|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Przyczajenie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Cześć dziewczyny
![]() Dużo, bardzo dużo czytałam o "cudzie keratynowym" i w końcu się zdecydowałam. Mieszkam w Dublinie i w każdym salonie w którym udzielano mi informacji to to, że nie mogę myć włosów 3 dni po. Z braku czasu nie mając szczęścia do znalezienia solonu z produktami np. Entaco wybrałam salon w którym używają kosmetyków firmy Schwarzkopf. Co ciekawe w internecie jakoś nie moge trafić na opinie o tej firmie jak włosy zachowuja się po ich uzyciu. I nie wiem dlaczego, ale panicznie się boję że kosmetyki tej firmy razcej szkodzą włosom (chyba dlatego, że farby do włosów tej firmy straaasznie je niszczą) Może któraś z odwiedzających fryzjerek coś wie na ich temat? Póki co włosy bardzo się błyszczą, są proste jak drut i... trochę podniszczone (przypalone?) na końcówkach choć miałam podciane. Czy to normalne? Czy normalne jest że po tym prostowaniu włosy trudno się rozczesują? Czy to zalezy jak bardzo włos był zniszczony wcześniej? Bo jakoś nie czuję "jedwabiu" na moich włosach po tym zabiegu ![]() Cena wydaje mi się przystępna €130 za długie włosy. Wiem, że kolejne keratynowe prostowanie zrobię w domu ![]() ![]() Pozdrwiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokażesz zdjęcia ![]()
![]() |
#2643 | |
Przyczajenie
|
Dodam tylko, że metoda nakładania różniła się nieco od tej opisywanej z pierwszej strony.
Ja miałam tak -dokładne mycie włosów -suszenie -na wysuszone włosy bardzo dokładnie nakładany teatrament -po ok. 20min znów dokładnie nakładany -po godzinie teatrament spłukany i wysuszenie włosów -suche włosy prostowane prostownicą po 7-10 razy kazde pasemko. -Na suche włosy jakaś maska (odżywka?) pozostawiona na 15 min spłukanie jej i wysuszenie włosów Cały zabieg trwał jakieś 3,5 -4 godziny. ....Boże.... czy to na pewno keratynowe a nie chemiczne???? Dodam że w trakcie tej godziny z teatramentem moje czarne włosy lekko sie odbarwiły w niektórych miejscach. I CO DZIWNE TERAZ SĄ ZNÓW CZARNE. o co chodzi w takim razie? ![]() ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Cytat:
![]() Ja się chyba porycze w glos !!! chemiczne???? Przecież jej mówiłam że chce keratynowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hhmmm gdyby było chemiczne to byś nie mogła się ruszać przy nakładaniu pierwszego płynu. Nie mam pojęcia w takim razie co to było ![]() ![]()
![]() |
#2645 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Aż mnie brzuch rozbolał z nerwów.... nie wiem czy usne. Dziewczyny plisss.... jesli się orientujecie jaki miałam zabieg to proszę mi powiedzieć ![]() Bo coś mi przeczucie mówiło że to nie to..... Ja to mam zawsze pecha...... na moje biedne włosy ![]() ---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- ....i zasnąć nie moge. Zadaje sobie teraz setki pytań. I jak bardzo sa zniszczone moje włosy jeśli okaże się że na 100% miałam chemiczne prostowanie? ...Jaka ja jestem głupia czasami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma się co stresować ![]() ![]() ![]() edit: z tego co czytam o Schwarzkopf to jest dobry ![]() ![]() ![]()
♥ 25.08.2012 Aparatka 08.04.2013 Damon Clear (góra) 18.11.2013 aparat metalowy mini (dół) Edytowane przez Kocurasek Czas edycji: 2010-07-15 o 02:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
biednemu zawsze wiatr w oczy, ja chce byc ruda ![]() ![]() zadna rudowlosa nie robila prostowania? jak narazie pomaluje sie szamponetka, bede wygladac jak czlowiek. ![]()
![]() |
#2648 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() zdecydowałam się na keratynowe prostowanie moich sianowatych włosów. i mam teraz takie pytanko: zostało którejś z was może trochę tych preparatów? tak na pierwszy raz nie chcę kupować wszystkiego w normalnej ilości, bo nie jestem pewna co do efektów ![]() już myślałąm, że uda mi się ten cudowny preparat odkupić od jednej z wizażanek, ale ktoś mnie wyprzedził ![]() ![]() ![]() i tu moje pytanie: zostało którejś z was jakieś 1/3 zestawu?
#2649 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Raczkowanie
|
a chciałabyś może mi to sprzedać? ![]() ![]()
#2651 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
![]() Robiłam na dwa razy, najpierw włosy z tyłu, a później z przodu bo mam dość długie i bałam się, że wszystko mi się poplącze w międzyczasie, a wszystko robiłam sama. Generalnie trochę godzin nad włosami spędziłam... Moje wrażenia - zapach dzisiaj jakoś aż tak bardzo mi nie przeszkadzał, byłam zmotywowana, więc całkiem ładnie szło. Na minus - wyleciało mi w trakcie bardzo dużo włosów, w całym mieszkaniu na podłodze leży ich pełno i czuje po kitce. Włoski oczywiście prościutkie, lecą mi na twarz i będę musiała uważać, żeby nie przekładać ich dziś za ucho. Są błyszczące, gładziutkie ![]() Zdjęć nie mam jak zrobić, bo wczoraj pożyczyłam bratu aparat na wakacje, ale zrobię za ponad tydzień - przynajmniej będę mogła ocenić jak po jakimś czasie i myciach włoski się sprawują. Ale jestem zmęczona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2069795 9](...) pewnie Tobie tez keratyna nie zdolala sie wprasowac we wlosy pomimo 230 stopni
![]() końcówki miałam MASAKRYCZNE, zanim jeszcze przystąpiłam do zabiegu, celowo ich nie obcianałam przed ![]() Nie wiem czy akurat przesuszone i mocno rozdwojone końcówki przesądzą o całym efekcie, gdzie prostowałam każde pasmo po 8-10 razy Edytowane przez mourie Czas edycji: 2010-07-15 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozostałe Dziewczyny przepraszam za offtop, pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2656 | |
BAN stały
|
Cytat:
Takie spr się załatwia na odpowiednich wątkach czy PW... a nie pierwszym lapszym w którym sie udziela dana wizażanka!!! Takim spsobem robi sie MEGA BAŁAGAN!!! Oj nie ładnie...nie ładnie...powinnaś już to wiedzieć, zresztą ot takich niewujaśnionych syt są MODY!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2069795 9]
a mozna wiedziec, dlaczego zrobilas prostowanie keratynowe zamiast powtorzyc farouka?pytam, bo mam zamiar sobie nim wyprostowac.[/QUOTE] nie miałam jakiś konkretnych powodów ![]() u mnie w mieście nie mogłam znaleźć nikogo kto tym robi a do Poznania mi się nie chciało jechać ![]()
#2658 |
Przyczajenie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2069795 9]chemiczne czy tez nie,co to za roznica?wazne, ze sa proste.powinnas sie cieszyc.jak sa troche podniszczone to dbaj o nie i podcinaj co jakis czas i po sprawie
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- ja mam naturalnie proste tyle że puszące się. W tym problem, że z moich długich włosów została juz połowa.... i nie chcę więcej podcinać. Myślałam ze te prostowanie poprawi mi kondycje a tu lipa - widzę że końcówki dalej sa mocno przesuszone ![]() Chciałam keratynowe, żeby włoski zdrowo wyglądały, szczególnie te końcówki.... ech, Polak mądry po szkodzie ![]() A tak apropos - wie któraś z was czy to moje prostowanie na pewno było chemiczne? Dzięki sliczne jesli mnie trochę bardziej naprowadzicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
To ja zdaję relację jak u mnie jest po dwóch miesiącach od zabiegu
![]() Włosy nadal są sypkie, ale przy końcach stają się znów koszmarne. Jak widać na zdjeciu znaczna część długości włosów pozostała prosta i wygląda zdrowo, ale coś z tymi końcówkami trzeba zrobić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha, po każdym myciu (2 razy mycie BD z Rossmanna, później Crema al latte >>wszystko to z dodatkiem czystej keratyny<<) na mokre włosy obowiązkowo keratynowe serum silnie regenerujące, a na końcówki jedwab CHI, no i do czesania tylko i wyłącznie niełamiąca włosów szczotka z naturalnego włosia dzika ![]()
Książką można czytelnikowi głowę, owszem przemeblować o tyle, o ile jakieś meble już w niej przed lekturą stały. ROZLICZENIA: klik Edytowane przez dottoressa Czas edycji: 2010-07-16 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]()
#2661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2662 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, mam do Was ogromną prośbę
powiedzcie mi- na podstawie własnych doświadczeń- jak myślicie, ile ml keratyny potrzebuję do wykonania zabiegu? jak myślicie- starczy 80 ml? ![]() z góry dziękuję za odpowiedzi ![]()
#2663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2665 |
Raczkowanie
|
pomoże ktoś?
![]()
#2666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Schwarzkopf Straight Therapy nie widziałam nic innego z tej firmy.
![]() |
#2667 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
może akurat promocja była. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Raczkowanie
|
Ja jutro robię włoski
![]() ![]() A tak a propo używała któraś z Was płukanek do włosów? Bo ja mam rozjaśniane włoski i niestety bez płukani po czasie robią się żółtawe ![]() Mam nadzieję że przez to nie spłucze mi się szybciej keratyna... Trochę boję sie tego zapachu bo w taką pogodę to nawet wentylator mi nie pomoże chyba.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.