|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Wiesz kiedyś nie było HIV, tylu odmian raka, tylu szczepów wirusów itp. Ja myłam zęby zwykłą pastą Pollena i nie miałam problemów z zębami,a teraz choćbyś się skichała to we wszystkim jest tyle chemii i hormonów, że możesz nie palić, a dostaniesz np raka płuc. Cywilizacja niestety swoje robi. Musiałabym się chyba na wieś wynieść i być samowystarczalną, a pewnie i tak coś by mnie dopadło, bo deszcz szkodliwy, albo powietrze zanieczyszczone, albo ktoś postanowi wylać zanieczyszczenia do rzeki. I o ironio, żeby naprawdę zdrowo się odżywiać to trzeba mieć kasę
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
No jak kto woli bądź może, ja jestem za zdrowym odżywianiem i póki co wszystko jest ok, jak się będzie pogarszać sięgnę po suplementy
a dowiem sie za 2 tygodnie, jak będzie źle to sięgnę po ''wspomagacze'' to naturalne.---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- ale się najadłam zaspokoiłam mojego małego głodaaa
|
#543 |
|
Zadomowienie
|
Ja też kiedyś chciałam się zdrowo odżywiać ,ale jak mi zabrakło w połowie miesiąca na rachunek to wróciłam do nałogu i zmodyfikowanych warzyw
Tz wiesz, żeby nie było, że się w ogóle nie da, bo to nie wiadomo ile kosztuje, ale no z 1kg buraków masz ile z 4 szkl?, a żeby pić więcej to musisz mieć więcej buraków i innych warzywek czy owoców, a to już więcej kosztuje No i nie mam podstawowej rzeczy czyli sokowirówki :p
Mateusz 19.02.2011 http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2010-07-13 o 19:54 |
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę,że nam nie braknie
;p
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
To masz szczęście ja się muszę zadowolić soczkami od święta i witaminami od lekarza
|
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
będę mieć chyba 30kg na plusie przez te słodycze, cholera
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz na wsiach nawet trzody nie karmią naturalnymi rzeczami, tylko kupują specjalne pasze z polepszaczami. Także już się raczej od chemii nie ucieknie.
|
|
|
|
#548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby w Twoim przypadku wystarczyło regularne picie soku z buraka bo w moim niestety nic to nie dało. Piłam sok, jadłam nawet tabletki z buraka bo miałam cofkę po jakimś czasie na sam zapach buraczka, zajadałam się szpinakiem i innymi warzywami podnoszącymi poziom żelaza i kompletnie nic to nie dało a hemoglobina leciała na łeb na szyję.
|
|
|
#549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Widze kochane ze wateczek sie nam super rozwinął,witam kolejne przyszle mamusie Ja jestem na etapie oczekiwania nieweim co to mialao znaczyc ale robilismy co trzeba i we wtorek 20 robie test bo to bylaby data planowanego @ narazie nie przywiazauje wagi do objawow chociaz musze przyzac ze chyba cycuchy bola bardziej niz na @ ale nie chcialabym sie za bardzo nakrecac zeby potem znowu sie nie zdziwic pozatym bol podbrzusza takie cmienie jakby-no ale zobaczymyTrzymam kciuki za wasze badania a wy trzymajcie za mnie tj.za nas bo wkoncu z mysla rowniez o sobie ten watek zakladalam |
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam mooocno kciuki !!!
|
#552 |
|
Zadomowienie
|
ja też MONIKO bardzo mocno trzymam
dołącz do nas marcowych
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
No dzieki-kochane jestescie
sama w nocy bede a nie lubieU nas dzis troszke lzejsze powierze bo deszczyk padal ale ostatni tydz byl okropny no ale posiedzialam troche z maluchami nad jeziorkiem i sie opalilamJa kwas foliowy biore juz od stycznia,najpierw po 50mg teraz 0,4mg dziennie Mam okropny apetyt na lody
|
|
|
|
#554 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze tak mi spuchły stopy, że nie mogę ich zginać i nawet w papcie mi się nie mieszczą. Kurczę muszę jutro zapytać lekarki czy mogłabym coś brać na te opuchlizny, bo balony mam niesamowite. Aż mi się źle chodzi.
|
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#556 |
|
Zadomowienie
|
Witam kochane mamuśki
Sprawa 1: Jesteście fantastyczne! Doradzicie, nie fuczycie, pomożecie, no szczęscie być w gronie takich mamuś Sprawa 2: Również mam sokowirówkę i robię soczki, pyszny jest z marchewki, jabłka, pora i buraczków Sprawa 3: Dziś 13dzień cyklu, śluz jak wczoraj a nawet i go więcej. Miałam w planach dziś też się poprzytulać ale co..... Odradzacie?? ![]() A teraz lece robić spagetti, potem do teściowej i bratowej zrobic im henne i wąsik i do pracy. Miłego dnia Miski
|
|
#557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wczoraj wysłałm męża po pierogi ruskie do sklepu. wrócił z pierogami i z sokiem (jak mówił: "bo ci niedobrze, to kupiłem z kiwi"). w Lublinie nie ma takich, bo nie ma InterMarche. soczek jest super! niestety jak potem pojechaliśmy, to się okazało, że jest tylko w małych butelkach. ale i tak kupiliśmy. ![]() no i rozmyślałam nad sokowirówką, ale narazie nie mamy funduszy, więc... zazdraszczam. ![]() Cytat:
my jakoś tak mieliśy, że się codziennie przytulaliśmy na wyjeździe (11-14.06), w domu (15-22.06), a potem miałam zapalenie jajników. i jak się okazało, przy okazji zafasolkowaliśmy.
Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2010-07-14 o 08:16 |
|||
|
|
|
#558 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
Aliczka dizekujemy za komplementy i to wlasnie tka z rana ;p MOnti fajnie ze ci sie chce te soki robic bo ja to raz ze nei mam soko dwa ze nawet jakbym miala to epwnie bym zrobila sobei z raz a pozniej lezalaby bezuzyteczna biore tablety i to jest najprostrze ale dizeki za polecenie prenumeraty ;p jak we wtrek na USG wsyztko dobrze pokaze to kupie sobie m jak mama a co - tylko zeby wsyztko bylo dobrze MONIKA tryzmam kciuki zeby to bylo to przeciez sama zalozylas ten watek musi buyc to milego ndia zycze i troeh chlodku |
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#560 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie tez korci chco moze bardizje od gazetek ubranka dla bobaskow ale poczekam do usg bo boje sie ze to pozamaciczna- mialam plamienia i biore duphaston wiec nie wiem co tam sie w srodku dizeje a na usg dopiero we wtorek za 6 dni
|
|
|
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam już z 30 gazetek tego typu i książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i "Pierwszy rok życia dziecka" Poza tym mam taki fajny poradnik o 9ciu miesiącach ciązy i jest ciąża pokazana tydzien po tygodniu, dieta dla mamy i wiele wiele porad
|
|
#562 |
|
Wtajemniczenie
|
o rany dobra jestes
ja tez bym chciala uwierzyc ze wszytko jest ok i si prytygotowac pelna geba do pryzjsca maluszka ale boje sie prze te plamienia ze sie nie zagniezdilo gidze trzba i nie bedze bobaska :-( eh chialbym zeby juz byl wtorek wieczor !!! Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2010-07-14 o 08:32 |
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Aliczka88 właśnie zauważyłam, że Ty jakby moją sąsiadką jesteś, bo my od lipca mieszkamy w Rzeszowie.
