Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-16, 08:35   #811
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r

Mam nadzieje, że juz tak zostanie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 08:45   #812
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie mamy w tą piękną pogodę
Narazie piękna bo jeszcze w miarę chłodnoto będe szła z dzieciakami na spacer bo, za 2 godziny to już do wieczora uziemiona jestem
Erwi ostatnio jakoś mało jePostanowiłam dzisiaj liczyć ile razy zje całego cyca, bo zaczynam się tym martwić, tym bardziej że nie chce pić z butelki i nasze dopajanie wygląda tak że mam w szklance z wodą strzykawkę i co jakiś czas mu wstrzykuję, ale tak na dłuższą mete sie nie da
Będę jak narazie z tą strzykawką latała, i do tego może kleik ryżowy mu zrobie

Witam
U nas ciężko mówić, że jest chłodniej. Jakaś taka duszna atmosfera jest. Na termometrze za oknem 23 st. w domu 27 st. Od wczoraj mamy ciemne chmury ale nic z nich nie leci
Mojej Zosi zasmakowała butelka "lovi" taka mała. Pije wodę, herbatki. Moze spróbuj. Dzisiaj miałam pobudkę co godzinę z tego 30 min. był cycorek. O 5-tej odmówiła spania i zasnęła przed chwilką po ciężkiej walce. Spacerek teraz odpada. Muszę spakować torby bo jedziemy dzisiaj w góry. Czeka na mnie żelazko
Stary 2010-07-16, 08:59   #813
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny tz sie uparl na kupno lozeczka turystyczneo( z jednej strony moze dobrze) bo chce jeszze we wrzesniu jechac w gory pozniej moze gdzies tez skoczymy jak mala ta podroz dobrze zniesie.
Mozecie jakies lozeczko polecic
??
kup uzywane , nowego sie nie oplaca, ja kupilam firmy mothercare uzywane szerokie na 67cm, szerokie fajne i tylko dalam na aukcji 4zety, a nowe to wydatek ponad 200zł

moja niunia nie chce wcale jesc zganiam to na upały a i lezec nie chce tez drze sie niemilosiernie jak ja chce nakarmiac

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 09:02   #814
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
kup uzywane , nowego sie nie oplaca, ja kupilam firmy mothercare uzywane szerokie na 67cm, szerokie fajne i tylko dalam na aukcji 4zety, a nowe to wydatek ponad 200zł

moja niunia nie chce wcale jesc zganiam to na upały a i lezec nie chce tez drze sie niemilosiernie jak ja chce nakarmiac
Moja na razie na szczęście je mimo upałów. Bo jeszcze jakby nie miala apetytu to juz w ogóle bym miała małego chudzielca a jak widzi butelkę to jej się pyszczek smieje dzis juz zjadla 2 razy po 150 i sporo wody wypiła a teraz śpi

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-07-16, 09:07   #815
evitka21
Zakorzenienie

Asiulek, w sprawie kupki twojej weronki-ja bym tą laktuloze podała- to jest co prawda lek przeczyszczający ale bardzo łagodny, głownym jego zadaniem jest pobudzenie perystaltyki jelit, a nie przeczyszczenie jak po np.senesie. I nie uzaleznia. Ja sama doraźnie stosuję ten syrop od lat. Poleciła mi go moja lekarka własnie jako specyfik który w odróżnieniu od różnego rodzaju ziół (które jelitom krzywde robią) można stosowac przewlekle.
Mi-jako osobie dorosłej oczywiście. Ale dla maluszków i ciezarnych też jest ok.

drcron, w sprawie blizny po CC-mnie sama blizna nie boli (czasem swędzi), ale boli mnie w środku rana czasem, a już jak dotykam to zawsze boli

ja powoli hamuje laktację (znaczy ściagam coraz mniej i piję szałwię), udało mi się spory zapasik mleczka w zamrażrce zrobić, więc przez jakiś czas jeszcze będę jej swojego dolewać do sztuczniaka. I przeszliśmy z nutramigenu na bebilon pepti.

I wczoraj mój mąz dał lence troszeczke skrobanego jabłuszka- była zdziwiona, miny kwasne robila, ale wpylała

mam pytanie- jakie spacerówki macie lub planujecie kupić?
i foteliki 9-18kg?

Ania P, podaj prosze jeszcze raz namiary do tego pensonatu w gąskach. Czy dobrze pamiętam że pisałas ze tam maja łożeczka dla dzieci? a jakaś kuchnia do dyspozycji jest?

a może ktoś ma jakies sprawdzone miejsce nad jeziorkiem, takie gdzie własnie z dzieciem można pojechać? (mieszkam we wrocławiu i rozważam tez coś bliżej niz morze)

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2010-07-16 o 09:09
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 09:22   #816
ASIULEK_23
Zakorzenienie

evitka- juz wczoraj zakupilam ten syrop. Dzis mala zrobiła sama kupkę bez płaczu i troche mniej twardą. Zobaczę jak bedzie dzisiaj, jak znów się bedzie meczyła to jej podam...

Co do wyjazdu to my jednak się zdecydowaliśmy pojechac ale nie nad morze raczej (choc i tego nie wykluczamy ). Spotkalismy znajomych ktorzy ze soim 3 letnim synkiem jada do jakiegoś pensjonatu agroturystycznego. I chyba pojedziemy z nimi, będzie spokojniej. fakt ze takie miejsce to dobre wlasnie dla takiego kilku latka- popatrzy na krowki, owieczki, ptaszki których w miescie moze nie zobaczyć ale i my wypoczniemy nad jeziorkiem... i wyjazd niedaleki bo moze w bory tucholskie, ale na pojezierze brodnickie, a to wszedzie blisko od nas. Więc chyba tak zrobimy

Czy byla może któraś z Was w takim mijescu? olecacie? Bo ja nigdy nie byłam i nie wiem czego sie spodziewać...

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

a gdzie kupić szalwię? to sa jakieś herbatki? czy jak? bo ja tez musze zahamować, mam coraz mniej pokarmu bo rzadko sciągam ale juz by moglo go wcale nie być

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-07-16, 09:28   #817
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
a gdzie kupić szalwię? to sa jakieś herbatki? czy jak? bo ja tez musze zahamować, mam coraz mniej pokarmu bo rzadko sciągam ale juz by moglo go wcale nie być
szałwie mozna kupic w aptece/zielarskim jako herbatke lub w formie sypkiej.
Mozna tez kupic tabletki antilactin z wyciagiem z szałwi wlasnie.

Sama szalwia w smaku obrzydliwie gorzka- gdyby nie to ze zapomnialam o tych tabletkach kupilabym wlasnie je.

no i mozna jeszcze isc do lekarza po lek na recepte (ale ponoc moga miec niemiłe skutki uboczne)

Stary 2010-07-16, 09:30   #818
mloda1989
Zakorzenienie

ja wlasnie tylko tym coraz rzadszym sciaganiem zahamowalam....sciagalam rano i przed snem a pozniej na noc juz nie sciaglam chociaz czulam ze w piersiach jest mleko to sie przemeczylam morze tydzien i byl juz spokoj
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 09:30   #819
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
szałwie mozna kupic w aptece/zielarskim jako herbatke lub w formie sypkiej.
Mozna tez kupic tabletki antilactin z wyciagiem z szałwi wlasnie.

Sama szalwia w smaku obrzydliwie gorzka- gdyby nie to ze zapomnialam o tych tabletkach kupilabym wlasnie je.

no i mozna jeszcze isc do lekarza po lek na recepte (ale ponoc moga miec niemiłe skutki uboczne)
ok, dzis zakupię te tabletki, nienawidzę goryczy...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-07-16, 09:58   #820
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
drcron daj znać koniecznie dziś jakbyś chciała te ciuszki bo mnie przy kompie rano nie bedzie bo jadę z tesciówką do lekarza

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Mam prośbę wyślij mi smska jutro ze swoim numeren rano zebym miała bo jakbym kupiła to od razu popełzne na pocztę żeby szybko doszło do ciebie myślę że będą bo ostatnio jak miała takie małe ( po bliźniakach dla chłopca ) to długo jej leżały takie rzeczy . a naprawdę były piękne i jak nowe .
Aniap juz sle przepraszam ze dopier teraz ale wlasnie co wstalam moja Julka cala noc plakala stekala i marudzila tak jakby chciala przewrocic sie na brzuszek ale nie umiala a jak ja kladlam na brzuszku to ona siup i na plecach sie zacieszala wypluwala smoka a jak wkladalam reke by jej go wsadzic do buziaka to zas wypluwala i zacieszala a ja jak zoombie wygladam

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 10:17   #821
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

padam....nie wyrabiam przez te upały mam dość, łeb mi rozwala, nie pomagają tabletki, do tego @, mały ciagle chce być na rękach, nauczył się robić mostek i tak się wygina i piszczy całymi dniami żeby go wyciągąć z leżaczka, zabrać z maty i chodzić z nim na rekach...wsio by było ok, gdyby nie to, że ja się od niego pocę a on ode mnie i nie daję rady go tak nosić bo zaraz mi się słabo robi W nocy w łóżeczku śpi w takich śmiesznych pozach, powyginany we wszystkie strony
Wczoraj byliśmy na naukach przed chrztem wiedziałam, że nasz proboszcz to kawał nie powiem czego, ale wczoraj to już pobił wszystko opierdzielił wszystkich (4 pary małżeńskie) że się nie umiemy przeżegnać, zaczął nas egzaminować z Biblii - nie muszę mówić, że nikt nic nie wiedział o mały włos całkiem by nas wywalił z kościoła, bo stwierdził, że my jesteśmy bezbożnicy i wiele innych "dobrozdziejstw". Teraz mam mega stresa przed niedzielnym chrztem....no i nie podoba mi się to, że cała uroczystość jest skupiona na ojcu - to on podaje dziecko do chrztu, to on pierwszy czyni znak krzyża na czole, to on zapala gromnicę...a gdzie do cholery rola chrzestnych??????nie wyobrażam sobie tej niedzieli...
A na dodatek wczoraj zanim wyszliśmy do tego kościoła, pożarłam się z teściem i to tak mega ostro - wygarnęłam mu abslutnie wszystko co mi na wątrobie leżało, kłóciliśmy się dobrą godzinę, powiedziałam co myślę o nim, o jego stosunku do tż i do mnie o jego relacje z "tamtymi" (bratem i bratową tz) i wogóle no wszystko mu wygarnęłam...oczywiście co chwilę tylko było, że nie mam racji i to moja wina itd że ja zament wprowadzam, bo to ja się chcę wyprowadzić itd. ale jak na moje pytanie "czy ty uważasz, że mimo iż nie masz racji to i tak masz rację?" on mi odpowiedział, że takiew jest jego PRAWO mieć rację we wszystkim i zawsze a ja powinnam mu przytakiwać a nie mieć swoje zdanie to już stwierdziłam, że nie ma sensu o czymkolwiek z nim rozmawiać wogóle nie chce mieć z nim kompletnie nic wspólnego...dla mnie ten człowiek z takim myśleniem jest nikim....a wiecie co jest najgorsze??? - że miało mi ulżyć po tej rozmowie, a przeryczałam pół nocy z wściekłości. A no i nie będę dodawać, że na chrzciny idzie tylko do kościoła i bardzo dobrze...
Asiulek - cieszę się, czytając Twoje posty od kilku dni A Wercia jest prześliczna

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 10:29   #822
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

a może ktoś ma jakies sprawdzone miejsce nad jeziorkiem, takie gdzie własnie z dzieciem można pojechać? (mieszkam we wrocławiu i rozważam tez coś bliżej niz morze)
Wczoraj polecałam Łagów na pojezierzu lubuskim. Ośrodek zwie się Mundi -Recra. Wystarczy jak w googlu wpiszesz mundi recra łagów. Jak dla mnie rewelacyjne miejsce dla dzieci. Spokój, cisza, żadnych głośnych imprez na terenie ośrodka, własna plaża. Zamek, las, niedaleko bunkry poniemieckie do zwiedzania. Niedaleko jest do Tropical Island pod Berlinem, droga prosta i przyjemna. Byliśmy tam w ubiegłym roku ze znajomą rodziną z dziećmi. Mieliśmy domek, który niestety w ty roku jest niedostępny. Salon z wyposażonym aneksem kuchennym, łazienka z prysznicem, 3 sypialnie, kominek wewnątrz a na tarasie gril. Na oknach moskitiery.Domki nie są tanie niestety ale warto.
Stary 2010-07-16, 10:55   #823
aneczkkaa
Zakorzenienie

zepsuł mi się komp musiałam go całego formatować i skasowało mi wszystko nie mam ani jednego zdjęcia Maćka nie wspomne o innych waznych dokumentach

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Baobabek ja mam tak samo z teściową tylko ona ma racje nie przemówisz jej dobrze ze z nią nie mieszkam współczuje ci kochana

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

znalazłam jakiś program do odzyskiwania danych oby pomógł nie usmiech mi się płacic 200 zł za odzyskanie
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 11:10   #824
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

w jaki rejon jeździcie do chorwacji jak ceny itp ?
My jexdzimy na zmieny więc dłuższa trasa to dla nas nie problem zreszta mamy do przejechania z bielska 900km ( nie jeżdże przepisowo) więc po autostradach to droga z jedną przerwą dłużasza . w bieslku mamy nocleg gratis . Ja się nie boje jechać bo już po Szymku wiem że z takim małym się lepiej jedzie niż z takim w jego wieku własnie .
Co do jazdy współczuje że nie jeździsz zacznij jak najszybciej
2 lata temu byliśmy w Makarskiej... tyle że jechaliśmy z biura podróży... zapłaciliśmy ok 900zl za osobę na 12 dni... pokój taki sobie... z łazienką... i kuchnią na balkonie (stwierdziliśmy że to jednak dobre rozwiązanie bo przynajmniej jak coś gotowaliśmy to nie grzało się w pokoju... ) w pokoju i tak było gorąco bo na południe były okna... no i mieliśmy widok na morze... do plaży mieliśmy z 700m... wiadomo że bardziej opłaci się jechać na własną rękę... pokój można bez problemu znaleźć... nas nawet kobieta na ulicy zaczepiła i pytała czy szukamy pokoju... aha no i my jechaliśmy na początku września... myślałam że unikniemy upałów... i sie pomyliłam jak przyjechaliśmy było 36st;/
kolega męża z rodziną (2+2) jechał teraz w okolice Szibeniku... za apartament płacą 60euro/dzien... wyjście z domku bezpośrednio na plażę...
jakbyśmy jechali w przyszłym roku to raczej gdzieś na północ Chorwacji... wszytko zależy od tego jak mała będzie znosić jazdę samochodem...
a wy gdzie jedziecie dokładnie? bo pamiętam tylko że do Włoch...

ehh miałam zacząć jeździć jeszcze w ciąży... teraz się boję z małą jechać... ja czasami taka roztargniona jestem że mogłabym nie zauważyć czerwonego światła itp...

izazula- też tak właśnie myślałam że w Miechowicach mieszkasz ja mieszkałam w centrum bo miałam blisko na uczelnie... z rynku na piekarską w 5 minut zaszłam.. (hehe a musiałam przez cały rynek przejść bo na rycerskiej mieszkałam).. wynajmowania mieszkania i dojeżdżania do szkoły odpadało... wołałam mieć blisko a zapłacić trochę więcej... ja straszny śpioch jestem... i spóźnialska... więc bieganie na busa/tramwaj odpadało

drcron- ehh ja też bym tak spontanicznie sobie pojechała nad morze... gdybym jeździła... ale mój mąż nie bardzo... on po mamusi musi mieć wszytko zaplanowane...
hehe jak jechaliśmy na spotkanie z Pop... wyjechaliśmy i mąż do mnie "to co znasz trase?" a ja że nie... że mniej więcej wiem gdzie to jest... jaki był zły na mnie... prawie całą drogę się do mnie nie odzywał... a to tylko 23km były... a hołowczyca zapomnieliśmy zabrać więc nie wyobrażam sobie jakby on miał spontanicznie wskoczyć w samochód i jechać te 700km nad morze... wszystko sprowadziłoby się do tego że najpierw przez tydzień studiowałby trasę

a ja znowu pochwalę się małą
wczoraj dostała jabłko z marchewką i nic nie wypluła.. buźkę otwierała szeroko i od razu połykała co dostała... a jak połknęła to znowu buźka otwarta i czekała na kolejną łyżeczkę... a jak za długo nie dostawała to sie upominała

no i wczoraj miała 18kę! (18 tygodni) ale mama zawaliła bo tortu nie upiekła;/ w sobote się zrobi imprezę

i kupiliśmy na allegro łóżeczko i materac... materac już przyszedł... wzięliśmy jednak ten silikonowy.. kosztował 200zł.. i całkiem fajny jest.. łóżeczko ma przyjść dziś...

a co do włosów to mi też wypadają strasznie.. a że mam długie to wszędzie ich pełno... i mała co chwile na łapkach ma... ale to też dlatego że jak ją mam na rękach to mnie ciągnie za włosy... ehh ile to dziecko ma siły

dobra ja biegnę na dwór/ na pole... co kto woli
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 11:12   #825
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Może w końcu odstąpię komuś moją łatkę "najbardziej narzekającej forumowiczki"

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Ale powiem Wam szczerze ze wreszcie zaczęlam cieszyc się macierzyństwem. Wstaje rano i ciesze się, że mogę spojrzeć na moje dziecko, że mogę z nia spędzic dzień...
Wcześniej od rana juz był stresss... co to będzie....
Kocham ją nad życie!!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-07-16, 11:42   #826
yoonka
Rozeznanie

ASIULEK doskonale Cie rozumiem dokladnie to samo czulam kiedy skonczylam karmic piersia i zaczelam butelka przestalam sie wtedy bac wlasnego dziecka i zaczelam ja kochac najmocniej na swiecie
yoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 11:44   #827
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Witam
Mojej Zosi zasmakowała butelka "lovi" taka mała. Pije wodę, herbatki. Moze spróbuj. Dzisiaj miałam pobudkę co godzinę z tego 30 min. był cycorek. O 5-tej odmówiła spania i zasnęła przed chwilką po ciężkiej walce. Spacerek teraz odpada. Muszę spakować torby bo jedziemy dzisiaj w góry. Czeka na mnie żelazko
Szukałam lovi, ale u nas w aptekach to tylko canpol i avent. Może jutro jk tż będzie miał wolne to pojadę do sklepu dzieciowego i będzie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 11:50   #828
Ferrou
Zakorzenienie

Udało mi się Was nadrobić

Młoda, gmyrelka, Yonka, Drcron, Asiulek - dzieciaczki śliczne
Gmyrelka, ale z Ciebie laska

Aniap, wszystkiego najlepszego

Sponsa - twoje dziecko ładnie się rozwija Szkoda, że niektórzy ludzie nie potrafią powstrzymać się przed takimi porównaniami, przecież każde dziecko jest inne, kazdy rodzic jest inny... Ehh.. pewnie mnie też to czeka, bo moja matka ma jeszcze jednego wnuka, o 3 miesiące młodszego, więc między maluchami pewnie będzie jakieś porównywanie Ale wtedy jej się powie parę czułych słów

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

a słoiczki tez mu bardzo smakują,własnie Ferrou jak Ty robisz te słoiczki,gotujesz więcej czy tylko na porcje?i czy te słoiczki po obiadkach i deserkach nadają się do tego aby je wyparzyc i np samemu zrobic takie przecierki i powkładac w nie?

gotuję kilka słoiczków i trzymam je w lodówce: mam jeden po przecierze pomidorowym, jeden po marchewce hippa i jeden po desrku gerbera i normalnie je się gotuje - robię wg przepisu Libry, na pierwszej stronie jest jej post
U nas też wczoraj była kupa I dzisiaj tez taka mega mega duża

Mam ważne pytanie do mam już karmiących słoiczkami... jak wyglądają kupki Waszych dzieci?? Bo mój dzisiaj zrobił bardzo bardzo gęstą, konsystencja plasteliny - prawie jak kupa dorosłego. Nie płakał przy niej, ale trochę się wysilił, bo robił "yyyyy" Wiem że kupki po wprowadzaniu pokarmu są inne ale żeby aż takie gęściochy były?

A wczoraj byłam na zakupach 5 godzin bez dziecka, TŻ specjalnie wolne brał, aby malym się zająć I kupiła kieckę na wesele nawet fajna, tylko że trochę dekolt mnie wkurza Ale co tam, jeszcze młoda jestem, to tam trochę mogę pokazać
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 11:56   #829
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Szukałam lovi, ale u nas w aptekach to tylko canpol i avent. Może jutro jk tż będzie miał wolne to pojadę do sklepu dzieciowego i będzie
Jak nie uda Ci się kupić to daj znać. W poniedziałek mogę kupić i wysłać
Stary 2010-07-16, 12:07   #830
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
:

Ale powiem Wam szczerze ze wreszcie zaczęlam cieszyc się macierzyństwem. Wstaje rano i ciesze się, że mogę spojrzeć na moje dziecko, że mogę z nia spędzic dzień...
Wcześniej od rana juz był stresss... co to będzie....
Kocham ją nad życie!!
Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
ASIULEK doskonale Cie rozumiem dokladnie to samo czulam kiedy skonczylam karmic piersia i zaczelam butelka przestalam sie wtedy bac wlasnego dziecka i zaczelam ja kochac najmocniej na swiecie
ja tez was rozumiem - ja tez nie od razu cieszyłam sie macierzynstwem-moja lenucha na poczatku wiekszosc dnia wyła, marudziła gęgała i nie chciała spac. Zmienilsmy jej sposób kasrmienia, rutyne dnia, troche dorosła i wszystko sie zmieniło

Cytat:
w niektórych rosmanach sa lovi

aneczko, strasznie mi przykro z powodu fotek - mam nadzieje że jednak uda sie je odzyskac
(musze zaraz na plytkę swoje nagrać...)

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2010-07-16 o 12:23
Stary 2010-07-16, 12:12   #831
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
zepsuł mi się komp musiałam go całego formatować i skasowało mi wszystko nie mam ani jednego zdjęcia Maćka nie wspomne o innych waznych dokumentach

znalazłam jakiś program do odzyskiwania danych oby pomógł nie usmiech mi się płacic 200 zł za odzyskanie
Jeju straszne, najfajniejsze fotki takich maluchów . Ja zawsze raz na jakiś czas wgreywam wszystkie fotki na płytę dvd i dodatkowo mamy dysk na same fotki. Zgrywaj fotki choć na pendriva. A jak sobie nie dasz rady z odzyskiwaniem to daj znać to tz popytam o instrukcje jak to zrobić, bo oni w pracy co kilka dni odzyskują dane. Heh ostatnio byla dziewczyna co pracę magisterską wykasowała dwa dni przed term oddania, i nigdzie kopii nie miała

Stary 2010-07-16, 12:14   #832
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy na naukach przed chrztem
to jest cos takiego???

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Baobabek ja mam tak samo z teściową tylko ona ma racje nie przemówisz jej dobrze ze z nią nie mieszkam współczuje ci kochana

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Aneczka mi tez raz sie tak stalo odzyskalam programem recuva

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Udało mi się Was nadrobić

Młoda, gmyrelka, Yonka, Drcron, Asiulek - dzieciaczki śliczne
Gmyrelka, ale z Ciebie laska

Aniap, wszystkiego najlepszego

Sponsa - twoje dziecko ładnie się rozwija Szkoda, że niektórzy ludzie nie potrafią powstrzymać się przed takimi porównaniami, przecież każde dziecko jest inne, kazdy rodzic jest inny... Ehh.. pewnie mnie też to czeka, bo moja matka ma jeszcze jednego wnuka, o 3 miesiące młodszego, więc między maluchami pewnie będzie jakieś porównywanie Ale wtedy jej się powie parę czułych słów

gotuję kilka słoiczków i trzymam je w lodówce: mam jeden po przecierze pomidorowym, jeden po marchewce hippa i jeden po desrku gerbera i normalnie je się gotuje - robię wg przepisu Libry, na pierwszej stronie jest jej post
U nas też wczoraj była kupa I dzisiaj tez taka mega mega duża

Mam ważne pytanie do mam już karmiących słoiczkami... jak wyglądają kupki Waszych dzieci?? Bo mój dzisiaj zrobił bardzo bardzo gęstą, konsystencja plasteliny - prawie jak kupa dorosłego. Nie płakał przy niej, ale trochę się wysilił, bo robił "yyyyy" Wiem że kupki po wprowadzaniu pokarmu są inne ale żeby aż takie gęściochy były?

A wczoraj byłam na zakupach 5 godzin bez dziecka, TŻ specjalnie wolne brał, aby malym się zająć I kupiła kieckę na wesele nawet fajna, tylko że trochę dekolt mnie wkurza Ale co tam, jeszcze młoda jestem, to tam trochę mogę pokazać
no to nieźle sobie odpoczęłaś
u mnie póki co są takie normalne ale ja jescze zupek nie wprowadziłam.

Jutro juz wyjezdzam nie będę miała netu więc dopiero w czwartek Was poczytam.

Byłam wczoraj u lekarza z kręgosłupem dostałam skierowanie na masaże,poszłam się umówic-termin PAŹDZIERNIK

Ferrou wlasnie przeczytalam post Libry ale powiedz mi-gotujesz marchewke,pietruszke,ziem niak i miksujesz czy cos jeszcze dokladasz?

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-07-16 o 12:22
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 12:26   #833
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
padam....nie wyrabiam przez te upały mam dość, łeb mi rozwala, nie pomagają tabletki, do tego @, mały ciagle chce być na rękach, nauczył się robić mostek i tak się wygina i piszczy całymi dniami żeby go wyciągąć z leżaczka, zabrać z maty i chodzić z nim na rekach...wsio by było ok, gdyby nie to, że ja się od niego pocę a on ode mnie i nie daję rady go tak nosić bo zaraz mi się słabo robi W nocy w łóżeczku śpi w takich śmiesznych pozach, powyginany we wszystkie strony
Wczoraj byliśmy na naukach przed chrztem wiedziałam, że nasz proboszcz to kawał nie powiem czego, ale wczoraj to już pobił wszystko opierdzielił wszystkich (4 pary małżeńskie) że się nie umiemy przeżegnać, zaczął nas egzaminować z Biblii - nie muszę mówić, że nikt nic nie wiedział o mały włos całkiem by nas wywalił z kościoła, bo stwierdził, że my jesteśmy bezbożnicy i wiele innych "dobrozdziejstw". Teraz mam mega stresa przed niedzielnym chrztem....no i nie podoba mi się to, że cała uroczystość jest skupiona na ojcu - to on podaje dziecko do chrztu, to on pierwszy czyni znak krzyża na czole, to on zapala gromnicę...a gdzie do cholery rola chrzestnych??????nie wyobrażam sobie tej niedzieli...
A na dodatek wczoraj zanim wyszliśmy do tego kościoła, pożarłam się z teściem i to tak mega ostro - wygarnęłam mu abslutnie wszystko co mi na wątrobie leżało, kłóciliśmy się dobrą godzinę, powiedziałam co myślę o nim, o jego stosunku do tż i do mnie o jego relacje z "tamtymi" (bratem i bratową tz) i wogóle no wszystko mu wygarnęłam...oczywiście co chwilę tylko było, że nie mam racji i to moja wina itd że ja zament wprowadzam, bo to ja się chcę wyprowadzić itd. ale jak na moje pytanie "czy ty uważasz, że mimo iż nie masz racji to i tak masz rację?" on mi odpowiedział, że takiew jest jego PRAWO mieć rację we wszystkim i zawsze a ja powinnam mu przytakiwać a nie mieć swoje zdanie to już stwierdziłam, że nie ma sensu o czymkolwiek z nim rozmawiać wogóle nie chce mieć z nim kompletnie nic wspólnego...dla mnie ten człowiek z takim myśleniem jest nikim....a wiecie co jest najgorsze??? - że miało mi ulżyć po tej rozmowie, a przeryczałam pół nocy z wściekłości. A no i nie będę dodawać, że na chrzciny idzie tylko do kościoła i bardzo dobrze...
Asiulek - cieszę się, czytając Twoje posty od kilku dni A Wercia jest prześliczna
Już myślałam, że tylko w naszym mieście są takie nauki. My też takie będziemy musieli odbyć. Pierwszy raz byłam na takim cudzie 2 lata temu jak koleżanka chrzciła swoją małą. Ksiądz zadał pytanie co to jest chrzest i po co no i nikt nie potrafił powiedzieć własnymi słowami. Nie chodziło o regułkę z katechizmu
Stary 2010-07-16, 12:48   #834
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u lekarza z kręgosłupem dostałam skierowanie na masaże,poszłam się umówic-termin PAŹDZIERNIK

Ferrou wlasnie przeczytalam post Libry ale powiedz mi-gotujesz marchewke,pietruszke,ziem niak i miksujesz czy cos jeszcze dokladasz?
Ja byłam u lekarza w maju z moimi kolanami(przeciążenie po ciąży pewnie te dodatkowe 27 kg)i dostałam rehabilitację, termin pierwszej mam na 10 października, więc i tak masz dobry termin.

Ja bym prosiła jeszcze raz dokładny przepis, to może mojemu zasmakuje, bo jak daje mu jarzynową gerbera to jak się pięknie nauczył pluć, tak pruta tymi słoiczkami, a jabłuszko to wciąga.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Już myślałam, że tylko w naszym mieście są takie nauki. My też takie będziemy musieli odbyć. Pierwszy raz byłam na takim cudzie 2 lata temu jak koleżanka chrzciła swoją małą. Ksiądz zadał pytanie co to jest chrzest i po co no i nikt nie potrafił powiedzieć własnymi słowami. Nie chodziło o regułkę z katechizmu
ja mam nauki za tydzień w piątek, może muszę się pouczyć

Stary 2010-07-16, 12:52   #835
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

my na nauki isc nie musielismy bo mielismy na osobnej mszy ale jesli sa w niedziele chrzciny na mszy normalnej to tez wiem ze trzeba chodzic-szwagierka musiala
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 12:53   #836
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ja byłam u lekarza w maju z moimi kolanami(przeciążenie po ciąży pewnie te dodatkowe 27 kg)i dostałam rehabilitację, termin pierwszej mam na 10 października, więc i tak masz dobry termin.

Ja bym prosiła jeszcze raz dokładny przepis, to może mojemu zasmakuje, bo jak daje mu jarzynową gerbera to jak się pięknie nauczył pluć, tak pruta tymi słoiczkami, a jabłuszko to wciąga.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

ja mam nauki za tydzień w piątek, może muszę się pouczyć
ja też
Stary 2010-07-16, 12:53   #837
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Fotka z dzisiaj robiona przez mojego synka(jedno z 10 gdzie mam choć kawałek głowy )

Stary 2010-07-16, 12:54   #838
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

jak to bylo, co ostatnio pisalam? ze Oliwka sie nie przekreca tak?? no to teraz musze jej pilnowac bo niemal turla sie po lozku z plecow bach na brzuszek i na placy i na brzuszek i pozniej to samo w druga strone;p a jak sie przy tym cieszy, chyba dumna z siebie jest;D

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

bombowy jest maly sliczniutki! ty lepiej uwazaj bo bedzie mial rwanie jak nic;p
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 12:54   #839
fasolka73
Rozeznanie

Asiulek, super, że Wrecia ma się coraz lepiej (i Ty ), Yoonka Ty też miałaś marudkę
Cytat:
ja tez was rozumiem - ja tez nie od razu cieszyłam sie macierzynstwem-moja lenucha na poczatku wiekszosc dnia wyła, marudziła gęgała i nie chciała spac. Zmienilsmy jej sposób kasrmienia, rutyne dnia, troche dorosła i wszystko sie zmieniło
I ja popisuję się pod tymi słowami!!!!. Hania pierwsze 2 miesiące ciągle płakała, była NIEODKŁADALNA,tylko cyc i rączki a i to czasem nie pomagało. Ja już chwilami nie wyrabiałam.Bałam się, że to się już nigdy nie skończy... Bardzo Was rozumiem dziewczyny. Teraz też kwęka, ale to nie do porównania. I dopiero teraz mogę napisać, że macierzyństwo sprawia mi radość. Trudno było mi się cieszyć wtedy. Ale teraz jest cudownie! A Hania po prostu wyrosła, bo ani rytm dnia nam się nie zmienił, ani moja dieta, dalej jest tylko na cycu. Tylko teraz interesuje się światem, zabawkami, karuzelką, już jest odkładalna, że mogę coś zrobić też dla siebie Pamiętam , jak bardzo mi pomogły słowa Tylkooliwki, że jej synek po 3 miesiącu bardzo się zmienił, i u mnie to się sprawdziło. I z tego się bardzo cieszę. I strasznie mi się serce raduje, jak widzę np. taką rozchichraną Wercię, która ślicznie ciałka przybiera (tak , już to widać ). Miejmy nadzieję dziewczyny, że teraz już będzie coraz lepiej i nasze dzieciaczki też okażą się aniołkami

Darusia, brawa dla Oliwki akrobatki !!!!!!!!

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-07-16 o 12:57
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 12:54   #840
koglus
Rozeznanie

Smile Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r

a to moja ALA 22.04.10

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości