|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Zadomowienie
|
Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana
Witam
![]() U mnie niestety wzrościk +0,3 kg, chociaż nie bardzo rozumiem dlaczego. Rano zjadłam wieśniaka z otrębami, później kubek kapuśniaka i udko z kurczaka i dopiero wieczorkiem jak wróciłam do mieszkania znowu zjadłam udko i arbuza. Możliwe,że od arbuza taki wzrost? ![]() A troszkę go zjadłam... No i opiłam się pokrzywy też, mam @ i raczej nie chciałabym chodzić opuchnięta a zauważyłam znaczną poprawę odkąd ją piję. A tak wogóle w nocy obudziłam się z potwornym bólem głowy a teraz ledwo żyję;/
![]() |
#1472 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Do końca trzeciej fazy zostało mi 15 dni. Schudłam na niej 2 kg, ale chciałabym jeszcze jakieś 2, 3. Co mam zrobić? Wprowadzić dwa proto dni w tygodniu i przedłużyć trójkę do miesiąca czy skończyć trójkę i zacząć jeszcze raz dietę?
Powietrze pachnie jak malinowa mamba ![]() Edytowane przez deser czekoladowy Czas edycji: 2010-07-15 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1473 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na Twoim miejscu bym dokończyła III fazę, wskoczyła na dwa tygodnie na czwórkę a potem znowu na dwójkę. Zostało ci już niewiele III fazy szkoda teraz mieszać a może jeszcze ci cos zleci przez te 15 dni, bądź bardzo restrykcyjna. Na IV będziesz mogła chociaż skorzystac z dobrodziejstw lata - owocki sezonowe, lody ![]() Mi wczoraj cosik strasznie żołądek wykręcało i zastanawiałam sie od czego. Największym podejrzanym jest serek homo, który zjadłam na śniadanie- miał troche taki dziwny smak. Ale w sumie zjadłam go o godz. 7 rano a żołądek zaczął mnie boleć ok. 13-14. No i oczywiście dziś mały wzrościć 100 g, chociaż dużo nie zjadłam (miałam zwykły dzień) i grzeszków też raczej nie było poza małym skubnięciem ciasta i jednym malutkim ciasteczkiem. Poza tym nie mogę doczekać się @, juz raczej powinna nadejść. Zobaczymy jak mi waga zejdzie bo dzisiejszym protoczwartku. Mam nadzieję, że mi znowu żołądka nie wykręci a dzisiaj same białka.
Start Dukana 30.12.2009 - waga 66,4 (155 cm) ![]() Po II fazie 30.04.2010 waga 52,2 (-14,2) ![]() Ponowny start 11.03.2013 - waga 67 ![]() mój cel 58 kg http://tickers.TickerFactory.com/ezt...fa5/weight.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrob do konca 3 faze do konca, zeby juz nie mieszac i przejdz na drugą faze, 2-3 tyg i powinno zejsc wszystko
![]() |
![]() |
#1475 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny, tak zrobię.
![]()
![]() |
#1476 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomóżcie, czy na IV fazie w dzień proto można skrobię?
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
w dzien proto nie mozna nic z 3 listy, nie mozna tlustych ryb i o gole bardzo restrykcyjnie musi byc
![]() |
#1478 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda, bo już mi bokiem wychodzi ten czwartek, ale mus to mus, muszę jeszcze tylko wcinać te otręby, a i one ciężko mi idą, ostatni tydzień ich nie jadłam ![]()
![]() |
![]() |
#1479 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Raz zjadłam na sucho, popijane wodę, ale nie polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1480 |
Raczkowanie
|
Sprawdźcie proszę czy dobrze moja głowa myśli.
pon- P+W+chleb+owoc+ser wt - skrobia + jak pon śr - uczta + jak pon. czw - ścisłe proteiny piątek - jak pon. sobota -skrobia + jak pon. niedziela - uczta + jak pon. Jutro wyjeżdżam. Nie będę miała dostępu do neta, albo będzie mocno ograniczony. Musze teraz się wszystkiego dowiedzieć ![]()
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
wiam
![]() u mnie z rana po srobiowym dniu - spadek o 0,7kg ![]() ![]() albo przyczyną jest to, że na kolację zdołałam wszamać tylko duuuużo arbuza, bo przy takim upale nie miałam ochoty na nic innego ![]() na weekend wyjeżdzam w plener, a w sobote uczta; ciekawe co waga pokaże w poniedziałek ![]() pozdrawiam; miłego dnia ![]()
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-07-16 o 06:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1484 |
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek
Dzisiaj po protodniu zaliczyłam mega spadek o cały 1 kg ![]() Boże te protoczwartki sa okropne. Coraz gorzej mi ten kurczak gotowany wchodzi. Będę chyba musiala cosik innego sobie wymyślać na protoczwartki. Dzisiaj jestem ostatni dzień w pracy przed urlopem a tu jeszcze mam tyle roboty.
Start Dukana 30.12.2009 - waga 66,4 (155 cm) ![]() Po II fazie 30.04.2010 waga 52,2 (-14,2) ![]() Ponowny start 11.03.2013 - waga 67 ![]() mój cel 58 kg http://tickers.TickerFactory.com/ezt...fa5/weight.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
no to widocznie dziś dzień giga spadków
![]()
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry przy kawce,
...) ) ...( ( ("'"'"'")o """""""" U mnie też lekki spadek na wadze - 56,1kg. Praktycznie od początku faza III to malutkie, ale za to regularne spadki. Wykres wygląda lepiej niż w II fazie. Jak nas tak czytam, to tak sobie myślę, że źle interpretujemy wyniki wagowe. Od razu zastanawiamy się nad menu w dnia poprzedniego a tak na prawdę jeśli występują jakieś nadwyżki, które nam się mają odłożyć w postaci tłuszczyku, to przecież nie z dnia na dzień. Te różnice to główne woda, która nam się bądź magazynuje, bądź z nas spływa + jedzonko, które w siebie wepchnęliśmy dnia poprzedniego, a które z nas nie zdążyło wyjść. A wiadomo, że niektóre jedzonko bardziej zatrzymuje wodę w organizmie, stąd te czasem kosmiczne różnice. Sama jednak podświadomie wracam do menu dna poprzedniego, gdy ważę się rano i analizuję, po czym schudłam, po czym mi się ewentualnie przybrało. Miłego dnia chudzinki i stabilnej stabilizacji ![]()
![]() |
#1487 |
Zadomowienie
|
Witam,
Ja juz drugi tydzien nad morzem w pracy,....powiem ze w pierwsze dni mialam wzrost o ponad kilogram....ogolnie nazbierlao mi sie troche wody w organizmie, ale po wczorajszym protoczwartku spadek o jakies 700 gram ![]() Wogole moj proto dzien byl bardzo ciezki zjadlam tylko bulke otrebowa z wedlina, pozniej 100 gram serka wiejskiego, na obiad rybe z pieca....i tutaj zaczely sie problemy...bylo mi tak niedobrze ze zwymiotowalam, i pozniej juz tylko dziubalam troche miesa kebabowego z kurczaka. Dzis mialam posilek skrobiowy, na snaiadanie zjadlam bulke pelnoziarnista z wedlina , serem i pomidorem na II sniadanie: miseczka owocow: maliny, jagody, brzoskwinie pokrojone Obiad: chinszczyzna- kurczak z warzywami i ryzem,,,ale ryzu zjadlam pol porcji wiec w sumie nie wiem ile to bylo i tak pozniej nie zjadlam juz nic...wiem wiem zle zrobilam...ale jesc sie nie chce i moj grzech dzisiejszy: liznelam troche loda truskawkowego, ugryzlam kawalek suchego gofra, napilam sie mrozonej wody z sokiem . na obiad była chinszczyzna z ryzem, ale zjadlam tego ryzu niewiele III jest trudna szczegolnie w pracy w ktorej siedzi sie 13 godzin na dobe. Pracuje przy lodach i gofrach.... Pozdrowienia z Niechorza dla wszystkich Dukanek ![]()
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Upał taki, że nic się nie chce. Ja mam dobrze, bo nie muszę pracować, ale Tobie Achiko szczerze nie zazdroszczę. W takim upale przy rozgrzanych gorfownicach..eyych. U mnie waga w dóóóóół. Przecież ja już nie mogę z tym. Jak stabilizować wagę jak leci na łeb na szyję? Miałam stabilizować 13 utraconych kilogramów a teraz już -15,5 kg mam. Wczoraj na siłę wpychałam w siebie żarcie jeszcze późnym wieczorem, żeby nie było spadków i dzisiaj kolejne 40 deko mniej. Do tego źle się czuję, dolne ciśnienie mam strasznie niskie i pojawiło się klekotanie przedsionków. Chyba zejdę przez te upały. Żeby waga już nie spadała musiałabym chyba wrócić do starych nawyków typu dużo pierogów, smażonego i w panierce, ale przecież nie o to miało w tej diecie chodzić ![]() Chyba tylko ja mam takie problemy Kochane co? Jak wy to robicie, że Wam tak ładnie waga stoi ? Wszystkiego dobrego i buziaczki.
![]() |
#1489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wracając jeszcze do chodnięcia, może jedz więcej skrobii, więcej owoców, czy może więcej żółtego sera. Pierogi i smażone pozostaw na ucztę, bo skoro przyzwyczaiłaś się jeść zdrowo, to po co to zaprzepaścić. Mi w sumie waga też ostatnio spada, chociaż kładę się spać najedzona i z przekonaniem, że rano pokaże więcej niż dnia poprzedniego (mi chudnięcie nie przeszkadza ![]() Dzisjaj uczta - idziemy na wieczór kuchni portugalskiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki! Wróciłam z pięciodniowej wycieczki z Zakopca
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale coż zrobię sobie dzisiaj proto dzień i jutro zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało. Poza tym jestem zaskoczona jak waga może spaść przez noc. Wczoraj wieczorem ważyłam 50,1 kg a dzisiaj rano 48,8 kg. A nawet do toalety w nocy nie biegałam ![]()
![]() |
![]() |
#1492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1493 |
Raczkowanie
|
Witam!!! W Irlandii bez upałów ale lato w pełni czyli da sie zyc
![]() Za 9 dni kończe. Waga u mnie +-1 i tak sobie skacze jak chce. Przestałam sie juz przejmowac choc myslałam ze zrzuce jakies 2 kg na III. Moja mama na III tez jeszcze schudła i powinna juz dawno byc na IV ale boi sie ze przytyje wiec odzywia sie nadal jak na III tyle że w te upały piwka i lodów sobie nie odmawia...czyli dietka działa. Ja zmieniac jedzenia tez nie zamierzam ale w sierpniu urlop i zamierzam pogrzeszyc...co z tego wyjdzie zobaczymy. Przed @ nabieram ok 3l wody...wiec tylko to mnie wkurza...
![]() |
#1494 |
Raczkowanie
|
http://www.decoupageforum.bb4u.pl/te...er=asc&start=0
Emilko pytałaś o moje prace z zakresu decoupage, są tutaj. Faza III idzie mi świetnie. Weszłam w nią z wagą 58kg, obecnie jestem 17 dni na tej fazie-waga obecna 56,4. Ładne spadki po protopiątku, wzrosty po ucztach. Pozdrowionka zmykam odpoczywać bo też w te upały ledwo zipię ![]()
Małgosia Faza I 26 kwietnia 2010 waga wyjściowa 71,5kg. Spadek na I fazie 3,8kg Faza II 01maja 2010- 30 czerwca 2010 Spadek na fazie II 9,5kg Obecnie faza III od 01 lipca 2010 do 12 listopada 2010 waga aktualna 56,4 kg mniej mnie już 15,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() wczoraj miałam uczte ![]() ![]() ![]() ![]() więc nie było to w małych porcjach i bez dokładek, chipsy i paluszki przegryzałam cały wieczór.....
![]() |
![]() |
#1496 |
Raczkowanie
|
Litr lodów bakaliowych Grycana w nocy
![]()
![]() |
#1497 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Nooo, zjeść litr bakaliowych grycana to naprawdę wyczyn, są pyszne, ale mega słodkie. Co waga na to? Ja po wczorajszej uczcie +1, dałam czadu co? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1498 |
Raczkowanie
|
Na razie stoi...
![]() |
#1499 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1500 |
Zadomowienie
|
Czy to oznacza,ze można jeśc litr lodów bakaliowych Grycana dzienni
![]() ![]() Ja dzisiaj mam "dzień z głową w lodówce" ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.