|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17
Cytat:
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17
No u nas w sumie też kilka będzie. W ogóle to się wkurzyłam dziś po przejrzeniu listy gości, bo z 88 zaproszonych osób będzie w najlepszym wypadku 69, a jeszcze 6 osób ma mi dać w tym tygodniu odpowiedź
Niektórzy wymyślają dziwne wymówki. Powiedzieliśmy babie od sali, że będzie 80 osób (a na tej sali wesela robią powyżej 70 osób) no i teraz będziemy się musieli tłumaczyć, czemu mamy tak mało osób i pewnie i tak jej zapłacimy za całe 70 porcji nawet jak jeszcze te 6 osób się rozmyśli ![]() Idę spać, bo mam kiepski humor i nie chce Wam tu smęcić. Dobranoc
Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2010-07-13 o 23:22 |
|
|
|
#2223 |
|
BAN stały
|
Martoolko,ty to naprawde jesteś mą zaginioną siostrą.Witam w klubie,tez mi się coś nastrój zrąbał.
![]() A teraz na chwilke znikne,by zrobic sobie kaszke mleczny start made in biedronka I poleje sobie sokiem malinowym,posłodze sobie wieczór
|
|
|
|
#2224 |
|
Zadomowienie
|
cześć!
ale puściutko tu... zapewne wszystkie śpicie ![]() a ja nie ![]() wczoraj spisaliśmy protokół i od przyszłej niedzieli będą zapowiedzi
|
|
#2225 | |||||
|
Zakorzenienie
|
mmmmmm, metka, dziewczyneczka, Martolka, mad, dziękuje
zdaję sobie sprawe żę moje sukienka nie każdemu się podoba w końcu każdemu sie podoba coś innego Do tego na fotkach nigdy nie wychodzi tak jak w rzeczywistości i to mnie denerwuje, bo jak na fotkach z sesji też tak będzie wyglądała to ![]() mmmm, gdzie można kupić takie piękne kwiatki na obrączki? ![]() Cytat:
Cytat:
na pewno niespodzianka się spodobała ![]() Cytat:
ale wydaje mi się, ze takich niema jak któraś nam sie nie spodoba to zejdziemy z parkietu i już ![]() Zrób sobie liste, bardzo pomaga i łatwiej się zorientować jeśli o czymś zapomnisz i zawsze możesz dopisać, a tak to jedno Ci się prztpomni a o czymś inny zapomnisz przynajmniej ja tak miałam przed zrobienie listy ![]() Cytat:
Cytat:
Ja niewiem czy jestem (tzn. czy moge sie mianować) Waszą siostrą, albo chciaż kuzynką ale wczoraj też miałam wieczorem beznadziejny nastrój. Dołują mnie te 2 cm ;/ jak kupowałam suknie to powiedziała, że nie będzie problemu z poprawkami a teraz każe mi chudnąć bo niema z czego popuścić ;/ Mi się wydaje że bardziej się im niechce tego robić Do tego tż ma problemy ze zdrowiem i nie umiem go wygonić do lekarza i martwię się o niego strasznie i mama mnie dręczy dalej żebym zaprosiła tą jedną babe normalnie aż mi się niechce iść do pracy z tego wszystkiego wrrrrr... |
|||||
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() niestety wynik negatywny nie będę mama zostało 17 dni do wesela bardzo się denerwuje tym bardziej że goście mają czas do niedzieli na potwierdzenie a do tej sory z 270 osób zadzwoniły tylko 3 rodziny i 4 koleżanki.a co zresztą do jasnej anieli będę wszystkich obdzwaniac A denerwują mnie niektóre wymowki np moich najbliższych sąsiadów że są już za staży kiedy mają po 40 a tz babcia ma 92 i na pewno przyjdzie
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba próbować dalej jeszcze troszke i na pewno się uda dalej trzymam kciuki ale masz weselisko duuuuuuuuuuuże uciekam do pracy mam nadzieję, że Bąbel będzie dzisiaj grzeczny
|
|
|
|
|
#2228 |
|
Rozeznanie
|
Hej po dlugiej nieobecnosci chcialam sie pochwalic ze: w sobote spisalismy protokol i juz w niedziele byly nasze zapowiedzi
![]() kupilam juz sukienke na drugi dzien, a tz juz wszystko ma i wygladal bossssko ![]() Zostalo nam do rozdania 7 zaproszen. Narazie odmowily 3 pary, i mam nadzieje ze reszta przyjdzie. 250 osob bedzie sie dzialo ![]()
|
|
|
|
#2229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2230 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluje! Moze jakies szczegoly? ![]() Cytat:
![]() Czesc PMki, jak zyjecie w upaly? Ja mam stopy jak balony Siedze calymi dniami nad jeziorkiem albo przy wiatraczku w domu, inaczej nie da sie zyc Remont caly czas trwa, ale juz blizej niz dalej, do konca miesiaca powinien sie skonczyc |
||
|
|
|
#2231 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo obszerna. Gratuluję, a wpadki, co tam, przynajmniej będziecie mieli co wspominać Wyglądałaś ślicznie, wszystko ze sobą współgrało Cytat:
Co do sukni, nie jest to mój styl, ale jak tak patrzę na Ciebie to muszę stwierdzić, że pasuje do Ciebie i na prawdę ma coś w sobie poprzez te kryształki, będziesz ślicznie wyglądać Oczywiście I zastępcą, sekretarzem, skarbnikiem oraz menedżeremCytat:
Mój tata znowu się zdenerwował (ma powody, bo babcia zawsze jednego wnuka faworyzuje, traktuje jak syna, spłacała jego długi, utrzymywała go, zawsze on był dla niej najważniejszy, więc ojcu jest przykro, że dla jego dziecka babcia ma zarezerwowane inne uczucia i zachowania, a ja jestem jego jedynym dzieckiem, raz w życiu robi weslee), powiedział babci dośc ostrym tonem, że chyba nie zrobi tego swojej wnuczce. A ona na to prawie krzykiem i złością "a co takiego robię, nie rozumiesz że jestem chora?!". Tylko mój TŻ jej powiedział, że przecież ba bciu nie jesteś poważnie, bardzo chora. W zasadzie nie jest mi przykro, tylko mam żal. Ponieważ nigdy niczego od tamtych dziadków nie chciałam, niczego od nich nie dostawałam, chciałam tylko żeby była ze swoją wnuczką w dzień ślubu. Tak na prawdę, wszyscy w rodzinie doskonale wiemy że to nie chodzi o żadną chorobę (w różnych rozmowach, nigdy nic nie wspominała o chorobie, nic po niej nie widać, ciotka nic nie wspomina, nawet mówi, że nic takiego jej nie jest, ot takie rzeczy które dotykają większość ludzi w jej wieku), aż tu sobie wynalazła wymówkę...Chodzi o to, że nie ma pieniędzy aby nam dać w prezencie czy coś kupić. A my nie czekamy na to, przecież nie o to nam chodzi. Choć gdybym złośliwa była, to bym zapytała skąd w takim razie ma kasę na raty za tv dla wnusia. Ale ciul, bo ja od niej na prawdę nic nie chcę. Ona taka jest, wiedziałam że będzie robiła problemy i zamieszanie. Jak mieliśmy od niej wyjeżdżać, pożegnała się, ale coś jej do głowy wpadło, szybko podeszła do auta, otworzyła drzwi i mówi ze łzami w oczach, czy przed ślubem przyjedziemy jeszcze, bo ona nas chce pobłogosławić, no bo chora jest i nie będzie na ślubie. Wszystkich nas zaskoczyła, w zasadzie powiedzielismy tylko, że moż przyjedziemy, że może na jeden dzien. To może wyglądać, jakby faktycznie przykro jej było itp. Ale nawet mój ojciec stwierdził później, że matka zawsze musi pokazac cyrki, że kombinuje. Gdyby mi powiedziała, że nie chce jechać, bo to godzina jazdy, bo że to inaczej niż jak się ma blisko dom itp. to bym to prędzej zrozumiała. Ale jechałaby z ciotką, wygodnym autem, tutaj cały parter domu mieliby do dyspozycji, z kuchnią, łazienką, a każdej chwili z wesela ktoś by ją odwiózł gdyby chciała. no ale.... Także właśnie tak to jest z gośćmi, ale najgorsze gdy się tak zachowuje rodzina najbliższa. Z TŻta strony pewien wujek, po 60tce, chory, po chemii, z diastomą, mieszkający 10 km od naszego miasta, powiedział, że na pewno będzie na weselu, nie da rady tańczyć ale posiedzi, popatrzy, chyba że dużo gorzej by było z jego formą ale ma nadzieję, że będzie tak jak jest teraz. To jest człowiek faktycznie chory.A ja dzisiaj idę do salonu sukien na zdjęcie wymiarów, pójdę wcześniej żeby wybrać tam na miekscu bieliznę. Możliwe że kupię też buty i biżuterię
|
|
#2232 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() acelinka ładna fryzurka Cytat:
a jak się czujesz?dziękuję Cytat:
dziękuje Cytat:
![]() Cytat:
pisałyście o gościach zaproszonych i o tych co potwierdzają, my musieliśmy do bardzo wielu osób dzwonić, niektórzy do dzisiaj (!) nie podali z kim będą, wczoraj kolezanka napisała, że jednak przyjdzie sama- a lista gości podana w ubiegły piątek My rozdaliśmy 90 zaproszeń, każdy dostał z osobą towarzysząca i mamy 110 osób dorosłych i 10 dzieci. 6 osób z obsługi ( kamerzysta, fotograf, zespół )zaraz lecę do fryzjera, a potem na depilacje, a na końcu po owoce na targ, ostatnie dni przed ślubem są srasznie zalatane, dzisiaj zaczynam się powoli stresować... no i w ogóle spadłam z taboretu i mam siniaka na pół uda i strasznie boli no ale jak brzmi stare powiedzenie "do wesela się zagoi"monika przykro mi że nie udało się zostac mamą, ale próbujcie dalej, przecież nie za pierwszym razem wszystkim się udaje caprica upały straszne, a na sobotę zapowiadają u nas 35 stopni
|
|||||
|
|
|
#2233 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
witam panienki i żonki
nadrabiamCytat:
, no ale w tym roku i morze i jeziora zaliczymy![]() hihi ale to tez dobry czas ![]() Cytat:
i mąż też![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ileż tych ślubów![]() a miałam o tych gościach wspomnieć u nas tez potwierdzali, odwoływali, dzień przed, najsmieszniejsze, że ci, do których jedziemy też potwierdzali w ostatniej chwili, zmieniali, tym bardziej dziwne, że sami oragnizują imprezę to powinni wiedziec, ale jednak nie
nie obiecuję Ci wiele, bo tyle prawie co nic, najwyżej wiosenną zieleń i pogodne dni, najwyżej uśmiech na twarzy i pomocną dłoń, nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie. Edytowane przez gospella Czas edycji: 2010-07-14 o 10:41 |
|||||
|
|
|
#2234 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
w bardzo upalny dzień ![]() noooooo nareszcie goście wczoraj się zmobilizowali i dzwonili z potwierdzeniem zostały jeszcze chyba tylko 5 rodzin do potwierdzenia i wsio ![]() dziś idę na urodziny do tesciowki i nie wiem co kupić a tak w ogóle to dziś równiutki miesiąc za miesiąc o tej porze pewnie będę miała kończona fryzurkę i zaraz będę w domku malowana dobrze ze nigdzie nie muszę latać tylko wszystko w domu
Edytowane przez ultraradiola Czas edycji: 2010-07-14 o 10:10 |
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie mam najlepszego nastroju, w pracy sajgon, do wesela blisko a ja w pracy wyrabiam nadgodziny jak nigdy .... Kosmos ... Jeszcze tyle rzeczy do zrobienia .. A co do gości i ich wymówek, ja to chyba zacznę zakłady robić jakie będa wymówki - bo jestem pewna, że sporo osób mi odmówi (a zapraszamy ledwo 70) i to z najblizszej rodziny większość ...... Wrr mam dość, jeszcze ta poradnia której nie mamy jak zrobić, bo nie ma kiedy .... |
|
|
|
|
#2236 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Cytat:
A gdzie ? Cytat:
![]() Oj TŻta koniecznie wygoń do lekarza. A mówiłaś mu, że się martwisz? Powiedz mu, że jako Twój przyszły mąż nie powinien Cię stresować przed samym ślubem ![]() Trzymam żeby wszystko się dobrze ułożyłoCytat:
![]() Z tymi potwierdzeniami, to naprawdę, wkurzające, szczególnie przy takiej ilości osób. Wczoraj dzwonił do mnie kuzyn, który wcześniej potwierdził przybycie, że chyba jednak nie da rady być na naszym weselu, bo wyjeżdża na jakąś zorganizowaną wycieczkę i będzie miał kłopot z powrotem (tylko, że jeszcze 2 tygodnie temu nie planował wyjazdu, a teraz nagle wyjeżdża - podejrzewamy, że to przez "osobę towarzyszącą", która prawdopodobnie go wystawiła - beton kompletny). ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dużo wypoczywaj z nogami uniesionymi do góry - powinno pomóc.---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------
|
||||||
|
|
|
#2237 |
|
Rozeznanie
|
odnosnie gosci tez mialam jednych takich na ktorych jestem baaaardzo
zla.Jakis miesiac temu rodzice byli na weselu i tam byla ta ciotka z wujem o ktorych mowa. Niby daleka rodzina ale sie dobrze znaja, rodzice byli na slubach ich dzicie i w ogole. Tyle ze mieszkaja daleko. Wiec na tym weselu jakos odzice sie zgadali o naszym i ta ciotka mowi ze oni sa starzy i wesela nie dla nich(ok 50 lat ludzie ) wiec tata moj zly wiec powiedzial zeby ich nie prosic jak maja takie podejscie. Ok. Wykresleni z listy. A potem za tydzien rodzice ich spotkali i mowia jak jest, ze skoro nie chca przyjsc to nie beda proszeni. A wujpo jak to?? ja ide, i zeby nikogo nie prosic na wesele bo oni sie szykuja i blabla bla, wiec potem w niedziele wypisalam zaproszenie skoro maja przyjsc. Idziemy dajemy zaproszenie, tylko ze sama ciotka byla. Bo oni letniskowy domek maja nie daleko. Mowimy ze slub 28 sierpnia, a ona do nas ze 28 sierpnia?? OO to jej przykro bo ona ma 25 operacje taka nie grozna na zylaki i ona nie wie jak wyjdzie myslalam ze babe rozwale![]() jeszcze tylko 45 dni i bede ogladala mojego mezusia w swoich szalowych garniturach |
|
|
|
#2238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
![]() Jedziemy dizisja po strój dla K. a ja jako główny doradca nie znam się na garniturach a na ślubnym ubuiorze to już w ogóle ![]() Cytat:
A kwiatki nie wiem gdzie można kupić... Szukałam ich kiedyś na allegro ale nie znalazłam Cytat:
za postępyCzekamy na zdjątka sukienki Cytat:
Co do babci - rozumiem, że Wam przykro. A powiedzieliście jej, ze nie zależy Wam na prezencie ale na tym żeby była? Może sie jeszcze namyśli i przyjdzie
|
|
#2239 | ||||
|
Raczkowanie
|
a myslalam,ze tylko ja nie znosze tej piosenki,bo prawie na wszystkich weselach ja slyszalam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super,ze wszystko idzie do przodu...wow ale bedzie weselicho!!!
|
|
#2240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nasz DJ nam mówił, że jakaś parka chciała to na pierwszy taniec, ale on im zasugerował, żeby wsłuchali się w tekst i jednak się odmyślili
|
||
|
|
|
#2241 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to tak samo dziala jak z suknia moj TZ juz w lutym!!! wybral garnitur,pojechalismy poogladac suknie a wyszlismy z zamowionym garniturem ,jest cudowny
|
|
#2242 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie, mówiliśmy kilka miesięcy temu, mój ojciec mówił, moja mama, ostatnio też o tym wspominaliśmy. Ale ona taka jest. Przypomniało mi się, że w zimie, w te najgorsze mrozu i śnieżyce przyjechała do nas na niedzielę sama, autobusem, ponad 3 godziny jazdy (bo się o mojego ojca martwiłą, do dziś nie wiemy dlaczego, ponieważ nie było powodu). I jakoś nie narzekała na swoje samopoczucie. Tymczasem teraz twierdzi że chora jest i że to nie tak nagle tylko już od jakiegoś czasu.Wiem, że to złośliwe, ale to musi być jakaś tajemnicza choroba, skoro nie daje żadnych symptomów, nikt nie zauważa jej...Dobra koniec tematu. Mam żal, ale też nie będę jej namawiać ani prosić. Taka jest jej wola. Nigdy nie byłam z nią zżyta, doznałam od niej licznych przykrości, moja mama jeszcze więcej, mieszała w rodzinie, buntowała mojego ojca przeciwko mamie i mnie, tak więc mam to gdzieś. O wiele bardziej by mi przykro było gdyby dziadka zabrakło w tym dniu obok mnie
|
#2243 |
|
Zadomowienie
|
cześć
![]() martoolka especialy for you
|
|
#2244 |
|
BAN stały
|
Cześć Wam
![]() Ja dołączam,bo za chwilke będe Was nadrabiać ale zanim musze doprawadzić paznokcie do porządku,w sensie zmyć lakier i pomalować.
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-07-14 o 13:29 |
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiulek, pomyśl, że gdyby miała jednak przyjśc i całe wesele narzekać albo twojemu tacie albo co gorsza wam, jaka to ona jest chora, i specjalnie dla was przyjechała i się poświęca, to chyba lepiej żeby jej wcale nie bylo .. Bo zepsuje wam wesele albo Twój tata będzie miał zrąbany humor. ... Tak jak to opisujesz, to mnie się wydaje, że ona po prostu nie chce, może ma jakieś powody a może po prostu na zlosć ... Wiem, że ci przykro, ale nie ma co jej na sile ciagnąc... |
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusewa super połączenie czerwieni z suknią. A relacja rewelacja
![]() My wciąz w tyle z przygotowaniami
|
|
|
|
#2247 | ||
|
BAN stały
|
A u nas tylko 2-jka.
Dwie dziewczynki,które będą szły z nami do ołtarza,jedna będzie nieśc nasze obrączki na poduszce,druga będzie miała mini bukiet.Moglibysmy wziąć chłopca,ale obawiam się że jest za mały na taką role. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za spisanie protokołu. To fajno,nasze już był w zeszłą niedziele,ma teściowa odsłuchała Teraz w tą co będzie znów będą i następną równiez.A po 3 niedzielach trzeba odebrać świstek o odbytych zapowiedziach.
|
||
|
|
|
#2248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2249 | |||||
|
BAN stały
|
Nadrabiam dalej
![]() Cytat:
![]() Oj tam,najważniejsze że Tobie suknia się podoba No,ale jak zobaczyłam cię w niej,to nawet i napisałam że bardzo ładnie w niej wyglądasz. Będzie dobrze ![]() Cytat:
i piosenka już mi niosą suknie z welonem...to nie są zakazane według ciebie. Tak tylko z ciekawości pytam Zejście z parkietu,to też jest jakiś pomysł ![]() Cytat:
![]() acelinko,wspólczuje przebojów z suknią i nie tylko. Cytat:
![]() Za 17 dni U mnie jedyna wymówka była od znajomej mamy,że ona będzie źle sie czuć,bo obca w sensie że nie rodzina.Jak ostatnio spotkaliśmy jej męża,to był zdziwiony jak kto nie chcemy,kto tak mówił ( no kto jego zona ) On by chętnie na nasz ślub/wesele się wybrał,a jego zona nie bardzo ![]() Trzymam kciuki za bąbla,by był grzeczny ![]() Cytat:
To witam w klubie u nas też wszystko w sensie przygotować poszło gładko
|
|||||
|
|
|
#2250 | ||||||
|
BAN stały
|
Jedziemy dalej
![]() Cytat:
![]() A najlepsze było pytanie kuzynki,czy jej brat będzie.A ja: nie brałam pod uwage ![]() Cytat:
Oby dwie będą miały chłopców ![]() certi,uwazaj na siebie. Za równy miesiąc do ślubu ![]() Cytat:
A chyba stres mnie dopada i marudze.To nic poważnego Pociesze/am się też,że po ślubie będzie spokój Chyba Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Dalej ![]() Cytat:
Nie dziwie się,że spać nie chciało się iśc ![]() Chciałam napsiac,jak to pomarzyć,leć do bidronki.A za chwile uzmyslowiłam sobie gdzie obecnie miekszasz ![]() Cytat:
bo pewnie sugerują tym tesktem: już mi niosą suknie z welonem,już cyganie czekają z muzyką.Jeszcze ryzem sypną na szczescie,mendelsonem stukają kopyta ( nie w kolejnosci ale jakos tak lecialo )
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

a co do 2 cm w tali,to mysle,ze juz Twoj TZ cos na to zaradzi
i mama mnie dręczy dalej żebym zaprosiła tą jedną babe normalnie
trzeba próbować dalej

Mój tata znowu się zdenerwował (ma powody, bo babcia zawsze jednego wnuka faworyzuje, traktuje jak syna, spłacała jego długi, utrzymywała go, zawsze on był dla niej najważniejszy, więc ojcu jest przykro, że dla jego dziecka babcia ma zarezerwowane inne uczucia i zachowania, a ja jestem jego jedynym dzieckiem, raz w życiu robi weslee), powiedział babci dośc ostrym tonem, że chyba nie zrobi tego swojej wnuczce. A ona na to prawie krzykiem i złością "a co takiego robię, nie rozumiesz że jestem chora?!". Tylko mój TŻ jej powiedział, że przecież ba bciu nie jesteś poważnie, bardzo chora. 
zostały jeszcze chyba tylko 5 rodzin do potwierdzenia i wsio 
?
zla.
) wiec tata moj zly wiec powiedzial zeby ich nie prosic jak maja takie podejscie. Ok. Wykresleni z listy. A potem za tydzien rodzice ich spotkali i mowia jak jest, ze skoro nie chca przyjsc to nie beda proszeni. A wujpo jak to?? ja ide, i zeby nikogo nie prosic na wesele bo oni sie szykuja i blabla bla, wiec potem w niedziele wypisalam zaproszenie skoro maja przyjsc. Idziemy dajemy zaproszenie, tylko ze sama ciotka byla. Bo oni letniskowy domek maja nie daleko. Mowimy ze slub 28 sierpnia, a ona do nas ze 28 sierpnia?? OO to jej przykro bo ona ma 25 operacje taka nie grozna na zylaki i ona nie wie jak wyjdzie
i piosenka już mi niosą suknie z welonem...to nie są zakazane według ciebie.