|
|
#2551 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Majowe Panny Młode
dla mnie szuaknie zespołu tpo był istny horror. Jeśli mi się jakiś spodobał to mojemu TŻ nie bardzo. I na odwrót. Jakieś takie nieciekawe te zespoły u nas są, Jeśli nie disco-polo to taki typowy pop i bez biesiady przy stole. My własnie nastawiliśmy sie na biesiadę. Nażeczonego siostra miała niedawno wesele i wzieła zespół z Wawy jak to ona mówi "PROFESJONALNY" bo uu nas to taka tandeta- jej słowa. I jak było zapytacie? A tak,że wokalista sie schlał, koleś co grał na perkusji również. Fakt wokalistka była niezła i to tylko tyle z zapłacili nie małą sumkę. Fakt muzykę grali niezła swing, blues ale to nie na wesele. Rodzinka nażekała. Bo czy wesele nie jest dla gosci? Przynajmniej ja tak uważam, stad pomysł na biesiadę. Mam nadzieje,że goście bedą sie dobrze bawić. Bo udane wesele to dobre jedzenie i dobry zespół.
|
|
|
|
#2552 |
|
Raczkowanie
|
Witam !!! chciałam oficjalnie przyłączyć się do majówek. Slub za rok. Od dłuższego czasu podczytuje to forum, można znaleźć tu mnóstwo świetnych pomysłów.
urszulaci1 i mikrokosmos bierzemy ślub tego samego dnia 28 maja 2011 )))My mamy zamówiona na razie tylko sale. Jak czytam z jakim wyprzedzeniem wszystko rezerwujecie to troche zaczynam się martwic bo do tej pory myślałam ze my spokojnie mamy na wszystko czas. Chyba trzeba zaczac działać )))))
|
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niestety, niby jestem z małego miasta, ale o wszystkim muszę myśleć szybciej ostatnio kolega TŻ szukał zespołu na czerwiec 2011 i wszystkie bardziej sensowne miały już zajęte terminy ![]() poza tym ja należę do takich osób które wolą mieć szybciej i spokojną głowę dziewczyny byłam nawet już w styczniu zaklepać godzinę mszy, ale proboszcz mnie odesłał po czym dowiedziałam się że inną dziewczynę zapisał na mój dzień na moją wymarzoną godzinę chociaż poszła po mnie
|
|
|
|
|
#2554 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi sie ze maj nie jest tak bardzo popularnym miesiacem na ślub dlatego łatwiej zarezerwowac wszystko to co sie chce. W naszym przypadku wiedzieliśmy ze ślub chcemy w maju i koniec. Żadne inne miesiace nie wchodzą w gre.
Dziewczyny a do ksiedza to ile miesiecy przed ślubem trzeba sie "zgłosić"? |
|
|
|
#2555 |
|
Konto usunięte
|
My Kościół mieliśmy rezerwowany w sierpniu
DJ'a i fotografa z kamerzystą w lutym tego roku (tak, tak! trzy miesiące przed ślubem A sala w czerwcu 2009, a i tak nam się udało fartem wskoczyć, bo tam miejsc nie było do 2011 roku No ale znajomości czasem się przydają
|
|
|
|
#2556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też się zastanawiam kiedy iść do księdza ale myślę , że jak pójdziemy pod koniec roku to wystarczy. Moja siostra była u księdza rok przed ślubem to ją wyśmiał i zapisała się pół roku przed |
|
|
|
|
#2558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Maj nie jest popularnym miesiącem...a tu proszę ![]() Co już mamy?? - sala zarezerwowana w marcu - kucharka "zarezerwowana" w styczniu po za tym: - wstępnie zarezerwowany fotograf - w połowie lipca idziemy się dogadać co i jak i wtedy ostatecznie zdecydujemy - wstępnie wybrany zespół - chcemy jeszcze posłuchać ich na jakimś weselu, ale ze względu na moje studia (uff - dziś był ostatni dzień!!) i charakter pracy TŻ nie możemy zorganizować sobie wolnej soboty ![]() No i mamy taką ogólną wizję wesela, wiemy jakie obrączki chcemy... no i mi kształtuje się już wizja sukni - choć i tak jeszcze trochę potrwa zanim ostatecznie zdecyduję
|
|
#2559 |
|
Raczkowanie
|
natalka_rulez witam
Fajnie ze jest nas wiecej, zawsze co kilka głów to nie jedna Dzieki dziewczyny za odpowiedzi odnosnie ksiedza. Z tego co wnioskuje wystarczy ze pojdziemy do ksiedza za kilka miesiecy. Slub w kosciele bedzie w malej miejscowosci wiec nie powinno byc problemu z wybraniem godziny. Zreszta nie mam jakies konkretnej wymarzonej godziny. Chrzestny TŻ jest księdzem tylko w innej parafii i planujemy jakos spławić mojego proboszcza zeby msze odprawiał i udzielał ślubów chrzestny TŻ albo obydwaj jak proboszcz sie uprze ze musi byc i koniec Narazie moja zmora jest niesatysfakcjonujące mnie zainteresowanie (a włściwie brak zainteresowania) sprawami ślubnymi mojego TŻ. Też tak macie że wiekszością spraw zajmujecie sie same a dopiero ostateczne decyzje podejmujecie razem czy wasi faceci wykazuja wiecej entuzjazmu?
|
|
|
|
#2560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
my maj wybraliśmy zupełnie przypadkowo
![]() dziewczyny ja tam uważam że zawsze można podejść do kancelarii i zapytać czy ksiądz zapisze ![]() maj jest nadal mniej popularny i dobrze, byliśmy 2 miesiące temu zamawiać foto i kamerę to na miesiące czerwiec-wrzesień miał już wszystko zaklepane ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
wszystko robimy wspólnie byliśmy razem na wszystkich spotkaniach i o wszystkim decydujemy oboje
|
|
|
|
|
#2562 |
|
Raczkowanie
|
a ja doczekalam sie w koncu zdjec z reportazu
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Przyczajenie
|
Chyba tak już jest,że w wiekszości to my dziewczyny bierzemy sie za organizację. Bo faceci jak zykle mają czas, jeśli chhodzi o rezerwowanie sali/zespołu czy kamerzysty, a potem są zdziwieni,że wiekszość sensownych sal/zespołów jest już porezerwowane. I zaczyna sie problem. Ach Ci nasi panowie.
Chociaż mój jest wiecznie zdziwiony i bardzo mnie tym rozczula, choć czasem tracę cierpliwość.Lady22nn- zdjecia cudne. Takie spontaniczne,nieudawane Edytowane przez mikrokosmos Czas edycji: 2010-06-19 o 21:42 |
|
|
|
#2565 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam po długim czasie, ale doczytałam wszystko. Gratuluję wszystkim żonom i dodaję, że zdjęcia są prześliczne.
Ja się powoli przygotowuję do przyszłego roku. Załatwioną mam salę: jutro (w sumie to już dziś) jadę podpisać umowę, fotografa, samochód pół na pół hehe, kurs przedmałżeński zaliczony razem z wizytami w poradni, świadkowie wybrani, dj też, sporządzona lista gości. Teraz staramy się załatwić kamerzystę. A mój TŻ włączył się w przygotowania, kiedy zorientował się, że załatwianie wszystkiego to wcale nie taka prosta sprawa, ale przynajmniej chodzi i powtarza, że to właściwie ja wszystko załatwiłam hehe A i buty kupiłam, tak mi się spodobały, że nie mogłam się oprzeć
|
|
|
|
#2566 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo oryginalna i interesująca Panna Młoda!!Ślicznie
|
#2567 |
|
Zadomowienie
|
A ja sie z jednym totalnie nie zgodzę, aż muszę napisać.
Wesele NIE jest dla gości, wesele jest dla PARY MŁODEJ. Jeśli para młoda się dobrze nie czuje/bawi.. wesele jest do D... My na naszym bawiliśmy się REWELACYJNIE. Było tak jak chcieliśmy. Z tego co widzieliśmy, goście bawili się świetnie, a jeśli zdarzyli się tacy , co im się nie podobało-niech zachowają to dla siebie I bawią rewelacyjnie na własnym weselu. Ktoś pisał o zespole, który potrafi pobiesiadować. Ja takowy miałam. Grali świetnie, wszystko, o co byście nie poprosiły Robili króciutkie przerwy, oczywiście nie pili. Na poprawiny kuzyn przyniósł akordeon, a oni bez problemu się w swoich własnych przerwach dołączyli.. Jak dla mnie reweacja- a dość wybredna jestem, jeśli o granie i muzykę chodzi![]() Powodzenia w przygotowaniach! My sprawy kościelne załatwiliśmy w marcu, ale godzina była wcześniej ustalona. Fotografa załatwiliśmy niecały miesiąc przed ![]() Kamerzysta do ostatniej chwili był niewiadomą z powodu wybuchu wulkanu Ale się udało.P.S. produkcji bejbika na razie nei zaczynamy. Za to zaadoptowaliśmy naszego psiego synalka, brojka, paskudnika Na trochę nam jego niańczenie wystarczy
|
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Majóweczki gdzie jesteście
|
|
|
|
#2569 |
|
Raczkowanie
|
Nastała taka cisza na naszym forum. Tak jak w moich przygotowaniach do ślubu
|
|
|
|
#2570 |
|
Przyczajenie
|
Też ślubujemy w maju! Niedawno się zdecydowaliśmy... więc jeszcze nic nie ustalone. Ciekawe czy się uda...
![]() Faktem jest, że nie planujemy wesela, tylko ślub cywilny z obiadokolacją. Niecierpliwię się...
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trzymam kciuki za przygotowania
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki! Boję się, że nie znajdziemy sali... bo chciałabym ślub w sobotę 7 maja. Może się jeszcze uda
A z resztą jakoś pójdzie, myślę. Siostra już mi suknię szuka, hehe
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja weselną w sierpniu 2009 zaklepałam ![]() spojrzałam skąd jesteś, mam do Torunia 100km i nawet się tam wybieram w sobotę ![]() 7 maj jak ja ![]() to przypadkowo czy jakaś szczególna data? |
|
|
|
|
#2574 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mieszkamy w Toruniu, ale ślub będzie w Nowym Sączu (bo stąd pochodzę). Fajnie! U nas 7 maj - zupełnie przypadkowo. Chociaż nalegałam żeby to był właśnie maj.
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też przez przypadek, jak się okazało że na 2010 nie ma miejsc to wybraliśmy wiosnę 2011 żeby było szybciej |
|
|
|
|
#2576 |
|
Przyczajenie
|
Ano, studiujemy, a właściwie to już kończymy. TŻ pracuje wobec czego od września szukamy tam mieszkania
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy zauważyłaś ale jest też wątek Panny Młode 2011 także zapraszam jakby co |
|
|
|
|
#2578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może Ci się uda coś znaleźć na maja. W mojej okolicy maj jest mało oblegany więc ja nie miałam z tym problemu. A szukałam sali w maju tego roku |
|
|
|
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
a jutro jadę odwiedzić koleżankę ze studiów która tam mieszka
trochę kawałek, ale ona jest świeżo upieczonym kierowcą i niestety do mnie nie przyjedzie więc muszę ja
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.

)))

chociaż poszła po mnie 
No ale znajomości czasem się przydają

Maj nie jest popularnym miesiącem...a tu proszę