|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
mszu pierze sie nowe ciuszki dla dzieci bo nigdy nie wiesz gdzie one lezaly wczesniej, kto je w rekach mial itp o to chodzi
proszki dla dzieci sa droie to fakt, ja poki co kupilam dzidzius male opakowanie by poprac te co mam a pozniej jak bede robic wieksze zakupy iz ajde promocje kupie duza paczke jakiegos innego, na poczatek bede uzywac dla dzieci bo jednak te zwykle moga uczulac pieluchy przetestowalam z lidla na corce starzej i sa dobre.. wic dla malucha tez kupie z lidla z waga dziecka to mi lejarz dzis gadal ze pacjentke co dziecko bedzie ponad 6 kg wazyc ja pierduuuu---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- mpik zawsze piore w 40
|
#4562 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
gabisun Całkiem dobrze wyglądałaś
Tylko, że ja nie z Wrocka, a z Kujawsko-Pomorskiego ![]() cellaris A ja dziś wyjątkowo przespałam prawie 10 godzin To chyba zasługa Tż, bo jak nie ma go na noc to spać nie mogę ...Mpik82 Współczuję wyjazdu męża Też nie znoszę jak mój Tż gdzies wyjeżdża ...Zuziczka A no przesunął o tydzień Niby fajnie, ale jakoś zmiania miesiąca z września na sierpień mnie przeraziła, że to już zaraz Ato jeszcze ptora miesiąca ![]() mszu Dlatego, że nie wiesz kto ich dotykał albo nie daj Boże co po nich chodziło na sklepowej półce
|
#4563 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak bym brała jedną tabletkę tak jak jest na opakowaniu to bym ją mogła co najwyżej w [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
zdaje się na podst. pomiaru kości udowej czy ramieniowej(???)a my dalej nie znamy płci- jakiś wstydliwy bachoreczek na badaniu się odwrócił pupą i tyle widzieliśmy. Ale nie ważne co, byle syn
|
|||
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4565 |
|
Zadomowienie
|
Ray, bordowa... ale na chlopski rozum, sadzicie, ze wypranie ciuszkow w 40 stopniach i płatkach mydlanych (bo mniej wiecej tyle zawieraja dzieciece proszki) usunie ewentualne "mikroby"?
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Część na pewno, plus jeszcze prasowanie gorącym żelazkiem je dodatkowo zdezynfekuje. Ja mam część ciuszków ze szmateksu i te będę na pewno prać, co do innych to sama nie wiem - te nowe wydają się czyste, może je tylko wypłukam w płynie a potem przeprasuję.
|
#4567 |
|
Wtajemniczenie
|
o to samo mialam pytac, bo dzis na metkach zobaczylam ze pisze na ubrankach aby prac w 40 stopniach.
Bylam w Tesco. Kupilam bo bylo na promocji: 1. chusteczki nawilzajace Huggies 2 opakowania za 5,90 (grugie gratis) 2. pieluszki Huggies - o te http://www.pieluszki.pl/categories/cat_id/31 dwa opakowania za 23.99 zl (bo 2 opakowanie 1/2 gratis) 3. byla promocja na wkladki laktacyjne z Johnson & Johnson - 2 opakowania po 30 sztuk za 15,99 (ja nie kupilam bo juz mam)
|
#4568 |
|
Rozeznanie
|
ale jakie mikroby? chodzi przede wszystkim o to, ze taki noworodek to ma bardzo wrażliwa skórę (a skóra w pełni dojrzewa ok. 3 r.ż), więc te wszystkie dziecięce proszki i płatki to nie jest sam marketing, ale rzeczywista potrzeba -ona faktycznie są trochę delikatniejsze. Zresztą to tak jak z pieluchami różnych marek -trzeba experymentowac, bo to co było dobre dla starszego dziecka, czy dziecka kolezanki, moze uczulać nasze.
|
|
|
|
#4569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego wiele poloznych i mam zaleca w ogole uzywanie uzywanych ciuszkow, bo nie dosc, ze sie sprawdzily w praniu, to sa porzadnie wyplukane ze wszelkich takich swinstw. Ja piore wszytkie ciuszki jakie mam, nawet takie na 100 i wiecej. Jakos nie wyobrazam sobie trzymania w szafie nieupranych i nieuprasowanych rzeczy. I pewnie w wyzszych stopniach bedziemy prac rzeczy ubrudzone kupa, bo 40stopni to tego raczej nie zmyje Przed urodzeniem dzidziusia ja tez piore wszystko w 40stopniach.
|
|
#4570 |
|
Zadomowienie
|
Helloł
![]() Ja z rana zaliczyłam dentyste..buu.... przed pierwszą ciązą wszystkie ząbki wyleczyłam i znów mam 4 do leczenia..tzn jeszcze trzy... Kurka...szkoda mi na to teraz kasy..ale musze wyleczyć bo po porodzie nie bedzie na to czasu. ![]() A u mnie wreszcie chłodniej ![]() tż wczoraj kupił bo mamy 30 stopni (w nocy 28) na naszym poddaszu i ciężko by było wytrzymać :brzyda l:Teraz też leże na łóżeczku i czuje delikatny "zefirek" na buzi ![]() Co do prania ciuszków to ja wszystko w Dzidziusiu przeprałam...(w 40 stopniach) Jednak nie popadam w schize na punkcie czystości...nie ma sensu.. Ponoć dzieciaczki wychowane w sterylnych warunkach częściej mają alergie niz dzieciaczki które nie miały idealnej czystości w domciu... Producenci proszków muszą na czymś zarobić..a na czym najlepiej?? oczywiście na młodych mamusiach, które starają się dać dziecku wszystko co najlepsze.. prac w proszkach dzidziusiowych do 3 tż , bo jest napisane że tak trzeba.. Tak samo jest z mekiem modyfikowanym....gdybym miała je podawać do ukończenia 3 rż bo tak jest zalecane to bym chyba zbankrutowała.... ![]() Jesli chodzi o tantum rosa..to miałam 1 opakowanie i mam do dziś... po cc jednak tak się nie przydawało jak po sn..
|
|
#4571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
dzisiejsza duchota jest nie do zniesienia... siedzę w bieliźnie, schładzam się wentylatorem... Byłam na małych zakupach w spożywczym, myślałam, że nie dojdę do domu ;/ Cytat:
Wszystko, co używane (kupione w lumpeksie, otrzymane od znajomych) wyprałam od razu i teraz tylko czekają na pranie w dzidziusiowym proszku. Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiadomo, przez ile rąk przeszły, są zakurzone... Dla mnie to logiczne, że wszystko, co nowe dla dziecka i bieliznę dla nas trzeba wyprać przed pierwszym założeniem.
|
|
|
#4572 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, od dawna sie nie wypowiadalam, ale caly czas Was podczytuje
![]() Jestem dzisiaj po USG, synek to nadal synek Nawet dostalismy zdjecie "dla pewnosci" ![]() Wazy cale 1710g Termin bez zmian, maluszek rozwija sie prawidlowo. Ja ciuszki bede prac w temp. 40st, raczej wypiore wszystkie, chociaz mam kilka paczkowanych z promocji w roz. na ponad 6 miesiecy, wiec zastanawiam sie czy ich nie zostawic (w koncu sa zapakowane i zamkniete ).Do pepka nic nie kupujemy. Remont juz powoli konczymy, dzisiaj cyklinowanie parkietow, za kilka dni malowanie i mozemy sie pakowac (teraz jestesmy u mojej mamy ).Przez kilka ostatnich dni zajmowalismy sie oklejaniem drzwi. Wygladaja jak nowe, jestem z siebie dumna , co prawda ciezko mi bylo wytrzymac, latwo sie meczylam, ale jakos sie udalo (z duza pomoca TZ).
|
|
|
|
#4573 |
|
Zadomowienie
|
Jezu jaki upał Jak ja marze o porządnym deszczu i kilku stopniach mniej.
Dziś na chwilkę na uczelnie podjechałam Mam szkolenie jakies krótkie bo nam nowe urządzenie kupili. Jutro mam gości Tzn brat TZ ze swoją narzeczoną której nie trawie Termin sobie wybrali znakomity Tz przykuty do uszka ja w takie upały nie wychodzę a oni na zwiedzanie się nastawiają Chyba sami to będą musieli zrobić. I jak nie zwariuje przez te dwa dni z tą dziewczyną to będzie dobrze. Ja wczoraj już skończyła prania i prasowania dla maluszka. Dziś kurierem ma mi przewieść ten kojec co zamówiłam wiec ja złożę żeby sprawdzić to dam zdjęcie ahh i jeszcze moją poduszkę do spania tą 170 cm sobie zamówiłam ma mi dziś przywieść. W pracy doktorskiej dobiłam do 100 stron Daj Boże dalej taką wenę |
|
|
|
#4574 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziś i ja
![]() Upałów ciąg dalszy.... Byłam dziś u swojej gin, ale się okazało, że moje wyniki nie dotarły z laboratorium Do gin już nawet nie wracałam, bo bym chyba zemdlała po drodze. Doczłapałam się do domu i w poniedziałek będę musiała jechać jeszcze raz...
|
|
|
|
#4575 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki.
Wilgotność powietrza u mnie w domu to 72% masakra. Nie ma czym oddychać, marzę o burzy ![]() Cytat:
Dasz radę, 10 dni minie szybko. Zajmij się sobą, spotykaj z koleżankami. Cytat:
całe szczęscie mam łatwość zasypiania. Cytat:
A jeśli chozi o proszki, to już nasza wola. Można prać od razu w normalnym proszku tylko sensitive. Można spróbować wersję prać w zwykłym proszku, płukać w płynie dla dzieci. Ja chyba na początek kupię dzieciowy proszek a po ok. 3 miesiącach przejdę na zwykły. dobre Cytat:
Gratuluję postępów w pracy doktorskiej.
|
|
#4576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem co ja bede robic sama tyle czasu.... ![]() Ja prac bede dopeiro po 7 sierpnia, bo wtedy bedziemy miec nowe szafy i bedzie po remonciku. Narazie nie mialabym nawet gdzie ukladac.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-16 o 12:28 |
|
|
|
|
#4577 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ehehWY tak dużo wiecie, co na pępuszek, co na odparzenia i inne rzeczy a ja zielona na maxa jestem we wszystkim Mogłam iśc na tą szkołę rodzenia, ale jakos nie było kiedy...Pewnie wszystko wyjdzie w praniu jak mnie przycisnie to wszystiego się dowiem ehehheheDOBRZE, że jest WIZAŻ ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Bo ja tez nie mam pojecia co bede robić, zwłaszcza ze taka pogoda i z domku nawet nie ma jak wyjść
|
|
|
#4578 |
|
Zadomowienie
|
Wanilia, jeśli mogę cos doradzić, to niejednokrotnie spotkałam się z opinią, że lepiej używać tego samego środka do higieny intymnej, jakiego używało się przed porodem, bo nigdy nie wiadomo, jak skóra (i to tak wrażliwa i podrażniona) zareaguje na nowy specyfik.
Ja od kilku lat używam Lacatcydu i mimo iż próbowałam innych, zawsze do niego wracam. Na czas po porodzie chcę też kupić Tantum Rosa i korę dębu lub Vagosan, to "psikania" na krocze. Elenka, normalnie Tantum Rosa robi się irygacje, ale po porodzie chodzi o to by spłukiwać krocze z zewnątrz, bo ponoć przyspiesza to gojenie i jak się polewa w trakcie oddawania moczu, to nie szczypie. Jeśli dziecko nie będzie miało reakcji alergicznej, można prac jego rzeczy w zwykłym proszku. Co do prania nowych ciuszków: przecież w fabrykach gdzie są szyte nie jest czysto, do tego jeszcze transport, w sklepie ludzie tez dotykają. Wydaje mi się, że lepiej je przeprać. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-07-16 o 13:02 |
|
|
|
#4579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja w takim razie wezme plyn z Ziaji ten co uzywam, Tatum rosa do polewania (psikania) oraz kupilam chusteczki nawilzane Laktacyd, bo podobno latwiej sie nimi wycierac, niz myc plynem (tak mi kolezanka doradzila).
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-16 o 13:15 |
|
|
|
|
#4580 |
|
Zadomowienie
|
Wanilia, z tego co wiem, to kora dębu wystepuje w formie rozdrobnionej bądź saszetkach jak herbata. Ma działanie ściągające i przyspieszające gojenie.
W internecie znalazłam też Vagosan - to mieszanka róznych ziół i suszonych roślin np. kory dębu, rumianku itp, która tez jest polecana do przemywania krocza. |
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Heloł brzuchatki
![]() Naked, brzuszek śliczny i okrąglutki! Gabisun, schowaj się, bo mam kompleksy ![]() Mpik, wózeczek wygląda bardzo ładnie również w wersji spacerowej, a twój brzuszek śliczny, wcale nie duży Mszu, śliczności Elenko, śliczny brzusio i wcale nie widać 15kg Klarissa, fajnie, że dostaniesz od eks bratowej ciuszki Cytat:
Aaneckzo, są takie momenty, ze ma ochotę twojego TZta I zastanawiam się, dlaczego jeszcze cię dołuje zmaiast zapewnić wsparcie? A reakcja Dominisia super Zuziczku, mi wczoraj rozbieraną sesję zrobił mój mężuś, ja obrobiłam w Photoshopie i wygląda super Bordowa, dobrze, ze z maleństwem wszystko dobrze, i jakie duże już ![]() Lenko, gratuluję pierwszej jazdy autkiem ![]() Paula, fajnie, że maluch taki duży i wszystko w porządku Ja wczoraj kiepsko się czułam, chyba pierwszy raz przez upały aż tak źle. I trochę się przestraszyłam, bo jutro jedziemy na Grunwald i trochę się boję, jak dam radę. To 2 godziny drogi autem (dzięki Bogu za klimatyzację Eeeee, dam radę, będzie super Wczoraj mężuś zrobił mi rozbieraną sesyjkę, super wyszła Kilka zdjeć w ubraniu jest, więc jak je obrobię już porządnie i doprowadzę do stanu, w jakim mają być, to wrzucę i sie pochwalę ![]() Kupujecie może nawilżacz powietrza dla maleństw? Moja koleżanka, która rodziła we wrześniu rok temu mówiła, ze nie obeszła by się bez niego. no i dostajemy kase od dziadków P. na coś dla młodego i chyba kupimy ten nawilżacz. OPINIA ODNOŚNIE TORBY NA RZECZY DZIECKA Któraś mnie prosiła o opinię na temat dodatkowej torby, którą kupiliśmy. Torba już doszła, jest dużo fajniejsza, niż się spodziewałam! Ja jestem zachwycona! Myślałam, ze będzie mniejsza i z brzydszego materiału, a ona jest naprawdę świetnie zrobiona i bardzo pojemna, na dużo przegródek i szybko przyszła. Więc polecam. Ja kupilam od tego użytkownika http://allegro.pl/item1125875997_tor..._zaprasza.html |
|
|
|
|
#4582 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te rzeczy co mam z ciuchlandu to piorę nawet dwa razy,bo one są psikane jakimś shitem do dezynfekcji(skąd mają ten specyficzny ciuchlandowy zapach),więc najpier wypioę je w zwykłym proszku,a potem w tym dla dzieci Cytat:
To dobrze U nas podobnie z remontem,mam nadzieje,że niedługo sie skończy,bo mam dosyć... No to ja ci współczuję,na samą myśl o wyprawie na drugi koniec miasta w taki upał robi mi sie gorąco.I tak jesteś dzielna,że jakoś to załatwiłaś.ja bym się chyba poddała...
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli któraś chce się dopisać do listy PROSZĘ O DANE NA PV (imię, wiek i termin porodu, może być imię dziecka).
Jeżeli coś się na liście nie zgadza i trzeba coś zmienić PROSZĘ O INFORMACJĘ NA PV! Agamarcio (Agnieszka, 26l.).............tp. 8.08.2010 Karolina Martucha84 (Marta, 25l.).................tp . 13.08.2010 Patryk NIKaP-n (Monika,31l.)............ .........tp. 20.08.2010 Paweł Jr Lech Bordowa (Natalia, 20l.).................... tp . 31.08.2010 Joanna Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Kinga Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 Wojtuś Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 Oleńka Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010 Jagoda Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)..tp. 4.09.2010 Alicja Lenka(Magdalena, 25l.)..................tp . 4.09.2010 Emilka Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010 dziewczynka Suszilda (Angelika, 20l.)................tp. 8.09.2010 chłopiec Dzidzia_aim (Ania, 26l.).................tp. 8.09.2010 dziewczynka Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010 Milenka Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p . 9.09.2010 Teodor 1985ewa (Ewa, 25l.).................... ...tp. 10.09.2010 Norbert Mszu (Marta, 28l.).................... ......tp. 10.09.2010Nadia Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010 chłopiec Naked21 (Ewa, 26l.).................... ...tp. 13.09.2010 Filip Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010 Wiktor xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010 Michał Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010 Gabriela Majka59 (Maja, 27l.).................... ...tp. 16.09.2010 Alicja Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010 Rafał Junior Dash (Alicja, 24l.).................... ......tp. 18.09.2010 Maja Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010 Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010 Borys Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010 Karolina Waniliaania2009 (Ania, 28l.)........tp. 23.09.2010 chłopiec Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010 dziewczynka Calabria (Magda, 22l.)..................tp . 25.09.2010 dziewczynka Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010 Alicja/Natalia Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010 Emilka/Natalka Niezapominajkaa2 (Asia, 23l.)......tp. 28.09.2010 Margolcia10 (Eliza, 30l.)..............tp. 30.09.2010 Maksymilian Zuziczka (Zuzanna, 28l.)..............tp. 30.09.2010 Aleksander Andrzej Abz (26l.)................... ........................t p. 1.10.2010 chłopiec Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. ....tp. 1.10.2010 Adrian Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .....tp. 3.10.2010 Dagmara Agata81 (Agata, 29l.).................... ......tp. 3.10.2010 Maja Butterfly83 (Ewelina, 27l.)..................tp . 3.10.2010 Filip Fem (Kamila, 23l.).................... .........tp. 3.10.2010 Lidia Starapanna (Ania, 29l.).................... ..tp. 4.10.2010 Mateusz Maggie1983 (Magda, 26l.)...................t p. 4.10.2010 dziewczynka Eveliouses (Ewelina, 29l.)...................t p. 4.10.2010 Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ......tp. 5.10.2010 dziewczynka Ewcia811211 (Ewa, 29l.).................... .tp. 5.10.2010 chłopiec Ineczka33 (33l.)................... ............tp. 5.10.2010 chłopiec Cellaris (Ola, 30l.).................... .........tp. 6.10.2010 Marta Tifio (Marta, 23l.).................... ..........tp. 6.10.2010 Franciszek Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ....tp. 8.10.2010 Gabriela Enis84 (Ania, 25l.).................... ........tp. 8.10.2010 Ignaś Majka232 (Maja, 28l.).................... ...tp. 9.10.2010 Szymon Nicole007 (Marta, 23l.).................... .tp. 9.10.2010 Karina Lisica1 (Marta, 26l.).................... ......tp. 10.10.2010 Małgosia Rozaliontka (Rozalia, 23l.) ................tp. 10.10.2010 Dobromiła Ray...................... ......................... ..tp. 11.10.2010 Kinga MisQa (Monika, 23l.).................... .....tp. 13.10.2010 Kliwia7 (Lila, 32l.).................... .........tp. 13.10.2010 Marcia2507 (Marta, 21l.).................... tp. 13.10.2010 dziewczynka Atlidee (Sylwia, 27l.).................... .....tp. 15.10.2010 chłopiec Aaww (Agata, 27l.).................... ........tp. 16.10.2010 Janek Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).......tp. 17.10.2010 Ania Alicia4 (Agnieszka, 30l.).................... tp. 17.10.2010 dziewczynka IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ......tp. 18.10.2010 Franciszek Angelika16 (Angelika, 21l.).................tp. 20.10.2010 Kasjan Miskowa22 (Gosia, 23l.).................... .tp . 20.10.2010 Czita18 (Kinga, 24l.).................... ......tp. 21.10.2010 Daniel Kalex (Kamila, 26l.).................... ......tp. 22.10.2010 Mateusz Asia-23 (Asia, 26l.).................... ........tp. 23.10.2010 dziewczynka Beata_Batumi (Beata, 25l.)...............tp. 28.10.2010 Sarrita (Sara, 28l.).................... .......tp. 29.10.2010 Nadina Kaska1980 (Kaśka, 29l.)...................t p. 29.10.2010 Kacper Malwina1204 (Malwina, 23l.)............tp. 29.10.2010 chłopiec Isenia (Iza, 32l.).................... ..........tp. 30.10.2010 Weronisia (Weronika, 34l.)...............tp. 31.10.2010 Pascal Na liście występuje kolor biały Aga2111 [*] Kma1982 [*] Olbka [*] Agnyska81 [*] Dizi [*] Michel82 [*] Iwa_iw [*] Ry-bcia [*] Jaga - 1.05.2010 [*] Matylda [*] Bartłomiej |
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dziś cała noc się budziłam upały,ja nibybmiałam zawsze najchłodniej,ale i tu już sie nagrzalo niestety co do ciuszków ja wszystko piore i proszek lovela w promocji zakupiony,a jak zużyje to przechodzę na vizir sensitiv ale póki co jeszcze nie piore,bo musze mebelki odsunac i pomalowac ściany a piore ciuszki 56,62 reszte w kartonach na strychu poczeka,bo bym się nie miała gdzie pomieścić,jakbym wszytsko zaczeła prac pozdrawiam
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi cię szkoda, ze tak nie masz wsparcia w rodzinie... Teraz by ci się przydało jak najbardziej, a jakoś tak sama się ze wszystkim wydajesz... |
|
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju dziewczyny ja dzisiaj chyba umrę z tej duchoty... Siedzę w pracy i jestem cała mokra, koleżanka co mnie miała zastępować polazła na urlop i jeszcze dzisiaj napisała o przedłużenie go o tydzień i to w taki sposób, że nawet głupio mi protestować...
także jeszcze kolejny tydzień będę bez żadnej pomocy... Ja tu chyba zdechnę...
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
potem już nie będę prasować wszystkiego, tylko to co pogniecione, ale pierwszy raz poprasowałam wszystkoBordowa jakoś ubzdurało mi się, że tyś z Wrocka ![]() Mpik ja piorę w 40 stopniach a potem to na pewno więcej rzeczy te brudy się doprały ![]() Tak nieduzo czasu zostało do tp i zamiast się wyspać na zapas to ja w nocy w sufit się gapię A dzisiaj u nas gra Myslovitz Pomi Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-07-16 o 14:12 |
|
|
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie jeszcze dodatkowo dobija fakt,że kładziemy się oboje z tżtem do łóżka,nie minie nawet minuta,a ja słyszę,że on ju smacznie śpi,a przede mną jeszcze dłuuuga,dłuuuuga droga ![]() Spadam spakować pare rzeczy na działkę,bo niedługo Tż wróci z pracy,a ja niegotowa Życzę wam miłego weekendu
|
|
#4590 | |
|
Rozeznanie
|
brzucholki też tak macie że stopy aż parzą ja mam tak w dzień to się da wytrzymać ale jak się kłade spać to nie wiem gdzie nogi trzymać po prostu palą się ja nie moge spac jest duszno,nie moge sie ulozyć, siku latam jest tragedia poce sie jak świnia
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() wraca wreszcie w czwartek a moze zrobi NIESPODZIANKE i wroci wczesniej,jest to ciężkie ale jak mus to mus...i mój będzie chodz bedzie z 1.5 tygodnia i znow jedzie co wroci dopiero w polowie wrzesnia![]() wytrzymaj dzielnie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

ja pierduuuu
Tylko, że ja nie z Wrocka, a z Kujawsko-Pomorskiego ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Też nie znoszę jak mój Tż gdzies wyjeżdża ...
Niby fajnie, ale jakoś zmiania miesiąca z września na sierpień mnie przeraziła, że to już zaraz

jak bym brała jedną tabletkę tak jak jest na opakowaniu to bym ją mogła co najwyżej w 

I zastanawiam się, dlaczego jeszcze cię dołuje zmaiast zapewnić wsparcie? A reakcja Dominisia super
Eeeee, dam radę, będzie super