Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX. - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-14, 23:12   #1861
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Poród a niech będzie, opiszę teraz..
z mężem się wymasowaliśmy, on poszedł spać a ja siedziałam tutaj
Ok 1:00 poczułam jakieś skurcze ale takie nijakie jak na okres... ok 3:00 zaczęłam zwracać uwagę na częśtotliwość.. zadzwoniłam do szpitala ale poradzili poczekać aż przez 2 godziny będą regularne... więc od 4:00 do 6:00 były co 5 minut po około minutę, dodatkowo leciały mi lekko wody, nie da się pomylić z posikaniem . Zadzwoniłam po ojca i umówiliśmy się na 7:00.. ok 7:30 byliśmy w szpitalu.
Tam KTG, lewatywka, badanie - rozwarcie na 1,5cm/czy centymetra nie pamiętam..
porodówka, tam zero postępu więc oxy... skakanie na piłce przez 1,5h - nic nie dało - rozwarcie na 2cm - wanna - tam się wymoczyłam jak wiśnie w spirytusie.. chyba w całym szpitalu wydupcyłam ciepłą wodę wylazłam pomarszczona jak rodzyna - rozwarcie na 5cm, usłyszałam tylko jak położna pyta lekarza czy można już podać zzo - wyraził zgodę.. pomijam przeprawę ze wstrętną anestezjolog... poczułam błogość, wyluzowałam się, zdążyłam powiedzieć wszystkim jak bardzo ich kocham za to zzo a tu rozwarcie na 9cm .. ledwo położna mi powiedziała jak oddychać by wyluzować z partymi a tu nadeszły parte.. chwilami nie mogłam kompletnie oddychać.. mimo tłumaczeń i chęci nie dawałam rady wciągać powietrza a gdzie mowa o "fu fu fu fu" jak przy dmuchaniu świeczki xD parte były nie do powstrzymania.. kilka przemęczyłam zwalczając je.. położna bardzo mnie chwaliła mimo, że czułam jak wszystko robię inaczej niż powinno być.. nagle zlatują się ludzie jak na targu po świeżą kapustę, ubierają kitle i położna mówi "no to teraz rodzimy" a ja że jak to teraz.. to z czym do cholery się zmagam od.. niemal 14 godzin?! I było tylko uf uf puf puf, myślałam, że nafajdałam na stół.. położna mówi, że głowa już na wylocie.. macam ręką a tam włosy.. a ja przecie ogolona byłam
Kolejne uf uf a tu chlusnęło ze mnie, świsnęło, ludzie się cieszą a ja widzę jak z między nóg mi ląduje taki fioletowy kosmita na brzuch.. mój najwspanialszy kosmita .. (właśnie podczas tego opisu barwnie zasrał mi całe ręce bo polazłam zmienić pieluchę )
Pani położna powiedziała, że jeden szewek założymy bo śluzówka cośtam cośtam dupa lody karuzela.. a ja sama poprosiłam o dwa.. widzę jak bierze igłę z nicią.. i pcha mi się między nogi.. no to się drę że błaaagaaam o znieczulenie.. nagle jakiś chłop wyskakuje zza parawanu z psikadłem i zanim położna wbiła we mnie igłę to ten mi spsikał bożenkę znieczuleniem chyba źle se wycelował bo poczułam kłujnięcia igły ale dało się znieść

Jak dla mnie ból koszmarny.. jednak ogólnodostępne metody pomagają baaardzo, nie bójta się dziołchy jak ja dałam radę to już każdy urodzi

Sebastian - urodzony 12.07.2010 o godz 17:55
wzrost 53cm
waga 3290g

Idę nadrabiać.. potem będą zdjęcia.. na NK już są

Dziękuję Wam za wsparcie
Dzidzia

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 23:25   #1862
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.

Super Siala opis Gdybys nie dodawala koncowki o koszmarnym bolu to bym zazdroscila porodu

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 23:26   #1863
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
gwoli wyjasnienia mam stresa nie z powodu samego porodu ale ogoooooooooooooolnie cala sytuacja jest taka... nowa .....ale jestem dobrej mysli
No to jutro obie wyruszamy, na ktora jedziesz? ja jeszcze sie zastanawiam.. nie wiem o ktoraj isc.. Moze jeszcze ok 10 zadzwonie do gina.
No moj tez jeszzcze urlopowy, choc jutro ma przyjmowac u siebie prywatnie, ale w szypitalu w przyszlym tyg dopiero bedzie ale nie wiem tez w ktory dzien.Moze dopytam.

No a zastanawiam sie na ktora jechac, bo jak we wt na ktg przyjechalam to 2 laski od 8 rano czekaly do po 16 na przyjecie, na korytarzu na trakcie porodowym, na krzesle! Masakra!
Pewnie az sie zwolnilo miejsce.. wolalabym tego uniknac, bo ja tyle nie wysiedze/nie wystoje/nie wychodzem lozko by sie przydalo jakies...
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 23:28   #1864
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Super Siala opis Gdybys nie dodawala koncowki o koszmarnym bolu to bym zazdroscila porodu
To tylko moje odczucia Ja umierałam już przy wenflonie xD

A najlepsze.. w dzień po porodzie poprosiłam o coś przeciwbólowego ... dały mi ketonal w tabletce... później znowu poprosiłam jak przestał działać.. a pielęgniarki, że dadzą domięśniowo.. więc podziękowałam i uciekłam

Aaaahh i jednak nie nadrobię.. ale dziękuję za wsparcie
Nowym mamusiom również serdecznie gratuluję.. anoxa - tłuścioszek Hubcio

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-07-14 o 23:32
Stary 2010-07-14, 23:30   #1865
Siala_Bala
Zakorzenienie

Mały jest istny tata.. linia włosów identyko - jak u myszki miki xD
Stopy, nosy.. normalnie ksero.. jak zapytałam co ma po mnie to mąż dla dodania otuchy powiedział, że uszy... dziś zauważyłam, że Sebek ma włochate uszka

Może chociaż charakter ma po mnie

Stary 2010-07-14, 23:31   #1866
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Siale widzę,Siale
Kurde,a u mnie sie chyba coś zaczyna...Spina mi sie brzuch i boli...
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 23:32   #1867
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

A najlepsze.. w dzień po porodzie poprosiłam o coś przeciwbólowego ... dały mi ketonal w tabletce... później znowu poprosiłam jak przestał działać.. a pielęgniarki, że dadzą domięśniowo.. więc podziękowałam i uciekłam
Ale na serio, forma wypowiedzi, nie liczac kilku zwrotow, pokazuje jakbys od rozpoczenia boli do wyjscia malego rodzila 10 min i to bezbolesnie wogole.
Ja musialam az wrocic i zobaczyc czy ty aby mialas jakies bole bo myslalam ze te rozwarcie to jakos tak bezbolesnie ci sie zrobilo i w expresie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-14, 23:34   #1868
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Jaki on boski!
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 23:35   #1869
idealnecialo
Zadomowienie

I gratulacje dla Marty ze dala dziewczyna rade . Teraz juz kolejna z niej dumna mamusia

Cytat:
Mały jest istny tata.
....
ALE KOCHAAANY!
Stary 2010-07-15, 05:30   #1870
papeteria
Zakorzenienie

heloł
Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość
Papeteria myślę, że im więcej się tym mówi i myśli tym bardziej stresująco się robi.
Zaprzątnij sobie głowę np tym czy wszystko jest spakowane, dla dzidzi, dla Ciebie, może kanapki tz na jutro zrób itp. Na pewno pomoże. Buziaczek.
te kanapki zdazyly by sie popsuc
Wszystko mam
siala bylas dzielna , super opis , synek słodziak a tata jak dumnie pozuje !!!
idealne zaraz wychodze

Dobra dziewczyny , lece
nie szalec tu z postami i nie zaczynac kolejnej czesci poki nie urodze
Dzis raczej nic z tego nie bedzie ale mam nadzieje ze chociaz jutro cos ....:cm ok:

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 05:49   #1871
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Linka jaki śliczny dzióbek ma Twój synek
anoxa Hubcio wygląda na zadowolonego, że już się z tej strony do mamy tuli
lazurowa super, że z maluszkiem wszystko ok a co do taty
aniaa22 do twarzy Ci z wózeczkiem
marta_d1
Franek bardzo do mojego kuzyna podobny słodziak
Sialu trochę zaniepokoił mnie ten tekst o koszmarnym bólu ale najważniejsze, że już po wszystkim
Cytat:
Mały jest istny tata
Faktycznie bardzo podobny Słodko razem wyglądają

Sami przystojniacy nam się na wątku rodzą Dziewczyny - możemy zacząć rodzić córcie Będą miały w czym wybierać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 07:16   #1872
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was z grubsza bo z grubsza ale mniej więcej wiem co i jak

GRATULUJĘ!!!!!! Nareszcie masz tego swojego synusia przy sobie , oj wyczekałas się na niego jak nikt Duży chłopczyk z niego!!!

Śliczny, wreszcie u mamusi na rączkach a nie w brzuszku

Marta GRATULUJĘ!!! Franek śliczniutki !!!!

Wklejam Wam fotkę Franka od Marty!!!!!
Slodziaczek

Cytat:
Stopy, nosy.. normalnie ksero.. jak zapytałam co ma po mnie to mąż dla dodania otuchy powiedział, że uszy... dziś zauważyłam, że Sebek ma włochate uszka

Slodzki maluszke

My juz nakarmione w nocy tylko raz wstajemy teraz czekam na rodzicow maja przyjechac i przywiesc mi cos na sniadanko i dzis jacys goscie sie zapowiedzieli

DO WAGI Z PRZED CIAZY ZOSTAŁO MI 3,5KG
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 07:19   #1873
bassienkaw
Zakorzenienie

A mi się udało dziś nawet pospać w nocy,biodra dokuczały ale nie aż tak jak zeszłej nocy. Teraz jeszcze leże bo Łucja śpi. SIALA śliczny ten twój maluch,a opis porodu może i humorystyczny,ale wiemy dobrze że łatwo nie było, wnioskując po twoich smsach. A jak ty się czujesz?

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 08:02   #1874
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
z mężem się wymasowaliśmy, on poszedł spać a ja siedziałam tutaj
Ok 1:00 poczułam jakieś skurcze ale takie nijakie jak na okres... ok 3:00 zaczęłam zwracać uwagę na częśtotliwość.. zadzwoniłam do szpitala ale poradzili poczekać aż przez 2 godziny będą regularne... więc od 4:00 do 6:00 były co 5 minut po około minutę, dodatkowo leciały mi lekko wody, nie da się pomylić z posikaniem . Zadzwoniłam po ojca i umówiliśmy się na 7:00.. ok 7:30 byliśmy w szpitalu.
Tam KTG, lewatywka, badanie - rozwarcie na 1,5cm/czy centymetra nie pamiętam..
porodówka, tam zero postępu więc oxy... skakanie na piłce przez 1,5h - nic nie dało - rozwarcie na 2cm - wanna - tam się wymoczyłam jak wiśnie w spirytusie.. chyba w całym szpitalu wydupcyłam ciepłą wodę wylazłam pomarszczona jak rodzyna - rozwarcie na 5cm, usłyszałam tylko jak położna pyta lekarza czy można już podać zzo - wyraził zgodę.. pomijam przeprawę ze wstrętną anestezjolog... poczułam błogość, wyluzowałam się, zdążyłam powiedzieć wszystkim jak bardzo ich kocham za to zzo a tu rozwarcie na 9cm .. ledwo położna mi powiedziała jak oddychać by wyluzować z partymi a tu nadeszły parte.. chwilami nie mogłam kompletnie oddychać.. mimo tłumaczeń i chęci nie dawałam rady wciągać powietrza a gdzie mowa o "fu fu fu fu" jak przy dmuchaniu świeczki xD parte były nie do powstrzymania.. kilka przemęczyłam zwalczając je.. położna bardzo mnie chwaliła mimo, że czułam jak wszystko robię inaczej niż powinno być.. nagle zlatują się ludzie jak na targu po świeżą kapustę, ubierają kitle i położna mówi "no to teraz rodzimy" a ja że jak to teraz.. to z czym do cholery się zmagam od.. niemal 14 godzin?! I było tylko uf uf puf puf, myślałam, że nafajdałam na stół.. położna mówi, że głowa już na wylocie.. macam ręką a tam włosy.. a ja przecie ogolona byłam
Kolejne uf uf a tu chlusnęło ze mnie, świsnęło, ludzie się cieszą a ja widzę jak z między nóg mi ląduje taki fioletowy kosmita na brzuch.. mój najwspanialszy kosmita .. (właśnie podczas tego opisu barwnie zasrał mi całe ręce bo polazłam zmienić pieluchę )
Pani położna powiedziała, że jeden szewek założymy bo śluzówka cośtam cośtam dupa lody karuzela.. a ja sama poprosiłam o dwa.. widzę jak bierze igłę z nicią.. i pcha mi się między nogi.. no to się drę że błaaagaaam o znieczulenie.. nagle jakiś chłop wyskakuje zza parawanu z psikadłem i zanim położna wbiła we mnie igłę to ten mi spsikał bożenkę znieczuleniem chyba źle se wycelował bo poczułam kłujnięcia igły ale dało się znieść

Jak dla mnie ból koszmarny.. jednak ogólnodostępne metody pomagają baaardzo, nie bójta się dziołchy jak ja dałam radę to już każdy urodzi

Sebastian - urodzony 12.07.2010 o godz 17:55
wzrost 53cm
waga 3290g

Idę nadrabiać.. potem będą zdjęcia.. na NK już są

Dziękuję Wam za wsparcie
Dzidzia
Siala dzięki za opis,można się było po Tobie spodziewać że mimo bólu i przeżyć opiszesz go barwnie, dzielna z Ciebie babka ......a na pocieszenie - Sebuś to cały tata

Ja dziś od 4:40 juz nie śpię, mam skurcze, regularne co 5-6 min ale dupa - słabe jak nie wiem co nie chcę sobie nic wkręcać bo już jestem po jednym fałszywym alarmie 3 tyg. temu więc nawet mojemu M nic rano nie mówiłam żeby nie siać paniki.Pojechał do pracy a w razie "W" po niego zadzwonię.Naprawdę słabe te skurcze jeśli chodzi o ból ale brzuch spina się dość mocno.Tak więc funkcjonuję jak każdego dnia, kawka , śniadanie itd. Podejrzewam że gdyby to było TO to ból już by narastał no chyba że będzie jak z Martyną, też się długo rozkręcało.
Jedyne co to już 3 razy kibelek zaliczyłam ale to chyba z nerwów.
Nastawiona jestem na kolejny fałszywy alarm...

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-07-15 o 08:05
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 08:14   #1875
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Jestem, napiszę co i jak po wizycie
super, ze wizyta udana! no i porod to kwestia dni!!! suuuper!!!

papeteria powodzenia w szpitalu i czekamy na wiesci!!!

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość

No na na SHREKU nie urodzilam ani po tez nie, nawet kina woda mi niezalalam, a szkoda
ja tez nie urodzilam na shreku... beznadziejne te nowe sposoby wywolywania

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
DO WAGI Z PRZED CIAZY ZOSTAŁO MI 3,5KG
wow!!! suuuper!!! wklej jakies foto Twoje i Nastki!!!

siala- dobrze ze jestes juz z nami i ze swoim "kosmitka" bardzo sie ciesze!!!

ja juz po sniadanku, herbatke sobie pije. o 12,15 mam wizyte i mam co do niej naprawde duze oczekiwania!!! oczywiscie z moich wczorajszych przeczuc znow nic! od tej pory nic nie pisze,dopoki nie bede czegos pewna na 100%, bo juz mi glupio.sorki jeszcze raz dziewuszki!

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Ja dziś od 4:40 juz nie śpię, mam skurcze, regularne co 5-6 min ale dupa - słabe jak nie wiem co
kochana,a moze to juz? ale nic nie narasta? chyba powinno coraz bardziej bolec. Trzymam kciuki zeby sie rozkrecilo jednak i to szybko!!!!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 08:31   #1876
ola_k11
Zadomowienie

Siala poród opisałaś rewelacyjnie jeśli chodzi o Sebę to jest śliczny!!!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 08:31   #1877
itakasia
Zakorzenienie

witam
dziewczyny ale macie piekne maluszki:love :
siala
gratuluje jeszcze raz!!!!
Misiulka
no to super wiesci!
papeteria
trzymaj sie kochana, czekam na wiescie od ciebie
jusdan
a ja mysle ze cos sie kreci
agravka
nie pisz tak kochana!! ja bede rodzic 3 raz i tez nie wiem jak sie rozpocznie i minie troche czasu zanim sie zorientuje pewnie. to wcale nie jest na poczatku takie oczywiste, a po to jestesmy zeby sie dzielic przezyciami, ja chetnie czytam co sie dzieje u was!!!!!!!! i trzymam kciuki za wizyte
Stary 2010-07-15, 08:32   #1878
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
agravka
nie pisz tak kochana!! ja bede rodzic 3 raz i tez nie wiem jak sie rozpocznie i minie troche czasu zanim sie zorientuje pewnie. to wcale nie jest na poczatku takie oczywiste, a po to jestesmy zeby sie dzielic przezyciami, ja chetnie czytam co sie dzieje u was!!!!!!!! i trzymam kciuki za wizyte
dziekuje
Stary 2010-07-15, 08:42   #1879
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
hehe dobre a z tym zastrzykiem moze specjalnie tak powiedzieli wiedzac jak sie boisz igiel

Cytat:
Mały jest istny tata.
Podobny rzeczywiscie, ale widzie, ze Twoj tz sie nie boi igiel w takim miejscu ma tatuaz brrrr tam krew pobieraja!!

Jusdan
a moze teraz Cie nie bedzie bolalo

Maciuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 08:51   #1880
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
idealne zaraz wychodze
wczesnie poszlas.. ja jeszcze z domu nie wyszlam,nie ejstem nawet ubrana, a jescze na targ, do sklepu i do rodzicow torby troche przepakowac i ejszcze tel do gina chyba..
Mysle ze przyjmuja caly dzien, nie tylko do ktorejs godziny..

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

To milego dnia.
Jak cos mi zaczna robic to dam znac. Chyba ze sie samo zacznie co staje sie nierealne

Stary 2010-07-15, 08:56   #1881
martysek
Zadomowienie

Papeteria, idealneciało trzymam bardzo mocno kciuki

Siala, opis boski. Dobrze się domyślam, że Cię nie nacinali? Sebek jest śliczny i tak słodko na boczku śpi

Pszczółka, moja Mała w 30 tc 1860 ważyła, a lekarz nic o CC nie wspomniał. Boję się, że będzie ważyła powyżej 4 kg i będą mi kazali siłami natury rodzić.
Nie wiem, czy jechać do szpitala, w którym chcę rodzić i pytać, jak to u nich wygląda? Jak uważasz?

Moja przyjaciółka parę lat temu urodziła syna - 4600 i 64 cm. Nikt o cc nie wspomniał.

20. lipca mam wizytę. Zobaczymy ile Mała znów przybrała.

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2010-07-15 o 09:01
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 08:57   #1882
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Jak cos mi zaczna robic to dam znac. Chyba ze sie samo zacznie co staje sie nierealne

No pisz pisz do nas abysmy wiedzialy co sie z Toba dzieje!

Maciuś
Stary 2010-07-15, 08:58   #1883
justynacz80
Rozeznanie

Cześć!
Papi, idealne powodzenia! Wszystko będzie dobrze
Misiulka, to wizyta udana i super, że lada moment się zacznie!
Siala, opis super. Gdyby nie smsy i ostatnie zdanie też pomyślałabym, że poród to sama przyjemność
Jusdan, no, no, może się zaczyna
Agravka, pisz o swoich obawach i objawach Każda z nas miała albo będzie miała pewnie fłaszywe alarmy

Ja dzisiaj byłam na badaniach, bo w szpitali wyszła mi niedokrwistość - hemoglobina 10,6 co jest dziwne, bo ja mam zawsze o wiele za dużo żelaza we krwi. Musiałam powtórzyć badanie i zobaczyć ile żelaza z mojej nadwyżki zostało
A jutro o 12:15 wizyta

Wikimi, zapisałam się na drugą wizytę do okulisty na 27 lipca. "Planowałam" urodzic 23 albo 26, ale chyba przełożę sobie poród na 28

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-07-15 o 08:59
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 09:17   #1884
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam na badaniach, bo w szpitali wyszła mi niedokrwistość - hemoglobina 10,6 co jest dziwne, bo ja mam zawsze o wiele za dużo żelaza we krwi. Musiałam powtórzyć badanie i zobaczyć ile żelaza z mojej nadwyżki zostało
A jutro o 12:15 wizyta
trzymam kciuki za dobre wyniki i jutrzejsza wizyte, ja mam teoretycznie nie dotrwac nastepnej gin powiedzial ze urodze za tydz max poltora, czyli tak do poniedzialku-wtorku. zobaczymy
Stary 2010-07-15, 09:23   #1885
bassienkaw
Zakorzenienie

Wiecie co Wam powiem,że jak wody odejdą to o wiele łatwiej. Nie ma fałszywych alarmów i wogóle,po prostu jedzie się do szpitala i tyle. A tak to różnie bywa,u mnie narazie fałszywych alarmów nie było,ale nieraz się zastanawiam czy będę wiedziała kiedy co i jak. I czy oby na pewno trzeba już jechać. Oglądałam pogodę na najbliższe kilka dni i masakra. Dziś byliśmy się rano kąpać w jeziorze mimo że po waszych ostrzeżeniach miałam dziś nie iść,ale się nie dało. Swoją droga temperatura wody w jeziorze to 25stopni,bo tu dziennie pomiary robią. Aaaa!

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 09:49   #1886
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
fajnie ze juz sa w domku ciekawe kiedy sie odezwie do nas

fotki z dzisiaj
świetne

Cytat:
Wrzucam Wam fotki na prośbę Basi, pewnie głowę mi ukręci bo prosiła mnie o to w południe a ja dopiero teraz na forum weszłam, jeszcze nawet nie nadrobiłam Was, dopiero za chwilkę sie zabieram za zaległości.
Tak nasza Bassienkaw szaleje na swoim ośrodku żeglarskim
Ona to opalona pojedzie na porodówkę

Cytat:
Marta GRATULUJĘ!!! Franek śliczniutki !!!!

Wklejam Wam fotkę Franka od Marty!!!!!

Cytat:

nie dam rady pisać boli mnie podbrzusze jak na @
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 09:49   #1887
wiolek1
Zadomowienie

papeteria idealneciało obyście nie musiały długo leżeć i szybko wszystko przebiegło.
idealneciało ty nas nie trzymaj w niepewności jak ostatnio tylko pisz do lazurki czy kogoś

Siala

Misiulka to oby gin tym razem miał rację

Agravka mam nadzieję, że coś ruszy u ciebie i pisz nam pisz

Jusdan a może to już ale masz takie delikatne bóle

jeszcze coś miałam napisac ale już nie pamiętam

ja mam nadzieję, że uda się dzisiaj nad jakaś wode pojechać bo umre, coraz bardziej gorąco z każdym dniem o ile to wogóle możliwe
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 10:05   #1888
alutka78
Rozeznanie

Gratuluje swiezo upieczonym mamuskom. dzieciaczki sliczne.
Siala - bardzo podoba mi sie Twoj opis porodu.
Zazdroszecze Wam, ze juz po. Nie musicie sie meczyc w te upaly.
Stary 2010-07-15, 10:12   #1889
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Jestem, napiszę co i jak po wizycie i lecę was nadrabiać. .............
No to biery się za rodzenie .

Cytat:
gwoli wyjasnienia mam stresa nie z powodu samego porodu ale ogoooooooooooooolnie cala sytuacja jest taka... nowa .....ale jestem dobrej mysli
To Tobie się tak wydaje, a organizm i tak odczuwa swoje.
Ja niby się do ostatniej chwili nie denerwuje przed różnymi sytuacjami, ale czyści mnie zwykle pół dnia . A głowa mówi, że bezstresowo i luuuuuz .
Cytat:
......................
Dziękuję Wam za wsparcie
Dzidzia
Byłaś bardzo dzielna!!! I zobacz- żadnego nacinania, żadnego pękania. Masz ciało do rodzenia .
Zuch dziewczyna. Aj lof ju tu .

Cytat:
Stopy, nosy.. normalnie ksero.. jak zapytałam co ma po mnie to mąż dla dodania otuchy powiedział, że uszy... dziś zauważyłam, że Sebek ma włochate uszka .........
Dzieci się na szczęście zmieniają wizualnie . Potem będzie mamusiowy

Cytat:
Dobra dziewczyny , lece
nie szalec tu z postami i nie zaczynac kolejnej czesci poki nie urodze
Dzis raczej nic z tego nie bedzie ale mam nadzieje ze chociaz jutro cos ....:cm ok:
Proszę nie wracać bez Adasia!!! Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
ja juz po sniadanku, herbatke sobie pije. o 12,15 mam wizyte i mam co do niej naprawde duze oczekiwania!!! oczywiscie z moich wczorajszych przeczuc znow nic! od tej pory nic nie pisze,dopoki nie bede czegos pewna na 100%, bo juz mi glupio.sorki jeszcze raz dziewuszki!
Ale Ty wymyślasz... No przecież 90% z nas odczuwa to po raz pierwszy. A pozostałe? Każda ciąża i każdy poród jest inny, więc co tu się martwić? Jak na razie masz przepowiadające, a potem się okaże że zlekceważysz te najważniejsze??? Masz bacznie obserwować swoje ciało, coby maleństwo bezpiecznie się pojawiło. I nie gadać głupot o marudzeniu!!!!

My mamy dziś wizytę późnym popołudniem. Może się dowiem co z moim porodem- kiedy, jak itd...Zrobiłam nawet listę pytań do lekarza, coby tym razem nic nie pominąć .

A wozio- przyszedł z dwoma felerami, ale zgłoszone i dobre części już do nas jadą. Zaraz wkleję zdjęcia, muszę tylko pozmniejszać.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 10:12   #1890
agravka
Wtajemniczenie

ok,zbieram sie na wizyte,prosze o kciuki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości