Operacje nosa - zbiorczy! - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-08, 14:01   #1741
indifferent
Przyczajenie

Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

Hej

Jestem 5 dzień po operacji nosa, plastyka korekcyjna z septoplastyką, osteotomią i plastyką czubka Brzmi groźnie czuję się dobrze tylko bardzo męczy mnie to, że nie mogę wydmuchać noska, jest w nim dużo dziwnych rzeczy.. Mam przez to trudności w oddychaniu.. Jak radzłiście sobie z tym problemem dziewczyny ? (
indifferent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 14:48   #1742
pupuru
Raczkowanie

Dot.: Operacja plastyczna nosa.

Hej,
A jak wyglądają konsultacje? Bo ja nie jestem pewna jaki nos pasowałby do mojej twarzy. Mój jest wielki, ale wydaje mi sie, że z małym będę wyglądała jak świnka :P Czy lekarze coś sugerują? Robią jakieś portrety jak różne nosy by pasowały? Jak to wygląda?
pupuru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 14:50   #1743
anetus77
Raczkowanie

ja czyszcze nos pałeczkami do uszu.i moje kochane kropelki dzieki ktorym oddychamno i oczywiscie ciagle masc nagietkowa do nosa tonami.
dziewczyny mam pytanie co do blizny na słubku nosa.z jedej strony mam taka wypukłą z boku wyglada jak by mi sie cs przyczepiło czy to sie wchłonie>czy udac sie do lekarza?
anetus77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 16:02   #1744
indifferent
Przyczajenie

a jakie to kropelki ? Ja używam sterimaru ale to i tak w sumie nie daje nic poza nawilżaniem
Stary 2010-07-08, 18:01   #1745
Tequila22
Raczkowanie

Dot.: Operacja plastyczna nosa.

Są lekarze, którzy robią symulacje komputerowe. Zawsze warto zapytać o propozycje wyglądu noska, co bardziej pasuje itd. Można pojechać na wizytę ze zdjęciami nosów, które Ci się podobają. Ja tak zrobiłam Oczywiście dużo zależy od wyjściowego nosa. Ale to już na wizycie o przedstawi Ci realia
Tequila22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 20:03   #1746
anetus77
Raczkowanie

pisałam już sulfarinol po zakropleniu 4-5 h spokoju
Stary 2010-07-09, 08:54   #1747
nimqua
Przyczajenie

mam ten sam problem, co indifferent - bo ten sam chirurg., hehe Mi doktor Małek tez mówił tylko o sterimarze, i tez mam niedrożny nos..a nie chcę bez konsultacji stosować innych kropli. Będę u doktora w środę rano i na pewno o to zapytam, chyba,że wcześniej uda mi się do niego dodzwonić..Czyszczę też patyczkami do uszu, bardzo delikatnie, ale nie przynosi to większych rezultatów..Mam też pytanie - dziewczyny - można spać na boku, czy tylko na wznak?ja nie potrafię spać na wznak i w nocy i tak przekręcam się na bok, staram się nie dotykać nosem poduszki (jest jeszcze w opatrunku gipsowym).
pozdrawiam
nimqua jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-09, 09:52   #1748
anetus77
Raczkowanie

sulfarinol dostałam w kinice wiec napewno mozna uzywać po operacji bo mi lekarz je dałjuz 2 opakowanie używam dzieki nim żyje
ja spie tak lekko naboku nie dotykajac poduszki nosem i prawie na siedzaco jakos lepiej mi sie oddycha
Stary 2010-07-09, 09:59   #1749
indifferent
Przyczajenie

Hehe ja tez mam wizte w środe i z tego co wiem taka dziewczna, która miała operacje w piątek przede mną też Tak więc będzie inwazja kosmitek hehehe Oki zakupię sulfarinol miejmy nadzieje, że pomoże, bo dziś mam totalnie zablokowany nos, a to co jest w nim w środku boli
Stary 2010-07-09, 13:03   #1750
Katie5555
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Tequila22 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że w tym wieku operacja nosa nie ma sensu, ponieważ nie zakończył się etap wzrostu kości. Twój nosek po operacji może bardzo się zmienić na niekorzyść. Zresztą takie jest moje zdanie. Chociaż słyszałam, że dziewczyny w Twoim wieku robiły plastykę nosa. Może znajdzie się ktoś bardziej zorientowany, kto Ci pomoże:P
Właściwie tak, a może ktoś wie czy w tym wieku (15-16lat) bedzie mozliwa taka operacja;]?
Katie5555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 14:18   #1751
Tequila22
Raczkowanie

Zadzwoń może do któregoś z plastyków i zapytaj wprost. Nikt nie będzie na tyle zorientowany jak chirurg. Przy okazji dowiesz się co Cię interesuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-09, 20:50   #1752
anetus77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez indifferent Pokaż wiadomość
Hehe ja tez mam wizte w środe i z tego co wiem taka dziewczna, która miała operacje w piątek przede mną też Tak więc będzie inwazja kosmitek hehehe Oki zakupię sulfarinol miejmy nadzieje, że pomoże, bo dziś mam totalnie zablokowany nos, a to co jest w nim w środku boli
i co pomógł?mi ratuje zycie codziennie
Stary 2010-07-10, 17:23   #1753
TeQ88
Raczkowanie

GG do TeQ88

ehh..staram sie zapamietac wszystko to co wazne co dotyczy operacji noska..i nie wychodzi mi to najlepiej..ja sama operacje bede miala za caly rok..wlasciwie nie mam daty wstepnej..na dzien dzisiejszy to bedzie to maj ..a czy doktor sie zgodzi na maj to sie okaze jak ja baardzo nie moge sie juz doczekac ...
a wlasnie mam jeszcze pytanie..przed operacja trzeba zrobic badania...czy wyniki dostaje sie tego samego dnia czy trzeba czekac?
TeQ88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 20:06   #1754
indifferent
Przyczajenie

sulfarinol ( chyba tak się nazywa :P ) to zbawiciel !!! naprawde najpierw odetkała mi się jedna dziurka, a na drugi dzień druga i wkońcu mogę oddychać hurrrra Dziękuję bardzo za radę !!

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Badań do zrobienia jest w sumie sporo
trzeba zrobić prześwietlenie klatki piersiowej i zatok obocznych, oddać mocz do badań oraz trzeba udać się na pobranie krwi Badają poziom glukozy, sodu, potasu, krzepliwość krwi, anty HBS i anty HCV hmm.. chyba tyle :P
Stary 2010-07-10, 20:24   #1755
anetus77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TeQ88 Pokaż wiadomość
ehh..staram sie zapamietac wszystko to co wazne co dotyczy operacji noska..i nie wychodzi mi to najlepiej..ja sama operacje bede miala za caly rok..wlasciwie nie mam daty wstepnej..na dzien dzisiejszy to bedzie to maj ..a czy doktor sie zgodzi na maj to sie okaze jak ja baardzo nie moge sie juz doczekac ...
a wlasnie mam jeszcze pytanie..przed operacja trzeba zrobic badania...czy wyniki dostaje sie tego samego dnia czy trzeba czekac?
jak zrobisz rano to juz tego samego dnia masz do odebrania

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
sulfarinol ( chyba tak się nazywa :P ) to zbawiciel !!! naprawde najpierw odetkała mi się jedna dziurka, a na drugi dzień druga i wkońcu mogę oddychać hurrrra Dziękuję bardzo za radę !!

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Badań do zrobienia jest w sumie sporo
trzeba zrobić prześwietlenie klatki piersiowej i zatok obocznych, oddać mocz do badań oraz trzeba udać się na pobranie krwi Badają poziom glukozy, sodu, potasu, krzepliwość krwi, anty HBS i anty HCV hmm.. chyba tyle :P
sulfarinol rządzi
co do badań to ja musiałam jeszcze ekg i próby wątrobowe zrobić, a zatok nie
Stary 2010-07-12, 13:23   #1756
Tequila22
Raczkowanie

Dot.: po operacji nosa-pare pytan-prosze o odp.

Dziewczyny wspominałyście coś o przeroście blizn. Mam taką twardą gulkę nad skrzydełkiem nosa z jednej strony. W środku nie mam żadnych zgrubień. Nie mam pojęcia czy to jakaś chrząstka. Pomóżcie...
Stary 2010-07-13, 13:49   #1757
indifferent
Przyczajenie

a ja dziś pierwszy raz widziałam nos po operacji..
Stary 2010-07-13, 18:55   #1758
devilette
Raczkowanie

i jak wrażenia? z tego co czytałam wiele dziewczyn jest zawiedzionych, kiedy widzi nos po operacji po raz pierwszy
devilette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 19:20   #1759
anetus77
Raczkowanie

ja byłam raczej przerażona niz rozczarowana
ale teraz po 2 tyg wiem ze nos sie zmienia i nie ma co sie dołowac widzac go po raz pierwszy

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
a ja dziś pierwszy raz widziałam nos po operacji..
i jak?zadowolona?przestrasz ona?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-14, 10:20   #1760
nimqua
Przyczajenie

cześć dziewczyny,
Zdjęłam dziś gips - po ponad dwóch tygodniach! chodzę cały czas do lustra, bo nie mogę się przyzwyczaić. Nos jest jeszcze opuchnięty, między oczami i przy połączeniu nosa z czołem szczególnie, co trochę śmiesznie wygląda - jak w awatarzeale jestem bardzo zadowolona. Jest ogromna zmiana i poprawa w porównaniu do poprzedniego
a propo tej opuchlizny przy połączeniu nosa z czołem, jest tam takie zgrubienie,które jak naciskam przemieszcza się - czy to sie wchłonie?lekarz nie pozwolił mi masowac noska..
nimqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 10:38   #1761
Ywonula
Zadomowienie

Nie straszcie dziewczyny, bo mi jutro ściągają gips... A w dodatku śniło mi się, że miałam takie ogromne krzywe dziury :|
Stary 2010-07-14, 12:39   #1762
devilette
Raczkowanie

hehe, dziurki są i moim największym zmartwieniem. boję się, że będą wielkie i wszystko będzie w nich widać ;P
ale wątpię, że tak będzie. same się nakręcamy ze stresu nosek na pewno będziesz miała śliczny. zazdroszczę, że efekty zobaczysz już jutro.
devilette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:49   #1763
aniulkapapa
Przyczajenie

dziewczyny jak wam zazdroszcze ze juz po, bo ja juz JUTRO mam operacje i dopiero dzis zaczynam sie denerowowac ale jakos musze dac rade, w koncu jutro spelniam swoje najwieksze marzenie w zyciu
aniulkapapa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-14, 14:47   #1764
asiap65
Przyczajenie

Hej, u mnie minęło pół roku od operacji i jestem przeszczęśliwa
Wcześniej pisałam o różnych stanach mojego nowego nosa, ale czas zrobił swoje i jest git!!! )))) : jupi::j upi::ju pi:

to normale, że denerwujesz się przed operacją, ważne jest aby w tym czasie była przy Tobie bliska osoba! powodzenia
asiap65 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 21:10   #1765
shivka
Przyczajenie

Hej nosomaniaczki, ja tez mysle nad operacja, bylam nawet na konsultacji u Stepniewskiego, ale dalej jestem nieprzekonana...chcialaby m bardzo, ale strasznie sie boje nieudanego wyniku, operacja i ta cala reszta mnie tak nie stresuje jak ewentualna klapa po zdjeciu gipsu. Przeszukalam juz pol internetu jesli chodzi o ten temat i dalej nie wiem komu moglabym powierzyc swoj nos. Prawie wszystkie fotki ktore ogladalam i przypadki o ktorych czytalam to nosy z garbkami, a to wydaje mi sie nietrudne. Ja garbka nie mam, po prostu moj nos jest za duzy, dosc szeroki, troche kwadratowy w czesci kostnej i odstajacy. Trzeba by bylo go zwezyc i obnizyc, tylko ktory lekarz to dobrze zrobi? aahh gdybym tak miala gwarancje ze sie uda nawet bym sie nie wahala przez sekunde!
shivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 00:32   #1766
lady996
Przyczajenie

Witam, wczoraj ustalilam date mojej operacji noska jest to 19 lipca 2011r. Niby to caly rok ale juz czuje sie szcześliwa, bede akurat po maturze i mysle ze bedzie to nowy etap w moim życiu (lepszy mam nadzieje). Wybrałam dr J.Stępniewskiego który operuje w klinice w Kobylnikach koło Poznania. Szukałam dosć długo i w koncu zdecydowałam sie na niego wałsnie. Moze ktoś mial u niego robiony nosek? Chetnie dowaiedziałabym sie jak wrazenia
lady996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 09:05   #1767
aniulkapapa
Przyczajenie

hej dziewczyny, siedze sobie wlasnie w klinice i czekam na moja kolej. bede dopiero operowana kolo 12 wiec mam jeszcze troszke czasu. cos czuje ze bedzie dobrze i naprawde sie nie denerwuje
aniulkapapa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 09:46   #1768
Ywonula
Zadomowienie

Ściagneli mi gips i zaczynam panikować, że kńcówka jest za długa W dodatku ojciec mówi, że nos dalej jest długi na końcu. Nie wiem co mam myśleć. Nos mam prosty, nie zadarty czy taki jak ja to mówię pyrkaty, bo takiego nie chciałam. Myślicie, że taka opuchlizna tez schodzi?
Stary 2010-07-15, 12:11   #1769
ipsirek
Przyczajenie

witajcie!
mijają mi już ponad dwa lata od operacji noska..
i dziś wiem,że to była jedna z lepszych decyzji w moim zyciu..
wreszcie mogę z uśmiechcem spojrzec w lustro, nabrałam więcej pewnosci siebie...
dzięki temu inaczej wyglądają moje kontakty z ludźmi..
dzień, w którym dr Molska zoperowała mój nos, zmienił baaaardzo dużo...
żałuje,że czekałam aż ponad 20 lat...
ipsirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 15:18   #1770
indifferent
Przyczajenie

[QUOTE=anetus77;20655560]ja byłam raczej przerażona niz rozczarowana
ale teraz po 2 tyg wiem ze nos sie zmienia i nie ma co sie dołowac widzac go po raz pierwszy

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

i jak?zadowolona?przestrasz ona?[/QUOTE

Nawet nie pytaj, lekarz kazał mi iść do lustra a ja zobaczył chińczyka, pekińczyka, boksera powalce.. masakra. Jak tylko wsiadłam do auta to wyłam całą droge do domu, zresztą po powrocie też masz szeroki nos między oczami, bardzo opuchnięty ale mineło dopiero 13 dni po operacj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości