|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
), teraz używam Kalpi Tone, eclipty, w zanadrzu mam Amlę w pudrze ale jeszcze nie próbowałam, wszystko z mazideł czy helfów.mam nadzieję że odzyskamy nasze loki Ty masz większe szanse kochanaa to cudo to Balea Locken Power Spray) Cytat:
![]() a stres - jak najbardziej, i dodatkowo natchnęłyście mnie pozytywną energią serio? no proszę, co lok to obyczaj ... la mnie był super.ok kochane, ja zmykam uzbrojona w czapkę, chustkę i strach przed promieniowaniem UV, życzę Wam miłego kręconego weekendu
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-07-17 o 12:29 Powód: literówki:D |
||
|
|
|
#21662 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#21663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() buźki nie pokaże moge wyslac linka do nk czy cos![]() a gdzie pracujesz? szukam pracy, wrocilam z Poznania, studiowalam tam, jakie u nas bezrobocie ![]() Cytat:
w poniedzialek lece cos kupic, myslalam nad waxem latte, skladowo fajnyprawda? . narazie dostepu do mazidel nie mam, mam nadzieje ze sie spisze bo z joanny proteinki kiedys mi nie podeszly
|
|
#21664 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dostałam od koleżanki Yunga, ale do farbowanych - oddała, bo twierdzi, że nic nie pomaga jej włosom. Na razie nawet go nie obejrzałam, ale może przy OMO się nada? Cytat:
Cytat:
Nava wiem jak to jest z alergią, współczuje przeżyć, ja też miałam czarnego kocurka+ alergię i był dramat. Kotem zaopiekowali się moi rodzice na szczescie. Ja własnie przez alergie mam rany na rekach nie moge umyc włosów, własciwie nic dzis nie zrobie, bo czego nie dotkne to szczypie okropnie Chciałam płukane z cytryny wyprobowac, ale z takimi ranami to nawet do cytryny nie bede probowala sie zblizyc.Cytat:
Przez pogode nie mam sily sie ruszyc, wiec znowu nie dotarlam do ZSK. Chyba bedzie szybciej jak zamowie na stronce i pan listonosz przyniesie. Eloe aloes z gorvity widzialam w eco-style, moze jeszcze maja. zastanawialam sie czy zamowic.... jeszcze nie wyprobowalam, a oni chca go juz wycofac?? To jeszcze 2 słowa, po obejrzeniu nowych zdjęć w dzienniku ![]() Agison po prostu ślicznie dlamnie dodatkowo max motywacja, chociaż i tak nie brakuje mi. Twoje pierwsze zdjęcie z pierwszego wpisu to wypisz, wymaluj moje włosy z początku czerwca - no może pozbyłam się wtedy juz tych piórek na końcach, bo wcześniej też tak było. I prostownice odstawiłam już daaaawno temu.Mam nadzieję, że za jakiś czas mój skręt będzie wyglądał dokładnie tak jak Twój teraz ![]() Indios Piękne loczki i piękna z Ciebie dziewczyna ![]() rozumiem, że te super zdjecia to zasługa zdolnego TŻta? bardzo mi się podobają Twoje włoski na 7 zdjęciu, i ta fryzurka - cudna po prostu Zawsze mi się takie fruzury podobały, ale się bałam ich bo moje niby fale tylko się dziwnie wywijały... Może jak zregeneruje włosy to pozwolę sobie na troche krótszą fruzurę. Chociaż widzę tu raczej trend zapuszczania włosów.... Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-07-17 o 16:35 Powód: dopisek |
|||||
|
|
|
#21665 |
|
Zakorzenienie
|
Co sądzicie o odżywkach Hegron ? Tej ze spłukiwaniem i bez?
Szczerze mowiac bardziej interesue mnie wersja ze spłukiwaniem, bo wolę takie
|
|
|
|
#21666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem srednie, bardzo wodnista odzywka, lejaca,jak odzywka d/s nie wiem czy jest w stanie cos dzialac, ale to tylko moje zdanie, poza tym moje wlosy nie przepadaja za nafta z tego co pamietam.
|
|
#21667 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam przygotować materiały na ten temat, żeby można je było Jolie podesłać i ciągle zapominać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
Latte ma bodajże proteiny jedwabiu, ale też amodimethicone. Ta seria jest teraz zastępowana przez Biovaxa, nie wiem czy Latte się uchował, jeśli nie, proteiny ma BioVax do ciemnych. |
|||||
|
|
|
#21668 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
mam w tym miesiącu wykorzystany juz limit na kosmetyki, planuje wiec minimalne zakupy, mam nadzieje, ze mnie nie poniesie Cytat:
|
|||
|
|
|
#21669 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#21670 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
yhhh... rany na rekach... ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
i znacznie rozni sie skladem od tej analizowanej - juz wklejony do skladowegoa ze jakos tak fructis popatrzyl na mnie z polki, wiec tez go wzielam ![]() wlasnie sprawdzam sklady- tez jest inny , zaraz wkleje do skladowego to ten z maslem karite i avocado- u mnie nazywa sie Oil repair ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#21671 |
|
Zakorzenienie
|
Syrenko, mam w domu próbkę amli (henny i indygo też), jak moge ja wykorzystac?
Czy maska GLORIA jest tresciwa? Czy ma proteiny? Czy ma raczej prosty skład? Bo mam zamiar przetestowac duet maska GLORIA + emulsja GLORIA. A do mycia Babydream szampon lub żel
Edytowane przez iwona200 Czas edycji: 2010-07-17 o 19:52 |
|
|
|
#21672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A henna i indygo to farby, na tym się zupełnie nie znam. Mazidła Ci podpowiedzą co i jak z nimi zrobićhttp://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27 ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Składy mają raczej proste, bezproteinowe; o ile wiem, niektóre osoby myją nimi włosy. |
|
|
|
|
#21673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co my byśmy bez Ciebie tu zrobiły....[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20741063]yhhh... rany na rekach... [/QUOTE] łatwiej byłoby napisać co nieuczula... dodatkowo stan skóry pogarsza stres, a ostatnio wyjątkowo ciężko jest Dziewczyny, głupie pytanie pewnie zadam, ale co tam, zaryzykuje widziałam w dzienniku, ze Indios używa oliwki BD, mam w domu oliwke hipp stary skład (Sesamum Indicum, Prunus Amygdalus Dulcis, Parfum(na noc smaruje nią twarz. Jest sens pooliwić nią końcówki włosów? To tak do czasu aż nabęde kokosa Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-07-17 o 21:07 |
|
|
|
|
#21674 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
i jeszcze jedno- Yasmin, masz super podpis
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-17 o 21:26 |
||
|
|
|
#21675 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero wrocilam z sobotnich wojazy sklepowych, zaraz zabieram sie za czytanie ale najpierw Eloe wstawiam fotke dyfuzora typu socket jak obiecalam i fotke moich wlosiakow po wyszuszeniu wlasnie tym dyfuzorem, pszczolkowych czolek nie bylo dzisiaj jako ze schly same najpierw a dyfuzorem tylko dosuszylam
|
#21676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
biedna Już wczoraj miałam napisać, ale zapomniałam... Podziwiam Syrenkę po pierwsze za jej wiedzę, a po drugie za cierpliwość bo wielokrotnie odpowiada na podobne pytania i w ogóle zawsze można na nią liczyć Yasmin chyba kiedyś pisała, ze panuje tu fantastyczna atmosfera i ja się z tym jak najbardziej zgadzam ciekawe czy wszystkie kręconowłose na Ziemi są takie miłe i ciepłe, czy tu zgromadziły się wyjątkowe przypadki?
|
|
|
|
|
#21677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#21678 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
kurcze kusicie i kusicie suszarka z dyfuzorem, moze zakupie ![]() to bedzie moj debiut suszarkowy
|
|||
|
|
|
#21679 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i ja sie dolaczam do podziekowan ![]() [/QUOTE] dziękuję, miło mi to czytać ![]() Cytat:
jak pisze Nava oliwa też będzie dobra Cytat:
bo u nas takich rzeczy nie ma ![]() A poza tym świetna objętość włosów |
|||
|
|
|
#21680 |
|
Zakorzenienie
|
Syrenko, Nava
one nie sa najladniejsze bo musze przyznac ze mniej czasu na pielegnacje przeznaczam no i dalej maja recovery po farbowaniu ale przynajmniej objetosc wrocila Syrenko z ta wystawa to moze byc ciezko, jak bede miala swoje specyfiki i Wasze zakupy to nie wiem czy wszystko pomieszcze ale suszarke i moje reczniczki i tak zabiore wiec napewno bedzie mini wystawa
|
#21681 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale jak napisala Syrenka- wrocila objetosc ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#21682 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20745563]troche Rybionku je pomeczylas i owszem wygladaja na "zmeczone"
ale jak napisala Syrenka- wrocila objetosc [/QUOTE]najladniejsza jest grzywka, generalnie myslalam o ciachnieciu wszystkiego ale boje sie ze to za drastyczne, kiedys ciocia mi tak ciachla jak bylam w podstawowce, z polowy plecow na krotkie, sama chcialam ale niestety potem zle sie czulam, z drugiej strony grzywka jest taka sliczna i zdrowa, zadnego puchu..... malzonek uwaza ze juz sa stanowczo za krotkie ..... dzisiaj jak bylismy na zakupach to w pewnym momencie mowi do mnie 'patrz promocje na farby...a faktycznie zapomnialem, zapuszczasz naturalne' Cytat:
|
|
#21683 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
raz wlozylam jedna do koszyka bo... zapomnialam ze nie farbuje |
|
|
|
|
#21684 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20745962]ja jak postanowilam nie farbowac, to przed dosc dlugo okres czasu jak tylko bylam w kosmetycznym to MUSIALAM popatrzec, poogladac farby, porownac odcienie itd... normalnie jak nalog
raz wlozylam jedna do koszyka bo... zapomnialam ze nie farbuje ja chce tego uniknac, tylko nie wiem co bedzie jak mi sie uda wrocic do natury, jakies 14 lat temu przechodzilam w swoich 2 tygodnie i w koncu farbnelam sie na oberzyne
|
#21685 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojej i ja w tym zacnym gronie?
![]() A ja dziewczyny wróciłam z wycieczki, gdzie poza moczeniem łydek i przyzwyczajaniem się do piachu zostałam testerką różnych cudeniek ![]() Na początek wypróbowałam szamponik i osławiona już hotelową odżywkę z Las Vegas. Muszę przyznać, że jest nieziemska Przy jej użyciu za odżywkę b/s posłużyło mi Curls in the bottle Curl Junkie, ładnie zbija loczki i redukuje puch. Bardzo przyjemny specyfik. Całość dopełnił krem Tigi, na który zawsze mogę liczyć ![]() Następny dzień należał do marchewki, czyli maski yes to carrots. Świetnie nawilża włosy, są lśniące i miękkie, bez problemu dały się rozczesać (a mam z tym czasem problemy). Potem Curl Keeper - curly hair solutions - tez bardzo fajny produkt, redukuje puch, a jednocześnie nie obciąża włosów. Całość utrwalona Tigi. Na koniec wypróbowałam bananowego TBSa, reszta stylizacji jak przy hotelowej odżywce, loczki ładne, ale do odżywki z Las Vegas dużo mu brakuje. Niestety nie mogę stwierdzić jak długo trzymały by się włosy w stanie do pokazywania ludziom, po użyciu tych cudeniek, bo zostałam delikatnie przymuszona do codziennego mycia głowy ![]() Chyba nie muszę pisać komu zawdzięczam ten jakże intensywny pielęgnacyjne i nie tylko wyjazd (L. |
|
|
|
#21686 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() musze przyznac ze wlosy bez farby sa ladniejsze, na pewno to tez zasluga wlasciwej pielegnacji zawsze moja zmora byly ODROSTY teraz farbuje jak siwe wylaza, na szczescie u mnie to malo widoczne, bo nie jest ich duzo i nie rzuca sie w oczy. pocieszam sie tez tym ze zdrowy wlos nie "gubi" barwnika ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#21687 | ||
|
Raczkowanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20742983]
jak na moje oko- i jeszcze jedno- Yasmin, masz super podpis [/QUOTE]dziękuje, oliwke Hipp nałozyłam na noc na włoski, śmieszne tłuste loczki rano miałam podpis to sama prawda, normalnie mnie olśniło że mam kręcone włosy Cytat:
żartuje, sama byłam niedawno ruda i uwilebiam ten kolor Cytat:
nieudane farbowanie na blond, coś sie dziwnie splukiwalo, hehRybiorku, włoski cudne, a grzyweczkę masz uroczą [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20746352]musze przyznac ze wlosy bez farby sa ladniejsze[/QUOTE] ja już nie planuje farbowac, przynajmniej do czasu kiedy nie pojawia mi sie siwe wlosy. rude resztki odrostow w koncu zetne i bedzie slicznie Poison zazdroszcze testowania Dziekuje dziewczynki za troske, leki oczywiscie biore, ale chyba by sie przydalo cos na uspokojenie, zamiast antyhistamin |
||
|
|
|
#21688 |
|
Zakorzenienie
|
a grzywka ktora najbardziej ucierpiala, w sensie wloski z przodu, wczoraj byla ciachnieta jeszcze raz, wszystko zepsute obciete i naprawde jest najladniejsza, oczywiscie stoi na wszystkie strony swiata ale da sie przezyc, reszta troche gorzej, dzisiaj zmierzam uzyc produktow z pq-7, jak juz bede miec cale swoje to 100% cg ale na razie na zniszczone to sobie pokombinowalam ze moze to pq-7 troche pomoze ladnemu wygladowi, pozniej uzupelnie codziennik, na razie ide sie wlosowac
|
#21689 |
|
Konto usunięte
|
hej zakrecone
![]() a ja sie avocaduje
|
|
|
|
#21690 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dawno się nie odzywałam, ale czytam regularnie mam oczywiście pytanie, skoro latem nie używamy humektanów i emolientów to zostaja tylko proteiny?? I wczoraj minęły 3 miesiące od kiedy jestem z wami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

cos co mnie interesuje! olejowanie stosuje, hinduskie ziolka typu vatika, dabur itp czy cos innego? maski, plukanki?
ciekawi mnie to czy mozna pogrubic wlosy
teraz mam mocno obciete i "S" nie chce sie krecic
), teraz używam Kalpi Tone, eclipty, w zanadrzu mam Amlę w pudrze ale jeszcze nie próbowałam, wszystko z mazideł czy helfów.
Ty masz większe szanse kochana
no proszę, co lok to obyczaj ... la mnie był super.

moge wyslac linka do nk czy cos
nie moge umyc włosów, własciwie nic dzis nie zrobie, bo czego nie dotkne to szczypie okropnie