Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-14, 12:11   #631
ewurka
Wtajemniczenie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Ewurka ona poprostu mnie wyśmiała i moje plany .... powiedziałam jej że mamy w planach budować dom a ona się zaśmiała tak kpiąco z tego ( pomyślałam sobie że uważa nas za jakiś nieudaczników życiowych i że jak nie pracujemy za granicą to nas nigdy nie będzie na dom "stać") tak mnie wk...wiła że myślałam że wyjdę z jej domu ...a ona chce żebym d niej "mamo" mówiła .... chyba po moim trupie ) a TZ o razu na mnie naskoczył jak mu opowiedziałam o wszystkim bonie było go przy tej rozmowie .... mam w planach nie jechać do tej baby przez 2 miesiące bo jak sobie to przypomną to się już denerwuje ........a z Tz się nie kłucimy tylko on ciągle rzuca fochy na prawo i lewo a ja mam już tego dość ... to aj powinnam się obrażać a nie on ..... poprostu już nawet nic che mi się z nim rozmawiać na te ta tematy bo wyć się chce ... jż powoli mam tego dosć .... wygłosiłam monolog i płakać się mi chce a w ppracy jestem
Nie smutaj się proszę! Myślę, że tym, że tak teściowa zareagowała nie powinnaś się przejmować, powinnaś jej właśnie udowodnić, że dacie radę, być mądrzejsza od niej i nie dawać się tak łatwo sprowokować, a TŻ powiedz co i jak, czego oczekujesz. Jesteście teraz małżeństwem i musicie wszystko robić razem, rozmawiać i uzgadniać wszystko uda się zobaczysz.
My też budujemy dom, mamy takie plany przynajmniej i gdy pokazaliśmy projekt teściowi, wszystko w nim było złe od dachu po fundamenty, no załamka! Ale wysłuchaliśmy i przeszliśmy z tym do porządku dziennego, bo to nie on nam da na to pieniądze i nie on tam będzie mieszkał. To nie czasy gdzie buduje się pokoleniowy dom z 3 pietrami najgorsze jest to, że musimy korzystać z jego pomocy bo nie mamy nikogo innego, mój Tato nie żyje...więc zaciskamy zęby i robimy i tak po swojemu nie słuchając jęczenia za plecami

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 12:20   #632
Ollliwka
Zakorzenienie

sloneczko spróbuj się nie przejmować gadaniem teściowej choć wiem, że to trudne bo cokolwiek od swojej usłysze to też czasem mi źle... tyle, że moja mówi NIBY w żartach cięzko mi to zaakceptować dlatego trochę popusły się z nia relacje, dawniej mogłam u niej siedzieć na kawce a teraz zrobie sobie kawe i zmykam do TŻ do drugiego pokoju, tyle, że moja teściowa jest trudną kobietą a to dlatego, że ma teraz gehennę ze swoją matką czyli babcią TŻ - mieszka z nimi i lepiej nie gadać..poza tym siedzi całe dnie w domu, zamknięta, tyle tylko co kłóci się z babcią TŻ szkoda mi jej, ale czasami mam wrazenie, ze juz za mną nie jest... a była dawniej bardziej niż za swoim synem.

Szkoda tylko, że w mężu wsparcia nie masz coś ostatnio przed ślubem też takie przejścia miałaś z nim?

poprałam ciuchy na wyjazd i wywiesiłam na taras ufff

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2010-07-14 o 12:21
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 12:23   #633
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Ewurka teściową to ja mam w ........ najgorzej jest z TZ bo on nie przyjmuje do wiadomości takiego układu jak "rozmowa o wszystkim co nas boli" wiesz on zamyka się w sobie i milczy a mnie sz.lag trafia bo ja bym chciała pogadać i mieć już problemy za sobą , po mnie raczej wszystko szybko spływa a on roztrząa sytuację kilka dni ..... nie wiem jak go do tego zmusić żeby rozmawiał zemną o problemach od razu a nie jak już kilka dni się do mnienie odzywa

Oliwka przed ślubem różnie było ale nie mieszkaliśmy razem i o wielu "ukrtych wadach" poprostu nie wiedziałam ..... przed samym ślubem tak ok 3 miesiące właśnie mieliśmy zgrzyty no ale myśleliśmy że to taki stres "przedślubny" lecz chyba pomyliliśmy się

Edytowane przez Sloneczko555xxx
Czas edycji: 2010-07-14 o 12:29
Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:48   #634
agus87
Zakorzenienie

ja wczoraj mialam owu, wiec teraz pozostaje czekac...
a najlepsze jest to, ze test owulacyjny dzisiaj mi pokazal dwie grube krechy tez, dziwne, bo owu byla wczoraj, a wczoraj te krechy byly jasniejsze, hmmm
Stary 2010-07-14, 14:06   #635
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewurka teściową to ja mam w ........ najgorzej jest z TZ bo on nie przyjmuje do wiadomości takiego układu jak "rozmowa o wszystkim co nas boli" wiesz on zamyka się w sobie i milczy a mnie sz.lag trafia bo ja bym chciała pogadać i mieć już problemy za sobą , po mnie raczej wszystko szybko spływa a on roztrząa sytuację kilka dni ..... nie wiem jak go do tego zmusić żeby rozmawiał zemną o problemach od razu a nie jak już kilka dni się do mnienie odzywa

Oliwka przed ślubem różnie było ale nie mieszkaliśmy razem i o wielu "ukrtych wadach" poprostu nie wiedziałam ..... przed samym ślubem tak ok 3 miesiące właśnie mieliśmy zgrzyty no ale myśleliśmy że to taki stres "przedślubny" lecz chyba pomyliliśmy się
Ja uważam, ze każdy może się docierać Słoneczko, zwłaszcza jak nie mieszkaliście razem przed slubem ja mieszkam z TŻ prawie od początku jak jestesmy razem i bywało różnie...bardzo różnie, bardzo ciężko, straszne słowa padały, złe sytuacje się zdarzały, ale Kochaliśmy się tak mocno, że każde z nas chciało to naprawić i się zmienić. Uwierz w Was i daj Wam szanse

Aguś czasami owulka trwa kilka dni może dziś też się przytul do TŻ brzydal:

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-07-14, 14:26   #636
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Ja uważam, ze każdy może się docierać Słoneczko, zwłaszcza jak nie mieszkaliście razem przed slubem ja mieszkam z TŻ prawie od początku jak jestesmy razem i bywało różnie...bardzo różnie, bardzo ciężko, straszne słowa padały, złe sytuacje się zdarzały, ale Kochaliśmy się tak mocno, że każde z nas chciało to naprawić i się zmienić. Uwierz w Was i daj Wam szanse

Aguś czasami owulka trwa kilka dni może dziś też się przytul do TŻ brzydal:
ale dzisiajmnie juz nic nie boli
a wczoraj mnie mocno bolal prawy jajnik, ledwo chodzilam
Stary 2010-07-14, 14:31   #637
virginia
Zakorzenienie

Słoneczko, witaj w klubie . Bardzo mi przykro i z powodu teściowej i z powodu braku zrozumienia TŻeta (tym bardziej), bo dobrze Cię rozumiem. Choć mojej teściowej to chyba żadna nie przebije, to co wymyśliła ostatnio może stanąć na drodze naszego małżeństwa i wspólnego życia, jak dziś się żaliłam mamie to stwierdziła nawet, że co to za matka, że chyba chce doprowadzić do tego, żebyśmy nie byli razem... I ja nie rozumiem jakie pobudki nią kierują i najchętniej nie chciałabym mieć z nią wgl do czynienia, ale poza nią TŻet prawie nie ma innej rodziny, co jeszcze tylko komplikuje sprawę, bo nie chcę, żeby doszło do sytuacji, żeby musiał wybierać między żoną a matką, do czego teściowa najwyraźniej zmierza.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 14:57   #638
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Słoneczko, witaj w klubie . Bardzo mi przykro i z powodu teściowej i z powodu braku zrozumienia TŻeta (tym bardziej), bo dobrze Cię rozumiem. Choć mojej teściowej to chyba żadna nie przebije, to co wymyśliła ostatnio może stanąć na drodze naszego małżeństwa i wspólnego życia, jak dziś się żaliłam mamie to stwierdziła nawet, że co to za matka, że chyba chce doprowadzić do tego, żebyśmy nie byli razem... I ja nie rozumiem jakie pobudki nią kierują i najchętniej nie chciałabym mieć z nią wgl do czynienia, ale poza nią TŻet prawie nie ma innej rodziny, co jeszcze tylko komplikuje sprawę, bo nie chcę, żeby doszło do sytuacji, żeby musiał wybierać między żoną a matką, do czego teściowa najwyraźniej zmierza.
Virginia pamiętam Twoje posty jak pisałaś, że teściowa jest z Tobą, że namawia Tż na te badania i na to żeby się nie poddawał. Co się z nią stało? myślałam, że macie dobry kontakt...nie zazdroszcze Ci sytuacji, bo rozumiem że czujesz się jeszcze bardziej zdołowana, po tym wszystkim co ostatnio przezylaś ehhh tulę Cię mocno

Aguś, ja nie jestem specjalistką w tych sprawach, ale...nie zaszkodzi Wam kolejne przytulanko, prawda?

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-07-14, 15:10   #639
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Virginia pamiętam Twoje posty jak pisałaś, że teściowa jest z Tobą, że namawia Tż na te badania i na to żeby się nie poddawał. Co się z nią stało? myślałam, że macie dobry kontakt...nie zazdroszcze Ci sytuacji, bo rozumiem że czujesz się jeszcze bardziej zdołowana, po tym wszystkim co ostatnio przezylaś ehhh tulę Cię mocno
Wiesz, tak mi się wydawało, choć teraz widzę, że byłam po prostu naiwna, że znowu jej zaufałam, bo my już wcześniej mieliśmy z nią 'jazdy', i myślę, że wszystkie (albo prawie wszystkie) nasze problemy są przez nią, myślałam, że coś zrozumiała, że jakoś się zrehabilituje... Uwierz mi, że tyle z****w i gróźb ile usłyszeliśmy od niej, nie usłyszeliśmy od nikogo i to jej zawdzięczamy najcięższe chwile i najgorszy okres w naszym życiu (wdawanie się w szczegóły chyba mija się z celem). Mam tylko nadzieję, że TŻet o tym nie zapomniał, ale nawet jeśli nie, to co to za pociecha, w końcu to jego matka, prawie jedyna bliska osoba jaka mu została.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 16:01   #640
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

Aguś, ja nie jestem specjalistką w tych sprawach, ale...nie zaszkodzi Wam kolejne przytulanko, prawda?
heh prawda prawda
Stary 2010-07-14, 18:49   #641
iizabelaa
Zakorzenienie

Nie wytrzymałam i zrobiłam dzisaj test (2 dni do @) i

2 krechy mi pokazał

Jedna bardzo słaba.

Jestem w szoku i nie wiem co myśleć.
Stary 2010-07-14, 19:14   #642
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

2 krechy mi pokazał

Jedna bardzo słaba.

GRATULUJĘ:jup i:

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 19:20   #643
iizabelaa
Zakorzenienie

Dziękuję,

na razie jakos z rezerwą staram się do tego podchodzić,

bo ta kreska taka słaba była.
Stary 2010-07-14, 19:25   #644
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Kochane, pochwalić się chciałam brzuchem dzisiejszym po śniadaniu
Pamiętacie, jak 5 tygodni temu wklejałam zdjęcie w tej samej sukience? Że mi niby na całe wakacje starczy Już jest przyciasna

Piękny brzusio

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

U mnie bałaganu ciąg dalszy mama zażyczyła sobie kuchnie od remontować i tak znowu w bałaganie siedzę
Stary 2010-07-14, 19:51   #645
danika
Zakorzenienie

Cytat:

2 krechy mi pokazał

Jedna bardzo słaba.

Gratuluje

Sloneczko---> współczuje...zwłaszcza tego, że TZ nie stanał za tobą, przykre to a co do tesciowej to nigdy nie ma łatwo....ja się zawsze staram jednym uchem wpuscic a drugim wypuscic, ale czasem trudno to zrobic

Virginia---> mnie też się czasem odechciewa wszystkiego...

byłam wczoraj u tego gina. Zrobił mi usg, nie mam zadnych torbieli na szczescie niestety pecherzyków tez na razie brak więc kazał mi brać w tym miesiacu Clo, chociaz juz pozno bo 7 dc. Wiec wzielam i znowu robie sobie niepotrzebne nadzieje ale jakos nie potrafie inaczej
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 19:52   #646
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:

2 krechy mi pokazał

Jedna bardzo słaba.

z rezerwą????? ciesz się, skacz z radości a jak chcesz się upewnić idz na betę GRATULUJE!!!!!

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-07-14, 20:02   #647
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
2 krechy mi pokazał
jupi!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 20:04   #648
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję,

na razie jakos z rezerwą staram się do tego podchodzić,

bo ta kreska taka słaba była.

tak po cichutku gratuluję
Stary 2010-07-14, 20:07   #649
Tity
Zakorzenienie

Cytat:

2 krechy mi pokazał

Jedna bardzo słaba.

No to gratulacje!!!! Wspaniała nowina KRecha nie ważne czy słaba, na tym etapie ma prawo być, ważne że jest

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
byłam wczoraj u tego gina. Zrobił mi usg, nie mam zadnych torbieli na szczescie niestety pecherzyków tez na razie brak więc kazał mi brać w tym miesiacu Clo, chociaz juz pozno bo 7 dc. Wiec wzielam i znowu robie sobie niepotrzebne nadzieje ale jakos nie potrafie inaczej
No to trzymam kciuki za kurację Clo podobno skuteczne jest, no i możliwe bliźniaki
Sloneczko Wszystko da się wypracować. A teściową się nie przejmuj i wytłumacz spokojnie mężowi o co chodzi...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 20:13   #650
danika
Zakorzenienie

no nie wiem Tity podobno tak ale na mnie w pierwszym cyklu nie podziałało....znaczy podziałało, owu była, ale dziecia nadal nie ma....W każdym razie jeszcze sie nie poddałam
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 20:29   #651
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
z rezerwą????? ciesz się, skacz z radości a jak chcesz się upewnić idz na betę GRATULUJE!!!!!
w piątek zrobię ponowinie test,

cieszę sie bardzo, choć także jestem przerażona i chyba jeszcze to do mnie nie dociera,

chciałabym iśc do gin żeby mi on to potwierdził itp, ale z tym jeszcze trzeba by było troszę poczekać
Stary 2010-07-14, 20:56   #652
kretencja
Zakorzenienie

iizabelaa, GRATULACJE!!!!!!!!

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 20:59   #653
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Izabela GRATULACJE wrzuć zdjęcie testu jak masz

Stary 2010-07-14, 21:10   #654
iizabelaa
Zakorzenienie

mam takie niewyraźne, z komórki, i ta moja słaba kreseczka, wyszła na nim jeszcze słabsza

bo w tym szoku rano nie mogłam znaleść aparatu
a spieszyłam się do pracy
Stary 2010-07-14, 21:15   #655
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
starlett
virginia
tity a ile średnia Ci wyszła? o ile chcesz napisać tutaj
anessa mhm rozumiem. a ile w PL będziesz?
awenturyn niedługo będę w Warnowie. poprzesyłam z bliższej odległości a spacerujesz z młodym trochę po plaży?

a ja mam tyle dziewczyny do załatwienia/zrobienia w domu... nie złożyłam wniosku i innych dok. na dowód jutro pojadę, i jutro też składam papiery do pracy... o ile napiszę dzisiaj podanie i list. W domu bałagan a w piątek o 4 rano jedziemy już tak mi się nie chce nic

anessko za tatę oczywiście
Dziekuje wszystkim dziewczynom za kciuki za mojego tate! Jestescie kochane!
Kciuki i za Twojego tatusia Kreti!!

Ollliwko, tyko na tydzien jade, pod koniec wrzesnia Tydzien to akurat w sam raz, bo nikt nie jest mna zmeczony a raczej pozostaje nienasycony No i ZA duzo pieniedzy nie wydam A wydam ich sporo Prywatni lekarze niestety kosztuja ale sa sprawdzeni i im ufam, wiec nie mysle o tym zbyt dlugo

Cytat:
czescDziewczyny

ja w pracy się morduje bo siedziec mi sie tu nie chce i już patrze na zegar .... dlaczego on tak wolno chodzi .... coś się ochłodziło przynajmniej tonie ugotuję się naparze hehehhehe

Anessko jestem ciekawa .... ... w jakim języku rozmawiasz z TZ ? umie in coś po polsku?

Tity gratulacje stypendium ...zawsze coś dla dzidzi kupisz

Oliwka chyba przeoczyłam ... gdzie jedziecie?

Virginia głowa do góry, ja z TZ też mam ciężkie dni, rzuca fochami jak 16-latka ia mnie to
Sloneczko, na codzien po wlosku - to juz jak moj drugi ojczysty jezyk, choc wiele mi brakuje do perfekcji Ale sny mam po wlosku, sama do siebie gadam po wlosku no i jak jestem wsciekla to sobie popszeklinam tez po wlosku
A TZ po polsku umie AZ tyle:
bardzo
dobrze
nie
tak
mleko
dziekuje

I to by bylo na tyle

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Hej
A ja od wczoraj chodzę zadowolona, bo już myślałam że się nie dostanę na uniwersytet a jednak się dostałam Zaraz jadę złożyć potrzebne papiery
Tity gratuluję średniej. Kasa zawsze się przyda
Anessa za tatę
Virginia pozytywne myślenie to podstawa trzymam
My z TŻ też już za niecały tydzień wybieramy się na krótkie wakacje. Pokażę mu moje strony. I ja i on nie możemy się doczekać
Wielkie gratulacje za dostanie sie na studia!!!

Cytat:
Virginia mnie ostatnio tak teściowa wk..... że , tak mnie zezlościła ......... ja jeszcze do Tz powiedziałam o co chodzi a on skoczył na mnie myślał że go atakuję a ja chciałam się tylko pożalić ... jakaś masakra w ogóle czasem zastanawiam się czy to jest mój mąż czy tylko ktoś z kim śpię i spędzam wieczory , nieraz zastanawiam się czy w ogóle jest sens starać się o dziecko bo jakbyśmy mieli się rozstać to po co ma jeszcze jedna osoba cierpieć .... czasem amm tego wszystkiego dość i poiwem szczerze że teraz z biegiem czasu to chyba pochopniepodjeliśmy decyzję o ślubie
Oj Sloneczko, wiem, ze czasem jest zle... Ale przeciez slub braliscie swiadomie, kazde z was tego chcialo i ukladacie razem wasze nowe wspolne zycie Budowanie zwiazku nie jest latwe, czasem wlosy z glowy sie chce rwac ale to normalne Ale moze pogadaj z nim tak szczerze, spokojnie, bez nerwow? Jako jego przyjaciolka, kochanka i zona?
Trzymam kciuki za rozwiazanie problemu

Cytat:

2 krechy mi pokazał

Jedna bardzo słaba.

Wspaniale!!!!!

Uffff!!! Chyba sie udalo napisac wszystkim? A teraz jade do sklepu kupic produkty na ciasto
Pozniej napisze cos jeszcze

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 21:18   #656
kretencja
Zakorzenienie

iizabelaa, to jest słaba kreseczka? Ja miałam na pierwszym teście ZNACZNIE słabszą.
I to jeszcze Ci taka wyszła przed spodziewaną @.
Ciesz się i dbaj o siebie, bo będziesz miała dzidziusia

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 21:54   #657
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
iizabelaa, to jest słaba kreseczka? Ja miałam na pierwszym teście ZNACZNIE słabszą.
I to jeszcze Ci taka wyszła przed spodziewaną @.
Ciesz się i dbaj o siebie, bo będziesz miała dzidziusia

jeszcze to do mnie nie dociera
Stary 2010-07-14, 22:17   #658
Starlett
Wtajemniczenie

Izabela - gratulacje:jup i:
Anessa, Kretencja - też życzę duuuużo zdrówka Waszym Tatusiom

Słoneczko - mój TŻ też kiedyś miał taki czas, że obrażał się często i długo nie odzywał...ale pomogły długie rozmowy o tym jak ja się wtedy czuję i pomogło trochę to trwało ale teraz jest ok i po ślubie normalne jest docieranie się, nawet przez rok, dwa...
Virginia

Edytowane przez Starlett
Czas edycji: 2010-07-14 o 22:19
Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 07:43   #659
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny za pocieszenie no ale jakoś coś zaczyna ruszać lecz może dziś znów uda nam się coś pogadać ..... jakoś ciężko ruszyć do przodu .... najbardziej boję się że to wszystko powróci za niedługi czas .... i znów wszystko będzie na darmo

Izabela piękne te II i to za pierwszym razem się udało czy to drugi cykl?

Lindsley czytałam na mamusiowym , tzymaj się i głowa do góry, Twoje problemy są innego rodzaju lecz trzymam kciuki za Twojego TZ i za Ciebie żebyś miała dużo siły go "wyprostować" , szkoda że mój jest mało reformowalny

Anessa właśnie tak myślałąm że rozmawiasz z nim po wlosku.... moja mama jak z włoch przyjedzie to przez pierwszy tydzień po włosku rozmawia później przestawia się na polski hehehheee

ja w pracy siedzę za chwilkę zrobię sobie coś do picia może kawusię i tak do 15 pozostaje czekać

Stary 2010-07-15, 08:30   #660
Ollliwka
Zakorzenienie

iizabelaa gratulacje

a ja niebawem wychodze załatwić ten dowód w końcu a później odkurzanie całego domu i pakowanie się

JASIULEK wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

chelsea gratuluje dostania się na studia

anessa a nie mylą Ci się dwa języki - polski i włoski? tzn. czy polskiego nie zapominasz nic a nic?

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2010-07-15 o 08:43
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości