|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
Cytat:
![]() ale mysleć myśle intensywnie i może to będzie kwiecień,a fakt każdy moment jest zły
|
|
#662 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
[QUOTE=Montii;20698887]
a drugie kiedy się robi ?? bo nie mam pojęcia yhm 1-sze miedzy 10-13 ( ale jak dzwoniłam do Feminy to babeczka powiedziała, że najlepiej przyjść w 12 tyg) 2-gie miedzy 20-23 wtedy już dziecko jest całkowicie ukształtowane, płeć można określić na 100% i wszelkie wady, które da się zoperować po porodzie widać jak byk 3-cie to już tylko i wyłącznie dla rodziców, ale według niektórych lekarzy to strata kasy, bo dziecko jest już na tyle duże, że nie mieści się w obiektywie i w zasadzie nic nie widać, bo jest pokazywane w kawałkach. |
|
|
|
#663 |
|
Zadomowienie
|
Jok3r, ja byłam właśnie prywatnie!!! Wszystkie były! Tak to jest jak najlepszy lekarz w okolicy (podobno). Swoją drogą szlag człowieka trafia, no ale jak mus to mus, L4 mi się wczoraj kończyło!
Sylwia dziękuję ) wyliczył mi 7 tyg 4 dni. A jak jest u Ciebie?Jok3r co do książki to gorąco polecam, możesz ją kupić z całą pewnością Nie ma jak coś na luzie.
Edytowane przez Black_Angel86 Czas edycji: 2010-07-15 o 19:29 |
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy właśnie z usg. Widzieliśmy dzidziusia. Ma serduszko i mierzy 12,6 mm
|
|
|
|
#665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę Słonko że dzidziuś taaaaaaki duży |
|
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,a powiedz kiedy będziesz się umawiać? u mnie 6tydzień 2 dni, wiec mniej więcej za 6 tygodni powinnam iść a koleżanka mi mówi ze czas oczekiwania tam to ok 5 tyg w co mi się wierzyć nie chce ...aż tak długo?
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
Coś ty 2 tyg. Teściowa pytała i babeczka powiedziała jej, że wystarczy zadzwonić 2 tyg wcześniej nie ma problemu. Tylko trzeba tam jechać wcześniej, bo czasem kolejki są baaaardzo długie. Ja idę w połowie sierpnia, bo 16 zaczyna mi się 12 tydz. I tam płacisz o ile pamiętam 160?. W każdym razie na bank nie więcej niz 200zł z płytką.
|
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
koleżana robiła pare tyg temu, i mówi ,że 180 zł za usg + 30 zł płytka a w 3D 270, ale to moga być takie informacje jak i ta ze 5 tyg sie czeka
a ja troche zgłupiałam i nie wiem jak mam liczyć te tygodnie ![]() bo skoro mam 6tygodni i 2 dni, to w zasadzie siódmy tydzień już się zaczął? wizyte powinnam mieć za 5 więc wychodzi ,że po 19 sierpnia chyba.. ?
|
#669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyg najlepiej policz sobie od ostatniej @, a jeśli chcesz mega dokładnie to drugi link w moim podpisie pomorze Ci policzyć co do sekundy nawet
|
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Witam przyszle mamusie.
Ja juz patrze na swoja pocieche , ktora z łapkami w gorze spi slodko w łożeczku, a opamietam jak jeszcze niedawno zobaczylam 2 kreseczki i ten szok i jednoczesnie szczescie i przeraznie i tyle uczuc na raz sie klebilo. Chcialam wam zyczyc jak najspokojniejszych przebiegow ciazy, aby wszystkie dolegliwosci byly najmniejsze jak sie da, zeby maluszki rozly zdrowo i kopaly mamusie( pozniej bedzie wam tego brakowalo) moja kopie ale juz z zewnatrz;p. I powiem wam ze jednoczesnie wam zazdroszcze- porod wbrew bolu i wszystkim innym rzeczom jest cudonym przezyciem dla kazdej kobiety. Czasami sobie zajrze jesli mozna ![]() AAaaa no i igratuluje najwspanialszego momentu na ciaze na lato dzieciaczki beda jak ta la la Gratuluje jeszcze raz tego najwiekszego w zyciu szczescia!!!
|
|
#672 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie do pruskzowa przeprowadizlam 6 lata temu ;p SYlwunia a nie wyobraza sobie co wczoraj przeszlam zadzwonilam ponownie do tego URSUSA i co mowe ze chialbym na tego 16 sierpnia si ezpaisac a ta pinda w rejstracji ze juz nie ma wolnego terminu 16 po 3 godz od tel ![]() :p ala:![]() Cytat:
Daruisu moze lepiej nie dziekujemy zeby nie zapeszac - chialbym w zdrowu rpzejsc ciaze i syzbko urodzic zdrowego bobaska Vanila witaj na forum zrob bete za dwa dni jak wzorsnie min 66% to wszytko ok poprostu jestes w 2-3 tyg ja mialam pierwsza bete 186a durga 748 a 4 tydz zaczyna sie od 1500 tak mam na wydruku z lab i wiesz bruch mam tez taki wilki ze wstyd w kositumie sie pokazywac a za 2 tyg na wakacje mialam jechac i moze w weekend nad jakas wode... milego dnia zycze wszytkim Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2010-07-16 o 07:51 |
||
|
|
|
#673 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no to ładnie Cię załatwiła ![]() to gdzie się zapiszesz? ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
Ja idę dopiero w poniedziałek i już nie mogę się doczekać mam tylko nadzieję, że wszystko jest w porządku ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieję, że ja w poniedziałek przyniosę tak samo dobre informacje |
|||
|
|
|
#674 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kochane!
Wczoraj byłam na USG i dzidziuś ma już 10mm i pięknie bije mu serduszko. Dostałam nawet zdjęcie ![]() Tak się cieszę, to cudowne uczucie ![]() |
|
|
|
#675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a w którym tc jesteś wg OM a w którym wg USG? Edytowane przez sylwia21340 Czas edycji: 2010-07-16 o 08:47 |
|
|
|
|
#676 |
|
Rozeznanie
|
Według USG 7tygodni i 1 dzień a według OM 7tygodni i 2 dni
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2010-07-16 o 08:55 |
|
|
|
#677 |
|
Raczkowanie
|
piękne zdjęcie
|
|
|
|
#678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bede zaglądać na stronkę z podpisu Cytat:
Cytat:
suuuper
|
|
#679 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam kochane myślę, że powoli będą pojawiać się na wątku coraz to nowsze zdjęcia naszych fasolek
![]() Dziewczyny jeśli już macie jakieś zdjęcie fasolki to pokażcie proszę bo sobie z chęcią obejrzymy |
|
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
jak tylko w poniedziałek wrócę od gina to napewno wkleję
|
|
|
|
#681 |
|
Wtajemniczenie
|
Patrycja ale super
tez takei juz chce Sylwunia wlasnie jestem w kropce bo nie wim co mam zrobic teraz po drodze do pracy mam ta pryzchodnie w usrusie i szpital czerniakowski ale z domu jakbym jezdila juz siedzac na zwolnieniu to tylko ursus ew sZczesliwice ale widizs na ursusie same tepe babska na szczesiliwce nie po drodze do pracy a na czerniakowska nie po drodze z domu wiec chyba zosnaite mi zelazna o ile tam beda miejsca zeby sie zapisac ... |
|
|
|
#682 |
|
Zadomowienie
|
To moja kluska
|
|
|
|
#683 |
|
Rozeznanie
|
Super kluseczka
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
super klucha
dziewczyny śnią wam się dzieci? u mnie nie ma nocy żeby nie śniły mi się dzieci albo moja ciąża, ah ta psychika
|
#685 |
|
Raczkowanie
|
Sliczne te Wasze maluszki
![]() Ja tez musze się umówić na usg dopochwowe, ale dopiero po 26.07.: ![]() Wczoraj byłam na tym usg piersi i wszystko w porządku. Ciesze się, że poszłam, bo już się nie denerwuję ![]() Dziewczyny powiedzcie czy któras z Was miała problemy z nadżerką? Bo ja mam zapisane globulki dopochwowe i po tym jak je aplikuje troche mnie w środku piecze i nie wiem czy to normalne czy nie? |
|
|
|
#686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie wiem co ci poradzić tak naprawde to wszędzie jest nie po drodze, dlatego ja wybrałam Inflancką (pociągiem do śródmieścia, potem metro do gdańskiego i tramwaj pod Inflancką- no i korkach nie stoję).Nie wiem dlaczego ale mi Żelazna się źle kojarzy- ale to są tylko moje odczucia. |
|
|
|
|
#687 |
|
Wtajemniczenie
|
zazdroszczę wam dziewczyny że jesteście już po USG, ja idę w środę i juz odliczam godz, bo wciąż moja fasoleczka nie potwierdzona naukowo
![]() ale wczoraj miałam na majteczkach czerwoną plamę krwi, zdarzylo się to raz i do dziś już nie miałam żadnych plamek. strasznie się wystraszyłam i nie wiem co to miało oznaczać, brzuch mnie kłuje od czasu do zcasu ale to chyba kazdą z nas, obawiam się najgorszego, mam nadzieje ze juz sie to nie powtorzy ![]() naczytałam się tylko w necie głupot i aż spać nie mogłam ehhh dziś wszystko w porządku, tak mi się chciało serka topionego że kupiłam i cały pochłonęłam w mig ![]() i mam mała biegunke - czy to objaw ciązy?
|
|
|
|
#688 |
|
Wtajemniczenie
|
Jok twoja kluska super keidy ja sowj azobacze dbrze pryztwierdizona?
Sylwunia no wlasnie sama nie wiem co mam zrobic na zelazna bym miala pociag do Ochoty a pozniej tram do samego spitala ale pytanei czy mnei tam tez beda cheli zapisac... j anigdy nie roidzlam weic nie wiem jak jest tam ale 2 znojome juz tam rodizly i sobie chwiala a trzecia niedlugo tez bedize tam sie rozwiazywac wiec powie na goraco jak jest teraz no nic narazie czeka do wotrku bo jestm na dopochwowe umowiona we wtoerk w Pruskzowie jak mi gin powie ze w dobrym miesjcu sie zaczepilo jajko to zaczne intensywne poszukiwania eh eh jaka ja nie hce zeby byl ten weekend bycmoze ze znajomymi sie wybieremy nad wode a ja z takim brzuchem jestem ze az wstyd a nie chce im mowic o ciazy bo jak sie we wtroek cos niedobrego okaze to niepotrzbene moje mowienie bedize Kosmisia dobre ze z twoimi mleczaniami wsyztko ok maluszek bedie pil zee zdrrowej mamusi ;p Castia a u gina bylas? bo i na takei cos dal Duphaston i od kad biore ani kropli Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2010-07-16 o 11:01 |
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
castia nie czytaj żadnych głupot w necie bo potem człowiek sie stresuje i co ? to na pewno nie pomaga
![]()
|
#690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurka właśnie się dowiedziałam, że zrobiłam tylko jedno badanie na toksoplazmoze, a powinnam zrobić dwa. I teraz wiem, że nie jestem na to chora, ale nie wiem czy byłam. Czyli w dalszym ciągu muszę uważać. Jasna cholerka no. Pamiętajcie jak będziecie robić badania na to to zróbcie na IgG i IgM
Mateusz 19.02.2011 http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2010-07-16 o 12:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

na lato dzieciaczki beda jak ta la la

:p ala:

tak naprawde to wszędzie jest nie po drodze, dlatego ja wybrałam Inflancką (pociągiem do śródmieścia, potem metro do gdańskiego i tramwaj pod Inflancką- no i korkach nie stoję).