|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Poród a niech będzie, opiszę teraz..
z mężem się wymasowaliśmy, on poszedł spać a ja siedziałam tutaj ![]() Ok 1:00 poczułam jakieś skurcze ale takie nijakie jak na okres... ok 3:00 zaczęłam zwracać uwagę na częśtotliwość.. zadzwoniłam do szpitala ale poradzili poczekać aż przez 2 godziny będą regularne... więc od 4:00 do 6:00 były co 5 minut po około minutę, dodatkowo leciały mi lekko wody, nie da się pomylić z posikaniem ![]() Tam KTG, lewatywka, badanie - rozwarcie na 1,5cm/czy centymetra nie pamiętam.. porodówka, tam zero postępu więc oxy... skakanie na piłce przez 1,5h - nic nie dało - rozwarcie na 2cm - wanna - tam się wymoczyłam jak wiśnie w spirytusie.. chyba w całym szpitalu wydupcyłam ciepłą wodę ![]() ![]() ![]() Kolejne uf uf a tu chlusnęło ze mnie, świsnęło, ludzie się cieszą a ja widzę jak z między nóg mi ląduje taki fioletowy kosmita na brzuch.. mój najwspanialszy kosmita ![]() ![]() ![]() Pani położna powiedziała, że jeden szewek założymy bo śluzówka cośtam cośtam dupa lody karuzela.. a ja sama poprosiłam o dwa.. widzę jak bierze igłę z nicią.. i pcha mi się między nogi.. no to się drę że błaaagaaam o znieczulenie.. nagle jakiś chłop wyskakuje zza parawanu z psikadłem i zanim położna wbiła we mnie igłę to ten mi spsikał bożenkę znieczuleniem ![]() ![]() Jak dla mnie ból koszmarny.. jednak ogólnodostępne metody pomagają baaardzo, nie bójta się dziołchy ![]() ![]() Sebastian - urodzony 12.07.2010 o godz 17:55 wzrost 53cm waga 3290g ![]() Idę nadrabiać.. potem będą zdjęcia.. na NK już są ![]() Dziękuję Wam za wsparcie ![]() Dzidzia ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
No moj tez jeszzcze urlopowy, choc jutro ma przyjmowac u siebie prywatnie, ale w szypitalu w przyszlym tyg dopiero bedzie ale nie wiem tez w ktory dzien.Moze dopytam. No a zastanawiam sie na ktora jechac, bo jak we wt na ktg przyjechalam to 2 laski od 8 rano czekaly do po 16 na przyjecie, na korytarzu na trakcie porodowym, na krzesle! Masakra! Pewnie az sie zwolnilo miejsce.. wolalabym tego uniknac, bo ja tyle nie wysiedze/nie wystoje/nie wychodzem lozko by sie przydalo jakies... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A najlepsze.. w dzień po porodzie poprosiłam o coś przeciwbólowego ... dały mi ketonal w tabletce... później znowu poprosiłam jak przestał działać.. a pielęgniarki, że dadzą domięśniowo.. więc podziękowałam i uciekłam ![]() Aaaahh i jednak nie nadrobię.. ale dziękuję za wsparcie ![]() Nowym mamusiom również serdecznie gratuluję.. anoxa - tłuścioszek Hubcio ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-07-14 o 23:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
|
Mały jest istny tata.. linia włosów identyko - jak u myszki miki xD
Stopy, nosy.. normalnie ksero.. jak zapytałam co ma po mnie to mąż dla dodania otuchy powiedział, że uszy... dziś zauważyłam, że Sebek ma włochate uszka ![]() Może chociaż charakter ma po mnie ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Konto usunięte
|
Siale widzę,Siale
![]() Kurde,a u mnie sie chyba coś zaczyna...Spina mi sie brzuch i boli... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja musialam az wrocic i zobaczyc czy ty aby mialas jakies bole bo myslalam ze te rozwarcie to jakos tak bezbolesnie ci sie zrobilo i w expresie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Konto usunięte
|
Jaki on boski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |
Zakorzenienie
|
heloł
![]() Cytat:
![]() Wszystko mam ![]() siala bylas dzielna , super opis , synek słodziak a tata jak dumnie pozuje !!! idealne zaraz wychodze Dobra dziewczyny , lece ![]() nie szalec tu z postami i nie zaczynac kolejnej czesci poki nie urodze ![]() Dzis raczej nic z tego nie bedzie ale mam nadzieje ze chociaz jutro cos .... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Rozeznanie
|
Linka jaki śliczny dzióbek ma Twój synek
![]() anoxa Hubcio wygląda na zadowolonego, że już się z tej strony do mamy tuli ![]() lazurowa super, że z maluszkiem wszystko ok ![]() ![]() ![]() aniaa22 do twarzy Ci z wózeczkiem ![]() marta_d1 Franek bardzo do mojego kuzyna podobny ![]() ![]() Sialu trochę zaniepokoił mnie ten tekst o koszmarnym bólu ![]() ![]() Faktycznie bardzo podobny ![]() ![]() Sami przystojniacy nam się na wątku rodzą ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1872 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My juz nakarmione ![]() ![]() ![]() DO WAGI Z PRZED CIAZY ZOSTAŁO MI 3,5KG ![]() ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
A mi się udało dziś nawet pospać w nocy,biodra dokuczały ale nie aż tak jak zeszłej nocy. Teraz jeszcze leże bo Łucja śpi. SIALA śliczny ten twój maluch,a opis porodu może i humorystyczny,ale wiemy dobrze że łatwo nie było, wnioskując po twoich smsach. A jak ty się czujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dziś od 4:40 juz nie śpię, mam skurcze, regularne co 5-6 min ale dupa - słabe jak nie wiem co ![]() ![]() Jedyne co to już 3 razy kibelek zaliczyłam ale to chyba z nerwów. Nastawiona jestem na kolejny fałszywy alarm... Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-07-15 o 08:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | |
Wtajemniczenie
|
super, ze wizyta udana! no i porod to kwestia dni!!! suuuper!!!
papeteria powodzenia w szpitalu i czekamy na wiesci!!! Cytat:
![]() wow!!! suuuper!!! wklej jakies foto Twoje i Nastki!!! siala- dobrze ze jestes juz z nami ![]() ![]() ja juz po sniadanku, herbatke sobie pije. o 12,15 mam wizyte i mam co do niej naprawde duze oczekiwania!!! oczywiscie z moich wczorajszych przeczuc znow nic! od tej pory nic nie pisze,dopoki nie bede czegos pewna na 100%, bo juz mi glupio.sorki jeszcze raz dziewuszki! ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- kochana,a moze to juz? ale nic nie narasta? chyba powinno coraz bardziej bolec. Trzymam kciuki zeby sie rozkrecilo jednak i to szybko!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Zadomowienie
|
Siala poród opisałaś rewelacyjnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zakorzenienie
|
witam
dziewczyny ale macie piekne maluszki ![]() ![]() siala gratuluje jeszcze raz!!!! Misiulka no to super wiesci! ![]() papeteria trzymaj sie kochana, czekam na wiescie od ciebie ![]() jusdan a ja mysle ze cos sie kreci ![]() agravka nie pisz tak kochana ![]() ![]() ![]()
#1878 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
hehe dobre a z tym zastrzykiem moze specjalnie tak powiedzieli wiedzac jak sie boisz igiel
![]() Podobny rzeczywiscie, ale widzie, ze Twoj tz sie nie boi igiel w takim miejscu ma tatuaz brrrr tam krew pobieraja!! Jusdan a moze teraz Cie nie bedzie bolalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Zadomowienie
|
wczesnie poszlas.. ja jeszcze z domu nie wyszlam,nie ejstem nawet ubrana, a jescze na targ, do sklepu i do rodzicow torby troche przepakowac i ejszcze tel do gina chyba..
Mysle ze przyjmuja caly dzien, nie tylko do ktorejs godziny.. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- To milego dnia ![]() Jak cos mi zaczna robic to dam znac. Chyba ze sie samo zacznie co staje sie nierealne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Zadomowienie
|
Papeteria, idealneciało trzymam bardzo mocno kciuki
![]() Siala, opis boski. Dobrze się domyślam, że Cię nie nacinali? Sebek jest śliczny i tak słodko na boczku śpi ![]() Pszczółka, moja Mała w 30 tc 1860 ważyła, a lekarz nic o CC nie wspomniał. Boję się, że będzie ważyła powyżej 4 kg i będą mi kazali siłami natury rodzić. Nie wiem, czy jechać do szpitala, w którym chcę rodzić i pytać, jak to u nich wygląda? Jak uważasz? Moja przyjaciółka parę lat temu urodziła syna - 4600 i 64 cm. Nikt o cc nie wspomniał. 20. lipca mam wizytę. Zobaczymy ile Mała znów przybrała. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-07-15 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Zakorzenienie
|
No pisz pisz do nas abysmy wiedzialy co sie z Toba dzieje!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Rozeznanie
|
Cześć!
Papi, idealne powodzenia! Wszystko będzie dobrze Misiulka, to wizyta udana i super, że lada moment się zacznie! Siala, opis super. Gdyby nie smsy i ostatnie zdanie też pomyślałabym, że poród to sama przyjemność ![]() Jusdan, no, no, może się zaczyna Agravka, pisz o swoich obawach i objawach ![]() ![]() Ja dzisiaj byłam na badaniach, bo w szpitali wyszła mi niedokrwistość - hemoglobina 10,6 ![]() ![]() A jutro o 12:15 wizyta ![]() Wikimi, zapisałam się na drugą wizytę do okulisty na 27 lipca. "Planowałam" urodzic 23 albo 26, ale chyba przełożę sobie poród na 28 ![]() Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-07-15 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1885 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co Wam powiem,że jak wody odejdą to o wiele łatwiej. Nie ma fałszywych alarmów i wogóle,po prostu jedzie się do szpitala i tyle. A tak to różnie bywa,u mnie narazie fałszywych alarmów nie było,ale nieraz się zastanawiam czy będę wiedziała kiedy co i jak. I czy oby na pewno trzeba już jechać. Oglądałam pogodę na najbliższe kilka dni i masakra. Dziś byliśmy się rano kąpać w jeziorze mimo że po waszych ostrzeżeniach miałam dziś nie iść,ale się nie dało. Swoją droga temperatura wody w jeziorze to 25stopni,bo tu dziennie pomiary robią. Aaaa!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie dam rady pisać boli mnie podbrzusze ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Zadomowienie
|
papeteria idealneciało obyście nie musiały długo leżeć i szybko wszystko przebiegło.
idealneciało ty nas nie trzymaj w niepewności jak ostatnio tylko pisz do lazurki czy kogoś ![]() Siala ![]() ![]() Misiulka to oby gin tym razem miał rację ![]() Agravka mam nadzieję, że coś ruszy u ciebie i pisz nam pisz ![]() Jusdan a może to już ale masz takie delikatne bóle ![]() jeszcze coś miałam napisac ale już nie pamiętam ![]() ja mam nadzieję, że uda się dzisiaj nad jakaś wode pojechać bo umre, coraz bardziej gorąco z każdym dniem o ile to wogóle możliwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Rozeznanie
|
Gratuluje swiezo upieczonym mamuskom. dzieciaczki sliczne.
Siala - bardzo podoba mi sie Twoj opis porodu. Zazdroszecze Wam, ze juz po. Nie musicie sie meczyc w te upaly.
#1889 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja niby się do ostatniej chwili nie denerwuje przed różnymi sytuacjami, ale czyści mnie zwykle pół dnia ![]() ![]() Cytat:
![]() Zuch dziewczyna. Aj lof ju tu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
My mamy dziś wizytę późnym popołudniem. Może się dowiem co z moim porodem- kiedy, jak itd...Zrobiłam nawet listę pytań do lekarza, coby tym razem nic nie pominąć ![]() A wozio- przyszedł z dwoma felerami, ale zgłoszone i dobre części już do nas jadą. Zaraz wkleję zdjęcia, muszę tylko pozmniejszać.
![]() |
#1890 |
Wtajemniczenie
|
ok,zbieram sie na wizyte,prosze o kciuki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.