|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
![]() trzymam kciuki...za kupe moj prawie zawsze robi przy cycku...SIALA RAZ JESZCZE GRATULACJE
Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-07-15 o 18:03 |
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
jaka ja gooopia byłam
![]() te nocne ataki szału Ewci to nie ból brzuszka. owszem, czasem jej gazy dokuczają, ale dzięki JN odkryłam, że przyczyna jest inna - przemęczenie. tatuś brał do odbicia, nosił, tulił, śpiewał, huśtał i mamy efekt. sama też się do tego dołożyłam... i teraz pytanie. dzieciak wybudza się na nocne karmienie. karmię, odbijam, pielcha i odkładam, tak? w dzień udało mi się już ją spacyfikować, jeszcze nie do końca tak, jak to Tracy widzi, ale wychodzimy na prostą ![]() kurka, młoda za chwilę 4 tyg. kończy, a ja dopiero teraz zaczynam ją rozumieć. wstyd |
|
|
|
#2373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no niestety ja wszystko zganialam na problemy brzuszkowea sieokazuje ze maly niepotrafi zasypiac ot to, teraz biedak wyje az padnie, z tata smyrajacym coby wiedzial ze sam nie jest,..a i tak pewnie swiat mu ie zawalil
|
|
|
|
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy biorę młodego do spania, a ten troszkę pomarudzi, to zaraz jest: Ale on chyba już nie potzrebuje tak dużo spać (chociaż młody głowe na bok odwraca i oczy na zapałkach prawie sie trzymaja). Tłomaczyłam mu, że małe dziecko musi mieć swój rytm dzienny, rytuały, wiedzieć co nastąpi, bo się czuje bezpiecznie. Wszystko mu ładnie wyłuszczylam, niby zrozumiał. To on ostatnio o godzinie 19. z groszami, kiedy kładłam Wojtka już do spania , chciał z nim isć na spacer! ![]() To samo mama tż-ta ; postepuje tak chaotycznie, ze głowa mała: młody płacze, to ona: a moze głodny? Ja na to: Nie, nie jest głodny, - moze ma mokro, może to sramto, owamto - chciałaby nosic do zasnięcia. Fajnie ponosic sobie prawie sześciokilogramowego dzidziusia dwa razy w tygodniu. Gorzej usypiać go tak codziennie po kilka razy dziennie. Na szczęście młody się nie przyzwyczaił do noszenia, chłopa też pogoniłam z tym noszeniem. A kiedys mi poweidziała: nie słuchaj tych, co mówia ci, ze nie tzreba nosic dziecka zawsze gdy płacze. Zawsze tzreba nosic! Nie skomentowałam. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-07-15 o 18:39 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcale nie wstyd. Ze swoim mężem też się tak szybko poznaliście, zrozumieliście? Pewnie nie, to trochę trwało, a było łatwiej, bo rozmawialiście Następne etapy przed Tobą
|
|
#2376 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() siala - gratulacje raz jeszcze mały swietny, rzeczywscie do taty podobny przystawiaj małego mimio bólu, na poczatku wystarczy mu troszke tylko zeby sie najeść.ja nie stotoswoałam nakładek mimo poranionych sutków - małe mniej skuteczniej ssie gdy sa nakładki.margo - ja tez zaczęłam czytać język, tez zaczynam zauważać zmęczenie. wprawdzie moja mała nie usypia sama ale karmię co 2,5 d 4 godzin, a noca nie odbijam, tylko odkladam do łózeczka po prostu, przewaznie juz spaiacą małą i nie ma problemów bez odbijania z gazami czy coś. ewciak - gratuluje sukcesów w usypianiu, ja sie nie doczekam chyba, bo moj małz bardziej miętki niz ja i on mówi,że nie pozwoli małej płakać i już... Dziewczyny ja nie bede chyba miec sukcesow w usypianiu w łóżeczku, z powodu mojego męża (jak napiasłam wyżej ) a poza tym jest drugi powod - cierpliwosc mojej rodziny (bo mieszkamy z moja rodzina) i jak mala placze to nikt nie bedzie spał... Nie mam problemów z czestym karmieniem -mała duzo spi we dnie i nocą i budzi sie co 3, 4 godziny na jedzenie, ale to zasypianie gdy nie zasnie przy cycu to kiepsko...tylko bujana zasypia
|
#2377 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czasami się zastanawiam, czy np. będę rozumiała swoje dzieci, gdy będą miały po 15-16 lat , bo teraz to jeszcze, jeszcze, ale potem![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
W nocy za to nie odbijam go. Tylko pzrebieram i potem nawet nie wstaję. Raz sie budzi, ok. 4 nad ranem, daje mu cycka na leząco, jak słysze, że nie połyka już, tylko ciumkać chce dla ciumkania, zatykam smokiem i git. |
||
|
|
|
#2378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Łał to sa jeszcze takie mamy bez cierpliwości? myslałam że sama jestem...jak nauczyłaś starsza córke zasypiać?
|
|
#2379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sluchaj na pocieszenie moj maly dzisiaj znowu z tata usypiany zasnal po 30minutach a wczoraj po 1.40 h... ![]() W ciagu dnia ja stosuje troche mniej drastyczna metode niz tatus wieczorem ( on nie podnosi malego az zasnie, tylko smyra i ucisza). Ja w dzien odstawiam od cycka, jak je staram sie zabawiac zeby nie zasnal, zje...jak widze ze chce dalej spac to odkladam najpierw do lezaczka zeby jeszcze potwierdzic, jak wnim placze albo oczy mu si e zamykaja to biore go do lozeczka...wytrzymalam 30minut placzu i wzielam na rece, na rekach padl po 2 minutach, wiec juz nie byl noszony...wiec pol sukces. Dalej po nastepnym karmieniu jak zobaczylam ze jest aktywny,poszlismy na spacer pierwszy raz nie na spiocha, powiesilam zabawki , po 10minutach wpatrywania w nie placz...przewalilam na brzuszek i tam kwilil , ale juz nie ostrym rykiem , tylko po cichu i po 15minutach zasnal ![]() takze idzie coraz lepiej ...najgorszy pierwszy raz, ale przeciez maluszki nie wiedza co dla nich dobre...wiec moze jest im smutno ale wydaje mi sie ze mniej sie mecza i widze ze Borys jak wstanie to jest mega wyspany i gotowy do zabawiania albo pada od razu znowu...a nie tak jak wczesniej jadl 5 min zeby zasnac a nie sie najesc, po czym budzil sie po godzinie z placzem...i tak w kolko ani nie najedzony ani nie wyspany... Moze sprobujesz??? Malej nic nie bedzie a kciuki wszyscy potrzymamy wyslij faceta gdzies na zakupy w tym czasie wieczornego usypiania i tyle...jak panikuje...eh plec slaba psychicznie ci faceci..a tak sie madruja
|
|
|
|
|
#2380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
...ale ogólnie nie jest źle
|
|
#2381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz ma 6 lat i pzred zasnięciem albo zagramy w grę planszową, albo gada z tz-tem o Kosmosie. bydgoszczanka, ja też córy starszej czasem rozkminic nie mogą, ale tez źle nie jest. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-07-15 o 20:29 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2382 |
|
Raczkowanie
|
A szaja i kropka to razem na ploty poszly ze je wcielo?
![]() Tak wogole to moz ektoras mnie usopkoi...a wiec od jakis 2 tygodi biore cerazette...amtykonceptki ., w poniedzialek zaczelam krwawic...ale przeczytalam ze moga wystapic krwawienia male...wiec sie nie przejelam...jest czwartek a ja jestem mega oslabiona, slaniam sie na nogach....leci ze mnie ze juz sie boje bo bardzo to nienaturalne...no i dostalam dzisiaj na domiar zlego goraczki 38 a gnaty mnie mbola jak na grype...dziwne bo ani bolu glowy ani gardla ani kataru...nie wiem co jest... jutro smigam do doktora a antykonceptki juz odstawilam... |
|
|
|
#2383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
młoda śpi. niezupełnie sama usnęła, ale myślę, że powoli i do tego dojdziemy
tatusiowi zdałam relację przez telefon i chyba zrozumiał, gdzie popełnialiśmy błędy. zaraz sama idę kimać, bo nie wiadomo co w nocy będzie
|
|
|
|
#2385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pisz szybciorem |
|
|
|
|
#2386 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli nauczysz po pół roku to ok ale jak się nie uda? Syn znajomej w wózku już się ledwo mieści nogi ze spacerówki wystają a musi być bujany. Cytat:
Cytat:
Dziewczyny jest sukces mała dzisiaj cały dzień sama usypia tylko raz się 30 min darła a teraz to tak 10 min marudzenia tylko.
|
|
#2387 | ||||||
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20682579]
Herbatkę rumiankową tylko podaję, o dziwo - MOCNO ciepłą Danielek Kropki też taką lubił temp. prawda? Praktycznie przed każdym kamieniem. Robię 100ml, czasem całość łyknie, ale najczęściej 50ml. Rzaaaaadko mniej. Lea, też wolę książkowe, JN mam książkowe, ale kiedyś znalazłam ebooka no i mam. ja w ogóle kocham książki, mam ich mnóstwo, i o ile odmówię sobie kosmetyku, ciucha czy czegoś tam, to książki nie Tyle, że często korzystam z promocji (Matras u nas wyprzedaje się, książki za 40zl kosztują np 25 ), z tanich księgarni czy antykwariatów. [/QUOTE]kurcze, dużo Wasze dzieciaczki piją... Tymek przez cały dzień wypije 60-100ml- po troszku. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skoro Twój TŻ własną działalność otwarł- to nie zazdroszczę , to jest najbardziej przerąbana forma zatrudnienia. , bo faceci traca kontrole i zaharowują sie bez opamiętania. Mój to też pracoholik na maksa. Cytat:
i tygryska z pozytywką firmy Bawi właśnie. Cytat:
![]() a śpiąca wygląda wtedy kiedy mam potrzebę iść do sklepu, czy do lekarza, czy na kawke do przyjaciół lub mamusi. Normalnie chyba się muszę kiedyś do Ciebie na kawkę wprosić, razem pójdziemy na spacer, to będzie Ci raźniej jak się dziecię poryczy. ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2388 |
|
Zadomowienie
|
Ewciak musisz się pomacać i wymacać sobie miejsce gdzie boli najbardziej. Potem trzeba to rozmasować dłonią z oliwką, tak z 10 min. Najlepiej jak tż ci to zrobi bo jak będzie masować to musi boleć inaczej nie pomoże. Jak masuje a nie boli to niedobrze. Masaż musi boleć niestety. Umyj ją potem ciepłym prysznicem. Po wymasowaniu karmisz małego. Z bolącej piersi karmisz zawsze najpierw i dajesz ją małemu w każdej porze karmienia. Musisz ją opróżniać. Na koniec okład z zimnych liści kapusty a jak nie masz teraz pod ręką to może być okład z zamrożonej pieluchy wilgotnej. I tak co karmienie. Po kilku razach zauważysz że wystarcza ci już tylko ciepły prysznic przed i zimny po karmieniu. Będzie dobrze. Mi przeszło po 24 godz. Tabletki przeciwgorączkowe nie częściej niż co 6h. Tak jak pisałam czopki są najskuteczniejsze. Trzymam kciuki żeby się udało.
Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-07-15 o 21:23 |
|
|
|
#2389 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20697811]Expres
Jakie masz?[/QUOTE] Tego wielbłąda - faktycznie skacze, taki pałąk gięty do łóżeczka i fotelika, co na nim wiszą konewka, królik i marchew - fajny, kluczyki do samochodu - gryzaki z dźwiękiem i te przywieszki do maty; Aha i jeszcze przyczepkę do smoka, bo mała plujka czasem wyrzuci na spacerze z pysia jak jest na ręce brana. Cytat:
![]() Cytat:
A wolę karmić po, bo przy odbiciu mi zasypia na ręce jak to jest to całkiem nocne karmienie i pieluchowanie potem go wybudza... ![]() Mnie koleżanka przyjechała ratować. Usypianie młodego ranne wyprowadziło mnie z równowagi na amen... W końcu mi padł po jedzeniu sam, w leżaczku - pierwszy raz w dzień. A co lepsze spał 2 godziny. Za to co ciekawsze - obudził się zły. Zjadł, pokwękał chwilę i od razu ziewy i ryk. Akurat przyjechała kumpela, godzinę z hakiem na zmianę bujałyśmy, w końcu mi się na rękach uspokoił, położyłam, ona bujała w wózku... ja nastawiłam dźwięki z kompa i padł - śpi do teraz, trzy godziny już, przespał kąpiel i jedzenie... ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20704074] Ja mam to "szczęście", że TŻ na podwórku pracuje, więc jak przegina z czasem pracy, to pakuje dzieciaki i mu na warsztat zanoszę, wsiadam w auto i jadę gdziekolwiek. ![]() Skoro Twój TŻ własną działalność otwarł- to nie zazdroszczę , to jest najbardziej przerąbana forma zatrudnienia. , bo faceci traca kontrole i zaharowują sie bez opamiętania. Mój to też pracoholik na maksa. Normalnie chyba się muszę kiedyś do Ciebie na kawkę wprosić, razem pójdziemy na spacer, to będzie Ci raźniej jak się dziecię poryczy. ![]() [/QUOTE] Sama sobie nie zazdroszczę... Ale co tam, są rozwody. ![]()
|
||
|
|
|
#2390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Mam dość dzisiejszego ciepła - rozpływam się, mam nadzieję że cała dopłynę pod prysznic a potem zmykam spać. Spokojnej nocki
|
|
|
|
|
#2391 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Taaaak, psze pani I nie goopia, tylko niedoświadczona Ja takam mundra, bo Język niemowląt dostałam już na gwiazdkę od koleżanki z pracy Tzn na Mikołajki, w kilkanaście sobie robiłyśmy z losowaniem ![]() Cytat:
Dezorientacja, lekki szok, ale krzywda wielka się nie dzieje Cytat:
![]() Cytat:
Nie załatwialiśmy rożne sprawy w pzu i nfz, a potem rajd po sklepach budowlanych Cytat:
A u nas polecali tylko prysznic mega gorący i dostawianie dziecia. Cytat:
Też kcem kawusię u Kropki ![]() Me dziecię już jest tak wkur..... upałem, że co wieczór to płacz. A dzisiaj usnęła dzięki czytaniu wierszyków konopnickiej i brzechwy... Po pół godzinnie się obudziła z przeraźliwym płaczem - nie wiem, czy coś się jej przyśniło (czy maluszki śnią w ogóle???), czy coś ją wystraszyło z ulicy, jakiś dźwięk, czy może bączek ostry poszedł? |
||||||
|
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kropka, no ale rozwód to chyba już ostateczność? Może jeszcze wszystko wróci do normy? Ja to nie wiem czy jest sens prysznic brać, bo jak wyjdę z łazienki, to i tak zaraz mokra jestem ![]() Dzisiaj drugi wieczór z kolei Luizka poszła spać o 21.30 Jakby pospała tak jak wczoraj, to byłoby super Musimy nagrać naszą niunie jak się kąpie, bo sikamy z niej. Tak cwaniara kombinuje, żeby się ułożyć w poprzek wanienki, że szok Oprze sobie wtedy nogi o brzeg i zadowolona. Dobrze, że mąż ją trzyma.Kurcze, szkoda, że tak daleko mieszkacie ode mnie, też bym się kawki napiła z Wami
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-07-15 o 22:25 |
|
|
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Alee maleeństwooo
Cytat:
![]() Matko jak gorąco
|
|
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20705750]
A ja, a ja? Też kcem kawusię u Kropki ![]() Me dziecię już jest tak wkur..... upałem, że co wieczór to płacz. A dzisiaj usnęła dzięki czytaniu wierszyków konopnickiej i brzechwy... Po pół godzinnie się obudziła z przeraźliwym płaczem - nie wiem, czy coś się jej przyśniło (czy maluszki śnią w ogóle???), czy coś ją wystraszyło z ulicy, jakiś dźwięk, czy może bączek ostry poszedł?[/QUOTE] Ty też masz otwarte zaproszenie na czas nieokreślony. Nie dziwię się, ja też jestem wk... tą aurą na maksa. Mój się non stop tak budzi. Nie wiem co to znaczy. Cytat:
Nie ma sensu. Umyłam się, mały się ocknął, wykąpałam i już byłam mokra... Wysuszyłam się wiatrakiem, nakarmiłam małego i... znowu byłam mokra. Nie ma sensu się nawet suszyć. ____________ Dzieć mi się obudził o 22. Godzinę po porze karmienia, czyli po 5h. Teraz gada do małpy. Uuuu uuu uuuu auuuu uuu hoooo uuuuu
|
|
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wasze dzieciaczki w ciągu dnia mają stałe pory snu? Moja malutka ma już prawie 3 mies (11 tyg skończonych) i dalej nie mamy stałej pory snu w ciągu dnia. Wieczór owszem stały rytuał- kąpanie, cyc- przy którym usypia i do kołyski,ale martwi mnie to że ona w ciągu dnia śpi jak chce. W ogóle to śpi krótko czasem 15 minut i może dlatego że nie ma stałych pór spania. Spacery teraz też przez te upały nam się przestawiły bo wychodzimy dopiero pod wieczór jak jest chłodniej.
Ostatnio miałyśmy nieciekawą przygodę w kupce pojawił się śluz zabarwiony krwią- oczywiście wpadłam w panikę ale pediatra uspokoiła mnie że mogło pęknąć naczynko że jeśli się to na drugi dzień nie powtórzy to się nie martwić- że to się często zdarza. No i był spokój 2 tyg. A przed wczoraj pojawiły się co prawda tylko takie jakby niteczki krwiste kilka i tyle. Tylko raz dzwoniłam do poradni ale ona jest teraz na urlopie. Wyczytałam że może to być objaw alergii na białko mleka krowiego więc odstawiłam. Sytuacja się już nie powtórzyła- mój M stwierdził że on to by tego nawet nie wypatrzył, ale ja wypatrzyłam i czekam jak pediatra wróci z urlopu wybieram się do niej mimo że to pojedyncza sytuacja- może niech nas na jakieś badania skieruje żebym była spokojna. Niby mała normalnie się zachowuje nie ma temp ani żadnych objawów ale dopóki nie będę pewna to nie będę spokojna. Ok zmykam spać ![]() Przepraszam że się do postów nie odnoszę ale nawet nie mam was kiedy nadrobić, a jak mi się udaje aktualne posty poczytać to już nie ma kiedy odpisać. ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Widzę że nie tylko ja mam problemy z tatusiem. Mój jak już zostanie z małą na chwilę jak jadę na szybkie zakupy to zaraz dzwoni że gdzie jestem, ile można na zakupach być itp. po prostu jest tak mało w domu że mała się ode mnie uzależniła całkowicie i z dzieckiem nie może dac sobie rady. O ile na początku w nocy przewijanie była jego działka tak teraz zaczyna się mogać. Generalnie było cudnie, ale ostatnio za dużo pracuje i już mu to powiedziałam- że ma sobie tak rozkładać pracę żeby był trochę w domu bo dziecko go niedługo nie pozna nie mówiąc o mnie. Mi jest potrzebna chwila odpoczynku takiego psychicznego bo momentami cholery dostaję cały czas sama a mała bardzo malutko śpi. Co prawda mieszkamy z teściami ale na teściową liczyć nie mogę- od początku jak wróciłam ze szpitala nie mogłam- moja mam mi obiady przywoziła- a teściowa do tej pory małą miała może 3 razy na rękach a pilnowała tak koło domu na chwilkę może 5 razy nie więcej. Chrzciny jakby nie catering wyglądały by tak że padałabym na ry razem z mamą i siostrą .Ale to już inna bajka... |
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
Pół dnia dosypiałam a pół dnia nadrabiała wiżaz. Moja mała je dziś co 2 godziny, mało spała i marudziła. Kupiłam ostatni dostepny środek na kolki i jak to nie pomoze to muszę sprowadzić SS. Wczoraj jej dałam modyfikowane i zjadła 60ml na noc.Spała 5 godzin.Potem zjadła moje i spała tylko 3h. Dziś za to po kapieli modyfikowanego zjadła 40ml i podziękowała. Zauważyłam, że pić i jeśc z butelki to na siłę musze jej dawać bo chyba nie jaży o co chodzi albo nie akceptuje tej formy podawania posiłku.Smoczka też nie bardzo akceptuje.Muszę go przytrzymywać i głaskac po policzku.Potem podkładam pieluszkę aby jej nie wyleciał.I tak ją właśnie teraz oszukuje i próbuje przetrzymac z jedzeniem bo znowu wołała po 2 h cyca. A dzis było mniej pierdków z kupami a za to 4 porządne kupy. Cytat:
Oli wyszedł trądzik niemowlęcy.Nieładnie to wyglada. ![]() Przemywam rumiankiem ale nie widze poprawy.Znacie jakąś maść na to? W necie pisze o wodzie tylko. Dziś jej zamocowałam do wózka pałąk z zabawkami ale średnio zainteresowana była.Jak leży w wózku to patrzy na tapicerkę i liczy kropki ![]() Fajne te zabawki.Chyba na jabłko się skuszę. ------------------------------------------------------------------ My powoli szykujemy się do wyjazdu do pl.Prom i hotel zarezerwowany.Teraz sie zastanawiam jakie ciuchy zabrac Oli do pl.Teraz macie upały a nie wiadomo jak bedzie w sierpniu.Macie może jakieś przecieki na temat pogody? Moi rodzice z córką lecą za tydzień (w końcu) a my 1 sierpnia samochodem. |
|
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
No Krornelcia też na etapie gadania do wszystkiego dookoła najbardziej do budki w gondoli a raczej jej sufitu- widzi przesuwają ce się cienie i chce wyskoczyć z wózka
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Darianna moja mała też nie akceptuje butli ani smoczka. Na początku było ok zostawiałam ją jak musiałam z mamą i odciągniętym pokarmem. Ale jak skończyła 2 mies się wycwaniła i nie chce butli pluje i wrzeszczy, próbuje codziennie dawać butlę z piciem żeby ją oswoić i codzień ta sama akcja najpierw śmiechy i wypychanie językiem, potem plucie a w końcu wrzask. Jakby zapomniała jak się z butli je...
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ostatnio tak piszczała do parasolki że szok ![]() A z zabawek.. to ma w huśtawce pszczółkę i ślimaczka.. Ślimaka ma gdzies i do pszczółki tylko nawija
|
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20697811]Obetnij rękawy Albo małża poślij do reala, fajne promocje są super bodziaków moja droga, zapraszam jutro nad rzekę, tam ławeczki i cień [/QUOTE]A gdzie to się nad rzeką lansujesz? Czyżby gdzieś w pobliżu biblioteki? ![]() Te bodziaki co znalazłam na 50cm to kupiłam w realu, sztuka za 2 zł ![]() Dziewczyny, ja mam pytanie z kategorii "Połóg" ![]() Ile trwa "trwanie" szwów rozpuszczalnych? Mam dwa założone i boję się doopskiem wpakować do wanny żeby za długo ich nie moczyć i kucając albo klęcząc w wannie sie prysznicuję by nie zalać łazienki xD Pytanie nr 2 Czy wypadnięcie ze środka Bożenki galaretowatej kulki krwi.. wielkości śliwki jest zupełnie okej i normalne? Przed chwilą odciągnęłam 100ml z obu piersi ![]() Dalej są nieco nabrzmiałe i twardawe ale więcej nie odciągam bo mi więcej naprodukują a póki co tyle w zupełności wystarczy. Mam 100ml na dwa karmienia bo mały wessa ok 50ml na raz. Potem spróbuje nakarmić cycem z nakładkami na brodawki jak nie wyjdzie to albo zdążę odciągnąć albo pójdzie jedno karmienie sztuczne po którym znów będę się doić
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-07-16 o 00:32 |
|
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadal sie prysznicuje bo jeszczę plamię. Ta galaretka to normalka.Mnie wypadło takie coś 2 razy i to dopiero w 2 tygodniu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

, bo teraz to jeszcze, jeszcze, ale potem

Tymek przez cały dzień wypije 60-100ml- po troszku. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)