Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-15, 17:48   #661
gospella
Wtajemniczenie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Mój gine przyjmuje prywatnie i na NFZ i jest na tyle fajnym chłopem, że sam zaproponował, żebym do niego przychodziła do przychodni, żeby nie płacić za każdą wizytę 100zł. Taki fajny chłopak hehe. Usg robiłam nie u gine, bo pewnie bym więcej zapłaciła, ale w przychodni u lekarza, który tylko tym się zajmuje. Programik fajny, szkoda, że tylko w Wawie takie wynalazki są. Witaminki to biorę Prenatal DHA. Na dziecko jak to stwierdził mój małż to bym chyba się nigdy nie zdecydowała, bo zawsze by coś wypadło. I co prawda nie pławimy się w kokosach, ale akurat ta kwestia miała nie wiele do "powiedzenia". Bardziej chodziło o gotowość na małego człowieczka. Zresztą ja zawsze miała dziwne podejście do tego, bo jakoś nie piszczałam na widok małych dzieci, nawet specjalnie nigdy nie lubiłam maluchów. I na jednym forum zostałam wręcz potępiona, ale co poradzę, że nie miałam nigdy instynktu. Wystarczył mi pies, lub inne zwierze hehe.

Myślę nad jakimiś ciekawymi imionami dla obu płci. Nie jakimis typowymi jak Marysia, Zosia itp, ale nad takimi dosyc rzadkimi, a jednocześnie nie udziwnionymi. Podobają mi się imiona zagraniczne typu India, Kegan, ale u nas może się takie imię nie przyjąć.
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Jok3r mam podobnie do Ciebie z tym podejściem do dzieci i macierzyństwa. Dla mnie dzieci to zawsze było ufo.
Co do imion, to na pewno wybierzemy polskie imiona. Jakoś mi dziwnie brzmią zestawienia np Inez Kowalska.
ja mam podobnie, nawet nie biore na rece obcych dzieci
ale mysleć myśle intensywnie i może to będzie kwiecień,
a fakt każdy moment jest zły
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 18:30   #662
Jok3r
Zadomowienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

[QUOTE=Montii;20698887]

a drugie kiedy się robi ?? bo nie mam pojęcia yhm

1-sze miedzy 10-13 ( ale jak dzwoniłam do Feminy to babeczka powiedziała, że najlepiej przyjść w 12 tyg)

2-gie miedzy 20-23 wtedy już dziecko jest całkowicie ukształtowane, płeć można określić na 100% i wszelkie wady, które da się zoperować po porodzie widać jak byk

3-cie to już tylko i wyłącznie dla rodziców, ale według niektórych lekarzy to strata kasy, bo dziecko jest już na tyle duże, że nie mieści się w obiektywie i w zasadzie nic nie widać, bo jest pokazywane w kawałkach.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 19:07   #663
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Jok3r, ja byłam właśnie prywatnie!!! Wszystkie były! Tak to jest jak najlepszy lekarz w okolicy (podobno). Swoją drogą szlag człowieka trafia, no ale jak mus to mus, L4 mi się wczoraj kończyło!

Sylwia
dziękuję ) wyliczył mi 7 tyg 4 dni. A jak jest u Ciebie?

Jok3r co do książki to gorąco polecam, możesz ją kupić z całą pewnością Nie ma jak coś na luzie.

blog

fotografia

Edytowane przez Black_Angel86
Czas edycji: 2010-07-15 o 19:29
Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 19:59   #664
Tity
Zakorzenienie

Wróciliśmy właśnie z usg. Widzieliśmy dzidziusia. Ma serduszko i mierzy 12,6 mm

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 20:10   #665
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Super!!!! Ah, to jest cudowne uczucie Bardzo się cieszę Słonko że dzidziuś taaaaaaki duży

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 20:12   #666
Montii
Zakorzenienie

Cytat:

1-sze miedzy 10-13 ( ale jak dzwoniłam do Feminy to babeczka powiedziała, że najlepiej przyjść w 12 tyg)

2-gie miedzy 20-23 wtedy już dziecko jest całkowicie ukształtowane, płeć można określić na 100% i wszelkie wady, które da się zoperować po porodzie widać jak byk

3-cie to już tylko i wyłącznie dla rodziców, ale według niektórych lekarzy to strata kasy, bo dziecko jest już na tyle duże, że nie mieści się w obiektywie i w zasadzie nic nie widać, bo jest pokazywane w kawałkach.
oo ja też chcę iść do feminy,a powiedz kiedy będziesz się umawiać? u mnie 6tydzień 2 dni, wiec mniej więcej za 6 tygodni powinnam iść a koleżanka mi mówi ze czas oczekiwania tam to ok 5 tyg w co mi się wierzyć nie chce ...aż tak długo?

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 20:18   #667
Jok3r
Zadomowienie

Coś ty 2 tyg. Teściowa pytała i babeczka powiedziała jej, że wystarczy zadzwonić 2 tyg wcześniej nie ma problemu. Tylko trzeba tam jechać wcześniej, bo czasem kolejki są baaaardzo długie. Ja idę w połowie sierpnia, bo 16 zaczyna mi się 12 tydz. I tam płacisz o ile pamiętam 160?. W każdym razie na bank nie więcej niz 200zł z płytką.
Stary 2010-07-15, 20:31   #668
Montii
Zakorzenienie

koleżana robiła pare tyg temu, i mówi ,że 180 zł za usg + 30 zł płytka a w 3D 270, ale to moga być takie informacje jak i ta ze 5 tyg sie czeka

a ja troche zgłupiałam i nie wiem jak mam liczyć te tygodnie
bo skoro mam 6tygodni i 2 dni, to w zasadzie siódmy tydzień już się zaczął? wizyte powinnam mieć za 5 więc wychodzi ,że po 19 sierpnia chyba.. ?

[LEFT]
Stary 2010-07-15, 20:41   #669
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
koleżana robiła pare tyg temu, i mówi ,że 180 zł za usg + 30 zł płytka a w 3D 270, ale to moga być takie informacje jak i ta ze 5 tyg sie czeka

a ja troche zgłupiałam i nie wiem jak mam liczyć te tygodnie
bo skoro mam 6tygodni i 2 dni, to w zasadzie siódmy tydzień już się zaczął? wizyte powinnam mieć za 5 więc wychodzi ,że po 19 sierpnia chyba.. ?
210 z płytką, a w 3d to się robi dopiero przy drugim prenatalnym, bo wtedy o ile dziecko się dobrze ułoży elegancko widać. I 3d kosztuje ok 300 to się zgadza, ale zadzwoń tam i zapytaj ile się czeka na wizytę. Ja zanim wyjechałam do rodziców to zadzwoniłam tz teściowa, bo właśnie myślałam, że będę długo czekać. No ale pani powiedziała, że spokojnie 2 tyg starczą, bo są wakacje i jest mało pacjentek.
Tyg najlepiej policz sobie od ostatniej @, a jeśli chcesz mega dokładnie to drugi link w moim podpisie pomorze Ci policzyć co do sekundy nawet
Stary 2010-07-16, 01:24   #670
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Witam przyszle mamusie.
Ja juz patrze na swoja pocieche , ktora z łapkami w gorze spi slodko w łożeczku, a opamietam jak jeszcze niedawno zobaczylam 2 kreseczki i ten szok i jednoczesnie szczescie i przeraznie i tyle uczuc na raz sie klebilo.
Chcialam wam zyczyc jak najspokojniejszych przebiegow ciazy, aby wszystkie dolegliwosci byly najmniejsze jak sie da, zeby maluszki rozly zdrowo i kopaly mamusie( pozniej bedzie wam tego brakowalo) moja kopie ale juz z zewnatrz;p.
I powiem wam ze jednoczesnie wam zazdroszcze- porod wbrew bolu i wszystkim innym rzeczom jest cudonym przezyciem dla kazdej kobiety.
Czasami sobie zajrze jesli mozna
AAaaa no i igratuluje najwspanialszego momentu na ciaze na lato dzieciaczki beda jak ta la la
Gratuluje jeszcze raz tego najwiekszego w zyciu szczescia!!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 07:26   #671
Tity
Zakorzenienie

Dariusiaaaa dziękujemy

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 07:39   #672
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwia21340 Pokaż wiadomość
nie znam lekarzy w Pruszkowie bo ja do Piastowa to się przeprowadziłam raptem 2 lata temu
a co do ciuszków z tesco to szczerze polecam, kupowaliśmy dla męża chrześnicy i były super, no i bardzo ładne i nie drogie.

Może kiedyś się spotkamy z maluchami na spacerze
pewnie ja bardoz chetnie sie psotkam mamy w pruskzowie kilka parkow beidze mozla plotkowac na lonie natury
ja sie do pruskzowa przeprowadizlam 6 lata temu ;p
SYlwunia a nie wyobraza sobie co wczoraj przeszlam
zadzwonilam ponownie do tego URSUSA i co mowe ze chialbym na tego 16 sierpnia si ezpaisac a ta pinda w rejstracji ze juz nie ma wolnego terminu 16 po 3 godz od tel !!!!! no to jej mowie ze w polowei ndia byl a teraz juz nie ma i prosze o nastepny termin a nastepny to az na pazdizernik !!!!!! wiec zaagryzam zabki i prosze o zapsianie na pazdiernika !!!! i co slysze - ze na pazdziernik nie moze mnie zapisac bo jeszce nie ma grafiku no to jej pojehcalm bo juz nie wytryzmalam co to ma byc wogole malo tego ona nei wie na keidy grafik bedize miala !!! no to wez czlwoieku badz spokojny przy takiej pindize jak zadzwonie we wrzesniu to beidzem iala grafik ale juz terminownie beize przeciez !!!:p ala:

Cytat:
ale Ci fajnei zdorweczka zycze

Daruisu moze lepiej nie dziekujemy zeby nie zapeszac - chialbym w zdrowu rpzejsc ciaze i syzbko urodzic zdrowego bobaska

Vanila witaj na forum zrob bete za dwa dni jak wzorsnie min 66% to wszytko ok poprostu jestes w 2-3 tyg ja mialam pierwsza bete 186a durga 748
a 4 tydz zaczyna sie od 1500 tak mam na wydruku z lab i wiesz bruch mam tez taki wilki ze wstyd w kositumie sie pokazywac a za 2 tyg na wakacje mialam jechac i moze w weekend nad jakas wode...

milego dnia zycze wszytkim

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2010-07-16 o 07:51
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 08:41   #673
sylwia21340
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
pewnie ja bardoz chetnie sie psotkam mamy w pruskzowie kilka parkow beidze mozla plotkowac na lonie natury
ja sie do pruskzowa przeprowadizlam 6 lata temu ;p
SYlwunia a nie wyobraza sobie co wczoraj przeszlam
zadzwonilam ponownie do tego URSUSA i co mowe ze chialbym na tego 16 sierpnia si ezpaisac a ta pinda w rejstracji ze juz nie ma wolnego terminu 16 po 3 godz od tel !!!!! no to jej mowie ze w polowei ndia byl a teraz juz nie ma i prosze o nastepny termin a nastepny to az na pazdizernik !!!!!! wiec zaagryzam zabki i prosze o zapsianie na pazdiernika !!!! i co slysze - ze na pazdziernik nie moze mnie zapisac bo jeszce nie ma grafiku no to jej pojehcalm bo juz nie wytryzmalam co to ma byc wogole malo tego ona nei wie na keidy grafik bedize miala !!! no to wez czlwoieku badz spokojny przy takiej pindize jak zadzwonie we wrzesniu to beidzem iala grafik ale juz terminownie beize przeciez !!!:p ala:

ale Ci fajnei zdorweczka zycze

Daruisu moze lepiej nie dziekujemy zeby nie zapeszac - chialbym w zdrowu rpzejsc ciaze i syzbko urodzic zdrowego bobaska

Vanila witaj na forum zrob bete za dwa dni jak wzorsnie min 66% to wszytko ok poprostu jestes w 2-3 tyg ja mialam pierwsza bete 186a durga 748
a 4 tydz zaczyna sie od 1500 tak mam na wydruku z lab i wiesz bruch mam tez taki wilki ze wstyd w kositumie sie pokazywac a za 2 tyg na wakacje mialam jechac i moze w weekend nad jakas wode...

milego dnia zycze wszytkim

no to ładnie Cię załatwiła
to gdzie się zapiszesz?

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
Jok3r, ja byłam właśnie prywatnie!!! Wszystkie były! Tak to jest jak najlepszy lekarz w okolicy (podobno). Swoją drogą szlag człowieka trafia, no ale jak mus to mus, L4 mi się wczoraj kończyło!

Sylwia dziękuję ) wyliczył mi 7 tyg 4 dni. A jak jest u Ciebie?

Jok3r co do książki to gorąco polecam, możesz ją kupić z całą pewnością Nie ma jak coś na luzie.

Ja idę dopiero w poniedziałek i już nie mogę się doczekać
mam tylko nadzieję, że wszystko jest w porządku

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Gratuluję kochana !!!!
Mam nadzieję, że ja w poniedziałek przyniosę tak samo dobre informacje

http://www.suwaczki.com/tickers/gannyx8di4v1m9at.png
sylwia21340 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 08:43   #674
patrycja_22
Rozeznanie

Cześć kochane!
Wczoraj byłam na USG i dzidziuś ma już 10mm i pięknie bije mu serduszko. Dostałam nawet zdjęcie
Tak się cieszę, to cudowne uczucie
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 08:45   #675
sylwia21340
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Cześć kochane!
Wczoraj byłam na USG i dzidziuś ma już 10mm i pięknie bije mu serduszko. Dostałam nawet zdjęcie
gratuluję
a w którym tc jesteś wg OM a w którym wg USG?

Edytowane przez sylwia21340
Czas edycji: 2010-07-16 o 08:47
Stary 2010-07-16, 08:52   #676
patrycja_22
Rozeznanie

Według USG 7tygodni i 1 dzień a według OM 7tygodni i 2 dni

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2010-07-16 o 08:55
Stary 2010-07-16, 09:37   #677
sylwia21340
Raczkowanie

piękne zdjęcie

Stary 2010-07-16, 09:39   #678
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
210 z płytką, a w 3d to się robi dopiero przy drugim prenatalnym, bo wtedy o ile dziecko się dobrze ułoży elegancko widać. I 3d kosztuje ok 300 to się zgadza, ale zadzwoń tam i zapytaj ile się czeka na wizytę. Ja zanim wyjechałam do rodziców to zadzwoniłam tz teściowa, bo właśnie myślałam, że będę długo czekać. No ale pani powiedziała, że spokojnie 2 tyg starczą, bo są wakacje i jest mało pacjentek.
Tyg najlepiej policz sobie od ostatniej @, a jeśli chcesz mega dokładnie to drugi link w moim podpisie pomorze Ci policzyć co do sekundy nawet
dzięki bede zaglądać na stronkę z podpisu

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Witam przyszle mamusie.
Ja juz patrze na swoja pocieche , ktora z łapkami w gorze spi slodko w łożeczku, a opamietam jak jeszcze niedawno zobaczylam 2 kreseczki i ten szok i jednoczesnie szczescie i przeraznie i tyle uczuc na raz sie klebilo.
Chcialam wam zyczyc jak najspokojniejszych przebiegow ciazy, aby wszystkie dolegliwosci byly najmniejsze jak sie da, zeby maluszki rozly zdrowo i kopaly mamusie( pozniej bedzie wam tego brakowalo) moja kopie ale juz z zewnatrz;p.
I powiem wam ze jednoczesnie wam zazdroszcze- porod wbrew bolu i wszystkim innym rzeczom jest cudonym przezyciem dla kazdej kobiety.
Czasami sobie zajrze jesli mozna
AAaaa no i igratuluje najwspanialszego momentu na ciaze na lato dzieciaczki beda jak ta la la
Gratuluje jeszcze raz tego najwiekszego w zyciu szczescia!!!

Cytat:
Cześć kochane!

Cytat:
Według USG 7tygodni i 1 dzień a według OM 7tygodni i 2 dni
suuuper

[LEFT]
Stary 2010-07-16, 09:49   #679
patrycja_22
Rozeznanie

Dziękuję Wam kochane myślę, że powoli będą pojawiać się na wątku coraz to nowsze zdjęcia naszych fasolek
Dziewczyny jeśli już macie jakieś zdjęcie fasolki to pokażcie proszę bo sobie z chęcią obejrzymy
Stary 2010-07-16, 09:55   #680
sylwia21340
Raczkowanie

jak tylko w poniedziałek wrócę od gina to napewno wkleję

Stary 2010-07-16, 09:56   #681
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Patrycja ale super tez takei juz chce

Sylwunia wlasnie jestem w kropce bo nie wim co mam zrobic teraz po drodze do pracy mam ta pryzchodnie w usrusie i szpital czerniakowski ale z domu jakbym jezdila juz siedzac na zwolnieniu to tylko ursus ew sZczesliwice
ale widizs na ursusie same tepe babska na szczesiliwce nie po drodze do pracy a na czerniakowska nie po drodze z domu wiec chyba zosnaite mi zelazna o ile tam beda miejsca zeby sie zapisac ...
Stary 2010-07-16, 10:26   #682
Jok3r
Zadomowienie

To moja kluska
Stary 2010-07-16, 10:30   #683
patrycja_22
Rozeznanie

Super kluseczka
Stary 2010-07-16, 10:33   #684
Montii
Zakorzenienie

super klucha

dziewczyny śnią wam się dzieci? u mnie nie ma nocy żeby nie śniły mi się dzieci albo moja ciąża, ah ta psychika

[LEFT]
Stary 2010-07-16, 10:34   #685
kosmisia1985
Raczkowanie

Sliczne te Wasze maluszki

Ja tez musze się umówić na usg dopochwowe, ale dopiero po 26.07.:

Wczoraj byłam na tym usg piersi i wszystko w porządku. Ciesze się, że poszłam, bo już się nie denerwuję

Dziewczyny powiedzcie czy któras z Was miała problemy z nadżerką? Bo ja mam zapisane globulki dopochwowe i po tym jak je aplikuje troche mnie w środku piecze i nie wiem czy to normalne czy nie?
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 10:41   #686
sylwia21340
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Patrycja ale super tez takei juz chce

Sylwunia wlasnie jestem w kropce bo nie wim co mam zrobic teraz po drodze do pracy mam ta pryzchodnie w usrusie i szpital czerniakowski ale z domu jakbym jezdila juz siedzac na zwolnieniu to tylko ursus ew sZczesliwice
ale widizs na ursusie same tepe babska na szczesiliwce nie po drodze do pracy a na czerniakowska nie po drodze z domu wiec chyba zosnaite mi zelazna o ile tam beda miejsca zeby sie zapisac ...
powiem ci szczerze, że byłam kilka razy na wizycie w ursusie i nie dość, że zawsze są opóźnienia to jeszcze nie miły personel. poza tym moja koleżanka chodziła tam do ginakologa w ramach tego programu i była bardzo niezadowolona bo nie dość, że to był facet (przynajmniej ja wolę kobiety) to jeszcze ciągle się spieszył bo miał opóźnienie, nie pozwalał się o nic pytać bo twierdził, że skoro on nic nie mówi to, że jest ok itd. dlatego zrezygnowałam z tamtąd
nie wiem co ci poradzić tak naprawde to wszędzie jest nie po drodze, dlatego ja wybrałam Inflancką (pociągiem do śródmieścia, potem metro do gdańskiego i tramwaj pod Inflancką- no i korkach nie stoję).
Nie wiem dlaczego ale mi Żelazna się źle kojarzy- ale to są tylko moje odczucia.

Stary 2010-07-16, 10:58   #687
Castia
Wtajemniczenie

zazdroszczę wam dziewczyny że jesteście już po USG, ja idę w środę i juz odliczam godz, bo wciąż moja fasoleczka nie potwierdzona naukowo

ale wczoraj miałam na majteczkach czerwoną plamę krwi, zdarzylo się to raz i do dziś już nie miałam żadnych plamek. strasznie się wystraszyłam i nie wiem co to miało oznaczać, brzuch mnie kłuje od czasu do zcasu ale to chyba kazdą z nas, obawiam się najgorszego, mam nadzieje ze juz sie to nie powtorzy
naczytałam się tylko w necie głupot i aż spać nie mogłam ehhh

dziś wszystko w porządku, tak mi się chciało serka topionego że kupiłam i cały pochłonęłam w mig
i mam mała biegunke - czy to objaw ciązy?
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 10:58   #688
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Jok twoja kluska super keidy ja sowj azobacze dbrze pryztwierdizona?

Sylwunia no wlasnie sama nie wiem co mam zrobic na zelazna bym miala pociag do Ochoty a pozniej tram do samego spitala ale pytanei czy mnei tam tez beda cheli zapisac... j anigdy nie roidzlam weic nie wiem jak jest tam ale 2 znojome juz tam rodizly i sobie chwiala a trzecia niedlugo tez bedize tam sie rozwiazywac wiec powie na goraco jak jest teraz
no nic narazie czeka do wotrku bo jestm na dopochwowe umowiona we wtoerk w Pruskzowie jak mi gin powie ze w dobrym miesjcu sie zaczepilo jajko to zaczne intensywne poszukiwania eh
eh jaka ja nie hce zeby byl ten weekend bycmoze ze znajomymi sie wybieremy nad wode a ja z takim brzuchem jestem ze az wstyd a nie chce im mowic o ciazy bo jak sie we wtroek cos niedobrego okaze to niepotrzbene moje mowienie bedize

Kosmisia dobre ze z twoimi mleczaniami wsyztko ok maluszek bedie pil zee zdrrowej mamusi ;p

Castia a u gina bylas? bo i na takei cos dal Duphaston i od kad biore ani kropli

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2010-07-16 o 11:01
Stary 2010-07-16, 11:04   #689
Montii
Zakorzenienie

castia nie czytaj żadnych głupot w necie bo potem człowiek sie stresuje i co ? to na pewno nie pomaga

[LEFT]
Stary 2010-07-16, 11:16   #690
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie czy któras z Was miała problemy z nadżerką? Bo ja mam zapisane globulki dopochwowe i po tym jak je aplikuje troche mnie w środku piecze i nie wiem czy to normalne czy nie?
Ja miałam zanim zaszłam i to całkiem sporą, bo głupia rok czekałam. Zapłaciłam 200zł, troszkę pobolało tz takie uczucie jak przy bardzo silnych bólach @ i później tez, bo się lód roztapiał i nie najfajniejsze uczucie, ale zabieg trwał jakieś 3min i mam spokój. Zanim poszłam na zabieg to brałam dopochwowe globulki i też mnie piekło, ale później okazało się, że dostałam złe tabl i dopiero mój gine przepisał mi właściwe. Pieczenie oznacza, że masz grzybka, ale jak masz dobrego gine to powinien Ci to wyleczyć. Jeśli masz małą nadżerkę to jest szansa, że wyleczysz ja samymi globulkami, a jeśli nie to po leczeniu jak najszybciej zrób krioterapię czyli wymrażanie, bo powiększy się Tobie tak jak mi i zabieg będzie trwał dłużej. I ponoć zajść w ciążę też trudniej jak się ja ma.

Kurka właśnie się dowiedziałam, że zrobiłam tylko jedno badanie na toksoplazmoze, a powinnam zrobić dwa. I teraz wiem, że nie jestem na to chora, ale nie wiem czy byłam. Czyli w dalszym ciągu muszę uważać. Jasna cholerka no. Pamiętajcie jak będziecie robić badania na to to zróbcie na IgG i IgM

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2010-07-16 o 12:45
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości