|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() No pokój już zagryntowany jutro gips pierwsza warstwa chłopaki idą jak burza w przyszłym tyg to skończa uuff ... Co do bolesnych zabiegów to własnie pisze z wami i gole sobie nogi woskiem .. troszkę boli
|
|
#542 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#543 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie jesteś sama Ania P. apropos golenia woskiem to przypomniała mi sie śmieszna historia. kumpela mojej siostry chciała wydepilować okolice bikini i przykliła wosk. wosk tak zaschnął ze nie mogłą go odkleić (albo sie bała sama nie wiem) w każdym razie jej tata jej go usuwał rozpuszczalnikiem:brzydal : ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- kochana ja stosuje diete tzw MNIEJ ŻRYJ Podobno przynosi efekty. a tak poważnie to nie mam żadnej ale chce coś znaleść. narazie ograniczam jedzenie. jem połowe tego co jadłam i nic nie jem po 18. o 18 jem arbuza albo jogurt. na snadanie płatki albo kefir a na obiad jakaś lekka zupa albo ważywa z patelni. może sie uda. ja przed ciąża ważyłam 63 a teraz mam jeszcze 70. na końcu ciąży ważyłam 80
|
|
|
|
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze nikomu nie wypadają,ja nawet widze na tej szczoteczce która go czesze,ze zostają włoski,mam nadzieje,ze to nie jest brak jakichs witaminek tylko poprostu gubi
![]() ja tez sie musze wybrac do dentysty ale akurat tego sie nie boje,nie powiem,ze lubie ale nie mam z tym problemu ![]() a w Łodzi nic nie pada jak była duchota tak jest do tej pory mogłoby w nocy popadac. |
|
|
|
#545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
|
#546 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=P0P70;20613716]Trolla - to mi zabiłaś ćwieka tymi szpitalami. Bo my tyle pozytywów nasłuchaliśmy się o Prokocimiu i mieliśmy zamiar tam się z Oliwką wybrać na operację serduszka. A teraz zaczynam myśleć o tych Katowicach. Mamy jeszcze trochę czasu na zastanowienie.
/QUOTE] jakbyś chciała się coś dowiedzieć wiecej o moich doświadczeniach to napisz, podam ci koma Powiedz mi od kogo się nasłuchałaś tych pozytywów?? bo ja słyszałam tylko opinie od ludzi którzy tam w życiu nie byli ze świetni lekarze i wogóle..... nie wiem jak kardiochirurdzy, bo może faktycznie są nieźli. nie wiem. ale poradnia oraz odziałał karidiologiczny funkcjonuje podobnie jak kołchoz
|
#547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurde tak się katowac w imie czego ide kimać oczy mi się zamykają
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
u nas popadalo wrecz lalo ja z mala wyszlysmy na ganek pod wielki parasol i wdychalysmy swieze powietrze
ale co z tego ze lalo jak za kilka minut bylo tak parno ze nie bylo czym oddychac juz wole chyba upaly niz taka parowke ![]() ferrou jak robilysmy zdjecia to w jej pokoju bylo 25 stopni bo klima chodzila wiec nie bylo jej goraco wrecz przeciwnie troszke zmarzla bo czkawke dostala i skonczylismy tylko na zdjeciach dinozaura jutro druga czesc ![]() uwielbiam jej cykac zdjecia
|
#549 |
|
Rozeznanie
|
izazula, aniap - mi to sie nawet ogolic zwykla maszynka nie chce.. podziwiam
drcron artystyczna z Ciebie dusza... nie myslalas, zeby zajac sie tym zawodowo? Edytowane przez yoonka Czas edycji: 2010-07-13 o 21:30 |
|
|
|
#550 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój też śpi góra po 30-40min, czasami 1h... a robi sobie takich drzemek w ciągu dnia z 3-4. Cytat:
A mnie ostatnio cholernie ciągnie do fajek, Paliłam przez 10 lat, rzuciłam w momencie gdy dowiedziałam się o ciązy i mam zamiar już nie palić ale ciagnie... Najgorsze, że TŻ wrócił do nałogu.... Cytat:
A włoski też się wycierają, jedną stronę to ma prawie łysą ![]() Cytat:
![]() A ja się poparzyłam przed chwilą. Zagotowywałam słoiczki z jedzeniem dla małego i musiałam źle zakręcić wieczko i jeden słoiczek mi się otworzył - ratowałam i trochę się wrzątkiem poparzyłam...inteligentni e... |
||||
|
|
|
#551 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcza bela .... nijak nie dam rady was nadrobić
![]() Ale od początku ... - MELDUJĘ SIĘ (tia... trochę po czasie) NA NOWYM WĄTKU! ![]() Akurat mam czas bo się z tż'em pokłóciłam (bożesz.... ale on mnie ostatnio denerwi grrr) i miał focha i się obrócił do mnie dupsztalem i śpi, a ja mam kompa dla siebie.... W R E S Z C I E!!! ![]() Troszkę poczytałam i od razu mi lepiej. Zastanawiałam się czy mój Michaś to nie jakiś niedowidzący czy coś, bo wieczorami właśnie się do żyrandola uśmiecha i mu guga zamiast spać. Bałam się że może nie dowidzi i myśli że ktoś stoi czy coś ... ale teraz widzę że wsio gutek z nim .Dużo o jedzeniu pisałyście... ja się musze przyznać że.... Michaś ma 2 i pół miesiąca.... jakieś 2tygodnie temu jadł ze mną ... lody .... smakowały, a jakiś tydzień temu teściowa zrobiła zupkę truskawkową i też mu dałam pokosztować - był zachwycony . Oczywiście nie dałam mu za dużo, co ewidentnie się nie spodobało (foto z jedzenia zupki poniżej )Tak samo ulżyło mi jak poczytałam o tym noszeniu. Mój mały urwis bardzo, ale to bardzo nie lubi kiedy się go odkłada z rąk , ale staramy się nad tym pracować Jeśli chodzi o kolki to też są postępy Poza tym .... Misiek od 2-3 tyg straaaasznie się ślini i notorycznie dłubie (bo to nie jest ssanie, ani trzymanie, ani zabawa) rączkami w buzi, drapie, gmyra, zaciska .... wasze maluchy też? Bo ja się zaczynam obawiać czy to mu czasem ząbki nie idą??? O! Apropo! Muszę wam coś napisać! Spotkałam ostatnio dziewczynę, jej córeczka (tydzień starsza od Michała) MA JUŻ PIERWSZEGO ZĘBA! A żeby było lepiej ..... ONA SIĘ Z TYM ZĘBEM URODZIŁA!!!! 8-O ... Niezły szok co nie? Hihihi, ciekawa jestem jaka była reakcja lekarzy, położnych i mamusi I przy okazji... współczuję nauki karmienia ![]() Poza tym Misiek dziś odkrył jak można się sprawnie przemieszczać. Kładzie się na pleckach (znaczy.. odwraca się na plecki, po tym jak ja go ułożę w dowolnej pozycji) podkula nogi aż pod pupę i się odpycha. Tym sposobem podjeżdża na plechach o kilka centymetrów. Bardzo mi się to spodobało (choć czasami jeszcze zamiast podjechać zrobi mostek ) i teraz jak go kładę u nas na łóżku to oka z niego spuścić nie mogę ![]() A co do @ - To DZIŚ u mnie premiera ... (...) Hmm ciekawe czy to miało wpływ na kłótnię z Tż'em ![]() Dobra.. staram się już Was nie zanudzać i jak się uda częściej pochlać z chłopem to będę częściej ![]() BUZIAKI DLA WAS DZIELNE MAMY! I UŚCISKI DLA MALUSZKÓW! ![]() P.S. W ten weekend pierwszy raz Młody zaliczył "basen" |
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kiedy wykupiłas te wczasy? drcronku 25 st i zmarzła u mnie jak jest 25 to tez jest za ciepło juz!!!
|
|
|
#553 |
|
Wtajemniczenie
|
Na Twe wezwanie ;d
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Michasia bosko wygląda na baseniku DAMA TAKA! W stroju kąpielowym to fiu fiu DŻAGA ..... Ucałuj ją prosze od Cioci Izumi Kochana jest
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
IZUMI ty łobuzie częściej sie tu pokazuj!!!!
Kochana i walczysz z kolkami a taakie rzeczy miskowi podajesz.. ![]() Lody masz dobrze odzywiac mojego zięcia chociaz widze że nic mu nie brakuje taaak slicznie rosnie i juz taaaki dorosły i michasia tez basen zaliczyła w niedziele i wczoraj![]() beda razem pływać hihihi ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Alez oczywiście ucałuje i to zaraz bo smyk nie chce spac tylko sie bawi własnie raczkami w buzi tak jak to opisałas1
|
|
#555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Apropo kupek... byłam okrutna niedawno .Największe oraz najbardziej katastrofalne kupki zawsze przebiera mój mąż. Ostatnio rano, zrobiłam męzowi śniadanie (zjadł jak nigdy!!! Bo normalnie nie je śniadań), a chwilkę później Michaś zrobił kupkę. ŚMIERDZIAŁO TAK NIEMIŁOSIERNIE, że gdyby nie to, że ja go karmię to był się go zapytała "chłopie! gdzie Ty się stołujesz że tak ciufasz?". No i mąż go rozebrał z pieluchy i widzę że zaczyna się robić zielony i zaczyna go cofać. Zastąpiłam go, on stanął w drzwiach od pokoju i go mdli. Ja się z niego śmieje i pytam się go "co? Śmierdzący kupsztal i tata już rady nie dał? ". On na to że to nie to, że to na pewno przez śniadanie, musiało mu zaszkodzić, bo nigdy nie je itd. Więc ja niewiele myśląc zebrałam trochę kupy na palce, podłożyłam mu prosto pod twarz i zapytała "na pewno??? " ..... (...) Dobrze że dobiegł biedny do kibelka ;D Zwymiotował wszystko co zjadł i potem na samo wspomnienie jeszcze go kilka dni trzymało ... sesesese .
|
|
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#558 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
WITAJ!!!!!!!!!! Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-13 o 22:03 |
|
|
|
|
#560 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#561 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#562 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=trolla2405;20657764]
Cytat:
odnośnie Prokocimia...niegdy tam nie byłam (i mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała), ale podczas pobytu w szpitalu na ul. Strzeleckiej w Krakowie, nasłuchałam się od innych mam na temat tegoż. Dziewczyna, która była z nami na sali (to znaczy ze mną i moją Małą) rodziła tam pierwsze dziecko, niestety jej synek zmarł... Ileż ona mi opowiadała o tym, jak ją tam traktowano... brak słów. Między innymi -> nie mogła czuwać przy dziecku; powiedziano jej (bez ogródek), że dziecko umrze (usłyszała to tak bez żadnego wstępu, po prostu... - rodząc pierwsze dziecko miała niewiele ponad 20 lat, wyobrażacie sobie, co musiała taka młoda dziewczyna czuć???). Lekarz jasno się wyraził na temat opieki nad dzieckiem - "ile jest Pani w stanie zapłacić?". Mówię wam, włos mi się jeżył, jak tego słuchałam. Dziewczyna była z małej miejscowości, mówiła w specyficzny sposób i powiedziała też, że z tego powodu traktowana była jak człowiek gorszy... Tragedia. A ja naprawdę myślałam, że to jest szpital DZIECIĘCY, czyli taki, który zatrudnia odpowiedni personel. Ale tak, jak napisałam w pierwszym zdaniu, opinię na temat tej placówki znam tylko z drugiej ręki. Warto poczytać opinie na forach internetowych. Odnośnie szpitala na Strzeleckiej miałam same dobre (od znajomych, sąsiadów, innych mam). Opieka jest rewelacyjna. Personel - naprawdę słuchający rodziców, nie obojętny na dzieci. |
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
my jedziemy tutaj http://www.rosa-wypoczynek.pl/ do rowow od 20 do 27 sierpnia... za osobe placimy 40zl a maly gratis
yuuu huuu dzisiaj odebralismy auto z salonu![]() ![]() w koncu tyle czekania... i obkupilam malego w koszulki bo stwierdzilismy dzisiaj ze na takie upaly nie mamy nic oprocz bodziakow...a to dodatkowa wartswa materialu na pampersa.. no i moj juz tez na 3 i tez przewraca sie z brzuszka na plecy i podnosi pupe jakby chcial raczkowac hehe i wedruje po calym lozku
|
|
|
|
#564 |
|
Rozeznanie
|
wprost umierałyśmy z tęsknoty! A le Twój Michaś jest świetny! A zdjęcie w okularach - ![]() Fajnie się tam Wy odbijacie w prawym szkle ![]() A my z Hanią po tym deszczu zamotałyśmy się w chustę i heja na spacer! Było tak fajnie, świeże powietrze, ptaszki, miód, cud i malina! I mała od razu wzrok narkomana i odpłynęła mi w chuście ![]() I tak 1,30 godz ,wróciłyśmy, a tż poodkurzał, posprzątał, karmi dla mnie się chłodziło w lodówce (już jest zaaplikowane doustnie) Hania po spacerku kąpiel, cysiu i lulu , to ja rozumiem
|
|
|
|
#565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
weekend po prostu 26.27.28.29 wyjazd ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
kurde jak mnie @ meczy, w zyciu nie mialam tak obfitej i te upaly- jestem nie do zycia!
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Izumi- nareszcie się odezwałaś
Numer z TZ i kupką niezły ![]() . A z Michasia to już kawał chłopa.Cytat:
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
mloda a zastanawialam sie z tezetem nad rowami
![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i zupy truskawczanej Motyw z kupą nieziemski, uśmiałam się nieźle A Michaś w okularach wygląda boooosko Mój Kuba też gmera sobie paluszkiem w buzi, szuka tam skarbów Czasami to całą piąstkę potrafi wcisnąć do buzi Na razie tylko raz go złapałam na ssaniu kciuka ... Cytat:
W ogóle teraz leciałam do nich bo Maly kolki/wzdęcia miał. Od rana nie spał, coś się wiercił, nie mógl zasnąć, apogeum zaczęło się po 20. Siostra mówiła że bardzo płakał, wyciszał się na chwilę i znowu od początku. Dałam im termofor - od razu mały się uspokoił i leki na kolki. W ogóle szwagier dzwonił do położnej z pytaniem co robić. I powiedział że Mały usypia tylko na rękach (czuł ciepło od brzuszka więc się wyciszał) a ta do nich że jak nauczyli go noszenia to niech się nie dziwią Więc im baaardzo pomogła...
Edytowane przez Ferrou Czas edycji: 2010-07-13 o 23:20 |
|||
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym juz wiedziala co takiej odpowiedziec!
ja mialam polozna -aniola, do tej pory dzwoni do nas jak sie ma Oliwka.
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w ten jakże zaskakująco słoneczny i ciepły poranek. Jak to dobrze że znowu słoneczko świeci i robi się ciepło. Znowu będziemy cały dzień siedziały w domu i pisały na wizazu
![]() .
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

ale ciągle jestem głodna

I UŚCISKI DLA MALUSZKÓW! 

.
.

i zupy truskawczanej