|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sabat zazdrośnic, czyli jak zamienić oko jaszczurki w brylant. Część XX
ech, wracamy z pracy wczoraj. od razu jest miło, uśmiechamy się do siebie i ja już chcę zacząć mu mówić, co i jak, a on do mnie: "wiesz, bo ja jadę na kilka dni z kumplami".
mnie wmurowało. spoko - niech jedzie. tylko ja się pytam ZA CO? pojedzie na prawie tydzień (sobota-czwartek), a ja za co będę tu żyła? do tego jeszcze jeden tydzień do wypłaty zostaje. no dobra, nic nie mówię. poszliśmy do sklepu, ja ewidentnie fochnięta, bez humoru, nie daję się dotknąć. całą drogę cisza. dopiero w domu on do mnie: "jak nie chcesz, żebym jechał, to powiedz". ja: - nie o to chodzi. boli mnie, że o mnie nie pomyślałeś. P.: ale to męski wyjazd, a Ty pracujesz poza tym! ja: nie w tym sensie. patrz: po zakupach zostało nam 500 zł, widzisz? na dwa tygodnie. zazwyczaj tyle wydajemy w tydzień, a - jak widzisz - nie żyjemy jak królowie. teraz co? Ty weźmiesz z tego ile... 300-400 zł, a mnie zostawisz ze stówką, tak? P.: nie wezmę Ci żadnych pieniędzy... ja: no taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak, bo weźmiesz z tych odłożonych na spłatę auta?! P.: tak, Ty możesz mieć odłożone pieniądze, a ja już nie, co? już się wkurzasz, a nie masz o co. ja: możesz mieć, ale nie dziw się, że się wkurzam, skoro nie miałam pojęcia o jakimś Twoim odkładaniu kasy. P.: a jakbym Ci chciał prezent kupić? ja: weź przestań, nagle chcesz mi kupić jaki prezent, za ile? zawsze dajemy sobie coś w granicach 100-200 zł, to z jednej wypłaty możesz wziąć bez problemu, więc nie wciskaj mi kitu. P.: a może chce Ci dać coś lepszego. no a potem ja zamilkłam i przeszłam do kwestii porannej, czyli tego, że mi wypomniał zakupy. no i doszliśmy do wniosku, że się nie zrozumieliśmy i tyle a co do odkładania kasy - powiedział mi wprost: "nie chcę, żebyś myślała, że to na pierścionek. chcę Ci coś dać fajniejszego, ale nie wkręcaj sobie, proszę" i uwierzcie mi - nie zbywał mnie. |
|
|
|
#3212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko właśnie chodzi o to, że ja mu głowy nie suszyłam, tylko Wam. Jemu wspomniałam kilka razy i koniec, a ostatnio to on mnie ciągał po jubilerach i stronach z pierscionkami.Potrafię nic nie mowic na ten temat, ale nie potrafię wybić go sobie z głowy, co czasem odbija się na moim humorze. Ale trudno, jak Tz nie chce się oświadczać, to będzie znosił moje humorki, ale o zaręczynach nie pisnę ani słowa i nie będę reagowac na jego zaczepki. Cytat:
Mam dokładnie tak samo jak Ty z tymi planami i nerwami jak coś nie wyjdzie.
|
||
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie ze chcemy
![]() aa rain dotarla do mnie Stella Mc Cartney - alez cudna jest
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Naj to ja go już nie rozumiem. Odkłada sobie pieniądzę na prezent dla Ciebie a potem chce je wydać na męski wyjazd? Dziwne troszkę. W sumie to jego kasa itp., ale bym się niefajnie poczuła.
|
|
|
|
#3215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żal się Cytat:
Koniugacja. TAK!
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Byliśmy wczoraj z Tż na Shreku w IMAXie. Zwierzak wciągnął Tż na nasz ulubiony temat rozmów I niby ma się zamiar oświadczyć po obronie
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też planuję i się wkurzam... |
|
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę że jak kilka razy krótko i zdecydowanie utniesz temat "przez ten czas powinieneś mnie poznać i wiedzieć co mi się w tym temacie podoba a co nie" i w końcu się chłop nauczy ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Naj, nie rozumiem momentami Twojego faceta. |
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ogólnie nie wnikam - jego sprawa. i tak nie spodziewam się niczego super. a z tym, że ma odłożoną kasę wyskoczył po tym, jak mu powiedziałam, że ja bym została z niczym i nie chcę ruszać forsy na spłatę auta. wiec chyba spontanicznie wziął pod uwagę, że wyda kasę odłożoną na mnie czy coś. kiedy powiemy rodzicom? ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- eee, ja go rozumiem. on po prostu nie planuje, nie myśli o forsie, a to, co Was irytuje, u mnie spowodowało uśmiech - nigdy w życiu nie kupił mi czegoś z takim wyprzedzeniem (w sensie żeby myślał o prezencie dla mnie na kilka miesięcy wcześniej) - zawsze na ostatnią chwilę coś kupuje. ucieszyło mnie, że teraz tak nie chce. poza tym co miał zrobić, jak sobie uświadomił, że kasy odłożonej na auto nie chcę naruszać ze względu na jego wyjazd? wcześniej dość luźno nią dysponowaliśmy. |
|
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
gdy nie materia tylko myśl jest ciałem... Edytowane przez arrakis Czas edycji: 2010-07-16 o 11:04 |
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
żeby nie było - P. nie jest rozrzutny i bezmyślny. o.
po prostu nie schizuje się tak jak ja pewnymi rzeczami. i w sumie cieszę się, że pojedzie z kumplami, bo pracę w spokoju napiszę OK, lecę na śniadanie i do pracy. miłego |
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Gwizdak, a widzisz, a widzisz! Trzeba było pić? Mam nadzieję, że chociaż jeszcze jakoś znośnie na tym kacu wyglądasz
![]() Naj, twój TŻ po prostu chyba nie planował ruszać innej kasy niż na spłatę auta, więc na szybko starał się znaleźć wyjście z osaczającej go sytuacji. No niech jedzie, najwyżej zaserwujesz mu głodówkę za karę A co do pierścionka... buuuu Związki są fajne, dopóki nie chodzi o kasę.
|
|
#3224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć... od razu bez wstępów bardzo proszę o trzymanie kciuków bo mamy tu w domu lekko kryzysową sytuację...
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(można wiedzieć o co chodzi?)
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Med zaraz w klubie napiszę
|
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
rain
a co sie stalo?
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Rain kciukam
|
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Już się wyspowiadałam
|
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałyście już o mnie?
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Zwierzak, co się dzieje?
Rain , kciukam. |
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Taaak
I w ogóle, ty jeszcze żyjesz? ![]() A na serio, co się smutasz?
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Piszę, piszę i zero reakcji
![]() Nie mam w ogóle czasu Na nic ![]() Tż magisterek nie pisze ![]() Estymowany czas do zakończenia przez niego studiów to co najmniej 6 miesięcy ![]() I się zwierzak nie może dowiedzieć od niego, czy naprawdę musimy aż tyle czekać (wybaczcie , tak wiem, może to nie jest wcale tak długo - ale sama obrona też nie oznacza, według niego to pierwszy dopuszczalny termin)
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Zwieś , daj Wam czas się poznać lepiej w realu. Przez długi czas mieliście związek na odległość. Nie jesteście też ze sobą jakoś przesadnie długo... Nie lepiej dać sobie na wstrzymanie, zamiast potem np. zrywać zaręczyny? I co ty tak z tym terminem, nie lepiej mieć niespodziankę?
|
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
zwiesiu
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6 miesięcy - w porywach do roku czasu - niejedna dziewczyna by się cieszyła...Przestań się dołować, nosek do góry i zajmij się tym co masz do zrobienia a ani się obejrzysz a to będzie już |
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
aaa mi tu D. pisze ciagle bo jada do Suwalk teraz - i jakos w przyplywie naglej odwagi czy czegos blizej dla mnie niezrozumialego zapytalam czy on mysli o mnie troche i odpisal, ze mysli a czy ja o nim tez
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- dzises...jak to teraz przeczytalam to mam wrazenie ze pisze jak jakas zwariowana nastolatka
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Naj, ale Ty drażliwa
nie no rozumiem, trochę twój TŻ nie pomyślał, ale może chciał jakby "pożyczyć" kasę z odłożonych i potem oddać z kolejnej wypłaty? Czasem tak jest że się zdarza okazja wypadu z kumplami (zresztą tak jak i naszego zlotu na przykład) i albo jedziesz teraz, albo wcale - a on by chciał. No ale cieszę się że tak czy siak wyjaśniliście sobie.Ale moją uwagę przykuło co innego - 500zł na jedzenie na TYDZIEŃ? my tyle na miesiąc wydajemy średnio, pozwalając sobie czasem na zjedzenie na mieście ![]() Co do dzisiejszych testów kwalifikacyjnych: zwaliiiłam No i Excel 3 zadanka, na pierwszym zaczęłam kombinować z tabelami przestawnymi (których nauczyłam się wczoraj) ale potem zostawiłam bo za dużo czasu mi na to szło. To zrobiłam trzecie prościutkie (procenty, sumy, średnie), i drugie - wykres (chociaż też jest jeden błąd duży - czas się kończył i nie zdążyłam już poprawić ![]() Ma dziś babka to sprawdzić i dzwonić, może dadzą mi szansę ale strasznie namotałam tam a praca chyba by była od poniedziałku bo jakaś babka inna coś gadała że od poniedziałku nowy projekt i 20 osób nowych przyjdzie.![]() Arrakis heh no wiesz każdy związek ma na początku taką fazę no i motylki w brzuchu
Edytowane przez skimos Czas edycji: 2010-07-16 o 11:43 |
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Arrakis, to dobrze. W końcu ile można być poważnym :P
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Skimos, będzie dobrze. Wiadomo że stres robi swoje. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Trzymam za ciebie kciuki. |
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez zwrocilo to moja uwage - jakby mi zostalo 600 zl na 2 tyg tylko na jedzenie to bym sie nie martwila, ze zabraknie nawet jakby z tego wziac ze 200 zl na wyjazd czy na cos ... odbija mi juz za duzo slonca chyba ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- skimos mam nadzieje, ze bedzie ok
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

Tylko właśnie chodzi o to, że ja mu głowy nie suszyłam, tylko Wam. Jemu wspomniałam kilka razy i koniec, a ostatnio to on mnie ciągał po jubilerach i stronach z pierscionkami.
Niedawno też miałam wyrywaną. Dla pocieszenia powiem, że asystentka trzymała moją głowe, a doktor rwał szczypcami
A najgorsze było to, że zawsze przytakiwał, że będzie tak jak zaplanowaliśmy i nigdy planu się nie trzymał. Strasznie denerwuje mnie w nim to, że przytakuje mi dla świętego spokoju, a potem i tak robi swoje. Już wolałabym wiedzieć, że nie ma zamiaru np. rano wcześniej wstać, to chociaż bym się nie nastawiała.

(można wiedzieć o co chodzi?)

6 miesięcy - w porywach do roku czasu - niejedna dziewczyna by się cieszyła...
my tyle na miesiąc wydajemy średnio, pozwalając sobie czasem na zjedzenie na mieście
3 zadanka, na pierwszym zaczęłam kombinować z tabelami przestawnymi (których nauczyłam się wczoraj) ale potem zostawiłam bo za dużo czasu mi na to szło. To zrobiłam trzecie prościutkie (procenty, sumy, średnie), i drugie - wykres (chociaż też jest jeden błąd duży - czas się kończył i nie zdążyłam już poprawić