|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
forssiczka - witaj
![]() Astronianka - cześć. Gdzie Ty byłaś jak Cię nie było ![]() Nika - ja też się denerwuję gdy nie czuję ruchów. Tak się zdarza w ciągu dnia. Gdy mam twardy brzuch to też nic nie czuję, a mój synuś jest najbardziej aktywny wieczorem jak już się położę. Poleż trochę i postaraj się nie denerwować, bo dzidziuś może czuje ten stres i dlatego jest mało aktywny Dziewczyny - śliczne macie pokoiki (lub kąciki) dla swoich pociech. ja też już bym chciała mieć wszystko gotowe i tylko przekładać, układać rzeczy maluszka, patrzeć na łóżeczko czy wózek i żeby już był październik albo chociaż wrzesień ![]() Co do jedzenia przy ponad 30 stopniach, to ja nie mam problemów ![]() ![]() Jestem w 28 t.c. i mam na plusie ok.8 kg. Najlepiej wyglądam przy wadze ok.58kg, a już przed ciążą troszkę przytyłam, więc będę miała co gubić, ale się wezmę za siebie i osiągnę swój cel wagowy! ![]()
#4412 | |||
Zakorzenienie
|
![]()
Ja ją kupiłam i również polecam. Jest bardzo pojemna
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4413 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Koleżanka się zgodziła
![]() ![]() ![]() ![]()
#4414 |
Raczkowanie
|
martucha, piękna sesja, aż zazdroszczę
![]() aneczka, Ray, Weronisia - bardzo dziękuję za odpowiedzi, każda wskazówka jest cenna. ![]() Zdaję sobie sprawę, że u każdej to na pewno będzie wyglądać nieco inaczej i nie ma przepisu na poród idealny. Ale chodzi mi po głowie plan żeby rodzić w szpitalu nie z mojego miasta, ale jakieś 100 km dalej i się zastanawiam czy zdążę dojechać? Czy to jest tak, że jak już wiem, że się zaczęło to będzie max pół godziny na dotarcie, czy 2 godziny na spokojnie by starczyło? |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Zakorzenienie
|
Weronisia dziekuje
![]() ![]() ninaad dziekuje ![]() NIKaP-n dziekuje ![]() Astorianka trzymam kciuki za mame ![]() Klarissa jasne ze mozesz, w poniedzialek bede miala wszytkie zdjecia, te byly tako jako przedsmak ![]() ![]() ![]() ![]() Ray szczerze mowiac to roznie zalezy od fotografa - widzialam sesje za 300, za 500, ale i za 800 i tysiac zlotych.. wszytko zalezy czy fotograf ma w standardzie takie zdjecia ile ich robi ile czasu trwa sesja czy jest w studio czy w plenerze.. czy dostajesz album czy tylko plyte.. musisz szukac u siebie u fotografa jakiejs oferty.. a przyznam sie ze jak ogladalam oferty fotografow takich typowych robiacych sesje z brzuszkiem to 500-800 to bylo takie standardowe ale widzialam na allego tez sesje za 200-300 zl ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |
Raczkowanie
|
Tydzień temu poszłam do lekarki na kontrolę no i pochwaliłam się remontem w domu - malowanie ścian i cyklinowanie oraz lakierowanie parkietu na strychu. A ta jak nie zacznie straszyć i krzyczeć, że nie wolno, że natychmiast mam się wyprowadzić z domu, że tętno dziecka będzie szalało i może się to źle skończyć, że juz miała takie przypadki, że to zagraża życiu dziecka... I nie miało znaczenia, ze remont jest piętro wyżej, że mieszkam niżej i że możemy odciąć piętro... Po powrocie, miałam pół godziny na spakowanie się i moja mama wywiozła mnie do bratowej 100 km od domu. Z drugiej strony bejbica jest najwazniejsza na świecie
![]() Cytat:
![]() ![]() dzięki za trzymanie kciuków za mamę ![]() ![]() ![]() Z mamą zdedcydowanie lepiej, dzisiaj postanowiła.... pojechać samochodem do miasta. Szok... Ma porządnie strzaskaną nogę, spuchniętą, siną. chirurg mówi, ze to cud, że tylko tak się to wszystko skończyło... Moja mama to gigantka.. ![]() Dalej gorąco, ale dzisiaj mam apetyt. Właśnie pożarła spagetti..mniam ![]() Edytowane przez Astorianka Czas edycji: 2010-07-14 o 16:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() poogladaj na necie zdjecia ciazowe, zdjecia z brzuszkiem (w google mnostwo jest takich fotek) i cos bedziesz wiedziec ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Zakorzenienie
|
Astronianka - trzeba o siebie dbać, ale łatwo powiedzieć, bo samo się nie posprząta w domu itd. Ja chciałam kogoś wynająć do sprzątania raz w tyg. ale nie wiem gdzie znaleźć taka zaufaną osobę...
Moja gin kiedyś mnie "obstawiła" za buty. Byłam w takich pantofelkach na niewysokim (ok.5 cm) obcasie, a lekarka mi powiedziała: to nie są buty na ciążę. Mają być albo płaskie albo koturny i od tamtego czasu chodzę w stabilnych niezbyt wysokich koturnach lub płaskich butkach ![]()
#4419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4420 |
Zakorzenienie
|
alicia4 - ja bym się bała planować poród 100 km od domu. A co jeśli w czasie drogi zaczniesz rodzić? Będziecie szukać byle jakiego, najbliższego szpitala? Poza tym nie będzie można monitorować tętna płodu przez min.1,5 godz. podróży
#4421 |
Zadomowienie
|
Martucha... super fotki!!!!! Widze, ze ten sam fotograf co na slubie
![]() ![]() Pomi.... super jest nie zwrywac sie przed szósta i pedzic do biura... dzis w koncu mialam chwile, zeby poukładac w swoich szufladach... zrobic segregacje... wreszcie mam porzadek! w weekendy po calym tygodniu nie ma sie powera na takie akcje ![]()
#4422 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Skoro kończysz 35tc to dziecko przygotowuje się do porodu. Wiele kobiet mówi, że przed porodem dziecko się uspokaja i nie jest już tak aktywne... Ale jak chcesz się uspokoić to idź do szpitala/przychodni na KTG. hmm 100km to ogromne ryzyko...
![]() |
#4423 |
Zakorzenienie
|
elenka ciezko stwierdzic wiesz... teoretycznie pierwszy porod trwa dluzej niz kolejne ale to roznie wlasnie bywa...
moze byc tak jak u mnie ze odejda ci wody i nic sie dziac nie bedzie wiec wtedy spokojnie zdarzysz do szpitala dojechac 100 km to pewnie jakies 40 min jazdy max godzina zalezy tez jakie drogi masz ale wiesz to roznie bywa... moze byc tak ze i wody ci nie odejda tylko beda musieli przebic a skurcze te bolesne przyjda dopiero jak juz bedziesz blisko mety? no ciezko stwierdzic musisz sama wyczuc co i jak. ale 100 km to jednak sporo jak by to bylo 50 to juz lepiej
#4424 |
Zakorzenienie
|
alicia4 - jeśli chciałabyś rodzić w CZMP to musisz liczyć godzinę jako absolutne minimum przy złamaniu wszelkich możliwych przepisów dotyczących prędkości oraz przy założeniu, że nie będzie korków.
#4425 | |
Zadomowienie
|
Bardzo przytulnie-u mnie będzie podobna kolorystyka,tylko łóżeczka jeszcze nie mam...Z tymi koszyczkami bardzo dobry pomysł,ja mam je od dawna i muszę przyznać,że super sprawa na różne szpargały.Teraz będę musiała kupić kilka nowych dla Gabrysi
![]() Cytat:
![]() Mój gabusiak chba znowu zmienił pozycję w brzuchu i chyba znowu na taką z głową do góry....Kurde zaczynam się martwić,że nie będzie się skubana chciała do góry nogami obrucić...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 |
Zakorzenienie
|
Ja po spotkaniu z przyjaciółką - jak fajnie wyjśc z domku do ludzi
![]() Dziękuję za miłe słowa odnośnie kącika Tymka - cieszę się, ze rozłożyliśmy łóżeczko, bo ma intensywny zapach drewna i musi rzeczywiście trochę wywietrzeć. Mpik, śliczny kącić - rzeczywiście dosc podobne te nasze kąciki ![]() ![]() Angelikaw, łóżeczko firmy Amal ![]() ![]() Szcześliwa, całkiem niezła waga ![]() Martucha, my będziemy mieć sesję ze znajomą fotografką i będzie podzielona na 3 części. Więc damy radę. ![]() Weronisia, to jaka dla was ulga będzie jak już będziecie miec dużą szafę ![]() ![]() Ninaad, podam ci dobrą stronę skracającej się szyjki w tym tc ![]() ![]() ![]() Nika, już wcześniej chciałam ci napisać, ale nie miałam kiedy. Rozmawiałam z moją ciocią położną na temat cukrzycy ciążowej i o tym, ze tak cię nastraszyli w tej poradni. I ona powiedziała, ze jacyś nienormalni, żeby tak cie straszyć. Bo z tego co pamiętam, to ty miałaś minimalnie przekroczony wynik. A zwiększona umieralność dzieci w brzuchu jest związana z wynikiem powyżej 200! Albo z cukrzycą występującą jeszcze przed zajściem w ciążę. Ona ma 30-letnie doświadczenie w pracy, jest też położną środowiskową i naprawdę wie, co mówi. Na pewno musisz bardziej na siebie uważać, ale niepotrzebnie straszyli cie takimi konsekwencjami, bo masz takie same prawdopodobieństwo, że małemu w brzuchu coś się stanie, jak każda z nas. Mam nadzieję, ze mimo wszystko trochę cię to uspokoi. A co do ruchów, to gdybym ja w zalecany sposób je liczyła, to codziennie bym na IP lądowała. Młody rano się powierci, a potem cały dzień tylko rzadko od czasu do czasu lekkie smyranko, a szaleje na wieczór. Pogoda też mu daje w kość. Ale jak się uspokoisz to jedź, na pewno wszystko jest w porządku ![]() Astorianko, twoja mama to rzeczywiście gigant! Dobrze, że to tylko tak się skonczyło. ilonko, a po co wam ten kojec? Bardzo ładny swoją drogą ![]() Kalex, glukoza nie jest zła, dasz radę ![]() Bordowa, fajnie, ze będziecie mieć sesję ![]() Kasienko, mój Tymek też nie ma chyba zamiaru się odwracać ![]() ![]() Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-07-14 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
BAN stały
|
Wróciłam ze szpitala z Polnej. Jednak intuicja mamy to najlepsze, co może być. Dostałam mega z***kę od lekarki, w ciąży cukrzycowej- nawet jeśli osłabną ruchy ( a nie zanikną) na kilka godzin- trzeba jechać na kontrolę. Nie ma żartów...
Z Pawełkiem wszystko w porządku, był trochę leniwy, ale ktg ok. Miałam full serwis: ktg, usg i badanie (bolało ![]() Dowiedziałam się dzięki temu, że synuś nadal jest synusiem ![]() ![]() Przeżyłam chwilę grozy, aż się poryczałam, bo pielęgniarka nie mogła tętna Małego przez 5 minut znaleźć... Potem przyszła młoda, fantastyczna lekarka i dużo sobie pogadałyśmy, jestem spokojna. W każdym razie dostałam pouczenie, pilnować ruchów dzidzi, jak spowalniają drastycznie- jechać na badanie. Teraz przez tydzień mam co drugi dzień na ktg chodzić (40 min leżałam, kręgosłup aż bolał), a później raz w tygodniu. Z cukrzycą trzeba raz w tyg. kontrolować ktg. Także odetchnęłam, ale swoje przeżyłam. angelikaw my szukaliśmy komody w cenie 250 zl, to same badziewia. Ta z Ikei była jeszcze najmożliwsza, jak dla mnie o niebo lepsza niż Kullen, bo pojemniejsza ( a już i tak upycham nogą). Ale kwestia gustu i potrzeb ![]() Dzięki za rady dziewczyny, jestem happy. ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Pomi dokładnie, ta młoda lekarka mi powiedziała, że grunt to trzymać dietę, a będzie ok. Ale dała też przykaz, żeby to ktg raz w tygodniu robić, bo nam to nie zaszkodzi, a w razie w- pomoże ![]() Zazdroszczę Ci spotkania z przyjaciółką (czy to ta, co się o coś podroczyłyście?), ja nie daję rady do ludzi wyjść, u nas teraz jest 29 stopni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Zakorzenienie
|
Monika, cieszę się, że wszystko w porządku i że lekarka cię uspokoiła
![]() ![]() ![]() A mój Tymek coś dziś wariuje, mam niejasne wrażenie, że chyba jednak się przekręca, ale wolę nie zapeszać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
BAN stały
|
No nareszcie coś więcej wiem, bo ostatnie usg było połówkowym...
A Pawcio też już szaleje, pozdrawia Tymka ![]() Młody nie lubi ktg, jakby w nie kopał, już drugi raz tak robił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Wtajemniczenie
|
Pomidora A spotkanie ze mną to kiedy w końcu?
![]() ![]() NIKaP-n Super, że wszystko dobrze ![]() Też tak kiedyś miałam, że położna przez kilka minut nie mogła wyczuć tętna ... Wiem co to za stres ![]() Siostra dzwoniła, żeby zaprosić mnie na wieczr panieński. A potem jej przyszły mąż zadzwonił do mojego Tż i zaprosił go na kawalerski. Już się boję, tyle opowieści się nasłuchałam o wieczorach kawalerskich ... ![]()
#4431 |
BAN stały
|
bordowa dzięki
![]() co do kawalerskiego, nie sądzę, żeby Twój Tż dał się na takie coś namówić, w końcu On ratownik życia ![]() Shinee namierzyłam Cię ![]() Ja mam jutro poradnię diabetologiczną i mojego gina... w ten upał... |
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Wtajemniczenie
|
Nika On niby ratownik, a jak mu głupota do głowy strzeli to nie myśli o konsekwencjach
![]() ![]() A ja mam jutro USG, już ponad 2 miesiące nie widziałam Joaśki ![]() ![]() Ja też się zastanawiałam gdzie jest Shinee i właśnie zauważyłam, że nas podgląduje ![]()
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-07-14 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() martucha, Klarissa, Majka, angelika, dziękuję wam za opinie, wiem że temat nie jest łatwy i się waham. 100 km to nie jest bardzo mało, ale np. w takiej Wa-wie przebić się w godzinach szczytu to też wyzwanie. A jakoś mamusie warszawskie docierają na czas. No i jak słyszę, że jak się dojeżdża na miejsce i dopiero I faza porodu trwa z 6 czy 10 godzin to sobie myślę, że jak godzinkę się spóźnię na tę fazę to nic się nie stanie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Wtajemniczenie
|
alicia4 Tego też nie możesz być pewna
![]()
#4435 |
Zadomowienie
|
NIKaP-n, nie zdążyłam nic napisać/poradzić, a tu, widzę, już po sprawie
![]() ![]() Za te nerwy miałaś gratisowe usg ![]() bordowa, też bym się martwiła ![]() ![]() Na szczęście jego znajomi się nie śpieszą ze ślubami (ba, nawet kobietek nie mają stałych) ![]() alicia4, też jestem zdania, że 100km to za dużo. Do długiej drogi dochodzą jeszcze nerwy, stres maksymalny i nie jest fajnie ![]() ![]() A w warszawie, to np karetka się przeciśnie nawet w korkach i kobietę do szpitala dowiezie, więc nie ma porównania. A jakby jeszcze sie samochód "rozkraczył" po drodze... *tfu tfu* ![]() Kładę się spać, bo jutro z rańca jedziemy na rybki ![]() Dobrej nocki brzuchatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
BAN stały
|
ycnan miłych rybków
![]() My z rańca- na 7.30 już do szpitala na badania, potem mój gin. A jeszcze se zaraz farbę położymy, a co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Rozeznanie
|
Hello
![]() ![]() Obudziłam się o 6.19 i już spać nie mogę.. wczoraj wieczorkiem strasznie mnie kość ogonowa bolała, już drugi raz. Ból okropny, że nie wiadomo jak się położyć, co robić... MASAKRA ![]() Nikuś powodzenia na badaniach ![]() Ycan - udanych połowów ![]() Borodowa - Twój męzuś napewno głupot robić nie będzie, w końcu już niedługo będzie tatusiem, więc napewno będzie rozważny! Dziewuszki, te, które jeszcze nie kupiły POŚCIELI- pisałam do użytkowników all, którzy zakupili pościel od użytkownika Matex i są bardzo zadowoleni - to wypowiedzi" Witam,dla mnie pościel pierwsza klasa. Jeszcze nigdy nie byłam tak zadowolona z zakupu przez internet. Oprócz tego w porównaniu z innymi sklepami cena jest rewelacyjna. Dostawa w ciągu 3 dni. I ten napis z imieniem dziecka to super pomysł, który rzadko jest spotykany. Polecam. Pozdrawiam witam bede szczera ja osobiscie jestem zadowolona tylko kolor troszke rozni sie od zdjecia obszycie super wypelnienie i ochronka do lozeczka tez ok wiecnaprawde polecam wszystko jest warte tej ceny. Pozdrawiam witam, Jak dla mnie wszystko było oki. Pościel wyglada bardzo ładnie, każdy się nią zachwyca. Moja córeczka wygląda w niej jak ksiezniczka. Co do użytkownika Matex to trochę długo czekaliśmy na realizację zamowienia bo od momentu zamowienia poscieli na przesylke czekalismy jakies 2 tygodnie. Wydaje mi sie ze oni chyba dopiero to szyja jak ktos zamowi...Poza tym wszystko jest oki. My kupilismy kolor PEPTI" Faktycznie chyba sami szyją, poniewaz ja pisałam, że chciałabym rożek i przybornik do zestawu i powiedzieli, że nie ma problemu, że się uszyje ![]()
![]() Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-07-15 o 06:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki z rana
![]() ![]() nikuś super że z dzidzią wszystko ok,ale stresu współczuje. U mnie podobnie jak u Pomi, mała może pół dnia fikać non stop a potem kilka godzin przerwy, wiec ja bym też musiała co chwila na IP lądować. alicia dla mnie też 100 km byłoby nie do przyjęcia. Jechać ok 1,5 godz.w nerwach, no i kierowca zestresowany, bo nie wierzę że tż zawiezie cie do szpitala na zupełnym luziku. Mój mąż już ma stresa a do szpitala mamy jakieś 3 km.
#4439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Pomidora ciesze sie ze spotkanie z przyjaciolka udane ![]() ![]() NIKaP-n dobrze ze wszytko jest ok... ale strachu sie najadlas... a ja sie z wami zegnam ![]() ![]() jutro mam wizyte u lekarza.. jak bedzie wszytko ok to napisze wam w sobote rano, a jak sie okaze ze juz sie cos tam rusza albo cos to mam nr telefonow do dziewczyn i bede was "straszyc" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------------------------- Dziewczyny ja też marzę o porodzie w 38 tc.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.