Miłośniczki Zary - część III - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-13, 08:08   #1921
agueda
Raczkowanie

Dot.: Miłośniczki Zary - część III

Cytat:
Napisane przez noisekitten Pokaż wiadomość
z tego co się orientuję we Francji może byc jeszcze drożej cena z metki w euro to nie jest cena dla takich krajów jak Francja czy Niemcy - ta jest zwykle plus minus taka jak u nas. Pierwotne ceny z metek w euro to cena z Hiszpanii/Portugalii - tam faktycznie wszystko jest około 20-30% tańsze, ale to jest kraj, z którego pochodzi marka. Pewnie kwestia jakichś ulg podatkowych/ilości sklepów/niższych kosztów chociażby logistycznych etc. Inglot np. u nas jest tani a w Stanach kasują bodajże podobnie jak za kosmetyki Mac'a, czyli znacznie drożej. Co do jakości to mam porównanie z niemiecką Zarą ... i jest identycznie marna
O to w takim razie dziękuje za info Nie będę się nastawiać na jakieś szaleństwo zakupowe, skoro ceny są podobne. Aczkolwiek co do jakosci to i tak uważam, że duże firmy traktują Polskę jak kraj trzeciego świata i przysyłają do nas towar dużo gorszej jakości.

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez agusia642 Pokaż wiadomość
klientki nie patrzą generalnie na to co robią z ciuchami, brudzą podkładem rzucają na ziemię, a później dziw jak to wygląda i jeszcze rabat na to chcą
ale mi chodzi o sytuacje, kiedy np przychodzę rano do Zary i wszystko jest poukładane po poprzednim dniu, a mimo wszystko wśród pełnowartościowego towaru porozwieszane są podarte ciuchy. Skoro pracownicy segregują towar, to nie powinni ponownie wieszać towaru jeśli widać, że jest uszkodzony. Bo owszem, jakaś klientka mogła go uszkodzić i odwiesić, ale potem trzeba taki towar usunąć, a nie wywieszać go jako pełnowartościowy produkt, licząc, że ktoś nie zauważy i jednak kupi.
agueda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 08:40   #1922
hailie21
Zakorzenienie

A orientujecie się jak cenowo z Zarą i resztą Inditexu jest w Niemczech? Czy ceny są podobne czy też wyższe lub niższe niż w Polsce?

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 09:36   #1923
carmel_
Rozeznanie

Podobne
carmel_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 10:08   #1924
iwona200
Zakorzenienie

Dziewczyny orientujecie się może kiedy są dostawy w Zarze w Opolu?

Edytowane przez iwona200
Czas edycji: 2010-07-13 o 10:51
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 10:11   #1925
agusia642
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientujecie się może kiedy są dostawy w Zarze?
poniedziałek i piątek teraz
agusia642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 10:24   #1926
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agueda Pokaż wiadomość
ale mi chodzi o sytuacje, kiedy np przychodzę rano do Zary i wszystko jest poukładane po poprzednim dniu, a mimo wszystko wśród pełnowartościowego towaru porozwieszane są podarte ciuchy. Skoro pracownicy segregują towar, to nie powinni ponownie wieszać towaru jeśli widać, że jest uszkodzony. Bo owszem, jakaś klientka mogła go uszkodzić i odwiesić, ale potem trzeba taki towar usunąć, a nie wywieszać go jako pełnowartościowy produkt, licząc, że ktoś nie zauważy i jednak kupi.
Takie rzeczy albo się oddaje do naprawy (np. odpadające guziki) albo są usuwane ze sklepu, ale wierz mi, że ciężko czasem jest te rzeczy wychwycić, nie ma na to czasu, aby każdą rzecz oglądać. Pozatym niepodoba Ci się - nie kupujesz, co za problem?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Dziewczyny orientujecie się może kiedy są dostawy w Zarze?
To zależy od sklepu.. Nie wszystkie mają tak samo, w różnych częściach Polski różnie i z różną częstotliwością. Pytaj raczej o konkretne sklepy w danym mieście..
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 13:43   #1927
tajemniczyusmiech
Przyczajenie

mam pytanie nieco z innej beczki

kiedy zaczynają się mniej więcej nowe kolekcje w Zarze? , ja osobiście się już nie mogę doczekać, a wy?
tajemniczyusmiech jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 13:44   #1928
sapho16
Raczkowanie

GG do sapho16

Cytat:
Napisane przez madelajnn Pokaż wiadomość
Witam. Ja tutaj z małym pytaniem Napisałam już na wątku zakupowym, a dopiero po fakcie oświeciło mnie, że jest tu watek poświęcony samej Zarze (ach ten zmysł spostrzegawczy ).
A więc
mam na oku balerinki z Zary z naturalnej skóry. I mam problem z rozmiarem. Normalnie noszę 38 (moja dł. stopy to ok 24,3cm). Lecz w tym modelu 37 ma wkładkę 24, a 38 25cm. I tutaj pojawia się pyt: lepiej kupic 37 czy 38? Gdyby te buciki były z eko skóry to bym wzięła 38, ale skóra naturalna ma to do siebie, że się potrafi rozciągac. Błagam o pomoc

Ps. chodzi mi o model z załącznika
Ps.2. nie mam możliwości przymierzenia butow (nie mam Zary u siebie)

Mam te balerinki, kupiłam w zeszłym roku na wyprzedaży. Noszę rozmiar 41 - raczej duże 41 i większość butów zary jest na mnie za mała, a te są w porządku Co nie znaczy że rozciągają się jakoś strasznie, po prostu są elastyczne.
sapho16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 14:13   #1929
madelajnn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sapho16 Pokaż wiadomość
Mam te balerinki, kupiłam w zeszłym roku na wyprzedaży. Noszę rozmiar 41 - raczej duże 41 i większość butów zary jest na mnie za mała, a te są w porządku Co nie znaczy że rozciągają się jakoś strasznie, po prostu są elastyczne.
dzięki za odpowiedź. wezmę chyba jednak 38. lepsze już trochę za duże niż za małe
madelajnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 14:21   #1930
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
Witam. Ja tutaj z małym pytaniem Napisałam już na wątku zakupowym, a dopiero po fakcie oświeciło mnie, że jest tu watek poświęcony samej Zarze (ach ten zmysł spostrzegawczy ).
A więc mam na oku balerinki z Zary z naturalnej skóry. I mam problem z rozmiarem. Normalnie noszę 38 (moja dł. stopy to ok 24,3cm). Lecz w tym modelu 37 ma wkładkę 24, a 38 25cm. I tutaj pojawia się pyt: lepiej kupic 37 czy 38? Gdyby te buciki były z eko skóry to bym wzięła 38, ale skóra naturalna ma to do siebie, że się potrafi rozciągac. Błagam o pomoc

lepiej weź 38
Stary 2010-07-13, 14:57   #1931
iwona200
Zakorzenienie

Dowiedziałam się że u mnie w Zarze dostawy ubrań sa w poniedziałek i piątek a butów w czwartek. Jak myslicie jeśli przyjdę na otwarcie to ten nowy towar już będzie wyłozony na sklepie czy dopiero go wykładają w czasie pracy?
Stary 2010-07-13, 15:05   #1932
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
Dowiedziałam się że u mnie w Zarze dostawy ubrań sa w poniedziałek i piątek a butów w czwartek. Jak myslicie jeśli przyjdę na otwarcie to ten nowy towar już będzie wyłozony na sklepie czy dopiero go wykładają w czasie pracy?
w Krakowie to różnie bywa, część zawsze jest wyłożona, ale część wykładają w trakcie pracy

justysia171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 15:21   #1933
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
ja zazwyczaj trafiam ok południa jak dopiero wykładają i przewieszają wszystko

Cytat:
Napisane przez justysia171 Pokaż wiadomość
w Krakowie to różnie bywa, część zawsze jest wyłożona, ale część wykładają w trakcie pracy
i co Justysia, kupiłaś tę torebkę dziwnie zapinaną ?

BTW wczoraj widziałam już w nowej kolekcji kozaki ... z grubym futrem
Stary 2010-07-13, 15:33   #1934
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pronunciation Pokaż wiadomość
Idealny strój na te upały

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 15:42   #1935
tajemniczyusmiech
Przyczajenie

proszę, proszę, proszę, plisss niech ktoś mi powie kiedy mniej więcej zaczynają się nowe kolekcje, bo nie pamiętam zupełnie z tamtego roku ;> halo, halo, halo odbiór ! :brzyda l:
tajemniczyusmiech jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-13, 15:43   #1936
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pronunciation Pokaż wiadomość
ja zazwyczaj trafiam ok południa jak dopiero wykładają i przewieszają wszystko

i co Justysia, kupiłaś tę torebkę dziwnie zapinaną ?

nie
Pooglądałam dokładnie i stwierdziłam, że po 1 za droga jak na swoją wielkość i funkcjonalność, po 2 - to zapięcie to porażka, po 3 mam mln torebek i póki co nie potrzebuje kolejnej

justysia171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 15:48   #1937
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajemniczyusmiech Pokaż wiadomość
proszę, proszę, proszę, plisss niech ktoś mi powie kiedy mniej więcej zaczynają się nowe kolekcje, bo nie pamiętam zupełnie z tamtego roku ;> halo, halo, halo odbiór ! :brzyda l:
jak to nowe kolekcje?
caly czas dowożą coś z nowej kolekcji pomimo, że są wyprzedaże
cały sklep w nowej kolekcji będzie zapewne już na początku sierpnia ...
Stary 2010-07-13, 18:22   #1938
agueda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Takie rzeczy albo się oddaje do naprawy (np. odpadające guziki) albo są usuwane ze sklepu, ale wierz mi, że ciężko czasem jest te rzeczy wychwycić, nie ma na to czasu, aby każdą rzecz oglądać. Pozatym niepodoba Ci się - nie kupujesz, co za problem?
Mówię tylko jak to wygląda z perspektywy osoby kupującej. A w Zarze kupuje mimo to, ponieważ styl ubrań tam sprzedawanych idealnie trafia w mój gust i dzięki temu mogę sobie pozwolić na ciuch, który nawiązuje do aktualnych trendów modowych, nie rujnując przy okazji całkowicie portfela. Póki co, to jeszcze mnie nie stać na ciuchy od projektantów.
agueda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 18:55   #1939
Aiwlys
Raczkowanie

Cytat:
.

Czy ja wiem?
Od tygodnia w Zarze w ZT przy samym wejściu prawie, wisi śliczna niebieska tunika na którą mam ochotę, ale która jest tak rozdarta na pół, że ledwo się trzyma w jednym kawałku. Wygląda strasznie, szzcególnie wśród nowych, ładnych ubrań.
To nei jest małe uszkodzenie, tylko naderwane pół bluzki, a tydzien czasu to chyba dostatecznie długo żeby taki towar usunąć ?
I za każdym razem kiedy wchodzę i myślę, że może dorzucili nową, nacinam się na tę porwaną.
Bez sensu.

Aiwlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 18:58   #1940
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aiwlys Pokaż wiadomość
Czy ja wiem?
Od tygodnia w Zarze w ZT przy samym wejściu prawie, wisi śliczna niebieska tunika na którą mam ochotę, ale która jest tak rozdarta na pół, że ledwo się trzyma w jednym kawałku. Wygląda strasznie, szzcególnie wśród nowych, ładnych ubrań.
To nei jest małe uszkodzenie, tylko naderwane pół bluzki, a tydzien czasu to chyba dostatecznie długo żeby taki towar usunąć ?
I za każdym razem kiedy wchodzę i myślę, że może dorzucili nową, nacinam się na tę porwaną.
Bez sensu.
myślą, że może ktoś się skusi albo .. nie zauważy
Stary 2010-07-13, 19:05   #1941
iwona200
Zakorzenienie

Ja zawykle (często w Zarze) gdy coś z wyprzedaży mi się spodoba i znajduję wśród samych duzych rozmiarow moj tj. XS lub S to 5 razy ogladam czy nie ma skaz, bo to az podejrzane, ze sie ostaly Zreszta czesto sie wlasnie okazuje, że ma plame, dziure itp.
Stary 2010-07-13, 19:26   #1942
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie taki, że wyprzedaż nie równa się wystawianiu na sklep rzeczy brudnych/bez guzików/z zepsutym zamkiem/z dziurami Z tego co się orientuje, to wyprzedaże mają raczej służyć pozbyciu się rzeczy ze starej kolekcji, które się nie sprzedały. A już brak udzielania jakichkolwiek rabatów z tytułu zakupu uszkodzonych rzeczy, na dodatek z ryzykiem, że później można mieć problemy z ich zwrotem, to dla mnie jakaś kpina
Niemniej i tak będę tam kupować, bo jest to jedyny sklep, który designem trafia w mój gust Jednak ciągle się łudzę, że zmienią tą bezsensowną politykę

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 20:16   #1943
blueania
Zakorzenienie

Po dlugich poszukiwaniach udalo mi sie kupic "sochowa" kopertowke dorwalam ostatnia sztuke,ktora byla schowana na magazynie,jak dobrze,ze czasem trafia sie mila obsluga
blueania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 22:02   #1944
izabellini
Zakorzenienie

Cytat:
A więc
mam na oku balerinki z Zary z naturalnej skóry. I mam problem z rozmiarem. Normalnie noszę 38 (moja dł. stopy to ok 24,3cm). Lecz w tym modelu 37 ma wkładkę 24, a 38 25cm. I tutaj pojawia się pyt: lepiej kupic 37 czy 38? Gdyby te buciki były z eko skóry to bym wzięła 38, ale skóra naturalna ma to do siebie, że się potrafi rozciągac. Błagam o pomoc

też mam te balerinki
generalnie ich nie polecam
są jak kapcie, dziwnie się w nich chodzi, przydeptuję w nich tyły piętą
skórka jest mega miękka
noszę 36 i 37 z Zary, te akurat mam 36
mierzyłam kilka par w sklepie i każda się od siebie różniła
także możesz mieć farta i trafić w zbliżony do Twojego rozmiaru lub nie ...
powodzenia
izabellini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 10:20   #1945
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueania Pokaż wiadomość
Po dlugich poszukiwaniach udalo mi sie kupic "sochowa" kopertowke dorwalam ostatnia sztuke,ktora byla schowana na magazynie,jak dobrze,ze czasem trafia sie mila obsluga
Gratuluję Szczęściara
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 11:33   #1946
zffazoffana
Zakorzenienie

i jak macie już coś na oku z nowej kolekcji?

[reebok_c]210508[/reebok_c]
bardzo proszę o kliki
zffazoffana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 12:33   #1947
kreolkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agueda Pokaż wiadomość
A ja się na Zarze ogromnie zawiodłam... Tzn na polskiej Zarze. Ceny zawyżają potwornie w stosunku do cen europejskich, a jakość towaru na Polskę jest nieporównanie słabsza. Kupiłam spodnie z nowej kolekcji na 149 zł. Następnego dnia poszłam przymierzyć dwa inne egzemplarze tego samego modelu w tym samym rozmiarze. Pierwszy z nich był odrobinę ciaśniejszy, co mnie ucieszylo, bo te co kupiłam są trochę za luźne. Drugie natomiast były jeszcze mniejsze i dosyć rozciągliwe w przeciwieństwie do dwóch poprzednich par. Z ciekawości więc porównałam metki. Jak się okazało, dwie pary były wyprodukowane w Hiszpanii i były 100% bawełna, natomiast ta najmniejsza para była z Maroka i miała domieszkę elastanu. Jej jakość była moim zdaniem gorsza, miała krzywe szwy, a wisiała na wieszaku obok innych jako ten sam model i w tej samej cenie ;/.
Druga sprawa natomiast to cena. Odkleiłam z metki polską cenę i zobaczyłam, że cena w euro wynosi 26, co przy obecnym(dość wysokim) przeliczniku daje kwotę ok. 110 zł. Stwierdziłam więc, że polskie spodnie po wyższej cenie zwrócę, a jak będę na wakacjach we Francji to kupię taniej, a napewno będą zrobione z lepszej jakości materiału niż te w Polsce. Naprawdę nie rozumiem, czemu polska Zara dyktuje takie ceny ubrań, mających kiepską jakość i czemu ta firma urosła w Polsce to jakiegoś sklepu exclusive, którego metka jest wyznacznikiem dobrego gustu. Za granicą Zara jest tylko sieciówką z niskiej półki, gdzie i tak ubrania mają lepszej jakości.
Mam porównanie z hiszpańską Zarą (i całym Inditexem) i często zdarza się, że zakupiona rzecz ma podwójną metkę. Mianowicie po oderwaniu zewnętrznej części, pod spodem widnieje cena w euro jednak podwyższona o jakieś 20-30% - czyli cena na eksport - nie mówiąc o tym, że u nas przeliczają sobie to euro chyba po 5zł, co daje całkiem sporą różnicę w cenie
Nie wiem niestety jak jest z cenami we Francji, ale jeśli masz możliwość jechać do Hiszpanii to na pewno uda ci się kupić daną rzecz taniej
kreolkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:52   #1948
zffazoffana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kreolkaa Pokaż wiadomość
Mam porównanie z hiszpańską Zarą (i całym Inditexem) i często zdarza się, że zakupiona rzecz ma podwójną metkę. Mianowicie po oderwaniu zewnętrznej części, pod spodem widnieje cena w euro jednak podwyższona o jakieś 20-30% - czyli cena na eksport - nie mówiąc o tym, że u nas przeliczają sobie to euro chyba po 5zł, co daje całkiem sporą różnicę w cenie
Nie wiem niestety jak jest z cenami we Francji, ale jeśli masz możliwość jechać do Hiszpanii to na pewno uda ci się kupić daną rzecz taniej

we Francji też jest taniej
mniej więcej 15 - 20%

[reebok_c]210508[/reebok_c]
bardzo proszę o kliki
zffazoffana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 19:36   #1949
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zffazoffana Pokaż wiadomość
we Francji też jest taniej
mniej więcej 15 - 20%
tak, we Francji jest taniej
nie mówiąc juz o róznicach w cenach kiedy porównamy zarobki, przykładowo we Francji kelnerka zarabia 1800 euro, a sukienkę kupuje za 60 euro, u nas kelnerka zarabia 1800 zł a ta sama sukienka kosztuje 350 zł a powinna kosztować... 60 zł
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 19:37   #1950
emely
Rozeznanie

Dziewczyny czy któraś z Was będzie może na dniach w Porcie Łódź ??
emely jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości