidzl ze jestem w ciazy i przepisal duphaston 2x1 narazie biore do USG tylko boli meni w okolicy jajnika ale nie tka jak na @ tylko tak jakby ktos tam mi wiericil
Też tak miałam w pierwszej ciąży takie ukłucia jakby szpilką. Teraz tego nie mam tylko senna jestem bardzo

Cytat:
Zadam Wam dość kontrowersyjne pytanie. Mianowicie nie raz i nie dwa spotykałam się w filmach z sytuacją gdzie życie mamy i dziecka było zagrożone i mąż musiał wybierać czy ratować żonę czy dziecko. Co byście zrobiły?
Mam już jedno dziecko i na pewno nie zostawiłabym mojej córci na resztę życia bez mamy. Nie mogłabym patrzeć jak dorasta może to brutalne ale nie pozbawiłabym siebie życia jestem tu na ziemi komuś bardzo potrzebna.

Cytat:
Napisane przez iga32 Pokaż wiadomość
Witam wiosenne MAMUŚKI
Pozdrawiam
Witaj

Cytat:
Napisane przez olsza29 Pokaż wiadomość
mnie dręczy tylko okropna senność, mało tego dzisiaj jestem pierwszy dzień bez kofeiny bo przeczytałam, że nie powinno się pić kawy tylko zbożową, więc ją kupiłam i cierpie cały czas w pracy na brak koncentracji, czuję,że chyba głowa spadnie mi na biurko a wy jak dziewczyny, pijecie kawę? w sumie to i tak zawsze piłam rozpuszczalną z mlekiem więc może nie byłoby to takie szodliwe????
Ja nie piję już kawy od ponad 2 lat, można jakoś wytrzymać. Przed ciążą przestałam potem wiadomo ciąża, karmienie i kolejna ciąża. Zresztą ja cały czas karmię doi mnie jedno dziecię i drugie tylko każde z innej strony

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 13:48   #508
Jok3r
Zadomowienie

Z tymi witaminkami to się nie zgodzę, to, że się je bierze nie oznacza, że nie będzie się miało anemii i niskiej hemoglobiny. Całą ciąże łykałam witaminki a i tak pod koniec miałam taką anemię, że hoho. Jeśli spada hemoglobina lekarz powinien zastosować specjalne preparaty z żelazem czy w przypadku skurczy z magnezem do 36 tyg. a witaminy niewiele mają tu do rzeczy.

Wiesz no jak masz anemie to wiadomo, że zwykłe witaminy nie pomogą, ale jeśli wszystko jest ok to nie widzę problemu, żeby tych witamin nie brać. Zawsze to jakoś pomaga i na pewno w jakimś stopniu uzupełnia braki w organizmie. Ja brałam zwykłe Centrum przed ciążą i jak odstawiłam to od razu pokazały mi się plamki na paznokciach. Zaczęłam brać Prenatal i plamki zniknęły. Poza tym skoro lekarze każą brać to widać coś w tym jest.
Stary 2010-07-13, 13:50   #509
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz no jak masz anemie to wiadomo, że zwykłe witaminy nie pomogą, ale jeśli wszystko jest ok to nie widzę problemu, żeby tych witamin nie brać. Zawsze to jakoś pomaga i na pewno w jakimś stopniu uzupełnia braki w organizmie. Ja brałam zwykłe Centrum przed ciążą i jak odstawiłam to od razu pokazały mi się plamki na paznokciach. Zaczęłam brać Prenatal i plamki zniknęły. Poza tym skoro lekarze każą brać to widać coś w tym jest.
Ale ja nigdzie nie napisałam, że witaminek lepiej nie brać. Zgadzam się z tym, że nie zaszkodzą a mogą pomóc natomiast nie wyeliminują niskiej hemoglobiny i anemii. I na pewno ich nie branie nie wywoła spadku żelaza

Ale mnie naszła ochota na fasolkę szparagową, mniam chyba przespaceruję się do kuchni póki córa śpi . Nie mam wcale apetytu i już schudłam więc trzeba korzystać jak pojawia się na coś ochota

Edytowane przez *kaalinaa*
Czas edycji: 2010-07-13 o 13:56
*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 13:58   #510
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

dziewczyny ledwo zyje
przeszlam si eod skepu po jedzonko i sie zmeczylam mimo iz jak na moje zdolnosci to szlam strasnzie wolno i sklep mam 200m od pracy
a do tego nei wiem co bym zjalda z jednej storny nie jestem glodna lekkie nudnosci i nie mam jakeigos spejcalnego glodu czy cisnienia na jedzieni z drugiej storny wlasnie przez te nudnosic zacyzna mi nawet czasami burczec w brzuchu i jak cos jem to dwa kesy i juz nie smakuje najchetenij to wlasnie bym jadla jakise dobrze doprawione rzeczy a i jeszcze mam straszne pragnienie ale to moze prze upaly a niekoniecznie przez ciaze
neich juz beidze wtorek pryzszlego tyg !!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości