Wymarzony pierścionek część XIX:) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-14, 10:26   #841
miskowa
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

Udało Wam sie zarezerwować jakieś wczasy??
dziś rezerwujemy
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 10:45   #842
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
L_V a nie może z tym poczekać, aż Ty będziesz miała urlop??
Nie może, on musi w tym roku 3 razy iść. Problem w tym, ze tak jak ja - nie ma w pracy zastępstwa i jak go nie ma to jest czarna ziejąca dziura, więc niespecjlanie chcą go puszczać. Ten urlop, któy dostał, to ma tylko dlatego, ze się z anim wstawił jakiś wysoko postawiony dyrektor z Londynu i opieprzył tego dyrektora z Polski. Świrnięta sprawa.

Cytat:
Tyle dobrego

..ale to jest masakra..zachrzaniasz jak wół cały rok nadgodziny i nawet urlopu nie możesz sobie zaplanować wtedy kiedy Ci odpowiada. Jak żyć bez możliwości choć raz w roku wypoczęcia jak człowiek w dobrych warunkach z najbliższą osobą!!
No cóż, jestem fashion victim.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
L_V a tak w ogóle to jakim cudem mąż ma aż 90 dni urlopu?!?!?
3 lata na żadnym nie był?!?!?

Tak, odkąd skońcyzliśmy studia to nie był na urlopie. W zezzłym roku - poslubie, kieyd ja nie miałam pracy, on dostał raptem tydzien wolnego. A po 3 dniach już do niego dzwonili i go ściągali do biura.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 10:49   #843
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

L_V az mi się normalnie wierzyć nie chce. I od poniedziału do piatku on pracuje tak długo tak?? Sobota i niedziel wolne??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 10:57   #844
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
L_V, współczuję Nie wyobrażam sobie, że z mężem mamy urlop w innym terminie

Masz może zdjęcia swoich wnętrzarskich inspiracji? Jestem ciekawa, na co się zdecydowałaś
Dziewczyny, nie ma tragedii, może wyrwę ze 3-4 dni dla siebie. Coś wykombinuję.
Stary 2010-07-14, 11:00   #845
carmelova
Zakorzenienie

L_V współczuję sytuacji z urlopami. Ale coś za coś.

Madzialenka pamiętaj, żeby półki w zamrażalniku były solidne. Moi rodzice kupili całkiem dobrej firmy lodówkę, ale zamrażalnik czasem przymarzał i ciężko było wyciągnąć te półki, bo były oblodzone i w efekcie szarpania się z nimi strasznie popękały.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 11:01   #846
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
L_V az mi się normalnie wierzyć nie chce. I od poniedziału do piatku on pracuje tak długo tak?? Sobota i niedziel wolne??
Ja też tak pracuję i wszyscy moi znajomi
Mąż w soboty pracuje czasami, ale zazwyczaj z domu. Od czasu do czasu musi wpaść do pracy na telekonferencję czy coś w tym styu.
No niestety - ale jak sie jest ekspertem w jakiejś dziedzinie i nadzoruje wdrażanie projektu w 22 krajach to tak jest. COś za coś.

Ale ja jestem cudowną żoną i nie robię mu z tego powodu wymówek.
Niech sobie posiedzi 3 tygodnie w domu. Połazi sobie na siłownię do opru i będzie jeździł i szukał ładnej podłogi w rozsądnej cenie

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2010-07-14 o 11:03
Stary 2010-07-14, 11:02   #847
carmelova
Zakorzenienie

Edit: L_V boskie zdjęcia Uwielbiam prostotę, klasykę i minimalizm
Stary 2010-07-14, 11:05   #848
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Edit: L_V boskie zdjęcia Uwielbiam prostotę, klasykę i minimalizm
Ja też. Zresztą, jak sie napatrzę na tkaniny w pracy to mi się odechciewa kolrów. Mam przesyt kolorów.
CO ciekawe, moje szefowe tez mają takie domy - jedna czarno-szary, druga biało-beżowy. Coś w tymc pewnie jest.

Ale Twin napisze, ze straszne, hihihi.
Stary 2010-07-14, 11:08   #849
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
L_V współczuję sytuacji z urlopami. Ale coś za coś.

Madzialenka pamiętaj, żeby półki w zamrażalniku były solidne. Moi rodzice kupili całkiem dobrej firmy lodówkę, ale zamrażalnik czasem przymarzał i ciężko było wyciągnąć te półki, bo były oblodzone i w efekcie szarpania się z nimi strasznie popękały.
a jaką mają lodówkę??

L_V ładnie, tak surowo. Wy będziecie mieli całe mieszkanie w kolorach biel- czerń?

Tak sobie myślę, że na dziecko to cięzko będzie u was znaleźć czas

Stary 2010-07-14, 11:18   #850
carmelova
Zakorzenienie

Madziu jakiś model Indesit. Dokładnie nie pamiętam.
Stary 2010-07-14, 11:25   #851
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madziu jakiś model Indesit. Dokładnie nie pamiętam.
dzięki

a ja wczoraj znalazłam błąd w zamówieniu, bo chcielismy miec w prysznicu profile chromowane a nam zapisali matowe. Oczywiscie chromowe droższe sa o 60zł ale to kit dobrze że się dopatrzyłam. Zmienilismy też umywalkę z szafką bo tamta była dziwna

a dziś mąż już wszystko odbiera tylko na kompakt i płytki musimy czekać

Stary 2010-07-14, 11:27   #852
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Cytat:
Asiuk ale bardzo dobrze, płacisz to wymagasz

dziewczyny macie lodówkę z funcją no frost?? Bo nie wiem czy warto to brac czy nie. Niby się jej nie rozmraza, ale słyszałam ze jedzeni strasznie w niech usycha
Ja mam jakiegoś LG z funkcją no frost i jest ok, nie narzekam, a jedzenie nie wysycha. Do tego ma jakiś pojemnik który dłużej utrzymuje świeżość więc bardziej "wrażliwe" rzeczy wrzucam właśnie tam.
Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
cześć
haha przypomniały mi się moje zmagania z ekipami remontowymi - klimat podobny - ogólnie nie zazdroszczę
Mi też ile ja się nawkurzałam przy okazji remontu to moje, i to prawda że panów fachowców trzeba pilnować na każdym kroku.

L_V współczuje braku możliwości urlopu aktualnie, w taką pogodę nawet mózg się przegrzewa, no i szkoda że nie możecie mieć urlopu w jednym terminie z mężem. Co do inspiracji to podobają mi się ale nie jestem pewna czy mogłabym w czymś takim mieszkać na codzień. Też mam w mieszkaniu raczej mało kolorów i stonowane ale czerń z bielą jest bardzo surowa i chyba bym się w niej źle czuła. Najlepiej robić tak aby nam było dobrze, a nie bo taka moda panuje. Jak Wam to pasuje to to najważniejsze, jak dla mnie wnętrza do podziwiania a nie do mieszkania ale to tylko moje subiektywne odczucie.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 11:40   #853
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

My na szczęscie kolorystykę łazienki mamy juz wybraną teraz kolej na kuchnię a potem sypialnia, salon i gardroba (kiedys może pokój dziecka) oraz Holl Z jednen strony surowa kolorystyka mi sie podoba, ale z drugiej chyba wybierzemy takie ciepły, miły styl

Ostatnio mój mąz wybrał kuchnię : sciany kolor jagodowy a meble kremowe z brązowymi blatami. Cięzko mi to sobie wyobrazić jak narazie.

Stary 2010-07-14, 11:43   #854
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
a jaką mają lodówkę??

L_V ładnie, tak surowo. Wy będziecie mieli całe mieszkanie w kolorach biel- czerń?

Tak sobie myślę, że na dziecko to cięzko będzie u was znaleźć czas
Póki co dzieci nie chcemy jeszcze mieć. Jeździmy w weekendy do naszych chrześniaków i potworki są przesłodkie i kochane, ale decybele nas dobijją.
Poza tym, 3 lata dopiero pracujemy, kupujemy mieszkanie, chcę jeszcze pożyć.I chcę sie rozwijać zawodowo. Dziecko wyobrażam sobie dopiero jak będe miala 32-33 lata.

A porpos mieszkania - tak, surowo. Tak obydwoje lubimy. ALe nie będzie sterylnie i szpitalno. łamiemy tą kolrystykę drewnem, szkłem, stala i surowym odcieniem lnu.

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja mam jakiegoś LG z funkcją no frost i jest ok, nie narzekam, a jedzenie nie wysycha. Do tego ma jakiś pojemnik który dłużej utrzymuje świeżość więc bardziej "wrażliwe" rzeczy wrzucam właśnie tam.

Mi też ile ja się nawkurzałam przy okazji remontu to moje, i to prawda że panów fachowców trzeba pilnować na każdym kroku.

L_V współczuje braku możliwości urlopu aktualnie, w taką pogodę nawet mózg się przegrzewa, no i szkoda że nie możecie mieć urlopu w jednym terminie z mężem. Co do inspiracji to podobają mi się ale nie jestem pewna czy mogłabym w czymś takim mieszkać na codzień. Też mam w mieszkaniu raczej mało kolorów i stonowane ale czerń z bielą jest bardzo surowa i chyba bym się w niej źle czuła. Najlepiej robić tak aby nam było dobrze, a nie bo taka moda panuje. Jak Wam to pasuje to to najważniejsze, jak dla mnie wnętrza do podziwiania a nie do mieszkania ale to tylko moje subiektywne odczucie.
No własnie jak pisałam wyżej - naprawde tak nam pasuje. Jesteśmy z mężem w szoku, ze rozumiemy się totalnie bez słów w wkestii urządzenia mieszkania.
Nie wiem co by było gdybym musiała z nim jeszcze toczyć boje o kafelki.
< a moja małża ma mocno sprecyzowany gust, łatwo nie ustępuje>

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

.
Masz może na mysli komorę zero? Chcę właśnie lodówkę z taką komorą.
Stary 2010-07-14, 11:51   #855
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Nie słyszałam o takiej komrze "zero"

Stary 2010-07-14, 12:01   #856
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
W najnowszych lodówkac jest taka szyflada - komora zero stopni. Oznacza to, że jest tam chłodniej niż w lodówce, ale jeszcze nic nie zamarza. Można tam dłużje przechowywac żywność. Np - surowe mięso nawet do 5 dni. Wqrzywa - ponad tydzień. Fajna sprawa, jak np. kupujesz piersi z kurczaka i nie zdazych ich zrobić zaraz p zakupie, a wiesz, ze za 2 dni będa Ci potrzebne. Nie musisz ich pchc do zmarażarki.
W moim przypadku jets to super sprawa, bo ja często robię zakupy, a potem nie mam kiedy z tego gotować.
Stary 2010-07-14, 12:01   #857
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
"Komora zero" brzmi jak z filmu SF

L_V Jak czytam o tym co piszesz o pracy swojej i męża to stwierdzam ze wolę klepać biedę ale chociaż mieć święty spokój od 18 i wczasy wtedy kiedy mam na to ochotę.

Podziwiam za determinację, wiedzę i ambicje..ale nie zazdroszczę
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 12:17   #858
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
W najnowszych lodówkac jest taka szyflada - komora zero stopni. Oznacza to, że jest tam chłodniej niż w lodówce, ale jeszcze nic nie zamarza. Można tam dłużje przechowywac żywność. Np - surowe mięso nawet do 5 dni. Wqrzywa - ponad tydzień. Fajna sprawa, jak np. kupujesz piersi z kurczaka i nie zdazych ich zrobić zaraz p zakupie, a wiesz, ze za 2 dni będa Ci potrzebne. Nie musisz ich pchc do zmarażarki.
W moim przypadku jets to super sprawa, bo ja często robię zakupy, a potem nie mam kiedy z tego gotować.
wow fajna funkcja musze sobie to zapamiętać\

Haniu myslę podobnie jak ty. Mój mąz po awansie stał się takim pracoholikiem. jechał na 8 wracał po 19 lub o 20. w soboty od 8 do 15. I sie wkurzyłam. Juz od tygodnia jedzie do pracy na 8 (tzn z domu rowerem wyjeżdza o 8 a ma do pracy 3km) i wyjeżdza z pracy o 17 a w soboty od 8 do 14. I ten układ o wiele bardziej mi się podoba. Choć może gdybym ja pracowała tak długo jak L_V to pewnie też długie godziny pracy męża by mi nie przeszkadzały. Choć pewnie po kilku tygodniach takiej pracy bym wymiękła. Jednak praca, pracą ale czas wolny i rodzina to sprawa najwazniejsza.

Stary 2010-07-14, 12:27   #859
hania811
Zakorzenienie

Czy któraś z Was ma jakiś dobry przepis na chłodnik??
Stary 2010-07-14, 12:37   #860
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Czy któraś z Was ma jakiś dobry przepis na chłodnik??
nie wiem, czy dobry, ale ja robię chłodnik. Najwyżej sobie pokombinujesz sama i poulepszasz.
Dodaję botwinkę (te drobne buraczki kroję i wrzucam na kilka minut na wrzątek, żeby nie były za twarde), ogórek świeży pokrojony w słupki (wcześniej posolony i odsączony), rzodkiewkę, jajko na twardo, duuuuuuuużo kopru, trochę soku z cytryny, ulubione przyprawy (nieraz robię trochę czosnkowy innym razem czosnku nie dodaję). Zalewam wszystko jogurtem naturalnym danona (bo ten najbardziej lubię) i odstawiam do lodówki.

Niektórzy robią z bulionem (ale dla mnie za dużo roboty, bo trzeba studzić, poza tym rozrzedza, ja lubię gęsty)
Stary 2010-07-14, 12:42   #861
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
nie wiem, czy dobry, ale ja robię chłodnik. Najwyżej sobie pokombinujesz sama i poulepszasz.
Dodaję botwinkę (te drobne buraczki kroję i wrzucam na kilka minut na wrzątek, żeby nie były za twarde), ogórek świeży pokrojony w słupki (wcześniej posolony i odsączony), rzodkiewkę, jajko na twardo, duuuuuuuużo kopru, trochę soku z cytryny, ulubione przyprawy (nieraz robię trochę czosnkowy innym razem czosnku nie dodaję). Zalewam wszystko jogurtem naturalnym danona (bo ten najbardziej lubię) i odstawiam do lodówki.

Niektórzy robią z bulionem (ale dla mnie za dużo roboty, bo trzeba studzić, poza tym rozrzedza, ja lubię gęsty)
Czyli standardzik...botwiny to chyba już nie ma..ale młode buraczki są więc chyba tym standardem polecę.

A na drugie micha bobu!!!
Matko już mi ślina cieknie i chcę iść do domu!!!
Stary 2010-07-14, 12:49   #862
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli standardzik...botwiny to chyba już nie ma..ale młode buraczki są więc chyba tym standardem polecę.

A na drugie micha bobu!!!
Matko już mi ślina cieknie i chcę iść do domu!!!

u mnie w warzywniaku botwina jeszcze jest, codziennie

Ja mam dziś bób w pracy na drugie śniadanie, bo wczoraj na obiad ugotowałam i mi został
Stary 2010-07-14, 12:54   #863
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja ostatnio się bobu najadłam. Mąz jadł pierwszy raz i mu nie smakowało wiec cała micha była dla mnie

Stary 2010-07-14, 12:58   #864
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
u mnie w warzywniaku botwina jeszcze jest, codziennie

Ja mam dziś bób w pracy na drugie śniadanie, bo wczoraj na obiad ugotowałam i mi został
Ah...czyli muszę popytać Myślałam że botwina to tylko tak maj - czerwiec.
Stary 2010-07-14, 12:59   #865
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
"Komora zero" brzmi jak z filmu SF

L_V Jak czytam o tym co piszesz o pracy swojej i męża to stwierdzam ze wolę klepać biedę ale chociaż mieć święty spokój od 18 i wczasy wtedy kiedy mam na to ochotę.

Podziwiam za determinację, wiedzę i ambicje..ale nie zazdroszczę
Cytat:
wow fajna funkcja musze sobie to zapamiętać\

Haniu myslę podobnie jak ty. Mój mąz po awansie stał się takim pracoholikiem. jechał na 8 wracał po 19 lub o 20. w soboty od 8 do 15. I sie wkurzyłam. Juz od tygodnia jedzie do pracy na 8 (tzn z domu rowerem wyjeżdza o 8 a ma do pracy 3km) i wyjeżdza z pracy o 17 a w soboty od 8 do 14. I ten układ o wiele bardziej mi się podoba. Choć może gdybym ja pracowała tak długo jak L_V to pewnie też długie godziny pracy męża by mi nie przeszkadzały. Choć pewnie po kilku tygodniach takiej pracy bym wymiękła. Jednak praca, pracą ale czas wolny i rodzina to sprawa najwazniejsza.
Hmm. Rozumiem Wasz punkt widzenia.

Jednak, dla mnie to jak najbardziej normalne. Nie ukrywam, że jesteśmy oboje ambitni i chcemy dużo osągnac - na płaszczyźnie zawodowej i osobistej. Oboje pochodzimy z rodzin, gdzie dużą uwagę przykłada się do kariery zawodowej. Ja od zawsze byłam ucozna, ze mam miec dobrą prace, mam byc niezalezna i ambitna. Do tego dąże.m U TZta tak samo,. jego rodzice także pracowali do 20-tej, odkąd mój mąż pamięta. Dla nas to naparwde normalne.

Praca nie koliduje nam w zyciu codziennym, jestesmy chyba dobrzez organizowani, bo mamy czas i na siłownie i na wyjście do kina czy knajpy. Owszem, czasami się wkurzamy - jak się nazbira trochę pracy i stresów, ale oboje sobie z tym radzimy. CO węcej, zauważam, ze w zyciu codziennym o wiele szybciej załatwia mi siepewne sprawy, niż np. moim koleżankom, któe pracują od..do albo mojej mamie. Szybko podejmuję decyzję, mam ułożony plan działania, nie spędxzam pół dnia nad jednym tematem.

Chyba jednak lubię szybkie życie. W zyciu nie wyprowadziłąbym się z warszawy - chyba że od Londynu albo do Nowego Jorku.
Stary 2010-07-14, 13:05   #866
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

L_V najważniejsze, że wam to posuje. Inaczej by było jakbyś ty cały czas siedziała w pracy a TZ od.. do.... . Ale tak, to nie przeszkadzacie sobie A mąz czym się dokładnie zajmuje?

Stary 2010-07-14, 13:09   #867
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Hmm. Rozumiem Wasz punkt widzenia.

Jednak, dla mnie to jak najbardziej normalne. Nie ukrywam, że jesteśmy oboje ambitni i chcemy dużo osągnac - na płaszczyźnie zawodowej i osobistej. Oboje pochodzimy z rodzin, gdzie dużą uwagę przykłada się do kariery zawodowej. Ja od zawsze byłam ucozna, ze mam miec dobrą prace, mam byc niezalezna i ambitna. Do tego dąże.m U TZta tak samo,. jego rodzice także pracowali do 20-tej, odkąd mój mąż pamięta. Dla nas to naparwde normalne.

Praca nie koliduje nam w zyciu codziennym, jestesmy chyba dobrzez organizowani, bo mamy czas i na siłownie i na wyjście do kina czy knajpy. Owszem, czasami się wkurzamy - jak się nazbira trochę pracy i stresów, ale oboje sobie z tym radzimy. CO węcej, zauważam, ze w zyciu codziennym o wiele szybciej załatwia mi siepewne sprawy, niż np. moim koleżankom, któe pracują od..do albo mojej mamie. Szybko podejmuję decyzję, mam ułożony plan działania, nie spędxzam pół dnia nad jednym tematem.

Chyba jednak lubię szybkie życie. W zyciu nie wyprowadziłąbym się z warszawy - chyba że od Londynu albo do Nowego Jorku.
Najważniejsze że to lubisz, umiesz sie zorganizować i nie zaniedbujecie siebie nawzajem.
No i że się dobraliście...razem długo pracujecie, jedno rozumie drugie.

My też sie dobraliśmy i np do Warszawy ani mnie ani męża wołami by nie zaciągnęli.
Stary 2010-07-14, 13:14   #868
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
L_V najważniejsze, że wam to posuje. Inaczej by było jakbyś ty cały czas siedziała w pracy a TZ od.. do.... . Ale tak, to nie przeszkadzacie sobie A mąz czym się dokładnie zajmuje?
Mąż jets project managerem w branzy finansowej. Sprawdza, cyz nikt nie próbuje prać przez ich grupę finansową kasy. Taki mój James Bond

Cytat:
Najważniejsze że to lubisz, umiesz sie zorganizować i nie zaniedbujecie siebie nawzajem.
No i że się dobraliście...razem długo pracujecie, jedno rozumie drugie.

My też sie dobraliśmy i np do Warszawy ani mnie ani męża wołami by nie zaciągnęli.
Hehehehe
Stary 2010-07-14, 13:22   #869
miskowa
Zakorzenienie

a mnie zawsze trochę dziwi podejście do pracy takie jak u L_V czy jej tż. O ile rozumiem poświęcanie się (choć wy pewnie nie traktujecie tego jako poświęcanie) swojej własnej firmie, to nie potrafię sobie rozumowo tłumaczyć tego braku dystansu (z mojego punktu widzenia) do swojej pracy, stanowiska, firmy... No bo siedzenie non stop, weekendy też jak trzeba i zero urlopu przez lata, to dla mnie już za dużo. Ok. jest za to pewnie większa kasa niż w firmach, w których pracuje się bardziej "na luzie", ale co z tego, jak nie ma czasu na wydanie tej kasy. No ok, można sobie kupić wypasione mieszkanie, na które nie stać innych, ale co z tego, skoro i tak się w nim mało czasu spędza, bo się pracuje.
Mam taką koleżankę, siedzi w pracy i nocami jak trzeba. W międzyczasie też zero wolnego, zero chorobowego. Kupiła nowy samochód i mieszkanie, ale generalnie padło jej całe życie towarzyskie i osobiste, bo na nic czasu nie miała, a jak miała, była tak zmęczona, że nie było sił. U was jest trochę inaczej, bo macie we dwójkę takie samo podejście, mimo wszystko kompletnie się w tej kwestii różnimy, choć nie uważam się za osobę mało ambitną.
Stary 2010-07-14, 13:45   #870
L_V
Zakorzenienie

W sumie nie spodziewałam sie, ze mnie zrozumiecie..

Nie wiem, dla mnei praca jest w zyciu bardzo wazna, podobnie jak status majątkowy. Możecie pisac że jestem zorientowana na kase - może i jestem. Dobrze się czuję, jak mamy na koncie spore oszczędności. teraz biorę duży kredyt i ta praca też mi daje jeszcze poczucie bezpieczenstwa i stabilności.
Dla mnei takie sprawy są ważne.

Nie chcę mieć dzieci, dopóki nie odkuję się finansowo i dopóki nie zabezpiecze im bytu - dodatkowe mieszkanie czy polisa na życie. Dla Was to może kosnumpcyjne nastawienie do życia i chęć wzbogacenia, ja tak postrzegam dorosłość i odpowiedzialnośc.

Nie odbierajcie mnie źle - mam wrażenie,ze traktujecie mnie nieco z politowaniem. Mi się podoba to jak żyję. Nie jestesmy niednymi zarobionymi pracoholikami. Nasze prace to nasze pasje.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości