Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-16, 12:21   #2941
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Aaaa Cass jeszcze słówko do ciebie, w sprawie skóry na brzuchu ,pupie czy udach.
Ja mam od czasu porodu 25,5 kg mniej i nie jestem załamana skóra.
Tendencji do rozstępów to ja nie mam, ale brzuch mi nie wisi.Mogę zrobić ci fotkę i przesłać ku pokrzepieniu.Szoruję się pilingiem,masuję evelinką,piję dużo wody i się ruszam.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 12:26   #2942
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Oj ja wczoraj miałam jeden z najgorszych wieczorów od roku...sięgnęłam chyba najniższej doliny jaka jest możliwa...i postanowiłam coś...zmieniam swoje życie - diametralnie i w kilku kwestiach...boję się ale muszę w końcu coś zrobić...realizacja też już rozpoczęta i dzisiaj zobaczyłam pierwszy efekt, co mnie baaaaaaarddddzzzoooo cieszy
od czego zaczelas?
Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
komin przeciekał
fajnie, czyli kuchnia coraz bliżej Masz już meble wybrane?

narazie jak plytki juz beda to kupujemy sprzet do kuchni a potem jak uzbieramy kase to meble

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

Dziś zaliczyliśmy kolejny napad histerii u mojego dziecka. Mąż nie pozwolił mu wysypywać kosmetyków z koszyka to Młody się wściekł i zaczą męża GRYŻĆ W UDO!!!! Pierwszy raz widziałam takie zachowanie u niego. Chyba te upały mu dokuczają bo cały dzień jest rozdrazniony.
masakra -maly wampir

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Pokaż nową fryz

pozniej postaram sie cyknac
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Dziewczynki, jak Waszym Maluchom idzie samodzielne jedzenie łyżeczką? Bo nie wiem, czy u nas to masakra, czy standard
ja narazie odpuszczam bo mala nie wyraza checi zeby sama jesc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 12:26   #2943
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
jest tak zacietrzewiona w swojej złości że siedzi jak przyspawana, albo leży, a jak lżej ją nerwy szarpią to próbuje, ale schodzę jej z drogi co powoduję że bardziej wrzeszczy.Nie ma tulenia za złe zachowanie.Przytulaski z mamą są dla grzecznych dzieci trzeba zasłużyć
I nie pomyślcie, że jestem złą mamą czy coś, ale dziecko mną rządzić nie będzie.Są rzeczy które może a są takie na które mówię stanowcze nie, jak np wachlowanie drzwiami od zamrażarki.W chacie 30stopni a ona otwiera i stoi w tym, no kto to widział żarcie mi popsuję i zamrażarka zajdzie szronem.
Ja za złe też nie tulę, ale jak czegoś zabraniam, i Kuba słucha, ale płacze i chce się przytulić, to przytulam, bo przecież nie jest wtedy niegrzeczny
Ja wychodzę z założenia (tak ogólnie), że moje dziecko nie musi zasłużyć na przytulenie do mnie

Wcale nie myślę, że jesteś złą mamą, zgadzam się z założeniami, ale ja pewnych rzeczy nie umiem (pewnie na swoją niekorzyść )

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
ja gotuję jeszcze oddzielnie, to znaczy niania, bo mi sie nie chce Z dorosłych rzeczy Zosia jej czasem jajecznicę na śniadanie, jakies bułeczki, chałeczki. I ostatnio jadła zupę-krem z brokułów, do której dodałam serek topiony i śmietanę
Kuba jest fanem bułek

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 12:34   #2944
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Angy, ja sie z Toba zgadzam wiekszosc diet jest szkodliwa dla organizmu. Ale jak ktos chce schudnac i ma dosc swojego ciała to naprawde nic go nie wystraszy.
Nie mysli sie wtedy czy to zdrowe czy nie.

...
My juz od kilku dni smigamy w foteliku. Na poczatku mały dlugo nie chciał tak jezdzic ale z dnia na dzien sie przyzwyczaja. I jak jedziemy, nuci sobie cos pod nosem i grzecznie siedzi.
Fotelik sie sprawdził i naprawde polecam.
...
Kuba uwielbia jogurty, serki. Teraz codziennie daje mu jakis jogurcik i zjada zawsze bardzo chetnie.
Nr 1 jest Danio, obojetnie z jakim owoce. Pochłonie wszystko Oczywiscie z pokruszona bułką.
Wiem wiem, że tak to działa niestety

A pokaż jaki macie
Zaczynam się powoli zastanawiać, czy nie kupić jeszcze w tym roku. Obydwoje mamy rowery, jeździlibyśmy na wspólne wycieczki... Czekam też z niecierpliwością na relację Kasi (nie mylić z p4w)

Zośka tez lubi Danio

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

Zośka to nawet nie wyraża chęci, żeby pić samej z butelki Niby trzyma sama, ale nie umie przechylić, żeby jej leciało Niekapek to raczej robi u nas za gryzaka

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 12:37   #2945
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Zośka to nawet nie wyraża chęci, żeby pić samej z butelki Niby trzyma sama, ale nie umie przechylić, żeby jej leciało Niekapek to raczej robi u nas za gryzaka
to Wercia umie pic sama z butelki ale wode, mleko to ja musze trzymac
i te wode to tez nie zawsze chce zeby sama

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-16, 12:45   #2946
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa Cass jeszcze słówko do ciebie, w sprawie skóry na brzuchu ,pupie czy udach.
Ja mam od czasu porodu 25,5 kg mniej i nie jestem załamana skóra.
Tendencji do rozstępów to ja nie mam, ale brzuch mi nie wisi.Mogę zrobić ci fotkę i przesłać ku pokrzepieniu.Szoruję się pilingiem,masuję evelinką,piję dużo wody i się ruszam.
Poprosze o fotke

Kasiu, ja mam okropny brzuch. Tak ogolnie nogi, rece i cała reszta są ok, tylko ten brzuch. Jest dalej wystajacy, gruby, i mam rozstepy.
Nigdy bym go nie pokazała publicznie To moja zmora...

Cytat:
A pokaż jaki macie
Zaczynam się powoli zastanawiać, czy nie kupić jeszcze w tym roku. Obydwoje mamy rowery, jeździlibyśmy na wspólne wycieczki... Czekam też z niecierpliwością na relację Kasi (nie mylić z p4w)

Zośka tez lubi Danio

Mamy TAKI, kolor grafitowy. Ma dobre mocowania, zapiecia na nozki i bezpieczne pasy. Dziecko napewno z niego nie wypadnie.
Jesli mogłabym doradzic to smiało mozecie juz teraz go kupowac.
Zosi powinno sie spodobac.

Kubus pije juz sam od dluzszego czasu, na stojaco, leżąco czy siedząco . Trzyma niekapek w raczkach i przechyba tak zeby mu leciało.

Dzisiaj mnie zadziwił.
Obudził sie ok 3, i nie mogł usnac wiec wziełam go do siebie. Wiercił sie po całym łożku.
Przyniosłam mu wody, jak tylko zobaczył niekapek z usmiechem na buzce zaczał pic. Dalej nie mogł usnac.
W koncu patrze a ona zszedł sam z łózka, poszedł pod nocna szafke, wział niekapek, wszedł na łozko, napił sie, dał mi butelke, przekrecił sie na boczek i usnał. Zadziwia mnie to moje dziecie kazdego dnia.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 12:49   #2947
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za złe też nie tulę, ale jak czegoś zabraniam, i Kuba słucha, ale płacze i chce się przytulić, to przytulam, bo przecież nie jest wtedy niegrzeczny
Ja wychodzę z założenia (tak ogólnie), że moje dziecko nie musi zasłużyć na przytulenie do mnie

Wcale nie myślę, że jesteś złą mamą, zgadzam się z założeniami, ale ja pewnych rzeczy nie umiem (pewnie na swoją niekorzyść )

Kuba jest fanem bułek
tak ogólnie to też tak uważam.Wypowiadałam się w kwestii brojenia.
W zabawie, jak podejdzie do mnie tak po prostu lub jak jest taka wyciszona po spaniu to "tuliśiom" nie ma końca i ma to za nic.Po prostu za to że jest jest.

Cytat:
Wiem wiem, że tak to działa niestety

A pokaż jaki macie

Zośka tez lubi Danio
pani właśnie dzwoniła, że w poniedziałek będzie, bo kurierem mi ślę od dystrybutora.Relacje będę po weekendzie.

Młoda śpi od 11.To nie jest jej pora drzemki, ale chciała spać więc ją odłożyłam.Chwilę prędzej odłączyła się od sokowirówki, gdzie leciał soczek pomarańczowy i marchwiowy.Zatankowała do pełna i poszła spać.

Stary 2010-07-16, 12:49   #2948
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
SVI Ty awansowalas?? dawno mnie nie bylo coz to za kolor nicka i 'organizatorka' ?
ooooj to rzeczywiscie dawno Cie nie bylo
nie awansowalam tylko sie zformalizowalam
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
wiem
ale ja odniosłam to do siebie i do swojego postrzegania świata w wieku 20 czy 22 lat i stwierdziłam, ze absolutnie byłam dziecinna
ja tez bylam dzieciak i ciaza byla w moim wieku totalna wpadka i zupelnie nieprzemyslana i nie mialam wiedzy zadnej
ale musialam w jednej chwili dorsnac
i dziecko bardzo mnie zmienilo - swiat i poglady zmienily sie diametralnie

pot leje mi sie po tylku ale posprzatalam
jeszcze musze obiad dokonczyc ale czekam az TZ mi przywiezie wrzywka

potem musze skonczyc do miasta po prezent dla mojej psiapsioly bo jutro ma urodzinki i wyprawia na dzialce oczywiscie nie moze mnie tam zabraknac
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 13:02   #2949
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Mamy TAKI, kolor grafitowy. Ma dobre mocowania, zapiecia na nozki i bezpieczne pasy. Dziecko napewno z niego nie wypadnie.
Jesli mogłabym doradzic to smiało mozecie juz teraz go kupowac.
Zosi powinno sie spodobac.

Kubus pije juz sam od dluzszego czasu, na stojaco, leżąco czy siedząco . Trzyma niekapek w raczkach i przechyba tak zeby mu leciało.

Dzisiaj mnie zadziwił.
Obudził sie ok 3, i nie mogł usnac wiec wziełam go do siebie. Wiercił sie po całym łożku.
Przyniosłam mu wody, jak tylko zobaczył niekapek z usmiechem na buzce zaczał pic. Dalej nie mogł usnac.
W koncu patrze a ona zszedł sam z łózka, poszedł pod nocna szafke, wział niekapek, wszedł na łozko, napił sie, dał mi butelke, przekrecił sie na boczek i usnał. Zadziwia mnie to moje dziecie kazdego dnia.
wygląda spoko
też myślę, że by jej sie podobało.

No tak, ale Kubuś jest starszy od Zosi o prawie dwa miesiące Szymek, do którego idziemy jutro na roczek jest starszy o 5 tygodni i tez już ciągnie jak stary

Cytat:

pani właśnie dzwoniła, że w poniedziałek będzie, bo kurierem mi ślę od dystrybutora.Relacje będę po weekendzie.
no to czekamy
A tak jeszcze się zastanawiam, bo ten fotelik, który wklejałaś jest na przód, prawda? Nie będzie dziecku za bardzo wiało z przodu, bo jak tatuś albo mamusia się rozpędzi, to cały ten pęd powietrza na dziecko będzie szedł. A i pewnie nie jeden komar albo mucha za przekąskę będzie robił

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

potem musze skonczyc do miasta po prezent dla mojej psiapsioly bo jutro ma urodzinki i wyprawia na dzialce oczywiscie nie moze mnie tam zabraknac
No oczywiście

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-07-16 o 13:07
Stary 2010-07-16, 13:13   #2950
katarzynka00
Zakorzenienie

Cass podaj maila

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:

no to czekamy
A tak jeszcze się zastanawiam, bo ten fotelik, który wklejałaś jest na przód, prawda? Nie będzie dziecku za bardzo wiało z przodu, bo jak tatuś albo mamusia się rozpędzi, to cały ten pęd powietrza na dziecko będzie szedł. A i pewnie nie jeden komar albo mucha za przekąskę będzie robił
ja mam rower miejski.Nie rozpędza więcej niż 20km/h

Myślę, że będziesz mieć kontrolę nad tym i odgonisz sama.Z dwojga złego lepsze to niż z tyłu miałaby użądlić ją osa a ja nie miałabym o tym zielonego pojęcia.
Coć gdyby babcia nie kupiła fotelika kupiłabym taki na tył.

Stary 2010-07-16, 13:18   #2951
angy
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam rower miejski.Nie rozpędza więcej niż 20km/h

Myślę, że będziesz mieć kontrolę nad tym i odgonisz sama.Z dwojga złego lepsze to niż z tyłu miałaby użądlić ją osa a ja nie miałabym o tym zielonego pojęcia.
Coć gdyby babcia nie kupiła fotelika kupiłabym taki na tył.
No ja w zabudowanym tez nie za dużo, tylko do 50 km/h

Właśnie skłaniałabym sie bardziej chyba do takiego na tył

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-16, 13:29   #2952
katarzynka00
Zakorzenienie

och Cass zniknęła a ja rozochociłam męża latając w gatkach i zaliczyliśmy małe/szybkie co nieco.
Laura śpi od 11, to jej ostatnie spanie dziś.

Stary 2010-07-16, 13:57   #2953
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czekam az mala wstanie , zje obiadek i pojdziemy na dwor bo jeszcze dzis nie bylam z mala

ja mam dalej metlik co kupic malej na roczek

Cytat:

pot leje mi sie po tylku ale posprzatalam
jeszcze musze obiad dokonczyc ale czekam az TZ mi przywiezie wrzywka
a mi sie leje bo cwiczylam

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

kupie jej chyba ta gasienice bo ma sznurek ze mozna ciagnac a dodatkowo edukacyjna
http://allegro.pl/item1119856606_gas...her_price.html

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-16, 14:10   #2954
UnholyOne
Ola-Unhola

Coś nie mogę się do Was wbić...za długo mnie nie było...

Roczek dla mojej rodzinki robimy w tygodniu 27, zapraszając na tort. W sobotę 31 idziemy na roczek do bratanicy, więc w niedzielę na tort zaproszę teściow. Nie robimy hucznych imprez bo nie mamy kasy po wyjeździe i w ogóle.

Wkleiłam link w klubie do filmiku z pierwszego spacerku po piasku

Jeszcze raz dziękuję za miłe komentarze

Kasiu, w taki upał Ci się chciało?
Stary 2010-07-16, 14:16   #2955
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Roczek dla mojej rodzinki robimy w tygodniu 27, zapraszając na tort. W sobotę 31 idziemy na roczek do bratanicy, więc w niedzielę na tort zaproszę teściow. Nie robimy hucznych imprez bo nie mamy kasy po wyjeździe i w ogóle.

eee ja tez tak mialam jak wrocilam ale szybko sie znowu wdrozylam

no ja hucznej imprezy tez nie robie, 30 zrobie tort jakby ktos przyszedl do Werci a 31 to w sumie tez tort bedzie i grill party wiec przesady nie ma

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-16, 14:17   #2956
Cassandra 23
Zakorzenienie

Kasiu, moj mail Cassandra2@poczta.fm

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 14:43   #2957
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Laura je sama.
Zupę je łyżeczka.Daję jej samo gęste, a zupki tyle o ile.
Obiad z parowaru je sama.Łyżeczkę ma, ale bardziej łapkami operuje.Czasem z ręki na łyżeczkę i dopiero do buzi.Grunt że się naje.
Niczym jej nie karmie.Butle z mlekiem sama piję a najeść musi się sama.
Zasiada na golasa do konsumpcji.Ile do brzucha wpadnie, tyle jest jej.Trwa to zdecydowanie dłużej niż ja miałabym ją nakarmić, ale w tym czasie ja jem ze spokojem.
Myślę że głód jest największą motywacją by zmusić do nauki jedzenia, a jak coś szczególnie jej smakuje to już w ogóle widzę że bardzo się skupia by trafić do buźki.
Kasiu, a jak Ona trzyma łyżeczkę? Zaciska tak, jak w zamkniętej pięści? Jak to wyglądało, jak się uczyła?

Cytat:
Dzięki za odpowiedź

Cytat:
Kuba też sam nie umie pić

Cytat:
No co Ty

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-16, 14:44   #2958
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

To że nic jej nie jest jest podstawą
Być może tylko po 1 razie nie zauważysz zmiany.Moja mała teraz siedzi jak trusia w aucie, a jak coś zaczyna się jej wydawać to tylko się odwracam, paraliżuję wzrokiem, włączam radio i jadę dalej.

Ja piję pokrzywę i łykam tabletki-drożdże i nie lecą mi jak kiedyś.
Przed kuracją z między palcy je wyciągałam po myciu i było ich sporo, też więcej jak 10nie odnotowuje
Bazyliszek?

Cytat:
Kuba też mnie ugryzł w policzek , myślałam, że to przez ból dziąseł i nie skarciłam Go, ale jak ostatnio coś Mu się nie widziało, to znów próbował, ale powiedziałam, że nie wolno (groźnym głosem ) i nie ugryzł. I teraz jak widzę, że się zabiera do gryzienia, to groźnie zabraniam, na razie działa

dla Kubusia-mądry chłopczyk.

Cytat:
Cześć,
wstaliśmy o 9.30 stąd moje opóźnienie i nieobecność na porannej kawce

Dziękuję za miłe komentarze w albumie

Od rana nie ma czym oddychać, oj jakby sie morze przydało, tak wejść i się zanurzyć na pół dnia

Chyba muszę jakiś obiad ugotować

Super zdjęciaA mamusia to opalenizną nie raczy się pochwalić?

Cytat:
Dziewczynki, jak Waszym Maluchom idzie samodzielne jedzenie łyżeczką? Bo nie wiem, czy u nas to masakra, czy standard
My próbujemyz różnym skutkiemczęściej to ja jestem karmiona,już nawet w uchu miałam am

Cytat:
jasne że jest kumata i próbuje u kogo na ile może sobie pozwolić.
P.s Bardzo mi miło.Ja wszystko tak zdroworozsądkowo.A w ogóle to obserwuję dzieci jak się zachowują.Moja z siorki szkrabami i zauważcie, że dzieci nie znają słów a doskonale porozumiewają się mową niewerbalną/ ciała.
Są też takie reakcję które muszą zadziałać.Np ja na ogrodzie mówię "chodź, chodź "tłumaczę, że tam nie bo coś tam a ona nie chcę, więc odwracam się i idę sama i ona od razu startuję w moim kierunku

jest tak zacietrzewiona w swojej złości że siedzi jak przyspawana, albo leży, a jak lżej ją nerwy szarpią to próbuje, ale schodzę jej z drogi co powoduję że bardziej wrzeszczy.Nie ma tulenia za złe zachowanie.Przytulaski z mamą są dla grzecznych dzieci trzeba zasłużyć
I nie pomyślcie, że jestem złą mamą czy coś, ale dziecko mną rządzić nie będzie.Są rzeczy które może a są takie na które mówię stanowcze nie, jak np wachlowanie drzwiami od zamrażarki.W chacie 30stopni a ona otwiera i stoi w tym, no kto to widział żarcie mi popsuję i zamrażarka zajdzie szronem.
Nie jesteś złą mamąja podziwiam ale gdyby dziecko chciało się przytulić,nawet jeżeli coś przeskrobie,chyba nie dałabym rady nie przytulić

Cytat:
Laura je sama.
Zupę je łyżeczka.Daję jej samo gęste, a zupki tyle o ile.
Obiad z parowaru je sama.Łyżeczkę ma, ale bardziej łapkami operuje.Czasem z ręki na łyżeczkę i dopiero do buzi.Grunt że się naje.
Niczym jej nie karmie.Butle z mlekiem sama piję a najeść musi się sama.
Zasiada na golasa do konsumpcji.Ile do brzucha wpadnie, tyle jest jej.Trwa to zdecydowanie dłużej niż ja miałabym ją nakarmić, ale w tym czasie ja jem ze spokojem.
Myślę że głód jest największą motywacją by zmusić do nauki jedzenia, a jak coś szczególnie jej smakuje to już w ogóle widzę że bardzo się skupia by trafić do buźki.
dla samodzielnej Laurki.

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 14:58   #2959
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
pozniej postaram sie cyknac

Cytat:
Kuba jest fanem bułek
Bartosz teżjak tylko w sklepie podchodzę do półki z bułkami,krzyczy dać i wyciąga ręce,a panie w sklepie się śmieją:"no co mama znowu kupi Ci bułkę"

Cytat:
och Cass zniknęła a ja rozochociłam męża latając w gatkach i zaliczyliśmy małe/szybkie co nieco.
Laura śpi od 11, to jej ostatnie spanie dziś.
He,he fajnie

Cytat:

To się nie wbijajpo prostu bądź z nami i pisz

ale upałprzed chwilą w radiu mówili,że 7 lat temu było upalniejMoże być bardziej

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 15:10   #2960
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Bazyliszek?

dla Kubusia-mądry chłopczyk.
(...)
My próbujemyz różnym skutkiemczęściej to ja jestem karmiona,już nawet w uchu miałam am

, zobaczymy jak długo będzie działało

Dzięki za odpowiedź , a wkłada ręce do miseczki/talerzyka, mimo, że ma łyżkę w ręce?

Skoro ucho głodne było

Cytat:
Bartosz teżjak tylko w sklepie podchodzę do półki z bułkami,krzyczy dać i wyciąga ręce,a panie w sklepie się śmieją:"no co mama znowu kupi Ci bułkę"
(...)
ale upałprzed chwilą w radiu mówili,że 7 lat temu było upalniejMoże być bardziej
Nic nie mów, u nas jest wiecznie awantura o bułkę albo chleb, nie ma opcji, żeby ktoś zjadł, a Kuba nie dostał. Czy On może jeść bułkę codziennie, bo nie wiem, czy są jakieś "ograniczenia"?

Oj, może

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-16, 15:16   #2961
mariolasl
Zakorzenienie

agga19851985, trzymam kciuki za ciebie i twojego synka. Faktycznie nie jest ci latwo i pewnie nie bedzie. Mam nadzieje, ze uda ci sie go jakos okielznac i obedzie sie bez atakow.

Karolinko, trzymam kciuki za wszystkie cele

U nas jedzenie lyzeczka tez wyglada jeszcze masakrycznie , ale trenujemy. Musi do tego dojrzec, tak samo jak ni z tego ni z owego zaczal pic z kazdego kubka. Przewaznie wyglada to tak, ze daje mu mala porcje do miseczki, a z drugiej miseczki go dokarmiam.

Katarzynko, ja postepuje bardzo podobnie do ciebie. Antonio rowniez wie, co oznacza moje znaczace spojrzenie . Wczoraj naganialam sie za nim, bo byl nieznosny (lagodnie mowiac) i broil za trzech. Od jednej glupotki ciagnelo go do drugiej. Wspomne tylko, ze zajal sie skubaniem i odrywaniem tapety w salonie i to wszystko w mojej obecnosci :[. Prosilam, tlumaczylam, na koniec nakrzyczalam z bezsilnosci i zagrozilam, ze dostanie po lapce. Oczywiscie plakal rzewnymi lzami, ale przytulania nie bylo. Generalnie wie, ze czego nie wolno, ze trzeba zostawic, nie ruszac, ale probuje swoich sil

Dzis bylam na kontroli, ale nie jest jeszcze idealnie. Zwolnienie mam do konca tygodnia. Zawiozlam swistek do pracy, a ze wygladam naprawde zalosnie, to zostala nawet przytulona przez glowna szefowa .
moja lekarka stwierdzila, ze Antonio jest bardzo ladnie rozwiniety motorycznie , bo niezle hasal po jej gabinecie i lapal ja za wziernik, gdy chciala mi zajrzec do ucha . Doslownie niczego i nikogo nie boi sie to moje dziecko. Ostatnio czesto slysze, ze mam co przy nim robic , chociaz generalnie uwazam, ze jest zywy, ale grzeczny. Moze jednak nei jestem obiektywna, bo to moje Sloneczko . W mojej sytuacji bardziej martwilabym sie, gdyby siedzial w kacie i byl spokojniutki
Stary 2010-07-16, 15:19   #2962
Miramej
Zakorzenienie

Chciałam jeszcze napisać, że Kuba od wczoraj dostaje mleko modyfikowane, wybrałam Bebilon, ale jeszcze 2

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-16, 15:26   #2963
UnholyOne
Ola-Unhola

No dobra, to się wbijam

sylko
, nie ma sie czym chwalic, zreszta na focie blednie

Miramej
, dajesz mleko z butelki zamiast np cycy, czy jako dodatek do kaszy?
Wiesz, że nie dostałam jeszcze @...
W ogóle, to moja laktacja bije rekordy, także pewnie na okres sobie poczekam. Antoś nie chciał pić nic w niekapku, tylko moje cycy, a jak było upalnie, to właściwie non stop. Na plaży co chwilke mnie atakował. Efekt jest taki, ze musze wkąłdki lakt. nosić, bo mi cieknie
Stary 2010-07-16, 15:26   #2964
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
U nas jedzenie lyzeczka tez wyglada jeszcze masakrycznie , ale trenujemy. Musi do tego dojrzec, tak samo jak ni z tego ni z owego zaczal pic z kazdego kubka. Przewaznie wyglada to tak, ze daje mu mala porcje do miseczki, a z drugiej miseczki go dokarmiam.

Katarzynko, ja postepuje bardzo podobnie do ciebie. Antonio rowniez wie, co oznacza moje znaczace spojrzenie . Wczoraj naganialam sie za nim, bo byl nieznosny (lagodnie mowiac) i broil za trzech. Od jednej glupotki ciagnelo go do drugiej. Wspomne tylko, ze zajal sie skubaniem i odrywaniem tapety w salonie i to wszystko w mojej obecnosci :[. Prosilam, tlumaczylam, na koniec nakrzyczalam z bezsilnosci i zagrozilam, ze dostanie po lapce. Oczywiscie plakal rzewnymi lzami, ale przytulania nie bylo. Generalnie wie, ze czego nie wolno, ze trzeba zostawic, nie ruszac, ale probuje swoich sil

Dzis bylam na kontroli, ale nie jest jeszcze idealnie. Zwolnienie mam do konca tygodnia. Zawiozlam swistek do pracy, a ze wygladam naprawde zalosnie, to zostala nawet przytulona przez glowna szefowa .
moja lekarka stwierdzila, ze Antonio jest bardzo ladnie rozwiniety motorycznie , bo niezle hasal po jej gabinecie i lapal ja za wziernik, gdy chciala mi zajrzec do ucha . Doslownie niczego i nikogo nie boi sie to moje dziecko. Ostatnio czesto slysze, ze mam co przy nim robic , chociaz generalnie uwazam, ze jest zywy, ale grzeczny. Moze jednak nei jestem obiektywna, bo to moje Sloneczko . W mojej sytuacji bardziej martwilabym sie, gdyby siedzial w kacie i byl spokojniutki
Długo już trenujecie jedzenie łyżeczką? Jakieś szczegóły? Grzebie łapkami w jedzeniu? Rozsmarowuje po blacie?

Mariola, a jakby posłuchał, ale płakał, że nie może, to przytuliłabyś?

Fajna szefowa , mam nadzieję, że szybko będzie idealnie

Mariolka, powiedz mi, jak to jest z wcześniakami? Bo często piszesz, że jak na korygowane ileś miesięcy rozwija się dobrze, prawidłowo jest, jak nie liczy się rzeczywistego wieku, tylko tak, jakby urodził się w terminie?
Mojej koleżanki córka ma 8 miesięcy i jest bardzo spokojna, koleżanka położy Ją na plecach - OK, położy na brzuchu - OK itd. Na spacerach wciąż głównie śpi, ogląda świat czasem, ale bez przekonania. Kuba przy Niej to wulkan energii

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-16, 15:29   #2965
UnholyOne
Ola-Unhola

Aaa dodałam jeszcze jeden filmik w klubie

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
agga19851985, trzymam kciuki za ciebie i twojego synka. Faktycznie nie jest ci latwo i pewnie nie bedzie. Mam nadzieje, ze uda ci sie go jakos okielznac i obedzie sie bez atakow.

Karolinko, trzymam kciuki za wszystkie cele

Jakies problemy zdrowotne?
Przytulam i szybko się wylecz

Bo Antonio, to zdolny i kochany chłopczyk
Stary 2010-07-16, 15:30   #2966
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra, to się wbijam
(...)
Miramej[/B], dajesz mleko z butelki zamiast np cycy, czy jako dodatek do kaszy?
Wiesz, że nie dostałam jeszcze @...
W ogóle, to moja laktacja bije rekordy, także pewnie na okres sobie poczekam. Antoś nie chciał pić nic w niekapku, tylko moje cycy, a jak było upalnie, to właściwie non stop. Na plaży co chwilke mnie atakował. Efekt jest taki, ze musze wkąłdki lakt. nosić, bo mi cieknie
No

Tylko jako dodatek do kleiku rano i do kaszki wieczorem , cyc u nas 3 razy, podczas tacierzyńskiego Małża wyeliminowałam Kubie cyca o 5.

Fajnie Ci, poczekaj aż się ochłodzi
Dobrze, że masz mleko

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-16, 15:33   #2967
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
, Aga, a to minie? Da się wyleczyć?

Kuba też mnie ugryzł w policzek... I teraz jak widzę, że się zabiera do gryzienia, to groźnie zabraniam, na razie działa
lekarze mówią że u 80% dzieci mija samoistnie do 1 roku życia ale Alanowi nie minęło. Więc po 5 roku życia czeka go zabieg (ablacja) tylko jużstrasznie się tego bojębo jest ryzykowny i nie zawsze pomaga. Od 3 tygodnia życia Alan bierze 3razy dziennie lekarstwa które spowalniają mu serduszko.

Znowu chciał ugryźć, tylko teraz mnie , bo nie pozwoliłam mu wywalać z szuflady. U nas nie wolno nie działa Alan wtedy robi mi papa i idzie broić z wieeelkim uśmiechem na twarzy.

Cytat:
Cześć,
wstaliśmy o 9.30 stąd moje opóźnienie i nieobecność na porannej kawce

Od rana nie ma czym oddychać, oj jakby sie morze przydało, tak wejść i się zanurzyć na pół dnia

Chyba muszę jakiś obiad ugotować
to to rozpusta wstać o takiej godzinie.
zawsze możesz jechać nad zegrze
dobrze ci radzę , daruj sobie obiad. Ja właśnie popełniłam ten błąd i nawet łydki mam spocone

Cytat:
Jutro robimy grila i zrobie cukinie grilowana. Ciekawe czy bedzie smaczna? (Moze ktos juz robił taka cukinie? a moze macie sprawdzony przepis na cukinie marynowana?)
My jutro też mamy grilla, znajomi przyjeżdzają. Właśnie przeczesujęnet w poszukiwaniu grillowego menu
Ja takiego cuda nie robiłam

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
rozumiem Twoje obawy, ale zauważyłam ze jak oglądam programy Zawadzkiej - Superniani to często przy problemach z dziećmi przewija się jakiś powód zdrowotny, dla którego maluchy nie miały systemu nakazów i zakazów

nie twierdzę, ze tak będzie u Was, ale czeka Was ciężkie zadanie, zeby wpoić Alanowi zasady bez narażania go na ataki
Zdaję sobie z tego sprawe. Ja nie do końca odpuściłam Alanowi Duż o rzeczy mu nie wolno , ale i na wiele mu pozwalam tylko dlatego żeby nie płakał. Wiem że w przyszłości prawdopodobnie będę miała z nim problemy, ale inaczej dużo częściej bym była z nim w szpitalu z powodu napadów.
Baaardzo dużo mu tłomaczę, że nie wolno bo to i to, a jak zrobi tak to się stanie to i to ale chyba jeszcze jest za mały i niewiele rozumie. Gdy już naprawdę nie wytrzymuję to wtedy płacze aż się uspokoi sam ale wtedy z drżeniem rąk idę sprawdzić w jakim stanie jest jego serducho

Cytat:

[/COLOR]Dziewczynki, jak Waszym Maluchom idzie samodzielne jedzenie łyżeczką? Bo nie wiem, czy u nas to masakra, czy standard
Przy każdym posiłku daję Alanowi łyżeczkę. Bierze ją do rączki a że nie umie nabrać jedzonka wiec stuka w miseczkę(czasem coś się nabierze) a ja wtedy mówię am i on wkłada łyżkędo buzi i oblizuje.

Tak wygląda samodzielne jedzenie(niejedzenie) mojego syna

Cytat:
No własnie chciałam zapytać o to, co Miramej-a to się leczy jakoś?

O przepraszam-Zosia ma dwa(takie tiktaki) i tylko dwa
już opisałam wyżej

No dobra podium jest Zośki

Cytat:
o boziu jak ciezko jest byc mama :mdleje; musialam odkurzac a Marcel chodzil za mna i caly czas wylaczal mi odkurzacz -
Mały spryciarz, pewnie stwierdził że mama za bardzo hałasuje. Alan robi to samo
Cytat:
Laura je sama.
masz bardzo mądrą córeczkę i Ty jesteś bardzo mądrą mamą

Cytat:
to Wercia umie pic sama z butelki ale wode, mleko to ja musze trzymac
i te wode to tez nie zawsze chce zeby sama
Alan tez picie pije sam z butelki, mleko też potrafi sam pić ale bardziej mu się nie chce i ja mu pomagam.

Cytat:
oooo bozie bara bara w taki upał????:brzydal : Mój też coś o tym brzdąkał ale mu to szybko wyperswadowałam i zdołowany pojechał do pracy
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 15:43   #2968
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
lekarze mówią że u 80% dzieci mija samoistnie do 1 roku życia ale Alanowi nie minęło. Więc po 5 roku życia czeka go zabieg (ablacja) tylko jużstrasznie się tego bojębo jest ryzykowny i nie zawsze pomaga. Od 3 tygodnia życia Alan bierze 3razy dziennie lekarstwa które spowalniają mu serduszko.

Znowu chciał ugryźć, tylko teraz mnie , bo nie pozwoliłam mu wywalać z szuflady. U nas nie wolno nie działa Alan wtedy robi mi papa i idzie broić z wieeelkim uśmiechem na twarzy.
(...)
Zdaję sobie z tego sprawe. Ja nie do końca odpuściłam Alanowi Duż o rzeczy mu nie wolno , ale i na wiele mu pozwalam tylko dlatego żeby nie płakał. Wiem że w przyszłości prawdopodobnie będę miała z nim problemy, ale inaczej dużo częściej bym była z nim w szpitalu z powodu napadów.
Baaardzo dużo mu tłomaczę, że nie wolno bo to i to, a jak zrobi tak to się stanie to i to ale chyba jeszcze jest za mały i niewiele rozumie. Gdy już naprawdę nie wytrzymuję to wtedy płacze aż się uspokoi sam ale wtedy z drżeniem rąk idę sprawdzić w jakim stanie jest jego serducho

Przy każdym posiłku daję Alanowi łyżeczkę. Bierze ją do rączki a że nie umie nabrać jedzonka wiec stuka w miseczkę(czasem coś się nabierze) a ja wtedy mówię am i on wkłada łyżkędo buzi i oblizuje.

Tak wygląda samodzielne jedzenie(niejedzenie) mojego syna
(...)
Mały spryciarz, pewnie stwierdził że mama za bardzo hałasuje. Alan robi to samo
A może Mu minie w ciągu tych następnych 4 lat? Trzymam kciuki
Przeczytałam o tej ablacji, piszą, że to bezpieczny zabieg, ale opis wcale mnie do tego nie przekonuje.

Może musisz bardziej groźnie zabronić?

Mam nadzieję, że wcale nie będzie tak źle, będzie straszy, rozumniejszy, więc jest szansa, że uda Ci się wytłumaczyć Mu kilka ważnych rzeczy

Nie, no to pełna kultura u Was z jedzeniem, u nas jak po huraganie jest

A Kuba zwiększa mi moc

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-16, 15:53   #2969
agga19851985
Wtajemniczenie

mam taką ogromną nadzieję , jeszcze ma ok 4 lat więc może da radę

u nas w miasteczku jest też dziecko z częstoskurczem tylko że komorowym i serduszko 24/h bije mu tak szybko:-( Nie wolno mu nawet się śmiać, a o bieganiu to może tylko pomarzyć. Teraz ma 2,5 a lekarze dają mu góra 5 lat życia. Cały czas oddycha buzią i tak szybko jak (przepraszam za porównanie )piesek:-( Gdy się o tym dowiedziałam to się poryczałam jak bóbr a jednocześnie dziękowałam Bogu że Alan ma łagodniejszą wersję.
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 16:01   #2970
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
mam taką ogromną nadzieję , jeszcze ma ok 4 lat więc może da radę

u nas w miasteczku jest też dziecko z częstoskurczem tylko że komorowym i serduszko 24/h bije mu tak szybko:-( Nie wolno mu nawet się śmiać, a o bieganiu to może tylko pomarzyć. Teraz ma 2,5 a lekarze dają mu góra 5 lat życia. Cały czas oddycha buzią i tak szybko jak (przepraszam za porównanie )piesek:-( Gdy się o tym dowiedziałam to się poryczałam jak bóbr a jednocześnie dziękowałam Bogu że Alan ma łagodniejszą wersję.
Będziemy trzymały kciuki, więc są duże szanse

, ja wcześniej nawet nie wiedziałam, że są takie choroby u dzieci , nie wiem, co napisać Przytulam Cię mocno

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości