|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
Asiulek Wercia śliczna
Darusia dziękuję za odp Moje dziecie nie napite dziś... Wody nie chce a cycek mógłby być non stop w buźce... Aż się zdrzemnęłam tylko zmieniłam w połowie cyca... i tak mogłabym w kółko, gdyby się nie wściekał że tam nic nie leci w końcu
|
#782 |
|
Raczkowanie
|
Asiulek, dzięki za pocieszający post
Ja naprawdę dbam o moje dziecko (chociaż czasem mam jej dość po całym dniu spędzonym razem). Gdybym widziała, że coś z nią nie tak, poszłabym do lekarza (jak było w przypadku kataru...). A, to, że mała wylądowała w szpitalu to ofkors wina tego, że karmiona mlekiem modyfikowanym ![]() To w takim razie wyskoczę z kolejnym pytaniem: -jak wygląda Wasz dzień w domu, z dzieckiem? Matylda nie śpi już tak długo w ciągu dnia, jak wcześniej (teraz robi sobie drzemki 30-40 min.). Nie puszczam jej Mozarta, nie czytam jej bajek. Sama słucham radia (tuba fm) - jazz, muzyka filmowa itd. Czytam jej to, co sama czytam - ostatnio Przekrój Ale nie wariuję i nie stymuluję (co za paskudne słowo) jej non stop Chcę mieć trochę własnego życia, ale boję się, że może poświęcam dziecku za mało czasu... Czy Wy nosicie Wasze maleństwa bez przerwy? Zostawiacie je chociaż na chwilę same? Na macie, w kołysce/łożeczku/na łóżku?
|
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Twoja Wercia w żaden sposób nie przypomina głodzonego dziecka
. Słodka uśmiechnięta istotka.Moja Zosia nie daje się nabrać na robenie zdjęć z ukrycia. Dobrze już wie, że jak odchodzę jak się śmieje to pewnie będę chciała cyknąć jakieś zdjęcie. Efekt - wszędzie jest poważna. A łapanie zabawek myślę, też w normie. Każde dziecko łapie je na swój sposób, jedne robią to szybciej inne wolniej ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
brakuje polskich znakow bo jakis ssak mlekołak wisi na cycorku i widze ze literki tez mi cos pozera
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2010-07-15 o 16:12 |
|
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też chce mieć troche czas dla siebie. No wiec u mnie wyglada to tak, że mała albo leży na podlodze na kocu, albo siedzi w lezaczku albo śpi w wozeczku. Ostatnio lepiej sypia... kiedyś miala z tym problemy ze względu na brzuszek. Teraz raz dziennie śpi ok. 2 godzin a potem to juz drzemki po 3-40 minut, róznie to bywa. Jak siedzi w leżaczku to daje jej zabawki, wlączam cos grającego i sama się bawi- ja od czasu do czasu podejdę, zagadam, wycałuję itp...muzyczka "leci "często- radio albo jakieś plytki dośc spokojne. Czsem jak musze cos zrobić i chce miec spokój- właczam tv (nie bic ) ale to doslownie na 5-10 minut pozwalam jej patrzeć. Jak leży to kulam ją, całuje, gadam, śpiewam... i robie swoje rzeczy. raczej rzadko ją zostawiam bo raczej zaraz mnie wzywa, raczej zabieram ja ze sobą w leżaczku. noszę raczej malo, bo po pierwsze boli mnie kręgoslup, po drugie jest gorąco wiec się do siebie kleimy, a o trzecie- mala nie przepada za noszeniem... no poza noszeniem na samolot przed lusterkiem ![]() jak zaczyna marudzic, wystarczy ze zaczne w nią dmuchać delikatnie i zaczyna się smiać ![]() No- tak to mniej więcej wygląda oczywiscie kąpiele, spacery itp...
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
sponsa_bella ale też babcia Ci przypadła, babci to sie kilka słów należy od Ciebie
Powiedz jej że widziałaś na mieście kobietkę co jest od babci dużo szczuplejsza ![]() No już nie mówiąc że powinna w maratonie biegać a nie w domu wymyślać, bo inne w jej wieku to robią ![]() Moja mama i teściowa są szczęśliwe jak tylko mały ich uśmiechem obdarzy, i dla nich nieważne co robi, zawsze to robi najlepiej najszybciej i najładniej i najwięcej rośnie, i wogle NAJ
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
chyba muszę myłączyć kompik. Mam za oknem wielkie granatowe chmury i zerwała się wiaterek. Może spadnie jakaś woda
![]() ps. Ja wyrodna matka karmiąca zostawiłam dzisiaj dziecko na 3 godz. z babcią i pojechałam do miasta załatwić kartę czipową dla Zosi. Tyle czasu bez mamusi i cycorków
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
sponsa kochana, moja sie zachowuje dokladnie tak samo jak twoja dzidzia, z tym ze lapie rzeczy ktor leza obok ale po to by wsadzic je do pyszczka,
tesciowej chyba trzeba bedzie delikatnie jednak uwage zwrocic to kurde bez przesady;/ "nie pamięta wół jak cielęciem był" P.S Moja urodzila sie w terminie a zachowuje tak samo i co? to dopiero uposledzienie;D hahahaha a na serio nie masz sie czym martwic. ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- u mnie jest tak samo
|
|
#788 |
|
Raczkowanie
|
Na Was zawsze można liczyć! Kochane jesteście, dziewczyny! Idzie zwariować z taką babcią. Ja po prostu wiedziałam, że tak będzie. Już będąc w ciąży zadręczałam się tym, że teściowie zamiast cieszyć się, że będą mieć dwie wnusie, będą je porównywać. Masakra :/ Często rodzice się dziwią, że rodzeństwo się nie znosi - no skoro w dzieciństwie maluchy były ze sobą porównywane, to co się dziwić... Mnie i mężowi bardzo zależy na tym, żeby siostrzenica męża i nasza córeczka miały ze sobą fajne relacje. Jest między nimi tylko rok różnicy. Chciałabym, żeby w przyszłości miały ze sobą kontakt, żeby zaczęły od wspólnej zabawy, a może kiedyś się zaprzyjaźnią...
A .... (i tu pada imię drugiej wnuczki) to robiła tak i tak... A ... (i tu wstawcie imię mojej szwagierki) to coś tam... Ona jest bohaterką, bo karmiła dziecko piersią ponad rok, ja jestem złą matką, bo daję dziecku butelkę (ostatnio na grillu mówiła - "patrzcie, jak sobie mamy teraz ułatwiają życie, kiedyś to było nie do pomyślenia") Może odrobinę dramatyzuję, ale tak to mniej więcej wygląda ![]() No...musiałam wylać żółć na forum publicznym ![]() Mój brzdąc jest potwornie marudny w ten upał (to pewnie moja wina )Dzięki Ci, Panie, że 1. września wracam do pracy!!! |
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
u nas w sumie podobna sytuacja, szwagierki corka miala 4 lipca rok a nasza 5 kwietnia sie urodzila, 9 miesiecy!!!! rowne 9!!! jakby ktos chcial moze pomyslec ze zrobilismy sobie dziecko bo oni tez maja;/
i tu u nas tesciowa nie porownuje dzieci, ale zdarza jej sie " ........( imie) to robila tak", albo " ........smarowala ja tym, nie tym co wy" itd itp wiec tz pare slow powiedzial i od tego czasu aniolek
|
|
#790 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to pocieranie o podłoże łóżeczka też jej się zdarza - właśnie jak się obudzi ale dalej jej się chce spać Cytat:
![]() sponsa_bella - ale babsztyl wstrętny zachowuje się, jakby cierpiała na zanik mózgu i nie zdawała sobie sprawy, co jej słowa mogą powodować Cytat:
|
|||
|
|
|
#791 |
|
Raczkowanie
|
Eh... dobrze, że jest Wizaż. Przynajmniej można tu swobodnie się wyżalić i ponadawać na babsztyle przeróżne
![]() Mam pytanie do mam "butelkowych". Czy trzymacie się sztywno wskazówek odnośnie ilości karmień? Dajecie dzieciakom jeść co 3 lub co 4 godziny? Boję się, że zapasę mojego Mistrza Jodę
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi w jakim sklepie moge kupic ciuszki mniejsze niz 50 ??albo gdzie na necie moge takie znalesc ?? ta mala Zosia naszych przyjaciol jest zamala do wszystkich ciuszkow jakie ma
mam jeszcze jedno pytanie do mam CC czy ta rana po cieciu was tez rwala i ciagnela ?? i czym smarrowalyscie by sie ladnie goila ?? i jak dlugo przecietnie bedzie sie goila i bolala ?? z gory dziekuej za odpowiedz i jeszcze jedno pytanie czy ktoras z was juz leciala z takim maluszkiem samolotem ?? jesli wpakuje sie z dzieckiem do samolotu to ona bedzie tam miala swoj fotel czy mam ja trzymac na kolanach ?? jesli swoj fotel to czy mam zabrac ze soba nosidelko by je do fotela przymocowac ale jqk jak tam sa inne pasy a jesli nie nosidelko to jak Julka bedzie siedziala na fotelu w samolocie ?? tu tez dziekuej za odpowiedz ![]() Darusia teraz pytanie do twojej mamy jesli bys mogla ja zapytac w jakiej firmie najlepiej ubezpieczyc dziecko chodzi mi o takie ubezpieczenie zagranica bo polise na zycie ma w PZU ale chodzi mi o wyjazd poza UE i czy moge wykupic ubezpieczenie np. na tydzien ?? bo ja zielona jestem w te klocki ![]() i jeszcze jedno na druga sobote idziemy na wesele co lepiej dac w prezencie pieniadze czy jakis prezent ??
|
#793 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja była dużo na plaży i jakoś na umęczoną nie wygladała Szymek tym bardziej Cytat:
My jexdzimy na zmieny więc dłuższa trasa to dla nas nie problem zreszta mamy do przejechania z bielska 900km ( nie jeżdże przepisowo ) więc po autostradach to droga z jedną przerwą dłużasza . w bieslku mamy nocleg gratis . Ja się nie boje jechać bo już po Szymku wiem że z takim małym się lepiej jedzie niż z takim w jego wieku własnie . Co do jazdy współczuje że nie jeździsz zacznij jak najszybciej Cytat:
Podobny gust mamy wakacyjny . Mój tata ( historyk ) to fanatyk IIwojny i wszelkich umocnień z nią zwiazanych jego znajomi oprowadzaja tam wycieczki . Sprzedali mieszkanie w krakowie kupili tam stary dom i tam sobie żyją . wakacje mojego dzieciństwa to wlaśnie te rejony albo u tych znajomych albp więś pod nazwą Lubrza . dla mnie ten rejon to drugie mazury tylko jeszcze bez infrastruktury i wywindowanych cen . jest miło , spokojnie , tanio i pięknie . Napewno pojadę jak dzieciaki podrosna pokazac im bunkry - byłaś ? http://www.bunkry.pl/pl/index.html Cytat:
A co do stymulacji to ja też nie wariuje bo zwyczajnie nie maqm czasu mam jeszcze Szymka w domu . Mała ze stymulacji na basen raz w tyg he he .. I napewno nie będzie głupia z tego powodu . czesto jak bawie się z małym to leży obok nas patrzy co robimy czy jak czytam mu książeczki itp . ale dużo leży sama na macie czy lezaczku lub w łóżeczku i nic jej nie dolega z tego powodu ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
babka miała pełno rzeczy na takiego maluszka ( przyszło pewnie w jednej dostawie ) były body komplecik ( spodenki i bluzeczka ) widziałam też bawełniane pajacyki i śpioszki rozmiar ten tiny baby czyli przed newbornem . ciuszki jak nowe dobrych firm ( early days , mothercare ) lumpek jest tani jak barszcz 20 zł za kilo . jakby były te rzeczy to mogę kupić i szybko wysłac jutro do ciebie
|
|
#794 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
matko mały jak je to jest caaały mokry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
A rana czasami mnie boli do tej pory a ja jej niczym nie smarowałam,jak tak pociągnę jakby za brzuch to troche boli a po za tym juz nie,ale podobno to w środku sie zarasta do roku. Dziewczyny nie zastanawiajcie sie tylko jedźcie na wakacje naładowac akumulatorki!ja bylam juz z nim w Hiszpanii teraz jedziemy pod Kielce na wieś na pare dni i bardzo sie cieszę. Wczesniej byl temat o wanienkach na wyjazd DUSIAKA ja kupilam dzisiaj w Tesco taki fajny jakby pontonik i to miejsce w środu będę zalewała wodą i będzie miał taki basenik a i wykąpac w nim można bardzo wygodnie,bo te baseny co sa nawet małe maja za dużą średnicę,a to jest super i dałam 25zł i świetna sprawa to oczywiście lodówka turystyczna na wyjazd Asiulek Wercia na zdjęciach taaaka zadowolona w życiu bym nie powiedziała,ze sie tak umęczyłas. Aniap spóźnione 100 LAT 100 LAT !!!!! ![]() Ferrou u mnie znowu mega kupka po wczorajszym jabłuszku ![]() a ja własnie wcinam bób,nie wiem czy moge ale go uwielbiam Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-07-15 o 21:03 |
||||||
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
w samolocie małe dziecko nie ma fotela ( bo leci za darmo ) wózkiem można podjechac do samego samolotu potem wózek oddajesz dziecko zwykle się bierze na ręce ( pewnie nosidełko tyż można zabrać na pokład ) kolezanka teraz jest w izraelu i tam jak jej córka była mała na pokładzie mieli specjalna kołyske dla dziecka ale napewno nei były to nasze linie lotnicze .
|
#796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja nie wiele mysląc bach go na to wolne miejsce między nami i przewijam,tak sie przyzwyczailam do tego smrodku ze dla mnie juz tak nie smierdzi ale nie pomyslalam ze innych moze zemdlic i Pani do nas podeszla i delikatnie opierniczyla,ze powinnismy isc do ubikacji bo tam jest przewijak |
|
|
|
|
#797 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale kiedys mi to nie prszeszkadzalo by po pracy wskoczyc w auto i pojechac zobaczyc wschod slonka i wieczorem wracac juz do domu teraz troszke ciezej z takimi spontanicznymi wypadami no ale jak Julka podrosnie to pewnie tamte czasy wroca Cytat:
jak bym sama nie mogla sprawdzic Cytat:
a tesciowej to nie zazdroszcze ale chetnie bym ja zamienila na mojego tescia chcesz ??
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
moj dzien - wstajemy rano kolo 7-8 , karmie mala, pozniej gadamy gdzies do 10 po czym uspia ( teraz zadkosc) budzi sie - herbatka, gadamy smiejemy sie nosze ja do dziadka, pojdziemy na ogrod, spacer, kapiel papu ale normalnie ja zostawiam w pokoju jak mam cos do zrobienia klade do lozeczka i wychodze i juz
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
drcron ja mam jeden komplecik na 44 z h&m moge podeslac body + polpajac+koszulka+pajac + czapeczka
bezowy w jezyki uniwersalny mi sie juz nie przyda ale jest nowy tylko ze bez metek![]() tylkooliwka nie wiem czy wyslalas meila bo poki co nic nie dostalam...hmm? Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2010-07-15 o 21:18 |
|
|
|
#800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyżby to ta mała terrorystka? śliczna i jak sie usmiecha Cytat:
nie przejmuj sie tym babskiem Cytat:
![]() przestań wyluzuj bo wykończy cię ta baba |
|||
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Aniap gdybys mogla podejsc i zapytac bylabym wdzieczna
![]() tylkooliwka i aniap dzieki za odpowiedz a pytam o ten samolot bo jak dobrze pojdzie i uda mi sie namowic mojeg tzta to jakpojedziemy do niemiec to z siostra polecimy do turcji na 5 dni bo szwagra brat ma w ankarze wielki hotel wiec wakacje za free beda tylko go trzeba przekonac by do samolotu wsiadl :P
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
drcron daj znać koniecznie dziś jakbyś chciała te ciuszki bo mnie przy kompie rano nie bedzie bo jadę z tesciówką do lekarza
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
Mam prośbę wyślij mi smska jutro ze swoim numeren rano zebym miała bo jakbym kupiła to od razu popełzne na pocztę żeby szybko doszło do ciebie myślę że będą bo ostatnio jak miała takie małe ( po bliźniakach dla chłopca ) to długo jej leżały takie rzeczy . a naprawdę były piękne i jak nowe .
|
|
#803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zeby Cie 2 razy nie fatygowac, teraz jade na wioske w sobote wiec tam mu pocykam i cos wybiorę,dopiero wyslę. |
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak tak nie daj się zwariować! padam w ten upal,spac w nocy nie moge...ech
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam sie uczyc- dobranoc.
Tezet znow sie zwolnil dzisiaj bo plecy;/ ehhhh.... jemu to juz chyba tak zostanie
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ania p;20703604]
hehe Podobny gust mamy wakacyjny . Mój tata ( historyk ) to fanatyk IIwojny i wszelkich umocnień z nią zwiazanych jego znajomi oprowadzaja tam wycieczki . Sprzedali mieszkanie w krakowie kupili tam stary dom i tam sobie żyją . wakacje mojego dzieciństwa to wlaśnie te rejony albo u tych znajomych albp więś pod nazwą Lubrza . dla mnie ten rejon to drugie mazury tylko jeszcze bez infrastruktury i wywindowanych cen . jest miło , spokojnie , tanio i pięknie . Napewno pojadę jak dzieciaki podrosna pokazac im bunkry - byłaś ? http://www.bunkry.pl/pl/index.html Trochę zazdroszczę Ci tych wakacji bo rejony są naprawdę wspaniałe (dla mnie). Faktycznie rejon nie jest jeszcze skażony turystami. Ja byłam w bunkrach Pętla Boryszyńska. Niesamowite wrażenie. Dla dzieciaków to wspaniała atrakcja. Widziałam jak zachowywały się "nasze" (syn męża i córka znajomych). Dodam jeszcze czystą wodę w jeziorze i zakaz korzystania na nim z motorówek, skuterów itp. ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje miejsce zabaw to było poradzieckie lotnisko z bunkrami schronami i bomboskładami. ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Drcron mnie blizna po cesarce po pierwszym dziecku długo bolała , później też przez kilka lat się odzywała na zmianę pogody i teraz jeszcze czasami swędzi |
|
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Wszystkie mamy w tą piękną pogodę
Narazie piękna bo jeszcze w miarę chłodno to będe szła z dzieciakami na spacer bo, za 2 godziny to już do wieczora uziemiona jestem Erwi ostatnio jakoś mało je Będę jak narazie z tą strzykawką latała, i do tego może kleik ryżowy mu zrobie
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
U nas tez na razie przyjemnie na dworze wiec za chwile wybieram sie na spacerek z moją Wercią. Dziś dała mi pospać. Poszla spać po 20-tej, na karmienie obudzila sie o 4.30 i pospała jeszcze do 7. A teraz siedzi i gaworzy I nawet rano kupke zrobila bez płaczu Więc dzień rozpoczety pozytywnie
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
no i widzisz
nie ma malych terrorystow
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.

Ale nie wariuję i nie stymuluję (co za paskudne słowo) jej non stop 

) 

zachowuje się, jakby cierpiała na zanik mózgu i nie zdawała sobie sprawy, co jej słowa mogą powodować