|
|
|
|
#564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ale oczywiście nie ma reguły. Poza tym jak plemniki są w formie to poczekają na jajeczko Ja swojego męża przez rok karmiłam Salfazinem. Nie wiem czy pomógł, ale przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia ![]() A ja się na razie nie mogę przemóc... Też czekan do usg. Poza tym nie czuję chęci i potrzeby....przed ciążą też nie czułam. Większość rzeczy mnie interesujących szukam w necie Ale myślę, że przyjdzie jeszcze i na mnie pora. Ciuszków też na razie nie kupuję. Może zacznę w 2 trymestrze dopiero, jak szczęśliwie dotrwam. Z dietą też jakoś specjalnie nie szaleję, głównie z tego powodu, że staram się jeść to po czym mnie nie mdli, jak mi przejdzie to sobie pofolguję Ale nie mam nawet jakichś szczególnych zachcianek. Wczoraj tylko mama zrobiła ogórki małosolne, tak mnie zemdliło od zapachu, że musiałam cały wieczór wietrzyć... |
||
|
|
|
#565 |
|
Zadomowienie
|
Ja już parę ciuszków mam, ale to dlatego, że trafiłam do super sklepu gdzie były sezonowe obniżki, a ciuszki sa z Anglii i sa po prostu cudne. Po 1 prenatalnym chcemy z mężęm kupić łóżeczko i wózek. Co prawda mamy na to jeszcze hoho i trochę, ale bratowa jedzie do hurtowni to się od razu załapiemy i będzie sobie stał i się wietrzył. W ogóle wiedziałyście, że łóżeczko, materacyk, wózek i inne takie większe sprzęty i rzeczy to się muszą 3 m-ce wietrzyć zanim będą używane? Gine bratowej się zapytał czy juz pokupowała i czy sie wietrzy na co ona z wielkimi oczami, że nie, bo planowała we wrześniu. Termin ma na październik. To jej gine powiedział właśnie, że to już najwyższa pora. No i mi się udzieliło i mąż się śmieje, że będę do porodu lalkę wozić taka jestem nakręcona
|
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe. A z tym prenatalnym jak jest? Teraz to standard? Czy trzeba się upominać? U mnie w mieście na pewno nie robią takiego badania. I kiedy sie takie badanie robi?
|
|
|
|
#567 |
|
Wtajemniczenie
|
ale zeby wietryzc rzecy to tez pierwsze slysze eh no trzbeaa bedize w tkaim razie tak zroic oby do wtorku i zacnze pryzgotowania jesli gin dobrze cos mi tam wypatrzy |
|
|
|
#568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. wczoraj po powrocie ze sklepu, zjadłam ogórki kiszone (jeden został), które miały być do dzisiejszego obiadu.
|
|
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Jok3r sciągnęłam sobie od Ciebie podpis. Mam nadzieję, że się nie obrazisz. Podoba mi się, że wszystko jest dokładnie obliczone
![]() MAGiALENA ja sobie któregoś dnia kupiłam korniszony, które uwielbiam, pierwszych kilka zjadłam ze smakiem, a za drugim podejściem mnie odrzuciło....A jak tam Twoje mdłości? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.

a dowiem sie za 2 tygodnie, jak będzie źle to sięgnę po ''wspomagacze'' to naturalne.
zaspokoiłam mojego małego głodaaa
Tz wiesz, żeby nie było, że się w ogóle nie da, bo to nie wiadomo ile kosztuje, ale no z 1kg buraków masz ile z 4 szkl?, a żeby pić więcej to musisz mieć więcej buraków i innych warzywek czy owoców, a to już więcej kosztuje
No i nie mam podstawowej rzeczy czyli sokowirówki :p

żeby w Twoim przypadku wystarczyło regularne picie soku z buraka bo w moim niestety nic to nie dało. Piłam sok, jadłam nawet tabletki z buraka bo miałam cofkę po jakimś czasie na sam zapach buraczka, zajadałam się szpinakiem i innymi warzywami podnoszącymi poziom żelaza i kompletnie nic to nie dało a hemoglobina leciała na łeb na szyję.