|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D
dobry wieczór
![]() ale pali upał... nawet jeść mi się nie chce, a to u mnie niespotykane :P Titka---> już 8 tydzień to na pewno zobaczysz już swojego maluszka i jego serducho ![]() ja ide jutro do gina...ale bede ogladać tylko moje jajniki :P mam nadzieje ze z jakims pięknym pęcherzykiem
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, kochana
Będzie dobrze i jestem pewna, że zobaczysz serduszko. Ja, podobnie jak Lenka, miałam pierwsze USG przed ukończeniem 7tc i serduszko już pięknie biło!
|
#603 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Wpadam tylko a chwilę powiedzieć, że Polsce jest mi cudnie, choć o mało się nie rozpuszczam
![]() Byłam u gina. "Na pierwszy rzut oka" wszystko OK. Jajniki w porządku, odpowiednie endometrium, brak infekcji. Kazał zrobić hormony i zbadać męża. Tego pierszego nie dam rady już tu zrobić, ale męża na badanie nasienia wyślę - co ciekawe On sam chce, a bałam się jego reakcji. Żartuje tylko że się chłopaki mu zmarnują bo do pojemniczka ![]() Pozdrawiam Was serdecznie!
|
|
#604 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie jest latwo ale strasznie ciezko tez nie jest. Mamy takie dni, gdzie bysmy sie pozabijali ale wiecej jest tych, kiedy sie kochamy i jest nam dobrze razem Chyba tak jest w kazdym zwiazku?![]() Narazie mieszkamy w UK, tu pewnie urodzi sie dzidzius ale ja marze o powrocie do Wloch Tam moj dom i serce mojeJuz wczoraj mu minelo ![]() Cytat:
za jutrzejsza wizyte!!Hej Marthinisa!! Ja do PL wybieram sie pod koniec wrzesnia, na przeglad wszystkich czesci potrzebnych do funkcjonowania![]() Dobry wieczor milym paniom ![]() My juz po kolacji - losos pieczony z ziemniaczkami i salatka, mniammmm ![]() Teraz "Friends" ogladamy, TZ jest rowno trzepniety na ich punkcie. Przynajmniej wiem, ze zawsze o 19.30 bedzie w domu, bo wtedy pierwszy odcinek pokazuja
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
danika kretencja dziękuję
Noc przeżyłam, więc te kłucia to nic poważnego było Podejrzewam nawet, że to od jelit, bo ostatnio spowolniła się ich praca bardzo...Cytat:
Wypoczywaj sobie Kiedy wracacie?U mnie teraz pochmurno, ale bardzo duszno. Wstałam 8.30 Tata mnie na szczęście nie goni teraz do pracy, pozwolił zostać w domu ze względu na złe samopoczucie. A od czwartku mam nadzieję już zwolnienie dostanę
|
|
|
|
|
#606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
póki nie plamisz, nie są to skurcze jak na @ to wszystko ok, aczkolwiek każde skurcze kontrolujemy Anessko fajnie, że z TŻ już wszystko ok marthinisa jak tam budowa? jak Wam idzie |
|
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, w Łodzi upał słońce praży niemiłosiernie, zaraz idę posprzątać, a później na taras z książką - do cienia
wróciłam ze sklepu, kupiłam w terranovie dwie bluzeczki w promocji, torbę plażową i czapkę z daszkiem białą ![]() anessa a TŻ też z Tobą przyjeżdza do PL? tity w czwartek jak idziesz do gina i napiszesz wieczorem co i jak to jeszcze odczytam, bo w piątek o 4 rano już jedziemy, a ciekawa jestem jak po wizycie no, ale w sumie na pewno będzie dobrze. Jak się czujesz? co porabiasz? bo mąż pewnie w pracy
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Zacznę od tego, że jestem w szoku, ale zaliczyłam ostatni egzamin i jako jedna z dwóch osób najlepiej z grupy...na 3,5 co prawda, ale jednak. A najśmieszniejsze jest to, że z 22 pytań znałam odpowiedź na 4, a resztę strzelałam
Zacznę w totka grać. Mój biedny mąż nie zaliczył Najbardziej się cieszę, że wyszła mi z 2 semestrów ładna średnia i będę mieć na wyprawkę dla dziecka Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Miło mi, że miłe rzeczy mi piszecie A dzisiaj czuję się nawet nieźle. Teraz chyba tylko spać się położę na troszkę. Zrobiłam obiad i się zmęczyłam. Czekam, aż mąż wróci. Biedaczek w terenie dzisiaj w taki upał.
|
|
|
|
#610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawo Tity zdolna dziewczyna
|
|
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa no comment...ja bym mu dala
co za samolub !!Ewurka,Abz,Sloneczko,Oliw ka,Starlett Tity w 8 tyg. juz dawno serduszko bije ![]() ![]() klask i:za egzamin.Mowilam,ze zdasz Marthinisa i kciuki za pomyslne wyniki meza
|
|
|
|
#612 |
|
Rozeznanie
|
melduje sie
nie zagladam do was bo przez te upaly nie funkcjonuje normalnie ![]() poprostu leze i nie mam sily na nic i jeszcze oststnio odezwal sie ból pachy i piersi postaram sie nadrobic zaleglosci wklejam fote mojego termometru normalnie tropiki
|
|
|
|
#613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Odebrałam swoje wyniki z badań i nie są za dobre No i wyszła mi ta hiperprolaktynemia czynnościowa, przed tabletka mam 21 a po tabletce 425 konieczna wizyta u gina w następnym cyklu...
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Do mnie przyszła @, a taką miałam nadzieję, że może w tym cyklu, że może w górach... .I mam mały kryzys. Potrzebuję jakiegoś optymistycznego kopa, a tu ciągle wszystko idzie jak po grudzie. A co do starań to wgl zaczynam tracić nadzieję, chyba się nawet na te HSG w tym cyklu nie będę umawiać. Z nowości to tylko tyle, że prawdopodobnie wpadnie mi nowy kurs, który zacznę już od nast. wtorku, co też trochę uniemożliwia mi zrobienie beta. Zresztą... po co?... ![]() Ciężko być dobrej myśli, jak cały czas wszystko jest nie tak, nie tak, nie tak....
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Starlett to co teraz leczenie pewnie jakieś będzie?
Virginia nie powinnaś rezygnować z zabiegu... |
|
|
|
#616 |
|
Wtajemniczenie
|
Tity - pewnie tak...choć do gina wybiorę się chyba dopiero po @, żeby zrobić od razu wymaz by sprawdzić czy pokonałam juz infekcję...
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki, dużo ciepłych myśli posyłam
Starlett, ja nie miałam aż tak dużej różnicy po tabletce, ale też wyszła h.czynnościowa. Po jednym cyklu z bromergonem zaszłam w ciążę, więc mam nadzieję, że i Tobie leczenie szybciutko pomoże. Virginia, nie załamuj się
|
#618 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W marcu bylismy 2 dni, z okazji slubu mojej mamy. Ale to i lepiej, bo ja bede po lekarzach, rodzinie i przyjaciolkach biegac a jeszcze za tlumacza jakbym miala robic no to po prostu tylko sie pociac plastikowym nozem ![]() Moze w przyszlym roku? Wroclaw bym mu pokazalaCytat:
Cytat:
![]() No to cieplo tam masz ![]() U nas juz po upalach Padalo nawet 4 razy![]() Cytat:
A co to takiego? Rozumiem, ze pod kontrola lekarza wszystko wraca do normy?Cytat:
A my w domku i oczywiscie "Friends" 3 odcinki do obejrzenia mamy ![]() Dzis tez rozmawialam z tata i powiedzial, ze do wrzesnia nie musi miec chemii Oby
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Anessko, trzymam kciuki
Mój Tata póki co dobrze
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
starlett
virginia tity a ile średnia Ci wyszła? o ile chcesz napisać tutaj ![]() anessa mhm rozumiem a ile w PL będziesz?awenturyn niedługo będę w Warnowie poprzesyłam a spacerujesz z młodym trochę po plaży?a ja mam tyle dziewczyny do załatwienia/zrobienia w domu... nie złożyłam wniosku i innych dok. na dowód jutro pojadę, i jutro też składam papiery do pracy... o ile napiszę dzisiaj podanie i list. W domu bałagan a w piątek o 4 rano jedziemy już tak mi się nie chce nicanessko za tatę oczywiście
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Waszych tatusiów ![]() Może nie jest jakaś zawrotna, ale 4,25 mi wyszło z całego roku, więc powinnam za to dostać ok 300 zł stypendium Tak mnie biust boli, że w nocy się budzę jak sie na boki przekładam Do tego sikam po 6 razy w nocy.
|
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
czescDziewczyny
ja w pracy się morduje bo siedziec mi sie tu nie chce i już patrze na zegar .... dlaczego on tak wolno chodzi .... coś się ochłodziło przynajmniej tonie ugotuję się naparze hehehhehe Anessko jestem ciekawa .... ... w jakim języku rozmawiasz z TZ ? umie in coś po polsku?Tity gratulacje stypendium ...zawsze coś dla dzidzi kupisz ![]() Oliwka chyba przeoczyłam ... gdzie jedziecie? Virginia ![]()
|
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
nad morze, na początek (4 dni)do rodziny TŻ - wyspa Wolin, później na nasz turnus do Unieścia - graniczy z Mielnem
równo dwa tygodnie odpoczywania tity no to nieźle, 300 zł to już COŚ
|
#625 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Virginio bidulko moja tulę mocnooo i wysyłam troszke pozytywnej energii Anessko kciuki za Tatę oby wszystko było dobrze Tity stypendium piękne a cycuszki już tak będą się powiększać ale o to się nie martw hehe TŻ Ci może wymasować i przejdzie Oliwko zazdroszcze tych wakacji ale ewa uwielbia niespodzianki |
|
|
|
#626 |
|
Rozeznanie
|
Hej
A ja od wczoraj chodzę zadowolona, bo już myślałam że się nie dostanę na uniwersytet a jednak się dostałam ![]() Tity gratuluję średniej. Kasa zawsze się przyda ![]() Anessa za tatę ![]() Virginia pozytywne myślenie to podstawa trzymam ![]() My z TŻ też już za niecały tydzień wybieramy się na krótkie wakacje. Pokażę mu moje strony. I ja i on nie możemy się doczekać
|
#627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Tity, w tym cyklu nie bardzo jak mam go zrobić, bo do końca tego tyg. mam okres a w przyszłym już od wtorku pracuję i nie będę mogła sobie pozwolić na wycieczkę z Suwałk do Białegostoku (gdzie miałabym to robione). Zresztą dopóki nie wyjaśni się co z TŻetem i jego wątrobą i dopóki nie rozpocznie się jego leczenia pełną gębą (tj. podawania testosteronu) to na prawdę mam wątpliwości czy wgl jest sens to robić. Dziękuję Cytat:
Dziękuję Cytat:
Cytat:
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Virginia mnie ostatnio tak teściowa wk..... że
, tak mnie zezlościła ......... ja jeszcze do Tz powiedziałam o co chodzi a on skoczył na mnie myślał że go atakuję a ja chciałam się tylko pożalić ... jakaś masakra w ogóle czasem zastanawiam się czy to jest mój mąż czy tylko ktoś z kim śpię i spędzam wieczory
|
|
|
|
#629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasami zdarzają się takie sytuacje, ja tak miałam z moim eks...i jakoś nigdy nie potrafiłam wygrać z jego matką....na szczęście z TŻ jest inaczej, po pierwsze staram się nie wchodzić między niego a teściową, po drugie mieszkamy sami więc on teraz zauważa jej zachowanie i wady których wcześniej nie dostrzegał. Myślę, ze na każdą teściową trzeba brać poprawkę i nie przejmować się nimi |
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Ewurka ona poprostu mnie wyśmiała i moje plany .... powiedziałam jej że mamy w planach budować dom a ona się zaśmiała tak kpiąco z tego ( pomyślałam sobie że uważa nas za jakiś nieudaczników życiowych i że jak nie pracujemy za granicą to nas nigdy nie będzie na dom "stać") tak mnie wk...wiła że myślałam że wyjdę z jej domu ...a ona chce żebym d niej "mamo" mówiła .... chyba po moim trupie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.

koleżanka ma męża i mówi że łatwo nie jest, a WY na stałe w UK czy zjeżdzacie do Polski się tu osiedlić czy może Italia?
Tam moj dom i serce moje
za jutrzejsza wizyte!!
Noc przeżyłam, więc te kłucia to nic poważnego było 

Najbardziej się cieszę, że wyszła mi z 2 semestrów ładna średnia i będę mieć na wyprawkę dla dziecka
Brawo Tity zdolna dziewczyna
klask i:za egzamin.Mowilam,ze zdasz 

A co to takiego? Rozumiem, ze pod kontrola lekarza wszystko wraca do normy?