|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Cześć dziewczyny,
od jutra podejeście numer dwa do Dukana. Cel nie jest za duży na początek -5kg. Może - 7 kg, ale zobaczymy jak mi będzie szło Myślicie, że 2 dni uderzeniówki +system 1/1 będzie ok przy takich kilogramach? Pozdrawiam upalnie
|
#3992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sparta bron boze nie pij ![]() a ja sie z wami zegnam na dzis i do jutra
|
|
#3993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie, ze widac! Gratuluje serdecznie - widzac takie zdjecia tylko sie czlowiek motywuje i az chce sie dukac ![]() Cytat:
Zjadlam kawalek Pana Sernika, wypilam cappuccino i mi blogo... w ogole nie czuje jakbym byla na diecie.. Mam nadzieje, ze jutro bedzie spadek..
|
|
#3994 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
fakt, zmieniłam wagę na nowszą chwilowo i jest 81,1 ale było już 79Cytat:
![]() Cytat:
to chyba po Mamie mi się udało ![]() Cytat:
widocznie to jakaś moja psychiczna blokada, że nie widzę różnicy..
|
||||||||
|
|
|
#3995 |
|
Raczkowanie
|
a ty tak pocichutku sie pochwalilas, ze nikt (oprocz mnie
byle do przodu ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- kazdy wynik zasluguje na dziekuje , spadki motywuja do dalszego dukania
Edytowane przez agusia85szyszunia Czas edycji: 2010-07-17 o 23:21 |
|
|
|
#3996 |
|
Rozeznanie
|
![]() przytyłam jeden kilogram. od dzisiaj mam warzywka i nie zjadłam tego aż tyle żeby takie skutki były zaczynam tracić wiare w to ze uda mi sie zejsc do 64 kg zastoj byl przezyla, ale wzrost?modle sie ze to moze z powodu zblizajacego sie okresu!! czy po miesiaczce waga spada, widac od razu roznice? jak to jest? ;( jeszcze w dodatku mi wyskoczyła jakas dziwna wysypka na ciele. na poczatku mysallam ze to ugryzienia komarow, bo swedzialo, ale komary nigdy wczesniej mnie od spodu stop nie gryzly, zreszta jakim cudem w butach, albo na wewnetrznych czesiach dloni, i to tak puchnie dziwnie. potem pomyslalam ze to reakcja alegriczna moze byc, ale na co? niemozliwe ze po 16 dniach bialka nagle mnie uczulilo.. moze to z niedoboru jakichs witamin? albo z solarium? [ale tez juz chodze od kilku lat, czasami, i nie przegrzewam sie... nie wiem ]. Opcja ze jeszcze z tabletek na palenie, ale raz juz je stosowalam, a poza tym 16 dzien je jem w coraz mniejszych ilosciach... nei wiem co robic...NIECH TEN DZIEN SIE JUZ SKONCZY ![]() Dobrej nocy
Edytowane przez jolkah Czas edycji: 2010-07-17 o 23:36 |
|
|
|
#3997 |
|
Raczkowanie
|
HELP ME
Witajcie dziewczyny po dłuuugiej przerwie... nie było mnie 2 wątki, w międzyczasie przeszłam na III fazę oczarowana wynikami i... DNO... po sesji wróciłam na wakacje do domu i popłynęłam... w ciągu 2 tygodni wróciło prawie 3 kg... za 2 tygodnie jadę nad morze i zonk...schudłam na wakacje, żeby boskooo w bikini wyglądać, a tu przez moje obżarstwo, brak kontroli nad własnymi odruvhami wszystko zaprzepaszczę... błagam, sprowadźcie mnie na dobrą drogę, bo sama nie dam rady...
|
|
|
|
#3998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
15 kg!? ile ja bym dała żeby tyle wytrzymać i stracic na II fazie!!! Dopiero poczatek wakacji, III faza to juz czysta przyjemnosc, wiec mysle ze powinnas wytrzymac. W koncu owoce sa pyszne, ale po to byla II faza zeby nauczyc sie dobierac posilki i ograniczac inne rzeczy. Musisz wrocic do tych zasad, juz nawet nie chodzi o diete, ale to zasady zdrowego zywienia ogolnie! Nie warto niszczyc takich efektów... jestem z Tobą
|
|
|
#3999 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie co do jogurtu naturalnego. Chciałam zjeść kilka łyżek z otrębami owsianymi, ale na żadnym jogurcie, białka nie stanowią więcej niż węgle i tłuszcze razem. Oglądałam w sklepie 12 rodzajów. Czy to się nadaje do fazy I? Ostatecznie otręby zjadłam z serkiem wiejskim z Biedronki - było pyszne.
|
|
|
|
#4000 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
. Dzisiaj zaczynam dietę, ale widzę że mam znacznie więcej do zrzucenia niż większość osób na tym forum. Lato, słońce trzeba się za siebie zabrać :d . Przejrzałam chyba całe forum i mam nadzieję że w razie potrzeby będę mogła liczyć .na drobną pomoc . Dzisiaj zaczynam, motywacji dużo mam więc tylko czas i dieta dieta. Mam nadzieję że uda mi się to odchudzanie ukryć przed chłopakiem bo nie będzie zadowolony . Pozdrawiam i życzę wszystkim wytrwałości
|
|
|
|
#4001 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkich
po 3 dniowej nieobecności w domu i braku wagi, dziś wkońcu się zważyłam i jest 0,8 mniej (po ostatnim wzroście 0,6) tym samym najmniejsza waga od początku diety, jeszcze 0,7 i będzie 7 kg mniej i myślę, że przejdę wtedy na III fazę przyznam się że w pt wypiłam wódkę z colą zero (3 drinki) i zastoju nie mam, zresztą na mnie alkohol działa spadkowo, ale innym nie polecam, bo to zależy od organizmu, inne miały długie zastoje pozdrawiam i miłego dnia |
|
|
|
#4002 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to jest, że człowiek jakoś nic widzi zmian i wydaje mu się, że zawsze tak wyglądał ja tylko w sumie po ubraniach widze a tak to wydaje mi się, że jestem bardzo duża, to jakieś spaczenie jest i nie wiem jak mogłam być jeszcze grubsza ![]() Cytat:
no nie ma takiego jogurtu ale na pierwszej fazie przez to, że zmieniasz swoje odżywianie to i tak spadnie Ci waga mimo, że go będziesz jadła. Ja na I fazie jadłam bardzo dużo jogurtów i dopieor na II ograniczyłam ytak, że ptraktycznie w ogóle ich nie jadłam, jedynie do sosów ich używałam, a co do otręb to jedz je w formie placuszków, pyszne ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]() Życzę wytrwałości i super spadków a dlaczego chłopak nie będzie zadowolony?? ps. ja wczoraj miałam uczte popłynęłam.....
|
|
|
#4003 | |
|
Rozeznanie
|
Witam w niedzielny poranek. Dziś znowu wzrost, ale jak na wczorajsze żarcie to minimalny... 0.1 do przodu i takim sposobem znowu mamy 58kg... chyba nigdy nie zejdę poniżej 57
No ale dobra, "nie ma tego złego...", od dzisiaj KONIEC OBŻARSTWA! Jem tylko tyle ile muszę by zaspokoić głód! o! i ograniczę sobie chyba też deserki, bo nie mogę się opanować z jedzeniem ich.Cytat:
Myślę, że na I fazę jeden kubeczek dziennie by nie zaszkodził... |
|
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj -500g jutro druga faza, powinnam zacząć chyba od PW? mogę stosować tryb 2/2 bo z tego co czytam albo stosujecie 1/1 albo5/5 ![]() |
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() możesz 2/2, różne tryby tu stosują, ja na początku szłam 5/5 a później gdy miałam zastój przerzuciłam się na 3/4 tylko, że gdyby miałam PW to jadłam dużo warzyw żeby nadrobić ten jeden dzień
|
|
|
#4006 | |||
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny, u mnie wzroscik o 0,400 g ale sie nie przejmuje bo jutro @, w sumie waga i tak pokazuje mi spadek tluszczu, a wzrost wody w organizmie - wiec tym bardziej mnie utwierdza w przekonaniu ze wszystko jest ok
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
ja jutro tez mam warzywka i juz wymyslam sobie menu
|
|
#4007 |
|
Raczkowanie
|
dukanki, co z wakacjami ? wczasami ?
wiem, wiem. na własną odpowiedzialność... dukam od 15stego kwietnia, nie zgrzeszyłam nawet raz, zero alko, słodkości, skrobii kuku i innych zakazanych produktów. jestem na 2 fazie i mam na niej zamiar być jeszcze trochę, także po powrocie wracam na "dwójkę" ale są wakacje, jadę z kumpelą do tunezji na 14 dni ... i przerwa będzie. nie wykupuję ALL INC żeby mnie nie kusiło i bym nie przeginała, ale HB tj śniadania i obiadokolacje będą. oczywiście nie będę zapijać się do nieprzytomności, pić soków (woda woda, woda), jeść słodyczy. postaram się nie jeść chleba jeśli będzie takowa opcja oczywiście (słyszałam że śniadania w tunezji montotonne, a ich dieta to głównie mięsko oraz pszenne pieczywo ;/)czy któraś z was już była w takiej sytuacji wakacyjnej ? grzeszyła 2 tygodnie, jak to się odbiło ? pozdrawiam ciepło i wszystkim GRATKI ZA SPADKI ps. adrijah WIDAĆ ! ! !
|
|
#4008 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich w ten piękny niedzielny poranek
![]() suuuper pogoda dzisiaj, aż chce się żyć ![]() GRATULUJE WSZYSTKIM SPADKÓW! ja też jestem dzisiaj lżejsza i jestem szczęśliwa , miłej niedzieli dla wszystkich Dukanek
|
#4009 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zrobie dziś na imieniny M![]() Cytat:
brawo, gratulacjeCytat:
![]() a ja dziś kolejne 600g mniej naprawdę niesamowity plan
|
|
#4010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() u mnie minimalny spadek tylko - 100g no cóż pewnie przecholowałam wczoraj .... ogólnie na pierwszym PW spadło mi -900 byłoby pewnie więcej ale po pierwszym dniu zanotowałam skok o +400 więc musiałam to zrzucić ... mimo tego jestem z siebie zadowolona ![]() Cytat:
jak ładnie spada super ja jestem 5/5 póki co po pierwszym PW więc nie wiem jak będzie dalej ![]() Cytat:
pięknie w dół ... ja też mam wrażenie że jem za dużo bo wieczorem pełna jestem ... a tu zawsze coś w dół ...dzisiaj PP i nie mam pomysłu na obiad poratujcie boraka ![]()
|
|
#4011 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam kochane Dukanki!!!
Obwieszczam że wczoraj NIE TKNĘŁAM wódki, było taak gorąco że nie miałam ochoty na nic jestem z siebie taka dumna, a wy ja tam?Gratuluję spadków wszystkim
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne postanowienie ... zazdroszczę silnej woli .. bo ja na weselu polegne już teraz to wiem .. zresztą jestem świadkiem więc toasty będą
|
|
#4013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie możesz się wymigać antybiotykiem, to takie moje małe kłamstwo na różne okazje
|
|
#4014 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie wspoluzaleznione od Dukana
z samego rana musze sie pochwalic... bo nie wytrzymam wczoraj wieczorem bylam pewna ze dzis rano waga pokaze to samo co wczoraj rano.... a ona co?? -600g!!!!!!!!!! pomimo klopsa prawie przed snem!!! pomimo objadania sie homo+slodzik..... matko boska, co za cudna dieta!! Dukanowi trzeba postawic pomnik!!!!!!!!!! w sumie spadlo 1,4kg czyli tyle ile Dukan zalozyc na 5dni uderzeniowki.... a dzis mam dopiero piaty dzien.... jestem szczesliwa, mam plaski brzuch (no wiadomo tluszcz jest, ale jelita puste) nie jestem wzdeta... to uczucie jest cudowne... w nagrode jutro zjem malosolnego!!!!!! gratulacje dla wszystkich za spadki
|
#4015 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie dukanki
Rany toż to prawdziwa armia ostatni raz byłam na wątku jakieś pół roku temu a dzisiaj musiałabym nadrobić tyle stron że mnie zatkało.Ale mobilizuję się bo jestem na dukanie nieustannie.No dobra wyznam szczerze że nigdy nie przeszłam wszystkich etapów do końca.Utknęłam przy stabilizacji ale ogólnie schudłam jakieś 7 kg do 62 kg(obecnie waga to 64 kg przy 173 cm) i przyznaję się do różnych grzeszków po drodze. Chciałabym dobrnąć do magicznej dla mnie wagi 60 kg (kiedyś było to 58 kg ech ) ale przy 62 chyba mój organizm się zaczyna bronić.Generalnie z powodu jak wspomniałam ostatnich grzeszków przybyło mi te 2 kg ( z 62 na 64) więc chce je szybciutko zrzucić.Ale na swoje usprawiedliwienie pochwalę się obroną licencjatu więc chyba jestem rozgrzeszona co dziewczyny. |
|
|
|
#4016 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tez 600mniej
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak podaja tez wytrawne wino (a na coraz wiecej weselach tak jest - w sumie cale szczescie), to nie moge powiedziec "nie" - swietne na trawienie ogolnie rzecz biorac wesela to taki raj dla dukanek - duzo mieska i tanca, da sie przezyc!
|
|
|
|
|
#4019 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wczoraj jak go jadlam czulam jakbym grzeszyla, takie to sie wydaje niedietowe a dzis spadek. takze polecam![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
|
#4020 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mogę nie pić ale taka sałatka... ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Ale wiecie, wszyscy piją party się kręci a ja siedziałam jak na kazaniu. Na szczęście wyszło mi to na dobre
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

.

w ogole nie czuje jakbym byla na diecie.. Mam nadzieje, ze jutro bedzie spadek..
. Zazdroszczę bo ja mimo sporo mniejszej wagi nie mam takich proporcjonalnych kształtów 
to chyba po Mamie mi się udało 

No ale dobra, "nie ma tego złego...", od dzisiaj KONIEC OBŻARSTWA! Jem tylko tyle ile muszę by zaspokoić głód! o! i ograniczę sobie chyba też deserki, bo nie mogę się opanować z jedzeniem ich.
bo z tego co czytam albo stosujecie 1/1 albo5/5 

naprawdę niesamowity plan