Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-15, 15:52   #781
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r

Asiulek Wercia śliczna
Darusia dziękuję za odp

Moje dziecie nie napite dziś... Wody nie chce a cycek mógłby być non stop w buźce... Aż się zdrzemnęłam tylko zmieniłam w połowie cyca... i tak mogłabym w kółko, gdyby się nie wściekał że tam nic nie leci w końcu

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 15:55   #782
sponsa_bella
Raczkowanie

Asiulek, dzięki za pocieszający post
Ja naprawdę dbam o moje dziecko (chociaż czasem mam jej dość po całym dniu spędzonym razem). Gdybym widziała, że coś z nią nie tak, poszłabym do lekarza (jak było w przypadku kataru...). A, to, że mała wylądowała w szpitalu to ofkors wina tego, że karmiona mlekiem modyfikowanym

To w takim razie wyskoczę z kolejnym pytaniem:

-jak wygląda Wasz dzień w domu, z dzieckiem?

Matylda nie śpi już tak długo w ciągu dnia, jak wcześniej (teraz robi sobie drzemki 30-40 min.). Nie puszczam jej Mozarta, nie czytam jej bajek. Sama słucham radia (tuba fm) - jazz, muzyka filmowa itd. Czytam jej to, co sama czytam - ostatnio Przekrój Ale nie wariuję i nie stymuluję (co za paskudne słowo) jej non stop Chcę mieć trochę własnego życia, ale boję się, że może poświęcam dziecku za mało czasu... Czy Wy nosicie Wasze maleństwa bez przerwy? Zostawiacie je chociaż na chwilę same? Na macie, w kołysce/łożeczku/na łóżku?
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:08   #783
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No i sie nie załadowały, próbuję raz jeszcze
Twoja Wercia w żaden sposób nie przypomina głodzonego dziecka. Słodka uśmiechnięta istotka.
Moja Zosia nie daje się nabrać na robenie zdjęć z ukrycia. Dobrze już wie, że jak odchodzę jak się śmieje to pewnie będę chciała cyknąć jakieś zdjęcie. Efekt - wszędzie jest poważna.
A łapanie zabawek myślę, też w normie. Każde dziecko łapie je na swój sposób, jedne robią to szybciej inne wolniej

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Także chyba jednak z Twoim dzieckiem wszystko w porzadku... no chyba ze z moją niunią jest cos nie halo
Każde dziecko rozwija sie w swoim tempie wiec nie stresuj się (o mamo.. i kto to mowi )

Do P.s- moja 2 tygodnie przed terminem
zgadzam sie z asiulek, tzn. każde dziecko rozwija sie we własnym tepie. Twoja tesciowa, dorosła kobieta powinna wiedziec, ze takich dzieci sie nie porownuje. zlosliwe babsko i tyle. asertywna adz dalej.Wyslij ja do mojej mamy, wychowała juz niejedno dziecko, ma 30 lat stazu w złobku.
brakuje polskich znakow bo jakis ssak mlekołak wisi na cycorku

i widze ze literki tez mi cos pozera

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2010-07-15 o 16:12
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:16   #784
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sponsa_bella Pokaż wiadomość

Matylda nie śpi już tak długo w ciągu dnia, jak wcześniej (teraz robi sobie drzemki 30-40 min.). Nie puszczam jej Mozarta, nie czytam jej bajek. Sama słucham radia (tuba fm) - jazz, muzyka filmowa itd. Czytam jej to, co sama czytam - ostatnio Przekrój Ale nie wariuję i nie stymuluję (co za paskudne słowo) jej non stop Chcę mieć trochę własnego życia, ale boję się, że może poświęcam dziecku za mało czasu... Czy Wy nosicie Wasze maleństwa bez przerwy? Zostawiacie je chociaż na chwilę same? Na macie, w kołysce/łożeczku/na łóżku?
Ja tez czasem myślę, że moze poświecam jej za malo czasu, za malo stymuluję Ale też chce mieć troche czas dla siebie. No wiec u mnie wyglada to tak, że mała albo leży na podlodze na kocu, albo siedzi w lezaczku albo śpi w wozeczku. Ostatnio lepiej sypia... kiedyś miala z tym problemy ze względu na brzuszek. Teraz raz dziennie śpi ok. 2 godzin a potem to juz drzemki po 3-40 minut, róznie to bywa. Jak siedzi w leżaczku to daje jej zabawki, wlączam cos grającego i sama się bawi- ja od czasu do czasu podejdę, zagadam, wycałuję itp...
muzyczka "leci "często- radio albo jakieś plytki dośc spokojne. Czsem jak musze cos zrobić i chce miec spokój- właczam tv (nie bic ) ale to doslownie na 5-10 minut pozwalam jej patrzeć.
Jak leży to kulam ją, całuje, gadam, śpiewam... i robie swoje rzeczy.
raczej rzadko ją zostawiam bo raczej zaraz mnie wzywa, raczej zabieram ja ze sobą w leżaczku. noszę raczej malo, bo po pierwsze boli mnie kręgoslup, po drugie jest gorąco wiec się do siebie kleimy, a o trzecie- mala nie przepada za noszeniem... no poza noszeniem na samolot przed lusterkiem

jak zaczyna marudzic, wystarczy ze zaczne w nią dmuchać delikatnie i zaczyna się smiać
No- tak to mniej więcej wygląda oczywiscie kąpiele, spacery itp...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:20   #785
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

sponsa_bella ale też babcia Ci przypadła, babci to sie kilka słów należy od Ciebie
Powiedz jej że widziałaś na mieście kobietkę co jest od babci dużo szczuplejsza
No już nie mówiąc że powinna w maratonie biegać a nie w domu wymyślać, bo inne w jej wieku to robią
Moja mama i teściowa są szczęśliwe jak tylko mały ich uśmiechem obdarzy, i dla nich nieważne co robi, zawsze to robi najlepiej najszybciej i najładniej i najwięcej rośnie, i wogle NAJ

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:45   #786
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

chyba muszę myłączyć kompik. Mam za oknem wielkie granatowe chmury i zerwała się wiaterek. Może spadnie jakaś woda

ps. Ja wyrodna matka karmiąca zostawiłam dzisiaj dziecko na 3 godz. z babcią i pojechałam do miasta załatwić kartę czipową dla Zosi. Tyle czasu bez mamusi i cycorków
Stary 2010-07-15, 16:50   #787
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

sponsa kochana, moja sie zachowuje dokladnie tak samo jak twoja dzidzia, z tym ze lapie rzeczy ktor leza obok ale po to by wsadzic je do pyszczka,
tesciowej chyba trzeba bedzie delikatnie jednak uwage zwrocic to kurde bez przesady;/
"nie pamięta wół jak cielęciem był"

P.S Moja urodzila sie w terminie a zachowuje tak samo i co? to dopiero uposledzienie;D hahahaha
a na serio nie masz sie czym martwic.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

u mnie jest tak samo
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 17:04   #788
sponsa_bella
Raczkowanie

Na Was zawsze można liczyć! Kochane jesteście, dziewczyny! Idzie zwariować z taką babcią. Ja po prostu wiedziałam, że tak będzie. Już będąc w ciąży zadręczałam się tym, że teściowie zamiast cieszyć się, że będą mieć dwie wnusie, będą je porównywać. Masakra :/ Często rodzice się dziwią, że rodzeństwo się nie znosi - no skoro w dzieciństwie maluchy były ze sobą porównywane, to co się dziwić... Mnie i mężowi bardzo zależy na tym, żeby siostrzenica męża i nasza córeczka miały ze sobą fajne relacje. Jest między nimi tylko rok różnicy. Chciałabym, żeby w przyszłości miały ze sobą kontakt, żeby zaczęły od wspólnej zabawy, a może kiedyś się zaprzyjaźnią...

A .... (i tu pada imię drugiej wnuczki) to robiła tak i tak... A ... (i tu wstawcie imię mojej szwagierki) to coś tam...

Ona jest bohaterką, bo karmiła dziecko piersią ponad rok, ja jestem złą matką, bo daję dziecku butelkę (ostatnio na grillu mówiła - "patrzcie, jak sobie mamy teraz ułatwiają życie, kiedyś to było nie do pomyślenia") Może odrobinę dramatyzuję, ale tak to mniej więcej wygląda

No...musiałam wylać żółć na forum publicznym

Mój brzdąc jest potwornie marudny w ten upał (to pewnie moja wina )
Dzięki Ci, Panie, że 1. września wracam do pracy!!!
Stary 2010-07-15, 17:42   #789
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u nas w sumie podobna sytuacja, szwagierki corka miala 4 lipca rok a nasza 5 kwietnia sie urodzila, 9 miesiecy!!!! rowne 9!!! jakby ktos chcial moze pomyslec ze zrobilismy sobie dziecko bo oni tez maja;/
i tu u nas tesciowa nie porownuje dzieci, ale zdarza jej sie " ........( imie) to robila tak", albo " ........smarowala ja tym, nie tym co wy" itd itp wiec tz pare slow powiedzial i od tego czasu aniolek
A.Camus
Stary 2010-07-15, 18:58   #790
catro
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, jak myślicie, czy moją małą coś swędzi? Czy po prostu ma taki odruch, bo bardzo często pociera twarz- oczy, nosek, policzki... tak nagle, dośc mocno, pieluszka albo rączką. Nawet jak spi i sie przeciaga to ociera buźkę o podloze lóżeczka. Moze alergia na jakieś pylki? dodam, że często pokichuje i czasem nawet ma kaszelek.
moja pociera buźkę, jak chce jej się spać
A to pocieranie o podłoże łóżeczka też jej się zdarza - właśnie jak się obudzi ale dalej jej się chce spać

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mój synek od trzech dni sam bierze w rączki zabawki które przy nim leżą, albo jak mu coś podaję to nie wkladam do rączki a trzymam przed nim i on sam rączkę wyciąga i bierze (pewnie Wasze dzieciczki też tak robią, ale mój od 3 dni, i to taki postęp)A jak się przekręca to tak śmiesznie zamach rękami najpierw w przeciwną stronę niż ta w którą chce się przekręcić, i chyc tam gdzie chciał(przeważnie tam gdzie lepiej tv widać) Sorki za chwalenie, ale nie mam komu, jakoś tz w tym nic wielkiego nie widzi
No i pewnie że wyczyn jest

sponsa_bella - ale babsztyl wstrętny zachowuje się, jakby cierpiała na zanik mózgu i nie zdawała sobie sprawy, co jej słowa mogą powodować

Cytat:
Powiedz jej że widziałaś na mieście kobietkę co jest od babci dużo szczuplejsza
boskie

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 19:12   #791
sponsa_bella
Raczkowanie

Eh... dobrze, że jest Wizaż. Przynajmniej można tu swobodnie się wyżalić i ponadawać na babsztyle przeróżne

Mam pytanie do mam "butelkowych". Czy trzymacie się sztywno wskazówek odnośnie ilości karmień? Dajecie dzieciakom jeść co 3 lub co 4 godziny? Boję się, że zapasę mojego Mistrza Jodę
Stary 2010-07-15, 20:43   #792
drcron
Zakorzenienie

powiedzcie mi w jakim sklepie moge kupic ciuszki mniejsze niz 50 ??albo gdzie na necie moge takie znalesc ?? ta mala Zosia naszych przyjaciol jest zamala do wszystkich ciuszkow jakie ma

mam jeszcze jedno pytanie do mam CC czy ta rana po cieciu was tez rwala i ciagnela ?? i czym smarrowalyscie by sie ladnie goila ?? i jak dlugo przecietnie bedzie sie goila i bolala ?? z gory dziekuej za odpowiedz

i jeszcze jedno pytanie czy ktoras z was juz leciala z takim maluszkiem samolotem ?? jesli wpakuje sie z dzieckiem do samolotu to ona bedzie tam miala swoj fotel czy mam ja trzymac na kolanach ?? jesli swoj fotel to czy mam zabrac ze soba nosidelko by je do fotela przymocowac ale jqk jak tam sa inne pasy a jesli nie nosidelko to jak Julka bedzie siedziala na fotelu w samolocie ?? tu tez dziekuej za odpowiedz

Darusia teraz pytanie do twojej mamy jesli bys mogla ja zapytac w jakiej firmie najlepiej ubezpieczyc dziecko chodzi mi o takie ubezpieczenie zagranica bo polise na zycie ma w PZU ale chodzi mi o wyjazd poza UE i czy moge wykupic ubezpieczenie np. na tydzien ?? bo ja zielona jestem w te klocki

i jeszcze jedno na druga sobote idziemy na wesele co lepiej dac w prezencie pieniadze czy jakis prezent ??

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 20:58   #793
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
nieźle chcą zarobić tylko troche za dużo

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

dobry pomysł z tym gotowaniem trzeba to przemyslec
ano dobry szczeólnie przy dziecku .

Cytat:
No to super, że jest ok

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Na pewno sporo się zaoszczędzi ale jeśli ktos i tak nie moze jechać na dłużej...
My też raczej nie robimy sami jedzenia, jakos nam bylo szkoda czasu. Pewnie inaczej bedzie z dzieckiem. Ale do tej pory jak jeździliśmy sami (zawsze trafialiśmy na piękną pogodę ) to jak wstawalismy to tylko myślało sie o wyjściu na plaze. Tż szedl do sklepu po buleczki itd na sniadanko a potem już na plażę. Obiad w miescie i znów na plaże. Wieczorem na imprezy... Hmmm.. ale czasy się zmianiają, jest dziecko i teraz wakacje na pewno będą wyglądały inaczej
he he ja już patrze pod kontem Szymka bardziej na impre sie nie wybiore no bo niby jak . a w knajpie mały lata bo wszystko go interesuje wiec wolę zjeść w pensjonacie a mały w tym czasie ganiał sobie po placyku zabaw ( bo teren jest zamknięty całkiem . jednym słowem ja spokojnie zjadłam dziecko się nie umęczyło . To że wydałam mniej kasy to już kolejny plus he he

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dokladnie, szkoda by mi tez bylo malej na plazy meczyc caly czas
Moja była dużo na plaży i jakoś na umęczoną nie wygladała
Szymek tym bardziej

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
ja mieszkam na 2gim końcu Polski na śląsku... przy granicy z Czechami (Jastrzębie Zdrój)... więc musielibyśmy przejechać całą Polskę jak długa...
AniaP pisałaś kiedyś że po drodze będziecie mieli nocleg w Bielsku... my z bielska 2 lata temu startowaliśmy... też do Chorwacji ale autokarem... dziwiłam się dziewczynom z Gdańska które jechały z nami... my wysiadaliśmy a one miały dopiero połowę trasy za sobą... ehh no a w zeszłym roku nigdzie nie byliśmy i jak kolega z pracy powiedział mężowi że do Chorwacji jedzie z rodziną to ten tylko chodzi i marudzi że też chce... no ale w tym roku jeszcze bym się bała z małą jechać... poza tym ja muszę zacząć jeździć samochodem żebyśmy mogli się zmieniać z mężem...
eehh powiem wam że teraz bardzo żałuje że nie jeżdżę... jak trzeba z małą do lekarza to mąż musi wolne brać albo ja z wózkiem muszę iść najbardziej ruchliwą drogą w mieście;/ ale jak się nie zacznie jeździć zaraz po zdaniu prawa jazdy to później ciężko zacząć;/
w jaki rejon jeździcie do chorwacji jak ceny itp ?
My jexdzimy na zmieny więc dłuższa trasa to dla nas nie problem zreszta mamy do przejechania z bielska 900km ( nie jeżdże przepisowo) więc po autostradach to droga z jedną przerwą dłużasza . w bieslku mamy nocleg gratis . Ja się nie boje jechać bo już po Szymku wiem że z takim małym się lepiej jedzie niż z takim w jego wieku własnie .
Co do jazdy współczuje że nie jeździsz zacznij jak najszybciej

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Wprawdzie to nie morze ale mogę polecić Łagów na pojezierzu lubuskim. Byliśmy w wypasionych domkach (salon połączony z wyposażonym aneksem kuchennym, 3 sypialnie, łazienka z prysznicem i taras z grilem. Niestety nie były tanie ale jechaliśmy ze znajomą rodziną z dziećmi. Własne gotowanie dla oszczędności. W ośrodku cisza i spokój, dla dzieci idealne miejsce. Jezioro, zamek, niedaleko bunkry poniemieckie a dookoła lasy i lasy.
hehe
Podobny gust mamy wakacyjny . Mój tata ( historyk ) to fanatyk IIwojny i wszelkich umocnień z nią zwiazanych jego znajomi oprowadzaja tam wycieczki . Sprzedali mieszkanie w krakowie kupili tam stary dom i tam sobie żyją . wakacje mojego dzieciństwa to wlaśnie te rejony albo u tych znajomych albp więś pod nazwą Lubrza . dla mnie ten rejon to drugie mazury tylko jeszcze bez infrastruktury i wywindowanych cen . jest miło , spokojnie , tanio i pięknie .
Napewno pojadę jak dzieciaki podrosna pokazac im bunkry - byłaś ?
http://www.bunkry.pl/pl/index.html

Cytat:
Darusiaaaa, Asiulek, mam do Was pytanie

Moja teściowa wyprowadza mnie z równowagi
Jest babcią po raz drugi (ponad rok różnicy między Matyldą a drugą wnuczką) i wydaje jej się, że wszystkie rozumy pozjadała. Szlag mnie jasny trafia, no! Moja mała dokładnie z tego samego dnia, co Wasze kruszynki. Napiszcie mi, proszę, bo może to ja jestem upośledzona i coś robię nie tak...

1. czy Wasze dzieci trzymają już same głowę, wiecie...tak SZTYWNO?
(mojej łepetyna jeszcze sie gibie odrobinę, ale nie muszę jej ZAWSZE podtrzymywać). Teściowa patrzy podejrzanie na małą, że ona jakaś nie teges... (warto dodać, że druga wnuczka ciągle robi w pampersa - a znam dziecko, które miało sześć miesięcy i robiło do nocnika - i nikt z tego nie robi wielkiego halo. Do jasnej Anielki, po co to porównywanie?!)

2. czy Wasze dzieci obracają się same z pleców na brzuch i na odwrót??? Moja Matylda potrafi się "gibnąć" jedynie z pleców na bok...potem majta nogami i tyle. Próbuje inne pozycje, ale jeszcze jej nie wychodzi.

3. czy Wasze dzieci potrafią same coś złapać i długo trzymać daną rzecz w rączce, interesując się trzymanym przedmiotem? Matylda chwyta jedynie wiszące nad nią zabawki (mata/wózek/fotelik). Nie łapie rzeczy leżących koło niej...

Czy ja mam jakieś upośledzone, opóźnione dziecko?
Płacze, jak narobi w pieluchę. Płacze, gdy jest głodna. Guga elegancko i ładnie się śmieje - może nie zanosi się histerycznym HAHAHAHAHA jak dzieci z pewnego filmiku na jutubie , ale widać, kiedy jej się coś podoba lub sprawia przyjemność (np. jak mama/tato podchodzi do kołyski).

Jasne, jestem początkującą mamą, ale już nie młodą To jednak nie znaczy, że nie potrafię skorzystać z internetu, książek i że nie chodzę z dzieckiem do pediatry. Już od urodzenia małej były ciągłe pytania i robienia min. A to kąpiemy małą w wiaderku (a nie wanience, jak drugą wnuczkę), a to wózek kupiliśmy czarny (a nie w jakimś - DZIEWCZĘCYM - innym kolorze), dlaczego szczepicie ją tak a nie inaczej, dlaczego nie chcesz karmić TYLKO piersią, a to a tamto... Grrr, w takich momentach włącza mi się agresor.

Ostatnio chciała mi organizować chrzciny...nawet salę zarezerwowała. Na szczęście miałam w pracy szkolenie z asertywności i jest tak, jak my z mężem chcemy (pomijam fakt, że się mamusia obraziła).

Kochane, nie dobijajcie mnie tylko pisząc, że Wasze kwietniowe dzieci już siedzą, czytają i podają Wam pilot do TV...

P.S. nie wiem, czy to ma znaczenie, ale Matylda urodziła się 3 tygodnie przed wyznaczonym terminem.
Moja zachowuje się podobnie jak Twoja .
A co do stymulacji to ja też nie wariuje bo zwyczajnie nie maqm czasu mam jeszcze Szymka w domu . Mała ze stymulacji na basen raz w tyg he he ..
I napewno nie będzie głupia z tego powodu . czesto jak bawie się z małym to leży obok nas patrzy co robimy czy jak czytam mu książeczki itp . ale dużo leży sama na macie czy lezaczku lub w łóżeczku i nic jej nie dolega z tego powodu

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
powiedzcie mi w jakim sklepie moge kupic ciuszki mniejsze niz 50 ??albo gdzie na necie moge takie znalesc ?? ta mala Zosia naszych przyjaciol jest zamala do wszystkich ciuszkow jakie ma

??
dr cron jak chcesz to pojeda jutro do takiego małego lumpka u nas
babka miała pełno rzeczy na takiego maluszka ( przyszło pewnie w jednej dostawie ) były body komplecik ( spodenki i bluzeczka ) widziałam też bawełniane pajacyki i śpioszki rozmiar ten tiny baby czyli przed newbornem . ciuszki jak nowe dobrych firm ( early days , mothercare ) lumpek jest tani jak barszcz 20 zł za kilo . jakby były te rzeczy to mogę kupić i szybko wysłac jutro do ciebie
Stary 2010-07-15, 20:59   #794
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
ale co w necie czytam to nie powinno się siusiaka do roku ruszać, a po roku skórkę lekko zsówać, i dopiero jak po 2 urodzinach nic się nie zmieni to chirurg.
A że mam takie głupie pytanie, jak siusiaki Waszych synków?
ja nic nie ruszam siusia normalnie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
a i tak najsmaczniejsza jest mokra pieluszka, ktora ja przykrywam w kapieli

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

ja to bym chciala zeby troche wypadlo. jak wlosow jest duuuuzo, to ciezko jakas fajna fryzure z nich ulozyc.
hihi moj jej nie wkladal a jak wkladal to zabierałam,a teraz jak tak cieplo to wogole go juz nie przykrywam

matko mały jak je to jest caaały mokry
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
lepiej arkadia bo tam jest chicooland i w razie czego on się tam pobawi a my gdzies obok przycupniemy tam jest też grycam 50 od tego .

drcron - dzięki

tylko oliwka - na tyvh fotach Szymek ma nie całe 5 miesięcy więc nie wiele w sumie starszy więc nie martw się wagą bo ja teżmiałam co nosić . Duzy będzie chłopak i tyle mój teraz jest zawsze największy wśród dzieci w swoim wieku ( zwykle wyższy o pół głowy he he )
no to super moj mąż jest wysoki wiec pewnie synuś tez bedzie-super

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
najlepiej zrobic zdj przy swietle dziennym na dworze albo przy oknie bo flesz splyca zdjecia...ja mam wtyczki rozne do ps i tym podkrecam zdj.... wyslij mi na meila foto to pokombinuje path21@o2.pl
Mloda sorry ale poleciało hihi bedzie roboty,jak teraz pojedziemy to porobimy jakies ladne foteczki tzn postaram sie zeby były ładne dziękuję

Cytat:
Na Was zawsze można liczyć! Kochane jesteście, dziewczyny! Idzie zwariować z taką babcią. Ja po prostu wiedziałam, że tak będzie. Już będąc w ciąży zadręczałam się tym, że teściowie zamiast cieszyć się, że będą mieć dwie wnusie, będą je porównywać. Masakra :/ Często rodzice się dziwią, że rodzeństwo się nie znosi - no skoro w dzieciństwie maluchy były ze sobą porównywane, to co się dziwić... Mnie i mężowi bardzo zależy na tym, żeby siostrzenica męża i nasza córeczka miały ze sobą fajne relacje. Jest między nimi tylko rok różnicy. Chciałabym, żeby w przyszłości miały ze sobą kontakt, żeby zaczęły od wspólnej zabawy, a może kiedyś się zaprzyjaźnią...

A .... (i tu pada imię drugiej wnuczki) to robiła tak i tak... A ... (i tu wstawcie imię mojej szwagierki) to coś tam...

Ona jest bohaterką, bo karmiła dziecko piersią ponad rok, ja jestem złą matką, bo daję dziecku butelkę (ostatnio na grillu mówiła - "patrzcie, jak sobie mamy teraz ułatwiają życie, kiedyś to było nie do pomyślenia") Może odrobinę dramatyzuję, ale tak to mniej więcej wygląda

No...musiałam wylać żółć na forum publicznym

Mój brzdąc jest potwornie marudny w ten upał (to pewnie moja wina )
Dzięki Ci, Panie, że 1. września wracam do pracy!!!
Sponsa no coś Ty wszystko w normie ja mam starsze dziecko a tez tych wszystkich rzeczy jeszcze nie robi oprócz trzymania główki.Wiem jak takie docinki wpieniaja więc współczuje ale jak nie możesz jej pojechac to chociaz obgadaj na forum i będzie ciutkę lżej mi to pomaga

Cytat:

mam jeszcze jedno pytanie do mam CC czy ta rana po cieciu was tez rwala i ciagnela ?? i czym smarrowalyscie by sie ladnie goila ?? i jak dlugo przecietnie bedzie sie goila i bolala ?? z gory dziekuej za odpowiedz

i jeszcze jedno pytanie czy ktoras z was juz leciala z takim maluszkiem samolotem ?? jesli wpakuje sie z dzieckiem do samolotu to ona bedzie tam miala swoj fotel czy mam ja trzymac na kolanach ?? jesli swoj fotel to czy mam zabrac ze soba nosidelko by je do fotela przymocowac ale jqk jak tam sa inne pasy a jesli nie nosidelko to jak Julka bedzie siedziala na fotelu w samolocie ?? tu tez dziekuej za odpowiedz

Darusia teraz pytanie do twojej mamy jesli bys mogla ja zapytac w jakiej firmie najlepiej ubezpieczyc dziecko chodzi mi o takie ubezpieczenie zagranica bo polise na zycie ma w PZU ale chodzi mi o wyjazd poza UE i czy moge wykupic ubezpieczenie np. na tydzien ?? bo ja zielona jestem w te klocki

i jeszcze jedno na druga sobote idziemy na wesele co lepiej dac w prezencie pieniadze czy jakis prezent ??
dziecko w samolocie trzymasz na kolanach i dostajesz taki specjalny pas ktory mocujesz do swojego,my jak lecielismy to w jedna i druga strone usiedliśmy tak,ze między nami było wolne miejsce i tam sobie leeżał jak usnął.

A rana czasami mnie boli do tej pory a ja jej niczym nie smarowałam,jak tak pociągnę jakby za brzuch to troche boli a po za tym juz nie,ale podobno to w środku sie zarasta do roku.

Dziewczyny nie zastanawiajcie sie tylko jedźcie na wakacje naładowac akumulatorki!ja bylam juz z nim w Hiszpanii teraz jedziemy pod Kielce na wieś na pare dni i bardzo sie cieszę.

Wczesniej byl temat o wanienkach na wyjazd DUSIAKA ja kupilam dzisiaj w Tesco taki fajny jakby pontonik i to miejsce w środu będę zalewała wodą i będzie miał taki basenik a i wykąpac w nim można bardzo wygodnie,bo te baseny co sa nawet małe maja za dużą średnicę,a to jest super i dałam 25zł i świetna sprawa to oczywiście lodówka turystyczna na wyjazd

Asiulek Wercia na zdjęciach taaaka zadowolona w życiu bym nie powiedziała,ze sie tak umęczyłas.

Aniap spóźnione 100 LAT 100 LAT !!!!!

Ferrou u mnie znowu mega kupka po wczorajszym jabłuszku

a ja własnie wcinam bób,nie wiem czy moge ale go uwielbiam

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-07-15 o 21:03
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 21:00   #795
ania p
Zakorzenienie

w samolocie małe dziecko nie ma fotela ( bo leci za darmo ) wózkiem można podjechac do samego samolotu potem wózek oddajesz dziecko zwykle się bierze na ręce ( pewnie nosidełko tyż można zabrać na pokład ) kolezanka teraz jest w izraelu i tam jak jej córka była mała na pokładzie mieli specjalna kołyske dla dziecka ale napewno nei były to nasze linie lotnicze .
Stary 2010-07-15, 21:14   #796
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
w samolocie małe dziecko nie ma fotela ( bo leci za darmo ) wózkiem można podjechac do samego samolotu potem wózek oddajesz dziecko zwykle się bierze na ręce ( pewnie nosidełko tyż można zabrać na pokład ) kolezanka teraz jest w izraelu i tam jak jej córka była mała na pokładzie mieli specjalna kołyske dla dziecka ale napewno nei były to nasze linie lotnicze .
u nas jeszcze smiesznie bylo w samolocie bo maly 4 dni kupy nie robił i oczywiscie zrobił w samolocie a ja nie wiele mysląc bach go na to wolne miejsce między nami i przewijam,tak sie przyzwyczailam do tego smrodku ze dla mnie juz tak nie smierdzi ale nie pomyslalam ze innych moze zemdlic i Pani do nas podeszla i delikatnie opierniczyla,ze powinnismy isc do ubikacji bo tam jest przewijak a ten przewijak to taka deska nad klopem co sie opuszcze i nijak miejsca nie ma.
Stary 2010-07-15, 21:15   #797
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dzwonilam w maju do ZUSu to powiedzieli że nie mogę sama złożyć, że to musi firma
ja skladalam sama papiery i bardzo szybko dostalam zasilek maciezynski gdyby moj szef mial zlozyc oewnie do dzic bym nic nie dostala
Cytat:
Moja Wercia siedzi sobie i gada ze śpiewająca lalką niestety co jakiś czas jej dobry humor zakłóca chęc zrobienia kupki... niestety nie daje rady... zal mi jej. Mam nadzieje, ze ten syrop pomoże.

Dziewczyny, jak myślicie, czy moją małą coś swędzi? Czy po prostu ma taki odruch, bo bardzo często pociera twarz- oczy, nosek, policzki... tak nagle, dośc mocno, pieluszka albo rączką. Nawet jak spi i sie przeciaga to ociera buźkę o podloze lóżeczka. Moze alergia na jakieś pylki? dodam, że często pokichuje i czasem nawet ma kaszelek.
alergie sprawdzic mozesz dopiero u 3 letniego dzecka moja tez pociera twaqrz i czesto kicha nawilzam jej nosek woda morska i to pomaga a tez czesto pokaslywala ale doktor mi wyjasnila ze to dlatego ze troszke jej sie ulalo w srodku i ja to draznilo dlatego kaszlala
Cytat:
ja mieszkam na 2gim końcu Polski na śląsku... przy granicy z Czechami (Jastrzębie Zdrój)... więc musielibyśmy przejechać całą Polskę jak długa...
AniaP pisałaś kiedyś że po drodze będziecie mieli nocleg w Bielsku... my z bielska 2 lata temu startowaliśmy... też do Chorwacji ale autokarem... dziwiłam się dziewczynom z Gdańska które jechały z nami... my wysiadaliśmy a one miały dopiero połowę trasy za sobą... ehh no a w zeszłym roku nigdzie nie byliśmy i jak kolega z pracy powiedział mężowi że do Chorwacji jedzie z rodziną to ten tylko chodzi i marudzi że też chce... no ale w tym roku jeszcze bym się bała z małą jechać... poza tym ja muszę zacząć jeździć samochodem żebyśmy mogli się zmieniać z mężem...
eehh powiem wam że teraz bardzo żałuje że nie jeżdżę... jak trzeba z małą do lekarza to mąż musi wolne brać albo ja z wózkiem muszę iść najbardziej ruchliwą drogą w mieście;/ ale jak się nie zacznie jeździć zaraz po zdaniu prawa jazdy to później ciężko zacząć;/
ja nad morze tez mam 600-700 km i tez musze przejechac cala polske ale kiedys mi to nie prszeszkadzalo by po pracy wskoczyc w auto i pojechac zobaczyc wschod slonka i wieczorem wracac juz do domu teraz troszke ciezej z takimi spontanicznymi wypadami no ale jak Julka podrosnie to pewnie tamte czasy wroca
Cytat:
Któraś zna sie na tłumaczeniu snów? mi się dzisiaj śniło że mnie mój tz chciał z balkomu z 8 piętra wyrzucić jak się obudziłam to mu nagadałam że coś złego się dzieje mniędzy nami jak już mam takie sny, to ten do mnie od razu z tekstem"czy mam kogoś?"jak ja mówię że coś mi się nie podoba to ten z takimi pytaniamia niby kiedy miałabym kogoś mieć, caly sznur facetów ustawia się po taka laseczkę z poporodowym ciałkiem, i pchającą wiecznie wózek
ja wczoraj jak bylam na spacerze to zaczepilo mnie dwoch panow i dzisiaj mowie Tztowi ze wczoraj mnie dwoch zaczedpilo i o dzieciach rozmaiwali i proponowali ze sie przylacza bo ja tak sama z wozkiem laze to dzisiaj jak chcialam wyjsc z Julka na spacer wieczorem to mowi ze idzie z nami bo do skrzynki musi zobaczyc czy nie ma listow jak bym sama nie mogla sprawdzic
Cytat:
Ja naprawdę dbam o moje dziecko (chociaż czasem mam jej dość po całym dniu spędzonym razem). Gdybym widziała, że coś z nią nie tak, poszłabym do lekarza (jak było w przypadku kataru...). A, to, że mała wylądowała w szpitalu to ofkors wina tego, że karmiona mlekiem modyfikowanym

moja sama dosc czesto lezy albo siedzi w lezaczku jak zostawiam ja sama to puszczam jej bajki zeby sobie sluchala jesli chodzi o stymulacje to my czytamy wieczorem na dobranoc bajeczke w ciagu dnia duzo bajek sluchamy teraz czytam Grochole zielone drzwi wiec Julka tez tego slucha bawimy sie w kosi zabke i cacy cwiczymy i to tyle

a tesciowej to nie zazdroszcze ale chetnie bym ja zamienila na mojego tescia chcesz ??

Stary 2010-07-15, 21:16   #798
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moj dzien - wstajemy rano kolo 7-8 , karmie mala, pozniej gadamy gdzies do 10 po czym uspia ( teraz zadkosc) budzi sie - herbatka, gadamy smiejemy sie nosze ja do dziadka, pojdziemy na ogrod, spacer, kapiel papu ale normalnie ja zostawiam w pokoju jak mam cos do zrobienia klade do lozeczka i wychodze i juz
A.Camus
Stary 2010-07-15, 21:17   #799
mloda1989
Zakorzenienie

drcron ja mam jeden komplecik na 44 z h&m moge podeslac body + polpajac+koszulka+pajac + czapeczka bezowy w jezyki uniwersalny mi sie juz nie przyda ale jest nowy tylko ze bez metek

tylkooliwka nie wiem czy wyslalas meila bo poki co nic nie dostalam...hmm?

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2010-07-15 o 21:18
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 21:24   #800
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
broń Boże nie chciałam cię nastraszyć.. teraz dopiero zauważyłam że napisałam 'może' na pewno będzie dobrze!! moja też sapie przy tych upałach... z resztą chyba jak my wszyscy.... ehh ja na początku na każdej wizycie kazałam dobrze zbadać serducho... bałam się że mała może 'odziedziczyć' wadę po mnie... nawet wmawiałam kobiecie że mała się strasznie męczy i ciągle ma sine usta... (tzn nie tyle usta co dokoła ust)... ja np w taką pogodę jakbym się wybrała na dłuższy spacer to wróciłabym czerwona jak burak z sinym dookoła ust... dlatego w taka pogodę wolę nie wychodzić nigdzie poza ogrodem... no chyba że samochodem... znajdź jakiegoś kardiologa do września jeszcze daleko... nie ma co się stresować tyle czasu...
tak właśnie zrobię popytam znajomych o prywatnego kardiologa
Cytat:
No i sie nie załadowały, próbuję raz jeszcze
czyżby to ta mała terrorystka? śliczna i jak sie usmiecha
Cytat:
Darusiaaaa, Asiulek, mam do Was pytanie

Moja teściowa wyprowadza mnie z równowagi
Jest babcią po raz drugi (ponad rok różnicy między Matyldą a drugą wnuczką) i wydaje jej się, że wszystkie rozumy pozjadała. Szlag mnie jasny trafia, no! Moja mała dokładnie z tego samego dnia, co Wasze kruszynki. Napiszcie mi, proszę, bo może to ja jestem upośledzona i coś robię nie tak...

1. czy Wasze dzieci trzymają już same głowę, wiecie...tak SZTYWNO?
(mojej łepetyna jeszcze sie gibie odrobinę, ale nie muszę jej ZAWSZE podtrzymywać). Teściowa patrzy podejrzanie na małą, że ona jakaś nie teges... (warto dodać, że druga wnuczka ciągle robi w pampersa - a znam dziecko, które miało sześć miesięcy i robiło do nocnika - i nikt z tego nie robi wielkiego halo. Do jasnej Anielki, po co to porównywanie?!)

2. czy Wasze dzieci obracają się same z pleców na brzuch i na odwrót??? Moja Matylda potrafi się "gibnąć" jedynie z pleców na bok...potem majta nogami i tyle. Próbuje inne pozycje, ale jeszcze jej nie wychodzi.

3. czy Wasze dzieci potrafią same coś złapać i długo trzymać daną rzecz w rączce, interesując się trzymanym przedmiotem? Matylda chwyta jedynie wiszące nad nią zabawki (mata/wózek/fotelik). Nie łapie rzeczy leżących koło niej...

Czy ja mam jakieś upośledzone, opóźnione dziecko?
Płacze, jak narobi w pieluchę. Płacze, gdy jest głodna. Guga elegancko i ładnie się śmieje - może nie zanosi się histerycznym HAHAHAHAHA jak dzieci z pewnego filmiku na jutubie , ale widać, kiedy jej się coś podoba lub sprawia przyjemność (np. jak mama/tato podchodzi do kołyski).

Jasne, jestem początkującą mamą, ale już nie młodą To jednak nie znaczy, że nie potrafię skorzystać z internetu, książek i że nie chodzę z dzieckiem do pediatry. Już od urodzenia małej były ciągłe pytania i robienia min. A to kąpiemy małą w wiaderku (a nie wanience, jak drugą wnuczkę), a to wózek kupiliśmy czarny (a nie w jakimś - DZIEWCZĘCYM - innym kolorze), dlaczego szczepicie ją tak a nie inaczej, dlaczego nie chcesz karmić TYLKO piersią, a to a tamto... Grrr, w takich momentach włącza mi się agresor.

Ostatnio chciała mi organizować chrzciny...nawet salę zarezerwowała. Na szczęście miałam w pracy szkolenie z asertywności i jest tak, jak my z mężem chcemy (pomijam fakt, że się mamusia obraziła).

Kochane, nie dobijajcie mnie tylko pisząc, że Wasze kwietniowe dzieci już siedzą, czytają i podają Wam pilot do TV...

P.S. nie wiem, czy to ma znaczenie, ale Matylda urodziła się 3 tygodnie przed wyznaczonym terminem.
mój się urodził miesiąc przed wyznaczonym terminem i już skończył 5 miesięcy i nie potrafi się sam na brzuch obrócić zabawki dopiero od niedawna pewnie chwyta ale nie na długo zaraz rzuca no i sam jeszcze nie siedzi a pilot to i owszem go interesuje
nie przejmuj sie tym babskiem
Cytat:

ja tez nie puszczam mocarta rmf leci a śpi czasem pół godzinki , mój mały juz jest dość ciężki żeby go ciągle nosić , zostawiam go w wózku czasem jak mam cos do zrobienia to wsadzam go do spacerówki i stawiam w otwartych drzwiach i chyba mysli ,że jest na dworze
przestań wyluzuj bo wykończy cię ta baba
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 21:25   #801
drcron
Zakorzenienie

Aniap gdybys mogla podejsc i zapytac bylabym wdzieczna
tylkooliwka i aniap dzieki za odpowiedz

a pytam o ten samolot bo jak dobrze pojdzie i uda mi sie namowic mojeg tzta to jakpojedziemy do niemiec to z siostra polecimy do turcji na 5 dni bo szwagra brat ma w ankarze wielki hotel wiec wakacje za free beda tylko go trzeba przekonac by do samolotu wsiadl :P

Stary 2010-07-15, 21:30   #802
ania p
Zakorzenienie

drcron daj znać koniecznie dziś jakbyś chciała te ciuszki bo mnie przy kompie rano nie bedzie bo jadę z tesciówką do lekarza

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Aniap gdybys mogla podejsc i zapytac bylabym wdzieczna
tylkooliwka i aniap dzieki za odpowiedz

a pytam o ten samolot bo jak dobrze pojdzie i uda mi sie namowic mojeg tzta to jakpojedziemy do niemiec to z siostra polecimy do turcji na 5 dni bo szwagra brat ma w ankarze wielki hotel wiec wakacje za free beda tylko go trzeba przekonac by do samolotu wsiadl :P

Mam prośbę wyślij mi smska jutro ze swoim numeren rano zebym miała bo jakbym kupiła to od razu popełzne na pocztę żeby szybko doszło do ciebie myślę że będą bo ostatnio jak miała takie małe ( po bliźniakach dla chłopca ) to długo jej leżały takie rzeczy . a naprawdę były piękne i jak nowe .
Stary 2010-07-15, 21:58   #803
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
drcron ja mam jeden komplecik na 44 z h&m moge podeslac body + polpajac+koszulka+pajac + czapeczka bezowy w jezyki uniwersalny mi sie juz nie przyda ale jest nowy tylko ze bez metek

tylkooliwka nie wiem czy wyslalas meila bo poki co nic nie dostalam...hmm?
jeszcze nic nie wysylalam,musze dobrze przemyslec te zdjecia albo zrobic jakies nowe zeby Cie 2 razy nie fatygowac, teraz jade na wioske w sobote wiec tam mu pocykam i cos wybiorę,dopiero wyslę.
Stary 2010-07-15, 21:59   #804
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Wy nosicie Wasze maleństwa bez przerwy? Zostawiacie je chociaż na chwilę same? Na macie, w kołysce/łożeczku/na łóżku?
nie
tak
tak

nie daj się zwariować!

padam w ten upal,spac w nocy nie moge...ech
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 22:44   #805
Darusiaaaa
Zakorzenienie

uciekam sie uczyc- dobranoc.

Tezet znow sie zwolnil dzisiaj bo plecy;/ ehhhh.... jemu to juz chyba tak zostanie
A.Camus
Stary 2010-07-15, 22:54   #806
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

[QUOTE=ania p;20703604]

hehe
Podobny gust mamy wakacyjny . Mój tata ( historyk ) to fanatyk IIwojny i wszelkich umocnień z nią zwiazanych jego znajomi oprowadzaja tam wycieczki . Sprzedali mieszkanie w krakowie kupili tam stary dom i tam sobie żyją . wakacje mojego dzieciństwa to wlaśnie te rejony albo u tych znajomych albp więś pod nazwą Lubrza . dla mnie ten rejon to drugie mazury tylko jeszcze bez infrastruktury i wywindowanych cen . jest miło , spokojnie , tanio i pięknie .

Trochę zazdroszczę Ci tych wakacji bo rejony są naprawdę wspaniałe (dla mnie). Faktycznie rejon nie jest jeszcze skażony turystami.
Ja byłam w bunkrach Pętla Boryszyńska. Niesamowite wrażenie. Dla dzieciaków to wspaniała atrakcja. Widziałam jak zachowywały się "nasze" (syn męża i córka znajomych). Dodam jeszcze czystą wodę w jeziorze i zakaz korzystania na nim z motorówek, skuterów itp.

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:

Blizna boli jeszcze dziś i podobno długo tak będzie. Przestałam się przejmować. Ćwiczyć nie dam rady jeszcze. Jak sobie przypomnę (raz w tygodniu) to smaruję maścią contratubex. Bez tego była całkiem ładna a przynajmniej tak mi się wydaje bo nigdy żadnej blizny pooperacyjnej nie miałam. W porównaiu do koleżanki, która ma tentencje do bliznowców, jest śliczna i niewidoczna. Traktuję ją w kategoriach "szczęśliwa blizna"
Stary 2010-07-16, 07:21   #807
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
hehe
o to nie daleko ode mnie byłam tam jako dziecko bunkry są świetne też uwielbiam takie miejsca.
Moje miejsce zabaw to było poradzieckie lotnisko z bunkrami schronami i bomboskładami.

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Drcron mnie blizna po cesarce po pierwszym dziecku długo bolała , później też przez kilka lat się odzywała na zmianę pogody i teraz jeszcze czasami swędzi
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 08:00   #808
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Witam Wszystkie mamy w tą piękną pogodę
Narazie piękna bo jeszcze w miarę chłodnoto będe szła z dzieciakami na spacer bo, za 2 godziny to już do wieczora uziemiona jestem
Erwi ostatnio jakoś mało jePostanowiłam dzisiaj liczyć ile razy zje całego cyca, bo zaczynam się tym martwić, tym bardziej że nie chce pić z butelki i nasze dopajanie wygląda tak że mam w szklance z wodą strzykawkę i co jakiś czas mu wstrzykuję, ale tak na dłuższą mete sie nie da
Będę jak narazie z tą strzykawką latała, i do tego może kleik ryżowy mu zrobie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 08:15   #809
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam.
U nas tez na razie przyjemnie na dworze wiec za chwile wybieram sie na spacerek z moją Wercią.
Dziś dała mi pospać. Poszla spać po 20-tej, na karmienie obudzila sie o 4.30 i pospała jeszcze do 7. A teraz siedzi i gaworzy I nawet rano kupke zrobila bez płaczu
Więc dzień rozpoczety pozytywnie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 08:22   #810
mloda1989
Zakorzenienie

no i widzisz nie ma malych terrorystow
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości