Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-15, 09:31   #2791
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

pokaż jaki

też ostatnio o nocniku pomyślałam, no ale na Martynke to chyba jeszcze nie czas
o taki
http://www.wkreceni.pl/fotelik-rower...er-o_1835.html
babunia funduje na roczek
załapałam się na 3% rabatu to przesyłka wyszła za free

Ja chcę spróbować.Fajnie jakby koope udało jej się zrobić na nocnik.Oszczędność czasu i chusteczek i body czyste, bo często nam bokiem idzie

Nic nikomu nie mówie, chyba że siska podczyta
Jej mała np 7mc starsza a ma awersje do nocnika i wie że tam powinno się robić, ale praktyka z teorią nie idzie u niej w parze.Jak ma usiąść to nocnikowi szpilki rosną
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 09:33   #2792
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:

aa, nie mam weny, mała od rana jęczy, nie potrafi zając się sobą przez 2 minuty w związku z tym , że nie "mówi" ciągle tylko słyszę yyyyy yyyy yyy :brzyda l:

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Coś mnie tknęło i wyciągnęłam nocnik.Okazało się że jest z pozytywką.
Osobiście uważam że to za wcześnie, ale chcę spróbować i nie będę jej zmuszać ani trzymać na nim, ot taka próba
ja musze zakupic bo Wercia ostatnio jak robi kupke to zawsze kuca i prodkuje wiec nawet moja mama stwierdzila ze jak tak robi to siup ja na nocnik
wczesniej pozycja byla jej obojetna a teraz zawsze na kucka

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 09:36   #2793
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
o taki

Ja chcę spróbować.Fajnie jakby koope udało jej się zrobić na nocnik.Oszczędność czasu i chusteczek i body czyste, bo często nam bokiem idzie

Nic nikomu nie mówie, chyba że siska podczyta
Jej mała np 7mc starsza a ma awersje do nocnika i wie że tam powinno się robić, ale praktyka z teorią nie idzie u niej w parze.Jak ma usiąść to nocnikowi szpilki rosną
fajny ten fotelik
a jaki ma przedział wagowy? bo nie mogłam znaleźć

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 09:45   #2794
angy
Zakorzenienie

Cytat:
chyba z p4w
raczej na pewno

Cytat:

zgadzam się, ale powiem Ci szczerze, ze jeżeli ma się kilkanaście nadbytnich kilogramów a dietka pomaga to człowiek chwyta się jej nie patrząc na zbilansowanie posiłków Niestety oczywiście.

poproszę trochę twojego optymizmu

aa, nie mam weny, mała od rana jęczy, nie potrafi zając się sobą przez 2 minuty w związku z tym , że nie "mówi" ciągle tylko słyszę yyyyy yyyy yyy :brzyda l:

też mam, czekam na wyniki cytologii i do jakiegoś konkretnego ginekologa muszę się wybrać

ja normalnie rąbnięta jestem, zamiast chłodzić się przed wiatrakiem to wzięłam się i od wczoraj okna myję...jeszcze jedno mi zostało ale południowe, więc wieczorkiem machnę.
Chciałam gdzieś się dzisiaj z małą wybrać...ale na dzisiejsza pogodę to jedynie klimatyzowane centrum handlowe na myśl mi przychodzi
no niestety masz rację

poproszę o adres-wyślę kurierem

ja ostatnio poszłam juz na zrobienie wymrażania i już siadam na fotel, a mój gin przeglądając wyniki cytologii (którą sam mi ją robił i stwierdził wcześniej, że wszystko ok i czekamy tylko na pojawienie sie @ i robimy krioterapię) dopatrzył się, że wynik jest niekompletny, bo brak było komórek z szyjki macicy Dał mi jakies globulki, po wzięciu kilku mam iść znowu na wymaz, potem znowu czekac na wynik, na @.... Tak się wkurzyłam, że szok

no z tymi oknami to rzeczywiście wymyśliłaś

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
angy, coś mnie ostatnio mylisz z katarzynką
fakt, obiecuję poprawę

Cytat:
o taki
bardzo fajny

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 09:47   #2795
katarzynka00
Zakorzenienie

sukces połowiczny
koopa już była w pieluszce, ale jak to spanku siknęła kapke

Jest już 8ząb Jedynki i dwójki w kąplecie

Stary 2010-07-15, 09:50   #2796
p4w
Zakorzenienie

ja wczoraj byłam w sprawie mojej nadżerki, ale gin stwierdził ze jest mała i płytka i posmarował czymś, za miesiąc powtórka i powinno być po nadżerce... mam nadzieję, ze ma rację

ja myslałam, ze nie pobiera się cytologii w dwóch miejscach tylko jeden raz - właśnie z szyjki "zahaczając" o zachyłki pochwy przy szyjce
zawsze miałam jeden wynik na wyniku cytologii

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-15, 09:53   #2797
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
fajny ten fotelik
a jaki ma przedział wagowy? bo nie mogłam znaleźć
"dla dzieci w wieku od 1-4 lat i wadze oficjalnie do 18kg"

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

ja też mam nadżerkę.Dostałam jakieś globulki których nie było w 3 aptekach od kilku mc, więc nawet się nie pofatygowałam po zmianę globulek

Stary 2010-07-15, 09:53   #2798
mariolasl
Zakorzenienie

Hej!

My po obfitym śniadanku i pewnie za godzinę pójdziemy się zdrzemnąć.

Katarzynko cieszę się, że Laura taka zdolna. Również zauważyłam, że wszystkie nowości i u nas idą skokami. Gratuluję ząbków. My nadal 2

p4w, oglądałam takie spinki w sklepie, ale u nas są dużo droższe i nie zdecydowałam się, jakoś ma wątpliwości, czy poradzę sobie z upinaniem. Potem znowu będzie leżeć w szufladzie. ja beztalencie fryzjerskie jestem, całe życie roztrzepywałam włosy palcami i wsio , ew spinałam klamrą lub gumką.

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-07-15 o 09:55
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 09:58   #2799
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Wczoraj Antonio okazał się małym zazdrośnikiem . Leżałam na sofie, mąż przysiadł przy mnie, gładził mnie po włosach i całował w czoło. Antonio jak to zobaczył, to zaczął go odpychać i z własnej woli dał mi mnóstwo całusów
Podonie później - mąż tryzmał go na rękach, a jak podeszłam do niego i go objęlam, to Antonio momentalnie zaczął obejmować mnie i odsuwać tatę
Biedny Bartosz

Karo, my na Bebilonie, teraz już na tym po roku.
Jak słodko

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Ja daję Bebilon. Moim zdaniem jest bardzo dobry

Cytat:
L pije Bebiko.To na tyle, idę coś zjeść i czekam na koleżankę.Do wieczora

Cytat:
ja teraz staram sie często chodzić przy mojej spirali.... chyba za bardzo mnie stresuje ta wkładka, ze nie wspomnę o tym jak mnie wkurza okres trwający ponad tydzień
Ja przed ciążą miała 5 dni a teraz 4

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Karo, ciesze sie ze urlop sie udał
Czekam na fotki

Zapomniałam sie pochwalic, ze wczoraj odebrałam prawo jazdy
Moge juz jezdzic. Tylko jeszcze auta nie mam
Czekamy az moj tata wroci z urlopu bo on sprzedaje mercedesa a jest facet, ktory chce sie zamienic na mercedesa A klasa i ten byłby dla mnie A bardzo mi sie podoba Dodatkowo tata chce zasponsorowac mi auto Bedzie troche kasy w kieszeni bo ta budowe to skarbonka bez dna

Wkleję fotki na pewno...wczoraj już miałam to zrobić ale padłam

Gratulacje...już papier w ręce to mozna ruszac A Tata super niespodziankę zrobił

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja daję bebilon. Był moment, że Zuzka mleka nie chciała i pluła nim a teraz sama się dopomina. Smakowych żadnych nie chciała, za słodkie pewnie dla Niej były.

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Super,że wyjazd się udał
no i dla Zuzanki za nowe umiejętności.

za synka przyjaciółki.

Jednak okazało się że Olas (synek przyjaciólki) ma mononukleozę Lekarze nie mówią za dużo, dostaje antybiotyk ale kiedy wyjdą do domu nie wiadomo

Cytat:
A teraz uwaga uwaga moja corka chodzi!!!!!!!!sama i dlugo!!!!!!!!
nie miala okresu gdzie sie puszczala i robila kilka krokow.Od razu zaczeła długie 3-5m dystanse
Gratulacje

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-07-15 o 10:17
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 10:08   #2800
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

To ja sie przywitam ladnie. Podczytuje was dziewczyny od czasu jakiegos. Tez jestem mama juz prawie 11 miesiecznej dziewczynki.
Pozdrawiam w ten upalny dzien
Ania
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 10:13   #2801
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Specjalne życzenia dla Tymoteuszka z okazji ukończenia roczku:rośnij zdrowy na pociechę swoich

rodziców

Natanku dla Ciebie również buziaki

I ja się dołączam do życzeń...STO LAT CHŁOPAKI: roza:
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Oficjalnie ogłaszam, że jutro Bartuś dostanie ostatni raz cycusia

Bartek pije Bebiko, smakuje mu baaardzo ale myśle, ze to dlatego, ze cały czas dostawał cycusia i mleko jest dla niego jakby nowością
Dzisiaj ważny dzień

Cytat:
troszke zaczynam zazdrościć
Bartuś dalej krzywo stawia stópki, nie trzyma równowagi i nie wiem kiedy nauczy sie chodzić ... modle się tylko, zeby nic gorszego z tego krzywienia stópek nie wynikło wystarczą nam te odciski
Oj tam...na Bartusia też przyjdzie pora...jak to mówią "co się odwlecze to nie uciecze" Zresztą ciesz się że jeszcze masz spokój, bo za "Latajkami" to dopiero trzeba się nabiegać

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
A moja Oli zrobiła wczoraj pierwszy kroczek. Jeden ale to coś. Nie zmuszam jej, jak bedzie gotowa to zacznie chodzić.
Gratulacje

Cytat:
poproszę trochę twojego optymizmu

Zaczynam się martwić o Svi i Miramjeka... ciekawe jak tam wyniki Kubusia...
Ola miała jechać na 10 dni więc powinni lada dzień wrócić chyba?
I ja mogę troszkę oddać...nie jest łatwo, ale zawsze sobie mówię, że mogłoby być gorzej więc cieszę się z tego co mam
Nie opowiadałam Wam, ale nad morzem był taki ośrodek z chorymi dziećmi, różne choroby, wiele dzieci na wózkach...to jest dopiero nieszczęście, serce się kraja...Cały czas powtarzam sobie jaką jestem szczęściarą....

Zaraz napiszę do Miramejki

Cytat:
ma któraś takie coś
http://allegro.pl/item1137414938_mag...najtaniej.html
http://allegro.pl/item1128051093_mag...w_sliczna.html

trochę za dużo koralików jak dla mnie, ale sposób na upięcia włosów ciekawy tylko zastanawiam się czy faktycznie jest tak jak w reklamie
Nad morzem była Pani która to sprzedawała i robiła różne fryzury Panią...ale jakoś mnie nie przekonała
Stary 2010-07-15, 10:15   #2802
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
To ja sie przywitam ladnie. Podczytuje was dziewczyny od czasu jakiegos. Tez jestem mama juz prawie 11 miesiecznej dziewczynki.
Ania
Witaj Aniu
To tak jak ja, i ja tez Ania
Napisz cos więcej o Was

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-15, 10:28   #2803
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja musze zakupic bo Wercia ostatnio jak robi kupke to zawsze kuca i prodkuje wiec nawet moja mama stwierdzila ze jak tak robi to siup ja na nocnik
wczesniej pozycja byla jej obojetna a teraz zawsze na kucka
Zu robi dokładnie tak samo

Cytat:
ale się rozpędziłyście

Cytat:
Ania
Witamy nową Mamę w Naszym gronie
Napisz coś o sobie
.......................

A ja się jeszcze nie przywitałam...Dzień dobry

Kupiłam wczoraj mleko....chciałam Bebilon, bo jednak wygrywa u Nas na wątku, więc chciałam spróbować...ale nie było tylko takie wielkie opakowanie, a to bez sensu jak chce na próbę...więc wzięłam Nestle Junior bananowy, pomyślałam że moze Małej zasmakuje taki posmak bananów które Zu uwielbia

Chociaż wczoraj też dostałam kilka butelek Candia Mamo rosnę
http://www.candia.pl/mamo-rosne/
...to mleko o którym niedawno pisałyśmy...płynne w butelce...i Zu wypiła najpierw 60 ml a po przerwie prawie całą resztę (czyli łącznie jakieś 200 ml) Sukces ogromny, bo już butelki z mlekiem do ust nie chciała włożyć....ale ale zauważyłam też że nie chce z butli to przelałam jej do niekapka i wtedy dopiero piła
Stary 2010-07-15, 10:30   #2804
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria
Unhappy Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Imie juz znacie. Moja coreczka ma na imie Natalia i na swiat przyszła 25 sierpnia 2009 roku w Szpitalu na Inflanckiej w Warszawie.
Mam meza Krzysia od 2004 roku. Mieszkamy na Bemowie w mieszkaniu za ciezki kredyt wzietym.
Pracuje na pól etatu w PARP-ie. W tym czasie mała zajmuja sie na zmiane - maz, niania lub babcie. Maz jest typem pracoholika i zlotej raczki, niestety domowe sprawy sa na ostatnim miejscu. Uklada nam sie - roznie. Ostatnio troche gorzej.

Czasem zajmie sie mala, czasem cos zrobi -wczoraj przykrecil polke a kupilismy ja w grudniu.

Jesli chodzi i tematyki wizazowe - jeszcze nie dawno szczycilam sie dlugimi zelowymi pazurkami, ktore juz z 8 lat nosilam i lubilam malowac w fantazyjne wzorki. Teraz mam swoje obgryzione na ktore patrzec nie moge i zapuscic tez nie. Musze sie wybrac i znowu sobie paznokcie dorobic, no ale jakos nie moge.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 10:40   #2805
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

p4w, oglądałam takie spinki w sklepie, ale u nas są dużo droższe i nie zdecydowałam się, jakoś ma wątpliwości, czy poradzę sobie z upinaniem. Potem znowu będzie leżeć w szufladzie. ja beztalencie fryzjerskie jestem, całe życie roztrzepywałam włosy palcami i wsio , ew spinałam klamrą lub gumką.
może Cię pociesze tym, ze mój Tomuś ma wciąż 4 ząbki i kolejnych jakoś nie widać...

w TV wysyłkowej też były droższe te spinki, ale niestety nie mam pojęcia czy się czymś różnią od tych z all

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

I ja mogę troszkę oddać...nie jest łatwo, ale zawsze sobie mówię, że mogłoby być gorzej więc cieszę się z tego co mam
Nie opowiadałam Wam, ale nad morzem był taki ośrodek z chorymi dziećmi, różne choroby, wiele dzieci na wózkach...to jest dopiero nieszczęście, serce się kraja...Cały czas powtarzam sobie jaką jestem szczęściarą....

Zaraz napiszę do Miramejki

Nad morzem była Pani która to sprzedawała i robiła różne fryzury Panią...ale jakoś mnie nie przekonała
też czasem mam takie myśli, ze wyszukuję u siebie problemy i grzeszę nie doceniając tego ze jesteśmy wszyscy zdrowi

a co Cię nie przekonało, tandetnie wyglądały, czy trudno samemu było upiąć włosy...

Cytat:
Imie juz znacie. Moja coreczka ma na imie Natalia i na swiat przyszła 25 sierpnia 2009 roku w Szpitalu na Inflanckiej w Warszawie.
Mam meza Krzysia od 2004 roku. Mieszkamy na Bemowie w mieszkaniu za ciezki kredyt wzietym.
Pracuje na pól etatu w PARP-ie. W tym czasie mała zajmuja sie na zmiane - maz, niania lub babcie. Maz jest typem pracoholika i zlotej raczki, niestety domowe sprawy sa na ostatnim miejscu. Uklada nam sie - roznie. Ostatnio troche gorzej.

Czasem zajmie sie mala, czasem cos zrobi -wczoraj przykrecil polke a kupilismy ja w grudniu.

Jesli chodzi i tematyki wizazowe - jeszcze nie dawno szczycilam sie dlugimi zelowymi pazurkami, ktore juz z 8 lat nosilam i lubilam malowac w fantazyjne wzorki. Teraz mam swoje obgryzione na ktore patrzec nie moge i zapuscic tez nie. Musze sie wybrac i znowu sobie paznokcie dorobic, no ale jakos nie moge.
możesz rozwinąć skrót
no i poprosimy o fotkę Natalki

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-07-15 o 10:43
Stary 2010-07-15, 10:43   #2806
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

pokaz jakas fotke Laurki z perelkami
u nas te gorne jedynki jakos dlugo sie wyrzynaja , pisalam ostatnio ze powinny byc przebite i nadal nie wyszly, sa dziurki w dziaslach , takze juz na wylocie sa
Cytat:
ja wczoraj byłam w sprawie mojej nadżerki, ale gin stwierdził ze jest mała i płytka i posmarował czymś, za miesiąc powtórka i powinno być po nadżerce... mam nadzieję, ze ma rację
Cytat:

ja też mam nadżerkę.Dostałam jakieś globulki których nie było w 3 aptekach od kilku mc, więc nawet się nie pofatygowałam po zmianę globulek
a widzicie mi gin nic nie dal na nadzerke i tym bardziej musze isc to sprawdzic tylko nie ma kiedy

Cytat:
Ania
ooo kolejna Ania na watku (ja tez jestem twoja imienniczka)
Cytat:
Zu robi dokładnie tak samo
a probowalas juz ja sadzac?

Cytat:

daj fotke Natalki

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Bartusiu Sto Lat Słoneczko!!!

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-15, 10:46   #2807
angy
Zakorzenienie

Karo ciesze się, że Zu mleczko zasmakowało

Cytat:

A więc Natalcia jest tylko 2 dni młodsza od Zosi
No tak to juz jest w małżeństwie-raz górka raz dołek niestety
Ale sama mówisz, że półka wisi-więc sukces jest
Ja zawsze miałam pomalowane paznokcie u stóp-a teraz du.. Wieczorem nic mi sie po prostu nie chce.

Zostaniesz z nami dłużej, czy tak tylko wpadłaś?

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-15, 10:47   #2808
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

No i już coś wiemy Ciekawe jak długo Nas podczytujesz? Kojarzysz już dziewczyny?

Cytat:
też czasem mam takie myśli, ze wyszukuję u siebie problemy i grzeszę nie doceniając tego ze jesteśmy wszyscy zdrowi

a co Cię nie przekonało, tandetnie wyglądały, czy trudno samemu było upiąć włosy...

możesz rozwinąć skrót
no i poprosimy o fotkę Natalki
Dokładnie jest tak jak piszesz...ludzie po prostu "przyzwyczajeni" są do zdrowia i na co dzień nie doceniają co mają....a w końcu zdrowie NAJWAŻNIEJSZE...reszta się ułoży

Jakoś za dużo tych koralików...wyglądem nie trafili, a funkcjonalność...chyba każda sama musiałaby spróbować czy da radę...ja bym dała, tak myślę

Ja już znalazłam Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości
i też chcę zdjecia
Stary 2010-07-15, 10:48   #2809
Wojtusia
Zakorzenienie

witaj slepafuria ( ciekawy nick )

p4w jakis czas temu chciałam sobie kupic taka spinka, ale pozniej o niej zapomniałam. oglądałam ją w tv i fajnie wychodziły fryzurki i wydawało się to proste.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 10:53   #2810
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
a probowalas juz ja sadzac?

Bartusiu Sto Lat Słoneczko!!!
Moja Mama od czasu do czasu posadzi ją, ale tak bardziej żeby się przyzwyczajała....ja uważam ze na naukę jeszcze za wcześnie, jakoś nie wyobrażam sobie jak Zu miałabym wołać że chce na nocnik

STO LAT BARTUSIU...rośnij zdrowo i szczęśliwie

Cytat:
Karo ciesze się, że Zu mleczko zasmakowało

Ja też się strasznie cieszę Mam nadzieję, ze jej już tak zostanie, bo już martwiłam się że nie chce pic, w końcu jest jeszcze mała i potrzebuje mleka

EDIT: Napisałam do Miramejki ale jeszcze nic nie odpisała...

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-07-15 o 10:56
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 11:03   #2811
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
witaj slepafuria ( ciekawy nick )

p4w jakis czas temu chciałam sobie kupic taka spinka, ale pozniej o niej zapomniałam. oglądałam ją w tv i fajnie wychodziły fryzurki i wydawało się to proste.
ja też w TV widziałam... pomyślę i moze zamówię którą z najmniejszą ilością świecidełek

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-15, 11:07   #2812
agga19851985
Wtajemniczenie

oooooo jessssu pochlastam się normalnie. Nacytowałam i wcisnęłam F12 zamiast backspace i wszystko mi zniknęło.
Nie pamiętam ci miałam napisać i du*a:-((
Aaa do Kasi że strasznie zalatana kobieta jesteś, tylko po przyjaciółkach biegasz) No i ogromne gratulacje dla Laury za chodzenie męża tez wypadałoby pochwalić, stara się ten twój chłop. No ijeszcze zęby Laury, BRAWO już pokaźna ilość się uzbierała

CZEKO Wecia chyba pokazuje że chce nocnik skoro przykuca na koope, może spróbuj ją posadzić.

KArolina ja zawsze gdzie widze chore dzieci to mam łzy w oczach, że te małe niewinne istotki tak muszą cierpieć. Swiat jest okrutny.

Ania0104 może spróbuj nie martwić się tak stópkami Bartusia, przecież od niedawna zaczyna chodzić więc jeszcze nie są ułożone i wykształcone tak jak powinny. Napewno wszystko będzie w porządku i Baret będzie śmigał tak że go nie dogonisz. I trzymam kciuki za pożegnanie z cycy

Wojtusiu ogromne gratki dla Oli, teraz już poleci z górki. Za dwatygodnie będzie śmigała na nóżkach jak szalona. Ja Alana już nie mogę dogonić, On ucieka a ja zlana potem biegam jak wariatka za nim))

Przykro mi ale więcej nie pamiętam co miałam napisać:-(
Gorąco, parno, i duszno to mogę powiedziec!!! A ja muszę iść prasować:-(
Alan dziś dostał histerii!!! Musiałam umyć włosy więc pochyliłam się nad brodzikiem i szuru buru. No a Alan gdy tylko widzi wodę to dostaje białej gorączki i od razu chce się kąpać. Zaczął miedzy moimi nogami przeciskać się do brodzika. Nie pozwalałam mu wiec ryczał i znowu się wciskał. Trwało to dobre 3 minuty. Wkońcu stwierdziłam że dosyć tego dobrego, i posadziłam go przed drzwiami łazienki, drzwi zamknęłam i poszłam do sypialni suszyć włosy. A ten Mały Łobuz jak zaczął sie drzeć!!!! Wstał oparł się o drzwi i zaczął uderzać pięściami, zanosząc sie przy tym płaczem i krzykiem. Ja twardo go nie brałam, ale dziadek na dole nie wytrzymał i przyszedł zobaczyć kto obdziera ze skóry Alanka. Troszkę się bałam że mały dostanie napadu podczas tego płaczu, ale naszczęście wszystko ok. Zaczyna mnie terroryzować mój Potworek jeden!
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 11:12   #2813
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Moja Mama od czasu do czasu posadzi ją, ale tak bardziej żeby się przyzwyczajała....ja uważam ze na naukę jeszcze za wcześnie, jakoś nie wyobrażam sobie jak Zu miałabym wołać że chce na nocnik
no ja tez chce przyzwyczajac powoli , nic na sile
corka mojej przyjaciolki nauczyla sie wolac siusiu na nocnik jak skonczyla 2 latka wiec mysle to tak akurat i dosc szybko ja nauczyla-kupila jej fajne majteczki ze zwiarzatkami i mowila ze jak sie zsika to zwierzatka bedzie zimno i beda chore -wiec mala starala sie nie zesikac , ale zdarzalo sie na poczatku ze podczas zabawy zwyczajnie byla tak pochlonieta ze zapomniala ze chce siusiu i poszlo w majteczkimoim zdaniem fajny sposob

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

Alan dziś dostał histerii!!! Musiałam umyć włosy więc pochyliłam się nad brodzikiem i szuru buru. No a Alan gdy tylko widzi wodę to dostaje białej gorączki i od razu chce się kąpać. Zaczął miedzy moimi nogami przeciskać się do brodzika. Nie pozwalałam mu wiec ryczał i znowu się wciskał. Trwało to dobre 3 minuty. Wkońcu stwierdziłam że dosyć tego dobrego, i posadziłam go przed drzwiami łazienki, drzwi zamknęłam i poszłam do sypialni suszyć włosy. A ten Mały Łobuz jak zaczął sie drzeć!!!! Wstał oparł się o drzwi i zaczął uderzać pięściami, zanosząc sie przy tym płaczem i krzykiem. Ja twardo go nie brałam, ale dziadek na dole nie wytrzymał i przyszedł zobaczyć kto obdziera ze skóry Alanka. Troszkę się bałam że mały dostanie napadu podczas tego płaczu, ale naszczęście wszystko ok. Zaczyna mnie terroryzować mój Potworek jeden!
u nas takiej akcji jeszcze nie bylo na szczescie

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-15, 12:13   #2814
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

Przykro mi ale więcej nie pamiętam co miałam napisać:-(
Gorąco, parno, i duszno to mogę powiedziec!!! A ja muszę iść prasować:-(
Muszę...? E... chyba nie

No nasze dzieci im starsze tym mądrzejsze i będą próbować, dokąd mogą się posunąć.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-15, 12:25   #2815
hajdii
Przyczajenie

Witam wszystkich!!! troszke mnie nie było ale mały daje mi ostro popalic od paru dni nie sypia w dzien jedynie kilka minut na rekach albo w wózku...wdrążyłam w życie metode zasypiania z książki i od 3 dni wieczorem zasypia sam(w dzień nie skutkuje)...nie przesypia całej nocy ale pare godzin sam w łózeczku swoim śpi potem zaczyna się cyrk nocny i już ma problemy z ponownym zaśnięciem,wybudza sieco chwile,rzuca itd..fakt że teraz mu idą kiełki i dają ostro popalic..wszystko gryzie co mozliwe,nawet moja noge nie mam chwili dla siebie;(
hajdii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 12:55   #2816
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hajdii Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!!! troszke mnie nie było ale mały daje mi ostro popalic od paru dni nie sypia w dzien jedynie kilka minut na rekach albo w wózku...wdrążyłam w życie metode zasypiania z książki i od 3 dni wieczorem zasypia sam(w dzień nie skutkuje)...nie przesypia całej nocy ale pare godzin sam w łózeczku swoim śpi potem zaczyna się cyrk nocny i już ma problemy z ponownym zaśnięciem,wybudza sieco chwile,rzuca itd..fakt że teraz mu idą kiełki i dają ostro popalic..wszystko gryzie co mozliwe,nawet moja noge nie mam chwili dla siebie;(
Witaj,
ja też stosuje tą metodę i u nas działa w 100% To znaczy w dzień jest ciężej, ale mi zasnęła. Z nianią juz jest gorzej, bo Zosia "tak płacze...". A Zosia jest po prostu małą cwaniarą i kojarzy już to wszystko z osobami-wie, że u nas płacz nic jej nie da, u niani juz tak Na szczęście to, jak niania radzi sobie w dzień nie rzutuje na zasypianie wieczorne (ostatnio naprawdę bez problemu, z czego ciesze się bardzo), więc nie przywiązuję do tego wagi zbytnio.
Współczuję nocek , ale będzie lepiej, zobaczysz, tylko musisz być konsekwentna

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-15, 13:04   #2817
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ania
witaj

Cytat:
I ja się dołączam do życzeń...STO LAT CHŁOPAKI: roza:

i ja też, ja tez :roza :

masz rację

Cytat:
Witaj Aniu
To tak jak ja, i ja tez Ania
Napisz cos więcej o Was
a wiesz, że nie wiedziałam?

Cytat:

Chociaż wczoraj też dostałam kilka butelek Candia Mamo rosnę
http://www.candia.pl/mamo-rosne/
...to mleko o którym niedawno pisałyśmy...płynne w butelce...i Zu wypiła najpierw 60 ml a po przerwie prawie całą resztę (czyli łącznie jakieś 200 ml) Sukces ogromny, bo już butelki z mlekiem do ust nie chciała włożyć....ale ale zauważyłam też że nie chce z butli to przelałam jej do niekapka i wtedy dopiero piła
też o nim myślałam...ale muszę najpierw pogadać z pediatrą czy będziemy rezygnowały z nutrmigenu...chciałabym już go odstawić, zobaczymy

Cytat:

ooo kolejna Ania na watku (ja tez jestem twoja imienniczka)
coś mi się zdaje, że niezła impreza szykuje się na wątku końcem miesiąca

Cytat:

Ja już znalazłam Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości
i też chcę zdjecia
no proszę, CBŚia nie ma to zastępca działa

-
Cytat:
Napisane przez hajdii Pokaż wiadomość
biedaku, ale już sukcesy małe są, może będzie coraz lepiej

Kasiu bardzo fajny ten fotelik, będę czekała na twoja opinię po pierwszych jazdach

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-07-15 o 13:05
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 13:27   #2818
angy
Zakorzenienie

Cytat:

a wiesz, że nie wiedziałam?

coś mi się zdaje, że niezła impreza szykuje się na wątku końcem miesiąca
ja z kolei nie wiedziałam, że Czeko to Ania

zrobimy bibe, a co

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-15, 13:31   #2819
hajdii
Przyczajenie

Cytat:
Witaj,
ja też stosuje tą metodę i u nas działa w 100% To znaczy w dzień jest ciężej, ale mi zasnęła. Z nianią juz jest gorzej, bo Zosia "tak płacze...". A Zosia jest po prostu małą cwaniarą i kojarzy już to wszystko z osobami-wie, że u nas płacz nic jej nie da, u niani juz tak Na szczęście to, jak niania radzi sobie w dzień nie rzutuje na zasypianie wieczorne (ostatnio naprawdę bez problemu, z czego ciesze się bardzo), więc nie przywiązuję do tego wagi zbytnio.
Współczuję nocek , ale będzie lepiej, zobaczysz, tylko musisz być konsekwentna
jestem konsekwentna ale ten płacz...ciężko jest...co chwile zaglądam-tak jak napisane...to jest mały buntownik i jak to mąż go nazwał "kleszczyk"bo wiecznie byłby przyklejony do mnie i tylko przy mnie siedział...i uparty do jedzenia...teraz potrafi zmusic sie do wymiotu aby tylko nie jesc-juz ręce mi opadaja a nieraz pięknie zje aż sama jestem w szoku ale to rzadkość....ja wiem ze te upały dają popalic i nie chce sie jesc...ale teraz fajnie sie zachmurzyło i zaczęło kropic może temperatura spadnie bo nie da się wytrzymac...
hajdii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 13:53   #2820
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Oficjalnie ogłaszam, że jutro Bartuś dostanie ostatni raz cycusia
Dzisaij po kąpieli chciałam mu dać cyca i prawie nic nie poleciało małż musiał zrobić butlę wypił 120 ml, pokręcił sie po łózku i usnął SAM

nie smutaj siękiedyś my też skończymy karmić

Cytat:
troszke zaczynam zazdrościć
Bartuś dalej krzywo stawia stópki, nie trzyma równowagi i nie wiem kiedy nauczy sie chodzić ... modle się tylko, zeby nic gorszego z tego krzywienia stópek nie wynikło wystarczą nam te odciski

hehe a u nas odwrotnie małż wiecznie odkryty a ja muszę mieć chociaż jedną nogę zakrytą, ale nie musi to być kołdra - wystarczy poszewka

Będzie dobrze

Cytat:
ej dziewczyny, przecież ja też wam wcześniej nie pisałam, że się puszcza czy coś, albo że kombinuje.Po meblach ładnie szła trzymając się czegoś, a reszta to zupełne zaskoczenie.

Moja mama za każdym razem co zeszła do nas na ogród mówiła do niej "bierz się bo już niewiele ci zostało"
Ja myślałam że roczku nie przedrepta, bo skoro na doskonalenie nowych umiejętności potrzebowała kilku tygodni, to rok minąłby dawno

A teraz muszę pochwalić gnoma
od weekendu doznał cudownej przemiany
córka się zajmuję że
Też to czasami słyszęi jednym uchem wpuszczam,drugim wypuszczamtym bardziej,że widzę że Bartosz nie jest jeszcze gotowy,przejdzie parę kroczków,bach na dupkę i dalej za paluszek bo się boi.Poczekamy

dla męża,ale

Cytat:
moje samopoczucie też jakieś niespecjalne ale mam nadzieję, ze rozruszam się w ciągu dnia

zmywamy się zaraz do przedszkola, więc odezwę się jeszcze później
anulka,p4w na poprawę samopoczucia.

Cytat:
A moja Oli zrobiła wczoraj pierwszy kroczek. Jeden ale to coś. Nie zmuszam jej, jak bedzie gotowa to zacznie chodzić.
dla Oliwki,po pierwszym przyjdą kolejne

Cytat:
szkoda gadać muszę się wziąć w garść

aa, nie mam weny, mała od rana jęczy, nie potrafi zając się sobą przez 2 minuty w związku z tym , że nie "mówi" ciągle tylko słyszę yyyyy yyyy yyy

Zaczynam się martwić o Svi i Miramjeka... ciekawe jak tam wyniki Kubusia...
Ola miała jechać na 10 dni więc powinni lada dzień wrócić chyba?

ja normalnie rąbnięta jestem, zamiast chłodzić się przed wiatrakiem to wzięłam się i od wczoraj okna myję...jeszcze jedno mi zostało ale południowe, więc wieczorkiem machnę.
Chciałam gdzieś się dzisiaj z małą wybrać...ale na dzisiejsza pogodę to jedynie klimatyzowane centrum handlowe na myśl mi przychodzi

mocno Cię przytulam.

Pewnie upał wykańcza nasze dzieci,Bartosz też dziś coś marudka

Svi widziałam wczoraj na wątkumyślałam że coś skrobnie

Też mam okna do mycia,ale w taki upał sobie odpuszczę

Cytat:
Własnie zamówiłam fotelik na rower.W 24h ma dotrzeć.
Coś mnie tknęło i wyciągnęłam nocnik.Okazało się że jest z pozytywką.
Osobiście uważam że to za wcześnie, ale chcę spróbować i nie będę jej zmuszać ani trzymać na nim, ot taka próba
Też kupiłam z pozytywkąchociaż ostatnio gdzieś zasłyszałam,że nocnik nie powinien mieć melodyjki,bo dziecko nie powinno kojarzyć go z zabawą.Damian też miał z pozytywką i z zabawą go nie kojarzył
Myślę,że na dniach też spróbujemy któregoś rankaa jak Bartosz nie będzie chciał to poczeka na lepsze czasy

Cytat:
dałam dziś mojemu dziecku jogurt naturalny z owockami na drugie śniadanko - kilka łyżeczek na próbę, zobaczymy jak zareaguje

u nas jakoś pochmurno i duszno... ciekawe czy się jakiś deszcz wykluje

katarzynko, idziecie z Laurką jak burza z nowymi umiejętnosciami
Bartosz uwielbia jogurt naturalny z dodatkiem owocówjak mieliśmy swoje truskawki jadł namiętnie z truskawkami,dzisiaj jadł z malinami i poziomkami

Cytat:
ma któraś takie coś
http://allegro.pl/item1137414938_mag...najtaniej.html
http://allegro.pl/item1128051093_mag...w_sliczna.html

trochę za dużo koralików jak dla mnie, ale sposób na upięcia włosów ciekawy tylko zastanawiam się czy faktycznie jest tak jak w reklamie
Ja nie posiadaćale ciekawe to to jest

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości