|
|
#661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Technik farmacji -warto?
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za odpowiedzi, jakoś przeboleje ten wf
![]() A czy zajęcia są podzielone na wykłady i ćwiczenia, czy jak w szkole średniej takie normalne lekcje. Macie często kolosy/ sprawdziany, czy jest sesja na półrocze(chodzi mi o szkołę państwową) ? |
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#664 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma żadnej sesji czy czegoś takiego. Masz wystawione oceny na podstawie ocen które zdobywalas przez pół roku. Nie ma się co martwić, ta szkoła na prawdę nie jest trudna. ![]() Miałam lepsze oceny w studium niż w liceum
|
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam teraz lepsze oceny, niż w liceum czy na studiach
Może dlatego, że bardziej mi zależy a i w końcu ucze się rzeczy, które naprawdę mnie interesują
|
|
#666 |
|
Przyczajenie
|
czy uczył się ktoś albo uczy się w Policealnej Szkole Nr 1 Ochrony Zdrowia w Białymstoku??
|
|
|
|
#667 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#668 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
interesuję mnie dosłownie wszystko Jeśli któraś z Was byłaby tak miła i napisała cokolwiek o mojej (miejmy nadzieję ) przyszłej szkółce. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
A co konkretnie chcecie wiedzieć? Wtedy łatwiej będzie coś napisać.
|
|
|
|
#670 |
|
Przyczajenie
|
no ja też mam zamiar tam iść się uczyć :P
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- A na jaki kierunek idziesz?? |
|
|
|
#671 |
|
Przyczajenie
|
ja też idę na technika farmacji
|
|
|
|
#672 |
|
Przyczajenie
|
marzenkaa91 i fajnie jest nas już 3
![]() Ja np. jestem ciekawa jak dokładnie wygląda rozmowa kwalifikacyjna i czy ma ona na prawdę duży wpływ na przyjęcie? W zeszłym roku ponoć zostały utworzone dwie klasy? Czy zostali przyjęci wszyscy którzy się o to ubiegali? Nie wiem może ktoś się orientuję jak jest w tym roku, ile jest już chętnych? Interesuję mnie jeszcze w jakich godzinach odbywają się zajęcia i ogólnie jak wyglądają, a i z czystej ciekawości płeć męska stanowi pewnie niewielką część uczęszczających na ten kierunek? |
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadzwoń do sekretariatu, może Ci powiedzą ile jest chętnych. w tamtym roku było chyba ok.90. Zrobili dwie klasy, więc i tak 1/3 się nie dostała. Zajęcia są różnie,raz cały dzień, raz tylko jeden wykład po południu, innym razem jeden rano. Na tym kierunku nie ma wielu chłopaków, średnio 2. Na wykładach siedzisz i notujesz,aż Ci ręka odpada (obecność obowiązkowa). Ja jeszcze nigdy nie wypisałam tylu długopisów co tu :P Na ćwiczeniach jak to na ćwiczeniach, zajęcia praktyczne. |
|
|
|
|
#674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I faktycznie tak jest, że te przedmioty są najważniejsze?
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero w tym roku trzeba będzie kupić jedną,ale to dla własnego użytku. I faktycznie drogie,bo ta z tego co patrzyłam kosztuje w okolicach 100zł. Najważniejsza jest farmakologia bo i z niej zazwyczaj jest najwięcej pytań na egzaminie,wiedza potrzebna w aptece itp.. Na drugim miejscu plasuje się tpl
|
|
|
|
|
#676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak dokładniej to o co chodzi z tą farmakologią? Mniej więcej wiem na czym to polega .. ale mogłabym się dowiedzieć tak dokładniej? Mam nadzieję, że nie ma tam do rozwiązywania jakiś zadań typowych jak na chemii w średniej szkole... choć pewnie i takie rzeczy się przez to całe studium przewijają ... mam rację?
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nauka o lekach, grupach leków, ich mechanizmie działania, interakcjach, przeciwwskazaniach. Czyli ogólnie jak i dlaczego działają i jakie niesie to skutki. Nic się nie rozwiązuje. A z jakimiś zadaniami to spotkałam się tylko na analizie leków,ale to raczej pisanie reakcji itp. Nie wiem jak będzie na drugim roku.
|
|
|
|
|
#678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ciężko jest wyciągnąć na średnią co najmniej 4,75? No bo też można mieć chyba pasek jak w średniej na podobnej zasadzie?
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwszym roku nawet świadectw nie ma. Są indeksy,w nich mamy oceny końcowe.Szczerze to nie wiem jakie u nas średnie były,ale nie wydaje mi się, żeby ktoś taką wyciągnął. U niektórych wykładowców to w ogóle ciężko było bo np.:masz 5-6 zaliczeń w semestrze i jedno czy dwa poprawiałaś, więc na koniec semestru od razu ocena w dól. Czyli na przykład wychodziło Ci 4,a wstawiali 3. W drugim semestrze jakoś przestali tak robić,może zmobilizować chcieli |
|
|
|
|
#680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A do jakiej szkoły chodzisz? Jak podpisywałam umowę u siebie w szkole to pisało tam, że już za średnią 4,75 dostaje się jakieś hmmm kurcze nie pamiętam co tam dokładnie pisało więc nie będę stulać, ale w każdym bądź razie podobno jakieś "wyróżnienie" jest.A czy u Ciebie z nauką jest tak, że musisz czasem siedzieć i cały dzień czy zarywać noce? Chodzi mi o to, czy jest do takiego stopnia ciężko czy raczej w miarę lajcik? Bo wiadome, że tak czy siak uczyć się trzeba
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z nauką różnie. Raz codziennie coś jest i trzeba po powrocie z zajęć siadać od razu do notatek,a raz jest więcej luzu. Zależy jak zaliczenia się nałożą. Ale nocy nigdy nie zarwałam,nie potrafię się tak uczyć. Jak chce mi się spać to się kładę bo wiem,że i tak moja nauka jest wtedy nieefektywna. Więc jak już to wolę wstać godzinkę czy dwie wcześniej i jeszcze poczytać. Ale ogólnie zaliczenia są ustalane wystarczająco wcześniej, żeby sobie rozłożyć materiał. |
|
|
|
|
#682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I czy też masz 4 razy w tygodniu zajęcia? I jeszcze jedno pytanie .. jak to jest z indeksami? Przy składaniu papierów dałam tyle zdjęć ile trzeba było, między innymi chyba jedno jest oczywiście do indeksu .. i te indeksy dostajemy w pierwszy dzień na rozpoczęciu roku?
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie indeksy dostaliśmy podczas otrzęsin czyli pod koniec września, ale przydały się dopiero w styczniu![]() U mnie zajęcia na pierwszym roku - 5 dni w tygodniu, na drugim są 4 dni zajęć + 1 dzień praktyk
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze jedno .. no góra dwa pytania i daję Wam spokój przynajmniej na razie Po pierwsze.. jak to jest dokładnie z tymi sprawdzianami? Naprawdę jest tak, jak w średniej szkole? Zaczynam się bać, że dodatkowo "wyjadą" mi na sprawdzianie z czymś innym niż było zadane do nauczenia się Też jak w normalnej szkole?Jeszcze raz bardzo wam dziękuję za wszystkie odpowiedzi ![]() Rozumiem, że moja ciekawość może się stać dla was irytująca .. ale proszę, wybaczcie mi to Taka już moja natura, że o wszystko pytam, nawet o najmniejsze szczegóły
Po to mam oczy, by samodzielnie oglądać świat, nie potrzebuję pomocy innych. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Farmacja 2010/2012- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 27.08.11. Edytowane przez PP1820 Czas edycji: 2010-07-14 o 13:08 |
|
|
|
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
a jest tu ktoś z TEBu ??? bo mam kilka pytań
![]() jak jest z nieobecnościami ? ile ich można mieć i czy przymykają na nie oko. Chodzi mi głownie o wykłady bo wiadomo że na ćwiczenia trzeba czy w trakcie roku są jakieś sprawdziany itp ? czy pod koniec tylko jakieś egzaminy ? |
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#687 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No właśnie ja też z chemii do geniuszów nie należę więc Cię rozumiem Aczkolwiek zawsze dawałam sobie radę w szkole, tylko właśnie na większości zadań do rozwiązywania polegałam .. i boję się, że to mnie w studium zmasakruje ... właśnie te jakieś zadania typowo chemiczne ... ale ponoć nie ma ich tak dużo z tego co słyszałam więc tym się pocieszam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#688 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#689 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#690 |
|
Przyczajenie
|
jest tu ktoś, kto się wybiera na akademię podlaską, na studium farm.?
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

2010/2012