|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
hej Dziewczyny ale się najadłam uffffffffffffff ..ups przepraszam kraby sie przyjęły, moje dziecko właśnie pożarło moją nutelle z otrębami, nie moge się ruszać, powiedzcie macie jakieś swoje ulubione potrawy do fazy I? mnie najbardziej smakują ... jaja, mogłabym je jeść ale nie wiem jak mój cholesterol sie na to zapatruje hihi, ser biały też mi wchodzi choć niecierpie mleka i wogóle mlecznych rzeczy bleeee ale żre, powiedzcie mi co do słodzika jestem uczulona na takie wynalazki dostaje wysypki, czym mogę to świństwo zastąpić???
Wicie kilka lat temu byłam na diecie białkowej ale nie dukana tylko w oparciu o dużą ilość białka chodziłam wtredy na siłownię ale właśnie miałam wtedy paskudne krosty na plecach całych, wyglądało to jakbym miała skazę białkową lub uczulenie na białko. Czy Wam też się coś takiego przydarzyło? a pozostał mi jeszcze kefir ble a czy może być maślanka z truskawkami..? |
|
|
|
#3212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Unikaj tez jogurtow i kefirow bo maja duzo wegli a malo bialka |
|
|
|
|
#3213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam nowe dukanki ![]() Ja teraz wtrąbiłam naleśnika z twarogiem, hehe mi nie zbrzydł więc jem póki jeszcze go toleruję ![]() Jutro zaczynamy PW i małosolne w ruch ihaa
|
|
#3214 |
|
Raczkowanie
|
ale znalazłam jogurty na liście dozwolonych kupuje naturalne bez tłuszczu, co do maślanki to młody wypije a kefiru teżmi szkoda bo mleka nie lubi, a co ze słodzikiem ?
|
|
|
|
#3215 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje ![]() pierwszy raz widze przepis na sernik z patelni, ale brzmi kuszaco. powiedz mi jeszcze prosze czy moge go jesc, pomijajac kakao i galaretke, na fazie I? bo ja dopiero dzis zaczelam i nie chce szalec, ale serniki kocham i ciesze sie ze mozna je jesc na tej diecie i juz sie nie moge doczekac
|
|
|
|
|
#3217 |
|
Przyczajenie
|
Zdecydowanie trudno określic mi wagę zadowalającą. Wg BMI jestem w górnej granicy niedowagi. Tłuszczu i cellulitu mam dużo - pomimo, że od 15 lat ważę tyle samo i mam ten sam rozmiar /36/. Mam 40 lat i wynika to pewnie ze zmiany stosunku pomiędzy masą mięśni i tłuszczem. Czemu myślisz, że moge mieć problem w 3 fazie? Założyłam sobie 2 fazę 1/1 do momentu znudzenia lub odtłuszczenia w zadowalającym stopniu
|
|
|
|
#3218 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Musisz nauczyć się nie słodzić ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
To co nazywasz fałdkami to na pewno skóra, którą wzmocnisz ćwiczeniami ![]() Ale pewnie nie chce Ci się ćwiczyć i wolisz dietę, co?
|
|
#3219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niektore slodza ksylitolem (cukier brzozowy) a joanasz slodzi stevia. Obie substancje wywolaly burze mozgow na forum bo ksylitol nie do konca podobno jest zdrowy i moze wywolac rewolucje jelitowe a stevia nie jest jeszcze dopuszczona w Polsce (ale w Japonii czy gdzie tam stosuje sie ja juz od 30 lat) Jaszcze sa magiczne jagody ![]() ![]() Podobno skuteczne. Zjesc jedna i mozesz sie opychac czymkolwiek i bedzie smakowalo jak deserek ![]() Jogurty z zasady maja w sobie cukier. Oto przyklad mojego: P 5g/100g w 6g t 0,1g czyli wegli wiecej niz bialek = niezbyt dobrze. Edytowane przez kataluna Czas edycji: 2010-07-14 o 20:38 |
|
|
|
|
#3220 |
|
Rozeznanie
|
absolutnie nie i do tego jestem jeszcze 2 kg w plecy, biorąc pod uwage plan Dukana
jakoś ostatnio musiałam sobie zrobic odwyk od forum, bo zaczynało mnie wzystko wkurzać, a szczegolnie "świeżynki", ale już mi przeszlo i powracam
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętaj żeby dobrze rozdrobić ser na patelni, żeby nie było grudek. Smacznego i powodzonka w dukaniu.
|
|
|
|
|
#3222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak tobie idzie?? Zbliżasz się do III??
|
|
|
#3224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje wlasnie takiej odpowiedzi pragnelam ![]() z ta cudowna mysla o cudownym serniku ide spac, bo moj Tż wlasnie smazy sobie ziemniaki z ziolami..... moja babcia powiedzialaby ze przeciez sa "DIETYCZNE"dobranoc i zycze spadkow |
|
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Studiuję chemię i ja bym ksylitolu nie używała, jest to normalny cukier jedynie różnicą jest to że jest to cukier niefermentujący. Dlatego stosuje się go do produkcji gum do żucia- nie fermentuje a więc i nie powoduje próchnicy, jednak zapatrując się na budowę chemiczną jest to zwykła pentoza. Natomiast słodziki mają skrajnie inną budowę chemiczną i nie są węglowodanami, co za tym idzie nie są tuczące jak cukier. Ksylitol w opisie ma "o 40% mniej kalorii" wiąże się to z tym że siła słodzenia to 0,4 gdzie sacharoza jest odnośnikiem i wynosi 1. |
|
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
jestemtutylkonachwile - chyba zrobie jutro Pana sernika <mniam> skusilas mnie
|
|
#3227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3228 |
|
Rozeznanie
|
jej, was dziewczyny nadrobić po całym dniu nieobecności
odmeldowuję się dzisiaj ze spadkiem na wadze ![]() Jako iż od rana humorek mi dopisuje, wybrałam się na zakupy i nabyłam gofrownice, bo mi Maricken smaku narobiła . Namierzyłam też gdzie można nabyć to magiczne urządzenie do pieczenia pączusiów
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Dzisiaj na wadze zobaczyłam 65,8 kg ![]() Dobre i to w kazdym razie... jakby nie było - 400 g... W ogóle zaczyna mi naprawde brakować motywacji... Wieczne myślenie co zjem i gotowanie w każdej wolnej chwili zaczyna mnie naprawde denerwować. Do tego "stare smaki" zaczynają mnie coraz bardziej atakować... a ja już walczę z nimi resztkami sił ![]() Chyba mój organizm zaczyna buntować nawet moją psychikę... Mam kryzys... Mój grzech, ostatnio powtarzany codziennie to chrupki kukurydziane... (conajmniej jeden dziennie, najwięcej 5) no i to uzależnienie od mleka w proszku Mam dość i prawie mięsa... Chcę pierogów, klusek, chleba, bułek, pizzy i tego całego świństwa od którego uzależniłam mój organizm... |
|
|
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
właśnie kupiłam test ciazowy.... jak TŻ sie wykąpie to pojde do lazienki, zamkne tam sie i go zrobie....
pochwale sie jak wynik ![]() ale wlasnie skojarzylam, ze dzisiaj na zakupach jak zobaczyłam kiszone to sie na nie rzucilam i nie moglam sie doczekac az je rozpakuje i zjem i jadlam na parkingu, pozniej na swiatłach jak jakas nawiedzona ciekawe czy to taki kaprys czy ciąza aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na wieści
|
|
|
|
|
#3232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Stevia i ksylitol to sa tylko ewentualnosci. Przez ok miesiac nna Dukanie nie slodzilam wogole i przezylam. Im dalej w las tym... wiecej slodziku uzywam
|
|
|
|
|
#3233 |
|
Raczkowanie
|
Czarownico już Ci ciąży zazdroszczę też bym chciała znowu II krechy ale moja wyższa połowa stoi okoniem, chociaż zeby jeszcze stał... ale to długa historia pełna bólu i łez, Tobie i Twojemu partmnerowi życzę małego Brzdąca
\co do słodzenia to ja wogóle nie słodzę wiec problemu nie mam nie słodzę ale do ciasta albo coś to chyba by trzeba dać... Edytowane przez majain Czas edycji: 2010-07-14 o 21:02 |
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miło mi ale to taka bezgrzeszna pokusa hihi niemalże samo białeczko Smacznego. Dziś wymyśliłam czekoladowe ciasto z cukinii z pomarańczową masą z serka homogenizowanego
|
|
|
|
|
#3235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3236 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Waga i wymiary to nie wszystko, ciężko to opisać, ale sadło na brzuchu mam duże - po raz pierwszy w życiu.Będę wam pisała, jak mi idzie dieta, bo to z pewnością nie jest 1 kg, tylko więcej. Dzięki za podpowiedzi! |
|
|
|
|
#3237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Nie jesteś odosobniona, ja też cały czas myśle o tym co zjem . Będzie dobrze, trwaj w swoich postanowieniach. Zobacz ile już osiągnęłaś![]() Zrób sobie pierogi leniwe, albo naleśniczka . Omijaj miejsca gdzie pachnie pizzą i świeżymi bułami. Ja kocham sushi, ale teraz nie można . Przyjdzie chwila, że zjesz to co lubisz, ale nie będziesz łapała doła, że jesteś coraz grubsza
|
|
#3238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3240 |
|
Rozeznanie
|
Ufff - trzeci i ostatni dzień fazy uderzeniowej dobiegł końca. W sumie nie było najgorzej, ale mam wrażenie, że nic nie zeszło. Było grzecznie oprócz owocowej herbaty w poniedziałek, ale bez cukru, wiec oks i dzisiejszego twarogu z kakaem. Ważenie jutro rano, więc się zobaczy
![]() Macie tempo dziewczyny - tyle postów w ciągu jednego dnia ![]() Strasznie ciesze się, że od jutra PW - kupiłam sobie dzisiaj cukinie i będą ją jutro faszerować
BLOG ->www.maweth.blogspot.com Edytowane przez maweth Czas edycji: 2010-07-14 o 21:23 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

póki jeszcze go toleruję 

moja babcia powiedzialaby ze przeciez sa "DIETYCZNE"

\
ale to taka bezgrzeszna pokusa hihi niemalże samo białeczko
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)