|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2522 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. II
Cześc
nie wiem jak by to było jakbym więcej ścieła. Im mam dłuższe tym mi się wydają krótsze hehe. Ogólnie jestem zadowolona troche mi wycieniowała ALE siedze na fotelu a fryzjerka zaczeła narzekać, że mam za długą grzywke. A ja mówie, że zapuszczam, a Tż zza mnie "Jak Ty bedziesz wyglądać bez grzywki" . Tak mnie namawiali, że zgodziłam się troche podciąć, by jak to fryzjera nazwała "nadać kształt". I teraz mam krótką prostą grzywke
|
#2523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lubie takie mikstury robic, chyba bylam wiedzma w poprzednim wcieleniu Interesuje Cie przepis? Jest banalne do zrobienia i podobno (bo jeszcze nie stosowalam, tylko o nim czytalam) niezwykle skuteczne no i cenowo wychodzi duuuzo taniej niz krem z wit C z LRP. Aaaa i jeszcze dzis udalo mi sie wyjsc wczesniej z pracy, ale jestem zadowolona
Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2010-07-14 o 12:57 |
|
|
|
|
#2524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2525 |
|
Wtajemniczenie
|
Serum z wit. C i E
- Odmierzamy 5ml Juvit C, - Dodajemy 3-6 kropli alkoholu przy cerze suchej lub do 9 kropli przy cerze tłustej, jeśli ktoś chce alkohol może zostać pominięty. - Otwieramy igłą kapsułkę witaminy E i dodajemy jedną przy cerze tłustej co nam da ok 1% witaminy E, przy cerze suchej można dodać dwie kapsułki witaminy E co nam da ok. 2% witaminy E. - Dodajemy kilka kropli lecytyny z kapsułki przekłutej igłą. - Za każdym razem mieszamy cały płyn. - Dodajemy wody destylowanej do 10ml, wytrząsamy buteleczką. W ten sposób otrzymujemy serum z witaminą C, które zawiera 5% witaminy C oraz 1 lub 2% witaminy E. Serum przechowujemy w lodówce, co przedłuży jego trwałość. Przed każdym użyciem mocno potrząsamy buteleczką, stosujemy je rano pod krem z filtrami lub wieczorem, najlepiej raz dziennie. Serum można stosować na całą twarz i okolice oczu oraz szyję, dekolt, dłonie. Serum będzie trwałe do ok. 2 tygodni, po tym czasie resztki wyrzucamy lub blisko końca 2 tygodnia wykorzystujemy serum do ciała. Kapsulka z wit E to tokovit E 200 - jest bez recepty. 400 jest juz na recepte ale jak chcesz zrobic te 2% to wtedy 2 razy 200 i jest ok. Ja nie dodaje tokovitu bo kupilam na mazidlach wit e nieco lepsza - mieszanke wszystkich tokoferoli i dodam jej 3 krople aby miec stezenie 1%, nie chce zbyt tlustego serum. I ja nie dodam alkoholu Juz nawet kupilam specjalna buteleczke z pipetka |
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() Już dużo lepiej. Oczywiscie wstałam z opuchlizną ale zrobiłam okłady jak radziła Caate i jest lepiej ![]() Trzeba się godzić z tym co los niesie Wczoraj nie zrobiłam dla siebie w ogóle nic i jestem zła. Aa, dziewczyny nie pojechałam jednak na te zakupy, bo mi... paliwa w aucie brakło
|
|
#2527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to wszystko mozna kupic w aptece?? i te kapsolki to jak w jakims opakowaniu? po i le sztuk? ile za to wychodzi?
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Kobietki
![]() ja nie mam na razie czasu kompletnie na udzielanie się na wątku, ale pamiętam o Was i wróce tu jak się uporam ze swoimi sprawami mam nadzieje że nie zapomnicie o mnie
|
|
|
|
#2529 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiec po kolei - tokovit to cos takiego: http://www.domzdrowia.pl/36667,tokov...-kaspulek.html Tam jest 60 kapsulek wiec wyjdzie 60 buteleczek serum Ale ja tak jak pisalam mam mieszanine tokoferoli z mazidel i musze je zuzyc po prostu bo mi sie przeterminuje ![]() Juvit C to cos takiego - http://www.domzdrowia.pl/35322,juvit...-ml-40-ml.html Starczy na 8 buteleczek serum. Mozna tez uzyc cevikapu, jest mniej tlusty wiec lepszy ale ciezko go dostac, mi sie nie udalo - to cos takiego http://www.domzdrowia.pl/59014,cevik...ple-30-ml.html Wiec wzielam juvit C bo juz mam chetke na serum ![]() Lecytyna - wiadomo, kiedys lykalam wiec zostalo mi kilka kapsulek. Woda - koniecznie apteczna. Woda do iniekcji - zwykle jest na recepte bo wszystko co do iniekcji jest na recepte no ale ja kupuje w szpitalnej aptece gdzie mnie kojarza. Zawsze mozesz powiedziec ze potrzebujesz do serum do buzi. A jak mimo to ci nie sprzedadza to moze byc woda destylowana - i jedna i druga mozna kupic w ampulkach juz po 5 ml, to kosztuje grosze. One sie w sumie niczym nie roznia, no moze do iniekcji jest nieco lepiej oczyszczona ale roznicy w serum nie bedzie. buteleczka - kosztuje grosze, ja mam tez z mazidel jak kupowalam wit E ale pytalam sie w aptece to maja takie
|
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?zrób sobie plan i trzymaj się go ![]() kasieni887 eh ja też próbowałam nie pić kawy, ale nici z tego.. |
|
|
|
|
#2532 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() ostatnio sie zaniedbałam ale to przez chłopaka;/ jeżdzimy ciagle do lublina a to odemnie jakies 100 km i całymi dniami szukamy stancji i Niektózy ludzie to już sobie jaja robie z przedpokoju pokój przechodni ;/ i jak tak cały dzien pochodze sobie to mam czas tylko na podstawową pielęgnacje niby wakacje a brak czasu na cokolwiek mam. Co do ścinanie włosów to ja uznałam że zapuszczam a jesli chce w sobie zmieniac cos a raczej we włosach to tylko szamponetką kolor zmieniam i efekt jest na kilka dni dopóki mi nie przejdzie ścinanie włosów bo potem bym żałowała.
|
|
#2533 |
|
Zadomowienie
|
Któraś pytała o odżywki do włosów Dove. Ja używam Dove Heat Defence i jestem zachwycona.
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam już maseczkę oczyszczającą z avonu clearskin, maseczkę oczyszczającą z planet spa i jeszcze będzie maseczka ryżowa z planet spa
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2536 |
|
Zadomowienie
|
Chroni włosy przed działaniem wysokiej temperatury. Włosy po użyciu łatwiej się prostują, dłużej zachowują kształt.
|
#2537 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() byłam na zakupach w rossmanie i troche kupiłam, i kupiłam sobie klapeczki.. postaram się wrzucic zdjęcia jak dziś lub jutro bede juz u siebie ![]() kupiłam też odzywke z dove bo moje końcówki jakie sianowate sie zrobiły, no zobaczymy co ona dla nich zrobi... coś mnie naszło żeby sobie włosy na brąz pomalować..
|
#2538 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Brzuch przestał mnie boleć, dzięki czemu mam siłe na dbanie o sobie
![]() Na dziś planuję waxa na włoski na pół godzinki, później serum z ab, manikure, balsamik i może jakąś maseczkę na twarz
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
o tak, maseczka na twarz u mnie też będzie. chyba z perfecty nawilżająca.
Przez te upały cały czas się świecę
|
|
#2540 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja zrobie dzis peeling enzymatyczny z daxa
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2542 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny co uważacie za najistotniejsze w wyglądzie?
![]() ja dziś troche pojeździłam na rowerku i poskakałam na skakance. Zrobiłam wreszcie peeling ciała i masaż rękawicą i inne takie tam kremy i balsamy. Około 3 godziny trzymalam olej sezamowy na włosach, a potem nałożyłam wax ciekawe jakie będa po wyschnięciu
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2544 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
no i dziś już dzień bez tż, starałam się ciągle czymś zajmować więc zleciało... oby cały miesiąc tak zlecial... Jestem już po maseczce oczyszczającej z Perfecty i umyciu włosków z nałożeniem balsamu Gliss Kur. Jeszcze muszę powtórzyć aplikację z BP bo 2 razy dziennie robię może śmieszne ale ja juz po pierwszym użyciu widziałam różnice... więc jak na razie jestem zadowolona używała któraś z was lakierów do Frencha z Miss Sporty? Judus gdzie jesteś? nadal trzeżwiejesz po weselichu?? Lilith890502 no to na sam początek dla motywacji ewcia19; zrób fotkę i pokaż się w nowej fryzurce ![]() Cytat:
cieszę się że wszystko już lepiej ![]() Cytat:
czekamy ![]() Cytat:
a jeśli ma dołeckzi w policzkach to już wymiata na starcie :P odstrasza mnie zbyt wyzywający strój i zbyt ostry makijaż to na pewno. Cytat:
|
|
|
#2545 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Co tak cicho dziewczyny?
![]() właśnie schną mi włoski, pazurki pomalowane, zastanawiam sie czy nie dodać na końcówki pastelowego niebieskiego frencha, bo cale pazurki mam na taki cudowny niebieski kolor pomalowane- moja ostatnia zdobycz z miss sporty tylko pędzelek nie do końca mi odpowiada, ale cóż
|
|
|
|
#2546 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dzisiejsze zakupy
przepraszam za ten bałagan w około..
|
#2547 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
ile maseczek
bardzo je lubie, oprócz tej z gruszka chyba i glinką
|
|
|
|
#2548 |
|
Wtajemniczenie
|
tak z gruszka i glinką
mnie dobrze oczyszcza ![]() aha i do tego jest ta odżywka z miss sporty ale zapomniałam jej fote cyknąc
|
#2549 |
|
Rozeznanie
|
ewcia19;
zrób fotkę i pokaż się w nowej fryzurce ![]() [/QUOTE] ok dodałam jak grzywka wygląda, ale zdjecie przekłamane bo w sztucznym świetle i mam wyprostowane włosy
|
#2550 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
ok dodałam jak grzywka wygląda, ale zdjecie przekłamane bo w sztucznym świetle i mam wyprostowane włosy
ślicznie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

poza tym dostałam dziś @ i wszystko mnie boli

nie wiem jak by to było jakbym więcej ścieła. Im mam dłuższe tym mi się wydają krótsze hehe. Ogólnie jestem zadowolona troche mi wycieniowała ALE siedze na fotelu a fryzjerka zaczeła narzekać, że mam za długą grzywke. A ja mówie, że zapuszczam, a Tż zza mnie "Jak Ty bedziesz wyglądać bez grzywki"
. Tak mnie namawiali, że zgodziłam się troche podciąć, by jak to fryzjera nazwała "nadać kształt". I teraz mam krótką prostą grzywke 

Lubie takie mikstury robic, chyba bylam wiedzma w poprzednim wcieleniu
i dodam jej 3 krople aby miec stezenie 1%, nie chce zbyt tlustego serum. I ja nie dodam alkoholu 

niby wakacje a brak czasu na cokolwiek mam.