Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-16, 21:57   #751
bosti
Zadomowienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
nie przeprosiła

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

owszem - post 725. kończymy temat i chodźmy spac

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png

Edytowane przez bosti
Czas edycji: 2010-07-16 o 21:59
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 22:03   #752
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

No własniedobranoc:cmo k:

Mam nadzieje ze duzo nie nabazgracie przez dwa dnipewnie nie bede miala czasu wlazic na kompa-zatem do poniedzialku
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 22:10   #753
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
owszem - post 725. kończymy temat i chodźmy spac
nie zgadzam się, tam nie ma przeprosin, pisze tylko, że jak kogoś urazi to potem zaraz przeprasza, (a nie że przeprasza bo uraziła)

a temat owszem chętnie skończę
Stary 2010-07-16, 22:39   #754
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

MONIKA1850 ja podam ci dokładne dane w poniedziałek bo ide do lekarza
według moich obliczeń tp 14 marzec 2011 pozdrawiam
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 22:44   #755
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Widzisz właśnie na tym polega wolność słowa, że jeśli się z czymś nie zgadzam to piszę, że się nie zgadzam, a jeśli użyje słowa, które może kogoś urazić to z góry przepraszam, że nie to było moim zamiarem. Hitler miał być porównaniem do toku myślenia, bo z tym właśnie mi się to skojarzyło, a o 1-szym badaniu usg Niutka nie wspomniała, więc zasugerowała, że ok zaszłam w ciążę, ale usg zrobię jak wrócę, bo nawet nie wiem czy się rozwija. Wszędzie napisałam, że tak odebrałam jej wypowiedź. Nie miałam zamiaru jej urazić, ale tak to zrozumiałam. I są niestety matki, które nie wiem poco zachodzą w ciężę, a potem nawet nie potrafią się zająć dziećmi. To żadna nowość. I to był przykład, że nie zawsze fakt posiadania dzieci oznacza, że ma się większą wiedzę jak to zasugerowała Niutka.

Wiem, że są refundowane po 35 rż, bo sama takie mam, ale nie o tym akurat była mowa. I w tych badaniach właśnie o to chodzi, że wiesz czy Twoje dziecko jest zdrowe i możesz ewentualnie zdecydować się na aborcję.

no, ja też tu nie widze jakichs przeprosin, tyle tylko, ze wyjasnia, iż zawsze z góry przeprasza, że bije, a potem bije

zaś o usg, owszem wspominałam kilka stron wczesniej

ale ja nie o tym chciałam, chodzi mi o ten drugi podkreślony fragment, absolutnie nie moge się z tym zgodzić, te badania sie robi po to, by w pierwszej kolejności pomóc dziecku i rodzicom, podjąc jak najwczesniej mozliwe leczenie, a aborcja to ostatecznośc i indywidualna sprawa rodziców, nie mozna pisac, że te badania sa robione po to, by sprawdzić, czy dziecko jest zdrowe i ewentualnie zdecydować się usunąć przez taka własnie argumentacje niektóre stowarzyszenia nawołuja do zakazania tych badań w Polsce
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-07-16 o 22:45
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 00:09   #756
wanilia83
Zadomowienie

Dziewczyny byłam odebrać wyniki i beta podrosła z 91 na 375 po 48 godz teraz jeszcze tylko wizyta u gin. za tydzień i mam nadzieje że będzie dobrze (zazdroszczę wszystkim które miały już USG i widziały swoje fasolinki). Mimo dzisiejszej radości złapałam masakrycznego doła bo dziś się dowiedziałam że nie dadzą mi umowy na czas nieokreślony jak obiecywali tylko muszę iść na miesiąc na bezrobotne a potem, będę mogła wrócić do pracy tylko pewnie mnie nie przyjmą w 3 miesiącu ciąży no i w sumie jaką mam gwarancję że mnie przyjmą wogóle

kasiapruszkow,87czarna i Castia trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

kasiapruszkow wprawdzie nie mam plamień ale lewy jajnik też mi się daje we znaki, na pocieszenie powiem że ponoć jak jest ciąża pozamaciczna to beta słabo wzrasta (info z neta wiec nie wiem na ile pewne)

87czarna nie masz gdzie załatwić luteiny albo duphastonu ??

iizabelaa ja ide pod koniec 5 tyg. bo ginekolog powiedziała że wcześniej nie ma sensu bo najprawdopodobniej jeszcze nic nie będzie widać a po co mam się stresować jak w moim stanie to niewskazane

pozdrawiam cieplutko
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 07:52   #757
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc dziewczynki
no niewiem co to jest bo jzu nie mam nic a wczoraj to tylko ten sluz byl lekko bezoworozowy a dizs juz calkiem nic i nawetnie boli ale polezalam wcozraj po pracy i moze to pomoglo? do wtorku corazs blizej i na USG w koncu zobacze co i jak mam nadizje ze wszytko bedize ok i bede mogla podac Monice swoje dane

wanilka wajnie ze beta wzrosla za 2 tyg pewnie bedizes zna USG juz mogla cos zobaczyc

milego dnia zycze i weekendu
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 08:25   #758
Jok3r
Zadomowienie

Niutka ja skończyłam temat, a Ty dalej prowokujesz. Masz pomagierkę, która uczepiła się jednego, a nie zauważyła o co tak naprawdę mi chodziło, ale olać to i jesteś od razu odważniejsza, bo sobie nagonkę urządziłyście? Sama najpierw piszesz jakie to wspaniałe, że natura tak robi, a nie inaczej, później, że prenatalne to zło, ale nie dodajesz o jakie prenatalne chodzi, a teraz, że namawiam lub sugeruję, że w badaniach chodzi tylko o stwierdzenie choroby i usuniecie. Gdzie ja chyba z 3 posty poświęciłam na to, żeby właśnie napisać, że prenatalne pomagają wykryć takie choroby, że medycyna posunięta jest na tyle daleko, że niektóre z tych chorób z czasem nawet ustępują. Na co odpisałaś, że jeśli ktoś sprowadza na świat kalekę to jego sprawa coś mniej więcej.Usuniecie owszem jeśli jakieś narządy się nie wykształcą, lub jest deformacja. Zresztą to zależy od rodziców czy zdecydują się mimo wszystko opiekować kalekim dzieckiem czy jednak nie. Tak swoją drogą ja w każdym poście pisałam, że nie miałam zamiaru urazić, natomiast Ty w żadnym mimo, że też sobie po mnie pojechałaś milutko tego nie napisałaś. Mnie oskarżasz, a sama lepsza nie jesteś. CHCESZ SIĘ DALEJ KŁÓCIĆ TO ZAPRASZAM NA PW. Jeśli znowu zaczniecie (Niutka i Isabela) to będę Was po prostu ignorować.

Dzięki Bastet, ja tez uważam, że niczego takiego złego nie napisałam, ale są os bardzo wrażliwe, które potem trzeba błagać na kolanach i wysyłać oficjalne przeprosiny, bo się obrażają.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 08:48   #759
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Dzień dobry
mam L4 ze wskazaniem "leżeć", więc już dupa z wyjazdu nad morze... no trudno. Mój gin mi wszelkie wyjazdy stanowczo odradza bo podobno są kontrole z Zusu i potem może być nie fajnie. W każdym razie następna wizyta około 4.08 ahhh. Teraz się najbardziej stresuję, bo w pierwszej ciąży właśnie o tym czasie straciłam maleństwo. Oby tym razem było dobrze. Któraś jeszcze na L4 lub się wybiera?
Mnie upał doskwiera niemożliwie, czasem mam wrażenie , że się przewrócę. Objawów jako takich nadal nie mam. Czy Wy jecie jakąś No-spe na te bóle brzucha? Hmmm, mi tak wszyscy radzą łącznie z lekarzem. Ale jak tu coś takiego brać jak mnie boli 2 razy dziennie po kilkanaście sekund? Sama nie wiem.
Jakie macie plany na dziś? Ja mam w domu totalny chlew, ale jest tak gorąco, że się człowiekowi kiwnąć palcem nawet nie chce. Ale może się trochę przemogę. Życzę miłego dnia
A gdzie się podziewa Montii i Melody? Coś ucichłyście :P

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 09:24   #760
Jok3r
Zadomowienie

Żebyś wiedziała, że Zus strasznie się ostatnio podejrzliwy zrobił. Z mężem mamy wiecznie jakieś problemy, bo mąż dostaje rentę po ojcu i ciągle się czepiają, że co jakiś czas za dużo zarabia. Co do no-spy to mój gine powiedział, że jak boli to brać, a jak boli cały czas, albo bardzo często to brać non stop. To się nawet jakoś nazywa coś w stylu kuracja No-spa czy coś, ale to musi lekarz takie coś zalecić.
Stary 2010-07-17, 09:26   #761
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc black angel ja tez mam w domu masakre ale jestem w pracy i zanim wroce to na pewno mi si enie bedize chcialo palcem kiwnac wiec moze w tyg jak sie ochlodzi ;p
nie bardzo chialbym isc na zwlnienie raz ze wakacj e za2 tyg dwa ze jak pracuej to lepsza kasa bedize wiec ze wszytkich sil bede tu pryzchodzic ale we wtorek ide do gina i okaze sie co i jak ze mna...z nospa narazei teznie eksperymentuje do wtorku a nawet dizs mnei nic nie boli wyjatkowo ;p

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2010-07-17 o 09:28
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 10:01   #762
bosti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość

Dzień dobry
mam L4 ze wskazaniem "leżeć", więc już dupa z wyjazdu nad morze... no trudno. Mój gin mi wszelkie wyjazdy stanowczo odradza bo podobno są kontrole z Zusu i potem może być nie fajnie. W każdym razie następna wizyta około 4.08 ahhh. Teraz się najbardziej stresuję, bo w pierwszej ciąży właśnie o tym czasie straciłam maleństwo. Oby tym razem było dobrze. Któraś jeszcze na L4 lub się wybiera?
Mnie upał doskwiera niemożliwie, czasem mam wrażenie , że się przewrócę. Objawów jako takich nadal nie mam. Czy Wy jecie jakąś No-spe na te bóle brzucha? Hmmm, mi tak wszyscy radzą łącznie z lekarzem. Ale jak tu coś takiego brać jak mnie boli 2 razy dziennie po kilkanaście sekund? Sama nie wiem.
Jakie macie plany na dziś? Ja mam w domu totalny chlew, ale jest tak gorąco, że się człowiekowi kiwnąć palcem nawet nie chce. Ale może się trochę przemogę. Życzę miłego dnia
A gdzie się podziewa Montii i Melody? Coś ucichłyście :P
oj boroczku bądź dobrej myśli i nie stresuj się (wiem, wiem łatwo się mówi...) jak zalecone leżeć to trzeba zacisnąć zęby i leżeć - to w końcu dla dobra dzidziunia

Stary 2010-07-17, 10:13   #763
Castia
Wtajemniczenie

ja już się nie mogę doczekać tej środy, czuję że coś się dzieje niedobrego ze mną i z moją fasolinką

człowiek jest taki bezradny, jeszcze dziś jednak plamki są, bardzo skąpe ale są więc nie wiem - na pewno tak nie powinno być
dzwoniłam do gina wypytał mnie co i jak i mówi ze jak się coś pogorszy to do szpitala, ale na razie żebym nie panikowała, takie plamki nie muszą odrazu oznaczać czegoś złego

w ogóle nie chce mi się przez to nic robić, nawet w pokoju sprzątnąć, najchętniej to bym usnęła i wstała w środę

od tej pory nie jesteśmy odpowiedzialne tylko za siebie, mamy w brzuszkach żywą istotkę i teraz każdy nasz krok, każda czynność powinna być dobrze przemyślana z myślą o tej naszej fasolce.
nikt nie ma prawa mówić że komuś nie zależy na własnym dziecku, każda z nas jest pełna niepokoju, a zwłaszcza kobiety spodziewające się pierwszego dzidziusia bo dla nas ciąża jest to jedna wielka niewiadoma, a z drugiej strony piękny czas noszenia pod swoim sercem drugiego serduszka - nie wszystkim jest to dane.
My się tu cieszymy z dwóch kreseczek a dziewczyna wyskakuje tu z aborcją litości wiem że tyczyło się to dzieci chorych ale to jest naprawdę bardzo intymna i osobista sprawa rodziców co zrobią i zadecydują i nam nic do tego.

powiem wam że mam dość tych upałów, normalnie zła jestem na pogodę, jakbym mogła to bym się z nią pokłóciła
Moniko ja Ci podam moje dane jak wrócę od lekarza i już będę wszystko wiedzieć.
mam nadzieję że te 8 miesięcy będzie nam dostarczać więcej radości i uśmiechu niż smutku i niepokojów tego sobie i wam życzę z całego serducha
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 10:40   #764
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

nikt nie ma prawa mówić że komuś nie zależy na własnym dziecku,
My się tu cieszymy z dwóch kreseczek a dziewczyna wyskakuje tu z aborcją litości wiem że tyczyło się to dzieci chorych ale to jest naprawdę bardzo intymna i osobista sprawa rodziców co zrobią i zadecydują i nam nic do tego.

Ta rozmowa została już skończona, więc posłuchaj prośby Moniki i nie wznawiaj tematu. Dwa dzięki Niutce wyszło, że propaguję aborcje. OSZALAŁAŚ????????? Czytaj ze zrozumieniem, a potem oskarżaj. Poza tym w obecnych czasach temat aborcji nie jest tematem tabu i niestety zdarza się to coraz częściej. O takich sprawach czasem dobrze jest porozmawiać, bo dzięki temu jest się bardziej świadomym zagrożeń i konsekwencji. Co nie znaczy, że pogadajmy, ale pisanie, że czasem badanie prenatalne kończy się aborcją to nic złego. Takie jest życie. Równie dobrze mogłabym być wielce oburzona na to co napisała Niuta o plamieniach i naturze, bo gdybym była kobietą, która stara się o dziecko, ale plami to bym się zmartwiła, że ktoś daje mi do zrozumienia, że moje dziecko widać się nie nadaje i mam się z tym pogodzić. Zresztą jak już wcześniej napisałam ja już zakończyłam temat i jeśli ktoś chce sobie podyskutować to zapraszam na pw.
Stary 2010-07-17, 10:48   #765
bosti
Zadomowienie

no właśnie kobitki proszę Was - nie poruszajcie już tego tematu i nie dyskutujcie w nieskończoność. musimy mieć tu miłą atmosferę, bo będziemy tu ze sobą parę ładnych miesięcy (albo i dłużej), więc wspierajmy się zamiast kłócić A kwestie światopoglądowe pozostawmy dla siebie i nie poruszajmy tu ich, bo wciąż będziemy mieć spory i będziemy się niepotrzebnie denerwowały

jakie macie sposoby na upały?? ja ciężko je teraz znoszę, siedzę cały czas przy włączonym wentylatorze, a i tak jakaś słaba jestem
kurcze mam dziś od rana zgagę i kłuje mnie żołądek myślałam, że takie objawy są w bardziej zaawansowanej ciąży, a nie w 7 tyg. co polecacie na zgagę??

Edytowane przez bosti
Czas edycji: 2010-07-17 o 10:52
Stary 2010-07-17, 10:51   #766
Jok3r
Zadomowienie

Prysznic i zacieniony pokój. Kupiłam sobie tez mrożony mus truskawkowy zamiast lodów i jest ok.
Stary 2010-07-17, 10:56   #767
bosti
Zadomowienie

Cytat:
Prysznic i zacieniony pokój. Kupiłam sobie tez mrożony mus truskawkowy zamiast lodów i jest ok.
kochana gdybym ja miała możliwość wzięcia teraz prysznica w każdej chwili, to byłabym wniebowzięta jeszcze przez co najmniej tydzień będę bez łazienki. tylko wieczorem mogę u rodziców iść pod chłodniutki prysznic. a tego musu to Ci mega zazdroszczę

Stary 2010-07-17, 11:04   #768
Jok3r
Zadomowienie

Zawsze możesz sobie balie kupić, albo jakąś większą miskę i się moczyć Musik jest w sieci sklepów Netto, ale podejrzewam, że w każdym spożywczaku coś takiego znajdziesz Ja się kiedyś pryskałam takim spryskiwaczem do roślin, tylko po jakimś czasie woda była ciepła i byłam jedynie mokra, a gorąco było mi dalej hehe
Stary 2010-07-17, 11:12   #769
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
Któraś jeszcze na L4 lub się wybiera?
Ja dostałam L4, ale o nie poprosiłam. I tak do pracy nie jestem w stanie chodzić. Do tego boli mnie gardło od 3 dni.
Szczerze mówiąc dzisiaj zdycham. Nie przez upał. Przeszłam dzisiaj z Lutki na Duphaston i jakoś dziwnie się po nim czuję. Szumi w głowie, słabo, niedobrze...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 11:15   #770
bosti
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze możesz sobie balie kupić, albo jakąś większą miskę i się moczyć Musik jest w sieci sklepów Netto, ale podejrzewam, że w każdym spożywczaku coś takiego znajdziesz Ja się kiedyś pryskałam takim spryskiwaczem do roślin, tylko po jakimś czasie woda była ciepła i byłam jedynie mokra, a gorąco było mi dalej hehe
u mnie nie ma niestety Netto a spryskiwanie wodą od paru lat stosuję - mam cały czas w lodówce termalkę i rzeczywiście chwilowo efekt jest bardzo przyjemny, szkoda, że nie na dłużej

zgaga mi coraz bardziej doskwiera nigdy w życiu nie miałam takiej zgagi, jak dzisiaj

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja dostałam L4, ale o nie poprosiłam. I tak do pracy nie jestem w stanie chodzić. Do tego boli mnie gardło od 3 dni.
Szczerze mówiąc dzisiaj zdycham. Nie przez upał. Przeszłam dzisiaj z Lutki na Duphaston i jakoś dziwnie się po nim czuję. Szumi w głowie, słabo, niedobrze...
oj to niedobrze. może skonsultuj to z lekarzem, że masz takie objawy uboczne

Edytowane przez bosti
Czas edycji: 2010-07-17 o 11:13
Stary 2010-07-17, 11:17   #771
Jok3r
Zadomowienie

Na zgagę to szwagierce Cola pomagała, ale teraz już nawet Cola nie pomaga , więc stosuje Rennie.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Właśnie Tity może coś się dzieje. Czasem zwykłe leki bardziej szkodzą niż pomagają, wie może warto powiedzieć o dolegliwościach lekarzowi..
Stary 2010-07-17, 11:23   #772
bosti
Zadomowienie

Cytat:
Na zgagę to szwagierce Cola pomagała, ale teraz już nawet Cola nie pomaga , więc stosuje Rennie.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Właśnie Tity może coś się dzieje. Czasem zwykłe leki bardziej szkodzą niż pomagają, wie może warto powiedzieć o dolegliwościach lekarzowi..
piłam dziś colę, ale nic po niej . chyba zaraz pobiegnę do apteki po jakieś leki zobojętniające, typu rennie, tylko czy można w pierwszym trymestrze?? normalnie wykręca mi żołądek może to jakiś wstęp do mdłości??

Stary 2010-07-17, 11:27   #773
Jok3r
Zadomowienie

Nie wiem czy można, bo ona już w 6-tym miesiącu jest, ale myślę, że jeśli jednak nie można to na pewno dadzą Ci coś innego. Kurcze zaczynam "panikować", że Wy macie już takie objawy,a ja nadal nic. Mam nadzieję, że to nie sprawka mięśniaka i z kluską wszystko ok. Jak już zrobię te prenatalne to kurcze odetchnę.
Stary 2010-07-17, 11:28   #774
Tity
Zakorzenienie

Po 3 godzinach trochę przeszło. Ten Duphaston mam brać tak dziwnie, bo przez 10 dni, a potem wrócić do lutki. Mój gin pojechał teraz na urlop, ale jak będzie źle to wybiorę się do innego.
Bosti rennie można brać, ale szczerze mówiąc chyba nie wiele pomaga, tak jak większość leków "ciążowych" Trzeba trochę zmienić dietę i unikać rzeczy, które mogą powodować zgagę. Nie jeść zimnych rzeczy tylko w temp pokojowej. Jeść mało i często.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 11:29   #775
bosti
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czy można, bo ona już w 6-tym miesiącu jest, ale myślę, że jeśli jednak nie można to na pewno dadzą Ci coś innego. Kurcze zaczynam "panikować", że Wy macie już takie objawy,a ja nadal nic. Mam nadzieję, że to nie sprawka mięśniaka i z kluską wszystko ok. Jak już zrobię te prenatalne to kurcze odetchnę.
nie panikuj, a ciesz się, że nie masz takich objawów, ja bym chętnie się ich pozbyła

Stary 2010-07-17, 11:35   #776
mokra6
Zadomowienie

Cześć dziewczyny Podczytuję Was już od jakiegoś czasu, ale waham się jeszcze z dołączeniem... Niby wyszły mi 2 kreski w środe i byłam u gina,który potwierdził ciążę, ale strasznie sie boję (bardziej niż cieszę) bo poprzednią ciążę straciłam... 28 lipca mam kolejną wizytę i wtedy powinno bić już serduszko.Jak to zobaczę to naprawdę uwierzę, że teraz musi być już tylko dobrze!! Z objawów mam strasznie bolące piersi i brzuch czasem pobolewa, nieraz nawet bardzo-czy to normalne? I nie mogę jeść,bo wszystko jest nie dobre!! Ale głodna jestem non stop. No i co kawałek biegam do toalety. Poza tym biorę Duphaston. Chyba mi pomógł, bo plamiłam parę dni, a teraz nie. Zresztą jeszcze we wtorek myślałam, że to na okres i kupiłam dwupak podpasek A w środę rano taka niespodzianka
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 11:39   #777
bosti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Podczytuję Was już od jakiegoś czasu, ale waham się jeszcze z dołączeniem... Niby wyszły mi 2 kreski w środe i byłam u gina,który potwierdził ciążę, ale strasznie sie boję (bardziej niż cieszę) bo poprzednią ciążę straciłam... 28 lipca mam kolejną wizytę i wtedy powinno bić już serduszko.Jak to zobaczę to naprawdę uwierzę, że teraz musi być już tylko dobrze!! Z objawów mam strasznie bolące piersi i brzuch czasem pobolewa, nieraz nawet bardzo-czy to normalne? I nie mogę jeść,bo wszystko jest nie dobre!! Ale głodna jestem non stop. No i co kawałek biegam do toalety. Poza tym biorę Duphaston. Chyba mi pomógł, bo plamiłam parę dni, a teraz nie. Zresztą jeszcze we wtorek myślałam, że to na okres i kupiłam dwupak podpasek A w środę rano taka niespodzianka
witamy witamy
myśl pozytywnie, staraj się nie stresować, bo to bardzo nie wskazane chyba większość z nas miała bóle brzucha i piersi - to wina hormonów ciążowych i powiększania się macicy

Stary 2010-07-17, 11:57   #778
Jok3r
Zadomowienie

Mokra masz typowe objawy ciąży. Mnie piersi bolały na początku tak, że nawet jak się myłam to kurcze ledwo mogłam ich dotknąć. Brzuszki bolą i to w sumie przez całą ciążę. Jeśli chodzi o smak to dla mnie np wszystko wydaje się za mało doprawione. Nie lubię już chipsów, mięsko też tak średnio, ale znowu za słodyczami też nie jestem. Ja bym tylko owoce wcinała.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
nie panikuj, a ciesz się, że nie masz takich objawów, ja bym chętnie się ich pozbyła
Hehe cieszę się, że nie mam takich akcji jak Wy, ale dopóki nie zobaczę na oczy, że wszystko jest ok i kluska rozpycha się i przegania tego mięśniaka to będę miała obawy, ale generalnie myślę pozytywnie
Stary 2010-07-17, 12:04   #779
bosti
Zadomowienie

zauważyłam, że coraz mniej bolą mnie piersi, najgorzej było na samym początku ciąży. poza tym polecam zakup sportowego stanika z mikrofibry - jest elastyczny i dobrze trzyma biust. znalazłam taki tzw. fitness line za kilkanaście zł na allegro, bardzo fajny

Stary 2010-07-17, 12:12   #780
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Heh, no ja też mam wyproszone L4, bo raz że w pracy brak klimy i temperatura powyżej 30 stopni (mdlałam), a dwa, że szefo chciał wymienić personel na nowy, i koleżance wręczył już wypowiedzenie, a ja mu przyniosłam L4.
Z tym leżeniem to jest tak, że nie mógł mi wpisać że mogę chodzić bo bym zaraz miała kontrolę z ZUS, ogólnie to nie muszę leżeć, no ale wiadomo, muszę być w okolicach kanapy jakby się tak pofatygowali :P

Mokra6 witaj u nas gratuluję!

blog

fotografia

Edytowane przez Black_Angel86
Czas edycji: 2010-07-17 o 12:14
Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości