|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wielbicielki Piękna X
|
|
|
|
#4292 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę teraz zaliczę od razu dzisiejszą porcję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale co innego jeden komentarz, a co innego najazd na osobę/całokształt
|
|
#4293 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja tam staram się nikogo nie obgadywać. Nie powiem, że czasem mi się nie zdarza ale zazwyczaj jak mi coś w kimś nie pasuje to po prostu mówię o tym tej osobie. Nie chcę się później komuś tłumaczyć z tego co powiedziałam bo zazwyczaj jak to dochodzi do obgadywanej osoby to jest jeszcze kilkanaście razy przekręcone i z bzdurki robi się duży problem
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- A ćwiczysz jeden program, czy dwa od razu?
|
|
#4294 | |
|
Moderator
|
Cytat:
świetne podejście
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam się
tylko nie wiem teraz czy wybrać tą biologię czy pedagogikę ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- jeden
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4297 |
|
Wtajemniczenie
|
zyskowa gratulacje
Edytowane przez jalouse Czas edycji: 2010-07-13 o 14:44 |
|
|
|
#4298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4299 |
|
Wtajemniczenie
|
Zyś to super teraz musisz się zastanowić co wybrać, i też mogę Ci poradzić, że zanim się zdecydujesz zobacz sobie, jak jest taka możliwość, jakie przedmioty byś miała. A u mnie leje, a wraz z deszczem przyszedł okres
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4302 |
|
Wtajemniczenie
|
To jesteśmy w tej samej grupie @ ![]() Tamtą książkę o facetach oddałam bo przeczytałam z 40 stron i w ogóle mnie nie wciągnęła. A dziś wypożyczyłam jakąś nową książkę z 2009 roku o dziewczynie która walczy z anoreksją - K. Otwinowska, A. Mazur ,,dieta(nie) życia". „Dieta (nie) życia” autorstwa Karoliny Otwinowskiej i Agnieszki Mazur to relacja z życia pełnego walki z chorobą, jaką jest anoreksja. Bitwę tę toczy sama Karolina, nastoletnia dziewczyna, która przez dziesięć lat, aż po dziś dzień zmaga się z kompleksami z dzieciństwa, które wpędziły ją w tę, trudną do przezwyciężenia, chorobę. Książka nie ma formy pamiętnika lub dziennika, ale napisana jest w podobny sposób, bowiem opisuje życie dziewczyny od początku jej zmagań z anoreksją, zawierając opisy jej powstania i przebiegu, który momentami jest naprawdę dramatyczny. Karolina, z pozoru normalna dziewczyna, tak naprawdę okazuje się być pełną kompleksów nastolatką, która swoje myśli zaprząta tylko i wyłącznie sporządzaniem schematów posiłków, zawartością energetyczną poszczególnych produktów i czasem ich konsumpcji. Tak właśnie zaczyna się jej obsesja na punkcie jedzenia. Chcąc pozbyć się rzekomej nadwagi Karolina obsesyjnie poświęca się w przygotowywanie posiłków, które sprawiają, że z dnia na dzień Karoliny jest coraz mniej. Kiedy trafia do szpitala psychiatrycznego po raz pierwszy, pewna jest tego, że uda jej się wrócić do jej poprzedniego życia, kiedy to jedzenie nie sprawiało jej żadnych problemów. Jednak rzeczywistość daje jej zupełnie inny obraz tego, co czeka ją po wyjściu ze szpitala. Jej choroba, którą czule nazywa przyjaciółką, okazuje się silniejsza od lekarzy, przyjaciół, rodziców i co najważniejsze, niej samej. Wojna z anoreksją została rozpoczęta, czasem udawało się wygrać Karolinie, czasami chorobie – tylko, jaki będzie końcowy wynik tych zmagań? Kto wygra? „Dieta (nie) życia” jest swoistym apelem Karoliny Otwinowskiej do osób, które mają styczność z anoreksją (same są chore, lub mają chorą osobę w rodzinie lub gronie najbliższych) by zwracać uwagę na wszelki szczegóły i symptomy choroby, by jak najwcześniej wyciągnąć pomocną dłoń, by zaatakować anoreksję. Wyciągając najintymniejsze szczegóły swojego życia Karolina chciała przestrzec wszystkich przed brutalną rzeczywistością, jaka otacza wszystkie anorektyczki. Choć sama nie jest zdrowa chce pomóc wszystkim innym, którzy sami nie potrafią prosić o pomoc dla siebie. Uważam, że książka ta jest naprawdę wspaniała. W wielu momentach jest wstrząsająca - nie mogłam sobie nigdy wyobrazić, że tak strasznie wyglądają zmagania z chorobą, która jest silniejsza od nas. W wielu momentach pełna byłam wzruszenia, takich chwil również nie brakuje w tej książce. Pozwala ona nam na spojrzenie na anoreksję oczyma chorej, co z pewnością zmienia nasze poglądy na ten temat. Polecam osobom, które mają styczność z chorobą, tak samo jak tym, które tej styczności nie mają. Naprawdę warto.
Edytowane przez marta 85 Czas edycji: 2010-07-13 o 16:34 |
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marta ja nie mogę tej książki u mnie znależć
|
|
|
|
|
#4304 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ją znalazłam przez przypadek, nawet nie wiedziałam, ze taka książka się ukazała
|
#4305 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4306 |
|
Wtajemniczenie
|
Też u mnie grzmiała i się błyskało, na szczęście jechałam wtedy autobusem, a jak wysiadłam to już było słoneczko
![]() Idę poczytać do łóżeczka a wraz ze mną ogórki kiszone
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie super pogoda, popijam zimny koktajl bananowy
|
|
|
|
#4308 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wode z cytrynką i czekam na swojego tż
|
#4309 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja kończę pić kawusię
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wróciłam z roweru i jestem tak padnięta, że dzisiaj już będę tylko odpoczywać
|
|
|
|
|
#4313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie dlatego, że jest nudna,(wręcz przeciwnie super się czyta) ale byłam tak zmęczona ![]() teraz jem zupkę ser ziołach a potem zrobię hamburgery jeny, czemu ja od takiego jedzenia nie tyję
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Też idę sobie zrobić coś do jedzenia i pewnie poczytam jakąś książkę
|
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj pytalam się o te silownie
i się okazalo, że mogę sobie wybrać w ogole co ja chcę ćwiczyć ![]() To jest dostępne aerobic aqua aerobic basen indoor cycling fitness gimnastyka grota solna jacuzzi joga klub aktywnej mamy łaźnia nauka sztuk walki nauka tańca pilates sauna ścianka wspinaczkowa siłownia spinning squash nordic-walking Zastanawiam się nad pilatesem albo nauką tańca (taniec brzucha) ![]() Omg.... Tam też jest strip dance Edytowane przez neheszta Czas edycji: 2010-07-13 o 19:05 |
|
|
|
#4316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem z tego oddalonego 30km od Częstochowy O ten chodzi, czy jest jeszcze jakiś inny Myszków?
Edytowane przez madziamic Czas edycji: 2010-07-13 o 18:58 |
|
|
|
|
#4317 |
|
Wtajemniczenie
|
neheszta a moge zapytać gdzie pracujesz?
Fajnie, że możecie korzystać z takich atrakcji. Zachęca do zatrudniania się
|
|
|
|
#4318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
Co tu taka cisza dzisiaj?
![]() Właśnie skończyłam ćwiczyć
|
|
#4320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(nie wiem jaka jest pogoda w PL)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

A Ty poćwiczyłaś wczoraj pupkę? Bo jak nie to będzie 

świetne podejście

teraz musisz się zastanowić co wybrać, i też mogę Ci poradzić, że zanim się zdecydujesz zobacz sobie, jak jest taka możliwość, jakie przedmioty byś miała. 

jeny, czemu ja od takiego jedzenia nie tyję