Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-14, 09:05   #601
Ferrou
Zakorzenienie

Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
To i tak masz dobrze, bo moja pierwszy raz sie budzi ok 3-4 i przewaznie zasypia (choc czasem muszę ją uśpić- na szczęście nie długo to trwa), a potem budzi sie o 5 i czesto już nie mysli o spaniu Dzis zrobila nam dzień dzieka bo obudziła sie przed 7 ale nie często sie to zdarza. Także przeważnie od ok 5.30 jestem na nogach ale za to jaki dzień długi
On też około 5-6 ma problem z zaśnięciem, sądzę że jest dla niego po prostu za jasno, ale jakoś udaje się i zasypia
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
mój od jakiś 2 tyg budził sie o 4:30 lub 6 rano normalnie byłam w szoku, wczoraj pochwaliłam się kolezance ze tylko raz mi wstaje chyba nie potrzebnie
hehe .. ja mam tak zawsze, pochwalę małego za coś to za chwilę zmiana zachowania o 180 stopni Pisałam przed chwilą że ładnie sobie leży... no to już ładnie nie leży tylko marudzi...
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 09:10   #602
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
On też około 5-6 ma problem z zaśnięciem, sądzę że jest dla niego po prostu za jasno, ale jakoś udaje się i zasypia

hehe .. ja mam tak zawsze, pochwalę małego za coś to za chwilę zmiana zachowania o 180 stopni Pisałam przed chwilą że ładnie sobie leży... no to już ładnie nie leży tylko marudzi...
Heh, znam to Ja sie chwaliłam, że siedzi i zaciesza do słoneczka to za chwile marudziła... teraz nie powiem co robi bo mi sie obudzi

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 09:15   #603
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, znam to Ja sie chwaliłam, że siedzi i zaciesza do słoneczka to za chwile marudziła... teraz nie powiem co robi bo mi sie obudzi
to ja też nie powiem co teraz robi mam 30min spokoju Idę jakiś prysznic wziąć bo cała się kleję
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 09:30   #604
ASIULEK_23
Zakorzenienie

dziewczyny, błagam POMÓŻCIE!!
Nie wiem co robić, mała jest bez pieluszki, wrzeszczy tak ze nie ma już sił kupka je stanela w połowie i nie chce wyjsc, pomagam jej ale nie daje raqdy, to jest niemal kamień!!
co mam robic?
bardzo twarda ta kupka- kruszy się!!
dziecko mi się zamęczy, co robic?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-07-14, 09:31   #605
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
he he ja mam specjalny olejek do zmywania tego wosku więc to mi nie grozi

dzielna jesteś ja tez poprzestałam na jednej
Kurde tak się katowac w imie czego

ide kimać oczy mi się zamykają
To dzielne razem jesteśmy
Ja depiluję dla własnego dobrego samopoczucia. Nie znoszę kudłów na ciele (oprócz głowy a właściwie tej części, na której być powinny). Niestety mam ich wszędzie pełno i nie rozumiem po co one tak rosną
Stary 2010-07-14, 09:37   #606
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

asiulek a probowałas oliwką i termometrme? moja jak kiedys miała problemy kupkowe to pediatra powiedziała ze raz na jakis czas tak mozna... i mojej pomogło, wsadziłam termometr i po chwili była kupka. aaa i nozki do brzuszka

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 09:41   #607
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Wydepilowałam dzisiaj jedną nogę (depilatorem) na więcej nie mam siły
Ja też tak na raty się depiluję właśnie dzisiaj mam zamiar. Ja lbo jedną dziś a drugą jutro, lub druga wersja każdą dzisiaj po kawałku, a jutro reszte

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

Mam pytanie do mamus ktore rodzily SN i mialy krzyzowe bole- czy bola was plecy? bo mnie jeszcze od 5 kwetnia nie przeszlo, nieraz to az lzy w oczach mam;/
Ja też tak mam ale ja od 6 kwietnia

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 09:44   #608
megi-megi
Zakorzenienie

Dziewczyny, co pisze się w tym piśmie o skorzystaniu z fakultatywnego macierzyńskiego? Któraś jakiś czas temu wrzucała, a ja zapomniałam sobie zapisać. Jutro jadę do pracy. To już 19 tydzień. Ech... Plisss - jak wiecie, jak to się pisze, to wrzućcie.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 09:44   #609
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
chcialabym zeby to bylo tylko ciazliwe- chyba czas na jakiegos lekarza.

A ja mam pytanko:
moja mala nie jest przyzwyczajona jakos super do fotelika bo jak gdzies jedziemy to 10-15 minut i jestesmy na miejscu- w tyle caly sieradz da sie objechac, a tu nagle droga nad morze sporo dluzsza, powinnam ja jakos przyzwyczajac?
Jak aż tak boli to na 100% lekarz i to szybko, bo mnie to raczej pobolewa, takie bóle okresowe, a okresu nie uraczyłam od ponad roku

Ja mojego nie przyzwyczajalam i dobrze zniósł trase, co 1,5 godziny robiliśmy przerwę, i wtedy do wózka spacer po lesie, karmienie, przewijanie itd

Stary 2010-07-14, 09:46   #610
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Kurcza bela .... nijak nie dam rady was nadrobić

Ale od początku ... - MELDUJĘ SIĘ (tia... trochę po czasie) NA NOWYM WĄTKU!
Akurat mam czas bo się z tż'em pokłóciłam (bożesz.... ale on mnie ostatnio denerwi grrr) i miał focha i się obrócił do mnie dupsztalem i śpi, a ja mam kompa dla siebie.... W R E S Z C I E!!!

Troszkę poczytałam i od razu mi lepiej. Zastanawiałam się czy mój Michaś to nie jakiś niedowidzący czy coś, bo wieczorami właśnie się do żyrandola uśmiecha i mu guga zamiast spać. Bałam się że może nie dowidzi i myśli że ktoś stoi czy coś ... ale teraz widzę że wsio gutek z nim .
Dużo o jedzeniu pisałyście... ja się musze przyznać że.... Michaś ma 2 i pół miesiąca.... jakieś 2tygodnie temu jadł ze mną ... lody .... smakowały, a jakiś tydzień temu teściowa zrobiła zupkę truskawkową i też mu dałam pokosztować - był zachwycony . Oczywiście nie dałam mu za dużo, co ewidentnie się nie spodobało (foto z jedzenia zupki poniżej )
Tak samo ulżyło mi jak poczytałam o tym noszeniu. Mój mały urwis bardzo, ale to bardzo nie lubi kiedy się go odkłada z rąk , ale staramy się nad tym pracować Jeśli chodzi o kolki to też są postępy ! Nie jest może jeszcze problem zażegnany, ale w porównaniu z tym co było to jest super.

Poza tym .... Misiek od 2-3 tyg straaaasznie się ślini i notorycznie dłubie (bo to nie jest ssanie, ani trzymanie, ani zabawa) rączkami w buzi, drapie, gmyra, zaciska .... wasze maluchy też? Bo ja się zaczynam obawiać czy to mu czasem ząbki nie idą??? O! Apropo! Muszę wam coś napisać! Spotkałam ostatnio dziewczynę, jej córeczka (tydzień starsza od Michała) MA JUŻ PIERWSZEGO ZĘBA! A żeby było lepiej ..... ONA SIĘ Z TYM ZĘBEM URODZIŁA!!!! 8-O ... Niezły szok co nie? Hihihi, ciekawa jestem jaka była reakcja lekarzy, położnych i mamusi I przy okazji... współczuję nauki karmienia
Poza tym Misiek dziś odkrył jak można się sprawnie przemieszczać. Kładzie się na pleckach (znaczy.. odwraca się na plecki, po tym jak ja go ułożę w dowolnej pozycji) podkula nogi aż pod pupę i się odpycha. Tym sposobem podjeżdża na plechach o kilka centymetrów. Bardzo mi się to spodobało (choć czasami jeszcze zamiast podjechać zrobi mostek ) i teraz jak go kładę u nas na łóżku to oka z niego spuścić nie mogę
A co do @ - To DZIŚ u mnie premiera ... (...) Hmm ciekawe czy to miało wpływ na kłótnię z Tż'em

Dobra.. staram się już Was nie zanudzać i jak się uda częściej pochlać z chłopem to będę częściej

BUZIAKI DLA WAS DZIELNE MAMY! I UŚCISKI DLA MALUSZKÓW!

P.S. W ten weekend pierwszy raz Młody zaliczył "basen"
Niezły urwisek Wyglada jak indianin na zdj 2, takie fajne piórko.
Śpieszę uspokoić, ze moja mała już od dawna pcha do buzi całe łapki i czegoś szuka. Sprawia jej to wielką radość.
Jak Ci się mały tak przewrca to tak dla bezpieczeństwa nie zostawiaj go na łóżku, lepiej połozyć na podłodze. Wystarczy rozłożyć koc albo kupić takie duże puzle z czegoś takiego jak się robi karimaty. Masz pewność, ze nie spadnie.
Stary 2010-07-14, 09:59   #611
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Mam pytanie... jak jeździcie z dziecmi jak jest gorąco to jak chlodzicie w samochodzie? Lepiej włączyc na chwilke klimę czy leciutko uchylić okno? Nie wiem, bo nie wyobrazam sobie jechać w taki skwar bez ochlodzenia... co jest bezpieczniejsze? Pewnie nic...
Ja mam klime ustawioną na 22 stopnie, więc tak moim zdaniem super a nie zimno, i rolety na oknach żeby młodemu w twarz nie świeciło słonko

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Nie wiem co robić, mała jest bez pieluszki, wrzeszczy tak ze nie ma już sił kupka je stanela w połowie i nie chce wyjsc, pomagam jej ale nie daje raqdy, to jest niemal kamień!!
co mam robic?
może daj czopek glicerynowy troche jej rozrzedzi. Ale na dłuższą metę, to albo herbatki, albo sok jabłkowy, no +probiotyki. Ja mojemu jabłuszka wczoraj dałam w sumie 3 łyż, dzisiaj dwie łyż jarzynowej, ale ta jarzynowa to na odwrotne problemy +probiotyki

Stary 2010-07-14, 09:59   #612
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witajcie w ten jakże zaskakująco słoneczny i ciepły poranek. Jak to dobrze że znowu słoneczko świeci i robi się ciepło. Znowu będziemy cały dzień siedziały w domu i pisały na wizazu .
Witaj Pop. My już o 7 byłyśmy na spacerze (powrót 9.30). Jakze piękny i ożywczy to był spacerek, temp. tylko 25 st., lekki wiaterek, zapach lasu. Teraz jest czas na wizaż bo na porządki domowe lub prasowanie nie mam siły ani ochoty
Stary 2010-07-14, 09:59   #613
drcron
Zakorzenienie

Yonka nie myślałam narazie zajelam się dzierganiem czapeczek bo mam chetnego na 100 miesięcznie po 10 zł za sztukę wiec chyba niezle wyjdę licząc ze zrobienie jednej czapeczki szydelkowej zajmuje mi godzinke jeśli chodzi o zdjęcia to lubię tylko cykac Julce i znajomym niestety Moj aparat wymaga wymiany a na to mnie na chwile obecna nie stać mamy sonny alfa nie wiem jak to napisać a żeby zając się profesjonalnie to potrzeba coś lepszego

My jak jedziemy autem to ja zakładam mokra pieluche na daszek i jest chłodno w środku Luska już nie śpi tak często w aucie a jak nie śpi to czasem marudzi wiec by nie marudzila to spiewamy piosenki robimy kosi bawimy się misiami i gugamy czas szybciej leci a ona znosi podróż szybciej ale jak jedzie się z dzieckiem w dalsza drogę najlepiej wyjechać na noc wtedy napewno będzie spalo i nie będzie odczuwalo tak bardzo drogi i upalow

A ja dzisiaj odebralam dowód i paszport Julki wreszcie możemy jechać na wakacje hihi

dziewczyny te co były za granica zabieralyscie ze sobą dla dzieci zielone karty NFZ ? Ile się na nie czeka ? Wiem ze są na dwa miesiące ale jak długo trzeba na nie czekać i czy jak do regionalnej placówki pojadę to mi wydadzą?

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 10:02   #614
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co pisze się w tym piśmie o skorzystaniu z fakultatywnego macierzyńskiego? Któraś jakiś czas temu wrzucała, a ja zapomniałam sobie zapisać. Jutro jadę do pracy. To już 19 tydzień. Ech... Plisss - jak wiecie, jak to się pisze, to wrzućcie.
Wniosek o udzielenie dodatkowego urlopu macierzyńskiego
Na podstawie art. 182 (1). kodeksu pracy, proszę o udzielenie dodatkowego urlopu macierzyńskiego w związku z urodzeniem dziecka (imię, nazwisko) w dniu ..... w wymiarze 2 tygodni od dnia 22.05.2010 do dnia 04.06.2010.
Okres dodatkowego urlopu macierzyńskiego nie będę łączyła z wykonywaniem pracy.

Stary 2010-07-14, 10:22   #615
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Tak my jeździmy z małą od samego początku dużo. To pod Kielce to do WAwy wo do Stalowej czyli wszędzie ponad 300 km. Nie licząc wypadów do Wrocławia czy Katowic ponad 100. No i ciągle Ople około 30 km.
Jak jedziemy w dłuższą trasę to staramy się wyjechać zaraz po karmieniu, więc bardzo często zasypia. Przed włożeniem małej chłodzimy samochód klimą. I przez całą drogę klima też chodzi ale nie jest to bardzo niska temperatura i z niskim nawiewem. Oczywiście klima przed sezonem była sprawdzona i filtry wymienione. Okien nie otwieram. Mam zasłonki i przyciemnione szyby z tyłu więc słońce nie świeci za bardzo. Zawsze mam coś do picia i smoczek. Teraz też zakupiłam taką żabkę na siedzenie aby mała miała zajęcie. Jeżeli droga jest dłuższa niż 3 godziny to zatrzymujemy się po drodze. Nie karmię dziecka w czasie drogi - mam wizję nagłego hamowania i butelki wbitej w twarz. Zdarza się że podam jej łyczka, dwa picia ale wtedy ostrzegam TZ żeby uważnie i powoli jechał.
My wprawdzie tak długich tras nie pokonujemy ale mamy taką trasę ok 2 - 2,5 godz. Wyjeżdżamy zawsze po karmieniu i mała zasypia w foteliku. Czaesm udaje się dojechać na miejsce a czasem nie. Wtedy zatrzmujemy się, szybki cycorek, odbicie i można dalej jechać. Herbatka i smoczek w pogotowiu, jednak w czasie jazdy nie ma mowy o piciu. Mam wizje jak POp i do tego dołącza się wizja dziecka Ewy Błaszczyk (zachłyśnięcie i śpiączka). Klimę włączamy tylko przed jazdą (zepsuła się) a póxniej lekko otwieramy okna a le tylko po jednej stronie. Szyby są przyciemniane i dodatkowo z zasłonką. Kiedyś Zawitkowski doradzał żeby konieznie robić przerwy co ok. 3 godz. wyjmować dziecko z fotelika i pobawić się.
Stary 2010-07-14, 10:26   #616
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

co ile powinnismy postoje robic?

zgadza sie, ale mnie profesjonalne masaze tez nie pomogly;/ chodzilam razem z tezetem jak on na rehabilitacje - tez plecow badz co badz i efektow zero

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

moja przyjaciolka tak miala , leciala z mala na lewatywe na pogotowie w takim tempie ze Pani dr jej sie zapytala gdzie ma buty.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

zadzwon moze asia do pediatry swojego i zapytaj czy bierze wizyty domowe czy moze masz przyjchac czy ci powie co robic
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 10:29   #617
mloda1989
Zakorzenienie

darusia hehe no to moze sie jednak zdecydujesz na rowy tam jest bardzo spokojnie zwlaszcza w takim terminie...

asiulek pewnie juz sobie poradzilas....ale jak widze ze mojego meczy brzuszek to robie mu wlasnie taki masaz nozkami...i wtedy baki jeden za drugim ida..a drugi sposob zeby pobudzic jelilta jest polozenie dziecka na brzuszku, z reki robi sie jakby taka miseczke tak jakbys chciala do niej wody nabrac i taka reke klebie sie dzidzie po pupci moj sie momentalnie uspokajal a nawet usypial przy tym - tak poradzila nam ostatnio lekarka

co do klimy to my caly czas z nia jezdzimy i inaczej sobie nie wyobrazam ustawiona na 22 st a nie na jakies niesamowite zimno...z tym ze ja z tylu nawiew wylaczam i dmucha tylko na przodzie ale tez tak delikatniw a w aucie przyjemnie... w takie ukrop to przyciemnone szyby + rolety + jasna tapicerka super sprawa auto sie tak nie nagrzewa i mlodemu po oczach tez nie daje
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 10:31   #618
drcron
Zakorzenienie

Asiulek zrob jej lewatywe taka delikatna
my mamy dzisiaj odwrotny problem z czego ja się bardzo cieszę Julka po każdym posiłku robi kupke z pierdkami

A ja wczoraj dałam Julce polizac jabłko jeden raz a ona aż machala wszystkimi rękami i nogami krzyczacych ze chce wiecej ale to zawczesnie jak dla niej wiec nie daje wiecej

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 10:33   #619
Darusiaaaa
Zakorzenienie

co 1,5? o kurde! to my 24 godziny jechac bedziemy hehehhee
przerwy co 3 godzinki to w sumie i doroslemu sie przerwa przydaje na rozprostowanie wiec mysle ze 3 razy sie zatrzymamy.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

moja wlasnie tez tak teraz robi, 3 kupki na dzien mniej wiecej ale takie zadkie i cholera nie wiem czy to dobrze czy zle;/ czy tak powinno byc ehh.h....
maruda dzisiaj straszna-teraz usnela, tez ma bidulka dosc tych upalow a tu ciagle w domu bo przeciez nie chce jej usmazyc
A.Camus
Stary 2010-07-14, 10:42   #620
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
co ile powinnismy postoje robic?

zgadza sie, ale mnie profesjonalne masaze tez nie pomogly;/ chodzilam razem z tezetem jak on na rehabilitacje - tez plecow badz co badz i efektow zero

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

moja przyjaciolka tak miala , leciala z mala na lewatywe na pogotowie w takim tempie ze Pani dr jej sie zapytala gdzie ma buty.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

zadzwon moze asia do pediatry swojego i zapytaj czy bierze wizyty domowe czy moze masz przyjchac czy ci powie co robic
Mi się wydaje że minimum co 2 godz. a jak pisała wcześniej pl madzia co 1,5. Osobiście nie jestem zwolenniczką nocnych jazd ale wiem, że tak się praktyrkuje jadąc dalej z dziećmi

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Yonka nie myślałam narazie zajelam się dzierganiem czapeczek bo mam chetnego na 100 miesięcznie po 10 zł za sztukę wiec chyba niezle wyjdę licząc ze zrobienie jednej czapeczki szydelkowej zajmuje mi godzinke jeśli chodzi o zdjęcia to lubię tylko cykac Julce i znajomym niestety Moj aparat wymaga wymiany a na to mnie na chwile obecna nie stać mamy sonny alfa nie wiem jak to napisać a żeby zając się profesjonalnie to potrzeba coś lepszego

My jak jedziemy autem to ja zakładam mokra pieluche na daszek i jest chłodno w środku Luska już nie śpi tak często w aucie a jak nie śpi to czasem marudzi wiec by nie marudzila to spiewamy piosenki robimy kosi bawimy się misiami i gugamy czas szybciej leci a ona znosi podróż szybciej ale jak jedzie się z dzieckiem w dalsza drogę najlepiej wyjechać na noc wtedy napewno będzie spalo i nie będzie odczuwalo tak bardzo drogi i upalow

A ja dzisiaj odebralam dowód i paszport Julki wreszcie możemy jechać na wakacje hihi

dziewczyny te co były za granica zabieralyscie ze sobą dla dzieci zielone karty NFZ ? Ile się na nie czeka ? Wiem ze są na dwa miesiące ale jak długo trzeba na nie czekać i czy jak do regionalnej placówki pojadę to mi wydadzą?
Jak długo czekałaś na dowód ?
Nie byłam za granicą z dzieckiem ale wydaje mi się, że powinnaś zabrać tę kartę i wykupić ubezpieczenie. Trzeba mieć tak na wszelki wypadek. Masz na myśli taką kartę jaką trzeba mieć na sląsku żeby iść do lekarza, czy papierek ?
Stary 2010-07-14, 10:47   #621
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

moja wlasnie tez tak teraz robi, 3 kupki na dzien mniej wiecej ale takie zadkie i cholera nie wiem czy to dobrze czy zle;/ czy tak powinno byc ehh.h....
maruda dzisiaj straszna-teraz usnela, tez ma bidulka dosc tych upalow a tu ciagle w domu bo przeciez nie chce jej usmazyc
Moja na początku picia tego nutramigenu robiła częściej niż na moim mleku bo 2-3 dziennie ale się męczyła troche i były dośc zbite. A teraz od wczoraj nie zrobiła i dzis już to nie jest troche zbita tylko wręcz twarda. Taka sucha, krusząca się. Troche jej "wydlubalam" to z wierzchu i włozylam kawaleczek czopka. Ale na razie bez efektu. Mała zasnęla ze zmeczenia...

Myślisz Darusia ze powinnam iśc do lekarza?

Kochana- Twoja Oliwcia marudzi?? Myślałam, że już nigdy tego nie napiszesz Ale jak widac i aniolkom się czasem zdarza

drcron- boje sie sama robic lewatywę nie umiem chyba

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

do lekarki nie zadzwonie bo nie mam do niej numeru, ona nie daje dlatego zmieniam ją niebawem. Chce miec taką z ktorą zawsze mogę mieć kontakt. A ta to w ogóle do d....

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-07-14, 10:53   #622
Darusiaaaa
Zakorzenienie

hahahaha marudzi=eeeee...uuuu....: P i troszke poplakiwala , nie mogla usnac a i tak spi po 10-15 minut - te upaly fatalne, kasy na zalozenie klimy w domu brak i dupa blada.

Ja ci Asiu powiem, ze w takiej sytuacji bym poszla- zrobia lewatywke, zalatwi sie spokojnie, przestanie meczyc, a i doktorka ci moze da cos w razie takich akcji i powie co robic , ewentualnie moze zeby jej nie ciagnac bym najpierw zadzwonila powiedziala jak jest i zobaczyla co powie.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

ja mam do naszej, ale wiesz co to zadzwon do przychodnii w ktorej przyjmuje i powiedz ze prosisz o przelaczenie do gabinetu - ja tak robie, a jesli nie to powiedz ze pilnie potrzebujesz konatkt bo dziecko sie bardzo meczy itd. zaokraglij troszke i naciagnij sprawe jak nie beda chcialy przelaczyc cie do gabinetu to sie wydrzyj i powiedz ze skarge wniesiesz- ja tak za pierwszym razem dzwonie i mowie ze mam tylko 2 pytania do Pani dr i poprosze o przelaczenie na co pani ze ze nie przelaczy mnie i juz wiec powiedzialam ze jesli nie uslysze sygnalu do gabinetu za 5 sekund pismo do przelozonego trafi jeszcze dzisiaj, hmmm 5 sekund chyba nawet nie minelo;D
A.Camus
Stary 2010-07-14, 10:54   #623
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Wczoraj jak bylam u tej lekarki to powiedziala ze jak te zaparcia bedą mocne to mam kupić laktulozę. Stosowala ktoraś z Was??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-07-14 o 10:56
Stary 2010-07-14, 11:03   #624
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
no to sobie pewnie jeszcze poczekam na ten poradnik
mój też śpi góra po 30-40min, czasami 1h... a robi sobie takich drzemek w ciągu dnia z 3-4.

U nas też padało Akurat byliśmy w ogrodzie, schowaliśmy się altance, na szczęście nie zacinało bo musielibyśmy uciekać do domu.

A mnie ostatnio cholernie ciągnie do fajek, Paliłam przez 10 lat, rzuciłam w momencie gdy dowiedziałam się o ciązy i mam zamiar już nie palić ale ciagnie... Najgorsze, że TŻ wrócił do nałogu....

Ja nie byłam nigdy nałogowiec ale nie powiem do piwka bym sobie zapaliła peciora

Cytat:
Kurcza bela .... nijak nie dam rady was nadrobić

Ale od początku ... - MELDUJĘ SIĘ (tia... trochę po czasie) NA NOWYM WĄTKU!
Akurat mam czas bo się z tż'em pokłóciłam (bożesz.... ale on mnie ostatnio denerwi grrr) i miał focha i się obrócił do mnie dupsztalem i śpi, a ja mam kompa dla siebie.... W R E S Z C I E!!!

Troszkę poczytałam i od razu mi lepiej. Zastanawiałam się czy mój Michaś to nie jakiś niedowidzący czy coś, bo wieczorami właśnie się do żyrandola uśmiecha i mu guga zamiast spać. Bałam się że może nie dowidzi i myśli że ktoś stoi czy coś ... ale teraz widzę że wsio gutek z nim .
Dużo o jedzeniu pisałyście... ja się musze przyznać że.... Michaś ma 2 i pół miesiąca.... jakieś 2tygodnie temu jadł ze mną ... lody .... smakowały, a jakiś tydzień temu teściowa zrobiła zupkę truskawkową i też mu dałam pokosztować - był zachwycony . Oczywiście nie dałam mu za dużo, co ewidentnie się nie spodobało (foto z jedzenia zupki poniżej )
Tak samo ulżyło mi jak poczytałam o tym noszeniu. Mój mały urwis bardzo, ale to bardzo nie lubi kiedy się go odkłada z rąk , ale staramy się nad tym pracować Jeśli chodzi o kolki to też są postępy ! Nie jest może jeszcze problem zażegnany, ale w porównaniu z tym co było to jest super.

Poza tym .... Misiek od 2-3 tyg straaaasznie się ślini i notorycznie dłubie (bo to nie jest ssanie, ani trzymanie, ani zabawa) rączkami w buzi, drapie, gmyra, zaciska .... wasze maluchy też? Bo ja się zaczynam obawiać czy to mu czasem ząbki nie idą??? O! Apropo! Muszę wam coś napisać! Spotkałam ostatnio dziewczynę, jej córeczka (tydzień starsza od Michała) MA JUŻ PIERWSZEGO ZĘBA! A żeby było lepiej ..... ONA SIĘ Z TYM ZĘBEM URODZIŁA!!!! 8-O ... Niezły szok co nie? Hihihi, ciekawa jestem jaka była reakcja lekarzy, położnych i mamusi I przy okazji... współczuję nauki karmienia
Poza tym Misiek dziś odkrył jak można się sprawnie przemieszczać. Kładzie się na pleckach (znaczy.. odwraca się na plecki, po tym jak ja go ułożę w dowolnej pozycji) podkula nogi aż pod pupę i się odpycha. Tym sposobem podjeżdża na plechach o kilka centymetrów. Bardzo mi się to spodobało (choć czasami jeszcze zamiast podjechać zrobi mostek ) i teraz jak go kładę u nas na łóżku to oka z niego spuścić nie mogę
A co do @ - To DZIŚ u mnie premiera ... (...) Hmm ciekawe czy to miało wpływ na kłótnię z Tż'em

Dobra.. staram się już Was nie zanudzać i jak się uda częściej pochlać z chłopem to będę częściej

BUZIAKI DLA WAS DZIELNE MAMY! I UŚCISKI DLA MALUSZKÓW!

P.S. W ten weekend pierwszy raz Młody zaliczył "basen"
Ola też tak robi podkłada wysoko nogi i się odpycha mojej kolezanki córcia tak robiła po całym pokoju zanim się nauczyła raczkować śmiesznie to wygladało .
Co do lodów i truskawek to lody się daje mniej więcej od 2 roku życia truskawki od roku .
I wpadaj czesciej

Cytat:
Kurczę... ale też odnosisz wrażenie że jej coś tam w buzi "przeszkadza"? ... Bo ja już kurcze sama nie wiem co myśleć. Jutro jest nasza lekarka. Może by się zapisać? Zapytać? Może jak to ząbki już to jakaś maść na dziąsełka? Bo gryzaka co prawda już łapie i trzyma i nawet do buzi przyceluje, ale nie zdaje na razie gryzak egzaminu w ogóle
żele są w aptekach bez recepty

Cytat:
chcialabym zeby to bylo tylko ciazliwe- chyba czas na jakiegos lekarza.

A ja mam pytanko:
moja mala nie jest przyzwyczajona jakos super do fotelika bo jak gdzies jedziemy to 10-15 minut i jestesmy na miejscu- w tyle caly sieradz da sie objechac, a tu nagle droga nad morze sporo dluzsza, powinnam ja jakos przyzwyczajac?
chyba nie ma co przyzwyczajac powinna spac jak dłuższa trasa

ja zawsze jade z klimą a małą poprostu ubieram cieplej np jak teraz taki upał to do jazdy spodenki długie i cieniutka bluzeczka z długim żeby nie miała nic gołego . Bo i tak w tych fotelikach jest gorąco

[
Cytat:
co mam robic?
Ja bym poszla do lekarza bo to przesada żeby takie kupy były po tym mleku

Rao były jakieś chmurty a teraz dalej skwar ..
Stary 2010-07-14, 11:11   #625
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dzownilam do przychodni ale nie ma dziś mojej pani doktor Może kupię tą laktulozę? Podobno to środek lekko przeczyszczający. Wyczytalam w jakimś artykule:

"W przypadku stolców nadmiernie twardych, lub oddawanych z wysiłkiem, lekiem pierwszego rzutu u niemowląt jest laktuloza w syropie (Lactulosum, Duphalac, Normalac). W praktyce pediatrycznej często spotykamy się ze stosowaniem zbyt małych dawek laktulozy, co jest błędnie traktowane jako brak skuteczności leku".

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Mam pytanie do Was bo ja nie mam pomysłu.
muszę kupić do jutra coś na roczek dla dziewczynki. Jakiś niewielki i niedrogi prezent bo chce wyslać to mojej koleżance, której corka ma roczek za 3 dni. Ona tez nas zaskakuje czasem jakimiś drobnymi prezencikami dla Werci. Co myslicie? Co można kupić? Macie jakieś pomysly?? Plissss...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-07-14, 11:12   #626
aneczkkaa
Zakorzenienie

Asia poczytaj http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,9...iecka.html?v=2

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

moża zacznij od podawania jej wody na czczo mojemu to pomaga
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 11:17   #627
ASIULEK_23
Zakorzenienie

No to chyba nie podam tego świństwa...
A wodę podaję i nic nie pomaga

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-07-14, 11:18   #628
aneczkkaa
Zakorzenienie

to idz do innego lekarza nie ma na co czekać jeśli lekarka Ci nie odpowiada nie czekaj tylko zmień ją i to natychmiast
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 11:27   #629
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Znowu ten upał. Jak ja nie cierpię gorąca
W domu wiatrak, rolety zasłonięte, a i tak gorąco. Znowu nici ze spaceru, trzeba czekać do wieczora. Chyba się uduszę!!!

Poradźcie kochane, jakie kupić łóżeczko turystyczne, jakiej firmy. W drugiej połowie sierpnia wybieramy się nad morze i potrzebujemy kupic małej łóżeczko/kojec plus wanienka. Ma może któraś z Was taką?
http://www.allegro.pl/item1127863295...a_srednia.html
Jak się sprawdza?

A u mojej Oli od kilku dni nastąpiły zmiany - jeszcze kilka dni temu mogłam w każdej chwili dać jej cyca i jak była śpiąca to przy cycu zasypiała. Teraz cyca chce tylko do jedzenia (od kilku dni je chyba mniej), a do spania drze się, żeby ją nosić na rękach! Mnie już kręgosłup wysiada więc ją kładę do wózka i wożę po domu. Drze się wtedy z 5 minut, czasem krócej i zasypia. Aha - czasem jej kciuk ląduje w buzi, wtedy zasypia szybciej. Czy powinnam jej zabronić wkładania kciuka do buzi? Od razu mówię, że smoka za nic w świecie nie chce.
kup uzywane i szeroki na okolo 65 cm, ja kupilam na aukcji za smieszna cene 4zł z mothercare , po co wydawac 200zł, dotego w sklepeiz materazami zamowilam sobie materacyk kokosowy na wymiar bo to łózeczko stoi u babci ,

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 11:36   #630
fasolka73
Rozeznanie

Asiu,
mojej bardzo pomagalo w robieniu kupki:
-herbatka hippa ulatwiajaca trawienie
-kilka kropli boboticu
-woda
-herbatka koperkowa
-herbatka rumiankowa(niestety Hanie uczula)
-lezenie na brzuszku
-siedzenie w foteliku sam. i bujanie w nim

oczywiście nie wszystko na raz

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-07-14 o 11:38
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości