Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 172 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-13, 19:06   #5131
agusiamyszka
BAN stały

Dot.: Pilne pytanie :(

pomijajac juz ten zagmatwany wpis i nieumiejetnosc czytania ulotki i literatury o antykoncepcji, zastanawiam sie po co ludzie planuja ciaze co do dnia i roku w przyszlosci. przeciez jutro moze was zabic sasiad z gory albo rozjechac auto a wy sie zamartiwacie czy za 10 lat nie bede miala problemow z plodnoscia. albo nie bierzcie tabletek albo myslcie o dniu dzisiejszym . poza tym rownie dobrze partner moze zawalic sprawe i byc bezplodnym. ja np plodnosci mojego partnera nie badalam i nie wiem czy jest plodny/bezplodny a wiem ze w przeszlosci bral rozne swinstwa
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 19:12   #5132
Skarfejs
Zakorzenienie

Czy można przyjmować coś czego działania się zupełnie nie rozumie?
Stary 2010-07-13, 19:33   #5133
nicko
Zadomowienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez madzik199210 Pokaż wiadomość
Witam! Jestem po pierwszym opakowaniu qlairy. 10 lipca ( dzień , w którym miałam wziąć pierwszą z dwóch tabletek placebo) wystąpiła bardzo skąpa miesiączka ( jest napisane w ulotce, że tak może być ) , w tym dniu współżyłam i chłopak skończył we mnie. Wczoraj pomiędzy godziną 22 a 23 powinnam wziąć pierwszą tabletkę z nowego opakowania lecz zapomniałam, zrobiłam to dziś po godzinie 10... czy mogę zajść w ciążę ? Bo to już jest koło 12 godzin opóżnienie...
tak istnieje ryzyko ciąży, bo wydłużyłaś przerwę, najlepiej skonsultować się z lekarzem i teraz pamiętaj przez 9 dni o dodatkowym zabezpieczeniu.
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 19:57   #5134
trivial
Rozeznanie

GG do trivial

Nie jesteś gotowa na dziecko i na seks chyba też niespecjalnie, bo widać że nie wiesz co przyjmujesz. Czemu nie czytasz ulotek? Czy to jakiś problem?

trivial jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 20:34   #5135
krooolewna
Zadomowienie

Nie mogę pojąć jednego zwykle jak biorę jakis lek,nieważne od bólu gardła czy tabletki zawsze biorę ulotke i czytam ją.Bez przesady to nie jest jakis wielki wyczyn i wydawało mi się,że ludzie nawet przez czystą ciekawość to robią.Rozumiem ludzi którzy kupują tabletki o bólu głowy to jak ich boli głowa to biorą tabletkę i nie czytają,bo łeb pęka,ale gdy się chce zabezpieczać to raczej powinno się przeczytać ulotkę.Rozumiem jeden dzień nie miałam ochoty,drugi,ale mając cały miesiąc naprawde można przeczytać.Jeśli jednak ma się wątpliwości to zanim się wpisze taki temat na forum co szkodzi przeczytać ulotkę?Nie mogę tego pojąć zupełnie.

krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 20:40   #5136
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Ja mam takie zboczenie że może wydać wam to się dziwne, ale lubię czytać te wszystkie ulotki dołączone do leków. Żałuję, że nie zostałam farmaceutką.

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 21:21   #5137
fiolka400
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży /?

Cytat:
Napisane przez charisse Pokaż wiadomość
z tego co się orientuję, preejakulat może zawierać też plemniki z poprzedniego wytrysku, o ile był on w odpowiednio krótkim czasie, więc zdolne do zapłodnienia plemniki też mogą się zdarzyć
tak, jeżeli po stosunku lub masturbacji facet nie sikał, a dochodzi do stosunku to wtedy pre.. cos tam ;p zawiera plemniki. Zapomnialam to dodać
Stary 2010-07-13, 21:29   #5138
ever-dream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiamyszka Pokaż wiadomość
pomijajac juz ten zagmatwany wpis i nieumiejetnosc czytania ulotki i literatury o antykoncepcji, zastanawiam sie po co ludzie planuja ciaze co do dnia i roku w przyszlosci. przeciez jutro moze was zabic sasiad z gory albo rozjechac auto a wy sie zamartiwacie czy za 10 lat nie bede miala problemow z plodnoscia. albo nie bierzcie tabletek albo myslcie o dniu dzisiejszym . poza tym rownie dobrze partner moze zawalic sprawe i byc bezplodnym. ja np plodnosci mojego partnera nie badalam i nie wiem czy jest plodny/bezplodny a wiem ze w przeszlosci bral rozne swinstwa
No jak to? Chyba dobrze, że ktoś myśli co będzie za 10 lat? Co w tym złego?
Stary 2010-07-13, 21:43   #5139
madzik199210
Przyczajenie

czyli najlepiej nie brać tabletek, bo jeśli okaże się , że jestem w ciąży?
madzik199210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 22:35   #5140
agusiamyszka
BAN stały

nie mowie ze jest zle. ale skad wiadomo ze ktos dozyje jutra? i bedzie swiecie przekonany ze np hormony to najgorsze zlo bo za 5 lat bedzie bezplodny i bedzie sie meczyl przez inne zabezpieczenie , a wystarczy jak sie troche stapac po ziemi. dla mnie teraz najwazniejsze to nie zajsc w ciaze, o dziecku bede myslec jak bede gotowa. czyli ja teraz robie wszystko by nie byc w ciazy i ost ratowac czym sie da by nie urodzic. wiem ze to moze zabrzmiec brutalnie

poza tym jesli ktos planuje ciaze to powien o tym pogadac z lekarzem zanim zacznie brac jakiekolwiek leki - krotko czy dlugotrwale a nie brac i dopytywac sie czy sie zajdzie pozniej.

znajomy bral leki przy ktorzych ciaza byla kategotycznie zabroniona, slyszalam ze grozilo to roznymi deformacjami, oslonki byly oznaczone przekreslonym brzuszkiem, na opakowaniu kilka zdan "nie zajdz w ciaze" a jako mezczyzna znaczylo raczej zeby nie zmajstrowal dzieciaka. nie wiem ile czasu trzeba bylo czekac po kuracji lekiem ale nie planuja jeszcze dziecka ( a to bylo dobre 3 lata temu). takze trzeba wszystlo wiedziec na przyszlosc a w przede wszystkim przeprowadzic wywiad z lekarzem przed czym kolwiek

Edytowane przez agusiamyszka
Czas edycji: 2010-07-13 o 22:37
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 22:43   #5141
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diablica z Tasmanii Pokaż wiadomość
Ja mam takie zboczenie że może wydać wam to się dziwne, ale lubię czytać te wszystkie ulotki dołączone do leków.
To jest nas dwie.
Stary 2010-07-13, 23:32   #5142
BesSstia
Przyczajenie

GG do BesSstia
Question Czy mogę byc w ciązy....???

Witam! Piszę tu bo już nie wyrabiam z nerwów. Opisze Wam cała sytuacje... 11.07 uprawialam seks z moim chlopakiem bez prezerwatywy... Zawsze jej uzywalismy jednak tego dnia zapomnielismy... Bylo to pod prysznicem i nawet nie wiem czy moj chlopak mial wytrysk czy nie... Ponoc plemniki mogą tez znajdowac sie wydzielinie chlopaka.. Zastanawiam sie teraz czy przypadkiem nie jestem w ciązy.. Moze to glupie ale zaobserwowalam u siebie jakąs wydzieline z sutków... caly czas jest mi gorąco i pobolewa mnie brzuch... Nie wiem czy to z nerwow czy jak.. Ale wpadam w panike... Dzisiaj jest 13.07... Slyszalam o takiej tabletce ktorą sie bierze 72 h po stosunku i nie dochodzi o zaplodnienia... Czy gdybym jutro przed poludniem ją wzieła to bym zapobiegla ciązy.... I czy wogole jest prawdopodobienstwo ze w ciąze zaszlam??? Prosze pomozcie mi jakos bo zaraz zwariuje....
BesSstia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 23:43   #5143
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę byc w ciązy....???

Tak,mozesz byc w ciąży.
Każdy stosunek bez zabezpieczenia może skonczyć się ciążą.

po 2 dniach od stosunku NIE ma objawów ciąży !!ba może nawet nie być ciąży.

wydzielina z piersi nalezy skonsultowac z lekarzem.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 23:53   #5144
Raspberry8
Raczkowanie

jesli masz regularne miesiączki to jest tez cos takiego ze 10dni prrzed nastepną miesiaczka sa dni nieplodne i sie w ciaze nie zachodzi ale to różnie bywa.
Stary 2010-07-14, 00:00   #5145
BesSstia
Przyczajenie

GG do BesSstia

Dodam że byłam jakies 5 dni po okesie....
BesSstia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 00:24   #5146
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BesSstia Pokaż wiadomość
Dodam że byłam jakies 5 dni po okesie....
No to szansę wg mnie masz bardzo dużą.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 00:35   #5147
aga696
BAN stały

Możesz być w ciąży.
aga696 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 08:15   #5148
PinkSlip
Różowy Jednorożec

Tak, możesz być w ciąży.
A tabletka - im później się ją weźmie, tym mniejsza jest jej skuteczność.
Stary 2010-07-14, 13:05   #5149
nicko
Zadomowienie

Nie, nie, tabletki łykaj dalej normalnie nie przerywaj brania, ciąża możliwa, ale nie jest to pewne na 100%, pigułki w 1wszych miesiącach ciąży dziecku nie szkodzą.
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:33   #5150
marlenqa22
Zadomowienie

Dziewczyny ja już nie wyrabiam, po prostu istny kłębek nerwów ze mnie

Od paru dni wieczorem, około godziny 22-23 wymiotuje. W dodatku na przemian z biegunką. Na jedzenie nie mogę patrzeć, dzisiaj nic wogle nie jadłam.
Ciągle jestem senna i jakaś słaba, i mam podwyższoną temperaturę. Okres czerwcowy był, ten lipcowy spóźnia się 2 dni...

Boję się że mogę być w ciąży. Bo skąd takie objawy? Chociaż z drugiej strony rozsądek mi mówi że to niemożliwe- bo każdy stosunek z prezerwatywą, która nie pękła, nie zsunęła się, baa nawet Tż nigdy nie skończył we mnie tylko na zewnątrz.

Ale jak patrzę jak ja się czuję to wpadam w panikę. Testu narazie nie mam jak zrobić bo jedyna apteka w moim miasteczku jest zamknięta z powodu remontu, więc muszę za parę dni wybrać się do dalszego miasta po ten nieszczęsny test.

Tak strasznie się boję nie mogłam mieć aż takiego pecha..Proszę uspokójcie mnie jakoś bo ja już ledwo żyję..

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:44   #5151
charisse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już nie wyrabiam, po prostu istny kłębek nerwów ze mnie

Od paru dni wieczorem, około godziny 22-23 wymiotuje. W dodatku na przemian z biegunką. Na jedzenie nie mogę patrzeć, dzisiaj nic wogle nie jadłam.
Ciągle jestem senna i jakaś słaba, i mam podwyższoną temperaturę. Okres czerwcowy był, ten lipcowy spóźnia się 2 dni...

Boję się że mogę być w ciąży. Bo skąd takie objawy? Chociaż z drugiej strony rozsądek mi mówi że to niemożliwe- bo każdy stosunek z prezerwatywą, która nie pękła, nie zsunęła się, baa nawet Tż nigdy nie skończył we mnie tylko na zewnątrz.

Ale jak patrzę jak ja się czuję to wpadam w panikę. Testu narazie nie mam jak zrobić bo jedyna apteka w moim miasteczku jest zamknięta z powodu remontu, więc muszę za parę dni wybrać się do dalszego miasta po ten nieszczęsny test.

Tak strasznie się boję nie mogłam mieć aż takiego pecha..Proszę uspokójcie mnie jakoś bo ja już ledwo żyję..
spokojnie
wątpię żebyś była w ciąży... zastanów się, czy jadłaś coś, co mogłoby spowodować rozstrój żołądka? a może dużo czasu spędziłaś na słońcu i Twój organizm tak reaguje?

charisse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:58   #5152
marlenqa22
Zadomowienie

Raczej chyba nic takiego nie jadłam. W sobotę byłam na weselu, to tam troszkę zjadłam ale wątpie żeby mi ziemniaki czy surówka zaszkodziła..

Od słońca raczej też uciekałam

Dziękuje za pocieszenie, ja po prostu jestem panikarą a te moje dziwne samopoczucie jeszcze to bardziej potęguje.

Na dodatek okresu nie ma i nie czuję się wcale tak, jakby miał przyjść

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:44   #5153
madzik199210
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nicko Pokaż wiadomość
Nie, nie, tabletki łykaj dalej normalnie nie przerywaj brania, ciąża możliwa, ale nie jest to pewne na 100%, pigułki w 1wszych miesiącach ciąży dziecku nie szkodzą.
Dzięki Nicko , uspokoiłaś mnie, nie wiedziałam o tym
madzik199210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 17:21   #5154
moniqueeeee
Przyczajenie

escapelle to jest ta tabletka, ale to trzeba wziasc natychmiast, do 72 h. do zaplodnienia moglo juz dojsc i ta tabletka tylko podtrzyma ciąże..

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

z reszta nie jestesmy wrozkami, czesc napisze jestes/czesc nie jestes w ciazy.. najlepiej to isc do lekarza, zrobic test.
moniqueeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 21:42   #5155
czekolada13
Przyczajenie

Hej ja też zastanawiam się czy nie jestem w ciąży ale po kolei przez 11 miesięcy zażywałam tabletki teraz ostatnio yaz okres normalnie był a teraz gdy skończyłam 24 tabl. nie zażyłam tych białych i tak jak zwykle w 3 dniu dostałam okres czyli jak gdyby cykl 27 dni i później kochałam się z chłopakiem w 9,12,13,15 dniu po okresie. Nie wiem czy istnieje prawdopodobieństwo zajścia w ciąże zaraz po skończeniu tabletek bo wynika że te dni były płodne...może ktoś spotkał się z takim przypadkiem bo ja słyszałam że po tabletkach to po 5 tyg w miarę wszystko wraca do normy i można zajść w ciąże...od okresu minęło 17 dni i nawet nie ma możliwości na razie sprawdzić czy jestem w ciąży z jednej strony bardzo bym chciała a z drugiej chciała bym jeszcze poczekać.Najgorsza jest ta nieświadomość przez nią można zwariować kiedy mogę zrobić jaki kolwiek test
czekolada13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 21:58   #5156
JellyJumper
Zadomowienie

Kolejny watek o takim samym tytule.
Ludzi Wy ni widzicie, że u samej góry jest wątek zbiorczy pt. czy mogę byc w ciąży..?

odnośnie pytanie, tak mogłaś zajść w ciąże, chyba sama zdajesz sobie z tego sprawę

Waga:67kg--> 63 kg-->60
Udo: 55 cm-->52
Łydka: 34cm
Biodra: 96cm-->94
Talia: 68cm-->66

ZAPUSZCZAM WŁOSY

21.11 Jest: 33 cm

JellyJumper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 22:11   #5157
mysiunia85g
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekolada13 Pokaż wiadomość
Hej ja też zastanawiam się czy nie jestem w ciąży ale po kolei przez 11 miesięcy zażywałam tabletki teraz ostatnio yaz okres normalnie był a teraz gdy skończyłam 24 tabl. nie zażyłam tych białych i tak jak zwykle w 3 dniu dostałam okres czyli jak gdyby cykl 27 dni i później kochałam się z chłopakiem w 9,12,13,15 dniu po okresie. Nie wiem czy istnieje prawdopodobieństwo zajścia w ciąże zaraz po skończeniu tabletek bo wynika że te dni były płodne...może ktoś spotkał się z takim przypadkiem bo ja słyszałam że po tabletkach to po 5 tyg w miarę wszystko wraca do normy i można zajść w ciąże...od okresu minęło 17 dni i nawet nie ma możliwości na razie sprawdzić czy jestem w ciąży z jednej strony bardzo bym chciała a z drugiej chciała bym jeszcze poczekać.Najgorsza jest ta nieświadomość przez nią można zwariować kiedy mogę zrobić jaki kolwiek test
Test 14 dni po stosunku powinien wyjść już.
Płodność z reguły wraca zaraz po odstawieniu tabletek, tak nawet powinno pisać w ulotce, ale czy tak będzie zależy od danego organizmu, więc wszystko mozliwe.
mysiunia85g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 23:18   #5158
werc
Raczkowanie

badanie moczu a wykrycie ciazy

jutro ide oddac mocz poniewaz mialam zaplenie pecherza.Czy przez te badanie mozna spraawdzic czy jest sie w ciazy i czy to tam bedzie pisac??
werc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 00:32   #5159
iz0lek
Rozeznanie

Dot.: badanie moczu a wykrycie ciazy

Badanie będzie robione pod kątem wykrywania białka w moczu a nie hormonu hcg, więc nie wyjdzie w nim czy jesteś w ciąży. Jeśli masz podstawy do obaw dot. ewentualnej ciązy to zrób test ciązowy, będziesz spokojniejsza
iz0lek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 09:11   #5160
czekolada13
Przyczajenie

Zgadza się tylko w ulotce pisze że należy poczekać do kolejnej miesiączki a ta była normalna po odstawieniu tabletek...a też nie załywałam tabletek krótko bo prawie rok...spodziewaną miesiączke mam mieć 25 lipca i chyba do tego czasu zwarjuję W sumie to zależne od organizmu więc różnie może być. Moja koleżanka brała minipigułę i przez stres związany ze studiami poziom hormonów był za niski wyregulował się sam i w 7 dniu czyli zaraz po okresie zaszła w ciąże teraz jest w 4 miesiącu...
czekolada13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości