|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Cześć dziewczyny.Jestem tu nowa, choć na dukanie już od 21 czerwca.Zmagam się z ogromną wagą, która została mi po 2 ciązach.Było to 101,5 kg.Na PP byłam 2 tygodnie i nic nie zgrzeszyłam, wszystko sumiennie , bo nie wiedziałam o teście dukana.I chyba było to za długo, waga spadła do 96-97 kg czyli zeszło mi 4,5-5,5 kg.A od 10 dni waga stoi jak zaczrowana,bardzo to mnie wkurza.W sobotę pożarłam 1 trójkąt pizzy a dziś 1 brzoskwinię i to były całe moje grzeszki.Poradźcie co zrobić, aby znowu zaczęlo spadać, bo boję się, zee się poddam.Czy możliwy jest taki długi 10-dniowy zastój? Poradźcie proszę.
|
|
|
|
#3182 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niby Julia Capuletti a bez balkonu... haha ![]() Przynajmniej podukam sobie dużej ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Edytowane przez JulietteCapulette Czas edycji: 2010-07-14 o 18:30 |
||
|
|
|
#3183 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Ja sobie dukam 3 dzien... w sumie to mnie nawet tak bardzo nie ciagnie do jedzenia, jedynie do buleczek ale i tego sobie odmawiam jestem ciekawa ile schudne, jeszcze sie nie wazylam... Boje sie troche tej diety, bo nikt nie mowi o efekcie jojo wiecie cos o tym? Zakupilam sobie książkę Dukana ale jeszcze mi nie przyszła... Pozdrowionka dla Was
|
|
|
|
#3184 |
|
Raczkowanie
|
Hahahaha
Miałam upiec sernik.. tylko się pogubiłam w stosie przepisów, jeden mówi tak, drugi tak itd... i wiecie co... Zrobiłam sernik z 0.5 kg twarogu...
|
#3185 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie odchudziaki!
Zaczynam od jutra. A łatwo nie będzie, bo lubię duużo zjeść: pizza po 23 - norma, słodkie bułki - 3 dziennie, czeresienki - jak jeść to kilogram, jak mięsko to wieprzowe - golonka najlepiej A kawka to tylko capuccino /czasem 3 dziennie/ z tłustym mleczkiem ze spieniacza...No i efekty wylały się znad paska od spodni. Nigdy nie byłam na diecie, to inauguracja. Pięknie się tu wspieracie, może też dam radę. Czy po fazie uderzeniowej i utracie wody choć malutka fałdka tka od razy Wam zniknęła? Czy tylko wynik na wadze się poprawia? Wzrost: 156 Waga: 50 kg |
|
|
|
#3186 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I wyszedł, malutki ale dobry ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
No i w jakim jesteś wieku? |
||
|
|
|
#3187 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Dziewczyny,
ja jestem na diecie trzeci dzień, jak na razie 2 kg (wody, ale mimo wszystko mniej. Martwi mnie tylko fakt, że do większości potraw (placki, omlety itp.) dodaje się jajka. Nie wspominając o jajkach na twardo, jedzonych np. z tuńczykiem. Takie potrawy to dla mnie podstawa, dlatego chciałabym spytać bardziej doświadczone dziewczyny, ile średnio jajek zjadacie tygodniowo? Dukan pisze o 3-4 żółtkach, ale boje się, że się w tym nie zmieszczę![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#3188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie martw sie . Dasz rade. Ja mam dwoje a nawet troje (wliczajac TZta ) Przewaznie gotuje podwojnie. Czasem sie zdarza ze z obiadu jem mieso i salatke. Staram sie przynajmniej tak robic zeby tylko z czesci obiadu rezygnowac. Wcale mnie nie ciagnie by skubnac pieroga czy makaronu. Kwestia przyzwyczajenia. Moj TZ patrzac na moj talerz mowi "a dlaczego mi nie gotujesz takich pysznosci" a ja chetnie zamienilabym sie z nim na mlode ziemniaczki z koperkiem. Zamierzam wprowadzic zdrowe jedzonko dla wszystkich od III a napewno od IV fazy.
|
|
|
|
|
#3189 |
|
Przyczajenie
|
Wg testu z francuskiej strony powinnam 49kg. Ciężko powiedzieć ile bym chciała ważyć. Chciałabym pozbyć się tłuszczu z siebie. Mam paskudny cellulit i warstewkę tłuszczyku /fu!/ na ramionach, talii, a przede wszystkim tyłku i udach. Nie ważę dużo, ale obrosłam solidnie i bardzo mi to przeszkadza. Myślę, że po części dukanie ma wyrobić zdrowy nawyk jedzenia rozsądnego. Może zdyscyplinuję organizm, żeby nie domagał się 6 kg
jedzenia dziennie. Pozdrawiam!
|
|
|
|
#3190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj, ja zaczynałam z masą jajek teraz bardzo ograniczam ze względu na cholesterol. Zdarzało się, że jadłam po 2-3 dziennie plus np muffiny do których również dodaje się jaja. Powoli ograniczyłam jajka zmniejszając ich ilość a teraz szczerze mówiąc nie pamiętam kiedy jadłam jajko na twardo czy jakąś jajecznicę. Używam ich głównie do serników czy muffin. ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
Radzę przeczytać książkę, gdzie napisane jest, że należy ustalić sobie wagę docelową i zdecydować się na konkretną, bo dieta może się nie udać przy braku zdecydowania do jakiej wagi chcesz spaść. Ciągłe obniżanie progu może doprowadzić do tego, że źle wykonasz 3 fazę i cała dieta pójdzie w diabły. |
||
|
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny co ja mam robic, zeby jesc wiecej;(
wlasnie wciskam w siebie mala kostke twarogu z cynamonem.. az mi sie cofa to w gardle.. zjadlam dzis w sumie: serek wiejski 150g placki otrebowe + 2 jajka + plaster szynki + pomidor omlet + leczo z fileta z kurczaka niecala kostka twarogu jeden mielony do tego woda, kawka, sok marchewkowy.... to za malo prawda?
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-07-14 o 19:34 |
|
|
|
#3192 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3193 |
|
Raczkowanie
|
Czarownica pytała rano ile miałas zastoju (jak był) ale chyba przeoczylas mój post. Troche się uspokoiłam czytająć o tym efekcie plateau ale te moje 15 dni już mnie troche martwi
ilez można mieć cierpliwosci! po ilu dniach zaczęło Ci spadac??
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na oko licząc masz ponad 1000-1100kcal to nie jest aż tak mało. |
|
|
|
|
#3195 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie no ja juz wymiekam.... jestem tak monotonna, ze to juz meczące;/ Cytat:
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam za sobą ok 3 tyg zastoju. Ale waga na szczęście ruszyła w dół a ostatnio niemiłosiernie się objadałam i mimo wszystko spadła.
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no wlasnie zdaje mi sie, ze za malo ale moze masz racje, nie jest tak zle jak mi sie zdaje. tylko, ze ten twarog i mielony dzisiaj to wyjatkowo bo postanowiłam białkową poprawe, normalnie konczy sie na obiedzie pt: nalesnik
|
|
#3198 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(przepis na sernik z mikrofalówki, bo nie mam piekarnika) i starcza mi na 2 razy (czyt.dwa podejścia ). Pyszotka!Cytat:
ale nigdy nie miałam problemu z cholesterolem. Teraz średnio 2-3 (jedno do rozpustnych, reszta na miękko), ewentualnie troche więcej, jeśli jem sernik (do5 dziennie wychodzi).
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
ma ok 12g węgli w 100g soku. Z tego co pamiętam Dukan pisał ,że marchew można, ale w małych ilościach, bo ma właśnie dużo węgli.
Ja unikam skrobiowych dań-typu naleśnik bo właśnie ostatnio zastój mnie dopadł. |
|
|
|
#3200 |
|
Wtajemniczenie
|
czarownica - zjedz Pana Sernika
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
A jadłyście ciepło- zimnego Pana Sernika z Panią Galaretką?? Jest mega a z moich obliczeń ma:
17,36g Białek 1,6g Tłuszczu 2,87g Węgli i 101,1 kcal Jak ktoś chce to mogę podać mój przepis, są też w sieci ale z innymi proporcjami.
|
|
|
|
#3202 |
|
Zadomowienie
|
Pan sernik tez mi obrzydł po ostatnim wybryku jak sie nie udał. Generalnie widze, ze mi duzo dukanowych rzeczy szybko sie obrzydza...
znam wartosc soku marchwiowego ale na PW czasami sobie pozwalam i nigdy to nie wplynelo na spadki/zastoje sam dukan pozwala marchew w niewielkich ilosciach wiec nie ograniczam tego co pisze jeszcze bardziej. ale taki sok to na calej diecie (ponad 2 miesiace) pilam dzis moze 3-4 raz![]() nalesniki u mnie to jajko plus mleko i troche maki kuku. Kiedys jadlam ich mniej ale teraz coraz mocniej chce mi sie czegos normalniejszego. zauwazylam zmeczenie dieta
|
#3203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyna ma 50 kg i do idealnej wagi brakuje jej 1 kg a ona chce na proteiny przechodzić! A pomyślałaś o sporcie i zdrowszy odżywianiu a nie rzucaniu się na diety przeznaczone dla osób które chcą zrzucić powyżej 10 kg? Krzywdę sobie tylko zrobisz, ja Cię ostrzegam i tak zrobisz co będziesz uważała za słuszne. |
|
|
|
|
#3204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda, po pewnym czasie może wiać nudą, dlatego stałam się zaciekłą fanką kulinarnych blogów i mocno eksperymentuje w kuchni, przed dietą tak nie było. ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Jak je robisz?
|
|
|
|
|
#3206 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3207 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Ja robie insanity - dzieki temu mam ladny brzuch i nie mam juz boczkow. A kondycja jest rewelacyjna. Dziewczyny walcza z innymi programami. Musisz poszukac czegos dla siebie ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- jak omlet = jajko i mleko. czasem nie wychodza ale co z tego - i tak je zjem ![]() Wiecie co... Nazarlam sie jak bak...A ja ciagle mysle o jedzeniu
Edytowane przez kataluna Czas edycji: 2010-07-14 o 20:08 |
|
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Proszę bardzo ![]() Ciepło- zimny Pan sernik z zimną Panią Galaretką :P Sernik: 3 jaja L 0,5 kg białego sera (ja kupiłam w Carrefourze B-22,2g T-0g W- 2,7g) 8 łyżeczek żelatyny 150 ml mleka 0%/0,5 % 1łyżka kakao Decomoreno aromat do ciast słodzik Na patelni podgrzewamy serek i rozgniatamy go, dodajemy jajka i podgrzewamy do momentu aż się zetną, w tym czasie w mleku rozpuszczamy żelatynę i słodzik. Następnie dodajemy mleko do serka z jajkami, mieszamy. Część masy wlewamy do formy. Do pozostałej części dodajemy kakao i podgrzewamy żeby się ładnie kakao rozeszło w serku, przelewamy do formy i chłodzimy. Na wierzch można zrobić galaretkę Galaretka: ok 2 łyżeczek żelatyny odrobina wody napój Vivat z Biedronki (napój typu light na słodziku)/może też być Cola Zero W gorącej wodzie rozprowadzamy żelatynę zalewamy do pełna szklankę napojem light. Można dodać słodzik, żeby było słodsze. Galaretkę chłodzimy i schłodzoną wylewamy na schłodzony serniczek. Jest pycha!! I ma bardzo fajne proporcje białka do reszty więc jest przyjemnym deserkiem bez wyrzeczeń. |
|
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
uwaga uwaga... SKONCZYLAM WŁASNIE JEŚĆ TWARÓG
![]()
|
#3210 |
|
Rozeznanie
|
to teraz zjedz jeszcze tunczyka
to będzie wyczyn
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

wiecie cos o tym?
mniej. Martwi mnie tylko fakt, że do większości potraw (placki, omlety itp.) dodaje się jajka. Nie wspominając o jajkach na twardo, jedzonych np. z tuńczykiem. Takie potrawy to dla mnie podstawa, dlatego chciałabym spytać bardziej doświadczone dziewczyny, ile średnio jajek zjadacie tygodniowo?