|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Cytat:
, od jutra ani słowa o frytach---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
jezuuuuuuu jak ja kocham tą dietę ![]()
|
|
#3032 |
|
Rozeznanie
|
Kasia co ty z ta staroscia? Przeciez mloda :upa jestes
![]() Ja tez nic nie ruszam z lodowki bo znowu rano sie zawiode. Po 18 tylko plaster szynki i cwiczenia. Przy okazji wyszla ze mne cala sol co ja dzisiaj zjadlam ![]() blackredmoon - dobrze ze przypomnialas. Musze zakupic sobie galaretki bezcukrowe do Polski. Przyjemne z pozytecznym bedzie- slodyczki i przysluze sie swoim stawom bo ostatnio zaczynaja nawalac. Musze poszukac tej szczawiowej w sloiku bo mi jezyk uzieka jak o niej piszecie a w pl to juz pewnie na lace poszukam
|
|
|
|
#3033 | |
|
Rozeznanie
|
![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
a będziesz zachwycona![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- no to proszę ![]() -150g chudego twarogu -6 łyżek otrębów owsianych (zmielić na mąkę, mogą być 4 łyżki owsianych i 2 pszennych) -1 jajko -przyprawy do smaku Wszystko ze sobą zagnieść, by powstało dość zwarte ciasto. Ulepić z niego wałeczek i powycinać kopytka. Wrzucić do lekko osolonego wrzątku. Pogotować chwilę po wypłynięciu. Porcja starcza na dwa dni. Można polać jogurtem naturalnym. przepisik z netu, robiłam już dwa razy, dla mnie bomba, ja dodaje słodzik
|
|
#3034 |
|
Raczkowanie
|
witam, staram się Was nadrobić po 2 dniowej nieobecności i prawie mi się udało
u mnie nadal spadki dziś zjadłam parę (no może z 20 ) czereśni, akurat mam na ogrodzie, były pycha i nie żałuję chyba mi brakowało węglowodanów, bo ostatnio chodziłam jakaś zamulona, a dziś wieczorem to nawet na rolkach pośmigałam i wkońcu @ dostałam (niestety musiałam wywołać tabletkami, bo mam z tym problem) dobranoc wszystkim i spadków życzę |
|
|
|
#3035 |
|
Rozeznanie
|
6 km w 36 minut... dalam rade... jestem szczesliwa... dawno sie tak nie czulam, nie dawalam rady wczesniej mozna powiedziec ostatnio... zaczynam rozumiec swoje poprzednie błedy zywieniowe- na weglowodanach sie nie da
wczesniej było bieganie codzinnie prawie i 2 razy w tyg basen, ciagle spalam.. wiem powtarzam sie... olałam cwiczenia, wrociłam do papierosów i wiedziałam ze nie przytyje, chcialam nawet schudnac wiec jadałam malo i co z tego? trafiłam na dunkana na Was i zrozumiala ze sam dunkan mi nic nie da... nie zmieni mojego ciała, jak pisałam waga stoi w miejscu, wstaje jesc czasem w nocy:/ koszmar. moj organizm chyba przyzwyczaił sie do tej pory ze mało dostaje i bronił sie tym spaniem chociazby, mam wrazenie ze teraz magazynuje wszystko co dostaje stad szok i zastój bo na dunkanie jem 3 razy tyle conajmniej co wczesniej... koniec tego!!!! biore sie za siebie na wszystkie mozliwe sposoby mam dosyc biadolenia i wpedzania sie w depreche na nowo.. pozwalalam innym kierowac swoim zyciem, a szczescie było poza zasiegiem... czułam sie gorsza bo nie jestem idealna i nigdy nie bede!!! ale chce byc szczesliwa sama ze soba przy Was odzywam, tu na tym forum,,, czytam jak walczycie, jak kazdy gram mniej zmienia sie w radosc,,, jak zycie moze wygladac... czas zmian nadszedł oby trwalych... dziękuje Wam, ze jesteście!!! i jesteście cudowne!!!
|
|
|
|
#3036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W herbie są 2 dęby i czerwony murek (?)
|
|
|
|
|
#3037 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3038 |
|
Raczkowanie
|
Poddębiczanka!
![]() Ja to mam zapłon... dopiero wyjmuję bezy z piekarnika
Edytowane przez JulietteCapulette Czas edycji: 2010-07-14 o 01:14 |
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
dokładnie jeszcze jedno słowo o niezdrowej formie ziemniaka gdziekolwiek umieszczonego to się rozpęta ![]() ![]() u mnie dzisiaj waga wskazała + 200 a to pierwszy dzień PW no i zła już jestem ale przecież wiedziałam, że waga będzie skakać wrrrrrr
|
|
#3040 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja w ten piekny poranek
![]() u mnie bez zmian czyli 15 dzień zastoju, wczoraj to samo, nie jadłam po 18;00, sniadanie czysto proteinowe a przez dzień wypiłam litr pokrzywy. Dziś robię dzień z samym mięskiem i rybą + jedna kostka twarogu. Jutro zdam relację ![]() Pozdrawiam i gratuluję spadków
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
tymbaliki to takie galaretki z bulionu w filiżaneczkach czy plaskikowych pojemnikach; do bulionu/rosołu dodajesz żelatynę i zalewasz nim filiżanki z zawartością - na P: jajko, mięso z kuraka + odborina natki pietruszki dla ladnego wyglądu;
na PW : jajko, mięso z kuraka, marchewka gotowana + pierucha; przed podaniem wyjmuje się ze szklaneczki/pojamniczka i fajnie wygląda na talerzu
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przeżyłam szok! Wczoraj zaczęłam dietę z wagą 65,7 kg a dziś już jest 64,1 kg
wiem że to pewnie tylko zwykła utrata wody ale i tak cholernie motywuje ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- To nie za dużo? Z pokrzywą nie wolno przesadzać
|
|
|
|
#3043 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Ostatnio zamiast na P to gubie na PW. I jest strasznie Wam wdzieczna za wczorajsze wsparcie, zeby nie zezrec batonika. Warto bylo sie przemoc. U nas drugi dzien chlodniej i mozna odetchnac. Moze uda sie dzis smignac na aerobikz kolezanka. Zycze spadkow i nie poddawania sie przy zastojach. Milego dnia
|
#3044 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a powiedz mi ta pokrzywa to na pobudzenie trawienia czy cosik takiego ??? Cytat:
o ja głupia baba ... toz przecież to chyba każdy wie a ja z takim pytaniem zaświeciłam ... jestem na PW czyli muszę sobie z dzisiejszego rosołku zrobić ![]() Cytat:
pięknie wody się pozbyłaś ... teraz byle do II fazy i kg w dół ....ja właśnie jem śniadanko ogórek zielony, twarożek z szyneczką + kawa ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
dzis pierwszy dzien dukania zaczynam z 83,3. moj cel to ok 70kg. mam 25lat, 179cm. na sniadanie zjadlam rybe z jajkiem, do pracy wzielam jajko,jogurt 0% i kefir. na obiad bedzie piers z kurczaka, pozniej nie wiem... no i na starcie dostalam po lbie, bo zaje***te kolezanki w pracy, ktore w zyciu nie widzialy ksiazki Dukana na oczy zaczely sie wymadrzac ze ogorki konserwowe mozna tylko na PW i ze w takim razie zycza mi powodzenia.... no myslalam ze mnie szlag trafi na miejscu... a za chwile, po tym jak udowodnilam swoja racje, w odwecie dostalam gownianie zadanie, bo jako ze jestem na stazu, zrzucaja na mnie wszelakie nudne/glupie/trudne sprawy, coby one nie musialy sie z tym meczyc!!!!!!! gdyby malo bylo tego ze mam z tego psie pieniadze ![]() takze myslalam ze bedzie dzis wesoly dzien, kotlet mojej babci i ziemniaczki ktorejs z dziewczyn tak mnie rozsmieszyly z samego rana ze smialam sie jak debil do monitora... a tu zonk.... dziekuje ze moglam sie Wam wygadac i mam nadzieje ze chociaz Wy bedziecie trzymac za mnie kciuki szczerze milego dnia wszystkim Kobietkom |
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w I fazie korniszony w małych ilościach powinny być spożywane ... tak mi się wydaje ) ... nie zazdroszczę pracy ... niecierpie zwalania obowiązków wrrrr chyba dopadł mnie dzień że chce mi się wszystkiego włącznie z buraczkami i zapiekanką kapustką
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to jest ? Może mi ktoś to wyjaśnić jak krowie na rowie?
|
|
#3048 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie z tego co wiem to Dukan pozwala na takie cus. dalam ogoreczka malego na 4jajca i cala rybe. bede miala na 3 razy wiec chyba od razu od tego nie przytyje.... ale zrąbały mi humor na caly dzien
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- do hihi ja tez glupialam na poczatku. bo nie bylam pewna co ze skrobia, otrebami i wlasnie korniszonymi i marynowana cebulka... teraz wychodze z zalozenia ze jak wytrzymam bez tego co nie jestem pewna to nie bede uzywac, ale jak bedzie mi ciezko to sobie odrobinke pozwole. na temat skrobii przeczytalam na forum caly dlugi temat i wychodzilo tam ze lepsza (bo mniej kcal i wegli) jest skrobia ziemniaczana, ale ze na zachodzie uzywaja kuku to tak Dukan radzi.... takze jest tutaj kilka niescislosci, ale wydaje mi sie ze to wynika z roznic pomiedzy kulturami, z tlumaczenia itp.... |
|
|
|
#3049 |
|
Raczkowanie
|
A niech to wszystko szlag trafi...
Wzrost +700g No nic tylko usiąść i wyć do księżyca... Poszłam spać o 3 w nocy/rano... Dłubałam w koralikach. Mam kilka par ślicznych kolczyków ze swarovskimi. na pocieszenie chyba...
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo uważam za absurd dopuszczanie jedzenia serka topionego czy keczupu w diecie SB... Rozjazd straszny. Mam wrażenie, że to takie "smaczki" są, coby nie zniechęcać ludzi, żeby pokazać, że ta dieta wcale nie jest taka zła, bo to możesz, tamto możesz...
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że poczekamy na kobitki które z dukanem są już długo i odpowiedzą na to pytanie bo nie chciałabym wprowadzić zamieszania ale któraś dziewczyna była na P i dodała korniszonka do śniadania .. ja przez 8 dni nie ruszałam nawet nie patrzyłam na produkty których na liscie nr 1 nie ma
|
|
#3052 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziekuje Ja tez nie wiedzilam, ze galaretka z kurczaka tak ladnie sie nazywa. Smacznego. Ja wczoraj mialam dzien z glowa w lodowce. Aleksandra_M Trzymaj sie i glowa do gory. Wpadaj na Forum w razie gorszych dni i zeby sie chwalic. Tu bedziesz doceniona. A kolezankami sie nie przejmuj, zawsze beda wiedziec lepiej. Kurna, uzaleznilam sie od Was Dukanki moje. ps. Synkowi sie druga czworka wreszcie wyrznela, wiec moze znow zacznie noce przesypiac cale.
|
|
#3053 |
|
Raczkowanie
|
Houk Dziewczynki!
![]() A propos TZ, swego czasu śledziłam koleżankę na forum i Ona pisała cały czas TZ, a ja głupia trąba nie wpadłam na to, że to jest Towarzysz Życia - po prostu pierwszy raz się z tym spotkałam Myślałam, że Ona pisze inicjały swojego chłopaka i myślałam, że to Tadeusz jakiśtam (nie wiem dlaczego akurat Tadeusz ), prześledziłam jej naszą-klasę i co najgorsze znalazłam jednego Tadeusza Z co utwierdziło mnie w moim przekonaniu ![]() Aleksandra_M - wiem o czym mówisz, mam na szczęście tylko jedną taką koleżankę, która neguje wszystko co robię - oczywiście tak niby życzliwie, ale dosłownie WSZYSTKO - taki już ma charakterek, ale za to rodzinka też mnie dobija - uważają, że jestem CHUDA Zważywszy na to, że cała moja rodzina - 3 siostry, mama i tata - mają nadwagę, jest to poniekąd zrozumiałe Jest to ciężkie, bo człowiek chciałby się pochwalić jak jest jakiś sukces, a tu dupa Jedenie mój M mnie chwali jak cos zrzucę, ale On z kolei stwierdza fakty na macanego - bo z wyglądu nigdy jeszcze nie poznał, że schudłam, za to wieczorkiem pod kołderką - najlepiej jeszcze po ciemku - na dotyk stwierdza - "ooo, jakoś Cię dziś mniej" ![]() A tak a propos diety - dziś 400g mniej na wadze, mało? dużo? nie wiem, ważne, że w dół I jeszcze zapomniałam Wam powiedzieć, że jeszcze w nocy karmię Modego piersią - jakoś żal mi Go odstawiać całkiem - je już wszystko w dzień, ale na razie nie mam serca zabierać Mu cycusia, zwłaszcza, że także mi sprawia to przyjemność - jest to coś jedynego w swoim rodzaju, aż żal przerywać tę więź, zwłaszcza, że to ma być moje drugie i ostatnie dziecko
|
#3054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem jak to wytlumaczyc ale czasami dziewczyny przesadzaja, ugryzą korniszona albo poslodza slodzikiem kawe i placzą. a przeciez nalezy spojzec na stosunek B/T/W. slodzik, pepsi czy cola light, korniszony w malej ilosci!, mleko w proszku i wiele innych są dozwolone na uderzeniowce bo przeciez to ma byc dieta a nie jakies wiezienie, czlowiek musi jesc i uwierz, nie utyjesz od korniszona! ja od poczatku uzywam mąki kuku a nie skrobi a smaze na kropli oleju. i schudlam. dlaczego? bo spojrzcie na to, jak wielka roznica jest dukan od tego jak sie je normalnie. Ograniczamy naprawde wiele, nie jemy fast foodow, slodyczy, makaronow, chleba, tluszczu.... nikt nie przytyje od kropli oleju. troszke zdrowego rozsądku. a swoją drogą, wiem jak mogą wkurzyc osoby, ktore ksiazki na oczy nie widzialy a sie wymadrzaja. ja wtedy odpowiadam: nie bede z toba dyskutowala na temat mojej diety dopoki nie przeczytasz ksiazki bo nie masz wiedzy a sie klocisz. i tak tez Wam dziewczyny radze
|
|
#3055 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie posty sprawiają, że człowiekowi jakoś lepiej się robi Brawo Czarownica3006
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja właśnie o to pytam - dla mnie w samej książce są nieścisłości. Czytałam ją jakiś czas temu, przyznaję, nie skończyłam, ale jeśli ktoś pisze - jeśli czegoś nie ma na tej liście, to jest zakazane, a pod spodem pisze dalej - ale jak sobie zjesz słodkiego ogórasa, napijesz się pepsi, zjesz kostke czekolady z łychą twarożku (twarożek+czekolada będzie miało białko wyższe raczej), to luuuzik, bo w końcu dieta i tak jest zmianą stylu jedzenia... to mi nie gra i tyle.
|
|
#3057 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a ja mam pytanie .. używacie jakichś kremików ujędrniających, itp ?
Jak TAK, to który możecie polecić ?
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
moze i tak.. moze dukan pozwala w niewielkiej ilosci ogoreczka czy keczup bez cukru, zeby sobie urozmaicic smakowo i wizualnie jedzenie, bo monotonia prowadzi to grzeszenia (umnie by tak bylo)...
a o diecie SB nie wiem nic. ale juz zaczelam dukana, naczytalam sie tego forum i skoro niektore Panie grzeszyly i nic wielkiego sie nie stalo....
|
|
|
|
#3059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się opamiętać bo przecież cel do osiągnięcia mam )zrobiłam sobie zebre tak na pocieszenie oczu ![]() Cytat:
![]() ![]() wszystko idealnie wytłumaczone ... nic tylko się przykładać do wskazówek
|
|
#3060 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hihitak w ogóle to cześć kochane ja sobie mam 2 dzien pw, ale w zasadzie ostatnie 2 dni pp tez byly jak PW... ale nie bede zmieniala rytmu, w koncu nadejdą PP i spadnie ten cholerny wzrost 1,5kg tlumacze go sobie grzeszeniem warzywkami, masakryczną iloscią wody jaka pije i upałami --> organizm zatrzymuje wode zeby sie schlodzic![]() jestem juz po serku wiejskim, ostatnio jem male serki piatnicy ze szczypiorkiem ale wcale nie light na szczescie dzis zjadlam ostatni i pojade na zakupy i kupie lighty. pozatym... w tym tygodniu ze wzgledu na upaly pracujemy tylko do 14 caly urzad tak ma to i nasz dyr sie zgodzil (pracuje w budynku urzedu morskiego) hyhyhyhypiatek biore wolny i moze pojade nad jakas wode chlodzic moje dupsko ![]() noooo to milego dnia kochane duzo spadków zycze a wzrostami sie nie przejmowac, przeciez wiecie, ze spadną prawda? ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
spokojnie, moim zdaniem trzymaj sie ksiazki. ja tak zrobilam. a tam jest jak byk napisane co mozna a co nie. dodaj do tego codziennie otreby i masz uderzeniowke gotową
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

dodam, że mam taki sprzęt że na dwa gofry czekam 20 minut...chyba jednak kupię ten dougnut maker
Na spółę z TŻ zjedliśmy 

wczesniej było bieganie codzinnie prawie i 2 razy w tyg basen, ciagle spalam.. wiem powtarzam sie... olałam cwiczenia, wrociłam do papierosów i wiedziałam ze nie przytyje, chcialam nawet schudnac wiec jadałam malo i co z tego? trafiłam na dunkana na Was i zrozumiala ze sam dunkan mi nic nie da... nie zmieni mojego ciała, jak pisałam waga stoi w miejscu, wstaje jesc czasem w nocy:/ koszmar. moj organizm chyba przyzwyczaił sie do tej pory ze mało dostaje i bronił sie tym spaniem chociazby, mam wrazenie ze teraz magazynuje wszystko co dostaje stad szok i zastój bo na dunkanie jem 3 razy tyle conajmniej co wczesniej... koniec tego!!!! biore sie za siebie na wszystkie mozliwe sposoby mam dosyc biadolenia i wpedzania sie w depreche na nowo.. pozwalalam innym kierowac swoim zyciem, a szczescie było poza zasiegiem... czułam sie gorsza bo nie jestem idealna i nigdy nie bede!!! ale chce byc szczesliwa sama ze soba

pięknie wody się pozbyłaś ... teraz byle do II fazy i kg w dół ....
Jedenie mój M mnie chwali jak cos zrzucę, ale On z kolei stwierdza fakty na macanego - bo z wyglądu nigdy jeszcze nie poznał, że schudłam, za to wieczorkiem pod kołderką - najlepiej jeszcze po ciemku - na dotyk stwierdza - "ooo, jakoś Cię dziś mniej"
tlumacze go sobie grzeszeniem warzywkami, masakryczną iloscią wody jaka pije i upałami --> organizm zatrzymuje wode zeby sie schlodzic