|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
http://www.wkreceni.pl/fotelik-rower...er-o_1835.html babunia funduje na roczek ![]() załapałam się na 3% rabatu to przesyłka wyszła za free Ja chcę spróbować.Fajnie jakby koope udało jej się zrobić na nocnik.Oszczędność czasu i chusteczek i body czyste, bo często nam bokiem idzie ![]() Nic nikomu nie mówie, chyba że siska podczyta ![]() Jej mała np 7mc starsza a ma awersje do nocnika i wie że tam powinno się robić, ale praktyka z teorią nie idzie u niej w parze.Jak ma usiąść to nocnikowi szpilki rosną
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Cytat:
wczesniej pozycja byla jej obojetna a teraz zawsze na kucka
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki ma przedział wagowy? bo nie mogłam znaleźć
|
|
|
#2794 | ||
|
Zakorzenienie
|
raczej na pewno
Cytat:
![]() poproszę o adres-wyślę kurierem ![]() ja ostatnio poszłam juz na zrobienie wymrażania i już siadam na fotel, a mój gin przeglądając wyniki cytologii (którą sam mi ją robił i stwierdził wcześniej, że wszystko ok i czekamy tylko na pojawienie sie @ i robimy krioterapię) dopatrzył się, że wynik jest niekompletny, bo brak było komórek z szyjki macicy Dał mi jakies globulki, po wzięciu kilku mam iść znowu na wymaz, potem znowu czekac na wynik, na @.... Tak się wkurzyłam, że szok![]() no z tymi oknami to rzeczywiście wymyśliłaś ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- fakt , obiecuję poprawę![]() Cytat:
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
sukces połowiczny
koopa już była w pieluszce, ale jak to spanku siknęła kapke Jest już 8ząb
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj byłam w sprawie mojej nadżerki, ale gin stwierdził ze jest mała i płytka i posmarował czymś, za miesiąc powtórka i powinno być po nadżerce... mam nadzieję, ze ma rację
![]() ja myslałam, ze nie pobiera się cytologii w dwóch miejscach tylko jeden raz - właśnie z szyjki "zahaczając" o zachyłki pochwy przy szyjce ![]() zawsze miałam jeden wynik na wyniku cytologii
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
"dla dzieci w wieku od 1-4 lat i wadze oficjalnie do 18kg"
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- ja też mam nadżerkę.Dostałam jakieś globulki których nie było w 3 aptekach od kilku mc, więc nawet się nie pofatygowałam po zmianę globulek
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
My po obfitym śniadanku i pewnie za godzinę pójdziemy się zdrzemnąć. Katarzynko cieszę się, że Laura taka zdolna. Również zauważyłam, że wszystkie nowości i u nas idą skokami. Gratuluję ząbków. My nadal 2 ![]() p4w, oglądałam takie spinki w sklepie, ale u nas są dużo droższe i nie zdecydowałam się, jakoś ma wątpliwości, czy poradzę sobie z upinaniem. Potem znowu będzie leżeć w szufladzie. ja beztalencie fryzjerskie jestem, całe życie roztrzepywałam włosy palcami i wsio
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-07-15 o 09:55 |
|
|
|
#2799 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wkleję fotki na pewno...wczoraj już miałam to zrobić ale padłam ![]() Gratulacje...już papier w ręce to mozna ruszac A Tata super niespodziankę zrobił![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lekarze nie mówią za dużo, dostaje antybiotyk ale kiedy wyjdą do domu nie wiadomo![]() Cytat:
Gratulacje
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-15 o 10:17 |
|||||||
|
|
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
To ja sie przywitam ladnie. Podczytuje was dziewczyny od czasu jakiegos. Tez jestem mama juz prawie 11 miesiecznej dziewczynki.
Pozdrawiam w ten upalny dzien Ania |
|
|
|
#2801 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja się dołączam do życzeń...STO LAT CHŁOPAKI Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zresztą ciesz się że jeszcze masz spokój, bo za "Latajkami" to dopiero trzeba się nabiegać![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie opowiadałam Wam, ale nad morzem był taki ośrodek z chorymi dziećmi, różne choroby, wiele dzieci na wózkach...to jest dopiero nieszczęście, serce się kraja ...Cały czas powtarzam sobie jaką jestem szczęściarą....Zaraz napiszę do Miramejki Cytat:
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak ja, i ja tez Ania ![]() Napisz cos więcej o Was
|
|
#2803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale się rozpędziłyście![]() Cytat:
![]() Napisz coś o sobie ![]() ....................... A ja się jeszcze nie przywitałam...Dzień dobry Kupiłam wczoraj mleko....chciałam Bebilon, bo jednak wygrywa u Nas na wątku, więc chciałam spróbować...ale nie było tylko takie wielkie opakowanie, a to bez sensu jak chce na próbę...więc wzięłam Nestle Junior bananowy, pomyślałam że moze Małej zasmakuje taki posmak bananów które Zu uwielbiaChociaż wczoraj też dostałam kilka butelek Candia Mamo rosnę http://www.candia.pl/mamo-rosne/ ...to mleko o którym niedawno pisałyśmy...płynne w butelce...i Zu wypiła najpierw 60 ml a po przerwie prawie całą resztę (czyli łącznie jakieś 200 ml) Sukces ogromny, bo już butelki z mlekiem do ust nie chciała włożyć....ale ale zauważyłam też że nie chce z butli to przelałam jej do niekapka i wtedy dopiero piła
|
|
#2804 |
|
Zadomowienie
|
Imie juz znacie. Moja coreczka ma na imie Natalia i na swiat przyszła 25 sierpnia 2009 roku w Szpitalu na Inflanckiej w Warszawie.
Mam meza Krzysia od 2004 roku. Mieszkamy na Bemowie w mieszkaniu za ciezki kredyt wzietym. Pracuje na pól etatu w PARP-ie. W tym czasie mała zajmuja sie na zmiane - maz, niania lub babcie. Maz jest typem pracoholika i zlotej raczki, niestety domowe sprawy sa na ostatnim miejscu. Uklada nam sie - roznie. Ostatnio troche gorzej. Czasem zajmie sie mala, czasem cos zrobi -wczoraj przykrecil polke a kupilismy ja w grudniu. ![]() Jesli chodzi i tematyki wizazowe - jeszcze nie dawno szczycilam sie dlugimi zelowymi pazurkami, ktore juz z 8 lat nosilam i lubilam malowac w fantazyjne wzorki. Teraz mam swoje obgryzione |
|
|
|
#2805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w TV wysyłkowej też były droższe te spinki, ale niestety nie mam pojęcia czy się czymś różnią od tych z all Cytat:
![]() a co Cię nie przekonało, tandetnie wyglądały, czy trudno samemu było upiąć włosy... ![]() Cytat:
![]() no i poprosimy o fotkę Natalki
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-07-15 o 10:43 |
|||
|
|
|
#2806 | ||||
|
Zakorzenienie
|
pokaz jakas fotke Laurki z perelkami
![]() u nas te gorne jedynki jakos dlugo sie wyrzynaja , pisalam ostatnio ze powinny byc przebite i nadal nie wyszly, sa dziurki w dziaslach , takze juz na wylocie sa Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)a probowalas juz ja sadzac? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Bartusiu Sto Lat Słoneczko!!!
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Karo ciesze się, że Zu mleczko zasmakowało
![]() Cytat:
![]() No tak to juz jest w małżeństwie-raz górka raz dołek niestety ![]() Ale sama mówisz, że półka wisi-więc sukces jest ![]() Ja zawsze miałam pomalowane paznokcie u stóp-a teraz du.. Wieczorem nic mi sie po prostu nie chce. Zostaniesz z nami dłużej, czy tak tylko wpadłaś?
|
|
#2808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak długo Nas podczytujesz? Kojarzysz już dziewczyny?Cytat:
Jakoś za dużo tych koralików...wyglądem nie trafili, a funkcjonalność...chyba każda sama musiałaby spróbować czy da radę...ja bym dała, tak myślę ![]() Ja już znalazłam Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczościi też chcę zdjecia
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
witaj slepafuria ( ciekawy nick
)p4w jakis czas temu chciałam sobie kupic taka spinka, ale pozniej o niej zapomniałam. oglądałam ją w tv i fajnie wychodziły fryzurki i wydawało się to proste. |
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Mama od czasu do czasu posadzi ją, ale tak bardziej żeby się przyzwyczajała....ja uważam ze na naukę jeszcze za wcześnie, jakoś nie wyobrażam sobie jak Zu miałabym wołać że chce na nocnik
![]() Ja też się strasznie cieszę Mam nadzieję, ze jej już tak zostanie, bo już martwiłam się że nie chce pic, w końcu jest jeszcze mała i potrzebuje mlekaEDIT: Napisałam do Miramejki ale jeszcze nic nie odpisała...
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-15 o 10:56 |
|
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2812 |
|
Wtajemniczenie
|
oooooo jessssu pochlastam się normalnie. Nacytowałam i wcisnęłam F12 zamiast backspace i wszystko mi zniknęło.
Nie pamiętam ci miałam napisać i du*a:-(( Aaa do Kasi że strasznie zalatana kobieta jesteś, tylko po przyjaciółkach biegasz ) No i ogromne gratulacje dla Laury za chodzenie męża tez wypadałoby pochwalić, stara się ten twój chłop. No ijeszcze zęby Laury, BRAWO już pokaźna ilość się uzbierała![]() CZEKO Wecia chyba pokazuje że chce nocnik skoro przykuca na koope, może spróbuj ją posadzić. KArolina ja zawsze gdzie widze chore dzieci to mam łzy w oczach, że te małe niewinne istotki tak muszą cierpieć. Swiat jest okrutny. Ania0104 może spróbuj nie martwić się tak stópkami Bartusia, przecież od niedawna zaczyna chodzić więc jeszcze nie są ułożone i wykształcone tak jak powinny. Napewno wszystko będzie w porządku i Baret będzie śmigał tak że go nie dogonisz. I trzymam kciuki za pożegnanie z cycy ![]() Wojtusiu ogromne gratki dla Oli, teraz już poleci z górki. Za dwatygodnie będzie śmigała na nóżkach jak szalona. Ja Alana już nie mogę dogonić, On ucieka a ja zlana potem biegam jak wariatka za nim ))Przykro mi ale więcej nie pamiętam co miałam napisać:-( Gorąco, parno, i duszno to mogę powiedziec!!! A ja muszę iść prasować:-( Alan dziś dostał histerii!!! Musiałam umyć włosy więc pochyliłam się nad brodzikiem i szuru buru. No a Alan gdy tylko widzi wodę to dostaje białej gorączki i od razu chce się kąpać. Zaczął miedzy moimi nogami przeciskać się do brodzika. Nie pozwalałam mu wiec ryczał i znowu się wciskał. Trwało to dobre 3 minuty. Wkońcu stwierdziłam że dosyć tego dobrego, i posadziłam go przed drzwiami łazienki, drzwi zamknęłam i poszłam do sypialni suszyć włosy. A ten Mały Łobuz jak zaczął sie drzeć!!!! Wstał oparł się o drzwi i zaczął uderzać pięściami, zanosząc sie przy tym płaczem i krzykiem. Ja twardo go nie brałam, ale dziadek na dole nie wytrzymał i przyszedł zobaczyć kto obdziera ze skóry Alanka. Troszkę się bałam że mały dostanie napadu podczas tego płaczu, ale naszczęście wszystko ok. Zaczyna mnie terroryzować mój Potworek jeden! |
|
|
|
#2813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
corka mojej przyjaciolki nauczyla sie wolac siusiu na nocnik jak skonczyla 2 latka wiec mysle to tak akurat i dosc szybko ja nauczyla-kupila jej fajne majteczki ze zwiarzatkami i mowila ze jak sie zsika to zwierzatka bedzie zimno i beda chore -wiec mala starala sie nie zesikac , ale zdarzalo sie na poczatku ze podczas zabawy zwyczajnie byla tak pochlonieta ze zapomniala ze chce siusiu i poszlo w majteczki moim zdaniem fajny sposob---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E... chyba nie![]() No nasze dzieci im starsze tym mądrzejsze i będą próbować, dokąd mogą się posunąć.
|
|
#2815 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!!! troszke mnie nie było ale mały daje mi ostro popalic od paru dni nie sypia w dzien jedynie kilka minut na rekach albo w wózku...wdrążyłam w życie metode zasypiania z książki i od 3 dni wieczorem zasypia sam(w dzień nie skutkuje)...nie przesypia całej nocy ale pare godzin sam w łózeczku swoim śpi potem zaczyna się cyrk nocny i już ma problemy z ponownym zaśnięciem,wybudza sieco chwile,rzuca itd..fakt że teraz mu idą kiełki i dają ostro popalic..wszystko gryzie co mozliwe,nawet moja noge
nie mam chwili dla siebie;(
|
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też stosuje tą metodę i u nas działa w 100% ". A Zosia jest po prostu małą cwaniarą i kojarzy już to wszystko z osobami-wie, że u nas płacz nic jej nie da, u niani juz tak Na szczęście to, jak niania radzi sobie w dzień nie rzutuje na zasypianie wieczorne (ostatnio naprawdę bez problemu, z czego ciesze się bardzo), więc nie przywiązuję do tego wagi zbytnio.Współczuję nocek
|
|
#2817 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witajCytat:
![]() masz rację a wiesz, że nie wiedziałam? ![]() Cytat:
coś mi się zdaje, że niezła impreza szykuje się na wątku końcem miesiąca ![]() Cytat:
- Cytat:
Kasiu bardzo fajny ten fotelik, będę czekała na twoja opinię po pierwszych jazdach
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-07-15 o 13:05 |
|||||
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrobimy bibe, a co
|
|
#2819 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2820 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i jednym uchem wpuszczam,drugim wypuszczam tym bardziej,że widzę że Bartosz nie jest jeszcze gotowy,przejdzie parę kroczków,bach na dupkę i dalej za paluszek bo się boi.Poczekamy dla męża,ale ![]() Cytat:
Cytat:
dla Oliwki,po pierwszym przyjdą kolejneCytat:
mocno Cię przytulam.Pewnie upał wykańcza nasze dzieci,Bartosz też dziś coś marudka ![]() Svi widziałam wczoraj na wątku ![]() Też mam okna do mycia,ale w taki upał sobie odpuszczę ![]() Cytat:
Myślę,że na dniach też spróbujemy któregoś ranka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Dał mi jakies globulki, po wzięciu kilku mam iść znowu na wymaz, potem znowu czekac na wynik, na @.... Tak się wkurzyłam, że szok

dla Zuzanki za nowe umiejętności.
za synka przyjaciółki.
Lekarze nie mówią za dużo, dostaje antybiotyk ale kiedy wyjdą do domu nie wiadomo
wystarczą nam te odciski 

mocno Cię przytulam.