|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1051 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki odcieñ rudo¶ci?
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 284
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
Naturalnie mam bardzo ciemne, prawie czarne w³osy, od kilku miesiêcy farbujê na rudo, ró¿nymi farbami. W³osy mam bardzo zniszczone. Chcê mieæ miedziano rudy, marchewkowy kolor, mogê to osi±gn±æ henn±? Czego mogê siê spodziewaæ na moich w³osach po u¿yciu henny?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
Istnieje co¶ takiego jak fryzjer-farbowanie w domu,nie zawsze przynosi zamierzony efekt.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Cytat:
...facet Ciê rzuci³ dla Rudej?? Wspó³czujê... ![]()
![]() |
#1055 |
Przyczajenie
|
Mój facet woli blondynki,naturalne tak ja ja.Rude w³osy s± ³adne je¶li s± NATURALNE
I NIE S¡ FARBOWANE. |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Rozeznanie
|
A po czym poznajesz, ¿e kolor jest naturalny?
#1057 |
Przyczajenie
|
Moja znajoma jest naturalnie ruda i to widaæ-ma piegi,jasne oczy i ja¶niutkie brwi.Naturalne rude w³osy BARDZO rzadko maj± intensywny pomarañczowy kolor.Tu taki przyk³ad.
naturalna To naprawdê widoczne na pierwszy rzut oka.Zreszt±,autorka tematu pyta o farbê do w³osów-wiêc raczej jej w³osy nie s± naturalnie rude.Ta jest farbowana(ale ³adna laska z niej) Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-07-13 o 16:30 Powód: post pod postem/korzystaj z opcji edycji i multicytowania. |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Cytat:
ScarlettWoman20 -> to widocznie nie jest w±tek dla ciebie. Je¶li nie masz do powiedzenia nic o farbowaniu w³osów, to zamilknij proszê. Swoje uwielbienie dla w³osów naturalnych mo¿esz wyraziæ w odpowiednim w±tku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wrêcz przeciwnie. Mam w rodzinie wiele rudzielców i du¿a ilo¶æ piegów w³a¶nie idzie w parze z intensywn± rudo¶ci± lub kasztanow± rudo¶ci±. Poza tym wywody o NATURALNYCH w³osach mnie bawi±, bo s± infantylne w Twoim wykonaniu. W³osów na nogach i pod pachami te¿ nie depilujesz, bo Twój facet woli NATURALNE?? ![]() Po to s± farby, ¿eby z nich korzystaæ. Nie ¿yjemy w ¶redniowieczu. Zauwa¿y³a¶?
![]() |
#1060 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 726
|
Zabawne, ja tez lubie blondynki , sama przez baaardzo dlugi czas bylam blondynka, ale pofarbowalam sie na rudo, (ponownie, nosilam rude wlosy kilka lat temu, jak nie bylo tej mody na rudosci) i na pewno teraz szybko nie zmienie koloru wlosow, od razu mam wiecej energii w takich plomiennych wlosach. A jesli chodzi o reakcje otoczenia, to sa BARDZO entuzjastyczne, ze fajnie, ze swietny kolor, etc. Nikt mi jeszcze nie zasugerowal, ze mam pomaranczowe straki
![]() A propos moich wczesniejszych wypowiedzi, goraco polecam plomiennego feniksa, kolor jest BOSKI! Musialam jednak farbowac ponownie, po uprzednim rozjasnieniu, zmieszalam farbe pol na pol z odzywka (gloria) i nie zniszczyly mi sie wloski, a kolor jest swietny i naprawde lepiej sie w nim czuje i lepiej do mnie pasuje , mimo tego ze jest sztuczny ![]() a dla odswiezenia uzywam szamponetek delii i jest super. nie wiecie moze , gdzie moge znalezc te oslawione szamponetki marion, bo tez bym chciala wyprobowac ![]()
#1061 |
Przyczajenie
|
Ale czemu wszyscy na RUDO?Kiedy¶ ten kolor by³ niepowtarzalny i wyj±tkowy,teraz wiêkszo¶æ kobiet z mojej uczelni ma rude w³osy.I tylko po³owie w nich NAPRAWDÊ do twarzy.Wszyscy maj± takie parcie na ten rudy.Kiedy¶ lubi³am ten kolor,ale jak widzê co 2 farbowan± na marchewê,to rêce za³amuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A to niestety prawda, nie ka¿demu w tym kolorze ³adnie. Jednak Twój pierwszy post by³ trochê nie na miejscu, bo wrzucanie wszystkich do jednego wora jest delikatnie mówi±c dziecinne. Ja nie zauwa¿y³am wysypu rudow³osych (poza tym w±tkiem oczywi¶cie ![]()
![]() |
#1063 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 726
|
Aha, ale w czym jest problem?
Blondynk± jest co druga dziewczyna na mojej uczelni. Uczelnia powa¿na, du¿a, z tradycj±, dziewczyny bardzo inteligentne. I co, w zwi±zku z tym, ¿e wiêkszo¶æ to blondynki, to powinnam reagowaæ alergicznie i dawaæ upust mojemu krytykanctwu i chêci zmieniania ¶wiata pod siebie? Daj spokój.
#1064 |
Konto usuniête
|
Przede wszystkim to nie WSZYSCY na rudo. S± te¿ w±tki o w³osach br±zowych, blond czarnych... ScarlettWoman20 dlaczego uwziê³a¶ siê w³asnie na ten?
U mnie na uczelni jest bardzo ma³o rudych dziewnych, na moim roku teraz by³y 3, z czego 2 tylko przez jaki¶ czas. Ogólnie widzê o wiele wiêcej dziewczyn pofarbowanych na ciemno ni¿ na rudo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Moderator
Wiadomo¶ci: 6 269
|
ScarlettWoman20 no tak wakacje sie zaczely
![]() Prosze o zakonczenie tej dyskusji,uzytkowniczka däzy tylko zeby siac prowokacjä. Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-07-13 o 16:28 ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego u¿ytkownika na forum. Jak za³o¿yæ tak± reklamê? (klik!) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1066 |
Przyczajenie
|
Nie poruszê wiêcej tego tematu.Gdzie¶ w tym temacieczyta³am ¿e radzi³y¶cie komu¶ kto ma farbowane w³osy na ciemno by u¿y³ rozja¶niacza.Zawsze my¶la³am ¿e tylko naturalne w³osy da siê potraktowaæ rozja¶niaczem.To mo¿liwe w ogóle?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Konto usuniête
|
Kiedy¶ kole¿anka poprosi³a mnie o na³o¿enie rozja¶niacza na w³osy pofarbowane na ciemny br±z - zero efektu. Tak¿e chyba to prawda, ¿e farbowane ciemnow³ose nie mog± za bardzo liczyæ na rozja¶niacz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 648
|
Cytat:
To siê nazywa ¶ci±ganie koloru albo modyfikacja. Pewnie, ¿e nie wyjdzie Ci wtedy blond, ale rozja¶ni ciemn± farbê ¿eby mo¿na na³o¿yæ jasniejszy kolor o jakie¶ 2 tony. Gdyby daæ ja¶niejsz± farbê na ciemn± wyjd± ³adnie odrosty tak jak na pude³ku, a d³ugo¶ci ciemne. ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;20652037]Kiedy¶ kole¿anka poprosi³a mnie o na³o¿enie rozja¶niacza na w³osy pofarbowane na ciemny br±z - zero efektu. Tak¿e chyba to prawda, ¿e farbowane ciemnow³ose nie mog± za bardzo liczyæ na rozja¶niacz.[/QUOTE] Oj, to chyba kiepski rozja¶niacz, albo co¶ by³o nie tak zrobione. Ja ¶ci±ga³am raz ciemny br±z do karmelku, a raz do z³otego blondu.
![]() |
#1069 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
Cytat:
na pierwszym zdjeciu jest moj naturalny kolor, farbuje na takie jakie mam ochotê, w tym marchewkê. zawsze fascynowala mnie ta ¯A£OSNA agresja tzw. naturalnych mysich blondynek, wyja¶nisz mi sk±d siê to w was bierze?? ![]() ![]() tak na marginesie ciemne jesienie tez bywaja i wtedy maja ciemna oprawe oczu jak ja np. ps. wybacz pisownie, ale po twoich wypowiedziach uznalam, ze nie warto sie wysilac przy pisaniu.
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1070 |
Konto usuniête
|
Mo¿liwe. Ja robi³am to pierwszy i ostatni raz. A sobie nigdy nie mia³a okazji tego zaaplikowaæ. Z tego co s³ysza³am, to po ciemnych farbach robi sie dekoloryzacjê, ale tak w³a¶ciwie nie wiem czym siê to ró¿ni od rozja¶niacza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dlatego w³a¶nie "znawcóF" tematu NATURY pozdrawiam serdecznie i jestem ubawiona do ³ez czytaj±c wypowiedzi kogo¶ kto twierdzi, ¿e na pierwszy rzut oka rozpozna naturalny kolor. Nie w dzisiejszych czasach.
![]() |
#1072 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 126
|
To ja wrócê do tematu "rudych" farb
![]() Jestem naturaln± blondynk±. Przez kilka dobrych lat farbowa³am w³osy na bardzo ciemny br±z, który w³a¶ciwie wpada³ w czarny. U¿ywa³am farb Garniera. Ostatnio przesz³am sze¶ciogodzinne ¶ci±ganie koloru i farbowanie na rudo. Kolor bardzo mi siê podoba³, ale ju¿ nastêpnego dnia by³ ja¶niejszy. Zosta³am ostrze¿ona, ¿e tak bêdzie siê dzia³o, wiêc spokojnie to przyjê³am. Szuka³am ró¿nych opinii na temat farb Chantal. Wiêkszo¶æ, z którymi siê spotka³am, by³a pozytywna. Moja znajoma równie¿ u¿ywa farb tej firmy i jest z nich zadowolona. Kupi³am farbê w kolorze tycjan i mam zamiar jej u¿yæ ![]() Mo¿e w ostatnim czasie która¶ z Was u¿ywa³a tej farby? |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Wtajemniczenie
|
no tak, agusiaki masz racjê ciê¿ko poznaæ dzisiaj kto ma "naturalne" w³osy. co do ciekawych okre¶leñ to u mnie wci±¿ przoduje stwierdzenie kolegi ze studiów, ¿e mam oczy diablicy -> chodzi³o o heterochromiê; oczywi¶cie tak¿e wyja¶nion± .... szk³ami kontatkowymi. chocia¿ to chyba nie mo¿e "przebiæ" mutanta
![]() jednak mnie i tak irytuje sk³onno¶æ niektórych ludzi do obrazania innych, opiniowania cudzego wygl±du... to w jaki sposób wyra¿amy siebie przez ubiór, bi¿uterie, makij±¿ czy kolor w³osów jest spraw± ka¿dego z nas. i , w mojej opinii, tak samo jak maj± prawo chodziæ po ulicy "naturalne blondynki" bez ¿adnego makija¿u, tak samo ma prawo ¶migaæ zakrêcona staruszka w jeansach czy farbowany marcewkowy rudzielec. obowi±zkiem innych jest zachowywanie opinii o tym czy to nam siê podoba dla siebie. wyra¿anie opinii nale¿y pozostawiæ dla okazji, w której kto¶ nas o to prosi. trzeba pamiêtaæ o tym, ¿e tak¿e nasz wygl±d mo¿e "ura¿aæ czyje¶ poczucie estetyki". sama chêtnie spróbujê t± farbê , wie która¶ z Was gdzie mogê chantal dostaæ w poznaniu??
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2010-07-13 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Zakorzenienie
|
kocham kolor rudy - matko ale ju¿ nie wiem czy on mnie kocha???
Farba wyp³ukuje siê po paru myciach, dbam o w³osy i to bardzo, regularnie podcinam, ...np koñce w³osów po prawej stronie ju¿ po pierwszym myciu s± wyp³ukane no i zawsze ró¿nica w intensywno¶ci koloru pomiêdzy odrostem i reszt± w³osów (przy odro¶cie bardzo intensywny)...zawsze u¿ywam profesjonalnych kosmetyków i farb do w³osów, ostatnio te¿ robi³am zalecan± re-pigmentacjê i nic...w³osy nie s± rude tylko z³oty blond....czy kto¶ te¿ tak ma? co robic? |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Wtajemniczenie
|
ja tak mam
![]() ![]() ![]() aa dziêkujê za recenzjê vitality , ju¿ nie kupiê w takim razie ![]() dzisiaj specjalnie z dedykacj± dla trolli zrobi³am sobie mega ogniste w³osy. zobaczê jak trwa³e bêd± teraz efekty ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
wczoraj , u¿y³am ampu³ki matrixa nawil¿aj±cej
![]() ![]() ...dziewczyny piszcie wiêcej co na mój problem z w³osami...pleaseeeeee |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=julianna-p;20653736]no tak, agusiaki masz racjê ciê¿ko poznaæ dzisiaj kto ma "naturalne" w³osy. co do ciekawych okre¶leñ to u mnie wci±¿ przoduje stwierdzenie kolegi ze studiów, ¿e mam oczy diablicy -> chodzi³o o heterochromiê; oczywi¶cie tak¿e wyja¶nion± .... szk³ami kontatkowymi. chocia¿ to chyba nie mo¿e "przebiæ" mutanta
![]() jednak mnie i tak irytuje sk³onno¶æ niektórych ludzi do obrazania innych, opiniowania cudzego wygl±du... to w jaki sposób wyra¿amy siebie przez ubiór, bi¿uterie, makij±¿ czy kolor w³osów jest spraw± ka¿dego z nas. i , w mojej opinii, tak samo jak maj± prawo chodziæ po ulicy "naturalne blondynki" bez ¿adnego makija¿u, tak samo ma prawo ¶migaæ zakrêcona staruszka w jeansach czy farbowany marcewkowy rudzielec. obowi±zkiem innych jest zachowywanie opinii o tym czy to nam siê podoba dla siebie. wyra¿anie opinii nale¿y pozostawiæ dla okazji, w której kto¶ nas o to prosi. trzeba pamiêtaæ o tym, ¿e tak¿e nasz wygl±d mo¿e "ura¿aæ czyje¶ poczucie estetyki". Jasne ¿e tak jest,ale jak dla mnie tylko osoby niedowarto¶ciowane mysz± ''wyró¿niaæ siê z t³umu''.Jak kto¶ nie dostaje tyle uwagi ile by chcia³ to na si³ê próbuje byæ niezwyk³y i oryginalny.Prawdziwe osobowo¶ci nie musz± mieæ czerwonych w³osów czy dziwacznych ciuchów by ich charakter i si³a wyrazu zosta³a zauwa¿ona.Mo¿e takie kreowanie w³asnego wygl±du na kogo¶ wyj±tkowego to rozpaczliwa próba zwrócenia na siebie uwagi.Takie jest moje zdanie-studentki psychologii-wiêc nie mówcie,¿e tak sobie gadam.Bo od 2 lat siê o tym uczê. |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Konto usuniête
|
ScarlettWoman20 my¶lê, ¿e wiêkszo¶æ tych osób, które uwa¿asz za wyró¿nione z t³umu przez niedowarto¶ciowanie wcale nie czuj± siê niedowarto¶ciowane. Po prostu co¶ w ich wygl±dzie mo¿e ci siê nie podobaæ. Pomy¶la³a¶ mo¿e o tym, ¿e farbowanie w³osów na rudo, czy za³o¿enie 'krzykliwego' stroju mo¿e byæ podyktowane na przyk³ad chêci± zmiany albo chocia¿by prostym stwierdzeniam "taka siê sobie podobam"?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
|
WIÊCEJ TOLERANCJI! ka¿dy ma prawo wyboru, i prawo do zmiany koloru w³osów, stylów mody itd..bez konieczno¶ci kompleksów - je¶li komu¶ siê nie podoba lub ma inne zdanie...owszem ma prawo do tego ale nie musi obra¿ac innych i akurat pisaæ na tym forum. Kobiety uwielbiaj± zmiany i to g³ównie dla tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Zakorzenienie
|
eeee bez sensu ta k³otnia...
wiza¿anka koniecznie chce zwrocic na siebie uwagê i nam tu zamieszania narobic- nale¿y j± zignorowac, a nie dla jej radochy jeszcze pod³apywac temat. Nikt nie naje¿d¿a³ na dziewczyny, gdy masowo farbowa³y w³osy na blond lub czerñ... dobrze, ¿e rudy ma wiele odcieni, tonacji- to nie wygl±damy wszystkie jednakowo, jak ....dziewczyny z czarnymi/br±zowymi w³osami lub tlenione na ¿ó³to niektóre blond piêkno¶ci ( bez obrazy:P ) Na marginesie, Scarlet a podczas a¿ 4 semestrów nikt Cie niczego o tolerancji nie uczy³?? ¯e ludzi nie ocenia siê po wygl±dzie? ¯e w³a¶nie indywidualistów najczê¶ciej naj³atwiej rozpoznac w t³umie? Owszem, niektorzy staraj± siê rozpaczliwie zwrócic na siebie uwagê odmienno¶ci±.... Ale cy to nie jest tak, ¿e ka¿dy z nas w jaki¶ sposob jest odmienny i oryginalny?? A farbowanie w³osów na jaskraw± czerwieñ, odmienne ubranie nie ¶wiadczy o rozpaczy, ale tak¿e o odwadze na któr± zdobywaj± siê te osoby wybijaj±c siê z t³umu, ze ¶wiadomo¶ci± masy spojrzeñ zwróconych w ich kierunku i dziwnych komentarzy ??? i nie wiem, co tu psychologia ma do rzeczy...bo nikt nie dokonuje studium przypadku na brunetkach lub blondynkach (które i tak dopad³y stereotypy). pozdrawiam Cie serdecznie, informuj±c ¿e psychologii siê uczy³am 5 lat :P
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2010-07-13 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.