Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-16, 10:50   #4561
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

mszu pierze sie nowe ciuszki dla dzieci bo nigdy nie wiesz gdzie one lezaly wczesniej, kto je w rekach mial itp o to chodzi

proszki dla dzieci sa droie to fakt, ja poki co kupilam dzidzius male opakowanie by poprac te co mam a pozniej jak bede robic wieksze zakupy iz ajde promocje kupie duza paczke jakiegos innego, na poczatek bede uzywac dla dzieci bo jednak te zwykle moga uczulac

pieluchy przetestowalam z lidla na corce starzej i sa dobre.. wic dla malucha tez kupie z lidla

z waga dziecka to mi lejarz dzis gadal ze pacjentke co dziecko bedzie ponad 6 kg wazyc ja pierduuuu

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

mpik zawsze piore w 40
Stary 2010-07-16, 11:05   #4562
bordowa
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

gabisun Całkiem dobrze wyglądałaś Tylko, że ja nie z Wrocka, a z Kujawsko-Pomorskiego

cellaris A ja dziś wyjątkowo przespałam prawie 10 godzin To chyba zasługa Tż, bo jak nie ma go na noc to spać nie mogę ...

Mpik82 Współczuję wyjazdu męża Też nie znoszę jak mój Tż gdzies wyjeżdża ...

Zuziczka A no przesunął o tydzień Niby fajnie, ale jakoś zmiania miesiąca z września na sierpień mnie przeraziła, że to już zaraz Ato jeszcze ptora miesiąca

mszu Dlatego, że nie wiesz kto ich dotykał albo nie daj Boże co po nich chodziło na sklepowej półce
Stary 2010-07-16, 11:06   #4563
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
EEEE nie sądzę, nospa jest słaba, nawet forte, poza tym działa tylko na wybrane mięśnie gładkie gł.macice i mięśnie układu moczowego. To już magnez w dużych ilościach jest bardziej rozkurczowy/zwiotczający i działa na wszystkie mięśnie i przewodnictwo nerwowo-mięśniowe. Więc nie ma się co martwić o zwiotczenie mięśni naszych dzieciaków.
[/QUOTE] A co do nospy to nie sądzę, żeby lek często przepisywany "w razie czego" i w ciąży zagrożonej miał zły wpływ na dziecko. Trzeba by było chyba tonami to jeść. A magnez ja biorę 6 tabletek dziennie i musiałam mieć niezły niedobór, bo dopiero po miesiącu brania już nie wierzgam nogami w nocy jak bym brała jedną tabletkę tak jak jest na opakowaniu to bym ją mogła co najwyżej w sobie ją wsadzić [/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Co do Nospy to tez to slyszalam, mam siostre lekarke i zabronila mi brac, gdyby mi lekarka chciala przepisac. No ale lekarze przepisuja a pewnie co lekarz to inna opinia. Co innego tez jak ktos ma tez jakies problemy.
ja miałam właśnie ciażę zagrożoną na początku- leżałam parę tyg., miałam bóle brzucha i przez kilka tyg. na wskazanie gina faszerowałam sie 3x2tab. no-spą forte -miałam wrażenie, że popuszczam siku, na co lekarz powiedział, że no-spa aż tak silnego działania zwiotczającego nie ma. No ja bym jednak polemizowała...moja sis też brała dużo no-spy w ciąży i galospy, a jej 3latka jest zdrowa jak ryba

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Bordowa- ale jaja! Przesunal ci gin termin? Kurcze, w sumie to fajnie nie? Mojego jak sie spytalam o taka mozliwosc, to wykluczyl zupelnie jakiekolwiek ruchy z terminami. Lece kawke robic
mi też przesunął co prawda tylko o 2 dni: z 11 na 13 października zdaje się na podst. pomiaru kości udowej czy ramieniowej(???)

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
No to będziecie mieli niespodziankę
a my dalej nie znamy płci- jakiś wstydliwy bachoreczek na badaniu się odwrócił pupą i tyle widzieliśmy. Ale nie ważne co, byle syn
forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 11:08   #4564
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
A co do nospy to nie sądzę, żeby lek często przepisywany "w razie czego" i w ciąży zagrożonej miał zły wpływ na dziecko. Trzeba by było chyba tonami to jeść. A magnez ja biorę 6 tabletek dziennie i musiałam mieć niezły niedobór, bo dopiero po miesiącu brania już nie wierzgam nogami w nocy jak bym brała jedną tabletkę tak jak jest na opakowaniu to bym ją mogła co najwyżej w sobie ją wsadzić
No wiesz, może by się lepiej wchałaniała wtedy
Stary 2010-07-16, 11:15   #4565
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Ray, bordowa... ale na chlopski rozum, sadzicie, ze wypranie ciuszkow w 40 stopniach i płatkach mydlanych (bo mniej wiecej tyle zawieraja dzieciece proszki) usunie ewentualne "mikroby"?

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-07-16, 11:17   #4566
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Ray, bordowa... ale na chlopski rozum, sadzicie, ze wypranie ciuszkow w 40 stopniach i płatkach mydlanych (bo mniej wiecej tyle zawieraja dzieciece proszki) usunie ewentualne "mikroby"?
Część na pewno, plus jeszcze prasowanie gorącym żelazkiem je dodatkowo zdezynfekuje. Ja mam część ciuszków ze szmateksu i te będę na pewno prać, co do innych to sama nie wiem - te nowe wydają się czyste, może je tylko wypłukam w płynie a potem przeprasuję.
Stary 2010-07-16, 11:19   #4567
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Dziewuszki mam może głupie pytanie w ilu stopniach pierzecie ciuszki??
o to samo mialam pytac, bo dzis na metkach zobaczylam ze pisze na ubrankach aby prac w 40 stopniach.

Bylam w Tesco. Kupilam bo bylo na promocji:
1. chusteczki nawilzajace Huggies 2 opakowania za 5,90 (grugie gratis)
2. pieluszki Huggies - o te http://www.pieluszki.pl/categories/cat_id/31 dwa opakowania za 23.99 zl (bo 2 opakowanie 1/2 gratis)

3. byla promocja na wkladki laktacyjne z Johnson & Johnson - 2 opakowania po 30 sztuk za 15,99 (ja nie kupilam bo juz mam)
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 11:20   #4568
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
ale jakie mikroby? chodzi przede wszystkim o to, ze taki noworodek to ma bardzo wrażliwa skórę (a skóra w pełni dojrzewa ok. 3 r.ż), więc te wszystkie dziecięce proszki i płatki to nie jest sam marketing, ale rzeczywista potrzeba -ona faktycznie są trochę delikatniejsze. Zresztą to tak jak z pieluchami różnych marek -trzeba experymentowac, bo to co było dobre dla starszego dziecka, czy dziecka kolezanki, moze uczulać nasze.
forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 11:24   #4569
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Mszu- to nie chodzi o to, zeby te ciuszki zdezynfekowac ale zeby pozbyc sie nie tylko drobin brudu, ale co najwazniejsze drobin przemyslowych z maszyn produkcyjnych.
Dlatego wiele poloznych i mam zaleca w ogole uzywanie uzywanych ciuszkow, bo nie dosc, ze sie sprawdzily w praniu, to sa porzadnie wyplukane ze wszelkich takich swinstw.

Ja piore wszytkie ciuszki jakie mam, nawet takie na 100 i wiecej. Jakos nie wyobrazam sobie trzymania w szafie nieupranych i nieuprasowanych rzeczy. Pieluchy, kocyki, posciele, wypelnienia, ochraniacze itd tez pralam i prasowalam, ale to mysle, ze tylko na poczatku. Pozniej ograniczam sie do prania i prasowania ciuszkow i pieluch, a reszta jak sie zabrudzi.

I pewnie w wyzszych stopniach bedziemy prac rzeczy ubrudzone kupa, bo 40stopni to tego raczej nie zmyje Przed urodzeniem dzidziusia ja tez piore wszystko w 40stopniach.
Stary 2010-07-16, 11:38   #4570
aaneczka1984
Zadomowienie

Helloł
Ja z rana zaliczyłam dentyste..buu.... przed pierwszą ciązą wszystkie ząbki wyleczyłam i znów mam 4 do leczenia..tzn jeszcze trzy...
Kurka...szkoda mi na to teraz kasy..ale musze wyleczyć bo po porodzie nie bedzie na to czasu.

A u mnie wreszcie chłodniej...dzięki wiatrakowi w pokoju....
tż wczoraj kupił bo mamy 30 stopni (w nocy 28) na naszym poddaszu i ciężko by było wytrzymać:brzyda l:
Teraz też leże na łóżeczku i czuje delikatny "zefirek" na buzi

Co do prania ciuszków to ja wszystko w Dzidziusiu przeprałam...(w 40 stopniach)
Jednak nie popadam w schize na punkcie czystości...nie ma sensu..
Ponoć dzieciaczki wychowane w sterylnych warunkach częściej mają alergie niz dzieciaczki które nie miały idealnej czystości w domciu...
Producenci proszków muszą na czymś zarobić..a na czym najlepiej?? oczywiście na młodych mamusiach, które starają się dać dziecku wszystko co najlepsze..
prac w proszkach dzidziusiowych do 3 tż , bo jest napisane że tak trzeba..
Tak samo jest z mekiem modyfikowanym....gdybym miała je podawać do ukończenia 3 rż bo tak jest zalecane to bym chyba zbankrutowała....

Jesli chodzi o tantum rosa..to miałam 1 opakowanie i mam do dziś...
po cc jednak tak się nie przydawało jak po sn..

aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 11:45   #4571
angelikaw
Zakorzenienie

Cześć,
dzisiejsza duchota jest nie do zniesienia... siedzę w bieliźnie, schładzam się wentylatorem... Byłam na małych zakupach w spożywczym, myślałam, że nie dojdę do domu ;/

Cytat:
Dziewczyny bo tak sie zastanawiam- jak bedziecie praly ciuszki dla maluchow to wszytskie czy tylko te rozmiar 56,62? bo ja sie zastanawiam, czy jest sens pracy 68 i wieksze a mam tez takich ciuszkow troche. Uzywane (co mam od kuzynki)upiore napewno, ale mam tez duzo takich nowych i nie wiem czy jest sens juz teraz ich prac (bo mozna je wyprac pozniej)
ja piorę 56,62 na pewno, a reszta może poczekać...
Wszystko, co używane (kupione w lumpeksie, otrzymane od znajomych) wyprałam od razu i teraz tylko czekają na pranie w dzidziusiowym proszku.

Cytat:
I jeszcze sie zastanawiam nad spirytusem do pielegnacji pepka- czy lepiej kupic takie gaziki od razu nasaczone, czy osobno gaziki i osobno spirytus (tylko czy spirytus taki kupie w aptece?)
lepsze są SUCHE gaziki + spirytus.

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
A z przyjemniejszych rzeczy - mam za sobą pierwszą jazdę naszym autkiem Wreszcie się odważyłam jechać, i to w nocy
Super

Cytat:
hej Brzuchatki, własciwie to mam pytanie... czy któraś z Was potrafi mi wyjaśnić dlaczego należy prać nowe ciuszki dla niemowlęcia??
Nie wiadomo, przez ile rąk przeszły, są zakurzone... Dla mnie to logiczne, że wszystko, co nowe dla dziecka i bieliznę dla nas trzeba wyprać przed pierwszym założeniem.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 11:47   #4572
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny, od dawna sie nie wypowiadalam, ale caly czas Was podczytuje
Jestem dzisiaj po USG, synek to nadal synek Nawet dostalismy zdjecie "dla pewnosci"
Wazy cale 1710g
Termin bez zmian, maluszek rozwija sie prawidlowo.

Ja ciuszki bede prac w temp. 40st, raczej wypiore wszystkie, chociaz mam kilka paczkowanych z promocji w roz. na ponad 6 miesiecy, wiec zastanawiam sie czy ich nie zostawic (w koncu sa zapakowane i zamkniete ).

Do pepka nic nie kupujemy.
Remont juz powoli konczymy, dzisiaj cyklinowanie parkietow, za kilka dni malowanie i mozemy sie pakowac (teraz jestesmy u mojej mamy ).
Przez kilka ostatnich dni zajmowalismy sie oklejaniem drzwi. Wygladaja jak nowe, jestem z siebie dumna , co prawda ciezko mi bylo wytrzymac, latwo sie meczylam, ale jakos sie udalo (z duza pomoca TZ).
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 11:49   #4573
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Jezu jaki upał Jak ja marze o porządnym deszczu i kilku stopniach mniej.

Dziś na chwilkę na uczelnie podjechałam Mam szkolenie jakies krótkie bo nam nowe urządzenie kupili.

Jutro mam gości Tzn brat TZ ze swoją narzeczoną której nie trawie Termin sobie wybrali znakomity Tz przykuty do uszka ja w takie upały nie wychodzę a oni na zwiedzanie się nastawiają Chyba sami to będą musieli zrobić. I jak nie zwariuje przez te dwa dni z tą dziewczyną to będzie dobrze.

Ja wczoraj już skończyła prania i prasowania dla maluszka. Dziś kurierem ma mi przewieść ten kojec co zamówiłam wiec ja złożę żeby sprawdzić to dam zdjęcie ahh i jeszcze moją poduszkę do spania tą 170 cm sobie zamówiłam ma mi dziś przywieść.

W pracy doktorskiej dobiłam do 100 stron Daj Boże dalej taką wenę
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 12:23   #4574
ycnan
Zadomowienie

Witam dziś i ja
Upałów ciąg dalszy....
Byłam dziś u swojej gin, ale się okazało, że moje wyniki nie dotarły z laboratorium Musiałam zapieprzać na drugi koniec miasta żeby mi wydrukowali. Na miejscu czekałam chyba 40min, bo pani od wydawania wyników nie mogła się na nich podpisać i szukała kogoś, kto mógł Myślałam, że się uduszę normalnie.
Do gin już nawet nie wracałam, bo bym chyba zemdlała po drodze. Doczłapałam się do domu i w poniedziałek będę musiała jechać jeszcze raz...
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 12:23   #4575
Szczęśliwa
Zadomowienie

Hej kobietki.
Wilgotność powietrza u mnie w domu to 72% masakra. Nie ma czym oddychać, marzę o burzy

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Zdecydowaliśmy się na zakup lateksowego materaca do łóżeczka http://allegro.pl/item1087222642_mat...aloe_vera.html
Macie jakieś opnie na jego temat?
Podobno lateksowe najlepsze, i grubość dobra, nie będzie zbyt twardy.

Cytat:
Hello z rańca
Właśnie wyprwiłam mojego mężusia do Pracy do.. Gdyni
Dasz radę, 10 dni minie szybko. Zajmij się sobą, spotykaj z koleżankami.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Ja wczoraj poszlam spac o 23 a wstalam o 8.40, rekord normalnie. Pecherz mnie nie goni w nocy i grzecznie czeka do rana
No to nieźle, ja poszłam spać o 23 a siusiu stawałam już po godzinie o 24;następnie o 1; 4:40, 7:09 całe szczęscie mam łatwość zasypiania.

Cytat:
hej Brzuchatki, własciwie to mam pytanie... czy któraś z Was potrafi mi wyjaśnić dlaczego należy prać nowe ciuszki dla niemowlęcia??
Przyczyny prania są takie o jakich pisały dzewczyny: nie wiadomo co się działo z tymi ciuszkami.
A jeśli chozi o proszki, to już nasza wola. Można prać od razu w normalnym proszku tylko sensitive.

Można spróbować wersję prać w zwykłym proszku, płukać w płynie dla dzieci.
Ja chyba na początek kupię dzieciowy proszek a po ok. 3 miesiącach przejdę na zwykły.

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość

Ale nie ważne co, byle syn
dobre

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
moją poduszkę do spania tą 170 cm sobie zamówiłam ma mi dziś przywieść.
Napisz jaka ta poducha, czy jest ok i co w środku, jakaś watolina czy styropianowe kuleczki.
Gratuluję postępów w pracy doktorskiej.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 12:27   #4576
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Hello z rańca
Znów pojechał na 10dni
to witaj w klubie ;( Moj maz tez wyjezdza w srode do Anglii do firmy ma tam szkolic ludzi a wraca dopiero 7 sierpnia ;(
Nie wiem co ja bede robic sama tyle czasu....

Ja prac bede dopeiro po 7 sierpnia, bo wtedy bedziemy miec nowe szafy i bedzie po remonciku. Narazie nie mialabym nawet gdzie ukladac.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-07-16 o 12:28
Stary 2010-07-16, 12:30   #4577
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
mpik zawsze piore w 40
Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Mpik82 Współczuję wyjazdu męża Też nie znoszę jak mój Tż gdzies wyjeżdża ...
Dzięki dziewczynki. Co do pranka to może i ja zrobie pranko, choc mi się nie chce.. a teraz jak mężusia nie będzie przez 10 dni to już w ogóle zanudze się na maxa, nawet gotowac nie muszę, bo dla siebie samej to tak za bradzo się nie chce eheh

WY tak dużo wiecie, co na pępuszek, co na odparzenia i inne rzeczy a ja zielona na maxa jestem we wszystkim Mogłam iśc na tą szkołę rodzenia, ale jakos nie było kiedy...Pewnie wszystko wyjdzie w praniu jak mnie przycisnie to wszystiego się dowiem ehehhehe
DOBRZE, że jest WIZAŻ

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
to witaj w klubie ;( Moj maz tez wyjezdza w srode do Anglii do firmy ma tam szkolic ludzi a wraca dopiero 7 sierpnia ;(
Nie wiem co ja bede robic sama tyle czasu.....
NIO to będziemy się wspierać hehe Bo ja tez nie mam pojecia co bede robić, zwłaszcza ze taka pogoda i z domku nawet nie ma jak wyjść
Stary 2010-07-16, 12:54   #4578
martysek
Zadomowienie

Wanilia, jeśli mogę cos doradzić, to niejednokrotnie spotkałam się z opinią, że lepiej używać tego samego środka do higieny intymnej, jakiego używało się przed porodem, bo nigdy nie wiadomo, jak skóra (i to tak wrażliwa i podrażniona) zareaguje na nowy specyfik.

Ja od kilku lat używam Lacatcydu i mimo iż próbowałam innych, zawsze do niego wracam.

Na czas po porodzie chcę też kupić Tantum Rosa i korę dębu lub Vagosan, to "psikania" na krocze.

Elenka, normalnie Tantum Rosa robi się irygacje, ale po porodzie chodzi o to by spłukiwać krocze z zewnątrz, bo ponoć przyspiesza to gojenie i jak się polewa w trakcie oddawania moczu, to nie szczypie.

Jeśli dziecko nie będzie miało reakcji alergicznej, można prac jego rzeczy w zwykłym proszku. Co do prania nowych ciuszków: przecież w fabrykach gdzie są szyte nie jest czysto, do tego jeszcze transport, w sklepie ludzie tez dotykają. Wydaje mi się, że lepiej je przeprać.

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2010-07-16 o 13:02
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 13:13   #4579
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
[B]

Na czas po porodzie chcę też kupić Tantum Rosa i korę dębu lub Vagosan, to "psikania" na krocze.
Tatum Rosa kupilam, ale co to jest ta kora debu??? czy to jest plyn intymny czy cos innego?

To ja w takim razie wezme plyn z Ziaji ten co uzywam, Tatum rosa do polewania (psikania) oraz kupilam chusteczki nawilzane Laktacyd, bo podobno latwiej sie nimi wycierac, niz myc plynem (tak mi kolezanka doradzila).

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-07-16 o 13:15
Stary 2010-07-16, 13:35   #4580
martysek
Zadomowienie

Wanilia, z tego co wiem, to kora dębu wystepuje w formie rozdrobnionej bądź saszetkach jak herbata. Ma działanie ściągające i przyspieszające gojenie.
W internecie znalazłam też Vagosan - to mieszanka róznych ziół i suszonych roślin np. kory dębu, rumianku itp, która tez jest polecana do przemywania krocza.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 13:46   #4581
Pomidora
Zakorzenienie

Heloł brzuchatki

Naked, brzuszek śliczny i okrąglutki!

Gabisun, schowaj się, bo mam kompleksy Ty to wychodząc ze szpitala będziesz już wyglądała jak przed porodem - gdzie się to twoje dziecię przykleiło, do kręgosłupa?

Mpik, wózeczek wygląda bardzo ładnie również w wersji spacerowej, a twój brzuszek śliczny, wcale nie duży Współczuję rozstanie z mężem, ale na pewno dacie radę

Mszu, śliczności Jesteś taka promienna, że miło popatrzeć. Co do proszku, to moja ciocia kupiła Lovelę dla Tymka, więc pierwsze pranie bedzie w Loveli. A potem połączę z Visirem sensitive i przejdę na sam Visir

Elenko, śliczny brzusio i wcale nie widać 15kg

Klarissa, fajnie, że dostaniesz od eks bratowej ciuszki To zawsze duża ulga dla portfela

Cytat:
Mój to całkowite przeciwienstwo. Wszystko musi zrobić, już! bo nie lubi jak jest coś niedokończone, nieposprzatane... Ostatnio mielismy malowania pokojów i potrafił od przyjścia z pracy, czyli zaraz po obiedzie koło 16.15 do 21.00 siedziec i robić, potem po tym sprzatać. LUBI porzadek, co mnie czasem wkurza, bo to MI się nie chce a on lata i sprzata
dzis o 6.10 jak wychodził do pracy, to śmieci też wyniósł
hehe
To ja jestem taka sama, a mojego P. trzeba w tyłek kopać, żeby coś zrobił - jemu sprzątanie zajmuje 10 razy więcej czasu, niż mi, bo w między czasie jest milion innych rzeczy do zrobienia Ale nauczyłam się z tym żyć i nawet tak bardzo mi nie przeszkadza. Ma mnóstwo innych zalet, za które go kocham jak głupia

Aaneckzo, są takie momenty, ze ma ochotę twojego TZta I zastanawiam się, dlaczego jeszcze cię dołuje zmaiast zapewnić wsparcie? A reakcja Dominisia super

Zuziczku, mi wczoraj rozbieraną sesję zrobił mój mężuś, ja obrobiłam w Photoshopie i wygląda super Tylko tu nie pokażę, bo nie będę pornografii siać A moja kota też rozmowna jak papużka - kiedy P. gra na gitarze, to śpiewa

Bordowa, dobrze, ze z maleństwem wszystko dobrze, i jakie duże już Tylko czy chłopak czy dziewczynka - to ci jest pytanie

Lenko, gratuluję pierwszej jazdy autkiem To już pierwsze koty za płoty

Paula, fajnie, że maluch taki duży i wszystko w porządku

Ja wczoraj kiepsko się czułam, chyba pierwszy raz przez upały aż tak źle. I trochę się przestraszyłam, bo jutro jedziemy na Grunwald i trochę się boję, jak dam radę. To 2 godziny drogi autem (dzięki Bogu za klimatyzację ), mamy wprawdzie bilety vipowskie i będziemy siedzieć sobie w cieniu z harcerzami, do tego mam parasol przeciwsłoneczny, wezmę dużo wody, chyba dam radę Eeeee, dam radę, będzie super

Wczoraj mężuś zrobił mi rozbieraną sesyjkę, super wyszła Kilka zdjeć w ubraniu jest, więc jak je obrobię już porządnie i doprowadzę do stanu, w jakim mają być, to wrzucę i sie pochwalę

Kupujecie może nawilżacz powietrza dla maleństw? Moja koleżanka, która rodziła we wrześniu rok temu mówiła, ze nie obeszła by się bez niego. no i dostajemy kase od dziadków P. na coś dla młodego i chyba kupimy ten nawilżacz.

OPINIA ODNOŚNIE TORBY NA RZECZY DZIECKA
Któraś mnie prosiła o opinię na temat dodatkowej torby, którą kupiliśmy. Torba już doszła, jest dużo fajniejsza, niż się spodziewałam! Ja jestem zachwycona! Myślałam, ze będzie mniejsza i z brzydszego materiału, a ona jest naprawdę świetnie zrobiona i bardzo pojemna, na dużo przegródek i szybko przyszła. Więc polecam. Ja kupilam od tego użytkownika http://allegro.pl/item1125875997_tor..._zaprasza.html

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 13:49   #4582
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Z tymi proszkami dla maluchów to raczej nie marketing,mają inny skład,delikatny,a u takich maluchów to ważne(od byle czego wyskakują im krostki,więc to pierwsze pranie nalezy wykonać proszkiem dla dzieci.Co do kwestii samego faktu prania takich ubranek czy innych rzeczy,to to,że są mięciutkie i puszyste to raz,a to,że mają w sobie pewłno pyłów i jakichś mikrogówienek z fabryki+plus to co złapały z czasie transpotru i wiszenia na sklepowym wieszaku to dwa.Konieczne jest wypranie takich rzeczy.Ja nie jestem zwolenniczką sterylnego chowania dzieci,ale piorę wszytsko i prasuję,potem już łatwiej.tak samo z ręcznikami,kocami,pieluch ami itp,a szczególnie to co ma bezpośredni kontakt ze skórą,przede wszystkim twarzy.
Te rzeczy co mam z ciuchlandu to piorę nawet dwa razy,bo one są psikane jakimś shitem do dezynfekcji(skąd mają ten specyficzny ciuchlandowy zapach),więc najpier wypioę je w zwykłym proszku,a potem w tym dla dzieci

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
z waga dziecka to mi lejarz dzis gadal ze pacjentke co dziecko bedzie ponad 6 kg wazyc ja pierduuuu
Ół men,ale gigant.Nam ostatnio położna na Sr mówiła jak odbierała poród i dziecko 6,5kg z włosami do ramion,a obok na sali z nim leżał wczesniak ze 2kg...niezły kontrast

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Termin bez zmian, maluszek rozwija sie prawidlowo.
To dobrze
U nas podobnie z remontem,mam nadzieje,że niedługo sie skończy,bo mam dosyć...

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Byłam dziś u swojej gin, ale się okazało, że moje wyniki nie dotarły z laboratorium
No to ja ci współczuję,na samą myśl o wyprawie na drugi koniec miasta w taki upał robi mi sie gorąco.I tak jesteś dzielna,że jakoś to załatwiłaś.ja bym się chyba poddała...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 13:53   #4583
Pomidora
Zakorzenienie

Jeżeli któraś chce się dopisać do listy PROSZĘ O DANE NA PV (imię, wiek i termin porodu, może być imię dziecka).

Jeżeli coś się na liście nie zgadza i trzeba coś zmienić PROSZĘ O INFORMACJĘ NA PV!

Mamusie wrześniowe- jest już 37

Agamarcio (Agnieszka, 26l.).............tp. 8.08.2010 Karolina
Martucha84 (Marta, 25l.).................tp . 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ .........tp. 20.08.2010 Paweł Jr Lech
Bordowa (Natalia, 20l.).................... tp . 31.08.2010 Joanna
Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Kinga
Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 Wojtuś
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 Oleńka
Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010 Jagoda
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)..tp. 4.09.2010 Alicja
Lenka(Magdalena, 25l.)..................tp . 4.09.2010 Emilka
Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010 dziewczynka
Suszilda (Angelika, 20l.)................tp. 8.09.2010 chłopiec
Dzidzia_aim (Ania, 26l.).................tp. 8.09.2010 dziewczynka
Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010 Milenka
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p . 9.09.2010 Teodor
1985ewa (Ewa, 25l.).................... ...tp. 10.09.2010 Norbert
Mszu (Marta, 28l.).................... ......tp. 10.09.2010Nadia
Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010 chłopiec
Naked21 (Ewa, 26l.).................... ...tp. 13.09.2010
Filip

Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010 Wiktor
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010 Michał
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010
Gabriela
Majka59 (Maja, 27l.).................... ...tp. 16.09.2010
Alicja
Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010 Rafał Junior
Dash (Alicja, 24l.).................... ......tp. 18.09.2010 Maja
Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010 Borys
Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010 Karolina
Waniliaania2009 (Ania, 28l.)........tp. 23.09.2010 chłopiec
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010
dziewczynka
Calabria (Magda, 22l.)..................tp . 25.09.2010
dziewczynka
Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010 Alicja/Natalia
Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010
Emilka/Natalka
Niezapominajkaa2 (Asia, 23l.)......tp. 28.09.2010

Margolcia10 (Eliza, 30l.)..............tp. 30.09.2010 Maksymilian
Zuziczka (Zuzanna, 28l.)..............tp. 30.09.2010
Aleksander Andrzej

Mamusie październikowe - jest już 40

Abz (26l.)................... ........................t p. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. ....tp. 1.10.2010 Adrian
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .....tp. 3.10.2010
Dagmara
Agata81 (Agata, 29l.).................... ......tp. 3.10.2010 Maja

Butterfly83 (Ewelina, 27l.)..................tp . 3.10.2010
Filip
Fem (Kamila, 23l.).................... .........tp. 3.10.2010
Lidia
Starapanna (Ania, 29l.).................... ..tp. 4.10.2010 Mateusz
Maggie1983 (Magda, 26l.)...................t p. 4.10.2010
dziewczynka
Eveliouses (Ewelina, 29l.)...................t p. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ......tp. 5.10.2010
dziewczynka
Ewcia811211 (Ewa, 29l.).................... .tp. 5.10.2010
chłopiec
Ineczka33 (33l.)................... ............tp. 5.10.2010
chłopiec
Cellaris (Ola, 30l.).................... .........tp. 6.10.2010
Marta
Tifio (Marta, 23l.).................... ..........tp. 6.10.2010
Franciszek
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ....tp. 8.10.2010
Gabriela
Enis84 (Ania, 25l.).................... ........tp. 8.10.2010 Ignaś
Majka232 (Maja, 28l.).................... ...tp. 9.10.2010
Szymon
Nicole007 (Marta, 23l.).................... .tp. 9.10.2010
Karina
Lisica1 (Marta, 26l.).................... ......tp. 10.10.2010
Małgosia
Rozaliontka (Rozalia, 23l.) ................tp. 10.10.2010 Dobromiła
Ray...................... ......................... ..tp. 11.10.2010 Kinga
MisQa (Monika, 23l.).................... .....tp. 13.10.2010
Kliwia7 (Lila, 32l.).................... .........tp. 13.10.2010
Marcia2507 (Marta, 21l.).................... tp. 13.10.2010
dziewczynka
Atlidee (Sylwia, 27l.).................... .....tp. 15.10.2010 chłopiec
Aaww (Agata, 27l.).................... ........tp. 16.10.2010
Janek
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).......tp. 17.10.2010 Ania
Alicia4 (Agnieszka, 30l.).................... tp. 17.10.2010 dziewczynka
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ......tp. 18.10.2010 Franciszek
Angelika16 (Angelika, 21l.).................tp. 20.10.2010 Kasjan
Miskowa22 (Gosia, 23l.).................... .tp . 20.10.2010

Czita18 (Kinga, 24l.).................... ......tp. 21.10.2010 Daniel
Kalex (Kamila, 26l.).................... ......tp. 22.10.2010
Mateusz
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ........tp. 23.10.2010 dziewczynka

Beata_Batumi (Beata, 25l.)...............tp. 28.10.2010
Sarrita (Sara, 28l.).................... .......tp. 29.10.2010
Nadina
Kaska1980 (Kaśka, 29l.)...................t p. 29.10.2010 Kacper
Malwina1204 (Malwina, 23l.)............tp. 29.10.2010 chłopiec
Isenia (Iza, 32l.).................... ..........tp. 30.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)...............tp. 31.10.2010
Pascal

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]

Jaga - 1.05.2010 [*] Matylda [*] Bartłomiej

28.09.2014

Stary 2010-07-16, 13:59   #4584
dra
Zakorzenienie

hej
dziś cała noc się budziłam upały,ja nibybmiałam zawsze najchłodniej,ale i tu już sie nagrzalo niestety

co do ciuszków ja wszystko piore i proszek lovela w promocji zakupiony,a jak zużyje to przechodzę na vizir sensitiv
ale póki co jeszcze nie piore,bo musze mebelki odsunac i pomalowac ściany
a piore ciuszki 56,62 reszte w kartonach na strychu poczeka,bo bym się nie miała gdzie pomieścić,jakbym wszytsko zaczeła prac

pozdrawiam
Stary 2010-07-16, 14:04   #4585
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
hej
dziś cała noc się budziłam upały,ja nibybmiałam zawsze najchłodniej,ale i tu już sie nagrzalo niestety

co do ciuszków ja wszystko piore i proszek lovela w promocji zakupiony,a jak zużyje to przechodzę na vizir sensitiv
ale póki co jeszcze nie piore,bo musze mebelki odsunac i pomalowac ściany
a piore ciuszki 56,62 reszte w kartonach na strychu poczeka,bo bym się nie miała gdzie pomieścić,jakbym wszytsko zaczeła prac

pozdrawiam
Robię to samo z proszkiem
Bardzo mi cię szkoda, ze tak nie masz wsparcia w rodzinie... Teraz by ci się przydało jak najbardziej, a jakoś tak sama się ze wszystkim wydajesz...

28.09.2014

Stary 2010-07-16, 14:07   #4586
Klarissa
Zakorzenienie

Jeju dziewczyny ja dzisiaj chyba umrę z tej duchoty... Siedzę w pracy i jestem cała mokra, koleżanka co mnie miała zastępować polazła na urlop i jeszcze dzisiaj napisała o przedłużenie go o tydzień i to w taki sposób, że nawet głupio mi protestować... także jeszcze kolejny tydzień będę bez żadnej pomocy... Ja tu chyba zdechnę...
Stary 2010-07-16, 14:07   #4587
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
No wiesz, może by się lepiej wchałaniała wtedy
to trzeba będzie spróbować, zaoszczędziłabym trochę

Cytat:
jeszcze prasowanko potem już nie będę prasować wszystkiego, tylko to co pogniecione, ale pierwszy raz poprasowałam wszystko

Bordowa jakoś ubzdurało mi się, że tyś z Wrocka
Mpik ja piorę w 40 stopniach a potem to na pewno więcej rzeczy te brudy się doprały

Tak nieduzo czasu zostało do tp i zamiast się wyspać na zapas to ja w nocy w sufit się gapię

A dzisiaj u nas gra Myslovitz

Pomi

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-07-16 o 14:12
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 14:11   #4588
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
to trzeba będzie spróbować, zaoszczędziłabym trochę

jeszcze prasowanko potem już nie będę prasować wszystkiego, tylko to co pogniecione, ale pierwszy raz poprasowałam wszystko

Bordowa jakoś ubzdurało mi się, że tyś z Wrocka
Mpik ja piorę w 40 stopniach a potem to na pewno więcej rzeczy te brudy się doprały

Tak nieduzo czasu zostało do tp i zamiast się wyspać na zapas to ja w nocy w sufit się gapię

A dzisiaj u nas gra Myslovitz
Ja też zamierzam tylko raz wyprasować. Szczerze nienawidzę prasowania, prawie niczego nie prasuję i niestety moje dziecko będzie musiało chodzić wymemłane jak i jego mama, chyba, że tatuś jej poprasuje (bo on swoje rzeczy to owszem, wyprasuje, moich to nawet nie ruszy).
Stary 2010-07-16, 14:22   #4589
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
No to prawda...
Mnie jeszcze dodatkowo dobija fakt,że kładziemy się oboje z tżtem do łóżka,nie minie nawet minuta,a ja słyszę,że on ju smacznie śpi,a przede mną jeszcze dłuuuga,dłuuuuga droga Z drugiej strony mam coś takiego,że w nocy zawsze mam najlepsze pomysły,więc zamiast spać,to leżę i wymyslam jak zrobimy to czy tamto

Spadam spakować pare rzeczy na działkę,bo niedługo Tż wróci z pracy,a ja niegotowa

Życzę wam miłego weekendu

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 14:35   #4590
malwina1204
Rozeznanie

brzucholki też tak macie że stopy aż parzą ja mam tak w dzień to się da wytrzymać ale jak się kłade spać to nie wiem gdzie nogi trzymać po prostu palą się ja nie moge spac jest duszno,nie moge sie ulozyć, siku latam jest tragedia poce sie jak świnia

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Hello z rańca
Znów pojechał na 10dni zarobić. Wziął urlop z pracy, aby jechać do pracy. wraca prawdopodobnie dopiero 26ego, wtedy też przyjeżdza moja mamcia na dwa miechy z Grecji..
Pawcio wyjedzie jeszcze raz przed porodem w sierpniu ale to na dłużej.. ale wtedy juz mamcia bedzie i tak smutno mi nie będzie

Ledwo co wyjechał a mi smutno strasznie- zostajemy z Malutką same przez tylle dni (((((

cellaris - bidulko, szkoda, że się nie wyspałaś..
Ja dziś wyjątkowo przespałam całą noc od 22.30-5.30 więc sama się sobie dziwie, że nawet na siusiu nie wstałam..
mojego juz nie ma 42 dni i co ja mam powiedzieć
wraca wreszcie w czwartek a moze zrobi NIESPODZIANKE i wroci wczesniej,jest to ciężkie ale jak mus to mus...i mój będzie chodz bedzie z 1.5 tygodnia i znow jedzie co wroci dopiero w polowie wrzesnia

wytrzymaj dzielnie

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości