Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-14, 13:32   #4381
elenka1
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Z tego co opowiadały mi koleżanki już mamuśki, to zależy w dużej mierze od ciebie Tzn. niektóre dziewczyny nastawiły się, ze schudną podczas karmienia i nie uważały co jedzą w ogóle - dużo słodyczy itd. A potem zdziwienie, ze waga nie leci. Jak trzymasz dietę dla mam karmiących, ruszasz się i nie zasiedzisz w domu na tyłku, to waga nie powinna narastać, tylko szybko spadać.
l
no chyba Pomidorko masz rację, ja tam nastawiam sie na zdrowe jedzenie podczas karmienia

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

Ja wiem jedno - jedyny sposób na to, żeby chudnąć to mało i dietetycznie jeść, a jedyna metoda na to, aby ciału wracała jędrność to ćwiczenia. Już kiedyś odchudzałam się i udało mi się pozbyć 15 kg - ale to ciężka praca. Nawet nie próbuję się oszukiwać, że samo karmienie piersią czy codzienna opieka nad maleństwem załatwi sprawę i będę wyglądać jakbym nigdy w ciąży nie była. Do odzyskania figury potrzebna będzie po raz kolejny ciężka praca
nooo 15 kg podziwiam w sumie to dobrze rodzić na jesień zimą można troche zadbać o siebie i na wiosnę już troszkę lepiej wyglądać nooo ja się odchudzalam kilka lat temu i schudłam 8 kg warto byłooooo

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:39   #4382
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
a ja właśnie DZIŚ czekam na kuriera z moim wózeczkiem)))
Już się nie moge doczekać!!
Jak przyjdzie to wrzuce foty mam nadzieje, że będzie śliczny, bo kolorek to ja widziałam tylko z netu i pan producent mnie zapewniał, że baardzo ładny jest- więc się okaże
Ja za 1068zł -mam 3w1 plus parasolka plus spiworek 100cm, pompke do kół.. i ma większą gondolkę niż Twoj
Miakdo Milano
gdybyś chciała na 2 przednich kołach skrętnych to jest tez z mikado
Wózek ładny, ale my już się zdecydowaliśmy na Tako i nie chcę innego. Poza tym gondolka w JumperX wcale nie jest taka malutka.

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Ktore wy Pampersy kupujecie, bo ja juz widze dwa rodzaje to samo Hugissy tez jest kilka rodzai.
I ile kupic paczek tych 2-5 kg pieluszek?
ja kupiłam 1 paczkę pampersów (tych żółtych), bo te drugie podobno odparzają. Do tego pieluchy z Rossmana i może Huggiesy.
A ile? Trzeba liczyć ok 8-10 pieluszek na dobę przez jakieś 2 tyg. Wszystko zależy od wielkości dziecka.

Cytat:
Angelikaw, to życzę twojemu mężowi, zeby szybko wszystko się wyjaśniło i do pracy żeby już śmigał. A z tym wózkiem to porażka - jak można błędne informacje w sklepie podawać

a co do wózka, chyba pojedziemy kupić w Częstochowie - w sklepie producenta. Cena ta sama, ale przynajmniej wybór większy i wózek dostępny od ręki.

Cytat:
My złożyliśmy łóżeczko, ale co się napsioczyliśmy to nasze. Przysłali nam złą instrukcję i nie wiedzieliśmy, po co są takie jedne śrubki, ale w koncu metodą prób i błędów się udało. Wklejam zdjecia łóżeczka i komody Tymka w naszej sypialni (chodzę tam ciagle i oglądam, nie mogę się powstrzymać ). Trochę na zdjeciach to pusto wygląda, ale jakoś na żywo dużo lepiej
Ślicznie
to łóżeczko firmy Amal?
A koszyczki też zamierzam kupić, bo to ogromna wygoda!
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:40   #4383
elenka1
Rozeznanie

Mpiczku fajnie ze macie już w sumie wszystkooooo.... a przynajmniej najważniejsze rzeczy, ja zaczęłam od drobnostek... wózek i łózeczko z pościelą i materacem zostawiam na sam koniec
Naked no niestety czytałam w internecie nawet przed chwilą o tym ze niektóre tyją po tym jak z niedowierzaniem patrzyłam na znajomą która ma 9 ms-czna córke i karmi a jest meeeeggggaaa wielka ( przepraszam za określenie) zdarza się niestety tyć... naszczęście mniejszości

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:45   #4384
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
do tego Moj P składał komode z ikei, kupilismy 5 szufladową KuLLen- była dość tania 159zł.jakościowo średnia,
to chyba ta, która chcemy kupić http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40093059

Jak jest z szufladami? pojemne? Nie sprawia problemów z otwieraniem/zamykaniem?
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:49   #4385
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
to chyba ta, która chcemy kupić http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40093059

Tak to ta szuflady sa pojemne, masz dwie mniejsze i 3 wieksze za te pieniądze SUPER! szuflady ladnie chodzą i nie sprawiają problemow zobaczymy jak to będzie w użytkowaniu
Stary 2010-07-14, 13:52   #4386
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam.
Ale Wy piszecie, czytałam chyba ze 2 godziny
Ja dzisiaj jadę do koleżanki na babskie spotkanie, zaraz jem obiadek i wsiadam do auta. Całe szczęście pogoda dzisiaj mniej dokuczliwa, co prawda jest gorąco ok. 27 stopni ale nie ma słonka niebo zachmurzone wiec odczuwalna temp. niższa.

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość

Dziewczyny proszę doradźcie mi coś na komary, ja śpię przy otwartym balkonie inaczej nie daję rady i co noc wykarmiam jakieś 100 komarów.
My śpimy przy otwartym oknie ale całe szczęście komarów brak.

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość

a ja wkleje o takie foto
Super zdjęcia. Córka starsza czuła kopniaki siostrzyczki?

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Kosmetyki wszystkie kupię z firmy PENATEN, bo uważam je za najlepsze.
A nie wiesz czy są one dostępne w polskich sklepach?

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Jak ja bym chciała wiedzieć, czy mały też się już obrócił...

[/COLOR]Dziewczyny polećcie jakąś farbę do włosów, która utrzymuje się dłużej niż 3 tyg... chodzi o kolorek fajny, teraz mam mroźną czekoladę Castinga
Moja niby obrócona ale lekarz twierdzi, że to nic nie znaczy. Jeszce 100 racy może się okręcić. Ale już w 22 tygodniu położenie było główkowe tylko tak z ukosa, a teraz leży prościutko do dołu.

Ja polecam farbę L'Oreal, Feria Preference, cena ok 30 zł, ale na moich włosach super trwała, używałam intensywnej ciemnej czerwieni, a teraz jakiś odcień kasztanu- nie pamiętam dokładnie ale kolor jest fajny.

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
dra Jak tu się nie przejmować, czekałam na niego 4 dni i tak pisał i dzwonił, że tęskni Teraz widzę jak tęsknił ... Za żarciem, łóżkiem i telewizorem ...
To na pewno ze zmęczenia. Nic mu się nie chciało, wykończony psychicznie i fizycznie.

Cytat:
Głowka powinna byc skierowana do okna? czy w stronę drzwi? Jak radzicie???

i jeszcze mam dylemat jaką pościel kupic,
A dlaczego ta pościel ma złe opinie jest szorstka czy co?

U nas łóżeczko będzie stało na prawej ścianie od wejścia po środku ściany i główka będzie w stronę okna.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wrzucam obiecane fotki (sesja z przed tygodnia)
Zdjęcia super Cudna pamiątka.
Mój brzuch cały w rozstępach, nie nadaje się do fotografowania

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
cześć Mamuśki, podczytuję Was od czasu do czasu, a teraz się witam
rozpakowanie mam wyznaczone na 13.X,
Witaj! Termin porodu masz w moją 3 rocznicę ślubu

Wczoraj zapomniałam napisać, że mam 9 kg na plusie (29 tydzień), lekarz powiedział, że nie jest źle ale gdyby był 2 kg mniej to byłoby lepiej

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:55   #4387
martucha84
Zakorzenienie

Elenka 1 cellaris gabisun Ray czarnaelizabeth niuniuniau pomidora kasienka1701 Klarissa dash abz dziekuje za wszytkie mile slowa

Cytat:
Martucha, sesja wspaniała Wyglądacie cudownie! My będziemy mieć w plenerze, ciekawe, jak wyjdzie
po pierwsze super lozeczko kącik gotowy
a co do sesji w plenerze to musisz koniecznie pochwalic sie pozniej fotkami my tez chcielismy plener - ale po kilku godzinach w studio bylismy tak padnieci ze splynelam na kanape czerwona skorzana w pokoju obok (to bylo w takiej starej kamienicy) i juz nie chcialam nigdzie isc.. wiec fotograf stwierdzil ze 2 czesc nie na dworze a wlasnie na "kanapach"

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Super sesja.Jeju nie mogę uwerzyć,że ty już na wylocie,jeszcze momencik i będziesz już po....
spoko spoko... ani sie obejrzysz i ty tez bedziesz juz "na wylocie"

Cytat:
rozpakowanie mam wyznaczone na 13.X, więc jak wczoraj zaczęłam narzekac na to, że brzuchol coraz bardziej ciąży, małż mój orzekł, że już blizej niz dalej, więc nie ma się nad czym rozwodzić
witaj z nami juz niedaleko

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Prześliczne te zdjęcia A ty wyglądasz bosko. Normalnie przyznaję, że ci po prostu zazdroszczę. Ja nie mogę się tż-ta doprosić o jakiekolwiek zdjęcie a jak zaproponowałam sesję we dwoje to mnie wyśmiał, że "po co nam to"... I ostatnio zastanawiam się czy nie zrobić sobie takiej sesji sama... bo jednak drugi raz z tym dzieckiem w ciąży nie będę a to taka śliczna pamiątka.

Ty się boisz, że będziesz sama, a ja z kolei o tym marzę. Mój tż się uparł aby być przy porodzie bo "to też jego dziecko i on ma do tego prawo" a ja powiem szczerze, że nie bardzo go chcę widzieć w takiej sytuacji. To znaczy mam niemiłe wrażenie, że jego obecność tylko mnie będzie denerwować. To trochę przykre, ale mój mąż niestety nie umie pocieszać w cierpieniu, zawsze powie nie to, co chciałabym usłyszeć i najbardziej to chciałabym rodzić sama - z położną.
dziekuje jeszcze raz...
to moze zrob mu sesje niespodzianke.. umow was z fotografem i postaw przed faktem dokonanym albo jak mowisz idz sama.. to swietna pamiatka
a co do porodu.. to hmm niestety polozna nam mowila ze czesem tak jest ze jak sie facet uprze... to nieposlucha ze zona wolalaby nie.. a to ma byc wspolna decyzja.. meza do tego zmuszac nie wolno ale i zony tez nie...
moze z nim pogadaj ze jednak wolalabys bez niego.. albo ze wlansie boisz sie ze bedziecie sobie dzialac na nerwy itd...

Cytat:
Uwaga!!!właśnie kurier przyniosl mi wózek!!! ale sie napocilam aby go złozycale zlozylam tylkko z gondolką, bo na reszte nie mam siły, poczekam az mezus wroci z pracki)))Potem tez zrobie wiecej zdjęć
i pokoik Milenki, jeszcze nie dokonczony, trzeba kwiatka 9lampa) do sciny przykrecic i nakleiki przkleic do sciany, ale nie wszystkie))
w poniedzialek zamawialam u producenta a dzis juz jest
superrrrr widac ze juz corazzzz blizej
Stary 2010-07-14, 13:56   #4388
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tych malinach, to chyba sobie zakupię herbatkę i po 35 tygodniu będę popijać na lipcówkach pisały dziewczyny, że pomogła trzeba pić dwa razy dziennie, tylko smak ponoć nie za ciekawy
Gibasun, tą herbatkę z liści malin możesz pić częściej niż 2 razy dziennie. Możesz pić non stop, szybciej zadziała. Tylko zy dasz radę tyle tego pochłonąć
Moja położna powiedziała, że byłoby dobrze jakbym wypiła 5 szklanek dziennie tego świństwa

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Doświadczone mamusie
Ile czasu minęło od kiedy stwierdziłyście, że to już TE skurcze do czasu jak dojechałyście do szpitala?
I czy dotarłyście do szpitala tak "akurat" czy raczej jeszcze trochę za wcześnie?
I czy te pierwsze bóle są trochę mniejsze od tych np. 7cm czy raczej takie same tylko rzadziej?
Alicja na pewno sama będziesz wiedziała kiedy jechać do szpitala
Tych skurczy nie da się pomylić z innymi
Co do intensywności bólu, to przez cały czas rozwierania bolało mnie jednakowo mocno, tylko częstotliwośc skurczy się nasilała. Ale ból taki sam. Dopiero skurcze parte! To dopiero jest jazda!
A do szpitala musiałam jechać od razu, bo zaczęło się u mnie od odejścia wód przy pierwszym i drugim dziecku. Nie mogłam czekać na skurcze itp.
Przy pierwszym, wody odeszły szybko, chlupało dosłownie a skurcze pojawiły się natychmiast i bardzo silne co 5 minut. Myślałam, że ni zdążę dojechać do szpitala.
Za drugim razem wody zaczęły się powolutku sączyć, że nie byłam pewna czy to w ogóle są wody. Bóli żadnych.
Byłąm właśnie na zakupach i wcale nie wracałam do domu. Dopiero jak już przeciekły mi spodnie, to pojechałam do domu, wykąpałam się, ogoliłam, ułożyłam włosy, pomalowałam paznokcie i dopiero zaczęły się pojawiać delikatne skurcze. Były nieregularne i delikatne, no ale do szpitala musiałam jechać, bo już 6 godzin odchodziły mi wody. Urodziłam dopiero po 18 godzinach.
A więc jest różnie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny podobno nie kazda chudnie po porodzie karmiac piersią, niektórym nie schodzi nic.. a wrecz niektóre kobietki tyją, od czego to zależy czy to uwarunkowane genetycznie czy co????
Elenka ja karmiłam piersią. Pierwsze dziecko było na ścisłej diecie z powodu alergii na wiele produktów, więc chcąc ją karmić, to ja miałam dietę i schudłam w 3 m-ce 35 kg, że aż mdlałam z osłabienia i byłam chuda jak kościotrup.
Drugie dziecko też karmiłam na żądanie. Ale z nadwagą bujałam się prawie rok. Za chiny ludowe nie mogłam tego zgubić.
A więc reguły nie ma. To raczej sprawa hormonów.

Martucha zdjęcia super! Niesamowite po prostu! Brzuszek do pozazdroszczenia. Zero grama tłuszczu!

Pomi pokoik śliczny.

Widzę, że u niektórych z was już stoją łóżeczka gotowe. Ja jeszcze nie rozstawiam, bo mam ciasno, więc do ostatniej chwili będę zwlekać. Na początek zamiast łóżeczka mam kołyskę - jest o wiele węższa i krótsza niż łóżeczko, więc zaoszczędzę trochę miejsca w pokoju. A łóżeczko rozstawię dopiero po paru miesiącach, jak już kołyskę trzeba będzie schować.

Nie mam nawet szafy na ciuszki. Ba! Nie mam żadnej szafy. Wszystkie ciuchy wiszą na wieszaku na drzwiach albo leżą poskładane w kartonach i workach. Po przeprowadzce minęło już kilka miesięcy a my dalej bez szafy. No ale w sierpniu kupimy olbrzymią narożną szafę, wieloskrzydłową, więc pomieścimy się w niej, łącznie z ciuszkami maluszka. A na razie jego ciuszki wyprane, czekają w skrzyni plastikowej...

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-07-14 o 14:00
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:57   #4389
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Zdjęcia super Cudna pamiątka.
Mój brzuch cały w rozstępach, nie nadaje się do fotografowania

Wczoraj zapomniałam napisać, że mam 9 kg na plusie (29 tydzień), lekarz powiedział, że nie jest źle ale gdyby był 2 kg mniej to byłoby lepiej
dziekuje a tam nie nadaje sie dobre swiatlo i wszytko sie nadaje
29 - 9 kg nie jest zle grunt ze dzidziolek zdrowy
Stary 2010-07-14, 14:00   #4390
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

A dlaczego ta pościel ma złe opinie jest szorstka czy co?

U nas łóżeczko będzie stało na prawej ścianie od wejścia po środku ściany i główka będzie w stronę okna.
co do pościeli to tak mi ludzie pisali: "
Płutko z którego jest zrobione to troche słaba jakoś, poduszkę wyprała moja dziewczyna przypadkiem zamiast w 40 to w 60 stopniach i nie dosć ze sie skurczyła to i delfinik prawie cały się sprał natomiast nie wiem jak w 40 bo jeszcze nie była prana cała no a ogólnie trochę żałuje wypełnienie też mnie nie zadawala kołdra jest strasznie sztywna to poprostu zwykła wata według mnie.

Dzieki za rade odnoście ułożenia w łózeczku
Stary 2010-07-14, 14:04   #4391
ycnan
Zadomowienie

Witam Kochane w kolejny upalny dzień

Co do włosków, to zdjęcie wstawię, ale to jutro, bo dziś będę farbować, a jutro zrobię sobie sesyjkę z brzuszkiem, bo też dawno się nie chwaliłam, a urósł, skubaniec

elenka1, niestety, nie mam pojęcia jak jest z zoo na Kościuszki.

NIKaP-n, jeśli chodzi o niezmywalność, to dla mnie takie były farby Wellaton, a Pallete, wbrew powszechnej opinii, szybko jaśniały.
Osobiście bardzo mi pasuje Londa. Zmywa się, ale jakoś powoli i ładnie

Ray, zdjęcia bardzo fajne

martucha84, Cudowne zdjęcia, Ty, mąż i brzuszek Super

bordowa, dobrze, że już Ci lepiej
Musisz się Kochana nauczyć, że po tylu godzinach pracy faceci chcą ciszy i spokoju. Tzn, nie chcą słuchać, rozmawiać. A przytulić się nie chciał, bo naprawdę jest gorąco Powiedzmy, że go rozumiem w jakimś stopniu, choć wystarczyło, żeby powiedział, że jest padnięty i chce po prosu odpocząć. W każdym razie, buziakiem na pobudkę się częściowo zrehabilitował

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie było, ale chyba i tak tego nikt nie zauważył. Zresztą dużo nas tu...
No KTOŚ na pewno zauważył ale masz rację. Dużo nas i trudno zwrócić uwage na każde "zniknięcie", niestety.

Pomidora, kącik dla Tymka cudowny. Może faktycznie trochę pustawy, ale już niedługo

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ja tej nocy myslałam,że się wykończę.Wszystko mokre,włosy,plecy,poduszk i...Do tego jeszcze jakaś dusznośc mnie złapała,nie mogłam złapać oddechu,a mała zaczeła wierzgać...Straszne to było...
Współczuje, ale teraz, przy takich upałach, częściej się takie noce mogą zdarzać...

Cytat:
rozpakowanie mam wyznaczone na 13.X, więc jak wczoraj zaczęłam narzekac na to, że brzuchol coraz bardziej ciąży, małż mój orzekł, że już blizej niz dalej, więc nie ma się nad czym rozwodzić
Witamy, witamy. Jak widac dużo nas, ale pisz śmiało

dash, mój apetyt też wcale nie zmalał przez upały Zaczynam wyglądać jak pączuś

Mpik82 , kurcze, BARDZO fajnie wygląda ten wózek... Jak tylko złożysz spacerówkę, to wstaw, proszę, zdjęcia
A kolorek zarówno wózka, jak i ścian- super
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:11   #4392
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:

my mamy trzy takie komody, półtorej roku i nie jestem zadowolona, maz kuyznki pracuje w ikea, ma zniżki pracowanicze i nam odradzał,że kiepska jakościowo, no, ale my chcielismy, bo 99zł za komodę to nie jest dużo. nie mam jak zrzucić zdjeć(kotka mi zeżarła kabel ), a pokazałabym komodę po półtorarocznym uzytkowaniu z zewnątrz wyglądają fajnie, natomiast szlag trafia te pilśnie w środku :/ oraz dna szuflad jmimo,z e trzymamy tam tlyko lekkie rzeczy, u chłopców w pokoju odpadła w ogóle szuflada w ogóle jak dla mnie jakościowo-nieciekawe, wizualnie-śliczne.

Śliczne pokoiki i jaka fajowska czerwona bryka
Stary 2010-07-14, 14:17   #4393
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
dziwczyny te co nad morzem byly mozecie polecic jakis nocleg i jakie ceny??
nie wiem sama tak goraco jest ze moze bysmy wyskoczyli na weekend nad morze echhh
nad możem też masakrycznie gorąco- nie da się wytrzymać. Dziś jest chociaż leciutki wiaterek, ale ostatnie kilka dni nie było zupełnie wiatru, na termometrzer jakieś33-34 stC w cieniu- ciężko wytrzymać, ponoć nawet na plaży

martucha śliczne fotki

Ja byłam wczoraj na wizycie u gina i wyjątkowo weszłam do gabinetu przed czasem- bo w taki upał mało pacjentek przyszło.
No i niestety szyjka mi się dalej skraca, a to dopiero 32tc. Do końca tygodnia jestem na urlopie i leniuchuję (bo i tak nie mam siły nic robić w taką pogodę) a od poniedziałku zobaczymy- nie chciałabym iść na zwolnienie...eh...muszę pomyśleć..

Właśnie przyszła jedna paka zakupów z alledrogo (idę zaraz rozpakować) a na dniach powinna przyjść kolejna. Niestety końca zakupów nie widać. Może jutro się zabiorę za zamawianie brakujących, drobniejszych rzeczy. A wózek i łóżeczko kupujemy chyba na początku sierpnia..
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:29   #4394
dash
Raczkowanie

Mpik mamy prawie identyczny wózek!!! Ja mam stalowo malinowy i koła obrotowe, ale jest super
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:37   #4395
NIKaP-n
BAN stały

Zuzi Ty mi tu nie wylatuj ze stopami gigantami, mając jakieś śmieszne chwilowe 38
Ja mam normalnie 40, a ostatnio częściej 41 kupuję, bo cenię wygodę

martucha super foty piękne, zwłaszcza przedostatnie wampowe i ostatnie, rozczulające na maksa

Pomi super kącik
Ja tez kupiłam taki przewijak, podajęlinka bo dużo taniej niż ta aukcja, którą dziewczyną wkleiłaś.
U nas nawet w hurt. drożej było:
http://allegro.pl/item1097380997_prz...1_kolorow.html
My mamy niebieski ze ślimolem

forssiczka witaj

Ilona ten kojec to takie łóżeczko turystyczne. Tani był, bo my za nasze ponad 100zł więcej daliśmy.

Mpiczku śliczny wóz

Dziewczyny, które szukają komody- ja polecam komodę Malm z Ikei. Chcieliśmy kupić Kullena, ale ta jest o wiele bardziej pojemna.\
trochę droższa- fakt, ale chcę tez na niej mieć przewijak (bo mamy to turystyczne wyrko i na nim nie chcę) i ta jest idealna.
porównywałam miejsce (pojemność) obu i wydaje mi sie, że bardziej się sprawdzi Malm.

ninaad 3mam kciuki, żeby się poprawiło. Ale odpoczywaj kobito, wiem że kochasz swoją pracę, ale widocznie
już czas odpuścić z deczka

Dzisiaj ja się denerwuję. Nasze dziecię miało w nocy czkawkę i od tamtej pory się nie rusza. Ja usnęłam coś ok. 4.30 na pół godz, całą noc się męczyłam. Poszłam do mamy, zjadłam cytrynę i jak mama mi brzuch wygłaskała i gadała do wnusia, to sie troszkę ruszył. Ale tak minimalnie. A odkąd jestem na diecie, to zawsze po jedzeniu moja mała jemiołka idzie ssać co jego, a teraz cisza. Mąż pojechał na budowę, mama do pracy, a babci już nie będę stresować... Nie wiem, jak Go pobudzić do działania, tym bardziej, że tak mnie z tą cukrzycą nastraszyli, żeby obserwować, czy dziecko się rusza. Pojechałabym od razu jak się
obudziłam- o 12 (bo w sumie usnęłam o 8!) do szpitala, ale przeraża mnie podróż w tą pogodę. Co robić?

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Kochane dzięki za porady w sprawie farb do włosów. Zrobię teraz jeszcze castingiem, bo on bez amoniaku, a po porodzie przerzucę się na coś trwalszego
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:37   #4396
Astorianka
Raczkowanie

rany, nie było mnie tydzień w domu a okazało się,że moja mama miala wypadek samochodowy, wylądowała w szpitalu. Oczywiście rodzinka zrobiła konspirę, na zasadzie "nie denerwować jak jest daleko", dopiero dzisiaj mama się przyznała... A ja się zastanawiałam że kilka elementów układanki "w domu jest OK" nie pasuje, że ostatnio dzwoni do mnie głównie mąż, a z mamą dziwnie się rozmawia. Na szczęście jest lepiej.

Remont faktycznie się kończy, ale okazuje się, że sprzątanie całego domu przerośnie i mnie i mamę, czas znaleźć kogoś do pomocy. Nie mam pojęcia gdzie szukać i jakie sa stawki.

Mam chyba dzisiaj strasznie zły dzień
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:43   #4397
waniliaania2009
Wtajemniczenie

NIKaP-n - poluz sie na lozku na plecach i sie nie ruszaj. Dzidzius powinien sie znudzic i zaczac ci dawac kopniaki. Mi tak lekarka radzila sprawdzac. Jak chodzisz i sie ruszasz to mu sie wszytsko kolysze i moze spac, ale jak bedziesz w bezruchu to wieksze prawdopodobienstwo ze sie obudzi bo sie znudzi
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:46   #4398
Ray
Zakorzenienie

szczesliwa tak mala czuje kopniaki

elenka to prawda niektorym kobietom waga nie spada. sama bylam tego przykladem i to nie jest kwestia obzarstwa itp, jadlam niewiele i zero slodyczy bo karmilam gotowane wszystko itp i w 3 mc nie spadlo nic...
to kwestia genetyczna niektore organizmy tak maja ze poki karmia to organizmz atrzymuje wszystko by miec rezerwe w razie co na produkcje mleka. tak sie zabezpiecza

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

spokojnie z tymi ruchami dziecko moze spi a spi wiekszosc czasu, ja raz dwa dni nie czulam mi sie wydawalo i to jest normalne ze mniej sie rusza moze tak sie ulozylo ze nie czujesz bo jest konczynami do wewnatrz??? na pewno sie odezwie

szczesliwa ja jestem w plowie 28 tyg i waze tez 8 kg na plusie obecnie mam 67 kg ale juz sie nie przejmuje, co bym nie robila i tak bede tyla taki urok.. koncowka wlasnie jest najgorsza niestety

kiespki dzien i ja mam, juz mi sie plakac dzis chcialo raz ze jestem zmeczona upalami dwa ze po telefonie matki
echhh

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-07-14 o 14:52
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:52   #4399
NIKaP-n
BAN stały

Ja już nie wiem jak jest ułożony, bo nie miałam dawno usg (ost. połówkowe). Przez tą cukrzycę, wszystko się wokół niej kręciło...
Już się kładę na plecach i na lewym boku i cytrynę jadłam, chyba zjem słodkie, bo to mały lubi, ale nie powinnam. ||Kurde, nie jestem panikarą, ale tak mnie nastraszyli... i twardnieje mi brzuch
Stary 2010-07-14, 14:58   #4400
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Pomidora - piękne łożeczko i akcesoria Bardzo mi się podoba

Mpik - również bardzo podobają mi się wasze rzeczy a jak się jeździ tym wózkiem?

narobiłyście mi ochoty i chyba zmuszę męża do złożenia tego naszego łóżeczka, bo póki co to stoi jeszcze w opakowaniu
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 15:00   #4401
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
nooo 15 kg podziwiam w sumie to dobrze rodzić na jesień zimą można troche zadbać o siebie i na wiosnę już troszkę lepiej wyglądać nooo ja się odchudzalam kilka lat temu i schudłam 8 kg warto byłooooo
Ja też uważałam, że warto było mimo, że tą figurą cieszyłam się tylko rok, bo potem zaciążyłam ale niesamowicie zmieniło moje postrzeganie siebie Jestem teraz pewna, że drugi raz też dam radę to zrobić.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
dziekuje jeszcze raz...
to moze zrob mu sesje niespodzianke.. umow was z fotografem i postaw przed faktem dokonanym albo jak mowisz idz sama.. to swietna pamiatka
a co do porodu.. to hmm niestety polozna nam mowila ze czesem tak jest ze jak sie facet uprze... to nieposlucha ze zona wolalaby nie.. a to ma byc wspolna decyzja.. meza do tego zmuszac nie wolno ale i zony tez nie...
moze z nim pogadaj ze jednak wolalabys bez niego.. albo ze wlansie boisz sie ze bedziecie sobie dzialac na nerwy itd...
Co do sesji to powiem ci, że właśnie o tym myślę Może jak już umówię to i on się zdecyduje, a jeśli nie to wybiorę się sama. Sesja poślubna była fajna i mąż był potem bardzo zadowolony (zdjęcia nam robił jego kolega) i teraz zamierzam tego samego kolegę poprosić

A czy mogę mu na zachętę pokazać twoje zdjęcia?

Zaś co do porodu to na razie nie chcę się o to spierać. W sobotę pierwsze zajęcia na szkole rodzenia, jak je wszystkie skończymy to wrócimy do rozmowy o tym. Ja po prostu liczę na to, że jeśli w trakcie porodu okaże się, że mąż mnie wpienia to on uszanuje moje odczucia i sobie zaczeka na zewnątrz Bo tak na prawdę to nie mam pojęcia jak się zachowamy oboje - przecież to nasz pierwszy raz
Stary 2010-07-14, 15:08   #4402
Ray
Zakorzenienie

dziewczyny tak z ciekawosci zapytam jakie sa koszty takich sesji?
w sumie to moze i ja bym chciala ale nie wiem jak z kosztami tego... hmmmmm
Stary 2010-07-14, 15:15   #4403
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Mpik82 , kurcze, BARDZO fajnie wygląda ten wózek... Jak tylko złożysz spacerówkę, to wstaw, proszę, zdjęcia
A kolorek zarówno wózka, jak i ścian- super
Ok wieczorkiem wstawieale to taka klasyczna spacerowka mam do tego jeszcze fotelik, parasolke, spiworek, pompke do kół wszystko za 1068zl z przesyłką

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
my mamy trzy takie komody,

Śliczne pokoiki i jaka fajowska czerwona bryka
Co do komody, fakt srednie wykonanie, ale nam na dlugo ona nie musi sluzyc, za dwa lata nowe mieszkanko kupimy i chcemy nowe mebelki wiec uwazam ze komoda za te pieniadze jest super
dzieki za bryke, mi tez się podoba

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Mpik mamy prawie identyczny wózek!!! Ja mam stalowo malinowy i koła obrotowe, ale jest super
wklej swój Twoj to City car, czy Boston??
Cytat:
Mpiczku śliczny wóz
dziękuje w imieniu Milenki he

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
Mpik - również bardzo podobają mi się wasze rzeczy a jak się jeździ tym wózkiem?
Tym jezdzi się super, bo jest na paskach, da sie tez pobujac dzidzie. porownywalam rozne w sklepie i ten wypadl najlepiej, nawet lzejszy mi sie wydawał od innych podobnych z duza gondolą bo tu jest wew 80cm!
Stary 2010-07-14, 15:21   #4404
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Mpik dziękuję bardzo za odpowiedź

ja w poniedziałek wybieram się na glukozę i mam taki stres, że szok......
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 15:26   #4405
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj ja się denerwuję. Nasze dziecię miało w nocy czkawkę i od tamtej pory się nie rusza. Ja usnęłam coś ok. 4.30 na pół godz, całą noc się męczyłam. Poszłam do mamy, zjadłam cytrynę i jak mama mi brzuch wygłaskała i gadała do wnusia, to sie troszkę ruszył. Ale tak minimalnie.
może to przez te upały- odkąd jest tak gorąco to mój maluch też znacznie mniej się rusza. No a może to dlatego, że rośnie i ma coraz mniej miejsca na baraszkowanie?
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 15:38   #4406
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
może to przez te upały- odkąd jest tak gorąco to mój maluch też znacznie mniej się rusza. No a może to dlatego, że rośnie i ma coraz mniej miejsca na baraszkowanie?
u nas na SR mowili ze od 32 tyg dzidizus zaczyna sie mniej ruszac i coraz wiecej czasu przeznacza na sen. Wiec bajbiki nie beda az tak ruchliwe jak wczesniej.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 15:44   #4407
NIKaP-n
BAN stały

No ja kończę 35tc i wciąż Młody świrował
Robię sobie obiad, będę dalej obserwować. Też mi sie wydaje, że upały moga mieć jakiś związek...
Trochę smyrnął, obadamy później, najw, wieczorem podjadę na ktg

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

A to znalazłam na e-dziecko

Obserwuj ruchy dziecka. Nie wpadaj w panikę, jeśli nie poczujesz ich przez godzinę, dziecko może spać. Zjedz coś i połóż się, spróbuj sprowokować dziecko do ruchu poklepywaniem ręką po brzuchu czy wprawiając go w lekkie falowanie. Jeśli nadal nie poczujesz żadnego ruchu, jedź do szpitala. Skontaktuj się z lekarzem także, jeśli ruchy dziecka są słabsze niż zwykle.

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...9,4039742.html
Stary 2010-07-14, 15:54   #4408
bordowa
Wtajemniczenie

kasienka1701 U mnie to standard, że wszystko mam mokre jak się budzę, włosy to jak po wyjściu z wody.

gabisun Ja też mam takie lęki, że zaraz cała półka ze wszystkim by spadła na malucha

Klarissa To masz szczęście z tymi farbami, bo ja przez prawie 2 lata używałam Palette a i tak po myciu zostawały mi smugi na ręczniku.
Ja marzę o tym, żeby Tż rodził ze mną i on na szczęście też tego chce Jest chyba jedyną osobą, która powstrzyma mnie przez zabiciem położnych i lekarza jak się będzie przedłużać Bo ja nerwus jestem No i dodatkowo ma wykształcenie medyczne, kilka porodów już nawet w karetce odbierał także chcę go mieć jak najbliżej

dash Ja też jem jak najęta

ycnan A no zrehabilitował się trochę, bo pierwsze co zobaczyłam jak otworzyłam oczy to jego uśmiechnięta przystojna buźka I od razu mi się humor poprawił

ninaad Zgadzam się, siostra była na weekend w Łebie i wrócili parę godzin wcześniej niż planowali bo nie byli w stanie wysiedzieć, tak gorąco ... Ja miałam jechać nad morze na jeden, dwa dni, ale w te upały zrezygnowałam.

NIKaP-n Ja bym przebolała tą złą pogodę i pojechała do szpitala, ale ja wolę dmuchać na zimne A jak usłyszysz od lekarza, że wszystko dobrze to się na pewno uspokoisz

Astorianka
Wiem, co przeżywasz, moi rodzice rozbili się w zeszłym roku ... Teraz już jest dobrze, ale wiem jaki to stres. I super, że już jest lepiej

Tak mówicie o tych sesjach zdjęciowych, że i ja zaczęłam się zastanawiać ... Kasy na to za bardzo nie mam, ale mam koleżankę, która, co prawda nie zawodowo, ale zajmuje się fotografią i jest całkiem niezła. Może bym z nią wyskoczyła na jakiś plener ... Tylko, że dawno się z nią nie widziałam i tak głupio mi teraz prosić ... Ale co tam, spróbuję
Stary 2010-07-14, 16:07   #4409
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Uwaga!!!właśnie kurier przyniosl mi wózek!!! ale sie napocilam aby go złozycale zlozylam tylkko z gondolką, bo na reszte nie mam siły, poczekam az mezus wroci z pracki)))Potem tez zrobie wiecej zdjęć
i pokoik Milenki, jeszcze nie dokonczony, trzeba kwiatka 9lampa) do sciny przykrecic i nakleiki przkleic do sciany, ale nie wszystkie))
w poniedzialek zamawialam u producenta a dzis juz jest
Cytat:
Wózek ładny, ale my już się zdecydowaliśmy na Tako i nie chcę innego. Poza tym gondolka w JumperX wcale nie jest taka malutka.
ja też już kupiłam wózek, z all, a jakże, choć dobre rady teściowej brzmią, żeby nic jeszcze nie kupować...
ja się zdecydowałam na jedo bartatinę, co prawda miał być głęboko-spacerowy -okazał się być tylko głęboki, ale trudno się mówi - spacerówkę i tak trzeba będzie dokupić. Z przesyłką zapłaciłam za niego 320 zł, mamy już nosidełko z deltima, tylko nie mogę adapterów dokupić do stelaża.

Mpik82 -jak patrzę na Twój pokoik, to nerwówki dostaję małej, ponieważ za zadne skarby nie mozemy zabrać sie za dawno planowany remont pokoiku dla dziecka. Ja przeszłam niedawno na zwolnienie, ale mąż nie moze dostać urlopu z pracy, a sama raczej pędzlem nie będę machać i mebli (starych) też nie wyniosę. eeechch. cholerka, poza tym nie wiem jak będzie z mieszkaniem, bo wynajmujemy -juz mieliśmy je kupowac, ale trochę się kiepści z pracą
forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 16:29   #4410
Zuziczka
Rozeznanie

Nika- moje Male tez sie mniej duzo rusza. To chyba ten upal. Jesli bardzo sie martwisz jedz na Polna na IP sprawdza od razu. No i nie martw sie, moj reaguje na lody albo muzyke, ale to tez roznie.

Co do farb nie pomoge, bo jeszcze nigdy sie nie farbowalam

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Mam chyba dzisiaj strasznie zły dzień
bywa, szczegolnie w taki masakrczyny upal. Wazne, ze z mama dobrze

Cytat:
szczesliwa ja jestem w plowie 28 tyg i waze tez 8 kg na plusie obecnie mam 67 kg ale juz sie nie przejmuje, co bym nie robila i tak bede tyla taki urok.. koncowka wlasnie jest najgorsza niestety

kiespki dzien i ja mam, juz mi sie plakac dzis chcialo raz ze jestem zmeczona upalami dwa ze po telefonie matki
echhh
Ray- waga sie nie przejmuj, u mnie duzo wiecej Sama nie wiem gdzie to sie podziewa, ja tak jakos rownomiernie sie powiekszam (lacznie ze stopami gigantami ) Buzia jak ksiezyc w pelni, ale co zrobic. Jak ogladam swoje zdjecia sprzed ciazy to mi sie wierzyc nie chce, ze myslalam ze gruba jestem. Jeszcze dwa miesiace i sie nie poznam

------------------------------------------------------------------------
Dziewczyny porobily mi sie czerwone plamki na stopach, cos jakby nieregularne skupiska naczyn wlosowatych i jak nacisne to bledna a potem na zywo czerwony. Mialam jedna i myslalam, ze to komar mnie ugryzl (co prawda mam ja juz od jakis 3tyg.) ale doszly mi nowe i za cholere nie wiem co to?
Ginowi nie bede glowy czyms takim zawracac, bo sie boje ze mnie wysmieje. Ma ktoras podobnie?

Wlasnie wpakowalam w siebie makaron z oliwa danie nr. 1, a potem makaron z jagodami i sorbetem truskawkowym, danie nr. 2.
Ostatnio sie nie moge zdecydowac czy obiad na slodko czy slono i dziele calosc na pół i robie dwie wersje. Oj, az sie boje na wage w piatek wchodzic...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości